Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 18:52   #1171
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Mozemy zrobic tez tak, ze np jedna osoba z terminem na koniec listopada podalaby na priv swoj nr tel i jesli ktos nie bedzie sie mogl odezwac moze napisac do tej osoby i ona to wstawi na wizaz
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 18:54   #1172
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Mozemy zrobic tez tak, ze np jedna osoba z terminem na koniec listopada podalaby na priv swoj nr tel i jesli ktos nie bedzie sie mogl odezwac moze napisac do tej osoby i ona to wstawi na wizaz
Dobra myśl!

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 19:07   #1173
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
U mnie nie ma becikowego. Jest miesięczny child benefit wypłacany niezależnie od dochodów. Na 1 dziecko 135e a na 2dzieci 270e.

u nas jest odpowiednik tego-kindergeld

[QUOTE=wonderka;53137477]Hejka dziewczyny. Jąk tam sobota. Ja dziś w pracy byłam, w nocy się cie budziłam i musiałam się drzemnac. Ja nie wiem jak go później będzie, ja niewyspana jestem straszna.... Na parapetówke dziś jeszcze idę. I pierwszy raz śnił mi się poród.[COLOR="Silver"]

I jak on w śnie przebiegał? Mam nadzieje ze nie obudzilas się zlana potem

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
kasiula i termin mamy ten sam
Moja dziś w miarę spokojnie,jakoś przedwczoraj tak szalała że miałam dość. Najgorzej jak albo główką albo rączkami mi gdzieś tam na dole rusza. Ja gdybym po ruchach miała ocenić to bym się upierała że dalej jest poprzecznie, czasami nogami w dół. No ale na usg ostatnio była głową do dołu a czułam tak samo...
Ja na ostatnim usg powiedzialam gin ze właśnie czuje w podbrzuszu gmeranie cały czas jak nóżki (a mala jest glowka w dół juz od dawna) a gin mnie oswiecil ze przeciez dzieci zwijaja się w kulkę i nawet stopki biorą do buzi tak ze nic dziwnego ze czuje nóżki na dole

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A tz chyba wczoraj sie wystraszył ze tak malo czasu zostało bo sam z siebie przyniósł i skręcił przewijak i podniósł poziom w łożeczku. Leos od rana lata i wszystkich informuje ze tam bedzie dzidzi i oczywiście sam wszystko okupuje, leży i gapi sie w karuzelke itp
Cieszę sie ze kupiłam te pojemniki w ikea na przewijak, myślę ze to wygodne. Jeszcze w pepco kupie jakies szare koszyczki pod przewijak bo poprzednio mialam zielone i teraz mi nie pasują.
dla Tz-ta

Ja dzisiaj chodze jak babulenka, skurcze co jakis czas ale spokojnie to napewno nic konkretnego Tz pojechal na oktoberfest pracowniczy, oczywiście bez % a ja mam romantyczny wieczór z synem, oglądamy barbie i jakies szczeniaczki haha

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Poznanianka, jak tam po targach?
Stary 2015-10-17, 19:15   #1174
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

U nas oprocz tego comiesiecznego benefitu jest cos takiego jak becikowe ale nalezy sie tylko na pierwsze dziecko ale trzeba tez spelniac pewne wymogi dotyczace zarobkow. Ja w tamtym roku sie nie zalapalam bo pracowalam i ja i tz a teraz lipa
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 19:17   #1175
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Barbie i szczeniaczki sa teraz na topie

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 19:24   #1176
cynamon_
Zakorzenienie

W ogole ciesze się jak dziecko bo w końcu znalazlam w sklepie takie korzenne ciasteczka które dają tutaj w kawiarniach do kawy, wrabalam pół paczki i jestem zaspokojona)

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Barbie i szczeniaczki sa teraz na topie
Hehe wy tez oglądacie? Jak ja się cieszę ze mam polska tv, niemiecka to jedna wielka porażka. Mój mały w ogole lubi babskie bajki, te kucyki pony i inne takie
Stary 2015-10-17, 19:31   #1177
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
dobra myśl

no i jeszcze nie wszystkie dziewczyny są na fb to zapraszamy jak coś

co do becikowego to tam jest kryterium dochodowe i bierze się pod uwagę dochód za 2014 roku już tak?
Stary 2015-10-17, 19:33   #1178
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
U nas oprocz tego comiesiecznego benefitu jest cos takiego jak becikowe ale nalezy sie tylko na pierwsze dziecko ale trzeba tez spelniac pewne wymogi dotyczace zarobkow. Ja w tamtym roku sie nie zalapalam bo pracowalam i ja i tz a teraz lipa
Dobry pomysł

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

* nie zacytowalam to co trzeba, chodziło mi ze dobry pomysł z tymi nr tel
Stary 2015-10-17, 19:37   #1179
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziewczyny a z takich zwykłych imion co byście wybrały?
Adam/Filip/Kornel?!

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
W ogole ciesze się jak dziecko bo w końcu znalazlam w sklepie takie korzenne ciasteczka które dają tutaj w kawiarniach do kawy, wrabalam pół paczki i jestem zaspokojona)

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Hehe wy tez oglądacie? Jak ja się cieszę ze mam polska tv, niemiecka to jedna wielka porażka. Mój mały w ogole lubi babskie bajki, te kucyki pony i inne takie
Nie, ale widze stale w reklamach i w ogole. Leo uwielbia klub przyjaciół myszki miki

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 19:42   #1180
cynamon_
Zakorzenienie

Poziomkowa89, znamy to, znamy Sebastian tez lubi. Co do imion to u nas gdyby był drugi syn napewno by miał na imię Szymon, podoba mi się jeszcze Dawid i Igor
Stary 2015-10-17, 19:45   #1181
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Poziomkowa89, znamy to, znamy Sebastian tez lubi. Co do imion to u nas gdyby był drugi syn napewno by miał na imię Szymon, podoba mi się jeszcze Dawid i Igor
Szymon juz jest w bliskiej rodzinie

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 19:52   #1182
Amelia16
Zadomowienie

W ogóle to 27 października pełnia, a ponoć wtedy rozpakowywanie idzie masowo, więc kto wie czy się nie rozsypie niedługo worek z ciężarnymi?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Pytałyscie o co chodziłoz tym komentarzem pana w sklepie (idzie wojna) - podejrzewam, że pokusił się o takie stwierdzenie, bo byłam drugą ciężarną w tym markecie (sensacja). A jak ktoś sobie ubzdura głupie przekonania (dużo dzieci/ chłopców rodzi się na wojnę), to już dziwnie wychodzi
Mój Tata to samo powtarza... To chyba mentalność starszych osób takie powiedzonka

Cytat:
Ja dzisiaj chodze jak babulenka, skurcze co jakis czas ale spokojnie to napewno nic konkretnego Tz pojechal na oktoberfest pracowniczy, oczywiście bez % a ja mam romantyczny wieczór z synem, oglądamy barbie i jakies szczeniaczki haha
No coś Ty... a mierzysz mniej więcej co ile? Może coś się rozkręci??

Cytat:
Adam/Filip/Kornel?!
Wiadomo
Z takich prostszych podoba mi się Wojciech, Maciej, Karol...
Stary 2015-10-17, 19:55   #1183
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wiecie jak to dobrze miec termin ustalony? Taki spokój czuje, juz sie nie martwię ze znowu przenoszę i w ogole wiem na kiedy wszystko ma byc gotowe

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 19:57   #1184
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, niee, nie czuje zeby to były te bardzo roznie występują nieraz co kilka minut potem dluga cisza i znow powtorka, tak to mniej więcej wygląda
Stary 2015-10-17, 19:57   #1185
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Poziomkowa mi sie podoba Adam i Kornel

Jestem na bieżąco z wątkiem tylko cieżko mi odpisywać. Jakiś stresujący ten pobyt w szpitalu i juz w ogole nic nie wiem. Raz przyjdzie lekarz i mowi ze w poniedziałek wyjde i wydaje sie kompletnie niewzruszony tym, ze mimo, ze upiera sie ze teraz jestem w 38t+2 mała wazy 2250! Wtf?! Potem nagle jakies uczulenie mi wyskakuje na dekolcie i brzuchu i mi dają jakies kroplówki na to. Pozniej przychodzi lekarz i mi mowi ze nagle mi sie anemia zrobiła i kolejna kroplówka. Za pół godziny robią ktg i wychodzi źle, lecą po lekarza a lekarz ze mną biegnie na usg sprawdzać przepływy w pepowinie. Przepływy ok, wiec znowu pod ktg i juz tak leze 2 godziny teraz z tego co słyszę to chyba ok, ale wczoraj tez było jedno jakies złe to ktg. Normalnie to pewnie bym sobie mówiła ze moze wina sprzętu, ale dziewczyna obok mnie tez ma tak samo czesto ktg i u niej zawsze ok. Ja juz nie wiem co i jak. Wczoraj spalam tylko godzinę i dzisiaj tez cos czuje, ze nie bedzie mi łatwo spac. Wiecej stresu w tym szpitalu niz jakbym w domu była. Przepraszam, ze tak jęczę, ale muszę się wyżalić.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 19:57   #1186
fasterka90
Zadomowienie

No z tym nr tel to nie jest głupi pomysł, z mojej strony napewno szybko dostaniecie info jak nie tutaj to na fb aaaaa już się nie mogę doczekać aż Wam napisze "dziewczyny,rodze!"

Poziomkowa mój tz jest Adam i jeszcze zanim wiedzieliśmy jaka płeć to stwierdziliśmy że nie ma lepszego imienia dla chłopaka :p no ale awaryjnie jakby co to u nas byłby Igor.
Pociesze Cie że u nas tez dalej trochę walka z imieniem dla Małej, ale jakoś się już nie spinamy. Myślę że jak już ją zobaczę to będę wiedziała.

Oo ciasteczka korzenne... Za mną od paru dni chodzą świąteczne pierniczki, chyba się wkurze i zrobię bo przecież nigdzie nie kupię. Ogólnie tutaj we Wrocławiu w zeszłym roku nawet już zaraz przed świętami nie umiałam dostać takich o jakie mi chodzi :/
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:01   #1187
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Joyce duzo siły ci życzę moja koleżanka przenosiła ciążę a mała miala 2400 i wszystko z nią ok, tyle ze drobna. Teraz ma półtora roku.

Igora tez biorę pod uwagę...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 20:04   #1188
Amelia16
Zadomowienie

Ja bym była za podaniem tego numeru telefonu którejś z dziewczyn...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Joyce współczuję stresów, żadnej konkretnej wiadomości właściwie.. Zdiagnozują dodatkowo z 10 innych przypadłości jak już się położyłaś Byleby z Malutką wszystko było dobrze, może po prostu będzie z tych drobniejszych i wyjdzie po TP wg om, wtedy kiedy sobie dojrzeje odpowiednio
Stary 2015-10-17, 20:05   #1189
Poziomkowa89
Zakorzenienie

A kto sie zgłasza z końca listopada? Tak zeby miec możliwość w razie wu wejść na wizaz i zrelacjonować

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 20:07   #1190
fasterka90
Zadomowienie

Joycesky 38+2? Chyba 36+2 bo Ty masz termin zaraz przede mną. No ale nawet jeśli to też waga dość mała. Z tym że tak jak dziewczyny piszą są różne dzieci,niektóre po prostu są drobne, mniejsze.
Dobrze że wszystko sprawdzają,w razie czego jesteś pod dobrą opieką może lepiej pobyć dłużej niż w poniedziałek wyjść... Trzymaj się tam w każdym razie i pisz do nas jak masz możliwość, zawsze powtarzam od tego jesteśmy żeby sobie pomarudzic

Co do marudzenia - oszaleje z tą zgagą nic nie pomaga,mam ją codziennie...
Stary 2015-10-17, 20:34   #1191
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
Szymon juz jest w bliskiej rodzinie
Mój Mąż dzisiaj wymyślił Ksawerego...

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:52   #1192
poznanianka1990
Zakorzenienie

Jestem padnieta, cały czas Was podczytuje na telefonie ale nie mam czasu pisać. Jak wróciłam z targów to wzięłam się za robienie obiadu i zmywanie naczyń, zaraz po obiedzie pojechaliśmy do Leroy Merlin kupić silikon, bo nam brodzik przecieka i mąż go zdemontowal, wyczyscil, a teraz będziemy silikonowac. Pomagam mu trzymać te wszystkie elementy, dlatego nie mam czasu pisać, wieczorem wejdę na laptopa to wszystko dokładnie nadrobie

Na targach było fajnie, nawet tłumów nie było. Tylko rano ta kolejka do usg. Byłam o 10:05, a miałam 12 numerek. Na usg weszłam jakoś koło 12:15. Julka jest ułożona nadal głowa w dół, lekarz żeby coś uchwycić musiał popukac brzuch, bo twarz miała odwrócona do mojego kręgosłupa. Żadnych pomiarów nie robił, bo mówił, że to jest nastawione głównie na zabawę czyli zdjęcia a nie pomiary, więc nawet nie wiem ile waży... Ale mam za to 3 zdjęcia - jedno z kawałkiem buźki, drugie z rączką, a na trzecim pokazała pi.pkę Teraz mam dowód rzeczowy, że to na pewno jest dziewczyna, bo wcześniej wierzyłam na słowo Jeśli chcecie to potem Wam te fotki pokażę.
W losowaniach nic się nie udało wygrać, ale szczerze to i tak nagrody były kiepskie w porównaniu do warsztatów. Może i mnie potem wylosowali (losowania były co godzinę), ale przecież bym tam nie siedziała do wieczora
Mam za to sporo próbek, pieluche flanelowa (już kolejna), płyty z kursem pierwszej pomocy u niemowląt (nawet na jednym ze stoisk można było mieć taki krótki kurs indywidualny, ratownik mi wszystko wytłumaczył i cwiczylam na fantomie), także ogólnie było fajnie

Cytat:
Adam/Filip/Kornel?
Z tych trzech to jedynie Filip mi się podoba. My dla chłopca mieliśmy wybrane imię Bartosz

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:55   #1193
fasterka90
Zadomowienie

beautifuldream fajnie że coś wymyślił, mój sam nic nie proponuje tylko krytykuje. Wczoraj tłumaczył że Kaja jest ok dla starszej dziewczyny a dla maleństwa jak słyszy Kajcia, Kajeczka to mu się już nie podoba. I wymyślił "Kajeczka - Fajeczka"
I tak się dziwię że jeszcze się nie uczepił że Kaja prawie jak "kaj" czyli śląskie "gdzie". Juz widzę jak jego szwagier będzie się nabijał "kaj mołsz Kaja?". Innych ślązaków na szczęście nie mamy w rodzinie. Czasem nad imieniem Marta myślę ale Mart z naszym nazwiskiem pewnie są miliony. Ze względu na nazwisko wolałabym coś rzadkiego...
Stary 2015-10-17, 21:11   #1194
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie jak to dobrze miec termin ustalony? Taki spokój czuje, juz sie nie martwię ze znowu przenoszę i w ogole wiem na kiedy wszystko ma byc gotowe
to musi być fajne, ja cały listopad będę siedziała jak na szpilkach i podskakiwała przy byle skurczu. A najgorsze będzie to że nie będę wiedziała czy to już, czy dzwonić po męża, a z drugiej strony bała się żeby nie przegapić

Filip i Kornel są spoko.
Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Poziomkowa mi sie podoba Adam i Kornel

Jestem na bieżąco z wątkiem tylko cieżko mi odpisywać. Jakiś stresujący ten pobyt w szpitalu i juz w ogole nic nie wiem. Raz przyjdzie lekarz i mowi ze w poniedziałek wyjde i wydaje sie kompletnie niewzruszony tym, ze mimo, ze upiera sie ze teraz jestem w 38t+2 mała wazy 2250! Wtf?! Potem nagle jakies uczulenie mi wyskakuje na dekolcie i brzuchu i mi dają jakies kroplówki na to. Pozniej przychodzi lekarz i mi mowi ze nagle mi sie anemia zrobiła i kolejna kroplówka. Za pół godziny robią ktg i wychodzi źle, lecą po lekarza a lekarz ze mną biegnie na usg sprawdzać przepływy w pepowinie. Przepływy ok, wiec znowu pod ktg i juz tak leze 2 godziny teraz z tego co słyszę to chyba ok, ale wczoraj tez było jedno jakies złe to ktg. Normalnie to pewnie bym sobie mówiła ze moze wina sprzętu, ale dziewczyna obok mnie tez ma tak samo czesto ktg i u niej zawsze ok. Ja juz nie wiem co i jak. Wczoraj spalam tylko godzinę i dzisiaj tez cos czuje, ze nie bedzie mi łatwo spac. Wiecej stresu w tym szpitalu niz jakbym w domu była. Przepraszam, ze tak jęczę, ale muszę się wyżalić.
niemożliwi są ci lekarze, jakby sam pobyt w szpitalu nie był dość stresującym przeżyciem, to jeszcze Ci dokładają czyli co do tej pory ustalili? Życzę Ci, żeby jak najszybciej Cię puścili do domku

i nie masz co przepraszać za pisanie, po to tu jesteśmy

Byłam w aptece i wyszłam zszokowana tym co tam odkryłam czyli perfumami dla dzieci od 1. dnia życia widziałyście coś takiego? Nawet sama aptekarka mówiła, że odradza to wszystkim i na szczęście nikt tego nie kupuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg musbesd_kbor10__4.jpg (93,5 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-10-17 o 21:12
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:35   #1195
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Dziewczyny, dzieki za wsparcie
Fasterka, no właśnie z moim ginem od początku nastawiamy sie nie na termin z om (5 listopada) a termin z usg -11 listopada i ostatnio nawet względem tego terminu jest za mała i dlatego lekarz mi dał skierowanie. A ten profesor na obchodzie upiera sie ze tylko z om sie liczy i jakimś cudem mu nagle wyszło ze to 38 i 2?!

Amelie, właśnie tak sobie myslalm, ze gdyby była normalnie ułożona to po prostu poczekalabym az sama zechce wyjsc i zagadka wieku rozwiązana, ale niestety mała jest główką do gory i zapowiada sie cc, wiec to mnie martwi bardziej zeby jej nie wyjęli tylko po to zeby wsadzić do inkubatora. Ale historia poziomkowej mnie nastroila pozytywnie teraz i wierze, ze nawet jak bedzie nie za duzo ważyła to da radę bo to moja mała twardzielka

Poznanianka, ja tez bym chętnie skorzystała z takiego darmowego 3d

Iclosemyeyes, powariowali z tymi perfumami?! Nie wiem jak mogło im przyjść do głowy taki bezsensowny produkt wypuścić na rynek. Totalna abstrakcja jakaś

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:44   #1196
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Przeciez noworodzie tak cudnie pachną co za głupota z tymi perfumami!

Kurcze czy tylko moj dzieć waży juz 3,5kg??????

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-10-17, 22:06   #1197
cynamon_
Zakorzenienie

O matko perfumy??? Juz mnie nic nie zdziwi na tym świecie, ja planuje moją córeczkę nie kąpać przez ok pierwszy tydzień, noworodki tak cudnie pachną ♥

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Mamuśki, czy wasze dzieci tez pachniały taka hmm woda morska/słona woda? Ja to tak zapamiętalam, wiem ze śmieszne porównanie
Stary 2015-10-17, 22:15   #1198
olilina
Zakorzenienie

15.10.2015 przyszła na świat Lilka.
Niecałe 2300 g. i 48 cm.
Jesteśmy jeszcze w szpitalu na obserwacji.
Pozdrowienia
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:18   #1199
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Niecałe 2300 g. i 48 cm.
Pozdrowienia
Aaa gratulacje! Jaki okruszek
Stary 2015-10-17, 22:21   #1200
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Niecałe 2300 g. i 48 cm.
Pozdrowienia
gratulacje dla rodziców i dużo zdrówka dla Malutkiej
Cytat:
O matko perfumy??? Juz mnie nic nie zdziwi na tym świecie, ja planuje moją córeczkę nie kąpać przez ok pierwszy tydzień, noworodki tak cudnie pachną ♥

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Mamuśki, czy wasze dzieci tez pachniały taka hmm woda morska/słona woda? Ja to tak zapamiętalam, wiem ze śmieszne porównanie
Ja jak zobaczyłam te perfumy to mi szczęka opadła aż aptekarka się zaczęła tłumaczyć ze tak to są perfumy ale nie poleca ładnie pachnialy ale dzidziuś na pewno lepiej, nie mogę się doczekac

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości