|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Oli 😚...
Kładziesz Kubulka na boczku..wspierając go walkiem/podusią..niektóre dzieci uwielbiają tak spać /polezec..i zapominają troszkę o cycusiu..a jak masz go ciągle na oku to pewnie i pieluche tetrową..pachnącą mlekiem i Toba..kladziesz mu przy buzi..dla spokojności oczywiście 😉 |
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
O ciekawe co dzis w lidlu sie dzialo bo znowu torebki byly
Uuuu pada deszcz u nas chyba posiedzimy dzisiaj w domku ... mmmm w top chef gofry chyba musze wstac do kuchni
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
No oczywiscie ze jestes . Zobacz ile tu spokoju wnioslas
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj od 8 z nim walczę żeby chociaż pół godzinki pospał w swoim łóżeczku a nie na mnie.Żebym sobie mogła śniadanie w spokoju zjeść.Ale widzę że nie da rady bo co go odłożę to zaraz jest pisk jakbym go ze skóry obdzierała. Do toalety to idę ignorując te wrzaski ale niedługo to mu chyba zacznę pampersy podbierać .Taki mały szkrab a już mnie terroryzuje,strach pomyśleć co będzie potem...
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Ritko dziękuję..to miłe 😚
Po prostu uważam..ze fajnie jest spróbować wszystkich możliwych sposobów..by karmić kp..zanim się zdecydujemy na mieszanki..mleko modyfikowane.. Nie chce nikogo naciskać ani tez wywoływać jakąś burzę..szanuje każdą mamę i jej wybory..no ale jesli ktos na prawdę chce powalczyć o kp..bo wie ..ze to jednak najlepsze dla oseska jest to jak najbardziej jestem całą sobą za..dla mnie to oczywiste ze mm to zastępcze mleko ..tylko wtedy kiedy wiadomo juz na 100% ze nici z karmienia..wtedy kiedy wypróbuje się wszystkie sposoby i metody przystawienia..kiedy z czystym sumieniem powie sie.."dobra..zrobilam wszystko co mogłam"...i jest ok!...no ale jesli przechodzi sie na mm z "wygody"..a niestety znam taką mamę..i jej słowa"nie karmie bo wole napic sie piwa i chce palic papierosy"...no ok jakby nie bylo odpowiedzialne..lepiej tak niż pic i palic i jeszcze karmić..szok!... Z drugiej strony ..moze to slaby przykład ale..to tak jak nie leczyc zęba..nie próbować go ratować tylko od razu usunąć i zastąpić implantem..czyli sztucznym..co z tego ze jest bez czucia😉... Wiem slaby przykład..ale czasami warto powalczyc i miec satysfakcję z wygranej albo czyste sumienie po próbach...😊 Ale tak jak piszę..szanuje każde zdanie i każde wybory..😉 |
|
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a swoja droga zęba tez wyleczylam troche to trwalo ale nie chcialam sztucznego hehe Kurde jak tam wasze obraczki zalozyla juz ktoras? Ja juz chce ale nawet nie ma szans czuje jakbym miala szersza kostke :O
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do Wawy 120km to jednak troche
ale dziekuje za checi ![]() Cytat:
![]() Ale sie nachodzilam dzisiaj po dworzu i po schodach. No jak dzis nic sie nie zadzieje to nie wiem. Moze wymecze jeszcze Tzta dzisiaj. Tylko troche sie boje czy to malemu nie zaszkodzi ? Taka extra aktywnosc ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Oliath podoba mi sie te zdanie o rodzeniu z przytupem
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
Zdycham.
Z tydzien nie bylam na spacerze dluzszym i dzis chodzilam po wzniesieniach lol. Padam doslownie. 5 tysiecy krokow zrobilam wiec super ale teraz glowa mnie boli i nogi. W dodatku burczy mi w brzuchu a jak mam stac nad garami to juz mi sie plakac chce. Tak nienawidze gotowac :/ Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie idę na pierwszy spacerek po porodzie. Sama bo dla małej strasznie zimno i nieprzyjemnie na dworze, a ja się musze na chwilkę wyrwać z domu bo mnie dopada jakis baby blues
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Raczkowanie
|
Mala29lll dobrze ze mozesz sama wyjsc
spacer dobrze Tobie zrobi.Haha niud, ja Cie zaraz zaopatrze w podpaski przed ciaza kupowalam duzo podpasek haha i ostatnio wyciagalam buty zimowe i jak mi sie micha usmiechnela gdy zobaczylam te podpaski mam okolo 12 paczek loool Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Powoli was doczytałam. Gapie się w ten telefon caly dzień próbując nie myśleć.
Dzisiaj wyniki dużo gorsze. Jest źle. Na razie wielka niewiadoma co dalej, a ja jestem rozchwiana i na każdą myśl o klusce, o szpitalu w prokocimiu, o moim,synku który tęskni juz tyle dni wpadam w płacz. To silniejsze ode mnie i nie mam żadnej możliwości nad tym płaczem zapanować ![]() Nie wyobrażam sobie kolejnych dni w szpitalu tutaj, a tym bardziej w innym. Takie miejsca mnie przerażają. Amelia Agatka gratulacje serdeczne! Marzę o byciu w domu z chłopakami. Tylko o tym.
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Toska
Moze moglby ktos Cie zastapic w szpitalu Tz albo mama a Ty chociaz na 2godzinki bys wrocila do synka? Ja bym tak zrobila, gdyby byla taka mozliwosc... Trzymam kciuki za kluseczke |
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja młoda ma 2 tyg mam za mało mleczka żeby ją wykarmic więc jest mm; chwyta ssie ale albo przysypia albo puszcza i wyje o butle; próbuje laktatorem 7,5,3 ale z marnym skutkiem poza tym nie daje rady co karmienie osiągaćbo mmłodaw nocy co 2 godz . Się budzi a w dzień co 3 Zależy mi na KP ale siedze wcdomu sama z 2 dzieci i brakuje mi siły i czasu na ten laktatorem czy na leczenie z mmłoda Co ją mogę zrobić czy będę skazana na mm? |
|
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co się dzieje Kochanie? co konkretnie z tymi wynikami jest źle? Bardzo przytulam
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiunia..nie pamiętam..czy Rafałka karmiłaś??...
Przede wszystkim..ciezko wiesz tak powiedziec..czy jest sie skazanym na mm..ja wierzę w cuda bo wielokrotnie miałam przykład takiego cudu to na pocieszenie.. Druga sprawa..trudno jest ocenić czy jest za mało mleczka..to niestety wada w kp..nie wiemy ile ml dziecię wypiło bo zwyczajnie nie mamy miarki w cycku ale bez paniki ..piszesz Kasiu ze mala zwyczajnie lapie i puszcza..czyli ssie czasem..to proponuje odstawić choc na kilka karmien mm i próbować z posmarowanym sutkiem czymś dobrym..np..ciągle wyciskaj krople mleka..lub wygodniej posmaruj słodką glukozą tylko dla zachęty..jesli to zawiedzie..a niewykluczone oczywiście ze wymaga to przynajmniej doby czasu..(np jak mąż ma wolne) to spróbuj z tym przyrządem do wspomagania kp co pisałam w powyższych postach... Kasiu Rafalek jest w wieku mojej Wiktora..prawda ..4,5lat?...moze pogadaj z któraś babcią albo bliską Ci osobą by zajela sie weekendowo małym i Ty wtedy powalczyłabyś trochę na spokojnie o kp..bo przeciez jak sie juz rozkręci to karmienie przebiega szybko i przyjemnie..nie trzeba szykować ..gotowac..tylko bach cyc na wierzch i heja... Trzymam kciuki.. Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2015-10-17 o 17:51 |
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tutaj cichutko
![]() Tak już ponuro i ciemno się robi o 18 niedługo o 16 juz tak będzie.
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ale nikt nie chce pisac
mam juz walizke na kolkach zaraz bede przepakowywac
|
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe
ja niedawno wróciłam do domu i sobie leżę ) Tak myślę czy spacerki takie wieczorne dla dziecka są dobre bo jak będzie niedługo krótki dzień to lipa
|
|
#1521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak. Z Rafałem było podobnie ssal ale pusczal i nie przybierał Że 3 miesiące walczyła o KP i udalo sie go karmic do 1,5rz ale wówczas byłam z jednym dzieckiem a tera jestem sama z dwójka Mąż w dzień pracuje a po pracy remontuje mieszkanie dinktorego chcemy się jak najszybciej przeprowadzić innych ch do pomocy brak :/ |
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bylam przed chwilka na dworze z parasolka, bo deszcz. Fajne powietrze. Ja jem frytki i chyba zapije cola
|
|
|
|
#1523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zjadłam dwie gałki lodów. Ostatnio mam ochotę na cole i pije to świństwo tez a wyobraź sobie ze przed ciążą nie piłam w ogóle bo tego nie lubię :Tabliczkę czekolady milki karmelowej tez juz zjadłam a w kolejce czekają na kolacje tosty. Mmm pół roku chyba nie jadłam ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- W ogóle natrafilam ostatnio na fajna aplikacje na telefon. Stocard. Skanuje kody kart lojalnościowych i jesteście uwolnione od kilkudziesięciu sztuk trzymanych kart w portfelu Nie wiem jak u reszty dziewczyn ale ja miałam takich kart z 15 sztuk i niepotrzebnie zasmiecaja tylko portfel i torebkę
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
ja tez rzadko kiedy pilam cole a teraz mniam mniam :P
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
No dla mnie gazowane to w ogóle beee. Juz wolałam dosladzane soki a teraz ...
Obym po ciąży nie miała zachcianek na takie wynalazki :
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo zalapalam jak to dziala np w sklepie ?
|
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Wchodzisz w aplikacje na telefonie, wybierasz np rossman kartę, klikasz i babka skanuje sobie kod karty tym samym nie musisz nosić kart w portfelu i ich szukać. Wszystko masz w aplikacji tylko najpierw musisz wszystkie kody zeskanować z kart które masz
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- A apka zapisuje sobie te kody
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa :p hehe
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z Inga uwielbialam wieczorne spacery zreszta jak mam isc z Tz to tylko jak ciemno
|
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu ..kurcze nie fajnie ze brak wsparcia..😚
Spróbuj może tej metody z konsekwencją i smarowaniem glukozą..niech młoda zaakceptuje fakt ze cyc jest dobry i to jedyne źródło jej pokarmu😉..tylko przystawianie częste i na luzie utrzyma i rozkręci laktację 😊 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

.

ale dziekuje za checi 

co konkretnie z tymi wynikami jest źle? Bardzo przytulam 
:
Obym po ciąży nie miała zachcianek na takie wynalazki