|
|
#631 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4
Zdecydowałam ze kupuje mate, tz mi pocisnął ze dziecku żałuje pieniędzy, wiedziałam ze tak bedzie, on nawet ten ekspres do mm chciał kupować gdzie ja nigdy jeszcze mm nie kupiłam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę na spacer lepiej do Lidla czy biedronki??? Gdzie lepsze promocje?? |
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
masija już robisz ekspozycje na gluten? a jak dajesz tą kaszke manną normalnie do mleka 1 łyżeczke i to sie rozpuszcza? tego nie trzeba gotować?
sory za głupie pytania ale mi sie kasza manna kojarzy tylko z gotowaniem..... nie tylko ty- ja też bede na słoiczkach jechać- przynajmniej na początku. nie mam czasu żeby gotować mikroskopijne ilości na początek a zresztą nie mam swoich warzyw ani owoców a z tesco to wiecie...to już bardziej ufam gerberom i hipom. jak młoda bedzie jeść jakieś sensowniejsze ilości niż 3 łyżki to może bede gotować. pierwsze miesiące na pewo na słoiczkach pojade....potem może elementy blw? Cytat:
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Masija ale się usmialam z tych chryzantem
![]() Mayboy ją do wiosny będę korzystać że sloiczkow a potem będę miała swoje warzywa i owoce |
|
|
|
#637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj byliśmy na targu używanych dziecięcych artykułów we wsi obok przy kościele. I była taka kolejka przed otwarciem, że tz mnie tylko wysadził a z małym pojechali szukać parkingu. Arnageddon normalnie, jak wyprzedaż wittchen w lidlu. Kupiłam całkiem sporo ubranek, sanek nie było już. I przy kasie spotkałam tz. W☠☠☠☠iony, że widział mnie, wołał a ja nie słyszałam. Nosz k.wa cala sala gimnastyczna ludzi, przejść się nie da, głośno... no a dlaczego mnie szukał? Bo mały dostał spazmów jak tylko wysiadłam z samochodu.... i dopiero jak wzięłam go na ręce to się uspokoił. Ostatnio zastanawiam się czy ja czegoś nie robię źle, że taki histeryk z niego. I cały dzień już dzisiaj marudny ![]() Aaa i kupiłam te kółka nakładane na pałąk z fisher price za 10zł! Miałam w planach drewniane, ale za taką cenę może być i fisher. Mnóstwo rzeczy tam było, ale ja mam gawiedziowstręt i złapałam ubranka tylko, resztę poszukam na ebay. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Kupiłam w lidlu bio jabłka i ziemniaki Ale one pewnie takie bio jak i te z targu... No ale niech me sumienie będzie spokojne
|
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Na czym? ;-) ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam chłopaki do wzięcia.... MASAKRA... -.-
|
|
|
|
#641 | |
|
celebriti
|
Bosz z marchewka mam problem a wy o kaszach
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Od kiedy te kasze ?
|
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Różne są, my mamy takie nawet po 4msc, ale jeszcze nie dawałam
jutro ziemniaczka będziemy testować
|
|
|
|
#643 | |
|
celebriti
|
Ja kupie kleik albo raczej któraś z tych co polecała Monika jakaś jaglana może i będę do mleka dodawać . Na noc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam na lincz
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...matko, jakie to wszystko skomplikowane.....i tak dodawać do jednego posiłku po troszku i potem zwiększać ilość? Cytat:
jeśli ci sie sprawdzi to nie widze nic złego w tym. daj znać to ja też tak zrobie ale to jak to sie robi? po 4 miesiącu na noc dodawać tej bezgutenowej tak? a po 5 glutenowej ale kiedy? na śniadanie? ja piernicze jaka jazda......... aaa jeszcze mam pytanie- bo od poniedziałku ruszam z tą marchewką- i wiadomo najpierw - o ile wogóle- zje pare łyżeczek- czyli oprócz tego normalną porcje mleka dać tak? co najpierw marchewke czy mleko? a jak dojdzie do większej ilości- np pół słoiczka to ile mleka potem dać? jak bedzie jeść już cały słoik to jest cały posiłek tak? i wtedy już bez mleka? jeszcze nie zaczełam a już sie trace jakiej firmy masz? dawałaś już
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o marchewkę to dawałem stopniowo, pierwszego dnia dwie łyżeczki, następnego 3 później 4 a dziś taki pojemniczek który mam z tommee tippee powoli i nic na siłę
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Jak dajesz nowe warzywa czy owoce to nie dawaj tego samego dnia kaszy, wg mnie.. najpierw owoce i warzywa a kasza później, niech się dziecko przyzwyczai porządnie do czegoś innego niż mleko, kaszki nie uciekna. Mleko normalnie, dziecko póki co ma tylko próbować różnych smaków. Potem zobaczysz. Żadna marchewka nie będzie miała tyle kalorii co mleko więc albo popije mlekiem albo upomni się wcześniej. |
|
|
|
|
#649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nooo jakie ciacha, jeden koleś mało mnie laska nie walnął jak beretu szukał Zależy co mi kupisz ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki ile wy produkujecie od wczoraj
ciężko się wbić...My wczoraj byliśmy na szczepieniu, ale przez przebyte zapalenie mamy przesunięte. Trochę się wczoraj zirytowałam bo cały czas mała nie dzwiga głowy przy próbie trakcyjnej i już kilka razy o tym wspominałam pediatrze a wczoraj wielkie zdziwienie i jak to możliwe .... Pediatra pokazała nam wcziraj jedno cwiczenie i kazała robić a dziś jak się o to zapytałam naszej rechabilitantki o to to się za głowe złapała i zabroniła to robić .... Nosz ☠☠☠☠a i badz tu człowieku mądry
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Industria stopniowo najpierw jedna łyżeczka później dwie itp później znowu np.jabłko tak samo łyżeczka pierwszy dzień drugi dwie i już
ja daje rano żeby zobaczyć ewentualną reakcję.
|
|
|
|
#653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to jest ta próba trakcyjna? No moja tez jakoś super nie trzyma. Chwile utrzyma i juz kładzie i jest płacz. |
|
|
|
|
#654 | |
|
celebriti
|
Indu jak dojdziesz do zupy wieliwarzywneh to zastępujesz tym jedno mleko. Pewnie obiad.
Narazie dajesz próbować w porze mleka i potem mleko. Moja je o 13 wiec będę dawać tak za 20 zeby nie była jeszcze mega głodna bo głodna to zła ![]() Kleik dawałam do butli na noc Dalii z Y i było super. Tylko nie pamietam od kiedy ....
|
|
|
#655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłuszko mu zetrę na tarce i tak dam, ale pozostałe rzeczy będą ze słoiczków.Cytat:
I też wszystko robię jak wcześniej. Piję herbatki, karmi, karmię tylko piersią. A jednak coś się dzieje ![]() Cytat:
Ja dziś zaczęłam męczyć Franka ćwiczeniami tzn leżeniem na brzuchu, bo mi tak zryłyście beret ostatnimi postami o rehabilitacji I co? I podnosi głowę jak ta lala Wiadomo niezdarnie, ale widać, ze wystarczy go zmuszać do ćwiczeń kilka razy dziennie (nie robiłam tego wcześniej, bo wyyyyył strasznie) i będzie dobrze.
|
|
#656 | |
|
celebriti
|
Bosz jaki spokój. Nie ma chłopa. Nie ma Dalii. Po dzisiejszym dniu nie chce mi sie spać
|
|
|
#657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zrobiłam tak, że gotowałam marchew z jabłkiem i do tego 1 miarkę z mm. Podlałam wodą i podgotowałam żeby kasza była miękka. Dałam kaszę mannę bo miała w domu. Jutro jak będę miała czas to przejrzę w necie co jest. Lena zaczęła 6 miesiąc więc powoli zaczynamy Ale szczerze to Lena jest tak średnio zainteresowana dlatego robimy wszystko powolutku, nic na siłę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my znowu wino... bosz....patola jak nic
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po mleku nie chcieliby jesc a tak to daje z godzine przed jedzeniem
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#660 | |
|
celebriti
|
6
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Nasmarowalam alantanem bo nie miałam bepanthenu a to mam do tatuaży i fajnie zadziałał . Zobaczymy jutro
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Tak, dzis znowu go nie ma.