Mamy marzec 2016. Część III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-18, 12:19   #4471
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Nie wiem gdzie mieszkasz ale chyba na slasku?
Moje kumpele/w rodzinie mialy dziecko ciagle. Znieczulenie dostaly itp wiec to nie regula.

Jak to 2 tys to spoko cena, ale nie mowilabym ze w kazdym panstwowym tak jest. Bo to nie prawda.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-18 o 12:20
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:26   #4472
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie mieszkasz ale chyba na slasku?
Moje kumpele/w rodzinie mialy dziecko ciagle. Znieczulenie dostaly itp wiec to nie regula.

Jak to 2 tys to spoko cena, ale nie mowilabym ze w kazdym panstwowym tak jest. Bo to nie prawda.
Nie pisałam, że w każdym tylko u mnie w miescie bo tylko z tych szpitali znam relacje. I to relacje od ludzi, których znam bo w necie to wiadomo, czytam ale nie biorę do głowy.
Całkiem w drugą stronę, północny wschód
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:27   #4473
faithworkswonders
Wtajemniczenie

U nas w szpitalu z tego co słyszałam to trzeba jeszcze zapłacić położnej jak się chce żeby chociaż na chwile zabrały . Tak to można je tylko zawołać , żeby pomogły , ale matki muszą się same dziećmi zajmować

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:34   #4474
misia880
Zakorzenienie

A to sorry porabaly mi sie kierunki
U nas jest inaczej. Dbaja o dzieci, sama mam ciocie polozna i opowiada jaka wage do tego przywiazuja.
Wiadomo ze zawsze trafi sie jakas małpa, ale prawda taka ze nawet w prywatnym tacy ludzie pracuja.

Stary 2015-10-18, 12:35   #4475
darolka
Rozeznanie

Witam się po 2 dniach przerwy ;-) niestety ból głowy na dwa dni mnie do łóżka położył. Dzisiaj już ok i mogę nadrabiać.
Stary 2015-10-18, 12:41   #4476
_emma
Zakorzenienie

Wróciłam z kościoła. W domku czekały na mnie ciepłe tosty zjadła i malutka zaczęła kopać.

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Noc mi minela srednio, ciagle sie budzilam, bo synek ma kaszel
U nas też nocka nieprzespana.. mała obudziła się dwa razy i płakała, że bolą ją nóżki.. miałam już czarne myśli, że może to rak kości.. wiadomo jak to jest być wyrwanym ze snu, nie mogłam zasnąć i głupie myśli chodziły po głowie. Teraz sobie rysuje i pytam czy bolą ją nóżki, a ona na to, że nóżki nie ale rączka ją boli od rysowania
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No ja się szykuję na obiad do rodziny TŻ, trochę się stresuję
Będzie dobrze myślę, że niepotrzebnie się stresujesz.
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Trochę mnie nastraszyłaś :-( bo mam to dość często.. Czasami są bolesne, taki ból jak na okres. Wlasbie takie miałam przed chwilą...
Koniecznie bierz magnezx3, a gdy łapią Cię skurcze to no-spę
Stary 2015-10-18, 12:43   #4477
moooniaaaa
Zakorzenienie

Moja koleżanka mowiła, że na czas jej pobytu było chyba 6 zmian polożnych. Tylko jedna zmiana była normalna i pomocna. Taki ryzyk fizyk a w prywatnym nie mogą sobie na to pozwolić, w życiu złej opinii nie słyszałam i sama jak tam teraz bywam na usg to widzę jaka jest atmosfera. Pewnie też dlatego, że to nie jest wielka klinika jak szpital, jest bardziej kameralnie, w miescie jest też konkurencja, nie mogą sobie pozwolić na skargi itp. No i nasza Lewek rodziła tam swoich chłopaków i też dobrze wspomina co dodaje mi otuchy

Trzeba się ogarnąć bo maż na jakieś zakupy wyciaga, a tak się nie chce całą noc padało, szaro za oknem.

Emma
Może mloda miała w nocy skurcze?
Sama muszę kupić dzisiaj moreli suszonych, a jutro w pracy magnez bo jak sie przebudziłam przed 6 to miałam takie uczucie w lydkach jakbym wcześniej miała skurcze.

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-10-18 o 12:45
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:53   #4478
Bonku
Wtajemniczenie

Moniaaaa 2tys to można zapłacić ale ktos tu wymienial cenę 9,5 i w takim wypadku można państwowy przeboleć, chodź ja nie zamierzam w państwówce tylko wynająć polozna za 800zl ale gdyby mi odmówili z powodu braku miejsc to wolałabym zapłacić 2 i miec pewność dobrej opieki tylko w przypadku 9 tysiaków bym nie skorzystala hehe
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 12:58   #4479
misia880
Zakorzenienie

Emma reumatyzm!!! Prosze nie lekcewaz tego jak mala mowi w nocy ze bola ja nozki. Ja mialam koszmar z tym jako dziecko

Ona rosnie, bola ja kosci moga pojawic sie bole reumatyczne przez to. W dzien to nie boli

Stary 2015-10-18, 13:00   #4480
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
dzieci sa niesamowite
Cytat:
Igor bedzie pilkarzem!!!
Mam kopanine w brzuchu
ale sie maly rozkrecil

Cytat:
Nie chcę dawać drugiego imienia:P Moja mama też nie chciała mi dawać drugiego, ale ojciec dał, bo chciał się podlizać babci, bo się w jej imieniny urodziłam.
nasz corka ma jedno imie drugie dziecko tez bedzie mialo jedno

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość

Witam sie o poranku! Noc mi minela srednio, ciagle sie budzilam, bo synek ma kaszel i mam nadzieje ze przegonie nadchodzace przeziebienie. Chcialabym zeby obeszlo sie bez antybiotyku, bo przeciez niedawno bylam na jednym
zdrowka synkowi zycze oby obylo sie bez antybiotyku

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
a ja wyszłam spod prysznica i stwierdzam, że coraz trudniej się tam ogarnąć a gdzie to jeszcze :P
pozniej to juz z lustekiem,po omacku,albo z pomoca tz

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Dzisiaj w nocy poczulam kopniakaw dole brzucha, wlascie kilka razy, to na pewno Franek. Prawie sie poplakalam ze szczescia. Od tamtej pory cisza.
Z jaka czestotliwoscia czujecie kopniaki?
ja czuje dziecko przewaznie wieczoremczasem w nocy

u nas nocka lepsza,mala w nocy sie wypocila,wstala z 37 wiec jest poprawa,jutro jeszcze zostanie w domu,a pozniej zobaczymy czy wroci do przdszkola
za 10 dni lecimy do pl I juz sie doczekac nie moge mama dzisiaj stwierdzila ze chyba bedzie chlopiec bo sie zmienilam na twarzy ciekawe czy sie sprawdzi,w ogole kazdy nam zyczy chlopaka
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 13:06   #4481
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Emma reumatyzm!!! Prosze nie lekcewaz tego jak mala mowi w nocy ze bola ja nozki. Ja mialam koszmar z tym jako dziecko

Ona rosnie, bola ja kosci moga pojawic sie bole reumatyczne przez to. W dzien to nie boli
Też miałam z tym problem. Strasznie bolało.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 13:07   #4482
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:

ja rowniez mialam z tym problem jako dziecko i to nawet pozniej jeszcze jak przestalam rosnac.. robilam badania i nic nie wyszlo nigdy nie mialam nic zlamane a zawsze na zmiane pogody bolaly mnie kolana, kostki, nadgarstki - czasami nadgarstki do tego stopnia, ze nie moglam nimi ruszyc ani pisac w szkole ;/ meczylam sie strasznie, ale lekarze nic nie wykryli, stwierdzili, ze taki juz moj urok aczkolwiek zabronili smarowac masciami wygrzewajacymi! tylko chlodzace w tym przypadku
na studiach juz rzadko sie u mnie to pojawialo a calkiem zniklo dopiero kiedy wyjechalam do UK, tu jest inny klimat, ciagle jest mokro i chyba przyzwyczailam sie, w kazdym razie nigdy mnie nie bolaly tutaj stawy na zmiane pogody
najlepiej Emma sprawdz u lekarza, bo czasem te bole mijaja kiedy dziecko rosnie a czasem zostaja.. jeden z moich braci tez to ma jak ja takze moze u nas to cos w genach
Stary 2015-10-18, 13:10   #4483
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Dzisiaj w nocy poczulam kopniakaw dole brzucha, wlascie kilka razy, to na pewno Franek. Prawie sie poplakalam ze szczescia. Od tamtej pory cisza.
Z jaka czestotliwoscia czujecie kopniaki?

Wczoraj bylam w galerii bo chcialam kupic sobie jakis sweter i bluzki. Niestety nic nie kupilam. Po tym jak odwiedzilismy dwa duze sklepy dla dzieci moj kregoslup odmowil mi posluszenstwa. Masakra chyba poszukam czegos w internecie.
U mnie jest tak ze czasem odzywa sie kilka razy dziennie a sa tez dni kiedy jest cisza tylko jakies pojedyncze kopniaczki rano albo wieczorem. Wczoraj bil rekord, dzisiaj z rana to samo, okladal mnie jak szalony

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 13:10   #4484
fjolek
Zadomowienie

4 dzien z rzedu mam zapalenie dziasel nic nie pomaga zadne zele szalwie itd promieniuje na ucho chyba mnie czeka wycieczka we wtorek do ogolnego i laryngologa ech;/ jak w dzien mi przejdzie po plukaniu to w nocy sie budze z bolem

wczoraj nam zeszlo pol dnia na zakupach, musialam sobie kupic sukienkie wzielam czarna do kolana, powinnam w nia wejsc jeszcze przez 2 miesiace i potem po porodzie powinnam ja wykorzystac, a potrzebuje na sobote bo mamy impreze rodzinna w restauracji
tylko teraz potrzebuje czarne rajstopy na allegro jest oelno ciazowych ale zglupialam jaki mam wziasc rozmiar ;/ i ta ilosc den bo niechce calkiem cienkich i grubych calkiem tez niechce

sobota wieczor nam zeszla na urodzinach znajomego a dzis mielismy jechac do moich rodziow na kawe to lezymy i zdychamy ,
Stary 2015-10-18, 13:18   #4485
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No ja się szykuję na obiad do rodziny TŻ, trochę się stresuję
Czemu sie stresujesz? To pierwsza taka wizyta?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Fjolek w h&m tez sa rajstopki ciazowe..przynajmniej u nas.. widzialam grubosci 15, 60,100 i 200.

Stary 2015-10-18, 13:19   #4486
caro_83
Raczkowanie

Ja się zastanawiam nad tym porodem dla mnie to też dużo kasy i samej nie byłoby mnie stać na poród w prywatnej klinice.
Moi rodzice się zaoferowali, że za to zapłacą, po pierwsze chyba naoglądali się za dużo Jaworowicz, po drugie moja mama ma nieciekawe wspomnienia ze szpitali i po prostu stwierdziła, że wolałaby mi tego zaoszczędzić. Na razie wysłałam zapytania do dwóch szpitali w Warszawie Medicover i Damiana i zobaczę jak to wygląda. Nie powiem kusi mnie - umówić się na cesarkę na konkretną godzinę i uniknąć skurczy itp. Zdaję sobie sprawę, że z porodem może różnie być i czasem niektórych nieprzyjemnych rzeczy nie da się uniknąć czy to w prywatnym czy państwowym szpitalu.
Stary 2015-10-18, 13:19   #4487
fjolek
Zadomowienie

60 den chyba bedzie w sam raz bo niebed abardzo grube a nie beda przeswitujace kurde a bylismy wczoraj w hm i niepopatrzylam ale ze mnie cioł, za to spodnie ciazowe mieli takie slicznusie jeansy ale szkoda mi bylo 149 zl ;/
Stary 2015-10-18, 13:22   #4488
mira81
Zadomowienie

Malinka wlasnie wszamalam twoje nalesniki ruskie. Pycha..a bylyby jeszcze lepsze gdyby moj maz usmazyl nalesniki a nie "cegly" byly takie grube ze mozna je bylo kroic wzdluz na 2 .

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Mnie wczoraj tez przeniesiono jedna wizyte..tyle ze nie ta u mojej ginekolog tylko pierwsza w szpitalu. Mialam miec 2 listopada a wczoraj dostalam list ze musza ja przenies na 25. Usg bez zmian. Jakos to dziwnie bedzie zaczac przygode ze szpitalem od usg a nie od wizyty zapoznawczej. No ale coz..

Stary 2015-10-18, 13:23   #4489
fjolek
Zadomowienie

a ja dalej nie wiem czy rodzic natuaralnie czy cesarke jednak wziac czy probowac naturalnie a jak sie nieuda to wtedy cesarke na szpital tez niewiemy ktory sie zdecydowac .. strasznie sie boje szpitali;/ w ogole to ja jestem przyzwyczajona ze tyle lat pracy w sluzbie zdrowia to zawsze mialam wszystko zalatwione recepty lekarzy od reki bez kolejek itd wiadomo a tu pojde do szpitala gdzies nikogo nieznam niewiadomo na kogo sie trafi o wszystko sie trzeba bedzie prosic .. straszne to jest dla mnie
Stary 2015-10-18, 13:29   #4490
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Może mloda miała w nocy skurcze?
Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
Emma sprawdz u lekarza, bo czasem te bole mijaja kiedy dziecko rosnie a czasem zostaja.. jeden z moich braci tez to ma jak ja takze moze u nas to cos w genach
Cytat:
Dzięki za odpowiedź dziewczyny. Skurcze raczej odpadają bo wskazywała kolanka. Możliwe, że to ten ból podobny do reumatyzmu przy wzroście kości. Moja siostra też to miała więc możliwe, że to jest u nas w rodzinie. Nie wiedziałam jak jej pomóc, muszę znaleźć na to jakiś sposób w razie gdyby miało się to powtarzać.
Stary 2015-10-18, 13:29   #4491
mira81
Zadomowienie

Caro no wlasnie nie wszystko da sie przewidziec.. moja bratowa wprawdzie nie w prywatnym szpitalu ale w panstwowym tez miala duzo rzeczy ustalonych..zaplacona polozna, znieczulenie itp. A w ostatniej chwili okazalo sie ze polozna byla ciezko chora..a znieczulenia nie dostala..polozna nalegala na nia zeby zrezygnowala ze znieczulenia a ze byla bardzo przekonujaca to bratowa sie zgodzila i w sumie nie zaluje. A powod? Polozna jej powiedziala ze na dyzurze jest lekarka ktorej ona nawet kota nie dalaby do znieczulenia..

Stary 2015-10-18, 13:31   #4492
misia880
Zakorzenienie

Ja ci powiem jak owin jej nozki bandazem elastycznym pomoze na pewno. Bez masci itp, chodzi o owiniecie samo. Cieplo i delikatny ucisk pomaga owijaj jak ci powie ze ja boli. Jak zasnie po godzinie, dwoch mozesz odwinac zeby jej sie fajnie spalo

Stary 2015-10-18, 13:36   #4493
kallina_2014
Wtajemniczenie

Emma , miałam to samo jako dziecko! Bolały mnie zwłaszcza nogi i zwłaszcza jak zmieniała się pogoda. Na pocieszenie powiem, że miałam taki problem tylko jako dziecko.

A co do porodów, położnych itd. Rozmawiałam z panią położną ode mnie ze szpitala. Powiedziała mi, że podczas porodu będą ze mną cały czas dwie położne i że nie ma możliwości, żebym którąś z nich wynajęła a osoby z zewnątrz (w sensie położnej) nikt nie wpuści na porodowke. W ogole bardzo mnie uspokoiła, powiedziała, że będę miała najlepsza opiekę i że one nie praktykują brania pieniędzy za coś, co mi się należy bezpłatnie i taka jest polityka szpitala. Jedyne co mi proponują to Szkoła Rodzenia. Zapisalam się i zaczynam 7.01.
Moje wszystkie koleżanki, tak jak pisze Misia , mialy dziecko cały czas ze sobą i o takich praktykach jak pisze Monia też nie słyszałam i szczerze współczuję.
Stary 2015-10-18, 13:46   #4494
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ci powiem jak owin jej nozki bandazem elastycznym pomoze na pewno. Bez masci itp, chodzi o owiniecie samo. Cieplo i delikatny ucisk pomaga owijaj jak ci powie ze ja boli. Jak zasnie po godzinie, dwoch mozesz odwinac zeby jej sie fajnie spalo
Dzięki!!!
Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
EmmaNa pocieszenie powiem, że miałam taki problem tylko jako dziecko.
Mam nadzieję, że to minie Co prawda powtórzyło się to dopiero drugi raz, pierwszy raz był kilka m-cy temu. Ale jeśli to to samo co w Waszym przypadku to wiem już jak działać i liczę na to, że z tego wyrośnie. Taką samą nadzieję mam na to, że wyrośnie z alergii i astmy.
Stary 2015-10-18, 14:26   #4495
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej Wam ja już po obiedzie, na obiad miałam schabowego, sos z wczorajszych żeberek ziemniaki, buraczki, surówkę z jabłka i marchewki
z jakieś 30 minut temu zauważyłam mokrą plamę na koszulce przy prawej piersi i jeszcze trochę tej wydzieliny na sutku. Myślicie że to siara Dziś jest dokładnie 17t6d czyli 18 tc, jutro zaczynam 19tc A ruchów brak Czy któraś z Was jeszcze nie czuje kopniaków?
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 14:33   #4496
Bonku
Wtajemniczenie

Bylam na bazarku, jest u nas co niedziele kupiłam bluzę z kominem szara dluga, kamizelkę ecru wlochata i szara narzutkę-sweter moge teraz do ludzi chodzić

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Kiwi ja dopiero w 20 poczułam kopniaczki
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 15:05   #4497
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Bonku czekam cierpliwie a na deser sernik na zimno
Stary 2015-10-18, 15:50   #4498
_polly_
Zakorzenienie

Mam ochotę na budyń śmietankowy.
Musiałam się dzisiaj wspomagać nospą, bo brzuch pobolewał. I mam leżącą niedzielę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 15:53   #4499
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dziś jest dokładnie 17t6d czyli 18 tc, jutro zaczynam 19tc A ruchów brak Czy któraś z Was jeszcze nie czuje kopniaków?
u mnie dziś 19+5 a dopiero od 2 dni mam wrażenie, że coś tam mnie stuka i to nie w brzuch tylko w pęcherz :P czekam na coś wyraźniejszego, żeby mieć pewność, że to to
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 16:02   #4500
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Mam ochotę na budyń śmietankowy.
tez ostatnio mam ochote na budyń
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości