|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53155487]to nie na picie bedzie jesienia czy zima tylko na np. zdjeta w sklepach kurtke, kocyk, zabawki, wafelki i czekoladki mamy:P chusteczki, pampersa, pól mojej torebki, żeby mi lżej sie nosilo :P i szubki dostep. mam torbe nawózkową, ale na spacery mi za duza sie wydaje, wolę moja torebke na ramię.
no nic, zamowilam. Wiem,ze ktos tu i w ogole popularny jest organizer SKIP HOP, podobny w formie chociaz ciut może ładniejszy na oko ale 50 zł droższy. a baby ono to taka 'biedna firma' chyba, nie? prawie jak z biedronki ![]() tez sie z tym zgadzam Lubię Cię Majka, bo mądrze prawisz i masz miła naturę O. Miło mi bardzo :-* Julo jie zjadł obiadku. W akcie desperacji sama ugotowalam i tez d.u.p.a. a wyszlo naprawde dobre. Po 8 ladnie piers zjadł a jest 13. Po 11 jak obiadku nie chciał to piers possal chwile. Masakra. Je..bne se w łeb :banghead: Dostalam paczkę ze stanów. Piekny kombinezon cartersa r.12 m-cy na styk albo i za mały bo nóżki cuezko włożyć. Drugi wiekszy ale chyba na przyszla zimę a ma stopki nieodpinane wtf ja się pytam. Bezrekawniki super. Kilka kurtek. Jedna na teraz T.hilfilger i do tego ogrodniczki polarkowe. A ja w pepco istatnio kurtke kupiłam. Wkurzona jestem. Jeszcze zdjęcia z przedszkola na ktore sie wpisywalam to na 3 z 5 nie ma mojego syna. Nosi mnie normalnie
|
#4562 | |
|
Konto usunięte
|
mam tą najmniejszą 150 ml, bez problemu przy "dzwiganiu"
ma wyjmowana zatyczke do "swobodnego przepływu" i jak sama spróbowalam zassać z tą zatyczka zalożoną to tak delikatnie leci. Hanka sie uśmiecha jak sobie ssa ![]() Cytat:
![]() brak doświadczenia i moje wygodnictwo sie zemściły. chyba mi sie córka obudzila po 2 godzinnej drzemce, bo cos tam niewyraznie mówi cichutko. |
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA ja bym tych fot nie brala bo niby z jakiej racji
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa odebrała. To takie foty robione przez panie w przedszkolu nie przez fotografa. Pójdę wyjaśnić. Spr. Jak wpisywalam. Moglam sie pierdyknac ale nie sądzę ze w 3 pozycjach
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej po kolei czytać, bo pojawia się kilka wątków osobistych i ja się wkurzali, że nie wiedziałam co się przytrafiło Maurze w dolinie umarłych. Chirurg jest pierwszy później skalpel te książki tez są powiązane, chyba że masz np. Ogród kości, która książka jest świetna, ale nie jest z serii o Maurze i Rissoli |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Majka-wyluzuj
dzis nie zjadł, jutro zje a co dawałas ? Ja czytałam, ze dziecko tez ma prawo do odstępstw od normy, tak samo jak my czasem głodne nie jestesmy ![]() Ważne, ze piers possał ![]() Goczek-tez o tym czytałam ja chyba po miesiącu podałam z butli i ładnie jej szło a smoczek dałam po 2 tygDzizys ledwo sie wybrałyśmy na ten spacer, najpierw musiałam isc wystawić wózek wiec Ale do łóżeczka a ja zapieprzam na doł, potem znowu na gore, siebie ubrać, córcie ubrać, napchalam rzech do torby i mi powypadały jak ja miałam na ręku juz na klatce, potem jeszcze smoczek wypadł jak juz wyjeżdżałam a pierwszy raz nie wzielam osłonki i musiałam do biedry szybko isc Po mineralke zeby opłukać masakra. No ale juz relaks, Ala usnęła
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama ugotowalam marchew ziemiak pietruszke i troche brokula. Mnie dzis nosi. Źle mi z tym grrr
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek-tez myślałam o tej pojemności
czytałam, ze ten kubek to faktycznie niekapek, mozna nim trząść do woli i luz a ten z Lovi np przecieka
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
wyjdz na spacer, dlugi spacer
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli poszukam kolejnosci w necie i dokupie z opisow wydaja sie swietne
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam jak. Zaraz po synka do przedszkola jadę. Mzawka u mnie id rana
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Alez sie nie odzywalam. Troche Was podczytywalam ale przez weeknd nie bo mielismy duzo roboty.
W koncu jestesmy na swoim pokoju. Dzisiaj nam go maluja, mala bedzie jeszcze spala u babci zeby nie wdychac farby a my juz u siebie Do tego w sobote kupilam Nikolci bryke. Wybralam ta GRACO. Jest rewelacyjna ![]() Z fajnych rzeczy to jeszcze to ze opanowalysmy znowu sztuke zasypiania samej bez bujania i innego cudownia ![]() No i jakos leci. Buziaki dla Was ![]() Postaram sie byc juz bardziej ba bierzaco ale jeszcze musimy poprzenosic rzeczy itd wiec troszke roboty jeszcze przed nami
|
|
#4574 | |||
|
Zakorzenienie
|
My na spacerze, Adka usnęła właśnie, a 1h 20 m temu spała. Zjadła pol słoiczka brokuł i pol słoiczka zupki jarzynowej
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53154874]dziewczyny kochane! macaÅa moze ktoraÅ ten organizer na wózek Baby ono http://allegro.pl/organizer-do-wozka...452169939.html bardzo źle on wyglada? bo bym sobie kupiÅa przy okazji zakupu Åpiworka (tez tak macie, ze jak cos kupujecie na allegro to od razu klik w "Wszystkie przedmioty sprzedajacego" i buszowanie po zabawkach i inszych ââ☠ââ☠ââ☠ââ☠à ¢â☠ââ☠ââ☠etka ch? )[/QUOTE]Ja tak mam fajny organizer---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
O to podobnie jak u nas Piona👋🏻 Tylko ja nie mieszałam, oddzielnie dałam. Mi te brokuły apetyczne![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ja smoka podałam w pierwszej dobie a butlę jakos po kilku tygodniach.---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Ojej nie nakręcaj się. Może po spacerze spróbuj karmić, tak jak Goczek robi. ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
O serio, u nas pochmurnie ale dosyć przyjemnie. Ja w cienkiej kurtce porozpinana 😜 ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Madzixx Goczek pokażcie ten kubek!
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam zobaczyć co u Was i widzę że jestem ,,zaginioną mamusią''. No tak bo nie mam czasu . Przydałyby mi się 3 h tylko dla mnie
![]() ![]() We wrześniu dzunior non stop chorował, tydzień tylko był w przedszkolu, teraz od 2 dni znowu w domu siedzi. Dzisiaj przyszła nowa niania. Uff- mały ją zaakceptował i ja też Hania to mała wiercipiętka. Jeszcze nie siedzi, ale jest bardzo zwinna. Zmontowałam już spacerówkę choć od paru nie byłyśmy na spacerze. Coś mnie też bierze. U nas rozszerzanie diety kuleje bo mała raczej wypluwa choć na pewno coś w buzi zostaje. Były już gruszki, jabłka, batat, marchew, ziemniak, indyk, kaszka jaglana i ryż. Zapomniałam już ile czasu zabiera karmienie niemowlaka... masakra
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Majka byliście u okulisty??
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
My po laserach juz. Lekcje odrobione i obiad zjedzony. Mloda zjadl caly sloik warzyw z krolikiem. Idziemy na dwor.
O kubek pewnie ten chodzi http://canpolbabies.com/pl/produkty/...t/442?mobile=1 Znaczy Hanka pisala o tym z piratami.
Edytowane przez gosiak0512 Czas edycji: 2015-10-19 o 15:54 |
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jarzynową z gerbera dałaś? moim zdaniem jest smaczniejsza od bobovity![]() tu link do kubka http://sklep.mambaby.pl/produkty_but...up_150_ml.html ja kupię na all, bo tanszy tam jest albo na gemini, bo i tak zamówienie muszę zrobić, tylko nie wiem czy tam jest wybór koloru
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Bylismy na spacerku w koncu. Maly dzis marudny.
Zupke slabo zjadl. Majka bylas z szymkiem u okulisty?
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Gerbera mamy, z Bobovity nie kupowałam, na nasze szczescie w takim razie O to szkoda ze ja juz na gemini złożyłam zamowienie. Pewnie tez sie na ten kubek skuszę, dzięki.
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy kubki takie
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5587402199 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5639207944
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co moje dziecko jest dziwne. Najgrzeczniejszy jest po szczepieniach albo jak jest chory. Ledwo ozdrowial i daje popalic 😉
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam Was, tylko ciężko się wbić, chyba przez tą przerwę weekendową ;P
Położyliśmy się z Filipem bo coś się nie mogę ostatnio wyspać, synio zasnął przytulony do mamusi, ja się chyba też zdrzemnę chyba że moje 600 gram szczęścia mnie wciągnie ![]()
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
znów Was podczytywałam na raty i nie wiem czy odniosę się do wszystkiego co chciałam ![]() Boleczka hej wczoraj myślałam o Was super, że już jedną nogą na swoim, kolejny krok to mieszkanko pewnie co? Gosiak jest różnica między niekapkiem a kubkiem treningowym? Nie wiem co kupić... a mam kupon do SP na -40% na akcesoria dla dzieci, mogłabym wykorzystać Niezawsze super, że uczelnia to taka odskocznia i dziewczyny fajne ja nie wiem czy bym się w szkole teraz odnalazła stres i te sprawy ![]() Majka współczuję nastroju oby młody zaczął w końcu solidne porcje wcinać i przestał mamę stresować a czemu masz obawy przed podawaniem jogurtów dla dzieci? lepszy skład ma mm? pytam bo nie wiem, w sumie zamierzam rok karmić a co później to nie wiem, chciałam uniknąć podawania mm ale czy tak się daGoczek mam ten organizer baby ono z niebieskim chcesz? Nówka sztuka, kupiłam na początku w porywach zakupów dla małej niepotrzebnie ![]() Violka, Madzixx pięknie dziewczyny pojadły moja dziś dokończyła brokuła, zaprawiła dynią i cycem, fajnie je, nie mogę narzekać.Udało mi się wczoraj kupić kurtkę na zimę także jestem happy tylko kozaki się robią u szewca i coś zrobić nie mogą na sobotę dałam już termin ostateczny.
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym tygodniu albo w przyszlym jedziemy sie starac o mieszkanie z urzedu miasta Fajnie ze Nadia Ci ladnie je ja tez na Nikolke nie narzekam pokaz kurtke
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
ooo wiem co jeszcze, przecież muszę się też odnieść do kp
ja z kolei będąc w ciąży a nawet jeszcze nie będąc, kompletnie nie nastawiałam się na kp, byłam trochę egoistką i myślałam o sobie i swoim samopoczuciu ale uruchomił się instynkt i pokochałam karmienie piersią <3 wiem przy tym, że Nadia dostaje co najlepsze i do tego ta więź.. zupełnie co innego niż z tatą, jakby nie było aaale nie cierpię karmić publicznie, zdarzyło mi się to może ze 3-4x, zawsze w pełnej przyczajce, masakra.. nie przeszkadza mi gdy widzę matkę karmiącą w publicznym miejscu tylko żeby nie robiła tego jakoś mocno ostentacyjnie... sama zazwyczaj jak muszę to karmię w samochodzie, na tylnym siedzeniu, z przyciemnionymi szybami
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio chwalilam swoje dziecko. Nigdy wiecej. Prawie jak kolki...
Jeszcze ide na zumbe moze to i dobrze bo nerwa mam to sie wyzyje.
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Cyckujemy po kąpieli, dzis wcześniej bo maruda sie włączyła, ostatnio po 19 kąpaliśmy, bo chciałam troche przestawić córcie na zmianę czasu i zeby wygospodarować godzinkę na przyszłe jedzenie kaszki
no ale jyz śpiąca była to co zrobic..Po 2h od kp dałam owocki, dzis jabłko z bananem i zjadła 1/3 słoiczka. Teraz równo po godzinie kp. Serio nie mam gdzie wciskać tego jedzenia :/
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
KAMILOVE roznica jest taka ze w tym kubku to jest dziura spora i leci z niej. Kubek jak treningowy to lovi 360 jest fajny i polecam.
MADZIX jedzenia sie nie wciska ile zjada to jej decyzja moze tyle starcza jej. Moja tez od razu nie jadla calej porcji tylko po pol. Daj jej czasu
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Niby taka zmeczona była a niezła impreza w lozeczku trwa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

Lubię Cię Majka, bo mądrze prawisz i masz miła naturę 

czyli poszukam kolejnosci w necie i dokupie 

)[/QUOTE]