|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Szczerze to wolała bym dostać 9tysiecy i rodzic w państwowym
a te pieniadze przeznaczyć na dziecko czy cos ale to dlatego ze taka kasę musiała bym bardzo długo zbierać i szkoda by mi bylo wydać w jeden dzien, naprawde cala robotę przy porodzie robi polozna i to jej lepiej zapłacić, a co do opieki po porodowej, to jest sie w tym szpitalu 2-3 dni to da się przeżyć panstowe warunki a kasa zostaje ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- My nie dajemy drugiego imienia JAK IMIE JEST LADNE TO WYSTARCZY JEDNO
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa i dwa mi sie podobaja haha
mam rabat na materace do lozeczek 20 % na stronie www.mjakmaterac.pl Jakby ktoras chciala to podam kod
|
|
|
|
#4443 | |
|
Raczkowanie
|
Ja tez dodaje cebule i czosnek gdzie sie da
Uwielbiam ![]() Cytat:
Mi burak w sokach nie przeszkadza.Zdrowka zycze ![]() Witam sie o poranku! Noc mi minela srednio, ciagle sie budzilam, bo synek ma kaszel A kiedy zasnelam na dobre i snilo mi sie ze ktos przykrywa mnie dwoma kocami zeby mi sie dobrze spalo, obudzilo mnie wolanie synka Wstal o 5 i nie spimy od tego czasu. Dzielnie pije syrop z cebuli, choc za kazdym razem mowi ze jest obrzydliwy. A to siemie lniane o ktorym piszecie to na kaszel moze? Mozna to dzieciom podawac? U nas w niedziele sklepy od 1 dopiero ale wybralabym sie kupic to siemie jesli jest skuteczne. Dzisiaj nic nie bede gotowac, wczoraj zrobilam ogorkowa i placki dyniowo-cukiniowe - ilosc jak dla armii, ciekawe czy z siostra damy rade to zjesc, bo synek nie lubi . Ja juz po sniadaniu i zione cebula, ale mnie tez cos kaszel dopada dlatego zrobilam sobie kanapki i dodalam cebule. Pozniej pewnie zrobie sos czosnkowy do tych plackow i mam nadzieje ze przegonie nadchodzace przeziebienie. Chcialabym zeby obeszlo sie bez antybiotyku, bo przeciez niedawno bylam na jednym Koniec zalenia sie. Ide bawic sie z synkiem w google translate i bedziemy tlumaczyc slowa na inne jezyki. Bedzie wesolo Milej i zdrowej niedzieli
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie gdzieś uciekły czy jak? :-P
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie cicho, az dziwnie haha
Ja wstalam i jem sniadanie. Brak pomyslu na obiad
|
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
No to samo miałam pisac ze dzisiaj cisza straszna
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po śniadaniu, kawę piję.
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
a ja wyszłam spod prysznica i stwierdzam, że coraz trudniej się tam ogarnąć a gdzie to jeszcze :P
spokojnie bo w końcu niedziela, od jutra znowu się wszystkie rozgadają ![]() u nas na obiad najprędzej makaron z serem, ale pewności jeszcze nie mam. idę leniuchować spokojnej niedzieli |
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak zwykle mdłosci i w glowie kołowrotek. Jeszcze w lozku
Na obiadek ziemniaczki i kotleciki z piersi krojone w kosteczke z cebulka i jakas mała mieszanka warzyw. Dzis tz gotuje bo nie wyjechał Dziewczyny wam tez twardnieje brzuch nisko? Mam tez wrazenie ze mala sie co jakis czas wypycha dotykam brzucha bo az wygiety moze dlatego tak wszystko czuje bo mam bardzo mały brzuch? Za chwilke 21 tydz. Chyba nawet jutro tp mam na 1 marca. |
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są niegroźne oczywiście.
|
|
#4451 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny! Dzisiaj w nocy poczulam kopniakaw dole brzucha, wlascie kilka razy, to na pewno Franek. Prawie sie poplakalam ze szczescia. Od tamtej pory cisza.
Z jaka czestotliwoscia czujecie kopniaki? Wczoraj bylam w galerii bo chcialam kupic sobie jakis sweter i bluzki. Niestety nic nie kupilam. Po tym jak odwiedzilismy dwa duze sklepy dla dzieci moj kregoslup odmowil mi posluszenstwa. Masakra
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje wieczorem jak zjem i leze i rano. Czasami w dzien - nie spodziewalam sie takiej aktywnosci.
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my juz wstalismy i uciekamy do kosciola ![]() na obiad zapiekanka wiejska ![]() zostaly jeszcze kawalki pizzy wczorajszej, ktora robil moj maz ze znajomym a my kobietki popijalysmy soczek i obserwowalysmy jak sie krzataja przyjemny widok
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wylądowałam w szpitalu w 8 tyg to leżała dziewczyna w 20 której się tak właśnie brzuch stawiał i tydzień w nią pompowali magnez z kroplówki no i później w domu oczywiście też musiała łykać, więc trzeba zwrócić uwagę na częstotliwość i oczywiście na bieżąco przy wizytach informować lekarza, że taka sytuacja ma miejsce. |
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, dzięki za troskę
spałam dzisiaj 12 godzin i czuję delikatną poprawę, przynajmniej nie jest gorzej, a to już coś gardło niestety dalej pobolewa i katar męczy, ale nie poddam się, dzisiaj znowu cytrynki, malinki, czosneczek, imbirek... dzisiaj na obiad wczorajsze żarcie, chyba że tż będzie chciał zrobić coś innego, bo ja to specjalnie apetytu nie mam i mi wszystko jedno.... miłego dzionka dziewczyny!
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się szykuję na obiad do rodziny TŻ, trochę się stresuję
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzien dobry. My juz po kosciolku, mąż śpi a ja wpadlam sie przywitac
|
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
Zadzwon do swojego lekarza i powiedz na wszelki wypadek. Ja tam mialam i od tamtej pory biore no-spe 3x dziennie i magnez.
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartek zapytam gin jeszcze o to.
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka mysle ze do konca miesiaca. To kod z gazety i nie pisze jaka ma waznosc
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!!
Dziś poszalałam ze spaniem do 10 szybkie śniadanko i już popijam kawkę ![]() Verreri ja wczoraj poszłam spać dopiero po12 i dzieciątko chyba dopiero wstało bo tak szalało to były te wyczekiwane kopniaki nawet mój mąż przyłożył rękę i też dostał te kopniaki aż łezki szczęścia pociekły Do kościoła zaspałam pójdę może wieczorem. Co do dzisiejszego obiadu jeszcze nie mam weny i nie wiem co może gdzieś pójdziemy Dziś rodzinnie czyli odwiedziny babci Może jeszcze jakiś spacerek po górach bo pogoda idealna słoneczko i ponad 10stopni |
|
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Ale ciężko za wami nadążyć Mi pani doktor kazała zacząć brać magnez jak zacznie się właśnie stawianie brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A co do obiadku to na pierwsze mamy tradycyjnie rosołek , a na drugie jedziemy do teścia
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I każdy to myślę, że powinien zrozumiec
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie jeszcze wyleguję w łóżku
wstaliśmy o 10, mąż zaserwował kawę do lóżka, dzisiaj pełen relaks ![]() Bonku Niby 2,3 dni, ale ja nie chcę, żeby mi noworodka karmili mm albo przewijali raz na kilka godzin bo się pielęgniarkom nie będzie chciało tyłka w nocy ruszyć. A to niestety powszechna praktyka w państwowych szpitalach u mnie w mieście. Może gdzieś jest lepiej, ja wolę swojemu dziecku zapewnić lepszą opiekę w pierwszych dobach życia niż wypasione ciuchy skoro mam taką możliwość. Żadna z moim znajomych nie była zadowolona z opieki w szpitalu, przy niektórych opowieściach łzy mi leciały jak grochy, sorry ja bym w takim miejscu dziecka nawet na 1 dzień nie zostawiła. Pewnie nie wszędzie tak jest, ale jak u mnie są 3 czy 4 porodówki i to tylko wybieranie pomiedzy złym, a gorszym to ja dziękuje bardzo za taki wybór. |
|
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny, my też pospalismy dzisiaj do 10. Mąż zrobił pyszne omlety a teraz pijemy kawkę.
Pogoda taka, że nic się nie chce..
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Monia gdzie Ty mieszkasz?
Teraz w wiekszosci szpitali masz dziecko 24h przy sobie |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się wybrać na spacer, ale TŻ jeszcze śpi.:P ma zdrowie do spania:P
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadna z moich znajomych nie miała dziecka 24/7. Niektóre same musiały chodzić do noworodka, wyjąć, nakarmić bo pielęgniarki nie miały czasu przywieźć. A po 3 dniach w szpitalu tyłek odparzony. Wyobrażasz sobie co to za ból dla takiego małego dziecka? U nas nawet lekarze niepowiązani z prywatnymi klinikami radzą unikać państwówek. Wiec ja za te 2 tysiace nawet nie mam zamiaru się zastanawiać i liczyć czy mi się opłaca czy nie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

a te pieniadze przeznaczyć na dziecko czy cos ale to dlatego ze taka kasę musiała bym bardzo długo zbierać i szkoda by mi bylo wydać w jeden dzien, naprawde cala robotę przy porodzie robi polozna i to jej lepiej zapłacić, a co do opieki po porodowej, to jest sie w tym szpitalu 2-3 dni to da się przeżyć panstowe warunki a kasa zostaje 

Mi burak w sokach nie przeszkadza.
A kiedy zasnelam na dobre i snilo mi sie ze ktos przykrywa mnie dwoma kocami zeby mi sie dobrze spalo, obudzilo mnie wolanie synka
dlatego zrobilam sobie kanapki i dodalam cebule. Pozniej pewnie zrobie sos czosnkowy do tych plackow i mam nadzieje ze przegonie nadchodzace przeziebienie. Chcialabym zeby obeszlo sie bez antybiotyku, bo przeciez niedawno bylam na jednym

są niegroźne oczywiście.