Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-18, 18:38   #871
syylwuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
2-3 łyżki oleju i albo gotowa przyprawa, albo sama mieszam sól, pieprz, czosnek, do tego zioła, albo papryka, na co mam ochotę. Nie przemęczam się w kuchni, grunt że smakuje
I takie wkładasz do piekarnika? Czy dodajesz jeszcze jakis tluszcz? Polecasz w trakcie pieczenia? A w ilu stopniach pieczęcie udka i na jakim programie? Góra dol? Termoobieg?

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ooo, ja zrobiłam takie pieczone udka w marynacie jogurtowo-cytrynowo-czosnkowej i nawet teściowa chwaliła można do tego np pieczone ziemniaczki Na słodko polecam babkę cytrynową albo marmurkową
Sałatkę i śledzie masz więc wg mnie to w zupełności wystarczające

Powiem szczerze, że mi jest strasznie głupio jeśli ktoś tak dużo jedzenia szykuje bo wiem, że musiał poświęcić dużo czasu i pracy no chyba że to jakieś święta bo wtedy wszyscy ogólnie dużo jedzenia szykują
To gotowa marynata, czy robiłaś sama? Masz przepis?

Sałatka, śledzie, kurczak i babka, to według mnie mało, skoro ma być alkohol, piec na pewno nie będę, więc na słodko jakieś ciastka kupie i tyle. Jeszcze planowalabym jajka, wędlina i jeszcze jakąś sałatkę a i tak to myślę że mało, ale ja dziwna jestem ;/

Cytat:
O pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym pycha
A co do ilości jedzenia, to np. rodzina tż lubi przyjść i pojeść coś nowego, popróbować różnych rzeczy. Dlatego czasem się muszę nakombinować, na szczęście rzadko. A jak jest za dużo to potem to idzie w kibel a mi żal kasy i pracy :/.
Też nie lubię wyrzucać jedzenia ;/

Jeszcze jak byłam u mamy, bo już wróciłam to całkiem się wkurzylam i teraz będę chodziła wkurzona i jak Tz wróci to pewnie na nim się wyladuje ;/
Otóż dzwoniła do mnie tesciowa, bo wczoraj byli na weselu, na które też byliśmy proszeni, ale ja już nie chciałam iść, żeby wywalić kasę i siedzieć i męczyć się przy stole, gdzie wieczorami na własnej kanapie mi niewygodnie. No i opowiadała jak po weselu itd, no i kończymy już rozmowę, mówi ze nie bedzie przeszkadzać, bo u mamy jestem i ja jeszcze wspomniałam, że jutro gości mamy mieć, bo już 3 razy się wpraszaja i głupio odmowic, a ja już nie mam tak siły, żeby szykować gosciny a ona, o ze to gościnny tydzień się zapowiada, bo szwagierka z przyszłym Mężem się do nas wybierają w tygodniu, no ku.rwa padłam, aż się we mnie zagotowalo, bo raz ze się nie spodziewałam, nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć, a dwa, ze powiedziałam, sekundę wcześniej, że już nie mam siły na takie spotkania a ona zaczęła się śmiać ze oni też się do nas wybieraja... i już pewnie z Tz będzie kłótnia, bo on też wcześniej wspominał że chce się z nim spotkać, tylko ku.rwa ja muszę wszystko szykować, dom posprzatac, siedzieć w kuchni a potem z nimi. Może niech nas do siebie zaprosza, ok nie mieszkają sami, ale chyba cały dom nie jest im potrzebny, u nas też siedzimy w jednym pomieszczeniu, ona z tydzień temu robiła remont swojego pokoju, ściany, tapeta, malowala meble, nowe dodatki no wszystko to możemy u nich posiedzieć, nie zawsze do nas ;/ no kurde jeszcze powiedziałam, że jutrzejsza wizyta znajomych w ogóle mi nie pasuje i zgodziłam się tylko dlatego, że już 3 raz chcą do nas przyjsć, to bez skrupułów następni się wpraszaja, masakra jakas!

Ze 3 tyg temu na zakupach spotkalismy nasza dobra koleżankę z chłopakiem, jeszczE z liceum, oni we Francji siedzą cały czas i przyjechali do siostry na wesele i mają do końca listopada byc, tyle się z nimi nie widziałam, że też chciałam pogadać i też zaproponowalam, ale tym razem sama, spotkanie i nawet nie mam kiedy ich zaprosić, bo wychodzi na to,,ze w każde dni wolne od pracy Tz mamy mieć gości.
Sory że tak smece, ale musiałam się wygadać, może złość mi trochę przejdzie;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 18:39   #872
rudaska
Zakorzenienie

Fionka ja weki w lodówce trzymam 2-3 tygodnie, a czasem i dłużej
Sylwuska ja już nie polewam żadnym innym tłuszczem, potem w trakcie pieczenia tym co się wytopi. Zazwyczaj nastawiam 200 stopni góra dół, tak na ok 40-50 min., sprawdzam widelcem czy miękkie i po sam koniec włączam termoobieg żeby się ładnie zrumieniły.

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-10-18 o 19:00
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 18:56   #873
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniała mi się jedną sytuacja. W zeszłym roku sąsiad nas zaprosił na sylwestra jakoś po 20 nie mieliśmy żadnych planów więc wzięliśmy jakieś weselne winko i poszliśmy. Sąsiad coś wspominał, że może za rok my urządzimy sylwestra, na co jego synek: Dobrze ale nic nie przeniesiemy bo Kasia z Rafałem nic nie przynieśli on jest w ogóle bardzo bezpośredni
ale swoja droga to rodzice musza komentowac w ten sposob gosci skoro maly z takimi tekstami

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Wiesz jakoś ją tak nie potrafie właśnie, nie lubię tego w sobie...

Mam tak samo, nie to ze z boku pępka, tylko całkiem z boku ciała, zastanawiam się czy Ona się przypadkiem nie przekrecila...

No tak zawsze mogę tak powiedzieć, tylko wiecie oni nie pierwszy raz się wpraszaja tylko juz ze 3 i ja 3 raz nie chce już odmawiać, zobaczę jak będę się jutro czuła i wtedy podejmę decyzję.

Ja zawsze jak kogoś zapraszam, to wiadomo że faceci będą pili, więc trzeba zrobić coś więcej do jedzienia, bo przy alkoholu musi być jedzenie, a to piwo to tylko tak napisała, pewnie będą coś mocniejszego pic.
No a wtedy to robię już ciepłe danie też jakieś, sałatki, jakieś sledzie, jajka, wedlina itd.

Tylko według mnie jak ma się małe dzieci to można posiedzieć trochę i do domu, a jakoś sobie tego nie wyobrażam w ich przypadku, zobaczę jutro jakie będzie samopoczucie, najwyżej na prawdę będzie symbolicznie.

Co byście radziły, żeby się nie napracować a żeby coś bylo?

Mama da,mi sałatki warzywnej i sledzi trochę, bo zrobiła na dzisiaj, a tylko ja przyjechałam, więc coś już będę miala

Ja siedzę u mamy i coś mój brat mówi, że mu zimno, przykładam mu dłoń do czoła i gorące, mama zmierzyła gorączkę i ponad 38,5 stopnia i kurczę już się boje zeby chociaż się nie zarazić;/

U mnie Mała też tak często z boku kopie i wiem, że sie nie przekrecila bo dopiero usg mialam

Obys sie od brata nie zarazila :/

Jajka mozesz zrobić w sosie tatarskim
Czasem tez robie takie, ze wyciągam żółtka przyprawiam keczupem, słodka papryka, sola i pieprzem- banalne, ale dobre i oczywiście badziewam spowrotem

Widzialam, ze pomidory robisz z mozarella. Ja czasem robie pomidory posypane cebula

A na cieplo moga byc tez nuggetsy i pieczone ziemniaki.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Uff
Moj mlody wlasbie chyba odprawil mi taniec rytualny na pecherzu a potem dowalil seria w zebra.

sylwuska dzieci ucza troche ostrzejszego podejscia. Poki malej nie na a Ty masz czas to nie jestes w stanie odmowic, potem sie zmieni

Ja z takich szybkich rzeczy robie fete z ziolami i oliwka albo pomidora z mozarela i sosem. Wedline, zolty ser, sledzika, jakas salatke i wsio. Plus slone i slodkie przekaski
Myslalam przed chwila o Tobie czy Maluszek sie rozbrykal
Pewnie miał girszy dzien, ale dobrze, ze Cie w koncu uspokoil

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
I takie wkładasz do piekarnika? Czy dodajesz jeszcze jakis tluszcz? Polecasz w trakcie pieczenia? A w ilu stopniach pieczęcie udka i na jakim programie? Góra dol? Termoobieg?

Sałatka, śledzie, kurczak i babka, to według mnie mało, skoro ma być alkohol, piec na pewno nie będę, więc na słodko jakieś ciastka kupie i tyle. Jeszcze planowalabym jajka, wędlina i jeszcze jakąś sałatkę a i tak to myślę że mało, ale ja dziwna jestem ;/

Też nie lubię wyrzucać jedzenia ;/

Jeszcze jak byłam u mamy, bo już wróciłam to całkiem się wkurzylam i teraz będę chodziła wkurzona i jak Tz wróci to pewnie na nim się wyladuje ;/
Otóż dzwoniła do mnie tesciowa, bo wczoraj byli na weselu, na które też byliśmy proszeni, ale ja już nie chciałam iść, żeby wywalić kasę i siedzieć i męczyć się przy stole, gdzie wieczorami na własnej kanapie mi niewygodnie. No i opowiadała jak po weselu itd, no i kończymy już rozmowę, mówi ze nie bedzie przeszkadzać, bo u mamy jestem i ja jeszcze wspomniałam, że jutro gości mamy mieć, bo już 3 razy się wpraszaja i głupio odmowic, a ja już nie mam tak siły, żeby szykować gosciny a ona, o ze to gościnny tydzień się zapowiada, bo szwagierka z przyszłym Mężem się do nas wybierają w tygodniu, no ku.rwa padłam, aż się we mnie zagotowalo, bo raz ze się nie spodziewałam, nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć, a dwa, ze powiedziałam, sekundę wcześniej, że już nie mam siły na takie spotkania a ona zaczęła się śmiać ze oni też się do nas wybieraja... i już pewnie z Tz będzie kłótnia, bo on też wcześniej wspominał że chce się z nim spotkać, tylko ku.rwa ja muszę wszystko szykować, dom posprzatac, siedzieć w kuchni a potem z nimi. Może niech nas do siebie zaprosza, ok nie mieszkają sami, ale chyba cały dom nie jest im potrzebny, u nas też siedzimy w jednym pomieszczeniu, ona z tydzień temu robiła remont swojego pokoju, ściany, tapeta, malowala meble, nowe dodatki no wszystko to możemy u nich posiedzieć, nie zawsze do nas ;/ no kurde jeszcze powiedziałam, że jutrzejsza wizyta znajomych w ogóle mi nie pasuje i zgodziłam się tylko dlatego, że już 3 raz chcą do nas przyjsć, to bez skrupułów następni się wpraszaja, masakra jakas!

Ze 3 tyg temu na zakupach spotkalismy nasza dobra koleżankę z chłopakiem, jeszczE z liceum, oni we Francji siedzą cały czas i przyjechali do siostry na wesele i mają do końca listopada byc, tyle się z nimi nie widziałam, że też chciałam pogadać i też zaproponowalam, ale tym razem sama, spotkanie i nawet nie mam kiedy ich zaprosić, bo wychodzi na to,,ze w każde dni wolne od pracy Tz mamy mieć gości.
Sory że tak smece, ale musiałam się wygadać, może złość mi trochę przejdzie;/

Sama by mnie szlag trafil... ja bym tyle nie szykowała- niech zrozumieja, ze nie masz sily na takie gosciny. A jak maz chce to niech sam w kuchni stanie i zobaczy ile Cie to kosztuje...

Stary 2015-10-18, 18:57   #874
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Robiłam z tego przepisu http://kuchnialidla.pl/product/Grill...FWoJwwodZiIGQQ dałam sok z całej cytryny i więcej czosnku i przypraw. Wyszły takie delikatne w smaku. Piekę w naczyniu albo rękawie (góra-dół, 180 stopni), pod koniec zdejmuję pokrywkę/rozcinam rękaw i zwiększam temperaturę żeby trochę się przyrumieniło. Jeśli wytapia się tłuszczyk to nim polewam
Stary 2015-10-18, 18:57   #875
Fionka_31
Zakorzenienie

sylwuska jak mój tż chce bardziej się spotkać ze znajomymi niż ja to mówię mu, że sam ma wszystko szykować

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 18:58   #876
ogolnie
Zakorzenienie

W biedronce są teraz gotowe nuggetsy z kurczaka Jako nowy produkt,wczoraj widziałam w gazetce.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 18:58   #877
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Fionka ja weki w lodówce trzymam 2-3 tygodnie, a czasem i dłużej
a to spoko, myslałam, ze ok tygodnia tylko

co jeszcze można z dyni?
tak mi smakowała, że surową podjadałam podczas krojenia

Stary 2015-10-18, 18:59   #878
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
sylwuska jak mój tż chce bardziej się spotkać ze znajomymi niż ja to mówię mu, że sam ma wszystko szykować
Robie tak samo zazwyczaj konczy sie na tym, ze mu sie odechciewa

Stary 2015-10-18, 19:01   #879
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Robie tak samo zazwyczaj konczy sie na tym, ze mu sie odechciewa

mojemu się nie odechciewa, mało tego "mięsnego jeża" potrafi uszykować ładniej ode mnie

Stary 2015-10-18, 19:03   #880
czubasek20
Zakorzenienie

Ogladam wiadomosci i znow gadanie o likwidacji okien zycia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:05   #881
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
ale swoja droga to rodzice musza komentowac w ten sposob gosci skoro maly z takimi tekstami

U mnie Mała też tak często z boku kopie i wiem, że sie nie przekrecila bo dopiero usg mialam

Czasem tez robie takie, ze wyciągam żółtka przyprawiam keczupem, słodka papryka, sola i pieprzem- banalne, ale dobre i oczywiście badziewam spowrotem

Widzialam, ze pomidory robisz z mozarella. Ja czasem robie pomidory posypane cebula

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Sama by mnie szlag trafil... ja bym tyle nie szykowała- niech zrozumieja, ze nie masz sily na takie gosciny. A jak maz chce to niech sam w kuchni stanie i zobaczy ile Cie to kosztuje...

Tatuś jest dobry, na grilla do teściów przychodzi ze swoim alkoholem, teściowie wcześniej wszystko przygotowują więc pije alkohol, który oni kupili a swój potem zabiera. Raz też zjadł kiełbasę kupioną przez teściów a kiedy się skończyła (teściowie nie planowali gości), przyniósł swoją dla siebie.
Stary 2015-10-18, 19:07   #882
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
W biedronce są teraz gotowe nuggetsy z kurczaka Jako nowy produkt,wczoraj widziałam w gazetce.
Jadłam te nuggetsy kiedyś i źle się to dla mnie skończyło
Stary 2015-10-18, 19:08   #883
Fionka_31
Zakorzenienie

chyba zrobie jeszcze babeczki z dyni, ale to nie dzisiaj

Stary 2015-10-18, 19:11   #884
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj ugotowałam gar rosołu, część zjedliśmy na obiad, część do słoika jako baza na przyszłość, a reszta do dzisiejszej zupy dyniowej, którą też zamknę w słoik, bo od mamy dostałam barszcz ukraiński
także mamy różne zupy na tydzień
ile taki zawekowany rosół może stać w lodówce?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

kalusia ale agent
Ja gotowalam w srode
W czwartek zrobilam pomidorowa, a w piatek barszcz czwrwony a mieso zmielilam i ulepilam pierogi. Tz ma obiad na jutro jeszcze

Cytat:
Mam to samo. Ostatnio chcial zaprosic kolegow. Mowie, ok ale sam szykujesz i sprzatasz.
Odwidzialo mu sie w mig...
Dobrze wie ile energii kosztuje stanie przy garach.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Balabym sie to jesc

Cytat:
a to spoko, myslałam, ze ok tygodnia tylko

co jeszcze można z dyni?
tak mi smakowała, że surową podjadałam podczas krojenia

Ja jadam dynie z mlekiem i kluskami

Stary 2015-10-18, 19:12   #885
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ostatnio na SR położna pokazywała nam na modelu jak dziecko jest ułożone- jak przekręci się główką w dół, to już się nie przekręci, bo główka siedzi w miednicy (coś jak panewka stawowa i kość) i manewruje tylko dupką w lewo i w prawo ale mówiła, że oczywiście są takie szpece (b. rzadko, ale jednak), że potrafią się jeszcze wyswobodzic i całkowicie przekręcić:p
serio?hm, nie słyszałam o tym, ale w takim razie mój okazał się takim specem - 9 września główka w dół, 30 września dupka w dół...jutro okaże się jak jest teraz bo mam wizyte
Stary 2015-10-18, 19:13   #886
kalusia87
Zakorzenienie

Sylwuska, zgadzam się z dziewczynami, jeśli TŻ chce gości to powinien Ci pomóc
Stary 2015-10-18, 19:14   #887
czubasek20
Zakorzenienie

aniqa mozliwe ze gorszy ale jutro tz ma podjechac do mojego gina po zwolnienie wiec zapyta czy to normalne zeby dziecko cala dobe sie nie ruszalo. Bede spokojniejsza

Zamowilam ubranka na 56

Stary 2015-10-18, 19:14   #888
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest trochę inaczej bo zawsze ktoś z czymś przychodzi, a jak się szykuje jakaś grubsza impreza to nawet ustalamy kto co zrobi i po ile dań tak jest sprawiedliwie, bo niby czemu np. na andrzejki jak robimy u siebie to mamy się wykosztować? co innego urodziny ofkors

u nas w standardzie capresi, udka/skrzydełka pieczone, bagietki czosnkowe z łososiem, śledziki, oliwki, ogórki, ser i wędlina

Cytat:
My też nigdy nie przychodzimy z pustymi rękami. Zawsze można nawet kupić jakieś ciasto, śledzie czy cuś
Dokładnie j to super jest podejście, też zawsze pytam co mam zrobić, bo głupio z pustymi rękami przyjść ;/

Cytat:

To one mają chyba długie kończyny jak tak

Mam nadzieję, ze choroba na mnie nie przejdzie, a teraz podobno znowu fala zachorowań, dzisiaj na noc mleko z miodem obowiązkowo. Mama jak podała mu syrop, to gorączkę zbil i od razu lepiej się poczuł.

Dzięki za pomysł, może spróbuję takie a zawsze przekrajam na pół, smaruje majonezem i posypuję szczypiorem i rzodkiewka albo samym szczypiorkiem

No on wtedy powie, ze kupi gotowe niewiadomo za ile pieniędzy, a mi szkoda jest ;/

Cytat:
Robiłam z tego przepisu http://kuchnialidla.pl/product/Grill...FWoJwwodZiIGQQ dałam sok z całej cytryny i więcej czosnku i przypraw. Wyszły takie delikatne w smaku. Piekę w naczyniu albo rękawie (góra-dół, 180 stopni), pod koniec zdejmuję pokrywkę/rozcinam rękaw i zwiększam temperaturę żeby trochę się przyrumieniło. Jeśli wytapia się tłuszczyk to nim polewam
O dziękuję, my lubimy takie dość przyprawione, ciekawe czy by nam posmakowaly
Cytat:
Taaa ja jak tak powiem swojemu to się zgodzi i co zrobi? Poprosi mamę o naszykowanie, a mamusia się zgodzi i co sobie o mnie pomysli? Wrr...

CZUBASEK jakoś przeoczyłam Twój post, cieszę się, ze poczułam tańce, mimo że na pecherzu, ale jesteś spokojniejsza
I masz całkowitą rację, jak będzie dziecko to nawet niech nie myślą, ze sobie będą wpadać kiedy chcą, wiem, że wtedy będzie łatwiej odmówić, tylko mnie wkurzasz to, ze z kim się nie spotykanym to w kolko ta sama gadka:
-no wypadałoby się spotkać
-no wypadałoby
- no to kiedy masz wolne? Kiedy moge Was odwiedzic?
I zawsze to jest spotkanie u nas, nikt nigdy nie zaproponuje, może spotkamy się w następnym tygodniu? Wpadlibyscie do nas?
Tylko zawsze jest oczekiwanie na nasze ewidentne zaproszenie, lub wręcz pytanie kiedy do nas mogą przyjac?
tak jak z tą koleżanka, to kiedy na piwo moglibyśmy do Was wpasc?
Masakra. Masakra.

A w ogóle jak wrócę do pracy to nawet jak będziemy sami chcieli sie spotkać, to ciężko będzie zgrać wolne moje i Tz.

No i sprzątam teraz, bo jutro jadę na badania, potem zakupy i będę szykowala a sprzątać juz nie mam kiedy, posprzatalam toaletę i już brzuch mnie pobolewa...

Stary 2015-10-18, 19:16   #889
kalusia87
Zakorzenienie

Co do Biedronki, polecam pizzę (chyba Donatello) nie jest mrożona, bardzo dobre ciasto, dużo dodatków i smaczne. Byliśmy z TŻem pozytywnie zaskoczeni
Stary 2015-10-18, 19:16   #890
czubasek20
Zakorzenienie

sylwuska m to moze uprzedz szwagierke i zadzwon do niej ze chcews wpasc do niej w odwiedziny ?
Albo wykrec sie ze nie ma Was w tym dniu w domu ?
Przeciez to oszalec mozna...

Stary 2015-10-18, 19:20   #891
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo. Ostatnio chcial zaprosic kolegow. Mowie, ok ale sam szykujesz i sprzatasz.
Odwidzialo mu sie w mig...
Dobrze wie ile energii kosztuje stanie przy garach.
Tak jak już napisałam, wtedy telefon do mamy a mama na bank się zgodzi i to jeszcze naszykuje 2 razy tyle ile ja bym zrobila i tylko wstyd mi będzie, Ze taką ze mnie żona i gospodyni.

Cytat:
Sylwuska, zgadzam się z dziewczynami, jeśli TŻ chce gości to powinien Ci pomóc
Jasne, jak mu tak powiem to mi pomoze, np zawsze po imprezie pomaga mi sprzątać, znosi naczynia a ja pakuje do lodowki, kosza albo zmywarki. Ale co on mi w gotowaniu pomoze? Jak będę patrzyła jak się za to zabiera to będę wolała sama zrobić, bo jeszcze więcej przy tym nabrudzi ;/

Stary 2015-10-18, 19:20   #892
Fionka_31
Zakorzenienie

a czemu sama nie zaproponujesz u nich?
ja bym powiedziała spotykamy się tym razem u was

Stary 2015-10-18, 19:21   #893
syylwuska
Zakorzenienie

A poza tym to już nawet nie o szykowanie chodzi, tylko zgodziłam się na jednych znajomych, a pchają się drudzy, gdzie wiedzą jak się czuje, dla mnie męczące będzie samo siedzenie z nimi do pozna, nie mówiąc o kolejnym dniu szykowania.

Stary 2015-10-18, 19:24   #894
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska wspolczuje
Ja bym po prostu sie nie zgodzila
Icmiala w nosie kto co mysli
Ale ja kestem
Malo goscinna
O ile nie prxezzkadza mi stsnie przy garach to porazka dla mnie jest latanie wokol gosci jak kot z mysza o uslugiwanie
Moja mama jest w tym najlepsza- haha a mnie to mega irytuje

Slodkie mamy, na osrstni posilek przed spaniem co jecie?
Co mozna na kolacje na psuedo slodko? Bywaja takie posilki?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:28   #895
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Biedronki, polecam pizzę (chyba Donatello) nie jest mrożona, bardzo dobre ciasto, dużo dodatków i smaczne. Byliśmy z TŻem pozytywnie zaskoczeni
Tak polecam. My też kupiliśmy pierwszy raz ostatnio,była wybitna jak na kupna pizzę
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:29   #896
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
A poza tym to już nawet nie o szykowanie chodzi, tylko zgodziłam się na jednych znajomych, a pchają się drudzy, gdzie wiedzą jak się czuje, dla mnie męczące będzie samo siedzenie z nimi do pozna, nie mówiąc o kolejnym dniu szykowania.

a wiesz, że moja koleżanka jak były u nich imprezy po prostu się żegnała i szła spać ?
przecież nie będziesz się męczyć żeby innym zrobić dobrze, proszę Cię
u nas jak byli znajomi jakiś czas temu i juz nie mogłam wysiedzieć przy stole to się kładłam na rogówce i nie obchodziło mnie co sobie pomyślą

Stary 2015-10-18, 19:29   #897
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
O dzięki, może spróbujemy
Cytat:
sylwuska m to moze uprzedz szwagierke i zadzwon do niej ze chcews wpasc do niej w odwiedziny ?
Albo wykrec sie ze nie ma Was w tym dniu w domu ?
Przeciez to oszalec mozna...
Właśnie taka jestem zła, ze powiedziałam teściowej o gościach, bo gdyby nie to hm to właśnie tak bym zrobila, a tak pozalilam się jej ze mamy gości, na co ona się zasmiala i powiedziala, że oni też się wybierają, to co teraz nie udam głupiej, bo na pewno córce o tym powiedziała, że jutro gości mamy.

Co do wykrecenia to też nie wchodzi w grę, bo niby co powiem, przecież to siostra Tz, on co 2, 3 dni do nich jeździ i musiałabym coś konkretnego mieć w planach, mało tego im będzie pasował każdy inny dzień, bo nie pracują.
Cytat:
a czemu sama nie zaproponujesz u nich?
ja bym powiedziała spotykamy się tym razem u was
Tak bym zrobiła, gdyby teściowa mi nie powiedziała, że oni w tyg do nas się też wybieraja, to co udam głupia, ze nic nie wiem i powiem, że może u nich?
Tym bardziej, myślę że Tz też powie to, ze sami nie mieszkają i co w pokoju będziemy siedzieć? Tak jakbyśmy kurczę u nas w całym domu siedzieli, prZecież też tylko w pokoju siedzimy.

Głupia ja.

Stary 2015-10-18, 19:32   #898
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak już napisałam, wtedy telefon do mamy a mama na bank się zgodzi i to jeszcze naszykuje 2 razy tyle ile ja bym zrobila i tylko wstyd mi będzie, Ze taką ze mnie żona i gospodyni.

Jasne, jak mu tak powiem to mi pomoze, np zawsze po imprezie pomaga mi sprzątać, znosi naczynia a ja pakuje do lodowki, kosza albo zmywarki. Ale co on mi w gotowaniu pomoze? Jak będę patrzyła jak się za to zabiera to będę wolała sama zrobić, bo jeszcze więcej przy tym nabrudzi ;/

Jeśli nabrudzi to posprząta, ja bym nie odpuściła a jakby poprosił teściową to naprawdę bym się wkurzyła bo traktuję takie rzeczy bardzo honorowo

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Sylwoha, moja mama też jest w tym mistrzynią a ja albo zapomnę zmienić talerzyki albo nie podam czegoś, taka ze mnie do gospodyni
Stary 2015-10-18, 19:37   #899
rudaska
Zakorzenienie

Sylwoha ja już jestem po kolacji nr I (pieczywo i twarożek z warzywami). ok 22 pewnie zjem jeszcze pół gruszki z jogurtem naturalnym i pestkami słonecznika. Jak chcesz zjeść sobie owoc to dodaj sobie do tego jakieś tłuszcze, wtedy cukier tak szybko nie skacze
Sylwuska to ci się niezły tydzień zapowiada. A może to tylko teściowej wymysł i jednak goście się rozmyślą
Stary 2015-10-18, 19:38   #900
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska wspolczuje
Ja bym po prostu sie nie zgodzila
Icmiala w nosie kto co mysli
Ale ja kestem
Malo goscinna
O ile nie prxezzkadza mi stsnie przy garach to porazka dla mnie jest latanie wokol gosci jak kot z mysza o uslugiwanie
Moja mama jest w tym najlepsza- haha a mnie to mega irytuje

Slodkie mamy, na osrstni posilek przed spaniem co jecie?
Co mozna na kolacje na psuedo slodko? Bywaja takie posilki?
Wiesz? Ja sama sobie współczuję, ze nie umiem odmowic, ale to Tz tak na mnie przez wszystkie lata wpłynął, kiedyś wisiało mi to, co inni o mnie pomyślą, a tetaz jestem zupełnie inna, bo głupio, bo co oni pomyślą, przecież i tak nigdzie nie wychodzimy i z nikim się nie spotykamy, tylko jak dzikusy siedzimy sami w domu.

Jak odmowie, to potem mi głupio będzie i będę czuła się winna.

Ale kurde zeby 3 razy się wpraszac? J to osoba która sama niewiadomo była w ciąży i ma małe dziecko? Nie pamięta jak się czula? Tylko ona z mamą mieszka, jak kiedyś u nich byliśmy, to też miała sporo naszykowane, głównie dlatego też głupio mi bedzie mieć pusty stół, i mówiła, ze coś tam ona zrobiła i mama to, tamto.
Cytat:
a wiesz, że moja koleżanka jak były u nich imprezy po prostu się żegnała i szła spać ?
przecież nie będziesz się męczyć żeby innym zrobić dobrze, proszę Cię
u nas jak byli znajomi jakiś czas temu i juz nie mogłam wysiedzieć przy stole to się kładłam na rogówce i nie obchodziło mnie co sobie pomyślą
Hah Tz by mnie chyba zabił za to! Tzn za to, ze bym się pożegnała i szła spac. On jak do niego za kawalerki tacy dobrzy koledzy przychodzili, potrafili siedzieć do 1 i już mowia ze idą do domu i do 3 siedzieli, a on ledwo na oczy widział, drugi to np spał i tak siedzieli i gadali, co ja się naklocilam wtedy z nim, ze skoro to bliscy koledzy, to chyba nie musi być niegrzeczny, tylko po prostu powiedzieć, słuchajcie chłopaki, jestem już zmęczony, jutro czeka mnie dużo roboty, czy muszę rano wstać, nie gniewajcie sie ale chciałbym już się położyć. Obrazilybyscie się za coś takiego? Ja nigdy, zroZumiałam to i wstyd by mi było ze tyle siedzę.

A on tak właśnie jest wychowany, jego mama jest taka sama i trzyma jego stronę, bo kiedyś jakoś przy niej o tym powiedziałam, to była zdziwiona, ze co ma im powiedzieć zeby sobie poszli? I on taki sam jest.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości