|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
U mnie podobnie.
I tak jak kinga mówi, u mnie nie trzeba dotykać by czuć, że coś jest nie tak. Jest wtedy twardy jak kamień. Z rozpychaniem dziecka też to trudno pomylić w moim przypadku. |
|
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Nam wózek obiecują teściowie tyle że bez konsultacji z moimi rodzicami uznali że kupią go z nimi na pół, co troszkę rozśmieszyło mojego męża bo jak mogą decydować za kogoś (szczególnie że moi rodzice sprezentowali nam już 4000 na wyprawkę) ale ok już przeznaczyliśmy część tej kasy na wózek
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
mam już wyniki, pomożecie z interpretacją? mi sie wydaje, że chyba jest okej, choć nie zaznaczyli jakie normy:
Glukoza na czczo 4,47 mmol/l Glukoza po 1 godz. 7,32 mmol/l Glukoza po 2 godz. 5,41 mmol/l Morfologia ładna, mocz niezły, ale zaś widze, że mi się te leukocyty pojawiły
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
NIUNIA, gratulacje! Zawsze te x złotych przeznaczysz na coś innego
co do teściów to chyba zaraźliwe, że brak jest konsultacji :PW ogóle dla mnie to, że dziecko się rozpycha tylko po jednej stronie a brzuch twardnieje cały to trochę uproszczenie, bo u mnie zdarza się, że robi się krzywy z jednej strony i w ogóle niekształtny, jest to twarde, nie rusza i nie przesuwa się,a zmniejsza się potem tak jak skurcz po całości... No całkiem inne uczucie KAREN, jakie normy ma twój lab? Na pierwszy rzut oka powinno być ok
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-19 o 14:10 |
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" W nawiązaniu do fałszywych informacji na temat monitorów Angelcare® poniżej wyjaśniamy. Jak z tego wynika, Monitory Angelcare® nie są urządzeniami medycznymi, co jest jednoznacznie określone w instrukcji obsługi przez producenta. Są one przeznaczone do zastosowań domowych podobnie jak nianie elektroniczne lub inne podobne produkty. Podobna klasyfikacja obowiązuje w pozostałych krajach Unii Europejskiej. Oczywiście w wielu szpitalach można znaleźć nasze produkty, ale nie zastępują one drogich i skomplikowanych urządzeń diagnostycznych, które najczęściej wymagają bezpośredniego podłączenia do dziecka. W załączniku znajdziecie Państwo: - deklaracje zgodności CE, - świadectwa zgodności CE, - analizy zgodności z dyrektywą ROHS dla aktualnie sprzedawanych produktów AngelcareR. Informujemy również, że zgodnie z aktualnymi wymaganiami monitory Angelcare® AC401 oraz Angelcare® AC420, zgodnie z decyzją UKE, zostały zarejestrowane jako urządzenia wprowadzane do obrotu na obszarze Polski. Ponadto, biorąc pod uwagę, że część klientów nie czyta dokładnie instrukcji obsługi, w każdym pudełku z monitorem ruchu (oddechu) znajdziecie Państwo dodatkową nie foliowaną ulotkę z informacją wyjaśniającą działanie i przeznaczenie monitorów ruchu (oddechu). Treść w załączniku. Szczegółowe informacje znaleźć można również w naszym serwisie internetowym www.angelcare.pl" |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio dowiedziałam, że macica wcale nie musi twardnieć po całości
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
medeline robilam w diagnostyce, ale na karcie wyników nie oznaczyli mi jakie są normy
z tego co poczytałam na internecie to chyba się mieszczę
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety też. Dlatego za którąś wizytą pytałam lekarza.
|
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam odpowiedź od Jedo - taki numer konta, 75 zl wpłacić, podać adre to wyślemy
i interes leci! Chyba muszę pochodzić po sklepach z wózkami żeby czegoś się dowiedzieć ![]() Z tymi monitorami niezła akcja jak Medeline pisze, moim zdaniem to tylko po to by zachęcić ludzi do kupna monitorów tej innej firmy, która jakimś cudem dotychczas zbyt znana nie była
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy was to zainteresuje, ale dostałam e-maila, że księgarnia matras ma dziś dzień darmowej dostawy i dużo książek jest przecenionych dla maluszków również.
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett i nie napisali jaki adapter pasuje? Tylko, że jak zapłacisz to wyślą Ci dobry ?
Nieźle |
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cukrzyca ciążowa" - jeżeli jeden z wyników uzyskanych w OGTT 75 g jest nieprawidłowy: - glikemia na czczo 5,1 - 6,9 mmol/l - po 1 godzinie >= 10,0 mmol/l - po 2 godzinach >= 8,5 - 11,0 mmol/l |
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie kupuje.
Cytat:
przyda Ci się to teraz.
|
|
#4668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dotka dziekuję ![]() To u mnie na czczo wręcz za niski
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-10-19 o 14:24 |
||
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie co, czuję się strasznym niewdzięcznikiem. Bo szwagier z teściową kupili ciuszki 56 i 62 (pewnie po porodzie dostaniemy) , a ja się nie cieszę. Strasznie mi przez to głupio, ale pytał się szwagier czy coś kupić jak będzie w sklepie, skoro nie wychodzę zbytnio z domu, to mówiłam, że nie ma takiej potrzeby,bo sami jedziemy kupić przy okazji wyjazdu teraz, a tu i tak kupili. Bo sobie ubzdurałam, że nie chcę za dużo na początek, bo nie wiem jakie sie urodzi i co będzie wygodnie mi używać. Zrobiłam sobie typy że 56 to body kopertowe, śpiochy ogólnie niet, bo dziś wydają mi się półśpiochy i pajace fajniejsze. A teraz dostanę nie do końca to co chciałam, a lubię strasznie mieć kontrolę nad takimi rzeczami
![]() A czuję się trochę dziwnie, bo oni są trochę niereformowalni, bo chrześniakowi męża do 4 roku życia nadal na urodziny czy mikołaja kupują ubrania a nie zabawki...
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-19 o 14:31 |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak czuję zwłaszcza że termin na 29.01.. Zresztą mam nadzieję że wyjdzie w lutym
Rodzice nam kupią chyba samochód.. Sąsiedzi pomyślą że nam się powodzi
|
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
ja ze skurczami mam tak ze mnie ciagnie mocno w dole brzucha i jest bardzo twarde.
Dzis o 18.20 ide do lekarza i wlasnie chce go spytac czy jilka razy dziennie to norma bo mi sie tak zdarza mimo ze biore luteine na te skurcze wlasnie. A byl taki dzien czy dwa ze nawet kilkanascie razy naliczylam. |
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę kupować setnej zabawki, zwłaszcza że ileż można wymyślić zabawek z motywem straży pożarnej Albo kolejne klocki Lego Duplo - niby spoko prezent, bo klocków nigdy dość, ale noo, to jednak są kolejne klocki.Co do ubranek, to nie marudź, jak Ci nie podejdą, to potem sprzedasz na allegro albo oddasz komuś i tyle. |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Niunia - u nas teściowie zadeklarowali się, że kupują wózek, ale im chodziło tylko o formalność. My sobie wybraliśmy, a oni sfinansowali. Gdyby mieli kupować sami, to ja bym wolała kupić za swoje
Medeline - a nie możesz im powiedzieć tego wprost? Że jeśli chcą coś koniecznie kupić, to niech kupią to co Ci potrzebne? |
|
|
|
#4674 |
|
Rozeznanie
|
U nas teść niby mówił ze on pierwszemu wnukowi kupi wózek, ale teraz milczy, a ja nie będę sie przypominać, kupimy sami.
Medeline a nie chcieli dac pieniędzy zebys sama kupila co uwazasz ? Ja tez lubie sama wszystko wybrac wiec Cie rozumiem. Magda to fajnie ze Wam rodzice chca pomóc. Wasz samochod niedomaga? |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, bo mały jednak nigdy nie oglądał tych ubranek, nie umiał się z nich cieszyć (takie na wzór dorosłych). Mikołaj przynosi prezent a nie setne sweterki w paski od dnia narodzin
No właśnie i tu mi nie leży, że dadzą w prezencie a ja np. nie skorzystam. Nie lubię tak, źle się z tym czuję, bo raczej każdy daje po to, żeby wykorzystać. CANDY, pewnie mąż będzie musiał interweniować słownie w tej kwestii tak, jak mówisz. Najgorzej, że w innej sferze takie prośby nie podziałały, by liczyli się z naszym zdaniem czy potrzebą. Bo albo mają nas gdzieś albo nagle wysyp takich gestów
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-19 o 14:58 |
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
medeline moim zdaniem ciuszki na prezent to fajna rzecz, zwłaszcza, że ciuszki sa naprawdę drogie i nigdy ich za wiele, w przeciwieństwie do zabawek, które często się powielają.
Ja tam uważam, że darowanemu koniowi... ![]() magda1706 piękny gest ze strony rodziców! nowe autko nono będziecie się wozić
|
#4677 |
|
Rozeznanie
|
Ciuszki w prezencie dla mnie są ok. choć wolałabym w większych rozmiarach i bardziej wyjściowe czyli takie na które szkoda mi wydać kasy
Co do twardniejacego brzucha mi gin powiedziała w zeszłym tygodniu ze do 10 razy dziennie, przy szyjce zamkniętej jest normą. mi twardnieje tylko jak mam pełny pęcherz i jestem zmęczona. Przy tym nie kazała mu brać na to żadnego magnezu tylko najpierw 3 szklanki soku pomidorowego dziennie jak po tygodniu dalej skurcze będą łapać (łydek) to kupić magnez z potasem koniecznie. Bo nie zawsze brakuje magnezu a potasu właśnie. |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ale ja nie lubię takich prezentów trochę.. Idziemy dziś do księdza zaklepac godzinę i datę ślubu Może się uda
|
|
|
|
|
#4679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia u ksiedza
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie? Bo nasi znajomi mają diesla i chcą w ramach oszczędności założyć gaz, bo diesel tanio im wychodzi tylko na dużych trasach a nie w mieście
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

co do teściów to chyba zaraźliwe, że brak jest konsultacji :P

z tego co poczytałam na internecie to chyba się mieszczę

przyda Ci się to teraz.