|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- zawijam kiece i lece |
|
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz nawet nie wiem na co mam ochote
tz jednak wyjechal wroci nad ranem a mnie odstawil do mamy i tu zostane . Zrobiłam sobie zapasy ; popcorn ,czekolade mleczna paczka a zjadłam poł sloika ogorkow kiszonych :d
|
|
|
|
#4504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej koleżanki siostra przy dwojce dzieci rodziła tutaj cc i za każdym razem przyjeżdżała 150km ![]() Cytat:
a jak już coś mnie puknie to z 4cm nad pępkiem, a to niemożliwe bo macica jest niżej. No ale takie pukanie jakiego wcześniej nia miałam. Gdybym nie sprawdzała w necie, że to powinno być niżej to obstawiałabym, że to Tośka mnie stopami kopie. A to pewnie jelita
|
||
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała zaczęła się wiercić po budyniu.
|
|
|
#4506 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lekarz stwierdził, że to wzrostowe bóle i przejdzie. ale nie do konca przeszło ![]() Cytat:
![]() Co do naleśników, to u nas ja takie smażę a mąż cieniutkieO kurcze, to widzę wczoraj dzień przenoszenia tutaj wizyt Dobrze, że USG Ci nie przenieśli. Może to i dobrze, że od USG zaczniesz, bo lekarz będzie miał od razu podgląd opisu i skanów, mój moich nie zobaczy, bo nie wiem czy w ogóle przed porodem sie jeszcze z nim zobacze![]() Cytat:
Malutka dziś kica co chwilę, ale jak tylko tatuś patrzy albo chce poczuć, to przestaje łobuz mały ![]() Teraz chyba ucina sobie z tatą drzemkę, bo spokój w brzuchu mam
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Miałaś rację
![]() Pierwsza u tej cioci a ciocia kilka lat temu przyjmowała mnie do pracy, moją mamę zresztą też, bo była dyrektorem u nas w szpitalu. Także nie jest to taka czysta relacja, bałam się że gdzieś to w zachowaniu wyjdzie i będę bardziej skrępowana. Tym bardziej, że babka jest konkretna i charakterna ![]() Ale było bardzo miło, polecała mi najlepsze położne, mówiła że jakby się coś działo to mam dać znać, ma znajomości w różnych szpitalach, więc żebym się nie martwiła itp. Korzystać z takiej pomocy raczej nie będę, ale było to bardzo miłe. I dżem na koniec dostałam, który sama robiła zresztą wiem, że ze dwa miesiące temu robiła wywiad środowiskowy u mojej oddziałowej i wypytywała o mnie. Na szczęście oddziałowa mnie lubi, mówiła same dobre rzeczy ponoć i chyba dlatego dzisiaj tak miło mnie przyjęli. Ogólnie jestem zadowolona
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały dzień leżę, odechciało mi się wszystkiego.:PJa za to nie potrafię smażyć naleśników, serio. Zawsze przy obracaniu złoży się w pół i Z pancakes nie ma za to problemu. ![]() Moja też, jak tylko tż chce popatrzeć, albo przyłożę dłoń, to cisza.
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ się cieszy, bo czuje się taki ważny.:P I jak zrobi mi te naleśniki, to taki dumny chodzi, że dla mnie coś przyrządził.
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie.
Nie będę mu odbierać tej przyjemności.
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, nie odzywałam się od wczorajszego popołudnia, gdyż nie było nas w domu. Zrobiliśmy sobie krótki wyjazd ;-) dziś za oknem szaro, deszczowo, więc u mnie popołudnie raczej leniwe. Jeżeli chodzi o naleśniki to musi być dobrze ciasto zrobione i trzeba je smażyć na rozgrzanym oleju. Bez względu na to, jaką ma się patelnię
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam ta patelnie a nawet ciasta porzadnego na nalesniki nie umiem zrobic buu
Ale TZ robi pycha i tak samo dumny jak je usmazy ![]() P.s nalesniki na oleju nie sa fajne. Na maselku, ale minimalnie |
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno zjadłam budyń, a przez to gadanie zaraz znowu będę głodna i wygonie tż do robienia naleśników.
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też budyń wsunę i nadrobię 600 gramów, bo znów jestem tydzień do tyłu
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądam tego, jakoś się boję.
![]() Chociaż może spróbuję.
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja smażę na suchej patelni, kilka kropel oliwy dodaję do ciasta. I u mnie zawsze cienkie. A tż woli grube i w oleju, ale takie to mu robi mama jak przyjedziemy. Ja to nawet jak chcę to takich grubasów nie potrafię zrobić
![]() Najlepsze z nutellą i bananem, truskawkami, a na słono ze szpinakiem i szynką/łososiem, posypane startym serem i zapieczone w piekarniku Z plackowych uwielbiam placki z kaszy manny, polane jogurtem naturalnym, na to kiwi i ananas z puszki albo brzoskwinie. Pycha
|
|
|
|
#4519 |
|
Konto usunięte
|
Hejka mamusie, ja dzis prawie cały dzień w domku, rano tylko kościół, planowałam spacer, bo pogoda ładna, ale dziecko nie moge wyrwac z domu, taki leniuszek z niego. No i tak bawie się z nim w Spidermanów, hulków, ninjago i t.p
Mąż pojechał z kolegami na wypad motorowy ( hobby motocykli)Jeśli chodzi o poród w pryw.szpitalu, to ja nawet nigdy o tym nie myślałam.Opłacamy ZUS, składki, mamy opieke zdrowotną w pl bezpłatną, więc dla czego mam szukać gdzie wydać kasę? Ale z drugiej strony, jesli są jakieś komplikację ciążowe, jesli zanurzyć się w temat "jaka ta opieka"?.. to sens mozna odnaleźć. Ja nie mam mozliwości fin.rodzić w priv. i nie mam zastrzeżeń do swojej gin i nie mam komplikacji.. drugie imie dla mnie to jest jakiś absurd, nie mogę pojąc po co ludziom 2 imienia, skoro i tak jedno jest wykorzystywane? Twardniejący brzuch-u mnie od dawna, doktorka zwala to na złe wyniki moczu, kazała brać magnez dodatkowo, scopolan, i inne tabsy na te zapalenie dróg , zresztą ja już od tygodnia mam takie szarpanie, drganie, nie wiem jak to okreslić, górnej powieki lewego oka, jest to bardzo uciążliwe. A magnez biore i nic na razie nie zmieniło się. Ochota na budyń u mnie utrzymuje się, dziś znów mąż leciał do cukierni po rurki
|
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Ja mialam straszna ochote na to ciasto marchewkowe ale nie chcialo mi sie robic wiec poszlam na latwizne i zrobilam muffiny z owocami. Zjadlam prawie trzy i odpadlam. Uspilam sie 2 godz. A teraz lazi za mna grzanka z suszonymi pomidorami i serem...no ale to po nalesnikach i muffinach bylaby juz lekka przesada. Wiec chyba przelkne sline i zjem warzywka surowe na kolacje.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej lubię naleśniki z masłem orzechowym, bananami i syropem klonowym.
![]() Mistrzostwo.
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
Nadia ja tez mam "latajaca" powieke. Przed ciaza tez mi sie zdazalo i wtedy jak bralam magnez to przechodzilo. A teraz mimo ze przyjmuje 2x2 tabletki dziennie nie przechodzi.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej tak mi to kiedyś tłumaczono.Ja chyba nie chcę drugiego imienia, ale strona TŻ jest bardzo wierząca i jeśli dla nich to ważne to nie widzę problemu. Ja mam dwa, drugiego nigdy nie używałam, ale też nie miałam z jego powodu żadnych komplikacji. Jest w papierach i tyle. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
O tak tylko z tego powodu raz na rok kupuję nutellę
|
||
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja "nutellę" robię sama.
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam do Was takie pytanie:
Czy jest coś czego Wam brakuje odkąd jesteście w ciąży? Mi brakuje intensywnych ćwiczeń i wina
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie robię pizze z mężem
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff, czyli nie jestem sama
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

tz jednak wyjechal wroci nad ranem a mnie odstawil do mamy i tu zostane . Zrobiłam sobie zapasy ; popcorn ,czekolade mleczna paczka a zjadłam poł sloika ogorkow kiszonych :d
mojej koleżanki siostra przy dwojce dzieci rodziła tutaj cc i za każdym razem przyjeżdżała 150km
Dziś jest dokładnie 17t6d czyli 18 tc, jutro zaczynam 19tc
Czy któraś z Was jeszcze nie czuje kopniaków?

.
a mąż cieniutkie

Mistrzostwo.