Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-18, 19:42   #901
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

TŻ leży przy moim brzuchu i mówi: "co tam synu,woda ciepła?"

ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:46   #902
Fionka_31
Zakorzenienie

a my się zawsze śmiejemy, tż do mnie: kochanie idziemy spać bo goście chcą iść do domu

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

hahah, co i cw działa jak należy

a mój często mi mówi, że on nie do mnie przyszedł tylko do córuchny i że mam im nie przeszkadzać

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:50   #903
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Jeśli nabrudzi to posprząta, ja bym nie odpuściła a jakby poprosił teściową to naprawdę bym się wkurzyła bo traktuję takie rzeczy bardzo honorowo

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Sylwoha, moja mama też jest w tym mistrzynią a ja albo zapomnę zmienić talerzyki albo nie podam czegoś, taka ze mnie do gospodyni

Z tym honorem to jestem taka sama. Ba, nawet jak tz idzie na obiad do mamusi bo mamy spievie to jest awantura.

Moja mama nie ma bzika na punkciw szykowania, tesciowa to inna bajka. Boziuu szykuej zarcia jak dla legionu wojskowego a pozniej jedza to odgrzewane caly tydzien... bleee.

Jak bylan w ciazy z Hania, tz zaprosil znajomych na wieczor. Ja bylam jakos miesiac przed terminem. Jak minela 2 na zegarku a oni nadal siedzieli to ja bezczela polozylam sie na lozku i zasnelam.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:50   #904
ogolnie
Zakorzenienie

Śmiać mi się tak chce bo jakie bzdury on gada to się w głowie nie mieści

"Synu na kogo głosować"? I opisuje każda partie.

Co myślisz o zniesieniu pit
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:51   #905
halwaya
Zakorzenienie

Ja tak czytam o tej imprezie i zazdroszcze bo od kiedy mam dziecko to takie spotkania są wręcz świętem Teraz na tydzień przed porodem urzadzam 3 urodziny córki i 60'tke taty. Co prawda mocno myślę o zamówieniu jedzenia z jakiejś orientalnej knajpki.. Ja tylko bym torta zrobiła.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:54   #906
czubasek20
Zakorzenienie

Moj dzis jak brzuchem trzeslam z wyrzutem ,, co ty, shake chcesz z niego zrobic "

A teraz tluke sie na lozku bo mnie wszedzie cisnie a on sie rechota ze zachowuje sie jakbym stado mrowek w majtkach hodowala

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 19:56   #907
Fionka_31
Zakorzenienie

zmiana tematu

kupowałyście na all tetry kolorowe? ktoś może coś powiedzieć?

Stary 2015-10-18, 20:02   #908
adka_19
Wtajemniczenie

Witam sie po przerwie (:
Wybaczcie zabiegany weekend, ale juz nadrabiam
musze sie pochwalic wam, ze zakupy weekendowe typowo udane, mowcie mi lowco promocji hahaha
dwie sztuki drzwi w cenie 1, bo gosc sie chcial pozbyc - a zmieniamy drzwi w domu. 100 sztuk ciuszkow dla kumpeli ( same 0-3 dziewczynka) bodziaki pajace spiochy za £10 sztuka za 50gr jak przeliczam same kurcze nexty i mothercare ;D
ledwo do auta doszlam, dla Krzysia od tej samej tej wzielam kilka rzeczy.
i pudelko ramek - planuje zrobic cos takiego za kanapa

I trafilam dzis po prostu ze szok mam caly komplet, jednakze ramki byly malowane uz, wszystkie vintage, z zawijasami, wiec juz pomalowane czekaja w pudelku
Czy ktoras miala stycznosc z tasma TESA? bo zamowilam i jestem ciekawa...

Barboo Trzymaj sie

Aniqa ciesze sie ze juz wszystko okej
Ze poprawa jest znaczna !

mervie wspaniale wiesci ze maluch siusia !

kalusia moze poklocili sie o jakies rodzinne stare sprawy ? I nie ma ochoty po prostu o tym gadac ?
jesli chodzi o auta polecam rowniez vectre, ale z slnikiem 1.9 CDTI - silnik nie do zajechania.
Oktawia tez jest z silnikiem tkaim dziwnie oznaczonym 1.9 diesel - ma bardzo malo koni, bardzo ekonomiczne auto... zapytaj TZTa Moj nie pamieta

[b]halwaya[b] chetnie rowniez zerkne na zelazka, bo moje zaczelo cieknac :beczy:

andriuszka ja tez mam pilnowac 10 ruchow dziennie, maly tyle robi z rana
i bardzo fajna mysl. W sumie jak uwazacie? co wazniejsze? bo nie kazdy z nas ma "ciekawe" korzenie..

0enedue kciuki za kolezanke, niech wszystko bedzue dobrze na porodowce !!

jejku wy juz o swietach, my pewnie odwolamy jak w zeszlym roku, aleeee kumpela grzybkow nazbierala, a ze paczka leci we wtorek to mi suszy podgrzybki, ale bedzie zupaaaa juz sie nie moge doczekac
I czytajac musze Wam sie pochwalic ze odkrylam przyczyne moich tygodniowych bolow glowy.. osemka mi sie rznie dzisiaj pierwszy dzien bez tabletek !!!
Wczoraj kazalam TZtowi do paszczy sobie zagladac bo mnie cos zabolalo jak jadlam i prosze.. wychodzi.. nie miala kiedy

ogolnie na szczescie jeszcze nie ma popuszczania u mnie.. ale przy kaslaniu na pewno bedzie, jak bylam grubsza to mialam.. potrem sie uspokoilo...
Cytat:
Napisane przez ogolnie
hahahahahaha Padlam

ja sobie czytam i pisze do Was, a maly probuje mi laptopa zrzucic, bo lezy na poduszce ktora mam na kolanach bo mi wygodniej co on wyprawia dzis to szok. A musze Wam powiedziec, ze pierwszy raz bylo mi w aucie nie wygodonie w pasach i jechalam jkaies 5 km do domu bez, ale to byla ulga

fionka a zawekowany rosol to MUSI stac w ldowoce?
ja jak wekuje to leca rzeczy do szafki. Zawsze na wszelki wypadek wrzucam do wekowania na 100st do piekarnika w razie w.
ale zazwyczaj sie zasysaja sloiki jak odloze je do gory nogami z goraca zupa.
a c do dyni - BABECZKI z przyprawa do piernika.

podziekujesz pozniej

mam tetry kolorowe - tata mi przywiozl z pl - przeswituja. ale pod dupke na przewijak moim zdaniem okej.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 20:07   #909
halwaya
Zakorzenienie

Zapomniała m o tych żelazkach. Jutro wrzuce, bo teraz nie siedze na kompie.
Adka. Gratuluje zakupów. Zazdroszcze pozytywnie i chyba cię wynajme na personal shopper

Stary 2015-10-18, 20:08   #910
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Zapomniała m o tych żelazkach. Jutro wrzuce, bo teraz nie siedze na kompie.
Adka. Gratuluje zakupów. Zazdroszcze pozytywnie i chyba cię wynajme na personal shopper
Nie ma problemu
Obkupuje już małego na 9-12
No i Mała kumpeli na 0-3 i wychodzi na to że podstawowe na 3-6 hihihi

Ale 0isz halwaya jakbyś coś potrzebowała zwrócę uwagę!

Stary 2015-10-18, 20:24   #911
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a wiesz, że moja koleżanka jak były u nich imprezy po prostu się żegnała i szła spać ?
przecież nie będziesz się męczyć żeby innym zrobić dobrze, proszę Cię
u nas jak byli znajomi jakiś czas temu i juz nie mogłam wysiedzieć przy stole to się kładłam na rogówce i nie obchodziło mnie co sobie pomyślą
Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Wiesz? Ja sama sobie współczuję, ze nie umiem odmowic, ale to Tz tak na mnie przez wszystkie lata wpłynął, kiedyś wisiało mi to, co inni o mnie pomyślą, a tetaz jestem zupełnie inna, bo głupio, bo co oni pomyślą, przecież i tak nigdzie nie wychodzimy i z nikim się nie spotykamy, tylko jak dzikusy siedzimy sami w domu.

Jak odmowie, to potem mi głupio będzie i będę czuła się winna.

Ale kurde zeby 3 razy się wpraszac? J to osoba która sama niewiadomo była w ciąży i ma małe dziecko? Nie pamięta jak się czula? Tylko ona z mamą mieszka, jak kiedyś u nich byliśmy, to też miała sporo naszykowane, głównie dlatego też głupio mi bedzie mieć pusty stół, i mówiła, ze coś tam ona zrobiła i mama to, tamto.

Hah Tz by mnie chyba zabił za to! Tzn za to, ze bym się pożegnała i szła spac. On jak do niego za kawalerki tacy dobrzy koledzy przychodzili, potrafili siedzieć do 1 i już mowia ze idą do domu i do 3 siedzieli, a on ledwo na oczy widział, drugi to np spał i tak siedzieli i gadali, co ja się naklocilam wtedy z nim, ze skoro to bliscy koledzy, to chyba nie musi być niegrzeczny, tylko po prostu powiedzieć, słuchajcie chłopaki, jestem już zmęczony, jutro czeka mnie dużo roboty, czy muszę rano wstać, nie gniewajcie sie ale chciałbym już się położyć. Obrazilybyscie się za coś takiego? Ja nigdy, zroZumiałam to i wstyd by mi było ze tyle siedzę.

A on tak właśnie jest wychowany, jego mama jest taka sama i trzyma jego stronę, bo kiedyś jakoś przy niej o tym powiedziałam, to była zdziwiona, ze co ma im powiedzieć zeby sobie poszli? I on taki sam jest.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
My tak właśnie robimy. Wypraszamy i tyle. Tż jeszcze z żartem dodaje: jak toś się czuje urażony to trudno. Kto nas zna to jest przyzwyczajony
Ja podobnie jak Fionka robiłam, jak np. musiałam wstać do pracy albo się źle czułam to się przebierałam w szlafrok, mówiłam wszystkim nara pa i szłam spać.

Cytat:

Cytat:

Ale bardzo fajnie że mówi do brzucha

Cytat:
zmiana tematu

ja mam tetry kolorowe, tak jak przez białe widać przez nie świat, ale ja jestem zadowolona. nie farbują, to najważniejsze i mają ładne kolory
Adka u mnie na taśmach tesa wiszą w kuchni szczotki mopy itd. ale to na kafelkach. i się trzyma
Stary 2015-10-18, 20:25   #912
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
My tak właśnie robimy. Wypraszamy i tyle. Tż jeszcze z żartem dodaje: jak toś się czuje urażony to trudno. Kto nas zna to jest przyzwyczajony
Ja podobnie jak Fionka robiłam, jak np. musiałam wstać do pracy albo się źle czułam to się przebierałam w szlafrok, mówiłam wszystkim nara pa i szłam spać.

Ale bardzo fajnie że mówi do brzucha

ja mam tetry kolorowe, tak jak przez białe widać przez nie świat, ale ja jestem zadowolona. nie farbują, to najważniejsze i mają ładne kolory
Adka u mnie na taśmach tesa wiszą w kuchni szczotki mopy itd. ale to na kafelkach. i się trzyma
Mam trochę tych ramek mam nadzieję że to zadziała )

Nie mogę się doczekać już efektu

Stary 2015-10-18, 20:40   #913
Fionka_31
Zakorzenienie

Rudaska a od kogo brałaś?

Adka to ja też cię zatrudniam na łowcę okazji

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

jeny jak mnie stopy bolą :/ jakbym pielgrzymkę przeszła

Stary 2015-10-18, 20:43   #914
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli nabrudzi to posprząta, ja bym nie odpuściła a jakby poprosił teściową to naprawdę bym się wkurzyła bo traktuję takie rzeczy bardzo honorowo

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Sylwoha, moja mama też jest w tym mistrzynią a ja albo zapomnę zmienić talerzyki albo nie podam czegoś, taka ze mnie do gospodyni
No ja jakby poszedł do teściowej po pomoc, żeby nagotowala, to chyba bym się nie odezwała do niego, tylko zarzucalby mi, ze samą nie zrobię, jemu nie dam kupić, a on nie potrafi ;P

Cytat:
Sylwoha ja już jestem po kolacji nr I (pieczywo i twarożek z warzywami). ok 22 pewnie zjem jeszcze pół gruszki z jogurtem naturalnym i pestkami słonecznika. Jak chcesz zjeść sobie owoc to dodaj sobie do tego jakieś tłuszcze, wtedy cukier tak szybko nie skacze
Sylwuska to ci się niezły tydzień zapowiada. A może to tylko teściowej wymysł i jednak goście się rozmyślą
Tydzień będzie extra, wątpię żeby się rozmyslili, ona nie palnela ot tak, tylko musieli jej wspomnieć już o tym.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Z tym honorem to jestem taka sama. Ba, nawet jak tz idzie na obiad do mamusi bo mamy spievie to jest awantura.

Moja mama nie ma bzika na punkciw szykowania, tesciowa to inna bajka. Boziuu szykuej zarcia jak dla legionu wojskowego a pozniej jedza to odgrzewane caly tydzien... bleee.

Jak bylan w ciazy z Hania, tz zaprosil znajomych na wieczor. Ja bylam jakos miesiac przed terminem. Jak minela 2 na zegarku a oni nadal siedzieli to ja bezczela polozylam sie na lozku i zasnelam.
Moja tak samo, teraz jak brat cukrzycę ma to specjalne jedzenie robi,żeby on też mógł jeść i żeby nie musiala 2 razy gotować, więc szykuje ile może, a teściowa, to ze 3 rodziny by się najadly...

No masakra ale jak można nie mieć takiego wyczucia?? Ja aż tak chyba bym po prostu nie umiała, prędzej bym powiedziała, że nie dam rady, przepraszam, zle sie czuje czy jestem zmęczona, ale obawiam się, Ze Tz by się obraził za to.
Cytat:

Super pytania, padlabym jakbym to słyszała
Cytat:
Ja tak czytam o tej imprezie i zazdroszcze bo od kiedy mam dziecko to takie spotkania są wręcz świętem Teraz na tydzień przed porodem urzadzam 3 urodziny córki i 60'tke taty. Co prawda mocno myślę o zamówieniu jedzenia z jakiejś orientalnej knajpki.. Ja tylko bym torta zrobiła.
Halwaya to wpadka do nas, jedna osoba w tą czy w tą nie zrobi różnicy
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Witam sie po przerwie (:
musze sie pochwalic wam, ze zakupy weekendowe typowo udane, mowcie mi lowco promocji hahaha
dwie sztuki drzwi w cenie 1, bo gosc sie chcial pozbyc - a zmieniamy drzwi w domu. 100 sztuk ciuszkow dla kumpeli ( same 0-3 dziewczynka) bodziaki pajace spiochy za £10 sztuka za 50gr jak przeliczam same kurcze nexty i mothercare ;D

I trafilam dzis po prostu ze szok mam caly komplet, jednakze ramki byly malowane uz, wszystkie vintage, z zawijasami, wiec juz pomalowane czekaja w pudelku

Barboo Trzymaj sie

Aniqa ciesze sie ze juz wszystko okej
Ze poprawa jest znaczna !

mervie wspaniale wiesci ze maluch siusia !

kalusia moze poklocili sie o jakies rodzinne stare sprawy ? I nie ma ochoty po prostu o tym gadac ?
jesli chodzi o auta polecam rowniez vectre, ale z slnikiem 1.9 CDTI - silnik nie do zajechania.
Oktawia tez jest z silnikiem tkaim dziwnie oznaczonym 1.9 diesel - ma bardzo malo koni, bardzo ekonomiczne auto... zapytaj TZTa Moj nie pamieta

[b]halwaya[b] chetnie rowniez zerkne na zelazka, bo moje zaczelo cieknac :beczy:

andriuszka ja tez mam pilnowac 10 ruchow dziennie, maly tyle robi z rana
i bardzo fajna mysl. W sumie jak uwazacie? co wazniejsze? bo nie kazdy z nas ma "ciekawe" korzenie..

0enedue kciuki za kolezanke, niech wszystko bedzue dobrze na porodowce !!

jejku wy juz o swietach, my pewnie odwolamy jak w zeszlym roku, aleeee kumpela grzybkow nazbierala, a ze paczka leci we wtorek to mi suszy podgrzybki, ale bedzie zupaaaa juz sie nie moge doczekac
I czytajac musze Wam sie pochwalic ze odkrylam przyczyne moich tygodniowych bolow glowy.. osemka mi sie rznie dzisiaj pierwszy dzien bez tabletek !!!
Wczoraj kazalam TZtowi do paszczy sobie zagladac bo mnie cos zabolalo jak jadlam i prosze.. wychodzi.. nie miala kiedy

ogolnie na szczescie jeszcze nie ma popuszczania u mnie.. ale przy kaslaniu na pewno bedzie, jak bylam grubsza to mialam.. potrem sie uspokoilo...

hahahahahaha Padlam

ja sobie czytam i pisze do Was, a maly probuje mi laptopa zrzucic, bo lezy na poduszce ktora mam na kolanach bo mi wygodniej co on wyprawia dzis to szok. A musze Wam powiedziec, ze pierwszy raz bylo mi w aucie nie wygodonie w pasach i jechalam jkaies 5 km do domu bez, ale to byla ulga

fionka a zawekowany rosol to MUSI stac w ldowoce?
ja jak wekuje to leca rzeczy do szafki. Zawsze na wszelki wypadek wrzucam do wekowania na 100st do piekarnika w razie w.
ale zazwyczaj sie zasysaja sloiki jak odloze je do gory nogami z goraca zupa.
a c do dyni - BABECZKI z przyprawa do piernika.

podziekujesz pozniej

mam tetry kolorowe - tata mi przywiozl z pl - przeswituja. ale pod dupke na przewijak moim zdaniem okej.
Adka my mamy kilka rzeczy przyklejonych na tej taśmie, są jej dwa rodzaje, zwykła i do rzeczy które mogą ulec zakończeniu, np w lazience, my mamy 2. Na pierwsza przyczepione mamy do płytek lustro w toalecie, a ta co może mieć styczność z wodą to półkę pod prysznic z ikei też do płytek pod prysznicem, obciążona jest solidnie, nie ma miejsca na nowe kosmetyki i ciągle styczność z woda, para wodna i trzyma jak ta lala więc takie ramki na fotki są lekkie i powinno się trzymać dobrze

Gratulacje super zakupów, może nie masz szmateksow ale uważam, że car booty są dużo lepsze

Cytat:
Ja tak właśnie kiedyś bym spokojnie wyprosila, a dzis juz tak nie zrobię ;/

Tz wrócił z pracy i obiecal, ze pomoże, no i powiedział, że jak siostra zadzwoni to pogada, że ja już nie dam tak rady i może u nich posiedzeniu, więc zobaczymy. Z drugiej strony głupio się czuje, jak tłumaczy mnie, ze nie dam rady, czuje się 2 x bardziej niedolezna niż jestem, nie lubię czuć się słaba ;/;/

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 20:45   #915
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Rudaska a od kogo brałaś?

Adka to ja też cię zatrudniam na łowcę okazji

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

jeny jak mnie stopy bolą :/ jakbym pielgrzymkę przeszła
Okej da się zrobić :F hehehe lubię to !

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Adka my mamy kilka rzeczy przyklejonych na tej taśmie, są jej dwa rodzaje, zwykła i do rzeczy które mogą ulec zakończeniu, np w lazience, my mamy 2. Na pierwsza przyczepione mamy do płytek lustro w toalecie, a ta co może mieć styczność z wodą to półkę pod prysznic z ikei też do płytek pod prysznicem, obciążona jest solidnie, nie ma miejsca na nowe kosmetyki i ciągle styczność z woda, para wodna i trzyma jak ta lala więc takie ramki na fotki są lekkie i powinno się trzymać dobrze

Gratulacje super zakupów, może nie masz szmateksow ale uważam, że car booty są dużo lepsze
Sup3r dziękuję!

Wgl właśnie muszę 2am powiedzieć mam chyba dobry dzień właśnie kobieta wystąpiła bundle dla dziewczynki 3-6 za free czekam na wieści czy babka przede mną się odezwała a jak nie to jadę!

Stary 2015-10-18, 20:53   #916
halwaya
Zakorzenienie

Adka nie no super.

Stary 2015-10-18, 20:54   #917
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka nie no super.
Macie grupy halwaya na pewbo na fejsie
Ja ostatnio przypadkiem łapie takie rzeczy

Stary 2015-10-18, 20:57   #918
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Macie grupy halwaya na pewbo na fejsie
Ja ostatnio przypadkiem łapie takie rzeczy
Na naszej wiosce to mało takich ogloszen. Jak już cos się trafi to od dawna poszło - bo ja to w sumie zawsze po "imprezie" wpadam.

Stary 2015-10-18, 20:59   #919
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Na naszej wiosce to mało takich ogloszen. Jak już cos się trafi to od dawna poszło - bo ja to w sumie zawsze po "imprezie" wpadam.
Aaa chyba że tak u nas duże miasto grup od diabla.
Babka odpisała ds znać rano jeśli tamta się b3de pojawi

Stary 2015-10-18, 21:01   #920
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
zmiana tematu

ja zamówiłam, ale jeszcze czekam na przesyłke, jutro powinna byc
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 21:14   #921
rudaska
Zakorzenienie

Fionka a tego to ci nie powiem bo to teściowa mi przyniosła, ona zamawiała, wzięła po jednej z każdego wzoru jaki był dostępny. Wiem tylko że sprzedawca jest z Zielonej Góry. Ale jak patrzyłam na tą tetrę kolorową która jest w sklepie np. rossie czy tesco to to jest wszystko to samo
Stary 2015-10-18, 21:16   #922
halwaya
Zakorzenienie

Zbieram się do tyry. Ostatni tydzień. Jestem podjarana.

Stary 2015-10-18, 21:18   #923
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Dlatego tak się wkurzyłam o te zupy, które teściowa przynosiła ale TŻ w tej kwestii już trzyma moją stronę

Ja wypracowałam sobie umiejętność usypiania na siedząco i w takich sytuacjach nie waham się jej użyć

Cytat:
Witam sie po przerwie (:
musze sie pochwalic wam, ze zakupya weekendowe typowo udane, mowcie mi lowco promocji hahaha

Octavię właśnie tą bierzemy pod uwagę, o Vectrze powiem TŻowi bo wie, że niektóre mają felerne silniki ale chyba nie wie, które

Co do kłótni to po prostu TŻ nie odpuści, on się potrafił do ojca 3 miesiące nie odzywać. A poszło o pierdołę, obaj powiedzieli słowo za dużo

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-18 o 22:37
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 21:26   #924
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Super, będziesz już mogła razem z nami

Cytat:
Ja wypracowałam sobie umiejętność usypiania na siedząco i w takich sytuacjach nie waham się jej użyć
Chyba tez muszę popracować nad ta umiejętnością

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-18, 22:13   #925
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jeszcze 6 tygodni.

Stary 2015-10-18, 22:16   #926
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
ja zamówiłam, ale jeszcze czekam na przesyłke, jutro powinna byc

To daj znać jutro.

Właśnie nie wiem co te tetry takie cienkie. Siorka mi przywiozła z uk takie fajne ale niebieskie, a te w pepco i pewnie na all takie cienizny

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:

Ale fajnie. Ja jeszcze 3 tygodnie

Stary 2015-10-19, 03:59   #927
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Widzę ze dziś tylko ja nie śpię..... Kurde noc w noc budzę się między 3 a 4 i do 6 się przewracam a jak już usypiam to mały wstaje i nici z odesłania.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 04:02   #928
halwaya
Zakorzenienie

Ja jeszcze nie spie.. ale dopiero co z pracy wróciłam.

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2015-10-19 o 04:07
Stary 2015-10-19, 07:18   #929
simka234
Wtajemniczenie

Hej jupi udało mi się doczytać was..
Ale odpisać będzie ciężko..

Współczuję wszystkim problemów i szpitali, i jestem przerażona ze szyjka może się tak szybko skrócić..

Co do cukrów to powiem tak że każdy glukometr ma błędy i ja na swoim też oszukiwał i przez niego miałam potem za niskie cukry ..co też nie jest dobre dlatego warto hemoglobine glikolowana robić i kontrolować co miesiąc..
Co do wachan curow po posiłkach to jeśli zje się coś co ma dużo węgla który się powoli uwalnie ( tłuszcz spowalnia uwalnianie np )to może być tak że po h cukier jest ok lub niski a zaburza to dopiero dalsze wyniki są wyższe
Co do cukru nadczo to jeśli jest za wysoki nadczo to znaczy że jest za długa przerwa między posiłkami i zły posiłek nocny.. jeśli jest za duża przerwa nocna to wątroba zaczyna uwalniac cukier

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 07:50   #930
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ja tez mam problem z cukrem ale jakiś nie duży bo lekko przekraczam normy po obiedzie mam dużo bo 140 potrafi pokazać. Z tym ze ja lubię zupy, zupy kremy a.one dość podnoszą cukier. Najlepiej jest jak je się na talerzu i można policzyć składniki. Np kasza gryczana mięsko pieczone lub gotowane ogórek kiszone. Kieszonki świetnie zabijają cukier. Jak na talerzu jest za dużo składników automatycznie cukier wysoki. W zupie nie wyliczysz ile czego jest. A już zupa krem to bomba cukrowa bo tam zagestnikiem jedt ziemniak a niestety on podnosi cukier.

Hemoglobine glikowana mam w porządku. Co jest dziwne bo albo mam problem i wyniki mówią o tym albo nie mam. I czasem łamie się i jem cukierki
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości