|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
nie próbowaliśmy może warto? Wezmę i zamówię chyba Cytat:
![]() Cytat:
SYLWIA hehe obyś dostała taki jaki zamowilas
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Konto usunięte
|
Ewulka, ale masz juz starszaka, jezcze moment i roczek bedzie
śliczną masz coreczke tak nawiasem. Ona nie ma jakichs preferencji zabawkowych,zeby mamie podpowiedziala co na prezent chce?Cytat:
Zdrowia Ci zycze,obys dzis nadrobila straty żywieniowe ✊ Cytat:
a bracia Twoi tez czasm Adke gdzes zabierają? No i brawo dla córci za jedzenie,a tak sie pamiętam balas,że bedzie wydziwac ![]() Moja dziś też o dziwo ładnie zjadła,ziemniaczka z brokulem. i nie wiem czy to spacer po GH przed, czy nowa magiczna lyzeczka-silikonowa i ŻÓŁTA. Podobno żółty kolor zwieksza apetyt. a przedtem niebieską i różową karmiłam. Chyba jej słoneczniki van gogha przed nosem przy obiedzie powiesze 😀 Moja nie marudzi jak ją do fotelika wsadzamy, nawet czasem ją to uspokaja,lubi brum brum |
||
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś w dwoch sklepach obejrzeć upatrzony fotelik i przy okazji inne, i pogadac w tym temacie. W jednym sklepie był super ogarnięty pan i teraz mam jeszcze większy metlik w głowie. Już zupełnie nie wiem co kupić. Ciężki temat. Muszę jakoś to poukladac w głowie.
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53137738]Ewulka, ale masz juz starszaka, jezcze moment i roczek bedzie
śliczną masz coreczke tak nawiasem. Ona nie ma jakichs preferencji zabawkowych,zeby mamie podpowiedziala co na prezent chce?uuu,ale wtopa,a ta welna w spiworku to mega grubasna? Ten sam wzor co polarkowy? Zdrowia Ci zycze,obys dzis nadrobila straty żywieniowe ✊ [/QUOTE] No ania raczej nie powie 😉 9 miesieczne nie mowia dzieci 😉
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Hania, wspolczuje Filipkowi. Masakra z tym Nutrimagenem, śmierdzi strasznie, to same aminokwasy. A może spróbuj zrobić mu na tym mleku jakaś smakowa kaszkę. Może trochę zneutralizuje jego okropny smak i zapach.
Zapytaj się najlepiej pediatry co robić. Może Filip nie będzie musiał pić juz tyle mleka. Teraz wystarczą 3 mleczne posiłki. Rano i wieczorem jakąś kaszka plus może deserek na mleku? |
|
|
|
#4147 |
|
BAN stały
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53137738]Ewulka, ale masz juz starszaka, jezcze moment i roczek bedzie
śliczną masz coreczke tak nawiasem. Ona nie ma jakichs preferencji zabawkowych,zeby mamie podpowiedziala co na prezent chce?uuu,ale wtopa,a ta welna w spiworku to mega grubasna? Ten sam wzor co polarkowy? Zdrowia Ci zycze,obys dzis nadrobila straty żywieniowe ✊ Dobrze miec siostry a bracia Twoi tez czasm Adke gdzes zabierają? No i brawo dla córci za jedzenie,a tak sie pamiętam balas,że bedzie wydziwac ![]() Moja dziś też o dziwo ładnie zjadła,ziemniaczka z brokulem. i nie wiem czy to spacer po GH przed, czy nowa magiczna lyzeczka-silikonowa i ŻÓŁTA. Podobno żółty kolor zwieksza apetyt. a przedtem niebieską i różową karmiłam. Chyba jej słoneczniki van gogha przed nosem przy obiedzie powiesze 😀 Moja nie marudzi jak ją do fotelika wsadzamy, nawet czasem ją to uspokaja,lubi brum brum[/QUOTE] No wlasnie nie ma. Ciamda to co podpadnie pod reke. |
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
HANKA dobrze że zdrowiejesz! Wrzucilabys real fotke spiworka?
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
HANKA robilam kasze na pepti. I jak odstawilam od piersi to pepti dawalam. a co do kubka to moze zwyklym najpierw zobacz czy bedzie lapal.
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczną masz coreczke tak nawiasem. Ona nie ma jakichs preferencji zabawkowych,zeby mamie podpowiedziala co na prezent chce?uuu,ale wtopa,a ta welna w spiworku to mega grubasna? Ten sam wzor co polarkowy? Zdrowia Ci zycze,obys dzis nadrobila straty żywieniowe ✊ Dobrze miec siostry a bracia Twoi tez czasm Adke gdzes zabierają? No i brawo dla córci za jedzenie,a tak sie pamiętam balas,że bedzie wydziwac ![]() Moja dziś też o dziwo ładnie zjadła,ziemniaczka z brokulem. i nie wiem czy to spacer po GH przed, czy nowa magiczna lyzeczka-silikonowa i ŻÓŁTA. Podobno żółty kolor zwieksza apetyt. a przedtem niebieską i różową karmiłam. Chyba jej słoneczniki van gogha przed nosem przy obiedzie powiesze 😀 Moja nie marudzi jak ją do fotelika wsadzamy, nawet czasem ją to uspokaja,lubi brum brum[/QUOTE] Bracia nie zabierają, jeden daaaleko mieszka, a drugi bez doświadczenia dzieciowego to się nie rwie Co prawda siostry tez dzieci nie mają, ale dziewczyny to dziewczyny ![]() Goczek to szkoda że Ty żółtej karnacji nie masz hehe skośnej, ale zawsze mozesz żółty beret i kubrak ubrać i zęby zażółć hihi ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
Podał Ci jakieś inne fajne modele? Czy wogole zmienił Twój światopogląd na foteliki??
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
VIOLKA ten pan jak najbardziej polecał foteliki rwf. W ogóle był zaskoczony jak ja zglebilam temat i ile wiem. Powiedział że jeśli tak wysoko stawiamy poprzeczkę to najbardziej mi polecał Axhid minikid. ALE. Jest on tylko tyłem i tego się boje, i cena 1300zl. Polecał jeszcze jeden, ale on 1600zl, więc już nie drazylam tematu tamtego. Jak zapytalam o ten Joie Stages co chciałam to się zdolowalam. Powiedział że on jest bardzo dobry, ale w tej wersji do 13 kg, dalej nie poleca, że dla starszych to kiepski fotelik. I on osobiście uważa go za beznadziejny. Tak jak pogadalam, to wydaje mi się że szczerze radził. I jeśli nie chce tego za 1300zl, to lepiej porządny przodem. Tu polecił np. Maxi cosi Tobi albo Be Safe Izi comfort 3 z naciskiem na ten drugi. No ale ja do tych tylko przodem zupelnie nie mam przekonania. Problemem więc jest tylko cena. Z jednej strony to kupa kasy, cena bardzo wysoką, a z drugiej na zdrowiu i życiu własnego dziecka nie powinnam oszczędzać. No ciężki orzech do zgryzienia ten fotelik. Najbardziej mi zal, że ten Joie to wcale nie taki dobry. Niby to opinia jednego sprzedawcy, ale namieszal mi w głowie. A byliśmy gotowi go dziś kupić.
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2015-10-17 o 19:17 |
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczną masz coreczke tak nawiasem. Ona nie ma jakichs preferencji zabawkowych,zeby mamie podpowiedziala co na prezent chce?uuu,ale wtopa,a ta welna w spiworku to mega grubasna? Ten sam wzor co polarkowy? Zdrowia Ci zycze,obys dzis nadrobila straty żywieniowe ✊ Dobrze miec siostry a bracia Twoi tez czasm Adke gdzes zabierają? No i brawo dla córci za jedzenie,a tak sie pamiętam balas,że bedzie wydziwac ![]() Moja dziś też o dziwo ładnie zjadła,ziemniaczka z brokulem. i nie wiem czy to spacer po GH przed, czy nowa magiczna lyzeczka-silikonowa i ŻÓŁTA. Podobno żółty kolor zwieksza apetyt. a przedtem niebieską i różową karmiłam. Chyba jej słoneczniki van gogha przed nosem przy obiedzie powiesze 😀 Moja nie marudzi jak ją do fotelika wsadzamy, nawet czasem ją to uspokaja,lubi brum brum[/QUOTE] nie jest jakiś mega gruby ale widać ze cieplutki. Z tymi slonecznikami mnie rozbawilas ![]() Cytat:
Dzięki :-* Wrzucę jutro na fejsa. A jak zastój? Pokonany? Mi się coś zaczęło robić dwa dni temu, pierś bolała i była twarda ale samo przeszło przez to wczorajsze nie - jedzenie. Aha. Te pepti pewnie tak samo niedobre jak nutramigen nie? Twoje chłopaki piły z butli bez problemu?
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakiś foto biznes? ![]() mi potrzebny tylko taki kurs podstawowy póki co, żebym umiała te właściwości lustrzanki ogarnąć i wykorzystać przy robieniu zdjęć ![]() Cytat:
![]() Hanka-podobno ta malinowa kaszka jest niedobra wczoraj dziewczyna w SP kupowała bananową z BV i ją podpytałam czy jest ryzowa bezsmakowa bo szukałam i przy okazji wypytałam co daje itd jej córka ma 7 m i ona zaczęła w ogóle od kaszek..![]() podobno chętnie je bananową tylko, żadnej innej. u nas na obiadek był pasternak i niestety szału nie było ale pół słoiczka jakoś zjadła a potem z piersi ładnie w połowie obiadku zrobiła taaaaką kupę, ale to taką, że zużyłam chyba pół op chustek, chciałam z nią pod kran iść ale bym miała wszystko w kupie rekordowa ilość normalnie, chyba po wczorajszym całym zjedzonym słoiku ziemniaka ze szpinakiem ![]() a na deser dałam banana i najlepiej jej smakował spośród wszystkich owoców do tej pory, ok pół słoiczka zjadła samodzielna ta moja córcia, bo za łyżeczkę sie łapała i kierowała ją do buzi, pod moim nadzorem ofc no i wtedy pięknie buzkę otwierała to matka pakowała porcyjke może tak będziemy jeść hmm![]() i jeszcze potem wsadziłam kawałek jabłka w siatkowego gryzaka, ale tylko lizała sobie i krzywiła się a potem gryzła rączkę zamiast jabłka..coż
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką kaszke waniliowa dawalas? Wrzucisz przy zdjęciu od razu link do spiworka?
|
|
#4155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
i matkę wyręczy My jutro brokuł, już niemogę się doczekać Uwielbiam te karmienie hi czekam od rana z ciekawością jak pójdzie ile zje i czy będzie smakowało
|
|
#4156 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to fp jest chyba 3m+ Cytat:
U nas dziś najgoreza noc ever. Nie chcial spać. Często się budził. Tez kupa chyba męczyła ale nigdy nie było tak że nie usypial po pobudce a wczoraj tak Cytat:
Moj pewnie jeszcze nie będzie raczkowal a choinka musi byc ze względu na starszego. Bombki mam w wiekszosci nietlukace Cytat:
wiesz ze probiotyki podaje sie zazwyczaj min .2 godz.od antybiotyku? Cytat:
To właśnie o to chodzi ze dziecko nie rozumie i np.może zgniesc bombke w rączce Ty masz z nią kontakt? Nie pozdrowie bo ona nie wie o forum ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53137738]Ewulka, ale masz juz starszaka, jezcze moment i roczek bedzie śliczną masz coreczke tak nawiasem. Ona nie ma jakichs preferencji zabawkowych,zeby mamie podpowiedziala co na prezent chce?uuu,ale wtopa,a ta welna w spiworku to mega grubasna? Ten sam wzor co polarkowy? Zdrowia Ci zycze,obys dzis nadrobila straty żywieniowe ✊ Dobrze miec siostry a bracia Twoi tez czasm Adke gdzes zabierają? No i brawo dla córci za jedzenie,a tak sie pamiętam balas,że bedzie wydziwac ![]() Moja dziś też o dziwo ładnie zjadła,ziemniaczka z brokulem. i nie wiem czy to spacer po GH przed, czy nowa magiczna lyzeczka-silikonowa i ŻÓŁTA. Podobno żółty kolor zwieksza apetyt. a przedtem niebieską i różową karmiłam. Chyba jej słoneczniki van gogha przed nosem przy obiedzie powiesze 😀 Moja nie marudzi jak ją do fotelika wsadzamy, nawet czasem ją to uspokaja,lubi brum brum[/QUOTE] Niebieski obniża apetyt Cytat:
A dlaczego ten który wybrałaś słaby? Niewygodny, sle sie rozkłada? Jakie mial argumenty? Gorzej jak wydasz 1600 a pozniej bedziesz wozić przodem Cytat:
Od rana w kuchni. Potem goście. Teraz od 40min młody wisi na piersi
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na deserek jablo-banan i na kolacje kaszka waniliowa, ale mu smakowala
zjadal jak nic innego tylko ze dwie nowosci na raz. mam nadzieje, ze go nie wywali.
|
#4158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje wlasnie jadlam kolacje. Dobrze ze mnie nie rusza 😉 Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Rzucil mi sie komentarz karooli na fb o karmiacych matkach mm. Jakby stala kolo mnie to bym ja za niego tak zwyzywala ze by jej w piety poszlo. Ehh. Jakas paranoiczka z niej w tej kwestii, serio. Rozzloscilo mnie to strasznie
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
o jakim komencie mowisz? przytoczysz?
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem z tymi pozdrowieniami ![]() Niemam kontaktu za bardzo, ostatni raz widziałam sie z nią jak w ciąży była, a teraz jak urodziłam napisała mi na priva gratulacje ![]() Przypomniało mi się- dziwnie to zabrzmi, ale spałam kiedyś w łóżku Twojego Tżta ![]() Współczuje nocki, u nas też marnie, już sie budziła nawet ehhh
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
'I dobrze ze dyskryminuja bo teraz 3/4 kobiet karmi dzieci zmodyfikowanym krowim mlekiem i uwaza ze jest super i w ogole samo zdrowie 😅 ciekawe czy te kobiety zjadlyby np zmodyfikowana marchewke z laboratorium, bo w reklamach w tv przeciez mowia ze to najlepsze co moze byc 😂'
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
Bobovita mleczno ryżowa waniliowa? Super że snakowało
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nic ale mnie zcielo. Na kazdum kroku ta dziewczyna ma problem.
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczornie
Majka - jak impreza się udała? Ewullka - gratki 7 m-cy Ani ![]() Mala dziś zaliczyla 1, slownie JEDNA drzemke 1h. Ale nawet za bardzo nie marudzila, trochę tylko. Może dlatego, że u rodziny byliśmy. Jutro coś nowego zjemy, może brokuły. Madzixx - moja tez chwyta łyżeczkę i sama do buzi ja przyciąga (ofkors ja trzymam) |
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na poczatku nie moglam się wręcz doczekać by dać coś nowego ![]() Cytat:
A jak impreza? Udana?
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx moja też tak trzyma łyżeczkę od pierwszej łyżeczki
samodzielna jest bardzo, napatrzyła się na nas jak jemy i sama wie co robić bardzo żałuję, że jeszcze nie siedzi bo chciałabym blw u niej wprowadzić, widzę że ma potencjał ![]() Majka współczuję nocki, oby dzisiejsza była dobra ![]() U nas dziś pasternak dokończony, bardzo dziecku smakował jutro też pewnie w brokuła polecimy, albo kalafior. A nam zrobiłam piersi z piekarnika z szynką i mozzarelą pychota, daaawno nie jadłam
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Karola z naszego watku.
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle masakra, Maciej zjadl od 7 rano z 80ml mleka i pół sloika, po zajęciach o 18 50 dotarłam do domu...
Miał 4 drzemki, zawsze ma 3 i marudzić cały czas, ale to pewnie z głodu Biduś butelka mu nie podeszła ![]() Za to szkoła i wykłady super i od razu poznałam koleżanki nowe ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś podalam małemu 3 warzywa na talerzyku to się rozplakal więc trzeba było papke zrobić. A do naszych talerzy ręce wyciąga.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

80 g a teraz na spacer moja siostra ją zabrała
Ja z psem odbyłam spacer z rana i na dziś starczy
No to co mi pozostaje, sprzątanie ehhh 😝
będę tam dzwonić w poniedziałek i żądać wymiany na ich koszt.