Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-17, 22:00   #781
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
nie mów ze dalej lezy na pęcherzu ? współczuje;/
Leży :/ od trzech dni. I kopie od środka gdzieś,ja już nie wiem kiedy on takie akrobacje robi.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ale sobie zrobiłam jasny gwint. Popatrzyłam ręce papryczkami chili. Przygotowałam rękawiczki obieralam paprykę i miałam założyć do chilli i zapomniałam. Dopiero jak poczułam ze.mnie pieką ręce zauważyłam co robię. Cholera pieką mnie juz długo. Nic nie pomaga myślicie że maści na poparzenia chyba mogę normalnie stosować co?
Pantenolem spryskaj
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:04   #782
andriuszka77
Zadomowienie

andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:13   #783
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Leży :/ od trzech dni. I kopie od środka gdzieś,ja już nie wiem kiedy on takie akrobacje robi.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Pantenolem spryskaj
fuck.. to moja robi mi takie akcje jak mega chce mi sie siku ..
wez no pogadaj do brzucha postrasz

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:16   #784
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Moj dzis zalezy jak lezy

Ej, a jak normalnie zjesz paczke ciastek herbatnikow lu i popijesz puszka coli to normalne ze cukoer po godzinie skoczy? Prwda?
no jasne że skoczy. coca-cola ma jakieś 30g cukru, herbatniki pewnie z 20g
Stary 2015-10-17, 22:28   #785
Barboo
Rozeznanie

Dziekuje Wam za wszystkie cieple slowa
Udalo mi sie w koncu skontaktowac z moim prowadzacym (byl na urlopie) i kazal w poniedzialek przyjechac na wizyte do niego, a nie na IP poki co. Mowil, ze takie roznice w pomiarach czesto sa. Chce zeby sprawdzil co i jak, mam do niego zaufanie, a jak juz mialabym lezec w szpitalu to wole w tym, w ktorym on pracuje jednak...
Czytam, ze nie tylko ja mam takie roznice, wiec ciekawe dlaczego akurat osoba robiaca usg zdecydowala sie na skierowanie do szpitala? Wszystko inne mam w normie: ilosc wod, ktg, szyjka itp...
Myslicie, ze dobrze, ze jade na ta wizyte a nie na IP? Wiadomo, ze jesli moj lekarz zdecyduje, ze jednak szpital to bede miala torbe ze soba i odrazu jade, wiec roznica 2-3 godzin chyba nie wplywa na nic?
Barboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:30   #786
limonka_86
Zadomowienie

Tez się tak kiedyś popatrzyłam ja smarowalam maścią z wit a
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:38   #787
0enedue
Zadomowienie

ja bym pojechała do gina.. zwlaszcza ze bedzie juz w poniedziałek

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-17, 22:51   #788
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy ktoś wie jak przestawić dziecko? W'sensie żeby zeszło z pęcherza i było tam gdzie wcześniej czyli do góry nie wyrobie jak nie zejdzie
Spróbuj się ustawić na czwaraka i poczekaj. U mnie to w pierwszej ciąży działało jak młody nisko leżał zresztą to powoduje że dzieciaczek sie ustawia w prawidłowej pozycji do porodu (czyli ma swój kręgosłup do twojego)

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Moj dzis zalezy jak lezy

Ej, a jak normalnie zjesz paczke ciastek herbatnikow lu i popijesz puszka coli to normalne ze cukoer po godzinie skoczy? Prwda?
Ja nie wiem wydaje mi się że po mega cukrze to normalnie cukier rośnie tyle że powinien szybko spaść jeśli nie ma się cukrzycy?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:56   #789
sylwoha
Zakorzenienie

No wlasnie nie wiem. Dlatego pytam

Ogolnir wspolczuje polozenia moj narazie chyba tak nie mial. Chociaz mi jest gorzej jak naciska na zoladek niz jak na pecherz..

Barboo poczekaj, jezeli dziec sie rusza i wszystko jest oki to jeden dzien nie zrobi roznicy
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 22:56   #790
Aartaa
Raczkowanie

BARBOO mysle, ze to przeciez nie jest sprawa zagrażającą życia matki lub dziecka, bo by cię natychmiast przeciez położyli. To tylko podejrzenie (sic!) dysproporcji w rozwoju poszczególnych cześci ciała Maluszka, wiec te 3h różnicy nie zrobią. A Ty spokojnie porozmawiasz ze swoim lekarzem, mysle, ze to bardzo istotne i dobre dla Was.

Temat wózków widze ponownie.

Ja w gorącej wodzie kapana, ok 6 mca 1 ciazy kupilam (dostaliśmy od Rodziców) nowy Maxi Cosi Mura 3, 2w1.

Byłam zachwycona, bo terenowy i 3 kołowy, na tym mi bardzo zależało, no i duza obniżka była bo juz wchodził kolejny model.

I fakt, dla prowadzącego wozek mega wygoda. Gondola ok, troche kiepsko sie składał, mały bagażnik wozka, no i ciężki-ale to ostatnie to przy terenowkach standard.

Zaczęłam przeklinać przy spacerówke, która jest sto razy ważniejsza niz gondola.

Masakrycznie mało miejsca dla Synka, nie mówiąc juz o grubszej kurtce czy ciepłym zimowym śpiworze, w którym jeździł od jesieni do wiosny, bo przeciez jeszcze nie chodził. Zła pozycja do siedzenia (zjeżdżał). Dalszej/budka jak dla ptaszka, ani od słońca, wiatru, deszczu... Na żadna porę roku, bez sensu, a to bardzo ważne, my dużo spacerujemy i jeździmy.... Jakby pro forma po prostu. Na nogi niby takie oparcie, ale jak miał roczek to było za małe.

No to sie wkurzylam. Spróbowałam wozek koleżanki, tez terenowy, z którego była bardzo zadowolona od poczatku, innym wózkom tez sie bacznie przyglądałam.

Chodzi o XLander x-move, znalazłam na olx używany w świetnym stanie ( serio, jak nowy) za 800zl, tzn sama spacerówka.

Moze mój komfort ciut mniejszy, ale wszystkie wady stały sie z a L e T a M i.

Moze i komus cos tam zacznie w tym czy owym modelu skrzypiec z czasem, ale komfort i użytkowa wartość wozka sa dla mnie priorytetem, szczegolnie spacerówki, bo gondola starczyła nam na 5 mcy... A spacerówka na 2-2,5 roku pewnie.

I jeszcze Nowy Syn bedzie śmigać za te 800zl zadowolony, a ja jeszcze bardziej))

No i bym juz chyba nigdy nowego nie kupiła, straszna wtopa kasy, a używki za bezcen i trudno sprzedać, tyle tego na rynku....

No to wreszcie powiedziałam co chciałam w tym istotnym temacie

I tez poczynilam zakupy wczoraj w nocy na all, typu kocyk, smoczki itp, bo resztę właściwie mam poz Starszym i okolicznych chłopakach, tylko pierdoły zostały i wiaderko do kapania (moze pożyczymy), i sprawdzone nosidełko (chustę mam, dużo używałam przy Pierworodnym).
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 23:00   #791
halwaya
Zakorzenienie

Barboo - ja bym też do ginekologa prowadzącego najpierw pojechała. Trzymaj się i nie martw na zapas

Ja dziś nie do życia. Pół dnia na kinderbalu bardziej męczy niż nocna zmiana

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 23:57   #792
0enedue
Zadomowienie

Halwaya impreza goni imprezę

Położyłam się do łóżka i wiem ze to będzie dluuuuuuuuga noc .. nie ma pozycji w której nie bolały by mnie plecy

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-18, 00:13   #793
dorosea
Rozeznanie

Przespałam się godzinke w dzien i teraz bede siedzieć niewiadomo do której
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 00:17   #794
0enedue
Zadomowienie

Ja mimo braku drzemki mam oczy jak 5 zł :/

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-18, 00:55   #795
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Fionka ból czuję jeszcze jak się śmieję i kaszlę, tak to jest ok. Byliśmy u znajomych wieczorem nawet

Kalusia wg. takich wytycznych to nasze dzieci, dopóki nie są w stanie stabilnie usiąść w fotelu pasażera, nie powinny jeździć w fotelikach. Bazy są od kilku lat robione powszechnie, producent znalazł sobie kolejną rzecz, na której może zrobić kasę i tyle.

Można zamontować na przednim siedzeniu, byle tyłem do kierunku jazdy.

Cienwiatru na jakimś innym mamusiowym wątku laski zjechały dziewczyny ze słodkich mam, że jedzą od czasu do czasu w kfc ciekawe kiedy pierwszy raz dziecko na frytki zabiorą

Rudaska poduszkę można wyłączyć

Mój gin tylko pyta czy dobrze czuję ruchy.

No jakby mój pies nie reagował na obce zwierzęta, które się szwendają po jego terenie to wtedy bym pomyślała, że ma jakieś zaburzenia

Ja wróciłam, nadrobiłam i odpisałam. Idę spać

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 04:41   #796
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Uważam ze dysproporcje między brzuszkiem to jakaś pomyłka. Dziecko jest zwiniete w kłębek i tak naprawdę mogło przycisnąć sobie brzuszek. Na logikę patrząc kucnij i zmierz sobie obwód brzucha. Pomiar będzie różny od tego gdybyś stała prosto i mierzyła. Rozumiem rozmiar główki czy kości udowych ok bo to raczej niezmienne ale brzuch? Bez przesady

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Co do wózka dostaliśmy maxi cosi i juz o tym pisałam ale dla.mnie to przerost formy nad treścią. Spacerówka jest beznadziejna. Żeby to wyprać pół wózka rozkręcać musze. Nie ma tej barierki dziecko tylko szelkaki jest przypiete co dla mnie jest nieporozumieniem. Buda za mała. Nie dałabym za niego takiej ceny za jaką chodzi.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 05:45   #797
arisah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Zauwazyłam dziś pewna rzecz: im bardziej
potrzebuję się wyspac ttm wieksza jest moja bezsenność:banghead:. Jestem po całej sovocie na uczelni i ani w pt ani dziś nie mogę kompletnie spać, co troche widac po godzinie dodania postu

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

A co do wózków ja zamówiłam polskiej firmy krasnal tanie i śliczne tapicerki miały, w internecie opinie całkiem niezłe to zaryzykowałam, w praktyce zobaczymy jak to będzie
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 05:58   #798
_karmazynova_
Zadomowienie

Sylwoha ciesze sie, ze z TZ to nic powaznego
Rydaska super organizer zazdroszcze umiejetnosci
Mervie bardzo dobre wiesci! Ciesze sie bardzo,ze nereczki sa ok
Aartaa gratuluje udanej wizyty super, ze z malenstwem wszystko ok i z szyjka
Andriuszka ja licze ruchy tak jak Ty. Gin mi zalecil liczenie ruchow.
Zelazko tez polecam to samo co Ty tylko kurcze Tz uzywal przegotowanej wody i para jest ale spryskiwacz nie dziala da sie tojakos naprawic ?
Barboo mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i brzuszek malenstwa nadrobi rozmiar. Ja na Twoim miejscu pojecgalabym do swojego gina w poniedzialek, skoro piszesz ze jest mozliwosc i chce skontrolowac brzuszek. To jest ewentualna roznica paru godzin a nie dni, takze spokojnie jedz na wizyte
Cien super brzuszek
Mnie Tz wczoraj ochrzanil za czytanie takich info jak u dziewczyny styczniowej sie stalo.. Wspolczuke jej bardzo
Gratuluje wszystkich zakupow ja przegladalam wczoraj liste wyprawkowa i niewiele rzeczy zostalo nam do kupienia. Od jutra pakuje torbe do szpitala tak w razie w.
Co do kota.. Naturalne jest to, ze psy gonia koty... Szkoda, ze temu sie nie udalo uciec. Moj pies nie zagryzal kotow pod blokiem jak ke dogonil, ale jak bylismy w domku na wsi, to czujac ze to jej teren zagryzla mlofego kociaka. Za co dostala niezla bure od nas i wiecej tego nie zrobila...

Mnie te bole ponizej mostka sie kurcze pogarszaja... Mniej mnie bola zebra, to w nocy dla odmiany boli mnie wlasnie ponizej mostka. Bol jest klujacy.. Zastanawiam sie czy nie zrobic jakis badan w zwiazku z tym bolem chyba zadzwonie do gina w poniedzialek..

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-10-18 o 06:27
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 06:16   #799
_karmazynova_
Zadomowienie

Dziekuje za wypite zdrowka w piatek az kakao lepiej smakowalo

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 07:52   #800
Konto usunięte

Arisah, bo to tak jest, że im bardziej człowiek zmęczony tym mu trudniej zasnąć...

Mój mąż nie wrócił jeszcze z imprezy do domu, ładnie się bawił. Siedzieliśmy u znajomych, ja ok. północy stwierdziłam, że to mój czas do domu, więc mąż mnie odprowadził, a on poszedł dalej do nich. I jeszcze nie wrócił niby zaraz ma być w domu, ciekawe... Już mi się nawet nie chce nerwów psuć na niego, bo to i tak nic nie da...

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 08:20   #801
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA ja to nie znam się nawet gdzie to dno powinno być

ANI_QA też już pytalam Tz czy zajmie się zalatwieniem choinki, bo to jego zadanie, a ubrać chciałabym razem, w tamtym roku po części się udało, bo śpieszyl sie już do pracy, więc skończyłam samą, ale zaczęliśmy wspólnie
Niby w końcu 32 tc powinno być między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym

U nas sztuczna choinka będzie. Kupiliśmy w tamtym roku- ja miałam swoją wizję i musiała być taka a nie inna, żeby nie wiem co
Pamiętam jak ubieraliśmy wieczorem i okazało się, że światełek jest za mało- jechaliśmy specjalnie do Rzeszowa jeszcze tego samego wieczora, bo choinka miała być ubrana i już
Ja nie jestem wielbicielką sztucznych choinek

Cytat:

Dziewczyny a wasi gin każa liczyć ruchy dziecka? Jeśli tak to jaką metoda? Chciałabym zacząć liczyć tak dla siebie ale nie wiem jak
Moja gin mi nie kazała, ale na wypisie ze szpitala mam wpisaną kontrolę ruchów... Nie będę tego robiła chyba, że gin o to zapyta...
Mała rusza się przez cały dzień zwykle tyle, że jestem spokojna.

Cytat:
znajoma wylądowała kolejny raz w szpitalu i chyba czeka ja porod na dniach ( krótka szyjka) miesiąc przed terminem, nie znam niestety szczegółów..
Ojej :/ Mam nadzieję, że mimo wszystko uda im się zatrzymać poród. Nie wiem jaka jest sytuacja, ale oby się udało

Cytat:
Napisane przez Barboo Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam za wszystkie cieple slowa
Udalo mi sie w koncu skontaktowac z moim prowadzacym (byl na urlopie) i kazal w poniedzialek przyjechac na wizyte do niego, a nie na IP poki co. Mowil, ze takie roznice w pomiarach czesto sa. Chce zeby sprawdzil co i jak, mam do niego zaufanie, a jak juz mialabym lezec w szpitalu to wole w tym, w ktorym on pracuje jednak...
Czytam, ze nie tylko ja mam takie roznice, wiec ciekawe dlaczego akurat osoba robiaca usg zdecydowala sie na skierowanie do szpitala? Wszystko inne mam w normie: ilosc wod, ktg, szyjka itp...
Myslicie, ze dobrze, ze jade na ta wizyte a nie na IP? Wiadomo, ze jesli moj lekarz zdecyduje, ze jednak szpital to bede miala torbe ze soba i odrazu jade, wiec roznica 2-3 godzin chyba nie wplywa na nic?
Ja bym jechała na dodatkową kontrolę Parę godzin nie zrobi różnicy, a może zaoszczędzić niepotrzebnego stresu.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142097]
Cienwiatru na jakimś innym mamusiowym wątku laski zjechały dziewczyny ze słodkich mam, że jedzą od czasu do czasu w kfc ciekawe kiedy pierwszy raz dziecko na frytki zabiorą
[/QUOTE]Bez przesady Może jeszcze same hodują kury, żeby mieć pewność jakie mięso jedzą?
Nie mówię, że hodowla kur jest zła, ale w dzisiejszych czasach nie każdy ma taką możliwość i kupuje mięso w sklepie, które tak naprawdę wiadomo jakie jest

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Mnie te bole ponizej mostka sie kurcze pogarszaja... Mniej mnie bola zebra, to w nocy dla odmiany boli mnie wlasnie ponizej mostka. Bol jest klujacy.. Zastanawiam sie czy nie zrobic jakis badan w zwiazku z tym bolem chyba zadzwonie do gina w poniedzialek..
Lepiej skontaktuj się z lekarzem. Może Ci coś poradzi, albo uspokoi. Po co masz się męczyć?

Dzień dobry
Ja mimo chęci nie dałam rady tu wczoraj być.
Chwilami miałam kryzys... jak mam się do końca ciąży czuć tak jak teraz to ja dziękuję
Miałam nadzieję, że jak wyjdę ze szpitala to będę śmigać jak mały samochodzik, a ja wczoraj przy staniu przy robieniu obiadu miałam dość Jak smażyłam kotlety to musiałam sobie do kuchni krzesło przynieść, bo nie miałam siły z salonu co chwilę przychodzić
A wieczorem jak się rozbieram to nie mogę nogi podnieść przez ból spojenia... I nawet gdybym zgłupiała i chciała się zabrać za sprzątanie to wiem, że nie dałabym rady.
Mąż kochany, bo wczoraj wszystko praktycznie sprzątnął. Nawet umył całe płytki w łazience do których nie mogłam się zabrać.
Mam wyrzuty sumienia, że teraz On wszystko musi za mnie robić
Stary 2015-10-18, 08:30   #802
Konto usunięte

Aniqa Ty dla niego robisz dużo większą i ważniejszą "rzecz", dajesz mu dziecko Nie miej wyrzutów sumienia
Stary 2015-10-18, 08:34   #803
0enedue
Zadomowienie

Dzień dobry )

Aniqa nic nie chce mówić ale do porodu to nasze samopoczucie będzie juz chyba tylko gorsze
Nie miej wyrzutów sumienia co do tz .. to nie Twoje fanaberie przecież i kochany jest ze Cię wyrecza)

Co do choinki u mnie w domu zawsze była sztuczna od kad mieszkamy razem co roku kupujemy świeża i nie wyobrażam sobie juz inaczej ) kupujemy mała w doniczce.. mam nadzieje ze w tym roku tz wybierze jakaś ładna i co dla mnie najważniejsze w miarę symetryczna

Gryzelda czatuj na męża przy drzwiach z wałkiem teraz to Ci musi wynagrodzić swoje nocne szaleństwa

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-18, 08:43   #804
Konto usunięte

Enedue nie chce mi się nawet - to i tak nic nie da Mąż przyszedł do domu i poszedł spać. Teściowa mnie tylko wkurzyła, bo pokazałam jej jak R śpi zwinięty w kłębek. A ona co zrobiła? Poleciała po kołdrę i go przykryła, bo biedne dziecko zamarznie. Nie rozumie, że jak będzie odkryty to szybciej wytrzeźwieje...
Stary 2015-10-18, 08:50   #805
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142440]Aniqa Ty dla niego robisz dużo większą i ważniejszą "rzecz", dajesz mu dziecko Nie miej wyrzutów sumienia [/QUOTE]Masz rację Mimo wszystko muszę się przyzwyczaić do nowej sytuacji Tym bardziej, że po porodzie dalej przez jakiś czas będę musiała liczyć na innych

Cytat:
Dzień dobry )

Aniqa nic nie chce mówić ale do porodu to nasze samopoczucie będzie juz chyba tylko gorsze
Nie miej wyrzutów sumienia co do tz .. to nie Twoje fanaberie przecież i kochany jest ze Cię wyrecza)

Co do choinki u mnie w domu zawsze była sztuczna od kad mieszkamy razem co roku kupujemy świeża i nie wyobrażam sobie juz inaczej ) kupujemy mała w doniczce.. mam nadzieje ze w tym roku tz wybierze jakaś ładna i co dla mnie najważniejsze w miarę symetryczna

Gryzelda czatuj na męża przy drzwiach z wałkiem teraz to Ci musi wynagrodzić swoje nocne szaleństwa
Zdawałam sobie sprawę, że do porodu będzie ciężko, ale nie myślałam, że aż tak
Mąż się tak przejął, że jak rano zobaczył, że już nie śpię to pytał co się dzieje i kazał się obudzić jak będę wstawać, to on mi śniadanie zrobi (nie miałam serca go budzić, w końcu cały tydzień wstaje do pracy).

Właśnie sztuką jest znaleźć ładną, symetryczną i gęstą choinkę.
U nas nie ma takich pięknych na targach, pewnie musielibyśmy dalej szukać. Ale ja jakoś nigdy nie lubiłam żywej w domu
My właśnie mieliśmy w donicy, ale sztuczną Zamarzyłam sobie w wysokiej białej donicy i musiała taka być

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53142490]Enedue nie chce mi się nawet - to i tak nic nie da Mąż przyszedł do domu i poszedł spać. Teściowa mnie tylko wkurzyła, bo pokazałam jej jak R śpi zwinięty w kłębek. A ona co zrobiła? Poleciała po kołdrę i go przykryła, bo biedne dziecko zamarznie. Nie rozumie, że jak będzie odkryty to szybciej wytrzeźwieje... [/QUOTE] Twoja teściowa jest niemożliwa...

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

W ogóle to w przyszłym tygodniu mogę już zrobić badanie na boreliozę... No i tak zrobię. Mam nadzieję, że będzie ok. Bo jak nie to kolejny problem...
Stary 2015-10-18, 08:56   #806
0enedue
Zadomowienie

Gryzia Twoja tesciowa powinna dostać jakiś order .. jeszcze nie wiem dokładnie w jakiej kategorii ale w jakieś powinna ... .

Aniqa u Nas pod Tesco niedaleko domu wystawia choinki takie małżeństwo i maja spory wybór ale w tamtym roku jakoś odwlekalismy zakup i na nic ładnego się tam nie zalapalismy i udało się nam w castoriamie kupić
Dla mnie żywy choin to taki symbol wspólnych świat
Zwłaszcza teraz jak będziemy juz w 3 wszystkie ozdoby bożonarodzeniowe mam 2 pudłach dużych w piwnicy wiec
Mam nadzieje ze tz sobie poradzi

Nie umiem się zwlec z łóżka uciekam pod prysznic )

Zarządziłam sobie ostatnio akcje denko w domu .. i walczę z resztkami szamponów.. odżywek które mi zaległy a było tego multuuuum - dopóki tego nie wykończe nie kupuje nic nowego

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-18, 08:59   #807
arisah
Raczkowanie

Ooooo już klimat świąt czujecie u mnie w domy zawsze była sztuczna, u teściów zawsze żywa ale jakoś dwa lata temu teściówka stwierdziła że igieł sprzątania ma już dość i kupili sztuczną ale brzydką okropnie. Żywtch już taki urok że niesymetryczne są
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 09:02   #808
0enedue
Zadomowienie

My kupujemy ta co się najmniej sypie - jak tz wróci to zapytam czy pamiętam jaka to jest ..

Dwa lata temu kupiliśmy inna i to była masakra sypiace się igły budziły mnie w nocy a nie daj Boże przeszło się obok niej i ja zachaczylo .. koniec świata .. miałam runo leśne w domu

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-18, 09:08   #809
Konto usunięte

My w tamtym roku mieliśmy pierwsze święta jako małżeństwo. I zrobiłam bojkot ogólnej choinki i dla nas kupiłam malutką żywą choinkę
Stary 2015-10-18, 09:09   #810
czubasek20
Zakorzenienie

Hej

Duzo mnie ominelo ?
Wczoraj wieczorem.bylam.na uczelni bo mialalm.seminarium i tego opuscic bie chcialam ale mam mniej wiecej temat pracy ustalony wiec luzik.

Za to maly sie slabo rusza. Dzis od rana ani razu. Wczoraj wyczulam.go przez caly dzien 17 razy
Serduszko bije, bo sprawdzam co chwile. Myslicie ze to normalne ze tak malo sie rusza czy lepiej jechac na ip ?

Temat samochodow chyba sie przewinal, my mamy opla astre w kombi. Kochan to auto. Mamy je 3 lata i sprawuje sie super.

Choinke mamy zywa od 4 lat. Ubieram ha w lapki i ozdoby wlasnorecznie robiobe. Ale w tym roku nie wiem czy dam rade. Tesciowa ma na dole sztuczna .

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości