|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
To lec na badania tylko sie nie nakrecaj, najlepiej zrobic bilirubine i jeden wskaznik watrobowy bo jesli jest cholestaza to wszystko jest podwyzszone
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nakręcaj sie... kto to mowi, Ty bys na moim miejscu juz miala chyba ze trzy zawaly i siedziała w kaftanie przyjmowana na inny oddzial ![]() Cóż, tylko spokoj i cierpliwosc moga mi pomoc, musze tylko kontrolowac ruchy synka czy wszystko ok, a jutro rano na badanie krwi i KTG. Mam nadzieję, ze to serio tylko pokrzywka...
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A twarz, szyja nie swedza? |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja to pewnie poczekam na kolejny albo i kolejny... Mnie tez swiedzialy stopy ale wyniki byly ok. Teraz mnie swedzi cale cialo ale nie tak zebym sie drapala non stop po prostu co chwile gdzies musze dwa razy sie drapnac czy to na nosie glowie nodze.. Wogole mam plan zeby isc we wtorek do szpitala i zapytac czy moga mnie zbadac bo ominela mnie wizyta z polozna w piatek. Co prawda to tylko zmierzenie brzucha centymetrem i sluchanie bicia serca no ale.. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Akcja WYCIĄGANIE 2 WIELKICH GLUTKÓW Z NOSKA zakończona sukcesem
Fajny ten spray do noska Marimer. W ruch poszły 2 gruszki i Frida Gabrysia zachwycona zabiegiem i zaciesząła michę heheh co za dziecko dziwne Teraz idziemy na oficjalnie pierwszy spacer, bo w piątek to tylko samohcodem jechała na ściąganie szwów z mamusią. Pochodzimy z 10-15 minut i obiadek. W ogle monitr oddechu mi zadźwięczał dzisiaj i mało zawału nie dostałam, ale mała była podsunięta pod sam brzeg łóżeczka i mogło nie złapać, ale dobrze, że monitor czuwa. Kur... mało zawału nie dostałam ![]() Chyba, że przez te 2 gluty miała bezdech:/ Teraz będę już w ogóle latała co 2 sekundy patrzeć czy dyszy
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Ciężko powiedziec, bo ja mam ogoolnie strasznie wrazliwa skore, ze jak sie tylko potrę to odrazu mam czerwone i chwilę swędzi... No ale nie bardziej niz zwykle, poki co mam ochotę zedrzec sobie skórę tylko z rąk i nóg plus wieczorami w pachwinach.
Dzis po poludniu aby nie myslec o tym wszystkim, mąż mnie znow wyciaga na miasto na obiad, chce zebym juz sie nie stresowala nawet tym ze musze łazic po zakupy i gotowac tylko w spokoju czekala na poród, kochany... Chociaz ja juz nie wiem kto jest bardziej zestresowany, czy on czy ja. Tylko podłogi pozmywam, bo sie czuje jakas bezproduktywna, a moze coś ruszyl Coś czuje, ze dzis to nasz ostatni dzień i jutro trafie do szpitala, jakies takie dziwne przeczucie mam a zwykle sie mi sprawdzaja, on chyba tez to czuje. Pytanie tylko czy ze względu na porod czy zle wyniki. Mi to wszystko jedno z jakiego powodu, czy bedzie porod SN, godziny pod oxy czy CCm byle wyjsc ze szpitala z całym i zdrowym Maksem
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
Pasztetnik, korzystaj z tych dobrodziejstw co maz Ci serwuje
![]() Ja musze dzis srubki dokrecic w wozku bo cos stelaz mi troche lata. Tz musi zaslepki otworzyc. Oby sie udalo. Wogole wyprany mam wozek bo kupiwalam uzywany ale zapomnialam o gondoli lol. Chyba dzis sie za nia wezme.. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik moze to alergia jakas ...
|
|
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
Pasztetnik tez tak mialam. Ale to nie bylo nic powaznego. I to tylko na nogach sz zegolnie okolice kostek i nad nimi plus stopy. Zadrapalam a potem mysialam drapac i drapac jak szalona ale znalazlam sposob na to. Smarowalam sie oliwka i jakos przeszlo.
3mam kciuki zeby wszystko bylo ok ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie opowiadalam wam mojego wyjscia ze szpitala... powiedzialam dla Tz aby byl o 12 ze moze wziasc ze soba Inge i moje ciuchy jeansy, bluze reeboka zólto , rózowa, adidasy i kurtke.
Przyszedl tz mowie ide sie ubrac biore ciuchy zamaist bluzy mialam spodniczke mini (żółta) i sukienke (różowa) bo lezaly razem i jak bral to myslal ze to ta bluza takie same kolory ... dobra trydno zaloze koszule i zapne kurtke nie bedzie widac ale ☠☠☠☠* gdzie moja kurtka ... no zapomnial a buty? No tez ... ja pitole mam jeansy i nic wiecej. Wyszlam wkurzona strasznie w kapciach i jego kurtce wielkiej jak namiot czulam sie jak lump. A dla niego to bylo smieszne... teraz tez sie z tego smieje ale jak mozna byc tak roztrzepanym . On sie tlumaczy ze byl tak podekscytowany ze po nas jedzie ze nie myslal. Dziwne ze dziecka nie zostawil ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Dobrze ze samochod byl pod samym wyjsciem. Jeszcze po drodze musial zajechac do banku dac jakis papierek jakby nie mogl tego zrobic przed odebraniem nas ze szpitala tez powiedzial i no moglem. Czekam teraz na jakas sytuacje aby mu sie odegrac , czuje ze musze to zrobic.
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
A no pewnie
![]() Jeszcze zapytał "gdzie chcesz dzis isc, powiedz gdzie, pojdziemy wszedzie", no to mowie "wiesz jak lubie hinduska kuchnie.." a on "ale tam jest drogo", a ja "no to po co pytasz?", on "no dooobra, pojdziemy", hihi Amelie, możliwe, chociaz bralam tez na to wapno przeciwuczuleniowo kilka dni duza dawke i nic nie dało.
|
#1634 |
|
Raczkowanie
|
Agatka hahaha o kurde prawie sie oplulam z tego namiotu opisanego
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1637 |
|
Raczkowanie
|
Pasztetnik lubisz hinduska kuchnie?
to chyba sobie osobny topic z tym zarciem zrobimy haha. A i jak chcesz to moge Ci super przepisy podac na fajne dania typu chicken biryani albo dal tadka lub butter chicken mniam ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój by pewnie tak samo zrobił, dlatego tez zamierzam wyjsc w tych samych ciuchach co pojade do szpitala, tylko zapakuje je w siate i mu dam zeby w aucie trzymal, w świeze przebiore sie w domu a przynajmniej doopsko mi nie zmarznie jak zamiast spodni przyniesie mi spodnice ![]() Co do zemsty... jak pojedzie na poligon, to tez mu zapakuj zamiast swetra gatki kąpielowe
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak wychodzilam z Ala ze szpitala a byl kwiecien to odbieral nas moj tata, wiecie co przywiozl? Kozaki zimowe i zimowy plaszcz hahaa nie pytajcie jak ludzie na mnie patrzyli. Moja babka i opowiadala, ze jak dziadek ja odbieral ze szpitala to przywiozl jej sam kostium - zakiet i spodnice bez stanika, bez majtek, rajstop haha a do domu daleko mieli
|
|
|
|
|
#1640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dlatego tez ta kuchnia mi pasuje, bo jest sporo dań bezmięsnych, np. sery paneer w różnych sosach
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Uuu
![]() Paneer jest super ostatnio robilam. U mnie przewaznie jednak nie wegetarianskie dania ale soczewice jak robie to tz mowi ze prawie jak hinduska zona lol ![]() Smacznego ![]() Aha nie wien czy jadlas Karele i Okre. Kareli nie lubie za gorzka nawet jak dam cukier czy puder mango ale Okre bym mogla jesc tak o Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie w domu z kuchni hinduskiej, to głównie zupy, np. pomidorwa z curry czy z soczewicy Mam tez taki problem, ze kocham ten paneer i jak go tylko widze w karcie i to jeszcze w sosie pomidorowym, to juz koniec, muszę wziąc a wiecej nic nie zjem Podobnie mam w Starbucks z napojami, tak kocham jeden rodzaj frappuccino, ze nigdy nie zdąże sprobowac przez cale wakacje innych limitowanych bo zawsze MUSZĘ wziąc to jedno jedyne
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co jesli wody mi odejda a na oxy sie nie zgodze? U mnie w szpitalu bardzo rzadko robia CC ...ostatnio moj lekarz robil nagle cc bo dziecku calkowicie tetno zaniklo...
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
heheh przyganiał kocioł garnkowi ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
dla nas pewnie śmieszne ale jakbym była na Twoim miejscu to też bym sie pewnie wkurzyła
|
|
|
|
|
#1646 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale butow i kurtki nie zabrac... No akurat na poligon pakuje sie sam ale na jakis wyjazd napewno tak zrobie i powiem ze bylam tak podekscytowana ze zapomnialam Cytat:
hehehe te chlopy sa dziwne najlepsze ze moj zdaje sobie sprawe z tego ze gdyby nie ja to by sobie nie radzil. Gdzie to gdzie tam to Cytat:
Mi odeszly wody i lekarz sie na oxy nie zgodzil dlatego CC bylo. Moze wogole Ci wtedy nic nie dadza bo tak szybko urodzisz ze nie bedzie nawet kiedy
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Witam sie
. Malutka mi śpi, wiec mam chwile wolnego czasu, żeby cos napisać. U nas ok, uczymy sie siebie. Chociaż, dopada mnie jakiś baby blues chyba, bo nie czuje jakiejś wielkiej radości z bycia mama. Co do karmienia, to przystawiam do piersi, ale zdarza, ze sie, ze muszę dokarmić mm, bo mimo opróżnienia dwóch piersi dalej płacze, ze jest głodna. Dopiero butelka ja uspokaja i zasypia przy niej. O tyle dobrze, ze noce w miarę przesypiamy. Budzimy sie średnio co 3h, ale malutka szybko sie najada i dalej idzie spać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa zmieściłam się w jeansy sprzed ciąży !!
a jutro 2tyg po porodzie odrazu dzień piękniejszy hehe ![]() tatuś skończy karmić i lecimy na spacerek
|
|
|
|
#1650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście 2 dni po porodzie byłam już w stanie zapiąć bluzę więc pod spodem miałam tylko stanik )) i do tego skarpetki w paski wystające z czarnych trampek, ot taka poszpitalna stylówa.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

dziś Mój TP wiec Mój synku wychodź
05.07.2008
Fajny ten spray do noska Marimer. W ruch poszły 2 gruszki i Frida
Chyba, że przez te 2 gluty miała bezdech:/ Teraz będę już w ogóle latała co 2 sekundy patrzeć czy dyszy

ale soczewice jak robie to tz mowi ze prawie jak hinduska zona lol