Mamusie lutowe - część II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 20:02   #3871
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Moje jeszcze w sypialni śpią. Zaraz ich eksmituje do ich pokoju 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:03   #3872
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Prawie 8 miesięcy 😊
jaki aniołek - słodka jest !!!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dokładnie, tylko jak jest jakieś zagrożenie.

to ty nie wiesz co się wtedy robi?
Wczoraj w Rodzince pl była akcja,że Natalia się dobierała do Ludwika, a on powiedział,że tylko jeśli ona mu zrobi placki ziemniaczane a to już noc była

ale chcesz mieć tylko szydełkowe ubranka?bo inne też są spoko
Tuśka miała dwie takie sesje i dla Niny też planuję. Aczkolwiek mi się takie w studio podobają tylko jak dzieciaki są maleńkie, potem to już wolę plenerowe i nie takie ustawiane na roczek taką zrobiliśmy
no mi sie najbardziej podobaja takie jak dziecko ma do 2 miesiecy ;D takie wiecie, w koszach, w konewce itp
zobaczymy co wyjdzie z tego ale takie plenerowki tez lubie
teraz na 5 grudnia sa urodziny synka oliwiera mojej kolezanki i mam zamiar im zrobic sesje urodzinow-mikołajkowa

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:03   #3873
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
jaki aniołek - słodka jest !!!

no mi sie najbardziej podobaja takie jak dziecko ma do 2 miesiecy ;D takie wiecie, w koszach, w konewce itp
zobaczymy co wyjdzie z tego ale takie plenerowki tez lubie
teraz na 5 grudnia sa urodziny synka oliwiera mojej kolezanki i mam zamiar im zrobic sesje urodzinow-mikołajkowa
Koniecznie pokaz jak to wyjdzie
Stary 2015-10-17, 20:05   #3874
agaczilla21
Zakorzenienie

Ale bym zjadła taka soczystą, lekko kwaśną pomarańczę...mmmmmm
Stary 2015-10-17, 20:11   #3875
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

to ty nie wiesz co się wtedy robi?
Wczoraj w Rodzince pl była akcja,że Natalia się dobierała do Ludwika, a on powiedział,że tylko jeśli ona mu zrobi placki ziemniaczane a to już noc była
Też mi się to przypomniało . Musiała być bardzo zdesperowana . Znając życie, mnie dopóki zrobiłabym te placki, całkiem by ochota przeszła.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Ale bym zjadła taka soczystą, lekko kwaśną pomarańczę...mmmmmm
, ja już łypię okiem na cytrynę, bo wyjadłam takie mega kwaśne mandarynki.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:13   #3876
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytrynę juz dzis jadłam...ale zaraz znów cos kwaśnego zeżrem bo mam mega ochotę 😋
Stary 2015-10-17, 20:16   #3877
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena ja teraz chciałam Amelkę a będzie chłopczyk 😉
Ja to byłam święcie przekonana, że będzie dziewczynka i jak w szpitalu powiedzieli mi płeć, to szok przeżyłam
Stary 2015-10-17, 20:17   #3878
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja to byłam święcie przekonana, że będzie dziewczynka i jak w szpitalu powiedzieli mi płeć, to szok przeżyłam
O mamo ...zeszlabym :-D
Stary 2015-10-17, 20:18   #3879
agaczilla21
Zakorzenienie

Mnie teraz przeczucie mylilo...a w dwóch poprzednich ciążach sie sprawdzilo...tak ze bardzo się zdziwiłam...ale juz nie chciałabym żeby się okazało że jednak dziewczynka bo kupiłam dużo ciuszków typowo dla chłopca...
Stary 2015-10-17, 20:18   #3880
kaaasi
Zakorzenienie

aga ale słodziaki z Twoich dzieci dopiero teraz widzę różnice że chyba jedno bardziej do mamy drugie do taty podobne na poprzednich zdjęciach jakoś bardziej podobni do siebie byli a tu różnica chociażby po oczkach
motyl wiem widziałam figa pisała ale mnie nie było muszę szukać nowych

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:20   #3881
agaczilla21
Zakorzenienie

Jak byly mlodsze to bardziej bylo widac te roznice miedzy nimi...a teraz mimo ze Lilka to cala ja a Mikolaj M to do siebie tez sa bardzo podobni....
Stary 2015-10-17, 20:20   #3882
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytrynę juz dzis jadłam...ale zaraz znów cos kwaśnego zeżrem bo mam mega ochotę 😋
Ja już jem, bo nie mogłam się powstrzymać Jutro mam zamiar napchać się śledzikami, dzisiaj za późno i za daleko do sklepu.
Stary 2015-10-17, 20:21   #3883
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja mam śledziki 😊 ale ochotę na soczysta pomarańcze 😊 i jutrzejszego rosolku się nie mogę doczekać 😊
Stary 2015-10-17, 20:28   #3884
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
O mamo ...zeszlabym :-D
Wracałam na salę na trzęsących się nogach myślałam, że ten lekarz sobie ze mnie zażartował, bo był taki młody i żartowniś, ale parę dni później od swojego gina usłyszałam to samo i zobaczyłam na własne oczy. Teraz mi wsio ryba, najważniejsze, że zdrowy jest synuś.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Mnie teraz przeczucie mylilo...a w dwóch poprzednich ciążach sie sprawdzilo...tak ze bardzo się zdziwiłam...ale juz nie chciałabym żeby się okazało że jednak dziewczynka bo kupiłam dużo ciuszków typowo dla chłopca...
Ja przy obu ciążach się myliłam, dlatego w totka nie gram . Kurcze, a ja jeszcze nic kompletnie nie mam dla małego z ubranek, tylko wózek i spacerówkę po córce .

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Ja mam śledziki 😊 ale ochotę na soczysta pomarańcze 😊 i jutrzejszego rosolku się nie mogę doczekać 😊
Ajaj, nie mówmy już o jedzeniu, ja nie jestem masochistką
Stary 2015-10-17, 20:30   #3885
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena a masz córkę i synka czy 2 córki?
Stary 2015-10-17, 20:31   #3886
kaaasi
Zakorzenienie

Elena ja mam trochę ubranek, kombinezon, 2 kocyki i jakieś drobiazgi jeszcze czas na zakupy mój Tz w sklepie ostatnio stwierdził że on przyjdzie kupić jak będzie znał rozmiar

Stary 2015-10-17, 20:40   #3887
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena a masz córkę i synka czy 2 córki?
Agaczilla, mam tylko córkę, potem dwie ciąże straciłam niestety, więc nie powinnam "wybrzydzać" co do płci, tylko się cieszyć, że na razie jest dobrze i tak zaczęłam myśleć . tylko po prostu nie wyobrażam sobie mieć chłopca, mam same siostry i chłopczyk to prawie abstrakcja

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Elena ja mam trochę ubranek, kombinezon, 2 kocyki i jakieś drobiazgi jeszcze czas na zakupy mój Tz w sklepie ostatnio stwierdził że on przyjdzie kupić jak będzie znał rozmiar
Ja do tej pory tylko oglądałam kombinezon, kocyki ( waham się między tym minky a takim fajnym puchaczem) i butelki. Na tym mój zapał się skończył .
Przy córce mąż sam dokupował jej kaftaniki i śpiochy, jak czegoś brakło, ale wykorzystał fakt, że go nie nadzorowałam i kupował takie z napisami typu: kocham mojego tatę, jestem misiaczkiem tatusia
Stary 2015-10-17, 20:42   #3888
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena nie zaczaiłam...ze w dwóch się myliłaś to myślałam że masz dwójkę...przepraszam...cz yli parka bedzie 😊
Stary 2015-10-17, 20:45   #3889
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Przy córce mąż sam dokupował jej kaftaniki i śpiochy, jak czegoś brakło, ale wykorzystał fakt, że go nie nadzorowałam i kupował takie z napisami typu: kocham mojego tatę, jestem misiaczkiem tatusia
i wyślij tu faceta na zakupy a córa duża już ?

Stary 2015-10-17, 20:50   #3890
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Elena nie zaczaiłam...ze w dwóch się myliłaś to myślałam że masz dwójkę...przepraszam...cz yli parka bedzie 😊
To ja tak może źle napisałam, chodziło mi o tę pierwszą ciążę i teraźniejszą .
Stary 2015-10-17, 20:54   #3891
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
no w konkursy
dopiero będę szukać bo długo mnie nie było więc muszę się rozejrzeć komplety minky mnie interesują i komplety pościelowe bo tych chyba najwięcej jest i szumiące miski
myślałam, że masz już coś na oku ;-) Ja Cię ostatnio szukałam bo był szumi miś, ale wróciłaś po zakończeniu zgłoszeń.

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Jabłka nie pomagają pomagały przez pierwsze dni teraz już nie.mamusiu mi mówiła żebym rani na czcze wypiła szklankę wody z miodem.więc spróbuje jutro
pamiętaj o odpowiedniej ilości płynów w ciągu dnia, ja mam problemy zawsze jak za mało pije.

Cytat:
, ja już łypię okiem na cytrynę, bo wyjadłam takie mega kwaśne mandarynki.
Cytat:
Cytat:
Ja już jem, bo nie mogłam się powstrzymać Jutro mam zamiar napchać się śledzikami, dzisiaj za późno i za daleko do sklepu.

YUPI nie sama jedna jadam cytryny

Cytat:
Ja ostatnio pisałam, że boję się z czym wróci córa z tż. O dziwo wrócili z ubrankami w dobrym rozmiarze, w kolorach odpowiadających do reszty garderoby i obyło się bez Krainy Lodu. Pytam tż wieczorem jak tego dokonaai, a ten do mnie, że mu panie z obsługi pomogły. Mówię mu, że mi jakoś w H&M czy Smyku nigdy nie pomogły, a ten do mnie, że widać nie budzę takiej litości jak facet z kilkulatką, który nawet nie wie jak się rozmiarów szuka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 20:56   #3892
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma sześć lat, duża dziewczynka i bardzo się cieszy, że będzie miała brata, cała jej klasa już wie a ona na bieżąco ich informuje, co się dzieje, np. że dzieciaczek kopie tak mocno, że mamie brzuch podskakuje .
Chyba przygotowuje się do roli do siostry, bo jak nigdy się nie bawiła lalkami, tak teraz misiom pampersy zakłada (teściowa kilka sztuk zachowała), udaje, że karmi i usypia i bulwersuje się, jak biorę jej "dziecko" za łapkę, pyta, czy naszego dzieciaczka też tak będę podnosiła .
Stary 2015-10-17, 20:59   #3893
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio pisałam, że boję się z czym wróci córa z tż. O dziwo wrócili z ubrankami w dobrym rozmiarze, w kolorach odpowiadających do reszty garderoby i obyło się bez Krainy Lodu. Pytam tż wieczorem jak tego dokonaai, a ten do mnie, że mu panie z obsługi pomogły. Mówię mu, że mi jakoś w H&M czy Smyku nigdy nie pomogły, a ten do mnie, że widać nie budzę takiej litości jak facet z kilkulatką, który nawet nie wie jak się rozmiarów szuka
pisałaś pamiętam i historie z wcześniejszych zakupów z panem ochroniarzem i sukienką ooooo to brawa dla Twojego Tż wybrnął z sytuacji elegancko
Elena cała jej klasa będzie z Wami przeżywać ten czas fajnie tak od razu raźniej

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-17 o 21:02
Stary 2015-10-17, 21:05   #3894
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Możliwe, wziął panie na litość albo spodobało się im, że mężczyzna robi zakupy z córeczką .
Moja córka nie przepada za ubrankami nawiązujacymi do bajek, wyjątkiem jest piżama ze spongebobem, bo go uwielbia . Poza tym ogląda tylko reksia i toma i jerrego, "dziewczyńskie" jej nie interesują. W pokoju ma klocki, traktory i samochody, a w piwnicy duży motocykl na akumulator . chyba w życiu płodowym siusiak jej odpadł a geny zostały .

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
pisałaś pamiętam i historie z wcześniejszych zakupów z panem ochroniarzem i sukienką ooooo to brawa dla Twojego Tż wybrnął z sytuacji elegancko
Elena cała jej klasa będzie z Wami przeżywać ten czas fajnie tak od razu raźniej
Taaak, w piątek na poczęstunku po ślubowaniu pierwszych klas cała gromadka mnie obsiadła .Wychowawczyni też była zainteresowana .
Stary 2015-10-17, 21:05   #3895
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ja mam duuużo pomarańczy

moge sie podzielic

ja właśnie pożeram zapiekanki i zaczelam oglądac Wredne dziewczyny

taki odmozdzac na sobote

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:06   #3896
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
przestańcie pisać o jedzeniu na gołąbki też się wpraszam a co tam poznam teściów
A zapraszam jak niedaleko masz zrobiłam około 15 wiec napewno wystarczy
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:10   #3897
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Paula ciekawa praca 😊 siostra mojego szwagra tez foci 😊 Lilka i Mikołaj mieli u niej sesje
Ale słodziki z tych Twoich dzieciaczków
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:19   #3898
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, wziął panie na litość albo spodobało się im, że mężczyzna robi zakupy z córeczką .
Moja córka nie przepada za ubrankami nawiązujacymi do bajek, wyjątkiem jest piżama ze spongebobem, bo go uwielbia . Poza tym ogląda tylko reksia i toma i jerrego, "dziewczyńskie" jej nie interesują. W pokoju ma klocki, traktory i samochody, a w piwnicy duży motocykl na akumulator . chyba w życiu płodowym siusiak jej odpadł a geny zostały .

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Taaak, w piątek na poczęstunku po ślubowaniu pierwszych klas cała gromadka mnie obsiadła .Wychowawczyni też była zainteresowana .

moja z chłopakami wojuje, ale zaczyna się w niej dziewczyn odzywać. Jak kolega zawisł na płocie i woła na nią o pomoc to przyszła i mówie "A mówłam iść bramką!" Natomiast odkryła lalkę z pieluchą i trenuje przebieranie
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 21:25   #3899
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
moja z chłopakami wojuje, ale zaczyna się w niej dziewczyn odzywać. Jak kolega zawisł na płocie i woła na nią o pomoc to przyszła i mówie "A mówłam iść bramką!" Natomiast odkryła lalkę z pieluchą i trenuje przebieranie
Ma rację , mógł jej od razu posłuchać . Moja jeszcze się bawi np. w wojnę albo śmiga na rowerze, ale to tylko kwestia czasu, ostatnio pani posadziła ją w ławce z kolegą, który ją cały czas całował, bo się zakochał, pierwszego dnia była zaskoczona, potem mówiła, że już się nie dała . Dzieciaki .
Stary 2015-10-17, 21:35   #3900
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Agata śliczne dzieciaczki
Ja nadal mm ochotę na słodko, takie deserki typu monet do dla mnie raj Tylko muszę się ograniczać. Co do płci to ja nadal nie wiem w końcu co będzie niby chłopaka potwierdzili ale wcześniej dziewczynkę i bądz tu mądrym...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości