|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4
Cytat:
A co do jelenia to uwielbiam na czerwonym winie. Do tego salatka szpinak + czosnek + limonka + truskawki
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to że pamiętam rozszerzanie diety, kolejność, itp. Teraz jak coś pisze o stałych posiłkach to tak teoretycznie, praktycznie po karmieniu syna. Do Dominiki nie odnoszę tego no ona jeszcze malutki dzidziuś (dla mnie)
|
|
|
|
#753 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Musi to super brzmieć
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika o widzisz, nie pomyslalam o winie. Mam wspaniałe polwytrawne czerwone wino, będzie idealnie pasowało
Monika rozumiem. ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Groszko no fajnie to brzmi. Taka się w tym tyg mega komunikatywna zrobiła |
|
|
|
#755 | |
|
celebriti
|
Moja mam wrażenie ma mnie dość . Nie umiem jej zabawic
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Dzisiaj też miałam wrażenie że ma mnie dość. Ale tak na chłodno myśląc tonka się nie dziwię... Siedzę z nią 24h przez 7 dni w tygodniu i nie Oszukujmy się nie mam siły cały czas się z nią bawić,zabawiać,śpiewac,cz ytać,opowiadać itd...a jak taki tż zajmie się nią trochę to inaczej to wygląda....cóż...matka też człowiek.
Dzisiaj mi taka histerie odwalila 30minutowa że miałam dość...aż Kuba Przyszedł i jak zobaczył że płacze razem z nią to zaczął ja uspokaja i pocieszać... Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-10-18 o 18:58 |
|
|
|
#757 | |
|
celebriti
|
W sedno Alkanor . Zmęczenie materialu
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczorajszy,rzyg Leny był jednorazowy.. Mój nie.. Od rana rzygam, mam gorączke i leze w łóżku
|
|
|
|
|
#759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewcztny mam do sprzedania 2 paczki dady rozmiar 3, 2 paczki za 50 zł wysyłka Free. Co do żyrafy, jesteśmy na takim etapie z TZ że już zapytał jaka cena i za chwilę ,,Chcesz kochanie taka zyrafke? " |
||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka a masz różowe czy pomarańczowe? Ile sztuk tam jest?
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Markus mnie tak budzi. "E! E!". Gada znowu, ale dalej tylko "e, he, yyy". No to i tak lepiej niż tydzień temu. |
|
|
|
|
#762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam takie wrażenie przez pierwsze 3 mce, ze moje dziecko mnie nienawidzi i jest wiecznie nieszczęśliwe. Teraz to takie "koleżaneczki" jesteśmy |
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podaje surowe jabłko jestem zła matka aaaaa!!!!
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ja też będę dawać surowe 😉 Leoś też od początku surowe jadł.
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Od godziny usypiam Lene, nie może,zasnąć, u tz ryczy jeszcze bardziej.. Już ją wykąpał, i nic
![]() I mamy problem z pampkami.. Dwójki zrobiły się za krótkie.. Ale 3 są za duże i przeciekaja między nogami
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że co??? Jakaś ☠☠☠nieta chyba ta teściowa Cytat:
Ja będę podawać po mleku wedle tego zalecenia ze w pierwszym roku to mleko powinno być podstawa diety, i w tym pierwszym roku nie chce mu piersi niczym zastępować. Stałe pokarmy maja być dodatkiem, poznawaniem nowych rzeczy. No ale to moje podejście Cytat:
Chyba na łeb upadła ![]() Biedna jesteś Cytat:
Pierog tez taki dobry dla wszystkich i powiem szczerze ze mnie to w☠☠☠☠ia czasem bo on do pomocy zawsze pierwszy a jak on potrzebuje pomocy to już mu "przyjaciele" tak chętnie nie lecą. Na przykład wczoraj jego kolega miał jakaś stłuczkę a ze ma zonę we wczesnej ciąży to karetka ja zabrała do szpitala na badania na szczęście wszystko ok i ten pacan dzwoni do Pieroga czy ich z tego szpitala do domu nie odwiezie no ☠☠☠☠a co my taksówka???? Akurat byliśmy na zakupach ja do fryzjera szlam, i z Małym przez pół miasta jechaliśmy.... Julek oczywiście płakał bardzo bo był zmęczony cały dzień w foteliku. No ☠☠☠☠a.... Nie wiem moze jestem mało empiryczna ale mógłby sie zastanowić ze mamy małe dziecko i nie jesteśmy prywatna limuzyna. Dobrze oboje zarabiają to niech sobie taksówkę zamówią. Cytat:
U nas dopiero jak Julek skończył 5 miesięcy i tej głowy nie ciągnął to pediatra stwierdziła ze cos moze być nie tak i odesłała nas do neurologa Co do słuchania sie lekarza i fijoterapeutow to ja będę słuchać sie neurologa bo mamy dobrego specjalistę. Bo fizjo to tylko wytykała ze Julek powinien robić to to i tamto i sramto a nie robi. Moim zdaniem przesadzała. Najlepiej żeby już ☠☠☠☠a biegał i całki rozwiązywał. Fizjoterapeuci już maja takie skrzywienie zawodowe ze nawet jak im dasz zdrowe dziecko to cos wynajda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Podwójnie złą
![]() Jak tak nas czytam to jest jedna prawda : każda matka wie lepiej
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
No bo tak jest zawsze...każda ma.inne podejście,doświadczenia.. jedna matka się boi inna nie itd...zawsze będą rozbieżności.to normalne... Niestety nie ma.tak że.moja racja jest najmojsza
![]() Wiecie co...postanowiłam się nauczyć robić na drutach. Od wczoraj nauczyłam się robić petelki na druty i prawe oczka.
|
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj próbuje za wami nadążyć, ale coś ciężko mi idzie.
Adelka nauczyła się tego przewrotu na brzuszek i teraz co ją nie położę na plecach to zaraz sru na brzuch. Katarek ma dalej, w☠☠☠☠ia mnie już to odciaganie, ona tak krzyczy przy tym... Szuu podziwiam Cie, ja bym chyba zabiła jakby chodził sobie na siłownię z koleżanką Mój tż mnie dziś w☠☠☠☠il, obiecał mi wczoraj ze rano jak się córcia obudzi to ja zabierze do salonu żebym ja mogła jeszcze sobie pospac.. No super wszystko fajnie piękne, w ogóle sam wyszedł z tą propozycją. A dziś ☠☠☠☠a rano księżniczka sobie śpi jak gdyby nigdy nic i wielce zdziwiony później że ja w☠☠☠☠iona... Jak ja nie lubię obiecywanek cacanek |
|
|
|
#773 | |
|
celebriti
|
Pierog czy Twój neurolog ma nazwisko na M ?
|
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
No i moje dziecko ma już tak długie pazury że zaraz będzie miała dłuższe od moich a matka nie ma kiedy obciąć
bo jak dziecko zasypia to zamiast zająć się tym to robię milion innych ważnych rzeczy
|
|
|
|
#775 | |
|
celebriti
|
Mnie z tym czestowaniem przed mlekiem chodziło o to ze po mleku raczej juz brak chęci
|
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Królewna Edytowane przez Princesika Czas edycji: 2015-10-18 o 19:55 |
||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ![]() Cytat:
Mi sie wydaje ze wręcz przeciwnie głodne dziecko a tu zamiast mleka dostaje jakieś nie wiadomo co Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymoczyłam dupke w prezentach urodzinowych i teraz leze i pache :p ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Co do pokarmów to ja będę wprowadzać przed mlekiem.. Wydaje mi się ze najedzone dziecko nie będzie chciało kosztować nowych smaków.. No i ja w rezultacie będę zastępować jedną porcję mleka jakimś daniem.. Ale ja będę też po pół roku przechodzic na mm.. |
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika możemy się podzielić i wziac po 1 paczce jeśli Kaczuszka obie przesyłki będzie miała za free
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

na czerwonym winie. Do tego salatka szpinak + czosnek + limonka + truskawki 

czekam aż Lauri skończy 6 miechów

i za chwilę ,,Chcesz kochanie taka zyrafke? "

bo jak dziecko zasypia to zamiast zająć się tym to robię milion innych ważnych rzeczy