|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Ja się bardzo cieszę z tego co dostaje i nie ważne co to jest. I co jest złego w kupowaniu ciuchów zamiast zabawek? Ja też kupuję tylko ubrania, zabawek nie kupuję wcale dla córki, bo zawsze coś od kogoś dostanie. W prezencie dla kogoś też kupuję ciuszki. A ciuchy zawsze się wynosi i zawsze ich brak. A teraz córka ma jakieś zainteresowania to np. ubrania z Elsą są bardzo trafnym prezentem dla niej, tym bardziej, że dziewczynki już w przedszkolu zaczynają patrzeć na takie rzeczy. A zaraz Wam pokaże co dostałam przed chwilą od teściów, zrobię tylko zdjęcia.
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten diesel ma palić ok 6-7l |
|
|
|
|
#4683 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie mam się oszczędzać i w czwartek mam wizytę żeby sprawdzić jak się sytuacja rozwija. Cytat:
![]() Cytat:
medeline Doskonale cię rozumiem bo też mam taki typ teściów. Bardzo nie lubię jak ktoś mi kupuje coś i nie pyta o zdanie. Ostatnio przywieźli mi 12 szklanek i 12 bulionówek bo... tanie były. Oddałam z powrotem bo nie mam gdzie takich rzeczy trzymać. Dla małej nic na szczęście nie kupują bez pytania bo już afera z wózkiem przy synu była Ogólnie staram się sytuację stawiać jasno i zauważyłam, że jak się powie prosto z mostu o co chodzi to i atmosfera jest lepsza potem
|
||||
|
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
medmusicie z nimi porozmawiać, po prostu powiedzieć, że fajnie że chcą coś kupić, ale ubranek masz już wystarczająco a szkoda żeby leżały nieużywane, i że jak chcą to jeszcze Ci brakuje np takiego i takiego kocyka. Ja musiałam ostatnio też moich rodziców przed ubrankami powstrzymać bo cały czas chcą coś kupić. Powiedziałam, że jak chcą ubranka to już takie na 68, 74 tych małych nie potrzebują,
Cytat:
kupuje wózek i u mnie tak było, ale ja wybrałam a oni po prostu zapłacili. Sami nawet nie chcieli się podejmować tego wyzwania jak pojechali i zobaczyli ile jest tych wózków to sami stwierdzili, że nie wiedza na o zwracać uwagę. Cytat:
O super, ciekawe czy będzie wolny termin ten co chcecie. Zależy jeszcze jaki to samochód, chociaż zawsze na gaz jest taniej, my mamy diesla i wcale, aż tak dużo nie pali jakby się mogło wydawać. |
||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, no bo jak dostaję coś całkiem nie w swoim guście, albo coś, co już mam, to mnie to nie cieszy. A wiesz, Ty znasz rozmiar swojej córki, wiesz ci lubi to kupisz ubrania. A jak oni nigdy nie spytali, kupują na oko widząc dziecko 2 razy w roku, choć rodzice mówią, że mały marzy np o misiu czy wozie strażackim, to nie wiem, wydaje mi się, że wtedy to trochę dziwnie może wyjść i ja jako matka bym się nie cieszyła, jeśli ubranka są nietrafione. Można sprzedać, ale jak sprzedać prezent od kogoś, to też tak średnio...
KINGA, fakt, dużo zależy jeszcze od pojemność i mocy silnika, skrzyni biegów chyba itp
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-19 o 15:27 |
|
|
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może trochę mój poprzedni post zabrzmiał niewdziecznie tylko właśnie mnie dziwi że od lat mówili że wnuka by chcieli (to ich pierwszy będzie) Jak się okazało że w ciąży jestem to wózek obiecywali a jak kupno coraz bliżej to nagle na spółkę z moimi rodzicami zamierzają płacić. (i wcale nie chodzi o to że ich nie stać na taki wydatek poprostu mój mąż skwitował to tak:" nie jestem moim bratem i już")
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- medeline z tymi ubraniami dla dziecka np na święta czy urodziny dziecka, to Cię rozumiem bo jak dla mnie to ubrania dla dzieci to się kupuję dla rodziców, jakie to dziecko ma z tego radochę? No chyba że tak jak uaoo pisze, że aktualnie jest jakaś bajka i ona chce koszulkę z tym motywem to tak. Prezenty mają sprawiać radość dziecku, no chyba że taki noworodek to wiadomo, ze sam nie decyduje co mu się podoba. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Chyba, że ubranko i coś do tego i wtedy wszyscy zadowoleni.
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
No to smok rzeczywiście straszny, nasz to pali 9 -10 litrow gazu w mieście.
Edytowane przez kogielmogiel Czas edycji: 2015-10-19 o 15:37 |
|
|
|
#4689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też powiedziałam, że zamiast ubranek wolę to i tamto i też po to stworzyłam listę Super, ale nie wiem czy takie do końca. Mam mieszane uczucia.. Niech pali nawet 10 to i tak mniej niż 25 gazu Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- A i witam wszystkie nowe |
||
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do córki teściowie zawsze się pytają co ma, czego nie ma, a co by chciała dostać. Tak samo było tym razem, zapytali co chciałaby dostać na urodzinki, więc powiedziałam co by chciała i to jej właśnie kupili. Ale jeżeli chodzi o dzidzię w brzuszku to się w ogóle nie pytają co mam, a czego nie i tu trochę może faktycznie nie fajnie, bo mam listę pięciu rzeczy, które chciałabym dla dziecka, a osobiście nie kupię, bo np. albo za drogie, albo mi szkoda kasy. Mam nadzieje, że może kiedyś się zapytają, bo mi głupio samej powiedzieć "kupcie to i to bo nie mam kasy". Lecz ciuszki, które dostałam wszystkie są fajne, ładne i nie tanie i się z nich cieszę, bo nie miałam nic w tym najmniejszym rozmiarze.
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
magda ten Twój rzeczywiście dużo pali, a z takim prezentem sama nie wiem co bym zrobiła, u nas najdroższy prezent to wózek z fotelikiem, ale to nawet nie dla nas tylko dla ich pierwszego wnuka więc to inna sprawa. A u Ciebie skoro sami zaproponowali, to na pewno to dogłębnie przemyśleli, jeżeli trafiła się okazja, mają na ten cel pieniądze, chcą wam zrobić prezent to fajnie. A kombi przy dziecku tym bardziej się przyda, ja nie wyobrażam sobie mieć teraz mały samochód z małym bagażnikiem.
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja was dziewczyny doskonale rozumiem, bo moja teściowa bardzo lubi nas uszczęśliwiać na siłę. Pewnych rzeczy też nie lubię dostawać bez konsultacji, bo zwyczajnie mam inny gust i nie cieszy mnie prezent jak on mi się po prostu nie podoba. Teraz też była walka z prezentem na rocznicę. Kupili ten termometr, no udało się im świetnie, ale wcześniej było w planach co innego i tygodniami było tłumaczenie, że to strata pieniędzy, bo i tak nie mamy gdzie tego trzymać.
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
UAO, właśnie o to chodzi. Żeby jeszcze pytali. Boję się, że u nas będzie podobnie :/ Pytali, czy pomóc teraz w kupnie ubranek, bo z domu mało wychodzę
powiedzieliśmy, że nie, że jedziemy kupić sami przy okazji, bo i tak musimy być w Rzeszowie. Ogólnie mąż zdaje im sprawozdanie czasem co kupiliśmy, co mamy, lub co chcemy kupić, bo się po prostu lubi tym pochwalić. I mam już teoretycznie komplet na najmniejsze rozmiary, a teraz mam wieści, że kupili ciuszki na te rozmiary co już mam. To mnie trochę tak wprowadza W dyskomfort, bo z jednej strony super a z drugiej mi nie pasuje, że będę mieć tyle rzeczy na rozmiar, którego mogę nie użyć, ani nie miałam wpływu ba to, jaki rodzaj ubranek został zakupiony... tym bardziej, że wystarczył by telefon, że jednak chcą kupić, to albo większe albo już po porodzie, bo wtedy to już chyba człowieka oświeca, dziecko rośnie i każde ubranko na rozmiar lub rozmiar plus jest przydatne. A nie będę się do nich krzywic przecież, bo widać sprawiło im to radość. Tylko głupio potem sprzedawać coś z metką, nie użyte, co miało być dla naszego syna i jeszcze na tym się "wzbogacić" nie wydając od siebie ani złotówki :/ Rozumiem, że może być ci niezręcznie z tą listą. Mi się np. Podoba taki szumiś, jakakolwiek fajna kontrastowa W kolorach karuzela z muzyczką czy mata edukacyjna lub jakieś pierwsze zabawki bądź coś w tym stylu. No ale ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
To powiem wam, że jak tak czytam co wy przechodzicie, to ja się cieszę, że moi rodzice chcą kupować, ale jakoś w miarę kupują po mojej myśli, wiadomo czasami zobaczą coś bez czego nie potrafią wyjść ze sklepu np jakieś śpiochy których ja bym już nie kupiła bo stwierdzam, że na tyle mam, no ale to tylko dziadkowie. Wtedy mówię, że ładne ale już wystarczy tego rozmiaru, że następnym razem jak chcą to już większe. Mama spędza ze mną godziny na skayp i pokazuję je np kocyk jaki bym chciała, wtedy chodzi i szuka, robi zdjęcie przysyła i pyta czy to coś takiego. Teściowa moja nie żyje więc siłą rzeczy.. Rodzeństwo męża jak na razie nic nie proponuje, pewnie coś kupią jak będziemy jechać z małym do Polski, ale kiedy to będzie.
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to są te rzeczy, które dziś dostałam od teściów (wszystko na rozm. 56):
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-10-19 o 18:21 |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Wzięłam się za porządki w szafce, którą przenieśliśmy z sypialni do salonu i nie wiem czy wy tez tak macie, że chcecie coś wyrzucić bo za mało miejsca, ale nie wiadomo co, albo gdzie coś schować, zostałam z kupką rzeczy z którymi nie wiem gdzie umiejscowić.
|
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale już nie będę dyskutować ![]() Mój teraz nie ma małego ale wchodzą kółka od wózka a gondola już by się np. nie zmieściła No nic niech im będzie. Tylko jak mi zacznie wypominać to zastrzelę I OFICJALNIE!! 25 czerwca o 15:00 bierzemy ślub a dziecko chrzest
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczne ubranka ![]() magda1706 Gratuluję
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-19 o 17:05 |
|
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Ja bym chciała karuzelę taką z pluszakami, ale dać 70 zł na taką pierdółkę to mi szkoda po prostu... Obejdzie się dziecko bez karuzeli
|
||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 a jaki dokładnie macie dzień zaplanowany na ślub?
co do auta to kombi teraz się wydaje najbardziej pożądane ![]() uaoo super rzeczy od teściów
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie da się nie zauważyć
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie teściowa będzie niedługo uczyła szyć na maszynie ![]() ale ty masz otulacz Cytat:
tym bardziej że siostra moja była bardzo zadowolona z angelcare i kupowała też z polecenia koleżanekCytat:
hmm, z jednej strony rozumiem, a z drugiej - odpuść, jeśli im to sprawia radość, to niech kupują. ewentualnie niech wam kupią kartę prezentową do jakiegoś sklepu i wybierzecie co potrzebujecie. Cytat:
![]() ja mam zwolnienie na kolejny tydzień, jupi i doszły wyniki glukozy...nie wiem jak to możliwe, ale po godzinie mam 61...i brak podanej normy :/ TSH spadło do 2.035 (a brałam euthyrox tylko 5 dni przed badaniem, tzn. zaczęłam 5 dni wcześniej!), hemoglobinę mam na dolnej granicy normy.no i miałam też wcześnie rano USG, wszystko w porządku z córką, waży 800g i jest bardzo pucołowata
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-19 o 17:08 |
||||
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką chcieliście czy wasza już była zajęta.? Zobaczysz, pojeździcie kombi to go nie zamienisz na inny I pomyśl ile rzeczy musisz zabrać jadąc z dzieckiem, sama mówisz że stelaż do bagażnika, a gondola już musisz z tyły, a z tyłu już siedzi dziecko w foteliku wsadzisz gondolę, też musisz ją jakoś przypiąć co by nie stwarzała zagrożenia dla dziecka do tego jakaś torba z rzeczami i ledwo się mieścisz. A tak to wkładasz wszystko do bagażnika i jedziesz sobie gdzie tam chcesz
|
|
|
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma innej opcji ![]() My myśleliśmy ale dopiero po ślubie ewentualnie kupić jak zostanie coś pieniędzy ... ale teraz przed ślubem to nie chcieliśmy się szarpać na takie wydatki. No ale niech im będzie
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4708 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
ale to i tak dużo ![]() Oooo no to już duża dziewucha ![]() Cytat:
![]() Wiem, sama chciałam kombii, ale nie teraz, a trochę później jak nas będzie stać no ale niech im będzie ![]() Cytat:
Tak, łączymy uroczystości
|
|||
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że nie tylko ja mam problem z rzeczami z którymi nie wiem co zrobić, bo zazwyczaj jestem nie zdecydowana i nie umiem wyrzucić. Albo jak wyrzucę to za chwilę jednak by się przydało, no ale jak dzidzia będzie to ja nie mam na tyle miejsca aby gromadzić. Muszę być twarda
|
|
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak mam z moimi rzeczami... nie chodzę a nie wyrzucę, bo na pewno się przyda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

A ten diesel ma palić ok 6-7l
cieszą się na rodzeństwo? chłopiec czy dziewczynka?
Ogólnie mam się oszczędzać i w czwartek mam wizytę żeby sprawdzić jak się sytuacja rozwija.
Ogólnie staram się sytuację stawiać jasno i zauważyłam, że jak się powie prosto z mostu o co chodzi to i atmosfera jest lepsza potem 

taką chcieliście czy wasza już była zajęta.?