|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
wydaje mi się, że dziewczyny chcą pomóc i dobrze radza. Bez sensu się nakręcać i bać siedząc w domu, lepiej działaj
|
#4532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
źle zrozumiałam ![]() Cytat:
![]() ja już teraz ledwo dałam rade, a w grudniu to sobie nie wyobrażam ![]() Cytat:
![]() ja bym już jechała..... |
|||
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo ja tak ja dziewczyny mówią, jedz bez zastanowienia. Nawet dlatego, że szpitalu zrobią Ci wszystkie badania jak nie to, to co innego, aż znajdą nie będziesz czekać, a normalnie wiadomo ile im to zajmie.
|
|
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
Uaoo teraz mi się przypomniało, że ja przecież wylądowałam na SOR przez ból brzucha z lewej strony. I nikt nie wie do tej pory od czego to było, wiem tyle, że męczyłam się długo.. po czym ból osiągnął swoje apogeum i wylądowałam tam ze skierowaniem od lekarza rodzinnego. Posprawdzali wszystko i przepisali tabletki, jakoś samo przeszło.
Ja na Twoim miejscu jechałabym do szpitala - może się dowiesz co ci jest, przepiszą jakieś tabsy jeśli nic nie stwierdzą lub zostawią na obserwacji i przynajmniej dzidziusia posprawdzają ![]() Mój lekarz mówił, że każdego rodzaju bólu brzucha w ciąży nie należy lekceważyć szczególnie będąc w ciąży. Ewusia nas wszystkie czeka jeszcze impreza sylwestrowa oczywiście my spędzamy go w domu we dwójkę lub z rodzicami ale impreza to impreza |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
My też sami w sylwestra i sami w święta będziemy. Trochę sobie nie wyobrażam świat, ja Lubię przygotować coś do jedzenia, a co tu przygotować z cukrzycą.
|
|
|
|
#4537 |
|
Rozeznanie
|
A my na święta jedziemy do teściów 50 km od nas, chyba że będę się źle czuła to pewnie przyjadą do nas. W wigilię mam urodziny i na dodatek 30 x dala od rodziców i sióstr, gruba do granic możliwości. Sylwester w domu lub w szpitalu, bo ostatnio termin mi wyszedł na 01.01
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
o mamusiu, zrobiłam podsumowanie wydatków wyprawkowych (bez ubranek!!!!) i wyszło prawie 1000e....nie wiem czy się mężowi przyznawać hahaha.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam do mam listopadowych wiecie, że one już zaczynają rozpakowywanie.
---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Baby 1000 euro nie ma jeszcze tragedii, pomysł ile byś wydała gdybyś musiała wszystko tam kupować, bo Ty też sporo rzeczy w Pl kupiłaś. |
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile macie body w najmniejszym rozmiarze? bo mam wrażenie że powinnam dokupić kilka z długim rękawem...mam 18 ( ) z krótkim i tylko 2 z długim, do tego 6 pajacyków. i tak się zastanawiam - może po prostu kupić 2/3 pajacyki więcej niż bodziaki z długim rękawem?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na 56 mam 2 body z długim, dwie pary śpiochów i jednego pajac. Szukam jeszcze jednych ładnych śpiochów do zdjęcia w szpitalu i jak na razie nic więcej nie kupuje. Jak będzie potrzeba to się dokupi juz po porodzie.
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że u nas dużo się w grudniu rozpakuje, zwłaszcza tych z pierwszej połowy stycznia. Ja niby z drugiej (18.01), a donoszoną ciążę mam 28.12, więc... ![]() Witam się w 28 tygodniu
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja uwielbiam odnajdywać w necie niższe ceny, a potem negocjować. W przypadku wózka udało się obniżyć cenę o 79 zł. Niby nie jest dużo, ale z łożeczkiem to prawie 200 zł mniej
Ja na 56 mam tylko 4 body, 5 pajaców, 4 półśpiochy, 2 śpiochy i 2 kaftaniki. To chyba tyle. Mało czy wystarczy? Dotka - gratuluję kolejnego tygodnia |
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje nowych tygodni
![]() Dotka mnie się ciąża donoszona z om zaczyna mniej więcej na początku grudnia a szkołę rodzenia zaczynam dopiero 10.11 Zaczyna być poważnie... Candyfloss zazdroszczę umiejętności, ja negocjować nie potrafię, głupio mi zawsze. Z drugiej strony polowanie na niskie ceny to mój żywioł
|
#4546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też jest głupio, ale jak gdzieś jest taniej to czemu mam przepłacać?
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni i udanych zakupów
![]() I kciuki za wszystkie szpitalne mamusie! Dostaliśmy w prezencie termometr. Jeden wydatek mniej.
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pojechałam, tż bolał strasznie ząb i już nie chciałam go męczyć. Starałam się jak najszybciej usnąć. Dzisiaj ból o wiele mniejszy, ale zresztą jak każdego dnia rano, jeżeli ból będzie znów się nasilał i będzie jak wczoraj to się nie będę zastanawiała i pojadę.
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, to super
A co tam jeszcze przywiozła? ![]() Ja na 56 mam na razie: body z krótkim - 1 body z długim - 4 pajac - 3 śpiochy - 1 koszulka - 1 czapka cienka - 1 Ale czekam na paczkę od siostry TŻta i przejrzę co tam jeszcze jest. |
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() Casaa super wózek i zakupki. Czarnula fajnie, że teściowa się wstrzeliła z prezentem. Uaoo tylko jak dzisiaj znowu się będzie nasilało to serio jedź do szpitala choćby nie wiem co. |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na krzywej
przy okazji mila pani z palca mi pobiera wiec na czczo mam 92 bez problemow wypilam glukoze z polowka cytryny i moge powiedziec, ze nawet smaczne :PWitam sie w 26t1d ![]() Karen, odezwij sie jak Tobie idzie ![]() Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-10-19 o 08:52 |
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
CZARNULA, ale fajnie
jaki macie? UAO, mnie bolał brzuch tak z boku od żeber w dół, na szczęście przeszło. Mam nadzieję, że u Ciebie się już nie nasili W ogóle jak jem regularnie w dużej dawce niby zurawinę, to krzyże prawie mnie nie bolą Na 56 mam 5 body, 3 śpiochy, 3 półśpiochy, 5 albo 6 pajacy (w tym jeden frotte ocieplany), 2 czapeczki bawełniane i jedną zimową. Podobnie wygląda u mnie 62, tylko nie mam śpiochów a 5 półśpiochów i 2 ciepłe pajace. Wczoraj szwagier się pochwalił, że z teściową coś kupili na 62 I pojedyncze 56, więc jestem mega obstawiona CASA, fajne łowy kciuki za glukozę Zaopatrzyłam sie w golarkę damską na baterie, bo manewrowanie zwykłą maszynką jest teraz tragiczne (ostatnio myślałam, że padnę na zawał, jak zobaczyłam w nocy krew na papierze, pół nocy nie spałam, a to sie tak zacięłam na ślepo...). Mam nadzieję, że się sprawdzi
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Med, mysle, ze to sie sprawdzi
ja mam taka przy depilatorze i daje rade ![]() Dzieki za kciukasy ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Casaa fajnie ze ci tak fajnie poszło z tą glukoza mam nadzieję że mi jutro tez tak fajnie pójdzie
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dasz rade
serio to nie jest takie zle ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś ciuszki, kocyki, rożek, ochraniacze, pościele (poszewki), ręcznik z kapturkiem, sterylizator do butelek, dwie matki edukacyjne, karuzelke i lampke.
A termometr Microlife NC150. Ja też mam taką przy depilatorze Powodzenia byś do końca już dotrwała tak bez problemu na glukozie
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Wy kupujecie pieluchy flanelowe i tetrowe? Bo ja się nad samą tetrą zastanawiam, bo w sumie to do czego mi ta flanela?
![]() Gdzie kupowałyście tetrę i za ile? Chodzi mi raczej o tę grubszą, bo wiem, że można się naciąć na taką cieniutką, byle jaką, a może podrzucicie linka do allegro? Ręcznik z kapturem - też allegro? Jakieś konkretne, czy kierować się wyglądem? ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Czarnula, no to ładna wyprawka! A termometr ja kupuję ten sam
|
|
|
|
#4560 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nawet jeśli jednak do tego czasu nie urodzę to i tak tylko TŻem będziemy siedzieć, trudno to nazwać imprezą ![]() Ja mówiłam o większych imprezach a nie piżama-party ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba jeszcze jakiegoś jednego grubszego pajaca dokupię, 1-2 połśpiochy i tyle.... reszta jak się urodzi ewentualnie Cytat:
![]() Cytat:
a czczo powinien być wynik max 90, ale z próbki może wyjść trochę inny wynik niż z glukometru Cytat:
nic a nic już nie widzę ale dobry pomysł z ta golarką Ja już po badaniach porannych
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Tylko chodzi wewnątrz, pod tym pokryciem na którym kładziesz dziecko