Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-19, 14:26   #1051
andriuszka77
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Nie mam siły Was nadrobić, kichawo się czuję ;/

Dziś poszłam rano zrobić badania morfo+ mocz. Wchodzę, cała poczekalnia ludzi, ja z wieeeelkim brzuchem i gdzieś w tłumie jeszcze jedna dziewczya z takimi malutkim ale pewnie tez już koło 5 msca, no nie da się nie zauważyć. Spytałam grzecznie kto ostatni, uświadomili mnie i usiadłam w kolejce.

Za 5 minut weszła kobieta z półrocznym dzieckiem i mężem, pyta się też kto ostatni to mówie, że ja. Od razu narobiła szumu, dlaczego nie wchodzę bez kolejki, dlaczego ludzie nie chca przepuścić ciężarnych. Jedyna kobietka która sie za mną wstawiła, w korytarzu mnóstwo młodych ludzi, nikt nie przepuści, olali temat wógole. To mówię, że spoko, nie czuję sie najgorzej to mogę poczekać i że ją chętnie z maleństwem przepuszczę. No i tak czekałyśmy i ona opowiadała mi, że wie jak to ciężko w III trymestrze. Dwójkę urodziła i te bóle pleców i opuchlizna tak jej dawały popalić. Uspokoiła mnie trochę z porodem, żeby nie panikować. Hehe, myślicie że ktoś się poczuł zobowiązany żeby przepuścić małe dziecko albo ciężarówki? A skąd

Fajnie, że są tacy ludzie życzliwi jeszcze ze wstawią się za Tobą, w ogóle że zrozumieją człowieka. Szkoda że to mały odesetek i tak naprawdę mało osób poczuwa się żeby przepuścić w kolejce ciężarną z dużym brzuchem czy matkę z małym dzieckiem.
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 14:30   #1052
ogolnie
Zakorzenienie

Andrhuszka mile to mi się dziś też miło zrobiło bo w końcu ktoś zauważył ze ciężarna.
Ja ogólnie nie muszę korzystać z przywileju nie czekania w kolejce ale jak ktoś chamsko mówi ze on nie przepuści bo jest bardzo chory a nie jest,to mnie denerwuje.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 14:32   #1053
adka_19
Wtajemniczenie

Aniqa No dokladnie, ale super ze sie zainteresowal

8 miesiac juz -
MATKO KOCHANA kalendarzowo u mnie tez

Moj odlozyc probuje robote tlumaczac sie ze jak ebdziemy lazienke robic to raz bedzie syf a nie dwa.. jednakze ja sie boje w jakim ja stanie fizycznym bede zeby potem ogarniac..
ehhh...
No nic, oby bylo dobrze. Staram sie jak najwiecej teraz ogarnac zaplanowac zeby potem bylo lzej.

dolinka sliczny ten wozeczek !!!
Jak patrze na te wasze to moj wydaje mi sie mega wymyslny

juz smetny czop?!
hahaha pamietam jak nie dawno zagladalysmy do chyba lipcowek czu czerwcowek go obczaic
Ma ktos fote?

Cytat:
Napisane przez czubasek
Z chlopiecych imion zaczynaja plasowac sie wysoko Krzysie, Adasie. Coraz mniej sie slyszy o Antosiach czy Jasiach.
Przynajmniej w moim rejonie da sie to zauwazyc
czyli wychodzi na to ze dziecku memu dajemy popularne imie
Aaaaj tam nam sie podoba

czytam o jedzeniu a u mnie jeszcze z godzinka do ceteringuuuu, jejuuuu

oenedue powodzenia u dentysty ! ;*

Cytat:
Napisane przez sylwoha
Kurcze, patrze na te rozpakowywanie z pazdziernika i jednak mimo ze lekarze przewiduja duze dzieci rzadko ktore przekracza 56 :p
A ja mam malo 56
A coul-
Bedzie w za duzych chodzil najwuzej :0
Moj TZ o zgrozo mial 60cm jak sie rodzil. Bydlak wielki

co to jezycjada???
aaa znalazlam odpowiedz

kalusia a moze kalki ?> szablony? i pomalowac?
http://allegro.pl/dom-i-ogrod?string...0-hou-1-4-0907

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 14:38   #1054
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa No dokladnie, ale super ze sie zainteresowal

8 miesiac juz -
MATKO KOCHANA kalendarzowo u mnie tez

Moj odlozyc probuje robote tlumaczac sie ze jak ebdziemy lazienke robic to raz bedzie syf a nie dwa.. jednakze ja sie boje w jakim ja stanie fizycznym bede zeby potem ogarniac..
ehhh...
No nic, oby bylo dobrze. Staram sie jak najwiecej teraz ogarnac zaplanowac zeby potem bylo lzej.

dolinka sliczny ten wozeczek !!!
Jak patrze na te wasze to moj wydaje mi sie mega wymyslny

juz smetny czop?!
hahaha pamietam jak nie dawno zagladalysmy do chyba lipcowek czu czerwcowek go obczaic
Ma ktos fote?

czyli wychodzi na to ze dziecku memu dajemy popularne imie
Aaaaj tam nam sie podoba

czytam o jedzeniu a u mnie jeszcze z godzinka do ceteringuuuu, jejuuuu

oenedue powodzenia u dentysty ! ;*

Moj TZ o zgrozo mial 60cm jak sie rodzil. Bydlak wielki

co to jezycjada???
aaa znalazlam odpowiedz

kalusia a moze kalki ?> szablony? i pomalowac?
http://allegro.pl/dom-i-ogrod?string...0-hou-1-4-0907
U nas teściu rozebrał już całą ścianę w ganku, mam nadzieję, że uda mu się to dzisiaj zrobić

Oooo, te szablony to jest to tylko muszę znaleźć jakiś mały i najlepiej od razu cały szlaczek
Stary 2015-10-19, 14:51   #1055
acapella
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja dziś poszłam na wagary :P Będę musiała zostać raz z tygodniu 12h, ale trudno... Tak mnie boli brzuch od rana, to chyba skurcze nie wiem. Boli jak na okres, ale o wiele mocniej Leżę i jest trochę lepiej.

Rano byłam u dentysty, bolało jak nie wiem co i mały chyba czuł moje stresy, bo kopał jak szalony.
Zrobiłam też badanie krwi na te próby wątrobowe co do mojego swędzenia, bo jest coraz gorzej i zaczęłam się martwić, że znając moje szczęście mam tą cholerną cholestazę... ;/

W ogóle jutro zaczynam 35 tydzień, a co to oznacza, że za tydzień 36 tydzień, czyli 9 miesiąc???? Za tydzień? Ja p****
Wczoraj spakowałam torbę, tzn. to co mam, bo jeszcze nie wszystko, ale z grubsza. Boję się Jeszcze mam taki gęsty glutowaty śluz, boję się, że to kawałki wspomnianego dzisiaj czopa
Panika!

Dolinka fajny wózek A sen to już w ogóle...
Mi się dzisiaj śniło, że już urodziłam i na dobranoc synkowi położna kazała włączyć płytę z muzyką albo poczytać. Patrzę co mi dała za płytę a tam nagrana piosenka "Będę brał Cię w aucie" I zdecydowałam się na książkę Gniewko był ładny i leżał w mydelniczce pod oknem w salce z innymi dziećmi. Głaskałam go i budzi mnie TŻ, i to jego głaskałam po twarzy

Sylwoha, ładny kącik. Też bym chciała coś w tym stylu, wszelakie zwierzątka wszechobecne mnie nie przekonują. No ale zobaczymy. Dobrze, że łóżeczko dostaliśmy białe całe, to uniwersalnie możemy nad czymś pomyśleć

A i co do ustępowania ciężarnym, to mi się jeszcze nie zdarzyło. Nigdzie. W laboratorium, sklepie, tramwaju, nikt nic. Nie mówię, że jestem jakaś niedołężna, ale tramwaj naprawdę ostro hamuje, tłum ludzi, nie ma się czego złapać, na górze tej rurki to nie wiem czy mogę tak ręce długo w górze trzymać... Ogólnie to boję się już tramwajami jeździć. A jak już usiądę, bo ktoś wysiądzie to starsze panie nade mną stoją i miny robią ;/
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:05   #1056
sylwoha
Zakorzenienie

Bede bral Cie w aucie haha dobre

Co do sluzu ja tez mam gestawy. I czasem jakies farfocle.

Wiecie, a ja sobie mysle- tp z om mam na 14 gru
Ale jako daty porodu trzymam sie 5.
I dajmy na to rodze teraz to wg mnie i lekarza prowadzacego jestem w 34 tc, a wg om 32
I jednak w szpitalu w razie porodu to duza roznica.
I niepotrzebny stres ze wczesniak.
Na lazdym usg poczwszy od 1 jest jak wol do przodu 2 tyg

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Co do ustepowania w ciazy- to raz w rossmanie.
Kurde, ja zawsze ustapie cieZarnej albo mamie z dzieckiem. Ze stsrymi babami roznie- oceniam wiek i stan o wtedy decyduje :p
Ale ludzie to tylko glowa s gorze albo w tel i udaja ze nie widza
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:07   #1057
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Bede bral Cie w aucie haha dobre

Co do sluzu ja tez mam gestawy. I czasem jakies farfocle.

Wiecie, a ja sobie mysle- tp z om mam na 14 gru
Ale jako daty porodu trzymam sie 5.
I dajmy na to rodze teraz to wg mnie i lekarza prowadzacego jestem w 34 tc, a wg om 32
I jednak w szpitalu w razie porodu to duza roznica.
I niepotrzebny stres ze wczesniak.
Na lazdym usg poczwszy od 1 jest jak wol do przodu 2 tyg
Właśnie o tym pisała Mataja, że często rodzą się takie "późne wcześniaki"
Stary 2015-10-19, 15:12   #1058
halwaya
Zakorzenienie

Accapela. Ja jutro też zaczynam 35tc i to będzie równo miesiac do planowanego wywołania porodu! O ile nic się nie zmieni! Tez torbę mam tak z grubsza spakowana.. ale to naprawdę wersja okrojona póki co
Jutro mam USG. Troche się denerwuje czy wszystko jest ok. Jak przyrost dziecka..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:15   #1059
ogolnie
Zakorzenienie

Wsadziłam pranie dziecia do pralki Jeszcze dziś odwiedzę Pepco i mam nadzieję, że uda mi się skompletować resztę ciuszków Do apteki po butelki, a wieczorem zamówię materac do łóżeczka i na gemini w końcu koszyk zrealizuję i wiecie co? Dla Szymka będzie KOOONIEEEC! Ale się cieszę! Przynajmniej o coś głowa spokojniejsza będzie, no i kieszeń w końcu na moment też

Chciałam zapytać dziewczyn, które mają już dzieci - na ile mniej więcej dni powinna wystarczyć paczka pampków 152 szt.? Średnio liczyłam 8 dziennie i wyszło mi 19 dni, ale coś dużo mi się wydaje.
Jak zużywały wasze dzieciaki ?

Kupiłam uspokajacze z napisem I love milk i drugi I love mama, a widziałam jeszcze I love papa, chyba tez sie skusze
Stary 2015-10-19, 15:17   #1060
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Dziś poszłam rano zrobić badania morfo+ mocz. Wchodzę, cała poczekalnia ludzi, ja z wieeeelkim brzuchem i gdzieś w tłumie jeszcze jedna dziewczya z takimi malutkim ale pewnie tez już koło 5 msca, no nie da się nie zauważyć. Spytałam grzecznie kto ostatni, uświadomili mnie i usiadłam w kolejce.

Za 5 minut weszła kobieta z półrocznym dzieckiem i mężem, pyta się też kto ostatni to mówie, że ja. Od razu narobiła szumu, dlaczego nie wchodzę bez kolejki, dlaczego ludzie nie chca przepuścić ciężarnych. Jedyna kobietka która sie za mną wstawiła, w korytarzu mnóstwo młodych ludzi, nikt nie przepuści, olali temat wógole. To mówię, że spoko, nie czuję sie najgorzej to mogę poczekać i że ją chętnie z maleństwem przepuszczę. No i tak czekałyśmy i ona opowiadała mi, że wie jak to ciężko w III trymestrze. Dwójkę urodziła i te bóle pleców i opuchlizna tak jej dawały popalić. Uspokoiła mnie trochę z porodem, żeby nie panikować. Hehe, myślicie że ktoś się poczuł zobowiązany żeby przepuścić małe dziecko albo ciężarówki? A skąd

Fajnie, że są tacy ludzie życzliwi jeszcze ze wstawią się za Tobą, w ogóle że zrozumieją człowieka. Szkoda że to mały odesetek i tak naprawdę mało osób poczuwa się żeby przepuścić w kolejce ciężarną z dużym brzuchem czy matkę z małym dzieckiem.
Ludzie niestety nie potrafią zrozumieć i chyba nawet pomyśleć.
Prawda jest taka, że jak mijają na ulicy to kobieta ciężarna jest traktowana jak jakiś rzadko spotykany okaz i każdy się gapi, a jak się stoi w kolejce to wtedy nikt nawet brzucha nie zauważa

Mnie ostatnio zaraz o wyjściu ze szpitala starsza pani przepuściła w aptece- byłam jej tak wdzięczna... nie miałam siły stać w kolejce wtedy

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dziś poszłam na wagary :P Będę musiała zostać raz z tygodniu 12h, ale trudno... Tak mnie boli brzuch od rana, to chyba skurcze nie wiem. Boli jak na okres, ale o wiele mocniej Leżę i jest trochę lepiej.

Rano byłam u dentysty, bolało jak nie wiem co i mały chyba czuł moje stresy, bo kopał jak szalony.
Zrobiłam też badanie krwi na te próby wątrobowe co do mojego swędzenia, bo jest coraz gorzej i zaczęłam się martwić, że znając moje szczęście mam tą cholerną cholestazę... ;/

W ogóle jutro zaczynam 35 tydzień, a co to oznacza, że za tydzień 36 tydzień, czyli 9 miesiąc???? Za tydzień? Ja p****
Wczoraj spakowałam torbę, tzn. to co mam, bo jeszcze nie wszystko, ale z grubsza. Boję się Jeszcze mam taki gęsty glutowaty śluz, boję się, że to kawałki wspomnianego dzisiaj czopa
Panika!

Mi się dzisiaj śniło, że już urodziłam i na dobranoc synkowi położna kazała włączyć płytę z muzyką albo poczytać. Patrzę co mi dała za płytę a tam nagrana piosenka "Będę brał Cię w aucie" I zdecydowałam się na książkę Gniewko był ładny i leżał w mydelniczce pod oknem w salce z innymi dziećmi. Głaskałam go i budzi mnie TŻ, i to jego głaskałam po twarzy

Sylwoha, ładny kącik. Też bym chciała coś w tym stylu, wszelakie zwierzątka wszechobecne mnie nie przekonują. No ale zobaczymy. Dobrze, że łóżeczko dostaliśmy białe całe, to uniwersalnie możemy nad czymś pomyśleć

A i co do ustępowania ciężarnym, to mi się jeszcze nie zdarzyło. Nigdzie. W laboratorium, sklepie, tramwaju, nikt nic. Nie mówię, że jestem jakaś niedołężna, ale tramwaj naprawdę ostro hamuje, tłum ludzi, nie ma się czego złapać, na górze tej rurki to nie wiem czy mogę tak ręce długo w górze trzymać... Ogólnie to boję się już tramwajami jeździć. A jak już usiądę, bo ktoś wysiądzie to starsze panie nade mną stoją i miny robią ;/
Już 9 miesiąc zazdroszczę serio już bym chciała mieć Inę przy sobie
Stary 2015-10-19, 15:18   #1061
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz chyba naprawde nic nie potrzebuje...
Z ibran

Madziejka witaj

A czym sie orzejmujesz? Kazda znas ma watpliwosci czy sobie poradzi, jak sie zycie zmieni..

Kurcze, patrze na te rozpakowywanie z pazdziernika i jednak mimo ze lekarze przewiduja duze dzieci rzadko ktore przekracza 56 :p
A ja mam malo 56
A coul-
Bedzie w za duzych chodzil najwuzej :0
Sylwoha na za długie pajace można założyć skarpetki, żeby stópki sie nie majtały, a rękawki wywinąć. Bardzo fajny kącik wrzuciłaś, super kolory i pomysł, ale ja bym oczywiście musiała co tydzień s tego kurze zetrzeć, więc u mnie to odpada
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
u nas jakby była dziewczynka, to byłaby Iga właśnie
U nas też
Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki witam się w pierwszym dniu na zwolnieniu ogarnęłam mieszkanie, zrobiłam pranie, wykąpałam się, generalnie od 7 jestem na nogach pomalowałam paznokcie i dopiero usiadłam
W środę jadę na drugą wizytę do diabetologa i nie wiem, czego się spodziewać? Sprawdzi te moje pomiary i już? Wie coś któraś z Was jak to dalej wygląda?
Super, że już odpoczywasz w końcu, należy ci się. Podziwiam inne dziewczyny które nadal pracują.
Wczoraj stwierdziłam, że jeśli chodzi o mycie okien, kafelków w łazience, szafek w kuchni, zmiany firan i innych takich fajnych to biorę sprzątaczkę. Zażartowałam tak wczoraj w rozmowie z tż, a on że płaci za wszystko i nawet się nie zastanawiamy. Taki ze mnie leń...
Ogólnie bardzo ładne łóżeczko. piszecie że cena szuflady to 100 zł i sobie liczą. Ja jak byłam w Boćku w Zabrzu i oglądaliśmy łóżeczka to jedno kosztowało 350 a drugie takie samo tylko inny kolor i fajniejszy nadruk 430 zł cieszę sie że mi sie udało kupić moje za 300zł

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-10-19 o 15:19
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:19   #1062
acapella
Zadomowienie

Halwaya, u Ciebie różne przeboje to nie dziwię się, że się denerwujesz, ale na pewno wszystko będzie dobrze Trzymam kciuki Jakby coś było nie tak, to wywołają Ci poród wcześniej, a teraz to już nie ma takiej spiny, w końcu duże nasze dzieciaczki i poradzą sobie
A i zapomniałam, imię Anna bardzo ładne, uniwersalne. Chociaż Iga chyba bardziej mi się podoba. Ina i Ida też

Ja Sylwoha mam wg OM 9 grudnia, ale nigdzie nie jest to zapisane na szczęście tylko wszędzie 1 grudnia, więc mam nadzieję, że będą tą datę brać pod uwagę.

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-10-19 o 15:25
Stary 2015-10-19, 15:19   #1063
halwaya
Zakorzenienie

Ogolnie. Ja ci z pampkami nie pomogę. Nie kontrolowalam ile idzie. Czasami ledwo co Pieluszke zmieniłam to panienka w nią narobila

Stary 2015-10-19, 15:20   #1064
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Accapela. Ja jutro też zaczynam 35tc i to będzie równo miesiac do planowanego wywołania porodu! O ile nic się nie zmieni! Tez torbę mam tak z grubsza spakowana.. ale to naprawdę wersja okrojona póki co
Jutro mam USG. Troche się denerwuje czy wszystko jest ok. Jak przyrost dziecka..
Będziemy trzymać kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze
Stary 2015-10-19, 15:21   #1065
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wsadziłam pranie dziecia do pralki Jeszcze dziś odwiedzę Pepco i mam nadzieję, że uda mi się skompletować resztę ciuszków Do apteki po butelki, a wieczorem zamówię materac do łóżeczka i na gemini w końcu koszyk zrealizuję i wiecie co? Dla Szymka będzie KOOONIEEEC! Ale się cieszę! Przynajmniej o coś głowa spokojniejsza będzie, no i kieszeń w końcu na moment też

Chciałam zapytać dziewczyn, które mają już dzieci - na ile mniej więcej dni powinna wystarczyć paczka pampków 152 szt.? Średnio liczyłam 8 dziennie i wyszło mi 19 dni, ale coś dużo mi się wydaje.
Jak zużywały wasze dzieciaki ?

Kupiłam uspokajacze z napisem I love milk i drugi I love mama, a widziałam jeszcze I love papa, chyba tez sie skusze
10-12 pampersow na dobe musisz liczyc. Zwlaszcza ze male dziecko je co okolo 2h wiec co 2h przewijanie.

Rozmawialam wlasnie z kumpela na ten temat ostatnio.
Jednakze nie warto kupowac drogich pieluch na poczatek - bo i tak czeste zmiany, lepiej mniej chlonne tansze nawet, bo nie ma praktycznie mozliwosci ze maluch sie przesika.

a im wieksze dziecko tym lepsze pieluchy bo zuzycie mniejsze.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:21   #1066
halwaya
Zakorzenienie

Ja mam wg OM pierwszego grudnia, ale cykle miałam dłuższe, więc de facto wg moich obliczeń tp powinien byc 06.12 Mi tam jednak listopad jak najbardziej pasuje

Stary 2015-10-19, 15:23   #1067
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuje zeobic cos takiego

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Ogolnie ale tacy ludzie to wampiry energetyczne
Ja bym mimo wszystko olala..
Bardzo fajne te chmurki to styropian? A kulki to planujesz cotton ballsy kupic? Bo ostatnio myślałam nad nimi do ozdoby, tylko sporo kosztuja ;/
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
O, to pokaż rosi:
Tak, na łóżeczko bo ono jest dość toporne i chciałam na nim coś ładnego przykleić
Już cebulką, robię fotkę

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Mój ostatnio przeszedł samego siebie
Poprosiłam go o posprzątanie łazienek- takie cotygodniowe, ale oczywiście mnie nie słuchał dokładnie...
Zachciało mi się siku i idę do łazienki, patrzę on cały mokry, patrzę dalej w łazience stoi stołek- mówię do niego 'D. zlituj się, po co Ci ten stołek?' (myślałam, że na siedząco myje sedes), a on do mnie, bo tu nie sięgam i pokazuje ścianę u góry...
Wymył całe łazienki po sufit, bo mnie nie słuchał i pomyślał, że pewnie mu kazałam

Iga ślicznie!
Natalia- wszystkie, które znam to wariatki
Zuzia też ładnie, ale już bardziej popularne

Znam jedną Idę- jest... baardzo dziwna

Śliczne łóżeczko i ładne kolory

Mnie rozbiera przeziębienie jeszcze tego mi brakowało
O kurczę, myslę, ze Mój by na coś takiego nie wpadł, on zawsze wszystko po najmniejszej linii oporu, żeby tylko sobie ułatwić, więc wątpię

Zle sie czujesz?

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

Fajnie, ze jednak mimo że rzadko to zdarzają się tacy ludzie. Też byłam dzisiaj w labo, ale nie liczyłam na szybsze wejście, bo same kobietki w ciąży praktycznie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ja dziś poszłam na wagary Będę musiała zostać raz z tygodniu 12h, ale trudno... Tak mnie boli brzuch od rana, to chyba skurcze nie wiem. Boli jak na okres, ale o wiele mocniej Leżę i jest trochę lepiej.

Panika!

Dobrze, ze zostałas w domu, skoro tak słabo się czujesz ;/ mam nadzieję, że leżenie Ci pomoże ;* kurczę na prawda by Ciebie już blisko, ale blisko też bezpiecznego terminu, więc to też dobrze

Oby to nie była cholestaza ;/

Super sen

A ja zamiast szykować jedzenie to zasnelam.

Nie wiem co mi jest, jakoś tak spać mi się chce, czy to pogoda taka czy tez coś mnie bierze, mam nadzieję, że nie ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:33   #1068
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
10-12 pampersow na dobe musisz liczyc. Zwlaszcza ze male dziecko je co okolo 2h wiec co 2h przewijanie.

Rozmawialam wlasnie z kumpela na ten temat ostatnio.
Jednakze nie warto kupowac drogich pieluch na poczatek - bo i tak czeste zmiany, lepiej mniej chlonne tansze nawet, bo nie ma praktycznie mozliwosci ze maluch sie przesika.

a im wieksze dziecko tym lepsze pieluchy bo zuzycie mniejsze.
Na razie Pampersy wygrywają u mnie cenowo - 49 gr za sztukę za "dwójki". Moim zdaniem jak za Pampersa to tanio.

Chyba, że któraś kupiła taniej
Stary 2015-10-19, 15:42   #1069
sylwoha
Zakorzenienie

Rudaska dlatego mysle o naklejkach

Syluska tak, planuje cotton balsy- ate chmurki to mie wiem co, ale moze skonczyc sie na naklejkach :p
A cotton ballsy byly w biedrze a ja przegapilam (
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:50   #1070
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Syluska tak, planuje cotton balsy- ate chmurki to mie wiem co, ale moze skonczyc sie na naklejkach :p
Noo, były...Ja polowałam i co, o godz. 8 rano już nie było ani jednego

W markecie Jula są, ale są droższe bo chyba ok 70 zł
Stary 2015-10-19, 15:50   #1071
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja jakoś tym się nie przejmuję, w tej chwili w ogóle mi na tej pracy nie zależy. A jak to jest po macierzyńskim, jeśli w trakcie wygaśnie umowa? Przysługuje zasiłek? No bo rok zasiłku to byłoby jakieś rozwiązanie
ja i tak nie mam zamiaru tam wracac ale sam fakt ze moge byc bezrobotna.. nie wiem jak to jest z tym zasiłkiem, znając PL nie przysługuje;p

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Mnie rozbiera przeziębienie jeszcze tego mi brakowało
uciekaj pod kołderkę !

Cytat:

Panika!
właśnie też spanikowałam ...

ja już po wsumie najgorsze dziury mam wyleczone zostały jakies małe i usuwanie kamienia .. ale kurde jak to jest z tym usuwaniem kamienia i piaskowaniem w ciąży ? bo jakbym mogła to zrobiłabym juz to za tydzien i miała spokoj ... a reszte zebow po porodzie .. co miesiac/dwa jeden i bym miała wszystko wyleczone..

weszłam do pepco i jakos nic nie znalazłam a tez brakuje mi paru rzeczy do zamknięcia ubraniowej wyprawki..
odpoczne chwile i biore sie za jedna część szafy.. - najgorzej to zacząć.. :P

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:52   #1072
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

a ja kupiłam, ale różowe
troche słabo mi do chłopca pasują, ale w sumie ściany w sypialni tez mamy takie w róż wpadające
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 15:53   #1073
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
O kurczę, myslę, ze Mój by na coś takiego nie wpadł, on zawsze wszystko po najmniejszej linii oporu, żeby tylko sobie ułatwić, więc wątpię

Zle sie czujesz?

A ja zamiast szykować jedzenie to zasnelam.

Nie wiem co mi jest, jakoś tak spać mi się chce, czy to pogoda taka czy tez coś mnie bierze, mam nadzieję, że nie ;/
Mój sam sobie roboty dołożył przez niesłuchanie w sumie ma za swoje, może nauczy się słuchać

Właśnie średnio... od 2 dni gorzej mi się oddycha przez nos, mam dziś dziwny ból głowy i jakieś ciepło w gardle czuję :/ Mam nadzieję, że jednak nie rozkręci się na dobre

Oby Ciebie nie rozkładało :/ Może po prostu zmęczona jesteś?
Stary 2015-10-19, 15:55   #1074
ogolnie
Zakorzenienie

0enedue mi dentystka powiedziała, że jeśli nie jest to jakiś przerażający kamień nazębny to zostawić na po ciąży, bo jak usuwa to są takie wibracje małe i może się dziecko zestresować.
W ogóle, moja dentystka twierdzi, że jak można z czymś w ciąży poczekać to lepiej poczekać, bo to nie to, że nie można dać np znieczulenia, ale stres matki powoduje stres dziecka.
I mnie odesłała do domu z wiedzą, że mam kamień i zęba do wyrwania
Stary 2015-10-19, 15:56   #1075
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Przyszły mi dziś legginsy ciążowe z http://99shop.pl/
Wyglądają bardzo porządnie, zobaczymy jak po praniu
Ja kupiłam te zimowe ale przy chodzeniu trochę mi się zmechacily zwłaszcza w kroku ale przynajmniej ciepłe sa
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 16:01   #1076
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

też się nie załapałam a mam na nie wizję na łóżeczku..

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Odzywała się do Was Lobo bo widze ze 14.10 była na wizazu...

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 16:03   #1077
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam te zimowe ale przy chodzeniu trochę mi się zmechacily zwłaszcza w kroku ale przynajmniej ciepłe sa
ja wzięłam dwie pary zwykłych bawełnianych, ale w legginsach chodzę tylko po domu
a większość czasu i tak ostatnio lezę
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 16:06   #1078
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
uciekaj pod kołderkę !

weszłam do pepco i jakos nic nie znalazłam a tez brakuje mi paru rzeczy do zamknięcia ubraniowej wyprawki..
odpoczne chwile i biore sie za jedna część szafy.. - najgorzej to zacząć.. :P
W sumie to leżę większość dnia. Wstawałam tylko obiad sobie zagrzać i do pralki.

Ja w sumie też potrzebuję kilku ubranek jeszcze, ale jakoś czekam na promocje w tesco i świąteczne ubranka
Może jak pojadę do Rzeszowa- planuję, może jeszcze będę miała siłę to wtedy zaszaleję

Dziś zamówiłam przewijak i prześcieradła na przewijak.

I muszę zacząć myśleć o prezentach świątecznych, bo nie wiadomo kiedy się rozpakuję i chcę, żeby były gotowe, żeby mąż do mamy zawiózł w wigilię w razie czego
Stary 2015-10-19, 16:07   #1079
acapella
Zadomowienie

Sylwuska, Aniqa nie dajcie się przeziębieniu! Ja łykam teraz więcej wit. D na odporność, słabo by było zachorować jak nic skutecznego nie można zażyć ;/

Cottonballsy w biedronce miałam w ręce, ba w koszyku. Ale nie byłam przekonana do nich i odłożyłam. Potem ogarnęłam jak bardzo drogie są wszędzie indziej

Ogolnie, to ja kupowałam pampersy za 42 grosze, ale jedynki nie dwójki. Nadal są w Rossmannie, jakby ktoś nie miał, ale nie każdym.
Stary 2015-10-19, 16:07   #1080
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość

Odzywała się do Was Lobo bo widze ze 14.10 była na wizazu...
Właśnie Lobo nic nie pisała... też cały czas o niej myślę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości