|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Tak, w PRLu aborcja była legalna, ale szczegółów Ci teraz nie podam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Dalej czekam na odpowiedź na moje pytanie. Czy będzie jak zwykle, czyli palnełaś bzdurę i siedzisz cicho? Siostro ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Zadomowienie
|
Właśnie dlatego, że każda sytuacja jest inna to powinno się pozostawić wybór samym zainteresowanym. Plus może obowiązkowa rozmowa z psychologiem przed zabiegiem, albo z osobą, która przedstawi i taką, i taką drogę oraz argumentacje obu stron. Oczywiście moim zdaniem.
#3845 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Przyczajenie
|
Zawsze zadziwia mnie jak łatwo wyrażać opinię komuś, kto nie był nigdy w takiej sytuacji i siedzi sobie wygodnie przed ekranem komputera. W ostatnim dniu 22 tygodnia lekarz w jednym ze szpitali w Łodzi odmówił mi prawa do terminacji ciąży. Urodziłam przez cc w 31 tygodniu. Dziecko dostało 1 pkt, za bijące serce, które było tak chore, że lekarze na OIOMie dla noworodków pytali czemu nie przerwałam ciąży. Dziecko umierało 3 dni podłączone do respuratora i sondy. Nawet na ręce nie mogłam go wziąć. Cierpiało. Kogo to cierpienie Dusiolka uszlachetniło? Mnie, mojego męża czy to umierające dziecko? A może lekarza, który przez swoje widzi-mi-się zmusił 3 osoby do takiego cierpienia? Mnie to nie uszlachetniło-nie dość, że zrujnowało moją psychikę, to cesarka zrujnowała moje ciało (endometrioza) a o kolejne dziecko mogę starać się za rok. Ani ja ani mąż nie jesteśmy w stanie wymazać sobie sprzed oczu obrazu umierającego i cietpiącego noworodka, któremu my, jako rodzice, nie byliśmy w stanie pomóc ani ulżyć.
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Konto usunięte
|
Po prostu jestem ciekawa. Skoro twoja mama 7 lat temu miała 33, to teraz ma 40. Wnioskuję, że masz około 17-20 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Konto usunięte
|
no, cos tam o prawie belkotalas, a winter nie o tym.
mozesz tez chester napisac, jak to dobrze, ze na dobrego i moralnego lekarza trafila, skoro taka odwazna w osadach jestes i bezczelna dzieciaku Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-10-18 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Na to pytanie? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2867
Gdzie?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | |
BAN stały
|
Cytat:
Na TapTalk z antycznego telefonu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Konto usunięte
|
A teraz ms sie zastanów do kogo i co piszesz. Ktos przeżył tragedię a ty pitolisz o odpowiedniej kwocie. Nie jesteś w stanie tego ogarnąć na tym etapie dojrzewania to lepiej nic nie pisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Konto usunięte
|
Przed chwila się jakaś wizazanka chwaliła, że ona ze względu na sumienie odmawia tabletki po, twierdząc, że jak ktoś chce takiej" usługi "(nieważne, czy to aborcja czy tabletka po czy transfuzja) to może iść do innego lekarza czy innej apteki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- z resztą kolezanka z MS z tego watku... jak dwie przekupki sobie z dziubkow spijaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Konto usunięte
|
No. To była właśnie dusiolka, z którą Malarska jeszcze rano się zgadzała xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Konto usunięte
|
No rzygac, koperte trzeba bylo dac i byłby spokoj...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
naucz sie dziecko mysli formulowac to nie bedzie niedomowien, do ksiazek, przyda ci sie na maturze taka umiejetnosc Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-10-18 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Konto usunięte
|
Też miałam taką myśl przez moment, ale mi uleciała. No bo niby dlaczego nie?
Dzieciofobików jakoś tam widmo aborcji dotyczy - gdyby coś tam, coś tam poszło nie tak i obecności dziecka sobie nie wyobrażają, to przerwanie ciąży jawi im się jako rozsądna opcja. Przy okazji chyba właśnie zrozumiałam (częściowo) co czują pro-lajfy oszołomy jak każdy zarodek jawi im się jako uroczy bobasek - odkąd zobaczyłam post zawierający wizję gwałtu i uśmiechniętą emotkę, jakby gwałt to było splunięcie a nie coś, co może zniszczyć życie i człowieka. Cytat:
Ale to jednak rzadkość, żeby faceta było stać finansowo i emocjonalnie na to, żeby się podjąć samotnego rodzicielstwa od pierwszych dni. Już więcej jest chyba zdeterminowanych szantażystów, gotowych na wszystko, byleby wahającą się (albo i wcale nie) dziewczynę zmusić/skłonić do aborcji i konieczności płacenia alimentów uniknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
BAN stały
|
A wy czytania ze zrozumieniem bo nigdzie nie napisałam,że winą autorki jest brak koperte a brak odpowiedniego podejscia do sprawy lekarza bez koperty. Wiem ze lubicie przekrecac moje slowa ale to bylo wybitnie obrzydliwe. Zal mi was.
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Nie odpowiadaj już na moje pytanie, Ty serio trollem nie jesteś, tylko naprawdę jesteś tak niemądra, że szkoda zachodu na czytanie Twoich wypocin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Przyczajenie
|
Mogłam zapłacić, ale naiwnie wierzyłam, że skoro mam prawo do terminacji, to będę ja miała. Nie żal mi siebie-może kiedyś sobie poradzę, ale codziennie płaczę nad tym, że sprowadziłam na świat dziecko tylko po to, aby umierało w męczarniach.
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Idąc tokiem myślenia niektórych to nasza farmaceutka za kopertę już by tabletkę sprzedała?
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.