Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-19, 09:18   #4561
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

jestem po obchodzie, leże dalej macica cały czas się napina, kroplówkę z magnezem mam dostać i ograniczyć chodzenie do minimum. A tylko lekarz mnie pomacał, nie wiem cały czas co z szyjką, mam ochotę
W czwartek miałam jechać na Śląsk do mamy na badania (w pt rano mam), na które czekam 2 miesiące. Jak mnie nie puszczą do czwartku, to zastanawiam się czy się nie wypisać na własne życzenie, jechać na Śląsk i tam się przebadać jeszcze raz. Jak powiedzą, że szpital jest konieczny w mojej sytuacji, to wrócę, ale jak okaże się, że mogę leżeć w domu, to chcę do domu. Jak to widzicie? bo już chyba nie myślę racjonalnie. Jestem wściekła. KTG wychodzi mi ślicznie, czasami jakieś skurcze, ale to jest wszystko w granicach normy

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:19   #4562
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Wy kupujecie pieluchy flanelowe i tetrowe? Bo ja się nad samą tetrą zastanawiam, bo w sumie to do czego mi ta flanela?

Gdzie kupowałyście tetrę i za ile? Chodzi mi raczej o tę grubszą, bo wiem, że można się naciąć na taką cieniutką, byle jaką, a może podrzucicie linka do allegro?

Ręcznik z kapturem - też allegro? Jakieś konkretne, czy kierować się wyglądem?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Czarnula, no to ładna wyprawka! A termometr ja kupuję ten sam

Ja używałam flaneli jako prześcieradło do wózka, kocyk na lato, podkładkę do położenia dziecka gdzieś u kogoś, osłonki przeciwsłonecznej itd

Ręcznik polecam bawełniany z kapturkiem.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:20   #4563
Casaa
Zakorzenienie

Spac mi sie chce wiec sie polozylam

Ewusia, u mnie w lab norma jest do 100

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:20   #4564
baby montana
Zakorzenienie

Zastanawia mnie to co piszecie o glukozie do 90,cale zycie mi wszyscy lekarze mówili ze norma jest 110:-/ i teraz sie stresuje bo zwykle miałam około 90

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:21   #4565
Dotka90
Zakorzenienie

Tygrysku, tylko tetrę chyba tak samo mogę używać? Czy nie?

Malwi, a gdzie Ty jesteś w szpitalu?

Ja bym jeszcze poczekała, niech Ci dadzą tą kroplówkę, nie łaź tylko leż i może Ci przejdzie na tyle, że Cię wypiszą. Generalnie jak na KTG nic się nie dzieje, to pewnie Cię podleczą i puszczą do domu z nakazem zażywania 3kg magnezu i bezwzględnym leżeniem - im też nie zależy żebyś tam leżała tygodniami
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:23   #4566
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
jestem po obchodzie, leże dalej macica cały czas się napina, kroplówkę z magnezem mam dostać i ograniczyć chodzenie do minimum. A tylko lekarz mnie pomacał, nie wiem cały czas co z szyjką, mam ochotę
W czwartek miałam jechać na Śląsk do mamy na badania (w pt rano mam), na które czekam 2 miesiące. Jak mnie nie puszczą do czwartku, to zastanawiam się czy się nie wypisać na własne życzenie, jechać na Śląsk i tam się przebadać jeszcze raz. Jak powiedzą, że szpital jest konieczny w mojej sytuacji, to wrócę, ale jak okaże się, że mogę leżeć w domu, to chcę do domu. Jak to widzicie? bo już chyba nie myślę racjonalnie. Jestem wściekła. KTG wychodzi mi ślicznie, czasami jakieś skurcze, ale to jest wszystko w granicach normy
ciężko doradzić. Mi gin nie kazał z napięta macicą leżeć w szpitalu, bo uznał, że w domu psychicznie zdrowiej. Ale to zależy od lekarza, bo inni też chciał mnie kłaść pod magnez na 5 dni. Tylko jeśli wejdziesz na własne żądanie, to czy potem Cię znowu przyjmą?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

DOTKA, ale np. 5 dni minimum żeby NFZ zwrócił

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:24   #4567
baby montana
Zakorzenienie

Jak czytam o waszych termometrach to sie wkurzam na siebie bo chyba jedyna z nie-microlifem bede,kupiłam beurer i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:26   #4568
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Jak czytam o waszych termometrach to sie wkurzam na siebie bo chyba jedyna z nie-microlifem bede,kupiłam beurer i teraz nie wiem czy dobrze zrobilam :-D
ja też nie mam microlife.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:33   #4569
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, Wy kupujecie pieluchy flanelowe i tetrowe? Bo ja się nad samą tetrą zastanawiam, bo w sumie to do czego mi ta flanela?
podobno do wycierania też są dobre flanelki, łatwiej do wszystkich fałdek dotrzeć niż ręcznikiem i są delikatniejsze
Ja mam 3 flanelki i chyba na razie starczy
Cytat:
ja bym chyba nie ryzykowała podróży w takiej sytuacji
no ale może się poprawi jeszcze, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Spac mi sie chce wiec sie polozylam

Ewusia, u mnie w lab norma jest do 100
ale ogólna norma dla kobiet w ciąży jest 90, ja jak codziennie sprawdzam glukometrem rano to właśnie mam pilnować żeby było mniej niż 90
a swoją drogą ciekawe ile mi wyjdzie z żyły, bo z palca dziś miałam blisko 90 i później robiłam glukozę normalnie na badaniach jeszcze. Ciekawe czy wynik będzie się bardzo różnił

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:35   #4570
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
ciężko doradzić. Mi gin nie kazał z napięta macicą leżeć w szpitalu, bo uznał, że w domu psychicznie zdrowiej. Ale to zależy od lekarza, bo inni też chciał mnie kłaść pod magnez na 5 dni. Tylko jeśli wejdziesz na własne żądanie, to czy potem Cię znowu przyjmą?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Jeszcze myślałam o przepustce na dwa dni, chyba by mnie puścili.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:36   #4571
Casaa
Zakorzenienie

Nooo to chyba lipa bedzie bo po godzinie mam az 231......

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-19, 09:39   #4572
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
3 dni, nie 5
I niby pełne doby, a mnie w 3 dobie wypuścili, więc nie patrzyli chyba bardzo na NFZ
Nad morzem wyszłam na drugi dzień

Casa, ojjj sporo faktycznie
Stary 2015-10-19, 09:40   #4573
candyyfloss
Zadomowienie

Ja na czczo z palca nie mam zawsze w granicach 71-88 mg/ dl

Caasa - ups... A tak szybko wynik już?

Ewusia - a powiesz mi, dlaczego na śniadanie nie można jeść białka?
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:40   #4574
Casaa
Zakorzenienie

Zobacze po poludniu jaki wynik z zylnej bedzie.... Ale nie sadze by sie zbyt wiele roznil :-/

Candy, bo z palca przy okazji mi pobiera.

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-19, 09:42   #4575
Dotka90
Zakorzenienie

Aaa w ogóle to śniło mi się, że spacerowałam sobie z maluchem w wózku
Stary 2015-10-19, 09:45   #4576
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:

Gdzie kupowałyście tetrę i za ile? Chodzi mi raczej o tę grubszą, bo wiem, że można się naciąć na taką cieniutką, byle jaką, a może podrzucicie linka do allegro?

Ręcznik z kapturem - też allegro? Jakieś konkretne, czy kierować się wyglądem?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Czarnula, no to ładna wyprawka! A termometr ja kupuję ten sam
Ja białą tetre zamówiłam na gemini niby gramatura 140 zapłaciłam 29,9 za 10szt na allegro widziałam drożej, ale jaka jakość okaże się jak przyjdą.
A jeśli chodzi o flanelowe to mam na razie 2 z warsztatów "mamo to ja" słyszałam że fajnie się na początku do wycierania dziecka nadają bo są delikatniejsze od ręczniczków.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Jakieś ciuszki, kocyki, rożek, ochraniacze, pościele (poszewki), ręcznik z kapturkiem, sterylizator do butelek, dwie matki edukacyjne, karuzelke i lampke.
bogata wyprawka to się teściowa postarała.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja mam wg usg termin porodu na Sylwestra więc raczej nastawiam się na imprezę na porodówce
a nawet jeśli jednak do tego czasu nie urodzę to i tak tylko TŻem będziemy siedzieć, trudno to nazwać imprezą
Ja mówiłam o większych imprezach a nie piżama-party
Ja termin z usg mam na 29.12 i podejrzewam że sylwestra możemy spędzić albo na porodówce albo w domu już we trójkę,
planów na święta nie robię, jeśli nie będę w szpitalu to moi rodzice i teściowie wpadną z potrawami w wigilię i razem ją spędzimy, dziwnie tak bo ja ogólnie świąteczny świr jestem (już w listopadzie zaczynam zawsze przygotowania bo przecież ciasto na pierniczki musi leżakować ze 3 tygodnie a i upieczone są dobre dopiero po kilku tygodniach a w tym roku nie wiem czy dam rade je upiec i deorować ) i 5 lat odkąd jesteśmy małżeństwem wigilię spędzaliśmy u nas z rodzicami, bratem męża jego samotnym wujkiem i moimi dziadkami ze strony mamy nieraz z jej bratem jeszcze. i tak dziwnie z co najmniej 10 osób zrobi się max 6 tak pusto będzie (ale o remoncie już nie posiadam 29metrowego salonu to ciążko byłoby u mnie tyle osób zmieścić)

Cytat:
wydaję min się że przynajmniej jeśli chodzi o słońce to flanela byłaby lepsza bo jest grubsza i lepiej zbita od tetry.

Edytowane przez niunia_leyla
Czas edycji: 2015-10-19 o 09:59
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 09:56   #4577
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze myślałam o przepustce na dwa dni, chyba by mnie puścili.
teraz już chyba nie praktykują przepustek ze szpitala przynajmniej ja już daaawno się tym nie spotkałam
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Nooo to chyba lipa bedzie bo po godzinie mam az 231......
kurcze, faktycznie bardzo dużo
ale może z żyły wyjdzie lepiej, nadal trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Ewusia - a powiesz mi, dlaczego na śniadanie nie można jeść białka?
Nie białka tylko produktów mlecznych białko typu jajko czy wędlina są ok.
w mojej książeczce z poradami żywieniowymi jest napisane: "Pamiętaj: mleko i produkty mleczna szczególnie w godzinach porannych gwałtownie podnoszą cukier we krwi - nie spożywaj ich na pierwsze śniadanie"

ja czasami jadłam jogurt rano i było ok, ale od kiedy po jogurcie z płatkami mi wyszedł cukier 140 to już przestałam, wolę nie ryzykować. Jogurt jem na drugie śniadanie, to już jest po południu zazwyczaj

Poza tym jest napisane żeby ogólnie mleko lepiej zamienić na przetwory mleczne, bo mleko samo najbardziej podnosi cukier. Tak samo wszelkie zupy mleczne nie sa polecane (typu owsianka na mleku), ewentualnie raz na jakiś czas można zjeść ale dopiero po południu-wieczorem.
Mnie się zdarza czasem pić mleko na zgagę, ale tylko 05, szklanki i to wieczorem
Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Ja termin z usg mam na 29.12 i podejrzewam że sylwestra możemy spędzić albo na porodówce albo w domu już we trójkę,
planów na święta nie robię, jeśli nie będę w szpitalu to moi rodzice i teściowie wpadną z potrawami w wigilię i razem ją spędzimy, dziwnie tak bo ja ogólnie świąteczny świr jestem (już w listopadzie zaczynam zawsze przygotowania bo przecież ciasto na pierniczki musi leżakować ze 3 tygodnie a i upieczone są dobre dopiero po kilku tygodniach a w tym roku nie wiem czy dam rade je upiec i deorować ) i 5 lat odkąd jesteśmy małżeństwem wigilię spędzaliśmy u nas z rodzicami, bratem męża jego samotnym wujkiem i moimi dziatkami ze strony mamy nieraz z jej bratem jeszcze.
my tez od kiedy jesteśmy małżeństwem zawsze mamy duża wigilię, a w tym roku raczej na nic się nie nastawiamy, bo naprawdę ciężko przewidzieć cokolwiek

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-10-19, 10:02   #4578
lune1992
Zadomowienie

Witam się w 29 tc wraz z rwą kulszową
Nie powiedziałabym że jest dużo lepiej, jest delikatnie lepiej. To znaczy mniej boli gdy sie przekręcam na drugi bok ale dalej gdy wstaje i próbuje iść jest silny kłujący ból w krzyżu z jednej strony, jakby tam jakaś szpilka siedziała. Ledwo doczłapuje się do łazienki, mąż w pracy o 16 więc leżę. Kursy tylko do wc i lodówki
Czytałam w necie że w ciąży to rwa często jest do końca bo dzieciak naciska na nerw kulszowy
W czwarte mam wizyte u gin ciekawie co powie jak przyjde taka człapiąca A jednak mam cichą nadzieje że przejdzie mi może już jutro

Edytowane przez lune1992
Czas edycji: 2015-10-19 o 10:05
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:05   #4579
Dotka90
Zakorzenienie

Niunia, ja w zeszłym roku piekłam pierniczki i szybko były dobre
Powkładałam do pudełek razem z kawałkami jabłka lub pomarańczy i bardzo szybko zmiękły.
Ja robiłam tak: http://liskowelove.blogspot.com/2014...z-tuszczu.html

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dziewczyny, a ta flanelka to ma być duża, czy mała?
Bo w gemini jest np. albo 70x80cm (gramatura 175) albo 38x40cm (też 175g).

W Smyku też są, b. dobre opinie: http://www.smyk.com/pielucha-flanelo...t-niemowlaka-p
Stary 2015-10-19, 10:08   #4580
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Malwi, a gdzie Ty jesteś w szpitalu?

Ja bym jeszcze poczekała, niech Ci dadzą tą kroplówkę, nie łaź tylko leż i może Ci przejdzie na tyle, że Cię wypiszą. Generalnie jak na KTG nic się nie dzieje, to pewnie Cię podleczą i puszczą do domu z nakazem zażywania 3kg magnezu i bezwzględnym leżeniem - im też nie zależy żebyś tam leżała tygodniami

Flanelka jest przyjemniejsza w dotyku i grubsza przez co mniej sie zwija. Poza tym miałam w ładnych kolorach
Stary 2015-10-19, 10:08   #4581
Casaa
Zakorzenienie

Lune czyli dobrze mowilam, ze to rwa.... Nerwy lubia cieplo wiec lez pod kocem, mozesz na krzyz cieply kompres dac ale zeby zbytnio nie rozgrzal bo z kolei to dla macicy nie jest dobre. Uciskanie przez dziecia jest wysoce prawdopodobne i z tym nic nie zrobisz :-( wspolczuje tego bolu, kiedys to przechodzilam i wiem jak cierpisz...

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-19, 10:08   #4582
niunia_leyla
Rozeznanie

Dotka ja używam od lat tego przepisu:
Przepis na staropolskie pierniki:

1/2 kg prawdziwego miodu
2 szklanki cukru
25 dkg smalcu (lub masła) – my wybraliśmy masło
1 kg mąki pszennej
3 jaja
3 płaskie łyżeczki sody
½ szklanki mleka
½ łyżeczki soli
2-3 torebki korzennej przyprawy do piernika

Miód, cukier i masło/smalec podgrzać stopniowo, niemal do zwarzenia. Masę ochłodzić. Do chłodnej lub zaledwie letniej masy dodajemy stopniowo, wyrabiając ciasto ręką, mąkę, jaja, sodę rozpuszczoną w mleku, sól oraz przyprawę do piernika (cynamon, goździki, imbir, kardamon itp.). Można też dodać do ciasta garść pokruszonych orzechów i 3 łyżki drobno posiekanej, usmażonej w cukrze skórki pomarańczowej.

Bardzo starannie wyrobione ciasto, po nadaniu mu kształtu kuli, wkładamy do kamionkowego garnka (u nas szklana misa), przykrywamy czystą lnianą ściereczką (mamy folię) i umieszczamy w chłodnym miejscu, by powoli dojrzało. Dojrzałe wałkujemy, wycinamy kształty i pieczemy w temperaturze 180-200 stopni przez kilkanaście minut. Dekorujemy bezpośrednio po upieczeniu ciastka są twarde, lecz po 2—3 dniach skruszeją i niemal rozpływają się w ustach.

tylko uważam że lepsze są po ok tygodniu dwóch, ale po przemyśleniu sprawy teraz takie wczesne przygotowanie jest chyba lepsze, bo im bliżej świąt mniej siły będzie
Stary 2015-10-19, 10:09   #4583
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Niunia, ja w zeszłym roku piekłam pierniczki i szybko były dobre
Powkładałam do pudełek razem z kawałkami jabłka lub pomarańczy i bardzo szybko zmiękły.
Ja robiłam tak: http://liskowelove.blogspot.com/2014...z-tuszczu.html

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Dziewczyny, a ta flanelka to ma być duża, czy mała?

W Smyku też są, b. dobre opinie: http://www.smyk.com/pielucha-flanelo...t-niemowlaka-p

Ja bym większa brala
Stary 2015-10-19, 10:10   #4584
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tetrowe kupiłam takie KLIK i jestem zadowolona. Nie są cieniutkie tylko takie fajne, grubsze

Flanelki też u tego sprzedawcy kupowałam i mam w planach wycierać nimi Maluszka tak jak dziewczyny pisały. Też polecam te od HubiWorld, bo są super milutkie i ma dużo ładnych wzorów do wyboru więc na pewno każda znajdzie coś dla siebie.

Cytat:
Kurcze nie wiem co Ci doradzić. Ja bym chyba pojechała na badania, wg mnie zawsze warto zasięgnąć opinii innego lekarza.

Cytat:
Aaa w ogóle to śniło mi się, że spacerowałam sobie z maluchem w wózku
Mi się za to śniły całą noc takie głupoty, że masakra. Od 4 się przewracałam z boku na bok, bo jak się przebudziłam to już usnąć po nich nie mogłam

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:11   #4585
candyyfloss
Zadomowienie

Ewusia - ja wczoraj jadłam na śniadanie serek wiejski i cukier miałam 111 mg/dl. A dziś już ta sama porcja i 122 mg/dl Owsiankę jem na mleku, ale tylko 0,5% , więc to właściwie sama woda jest chyba. Zupełnie tego nie rozumiem. Strasznie boję się insuliny.

Co jesz na śniadanie?
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:11   #4586
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, a ta flanelka to ma być duża, czy mała?

ja będę kupować tą większą, nie zamówiłam flanelowych z gemini bo kolory wysyłają losowo.
Stary 2015-10-19, 10:12   #4587
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ja bym większa brala
Ja też jestem za większą

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:15   #4588
czarnulax
Zakorzenienie

Ja mam pieluszki i tetrowe i flanelowe ze dwie. Flanelki mi się wydają fajne, bo są milsze w dotyku.

A ręcznik z kapturkiem kupiłam ten co wam pokazywałam, bo ... mi się podobał i w dotyku był bardzo fajny.

malwi a ile masz na Śląsk? Jak daleko to bym nie ryzykowała podróży.
Casa oj to faktycznie dużo wyszło.

A któraś pytała czy wszystkie smoczki pasują do innych butelek. Ja sprawdzałam swoje lovi z tomme tippe i avent i nie pasowały
Stary 2015-10-19, 10:17   #4589
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Witam się w 29 tc wraz z rwą kulszową
Nie powiedziałabym że jest dużo lepiej, jest delikatnie lepiej. To znaczy mniej boli gdy sie przekręcam na drugi bok ale dalej gdy wstaje i próbuje iść jest silny kłujący ból w krzyżu z jednej strony, jakby tam jakaś szpilka siedziała. Ledwo doczłapuje się do łazienki, mąż w pracy o 16 więc leżę. Kursy tylko do wc i lodówki
Czytałam w necie że w ciąży to rwa często jest do końca bo dzieciak naciska na nerw kulszowy
W czwarte mam wizyte u gin ciekawie co powie jak przyjde taka człapiąca A jednak mam cichą nadzieje że przejdzie mi może już jutro
oby jak najszybciej ból zelżał
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ewusia - ja wczoraj jadłam na śniadanie serek wiejski i cukier miałam 111 mg/dl. A dziś już ta sama porcja i 122 mg/dl Owsiankę jem na mleku, ale tylko 0,5% , więc to właściwie sama woda jest chyba. Zupełnie tego nie rozumiem. Strasznie boję się insuliny.

Co jesz na śniadanie?
dlatego właśnie lepiej nie ryzykować, raz może być ok a za kolejnym razem kapa no więc ja się stosuję do zaleceń, przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia
Ja na śniadanie jem albo 2 kromki z wędliną, albo jedną kromkę + jajecznica z 2 jajek/jajka na twardo. No i do tego jakieś warzywka (sałata/papryka/pomidory)

Insuliny się nie bój, Ty masz świetne cukry po posiłkach. Insulinę się dostaje jesli notorycznie, mimo przestrzegania zasad diety, przekracza się normy. Przekroczenia raz na jakiś czas zdarzają się każdemu

Co do owsianki to lepiej całkiem zastąp wodą W tej mojej książeczce jest napisane ze bez względu na zawartość tłuszczu mleko nie jest polecane.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-10-19 o 10:19
Stary 2015-10-19, 10:20   #4590
Casaa
Zakorzenienie

O 10:30 mam ostatni pomiar, zobaczymy co wyjdzie ale nie licze na szalowy wynik.... Delikatnie mowiac zdenerwuje sie jesli bedzie zle bo mialam zdiagnozowane pcos i nikt nie ruszyl mnie na stwierdzenie insulinoopornosci, a moze juz wtedy by cos wyszlo....

Wyslane z Lumia920.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości