Mamusie lutowe - część II - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-19, 10:35   #3961
amb86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez MAXI_85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Chciałam się nieśmiało przywitać i wkręcić do Waszego forum Mam na imię Ewa, mam 30 lat i w lutym zostanę po raz pierwszy mamą
Witamy, jaki masz tp??
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:42   #3962
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Jak wrócę z pracy to popatrzę tyle ze ja nie mam pojęcia jak tam się zamawia bo nie mam tam konta

Dzisiaj dziwna noc była w sumie od 4 jux nie śpię. .. a teraz oczywiście bym pospala

Miłego dnia dziewczynki; )

Ja tam zamawiałam ostatnio kilka wyspanych etui na telefon nie mając konta, tez sie da wpisujesz adres swoj itp i idzie. Ebay jakos to kontroluje, zeby nie było oszustw, aczkolwiek i tak bałabym sie tam zamawiać cos bardzo drogiego.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:42   #3963
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Witam Mamusie mgła niesamowita nie wiem jak u Was, ale u mnie świata nie widać poza tym Mati jakiś śpiący od rana mam nadzieję, ze się rozkręci bo już przywykłam do jego szaleństw
co tam na obiadki planujecie ? [/QUOTE]

U mnie podobnie ale juz miejsza niż była w weekend. Rozkręcają sie te nasze dzieciaczki co? Nie trzeba budzika rano . Ja pewnie kopytka będę lepić i jakieś mięsko z sosikiem do tego zrobię . A teraz szykujemy sie na spacer. Wczoraj mała nie była a dziś juz małpiego rozumu dostaje to jsk i dorosły dotlenisz sie świeżym powietrzem to lepiej funkcjonuje
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:44   #3964
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hejka dziolchy.

Wczoraj dwie kroplowy lecialy az do 23.30 a dzis przed 7 wstac nienwyspalam sie bleeee.
Zanioslam dzis spowrotem mocz do badania i zobaczymy moze mnje przeplukalo :-D
Do tego czuje pobokewanie po lewej stronie w dole brzucha.. Ale polozylam sie i zobaczymy.

Powiedzcie mi co moge kupic dwulatkowi na gwiazdkę? Musze chrEsniakowi kupic cos.. Lubi krowki swinki wszystko co zwiazane z wsia.. I moj budzet to 80-100zl
Powiem Ci co u mnie jest hiciorem z 2 urodzin :
klocki lego duplo (może znajdziesz jakiś motyw farmy).
i ciastolina Play Doh. My kupiliśmy początkowo jakąś no name ale po 2 dniach się zeschła ale ta Play Doh jest jest lepsza i myślę, że na dłużej starczy

Cytat:
Hej dziewczyny! Chciałam się nieśmiało przywitać i wkręcić do Waszego forum Mam na imię Ewa, mam 30 lat i w lutym zostanę po raz pierwszy mamą
Hej

Witam.

Moi zrobili sobie późną drzemkę i buszowali do 2 w nocy. Przez nich nie spałam a o 6 wstałam bo zrobiłam się głodna Też jestem przez to niewyspana a najgorsze jest to- jaki poniedziałek taki cały tydzień

esor- widocznie taka Twoja uroda, ja z Małgosią dopiero w 22 poczułam coś lekkiego i dopiero miesiąc później było mocniejsze, żebym naprawdę mogła skapować, że to kopniaki a nie gazy. Myślę, że to już bliżej niż dalej

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 10:54   #3965
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bardzo Cię proszę, jak masz takie opisy to napisz najpierw UWAGA NISMACZNE albo coś, bo ja przeczytałam tylko początek, ale kurna jem śniadanie w dodatku kanapkę z pastą jajeczną i zaraz się porzygam:rolley es:

No i po drugie- może byś napisała coś radosnego albo co tam u Ciebie, bo jak tu wpadasz to tylko z kolejnymi dolegliwościami?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

taka Twoja uroda, widzisz,że z dzidzią wszystko ok, także nie przejmuj się

Ja uważam, ze Motyl ma racje. Nie chodzi o to, zebys nie pisała o swoich watpliwościach i problemach bo po to tez tu jestesmy i po to jest to forum oczywiście (opis UWAGA NIESMACZNE by sie przydał, zrozum, ze dla niekazdej osoby takie opisy sa nieruszające. Albo tak jak juz sie robi powszechnie na Wizażu rzeczy kontrowersyjne, niesmaczne itp pisze sie w kolorze jasnoszarym tak ledwo widocznym, zeby nikt przypadkowo nie przeczytał, a jak chce ktos czytać to sobie zaznacza i widzi wyraźnie ).

Poza tym Motylowi nie chodziło, zebys nie pisała w ogole o swoich problemach tylko zebys pisała tez o dobrych rzeczach, bo chyba tez takie sa u Ciebie? A nie tylko ze to złe tamto złe i przeciez mam prawo tak pisac bo przeciez mam nerwice lekowa! Masakra tak sie zasłaniać choroba. Sama lata sie leczyłam psychotropami bo tez miałam problemy silne ze soba, ale nigdy sie tak nie zaslanialam choroba. Ranilam nia innych i miałam prawo bo byłam chora?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Cześć!
Witam się w 26 tygodniu
Cały weekend albo mieliśmy gości, albo sami gdzieś wybywaliśmy, także nawet nie wiem kiedy minął Tyle naprodukowałyście, że nie ma opcji...nie nadrobię.

Nie wszystkie dzieci są takie same. Moi ogólnie są dosyć spokojni i bawią się cichutko, ale zdarza się, że wrzeszczą na raz Śmiejemy się z mężem, że wpadają w rezonans

Kopniakami się nie martw pewnie jeszcze chwila i poczujesz! Dobrze, że we wtorek wizyta, to się uspokoisz

Ja też się nie wyspałam W sumie dopiero nad ranem mały do nas przyszedł, więc powinnam się wyspać A oczy mam na zapałkach
Miłego dnia!

Dzieki oby!!!

Ja rowniez niewyspana, 8h snu w ciazy to dla mnie atrasznie mało co zrobic

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ano wlasnie, ciagle sie o cos martwimy. Nie martw sie kochana, poczujesz kopniaki wyrazne i Ty. Wiem, ze to stresujace wiec trzymam kciuki bys lada dzien poczula

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

26 juz! ale ten czas leci
Hehe, tez mnie nie bylo w weekend i tez nie moge ogarnac ilosci postow

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Dzien dobry mamusie ja juz sobie pije herbatke w pracy, dzis bede na biezaco przynajmniej do popoludnia kiedy jestem w pracy i siedze przed kompem
Milego dnia!

Dziekuje kochana

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:

Cześć!!! Jaka płeć, jak ciąża Ci leci?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-19, 10:54   #3966
marciar7
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie :-*

Dzieki dziewczyny za rady. Pewnie skoncze na klockach :-D

Te pobolewabie w lewym dole brzucha mnie zmartwilo i wzięłam nospe. Misze jechac teraz 70 km zalatwoc dwie rzeczy mam nadzieje ze przejdzie..
Stary 2015-10-19, 10:55   #3967
MAXI_85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Kolejna mamuśka na forum witamy cieplutko ktory to tydzień ?

Według wszystkich kalkulatorów ciązy to 25 tydzień - termin porodu 4 luty, a wg gina 24 tydzień - termin 6 luty.

Ciążę znoszę dobrze - trochę mdłości w pierwszym trymestrze Teraz jest ok, ale coraz częściej dopada mnie zgaga. Z dzidzią jest wszystko ok, w 18 tyg. gin powiedział, że na 80% dziewczyna, ale na ostatniej wizycie nic nie chciała pokazać, więc pewności nie mam. Kolejna wizyta za tydzień, mam nadzieję, że potwierdzi

W środę czeka mnie glukoza - mam nadzieję, że będzie dobrze.
MAXI_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:01   #3968
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ehh te ciazowe pecherze, wiecznie cos.. mam nadzieje ze syzbko przejdzie!

Mam 2 latka w domu ktory w srode konczy dokladnie 2 lata i nie mam pojecia co Ci doradzic bo sama nie wiem co jej kupic
Mozesz kupic jakies fajne ksiazeczki skoro lubi zwierzatka to jakies z motywem zwierzatek. Do tego jakies moze puzzle (moja uwielbia teraz puzle tak po 5-6 elementow maks). Fajne tez sa rozne gry logiczne firmy czuczu, one sa takie pod katem rozwoju dziecka.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Hej
napisz cos wiecej o Was jak tam maluzek? znasz plec juz? jak znosisz ciaze?

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

A tu o epistomi (nacinaniu krocza) dokladnie te fakty ktore nam przedstawiali na szkole rodzenia i o ktorych mialam pogadanke z moja gin. Jakby ktos mial za duzo wolnego czasu to lektura jak znalazl
http://www.babycenter.com/0_episioto...dHwyMDE1MTAxOA..

Przejrzałam czytając i uj.... Jeszcze bardziej mnie nakręcasz przeciwko nacinaniu! Wybrałaś juz ktory szpital w ogole?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

i ciastolina Play Doh. My kupiliśmy początkowo jakąś no name ale po 2 dniach się zeschła ale ta Play Doh jest jest lepsza i myślę, że na dłużej starczy

Hej

Witam.

Moi zrobili sobie późną drzemkę i buszowali do 2 w nocy. Przez nich nie spałam a o 6 wstałam bo zrobiłam się głodna Też jestem przez to niewyspana a najgorsze jest to- jaki poniedziałek taki cały tydzień

esor- widocznie taka Twoja uroda, ja z Małgosią dopiero w 22 poczułam coś lekkiego i dopiero miesiąc później było mocniejsze, żebym naprawdę mogła skapować, że to kopniaki a nie gazy. Myślę, że to już bliżej niż dalej

Dzieki, pocieszałas mnie Ze da sie poczuć kopniaki tak pozno i to normalne

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-10-19, 11:07   #3969
kaaasi
Zakorzenienie

Esor nie stresuj się jutro masz wizytę zobaczysz wszystko będzie dobrze a ruchy no wiadomo każda z nas ma inaczej może Twoja córa mniej temperamentna na tym etapie ale jak się rozkręci to sama zobaczysz nawet budzić Ciebie będzie rano nie wiem czy to pomoże, ale może spróbuj muzyką ją rozruszać delikatnie w sobotę tak zrobiłam swojemu i zaczął jeszcze bardziej się wiercić

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:08   #3970
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
klocki lub puzzle

witaj napisz coś więcej o sobie
znasz już płeć ? imię wybrane ?
ledwo wstałam do pracy
samopoczucie średnie, ale udaję że mam świetny humor na przekór wszystkiemu

Witam Mamusie mgła niesamowita nie wiem jak u Was, ale u mnie świata nie widać poza tym Mati jakiś śpiący od rana mam nadzieję, ze się rozkręci bo już przywykłam do jego szaleństw
co tam na obiadki planujecie ?

i mam pytanie Mamusie wybór smoczka czym one się różnią pakowane po dwa niby jeden na dzień drugi na noc ? uspokajające jakieś widziałam ? ile smoczków mieć i jak rozmiarowo? logiczne że najmniejszy na początek myślę zawsze chce coś wybrać podchodzę oglądam i nie wiem czym się sugerować

U mnie beda nalesniczki ze szpinakiem I sosem pomidorowym Mam nowa patelnie do nalesnikow I musze wyprobowac Jak komus narobilam smaka to sory ale wy mi zawsze smaka robicie jak w pracy siedze Mialy byc ruskie ale sie nie wyrobie bo mam polozna o 13 a potem musze corke ze szkoly o 3 odebrac wiec beda za tydzien.

Kaasi z tymi smoczkami to jest troche takie bladzenie po omacku. Bo dzieci lubia rozne smoczki. Jak zamierzasz karmic piersia to mozesz na poczatku smoczka wcale nie kupowac bo czesto dzieci karmione piersia nie chce smoczka. Ale to nie jest regula. Moja wziela gdzies tak w 3 tygodniu zycia mimo ze byla na piersi. Ja mialam trzy rozne smoczki I moja M "wybrala" sobie taki z aventu I tylko takie potem chciala. To byl taki splaszczony. Te okragle wypluwala I nie bylo w ogole mowy. Najwazniejsze zyby byl smoczek z atestem I odpowiedniego rozmiaru dla wieku.

Cytat:

Hej

Witam.

Za ciastoline malo kolegi nie zabilam Mam prawie wszedzie wykladziny, jak tylko spuscilam M z oka to mialam ta ciastoline wprasowana w wykladzine Poza tym dla 2-latka to nie wiem, moja jak miala 2 lata to jeszcze pchala wszystko lub prawie wszystko do buzi I ta ciastoline to by zjadla. Dostala na 3 urodziny I tez musialam obserwowac co robi bo miala rozne pomysly gdzie mozna taka ciastoline umiescic Zalezy od dziecka.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:13   #3971
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Według wszystkich kalkulatorów ciązy to 25 tydzień - termin porodu 4 luty, a wg gina 24 tydzień - termin 6 luty.

Ciążę znoszę dobrze - trochę mdłości w pierwszym trymestrze Teraz jest ok, ale coraz częściej dopada mnie zgaga. Z dzidzią jest wszystko ok, w 18 tyg. gin powiedział, że na 80% dziewczyna, ale na ostatniej wizycie nic nie chciała pokazać, więc pewności nie mam. Kolejna wizyta za tydzień, mam nadzieję, że potwierdzi

W środę czeka mnie glukoza - mam nadzieję, że będzie dobrze.
Witamy i gratulacje ja też tp z USG mam na 6 luty i w piątek czeka mnie glukoza

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:13   #3972
kaaasi
Zakorzenienie

siasia mądrą rzecz napisałaś bo ja bym najchętniej w ogóle smoczka nie dawała stoimy z Tż ostatnio z sklepie a tam cała ściana ze smoczkami i weź tu wybierz
a jak Twoja córa reaguje na rodzeństwo zadowolona ?

Stary 2015-10-19, 11:17   #3973
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
i mam pytanie Mamusie wybór smoczka czym one się różnią pakowane po dwa niby jeden na dzień drugi na noc ? uspokajające jakieś widziałam ? ile smoczków mieć i jak rozmiarowo? logiczne że najmniejszy na początek myślę zawsze chce coś wybrać podchodzę oglądam i nie wiem czym się sugerować
ja mialam ambitny plan nie uzywac smoczka, ale dostalam jeden z NUKa silikonowy w najmniejszym rozmiarze jako gratis do zakupow i wzielam do szpitala tak na wszelki wypadek. Efekt taki ze wlasnie jestem na etapie oduczania smoczka metoda ucinania po kawalku co 2 dni
W kazdym badz razie nam smoczek bardzo pomagal, Pola uwielbiala Nie zauwazylam zeby miala krzywe zeby lub opznienie w mowie (wrecz przeciwniem nawija bardzo az kazdy sie dziwi ze nie ma jeszcze 2 lat a juz tak gada).
takze teraz tez bede miec smoczek na wszelki wypadek ale jak Lila nie bedzie sie domagac to nie bede jej wciaskac na sile np moj bratanek w ogole nie chcial smoczka, no nie bylo opcji.

Przechodzac do odpowiedzi na Twoje pytanie ja mialam 1 smoczek firmy NUK silikonowy (sa jeszcze kauczukowe i niektorzy je lubia, w sumie nie wiem jaka roznica..). Zmieniany co iles tam nei pamietam juz, codziennie parzylam chwile we wrzatku dla czystosci. Pola uzywala glownie do spania, czasem na spacerze tez, ale rzadko.
Jak miala niecaly rok to przerzuciłam się na Canpol bo są znacznie tansze a mają dokladnie ten sam ksztalt i Poli tak samo podchodzily. Probowalam tez smoczkow z avent, one maja inny ksztalt, nie sa wywiniete do gory ale Poli nie podeszly zupelnie.
Smoczki maja ten minus ze odciskaja sie na buzi dziecka (tak na chwile, jak np nie wiem, poduszka z rana na policzku ), i niektore tego nie robia jak sa ladnie wyprofilowane, np avent.

Takze chyba zalezy co dziecku podejdzie w kwesti smoczka Wg mnie na poczatek 1 wystarczy, pozniej mozesz dokupic wiecej
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:17   #3974
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi co moge kupic dwulatkowi na gwiazdkę? Musze chrEsniakowi kupic cos.. Lubi krowki swinki wszystko co zwiazane z wsia.. I moj budzet to 80-100zl
My mamy taki traktor (tylko starszą wersję) http://www.smyk.com/lego-duplo-trakt...y-dla-dzieci-p
i bawi się nim w dalszym ciągu (6 lat). Młodszy - prawie 2 latek też go bardzo lubi Do tego uwielbiają figurki zwierzątek (można kupić w smyku, rosmanie). Drogie są, ale trwałe i mega lubiane!
Cytat:
Cześć
Cytat:
Rozmiar najmniejszy, a z resztą to loteria. Przy starszym miałam Lovi i Aventa i było ok. Młodszy nie chciał strasznie, aż dorwał Nuka i było ok. Choć u nas ten smoczek był tylko w sytuacjach awaryjnych. Po roczku sami wyrzucili

Kingula dziewczyny mają rację - niesmaczne opisy zaznaczaj i ukrywaj, żeby czytał ten, kto chce. I odwiedzaj nas nie tylko z problemami.
Stary 2015-10-19, 11:25   #3975
Zakorzenienie

Cytat:

Hej

Witam.

O tak ciastolina rządzi! klocki u nas bez szału niestety

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Przejrzałam czytając i uj.... Jeszcze bardziej mnie nakręcasz przeciwko nacinaniu! Wybrałaś juz ktory szpital w ogole?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Dzieki, pocieszałas mnie Ze da sie poczuć kopniaki tak pozno i to normalne
Nie no, nacinanie na pewno nie jest tak straszne jakim go maluja dawniej robili wszystkim jak leci bo takie byly przeslanki medyczne. Teraz tez czesto gesto sie to robi i dziewczyny dochodza do siebie szybko. Moja kolezanka teraz miala w lipcu i mowila ze okolo 2 tygodni nie mogla siedziec a potem juz nic nie czula.
Ale ja jestem przeciwniczką no taka juz moja obsesja

Rydygier (z wybraną położną) albo Siemiradzki (tez z wybrana położną). Jeszcze nie wiem ktory, bede dzwonic do poloznych i umowie si ena spotkanie zeby upewnic sie na ile wlasnie mozemy mowic o ochornie krocza, podanie znieczulenia w razie potrzeby, jakie maja metody lagodzenia bólu etc. W Rydygierze ponoc kiepskie warunki lokalowe i srednia opieka poporodowa ale ze to moje 2 dziecko to na tym mi tak nie zalezy - wiec Ty tez to wez pod uwage, bo wiadomo ze przy pierwszym dziecku sie oczekuje wsparcia od poloznych po porodzie, jak przystawic dziecko, jak przewinac etc Jakby co to jeszcze slyszalam swietnie opinie o żeromskim ale tam nie mozesz wybrac poloznej (acz i tak wszyscy chwalą i na gdzierodzic tez ma swietne opinie - no i jest po remoncie). Kopernik tez chwala ale ja nie chce - nie mozna miec swojej poloznej, nacinaja ponoc wiekszosc szcegolnie przy pierwszym porodzie i duzy tlok wiec jak Twoj lekarz prowadzacy tam nie przyjmuje to odsylaja do innego sszpitala (jesli nie ma miejsc, a czesto nie ma). No i moja gin polecala wlasnie Rydygiera albo Siemiradzki
Ale sie rozpisalam
Stary 2015-10-19, 11:32   #3976
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
siasia mądrą rzecz napisałaś bo ja bym najchętniej w ogóle smoczka nie dawała stoimy z Tż ostatnio z sklepie a tam cała ściana ze smoczkami i weź tu wybierz
a jak Twoja córa reaguje na rodzeństwo zadowolona ?

M jest nastawiona pozytywnie I czeka na siostrzyczke. Mysle, ze z braciszkiem byloby gorzej bo chciala siostre ale jakos bysmy ja przekonali. Mam nadzieje, ze sie jej to nie zmieni po porodzie

Cytat:
ja mialam ambitny plan nie uzywac smoczka, ale dostalam jeden z NUKa silikonowy w najmniejszym rozmiarze jako gratis do zakupow i wzielam do szpitala tak na wszelki wypadek. Efekt taki ze wlasnie jestem na etapie oduczania smoczka metoda ucinania po kawalku co 2 dni
W kazdym badz razie nam smoczek bardzo pomagal, Pola uwielbiala Nie zauwazylam zeby miala krzywe zeby lub opznienie w mowie (wrecz przeciwniem nawija bardzo az kazdy sie dziwi ze nie ma jeszcze 2 lat a juz tak gada).
takze teraz tez bede miec smoczek na wszelki wypadek ale jak Lila nie bedzie sie domagac to nie bede jej wciaskac na sile np moj bratanek w ogole nie chcial smoczka, no nie bylo opcji.

Przechodzac do odpowiedzi na Twoje pytanie ja mialam 1 smoczek firmy NUK silikonowy (sa jeszcze kauczukowe i niektorzy je lubia, w sumie nie wiem jaka roznica..). Zmieniany co iles tam nei pamietam juz, codziennie parzylam chwile we wrzatku dla czystosci. Pola uzywala glownie do spania, czasem na spacerze tez, ale rzadko.
Jak miala niecaly rok to przerzuciłam się na Canpol bo są znacznie tansze a mają dokladnie ten sam ksztalt i Poli tak samo podchodzily. Probowalam tez smoczkow z avent, one maja inny ksztalt, nie sa wywiniete do gory ale Poli nie podeszly zupelnie.
Smoczki maja ten minus ze odciskaja sie na buzi dziecka (tak na chwile, jak np nie wiem, poduszka z rana na policzku ), i niektore tego nie robia jak sa ladnie wyprofilowane, np avent.

Takze chyba zalezy co dziecku podejdzie w kwesti smoczka Wg mnie na poczatek 1 wystarczy, pozniej mozesz dokupic wiecej

To zesmy Ci pomogly Kaaasi No wlasnie tak jest z tymi smoczkami ze nie trafisz. Ja mialam trzy I wszystkie trzy w gratisie, dlatego az tyle. Nie planowalam uzywac smoczka ale tak jak Ja mowi w praniu wyszlo inaczej. Tez mi bardzo smoczek pomogl. M ma proste zeby ale ma krzywy zgryz, ale ja wiem na 100% ze nie od smoczka tylko genetycznie po mnie I bedzie musiala miec aparat zeby szczenke cofnac. Smoczka sie pozbylismy jak miala 1,5 roku bez zadnego problem. Jakos tak poprostu oddala I juz takze mialam szczescie bo normalnie to wiem, ze az tak latwo nie jest. Tych kauczukowych moja tez wlasnie absolutnie nie chciala nic a nic.

Dobra ide na te zakupy bo przez was nic nie zrobie
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:39   #3977
kaaasi
Zakorzenienie

Dziewczyny pomogłyście jak zawsze skopiowałam do folderu Wasze opinie żeby już nie męczyć tym tematem
ja ciekawe co będzie jak nie będzie już co uciąć ze smoczka ale brawo za pomysł aż sprawdziłam jak u mnie z tym nacinaniem 12% więc chyba tak średnio wiesz czego chcesz to się chwali więc nie uważam tego za obsesje

Stary 2015-10-19, 11:49   #3978
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
O tak ciastolina rządzi! klocki u nas bez szału niestety
My kupiliśmy taki zestaw podstawowy na zeszłe Boże Narodzenie i jednak była za Mała ale teraz dostała 2 zestaw i jest naprawdę zainteresowana tylko potrzebuje widowni

Jeśli chodzi o smoczek. Moja była od samego początku antysmoczkowa. Smoczek to ZUO !!! Wolała się drzeć w wniebogłosy niż sobie na nerwa pociumkać. Ale może drugie będzie bardziej otwarte na nowinki Ja już na wszelki wypadek w jakiś 2-pak lovi się zaopatrzyłam.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:53   #3979
agaczilla21
Zakorzenienie

Hej 😊 my po obiadku 😊 malo ambitnie- rosół z wczoraj 😉 bylam rano na badaniach, w drodze powrotnej szmatki...najwięcej dla P 😉 potem stanik bylam kupic i u jubilera po kolczyki😊 niedługo zbieramy się do moich rodziców bo weźmiemy siostrę do nas żeby jutro z dziećmi została...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 11:59   #3980
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomogłyście jak zawsze skopiowałam do folderu Wasze opinie żeby już nie męczyć tym tematem
ja ciekawe co będzie jak nie będzie już co uciąć ze smoczka ale brawo za pomysł aż sprawdziłam jak u mnie z tym nacinaniem 12% więc chyba tak średnio wiesz czego chcesz to się chwali więc nie uważam tego za obsesje
12% to super wynik! to jest naprawde rewelacyjny wynik takze tu sie nie martw. są sytuacje gdzie trzeba naciac z powodow medycznych bo albo dziecko duze, albo dziewczyna rodzaca wąska, albo trzeba uzyc klezczy/ssaka, albo dziecko musi szybko wyjsc bo cos tam - te wszystkie sytuacje sie wliczaja do tego srednia PL to jest kilkadziesiat %

a co do smoczka to znana metoda internetowa moja juz nie ma jak trzymac praktycznie tego w buzi, wiec wklada przed snem na chwilke, potrzyma w zebach 5 sekund po czym wyjmuje i zasypia z nim w rece no byla wyjatkowo oporna jesli chodzi o odsmoczkowanie.. kocha smoczka chyba bardziej ode mnie
Stary 2015-10-19, 12:13   #3981
Karinek1973
Raczkowanie

Witam mamuśki....
Smoczek temat rzeka...Każde dziecko chce jakiś inny Niektórzy rodzice potrafią przetestować kilka by wreszcie trafić w gust malucha Są też dzieci, które nie wezmą smoka do buzi za chiny ludowe Zadowalają się tylko maminym cycusiem Moja rada kupić jeden góra dwa i czekać aż maluszek wyda werdykt
Ja, tak jak i przy małym, kupię silikonowy z aventu (tani, fajne kolorki i nadruki, można go kupić prawie w każdej aptece czy rossmanie)
Marcia dwulatkowi zainteresowanemu wsią możesz kupić traktor z przyczepą... zestaw lego duplo - traktor z przyczepą (mamy dwa różne zestawy)... lego duplo zwierzęta w zagrodzie ....gadająco śpiewajacy traktor dumel farmer....dużo jest też książeczek o tematyce wsi i pracy na roli
Jestem oblatana w temacie bo mój mały też rolnik pełną gębą a do tego budowlaniec (koparki, spychacze, budożery...) Wkrótce 3 urodziny oczywiście też dostanie koparkoładowarkę czy traktor ale tym razem szarpniemy się na sprzęt na akumulator
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 12:17   #3982
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Tylko hm ją nie mam wam nic radosnego do pisania u mnie każdy dzień jest identyczny.nie szukam przyjaciółek na forum tylko wpadam po poradę jak potrzebuje wyzalic się itp u mnie każdy dzień jest taki sam więc co tu pisać codziennie to samo.
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 12:20   #3983
figa84
Zakorzenienie

Moja smoczka używała przede wszystkim jak mnie nie było w okolicy a była senna, więc realnie jak byłam w pracy. Poza tym bardzo sporadycznie. Nie mieliśmy żadnego problemu z zabraniem smoka, po prostu raz nie kupiłam kolejnego, a ona się nie dopominała.
Jej akurat było wszystko jaki smoczek, ale niektóre dzieci biorą tylko jeden rodzaj. Warto też sprawdzić kauczukowe jak dziecko nie chce silikonowych, ale są dzieci, które żadnego nie tolerują.

Marciar ja by bym za małym zestawem lego duplo. Są takie ze zwierzątkiem, itp. A jak dziecko bedzie zainteresowane to można mu inne dokupić.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 12:22   #3984
marciar7
Zakorzenienie

Ok dzieki za rady rozejrze sie za waszymi propozycjami.

Bolalo mnie w tym dole brzucha po lewej. Po nospie troche przeszlo ale dalej dziwnie tak.. Moze to od tego pecherza.. Kurcze chyba zaczynam panikowac
Stary 2015-10-19, 12:23   #3985
Karinek1973
Raczkowanie

Jeszcze się pochwalę jak odsmoczkowałam:
mały miał chyba 14 lub prawie 15 miesięcy smoczek był tylko w łóżeczku i służył przez 1-2 min do zasypiania Rozmawialiśmy, że smoczek zabierze śmieciarka bo on już jest duży. Czekaliśmy przy bramie na śmieciarzy Przyjechał śmieciara On sam dał Panu śmieciarzowi smoczek zrobił papa i śmieciara pojechała (Facet był chyba bardziej zdziwiony niż mój mały Półgębkiem musiałam mu powiedzieć że ma zabrać ten cholerny smoczek )
Obyło się bez bólu, płaczu czy jęczenia ... Niestety jak wiecie co do pieluchy ten numer nie przeszedł i bujaliśmy się z nią dłuuuuuuuuuugo ale już też powiedzieliśmy jej pa pa
Stary 2015-10-19, 12:23   #3986
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę jak odsmoczkowałam:
mały miał chyba 14 lub prawie 15 miesięcy smoczek był tylko w łóżeczku i służył przez 1-2 min do zasypiania Rozmawialiśmy, że smoczek zabierze śmieciarka bo on już jest duży. Czekaliśmy przy bramie na śmieciarzy Przyjechał śmieciara On sam dał Panu śmieciarzowi smoczek zrobił papa i śmieciara pojechała (Facet był chyba bardziej zdziwiony niż mój mały Półgębkiem musiałam mu powiedzieć że ma zabrać ten cholerny smoczek )
Obyło się bez bólu, płaczu czy jęczenia ... Niestety jak wiecie co do pieluchy ten numer nie przeszedł i bujaliśmy się z nią dłuuuuuuuuuugo ale już też powiedzieliśmy jej pa pa
O mamo jaka historia cudna ❤❤
Stary 2015-10-19, 12:25   #3987
figa84
Zakorzenienie

Kingula przesadzasz..... no nie uwierzę, że u Ciebie się nic dobrego nie dzieje.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Karinek dobre z tym pożegnaniem ze smokiem ;-)
Stary 2015-10-19, 12:32   #3988
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Tylko hm ją nie mam wam nic radosnego do pisania u mnie każdy dzień jest identyczny.nie szukam przyjaciółek na forum tylko wpadam po poradę jak potrzebuje wyzalic się itp u mnie każdy dzień jest taki sam więc co tu pisać codziennie to samo.
Mój każdy dzień też jest identyczny...wstaję 'szykuję' męża do pracy małego do przedszkola idę z psem piorę sprzątam gotuję zajmuję się całym domem i jego otoczką....jadę po małego spędzamy razem popołudnie, wieczorem kąpiel i aaa
Ale zawsze się wydarzy coś innego dziwnego niespotykanego... Raz zupa jest ok innym razem za słona... Raz świeci słońce innym razem pada deszcz Takie jest życie
A teraz to już w ogóle jest cudownie Można obejrzeć cały internet w poszukiwaniu ciuszków, wózków, kosmetyków ....

A teraz to trzeba zamknąć lapka podnieść śliczną du...cję i iść prasować

Edytowane przez Karinek1973
Czas edycji: 2015-10-19 o 12:34
Stary 2015-10-19, 12:33   #3989
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinek1973 Pokaż wiadomość
A teraz to już w ogóle jest cudownie Można obejrzeć cały internet w poszukiwaniu ciuszków, wózków, kosmetyków ....
ja się boję tego robić, bo moje konto może ucierpieć
Stary 2015-10-19, 12:37   #3990
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Butterfly nie po to jest forum żeby kogoś udawać kim się nie jest.Wiesz co to jest nerwica lekowa więc jeśli nie a tak interesuje cię moja osoba to poczytaj o. tym.Poto tu pisze i moich problemach nakręcenie się chorobach no nie mam z kim pogadać s tu dziewczyny zawsze coś doradza.kopniaka dadzą.tobie nikt nie każe czytac moich postow .Amen
ale ja Ci nie piszę,że masz o tym nie pisać. Ja Ci piszę,żebyś znalazła też inne tematy.

I upraszam,że jeśli po raz kolejny będziesz dawać tak smaczne i dokładne opisy, to ostrzeż o tym drukowanymi literami.
Amen

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości