Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-19, 18:33   #4591
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Ide mala myc i chlopakow ogarniac do spania. A potem mjm i lody

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 18:33   #4592
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Miałam nie pisać, ale sie nie dziwie, ze black sie wkurzyła, bo często bywają posty ( nie mowie konkretnie o tym, ale identyczna dyskusja sie juz toczyła i pamietam ja żywo bo ja i Domima wówczas walczyłyśmy o kp) ze mamy mm nie wiedza, co dają swoim dzieciom, ze dają im truciznę, ze kp najlepsze. Tak jakby karmiąc mm nigdy sie o kp nie słyszało i juz na etapie starań zakładało, ze tylko butla. A tak zwykle nie jest i jest to krzywdzące. Poza tym jak nie mm to co mam dawać swojemu dziecku, jak nie moge kp? Wodę? Nieudolne kp w moim przypadku doprowadziło do tego, ze juz 2 miesiąc kilka razy w tygodniu jeżdzę z córka na rehabilitacje, ze wzrost ma 97 centylu a wagę na 20 dopiero ruszyla, i sama nie wiem, co jeszcze. Jest ok jak wychodzi a jak nie wychodzi? To co? To jestem zła matka i głupia w dodatku, bo nie wiem, jakie korzyści daje kp? Zreszta black napisała, ze post ja wkurzył, nie cytowała go najpierw. I nie wiem, dlaczego nie mogła napisać, ze ja to wkurzyło? To na forum mozna pisać tylko miłe rzeczy, a jak cos/ktoś Cie denerwuje to co? Ja tez moge kogos wkurzać i moze mi to powiedziec, takie zycie, człowiek i jego poglądy nie sa i nie musza byc przez wszystkich lubiane, a jak sie cos pisze w Internetach to należy liczyć sie z tym, ze ktoś gdzies moze to skrytykować. Mnie wlasnie z kolei wkurza to, ze zawsze przy jakiejs wymianie zdań tu okZuje sie, ze nic nigdy nikomu ... No tyle chciałam napisać. A publiczne kp mi sie zdarzyło dwa razy - raz na grillu z koleżankami ( we 3 kp na raz ;p) i raz na spacerze, na krawężniku w kucki ( ale to w odludnym niejscu). Ogólnie jak cycki przestały mnie bolec to lubiłam kp - pachnąca, ciepła dzidzie karmić, ale cóż, wyszło jak wyszło. W ogóle moja dzidzia tak pieknie jadła a juz 3 dzien masakra - wyrywa łyżkę, pcha do buzi rękę razem z łyżka, pluje, a w połowie płacze. Butli nie dojada, kleikiem gardzi. Nie wiem, o co jej chodzi ... Jutro emigrujemy, a gh niech sobie radzi sam. Kupiłam dzis Zuzce grające zabawki, sa super, ale uciekają hehe do tego moja mama lezy w szpitalu a ja nie mam kiedy jej odwiedzić...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 18:35   #4593
madzixx88
Zakorzenienie

Gosiak-nie chodziło mi o wciskanie całej porcji tylko ze nir mam kiedy wcisnąć w ciagu dnia kp, obiadku, deserku i jeszcze kaszki jakbym miała zacząć podawac
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 18:39   #4594
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Miałam nie pisać, ale sie nie dziwie, ze black sie wkurzyła, bo często bywają posty ( nie mowie konkretnie o tym, ale identyczna dyskusja sie juz toczyła i pamietam ja żywo bo ja i Domima wówczas walczyłyśmy o kp) ze mamy mm nie wiedza, co dają swoim dzieciom, ze dają im truciznę, ze kp najlepsze. Tak jakby karmiąc mm nigdy sie o kp nie słyszało i juz na etapie starań zakładało, ze tylko butla. A tak zwykle nie jest i jest to krzywdzące. Poza tym jak nie mm to co mam dawać swojemu dziecku, jak nie moge kp? Wodę? Nieudolne kp w moim przypadku doprowadziło do tego, ze juz 2 miesiąc kilka razy w tygodniu jeżdzę z córka na rehabilitacje, ze wzrost ma 97 centylu a wagę na 20 dopiero ruszyla, i sama nie wiem, co jeszcze. Jest ok jak wychodzi a jak nie wychodzi? To co? To jestem zła matka i głupia w dodatku, bo nie wiem, jakie korzyści daje kp? Zreszta black napisała, ze post ja wkurzył, nie cytowała go najpierw. I nie wiem, dlaczego nie mogła napisać, ze ja to wkurzyło? To na forum mozna pisać tylko miłe rzeczy, a jak cos/ktoś Cie denerwuje to co? Ja tez moge kogos wkurzać i moze mi to powiedziec, takie zycie, człowiek i jego poglądy nie sa i nie musza byc przez wszystkich lubiane, a jak sie cos pisze w Internetach to należy liczyć sie z tym, ze ktoś gdzies moze to skrytykować. Mnie wlasnie z kolei wkurza to, ze zawsze przy jakiejs wymianie zdań tu okZuje sie, ze nic nigdy nikomu ... No tyle chciałam napisać. A publiczne kp mi sie zdarzyło dwa razy - raz na grillu z koleżankami ( we 3 kp na raz ;p) i raz na spacerze, na krawężniku w kucki ( ale to w odludnym niejscu). Ogólnie jak cycki przestały mnie bolec to lubiłam kp - pachnąca, ciepła dzidzie karmić, ale cóż, wyszło jak wyszło. W ogóle moja dzidzia tak pieknie jadła a juz 3 dzien masakra - wyrywa łyżkę, pcha do buzi rękę razem z łyżka, pluje, a w połowie płacze. Butli nie dojada, kleikiem gardzi. Nie wiem, o co jej chodzi ... Jutro emigrujemy, a gh niech sobie radzi sam. Kupiłam dzis Zuzce grające zabawki, sa super, ale uciekają hehe do tego moja mama lezy w szpitalu a ja nie mam kiedy jej odwiedzić...
Dobrze ze nie nadrabialam wszystkiego i nie wiem o co chodzi bo pewnie tez bym sie wkurzala.
Gdzie emigrujecie? I co zrobil gh ze go mianowalas gh? :P

Wspolczuje mamy w szpitalu. Mam nadzieje ze to nic powaznego

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 18:44   #4595
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Gosiak-nie chodziło mi o wciskanie całej porcji tylko ze nir mam kiedy wcisnąć w ciagu dnia kp, obiadku, deserku i jeszcze kaszki jakbym miała zacząć podawac
Zamiast kp daj obiad najpierw. Nie musi po 3h dawac mleka tylko deser na przyklad. Robi Ci jakies rowne przerwy miedzy karmieniami zeby to latwo zsynchronizowac? Moja je co 3h lub ciut dluzej, ale jak mija 3h to grzeje zupe i daje popic herbata po kolejnych 3h mleko lub deser. Kasze daje rano lub na wieczor.
No i nie chodzilo mi o wciskanie calej porcji

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

PAVLINECKA zdrowka dla mamy!

Stary 2015-10-19, 19:04   #4596
madzixx88
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Pavlineczka-nie obwiniaj sie, moja szwagierka po miesiącu zaczela karmić mm i jej córka cały czas na 3 centylu była nie każde dziecko musi być pulchnym niemowlaczkiem. Do dzis jest mega chudzielcem mimo odpowiedniego do swojego wieku wzrostu, wszystkie badania porobili i taka jej uroda

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Zamiast kp daj obiad najpierw. Nie musi po 3h dawac mleka tylko deser na przyklad. Robi Ci jakies rowne przerwy miedzy karmieniami zeby to latwo zsynchronizowac? Moja je co 3h lub ciut dluzej, ale jak mija 3h to grzeje zupe i daje popic herbata po kolejnych 3h mleko lub deser. Kasze daje rano lub na wieczor.
No i nie chodzilo mi o wciskanie calej porcji

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

PAVLINECKA zdrowka dla mamy!

Dzis było tak: 5:30 kp, 7:50 kp, 12:00 120 ml obiadku +kp, 15:00 kp, 17:15 40 ml deserku, 18:15 kp. Mogłam dac deserek o 15 ale kiedy kaszkę dawać, jak dam rano to sie zapcha i obiadku nie zje. Musiałabym dawać jak dziewczyny o 18 i po kąpieli o 19 kp ale dzis np juz śpiąca była na wieczor i marudziła wiec kaszka by pluła tak sadze

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2015-10-19 o 18:55
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 19:20   #4597
blackberry89
Zakorzenienie

Pavlinecka a co z mama? Zdrowka dla niej! No i ladnie napisalas ten post 😊
Za pol h lece na zumbe.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 19:22   #4598
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
KAMILOVE roznica jest taka ze w tym kubku to jest dziura spora i leci z niej. Kubek jak treningowy to lovi 360 jest fajny i polecam.

MADZIX jedzenia sie nie wciska ile zjada to jej decyzja moze tyle starcza jej. Moja tez od razu nie jadla calej porcji tylko po pol. Daj jej czasu

Ja dalej nie rozumiem jaka jest różnica 😝 a tez chciałam to pytanie zadać.

Pavlinecka współczuje mamy w szpitalu A mój Tż tez dzisiaj na miano gh zasłużył. Dobrze ze dziś ma wolne, to sobie odpocznę

Madzix też myślałam dzisiaj o tym przestawianiu czasu, muszę też to poprzesuwać, bo zasypianie o 20 mi nie pasuje A z tym wciśnięciem kaszki rzeczywiście nie tak łatwo masz, u nas raczej nie powinno być problemu bo Adka często jje - może uda się nam zlikwidować kilka karmień sytym posiłkiem

Już zaparzyłam sobie herbe i ciacha precelki z masłem będę pałaszować Adeczka śpi, moment usnęła bo ją przetrzymałam od 15 zeby juz drzemki nie robiła.
Stary 2015-10-19, 19:35   #4599
gossip_girl21
Zakorzenienie

Siema, u nas ok dzień intensywny, siedzę na tronie i słucham jak mąż drze gębę w salonie do telefonu a tam córka śpi.... Zabije go.... Się człowiek wysrać nie może w ciszy w spokoju 😕

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 19:50   #4600
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Majka byliście u okulisty??
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hejka. Bylismy na spacerku w koncu. Maly dzis marudny.
Zupke slabo zjadl.

Majka bylas z szymkiem u okulisty?
Myślałam że zapomnicie bo nue chciałam pisać. Jestem załamana. Ma duza b.duza wadę wzroku. Jedno oko +7 a drugie +2,5. Plus to chyba że widzi z bliska? Nie dopytalam. Nie spyt.czy mozna to laserowo korygowac.
Mamy jezdzic na cwiczenia oczu. Okulary narazie słabsze zeby oczka przyzwyczaić. To wada wrodzona.
Duzo łez dziś wylalam.
A bylo tak dobrze i pięknie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Hej znów Was podczytywałam na raty i nie wiem czy odniosę się do wszystkiego co chciałam

Boleczka hej wczoraj myślałam o Was super, że już jedną nogą na swoim, kolejny krok to mieszkanko pewnie co?

Gosiak jest różnica między niekapkiem a kubkiem treningowym? Nie wiem co kupić... a mam kupon do SP na -40% na akcesoria dla dzieci, mogłabym wykorzystać

Niezawsze super, że uczelnia to taka odskocznia i dziewczyny fajne ja nie wiem czy bym się w szkole teraz odnalazła stres i te sprawy

Majka współczuję nastroju oby młody zaczął w końcu solidne porcje wcinać i przestał mamę stresować a czemu masz obawy przed podawaniem jogurtów dla dzieci? lepszy skład ma mm? pytam bo nie wiem, w sumie zamierzam rok karmić a co później to nie wiem, chciałam uniknąć podawania mm ale czy tak się da

Goczek mam ten organizer baby ono z niebieskim chcesz? Nówka sztuka, kupiłam na początku w porywach zakupów dla małej niepotrzebnie

Violka, Madzixx pięknie dziewczyny pojadły moja dziś dokończyła brokuła, zaprawiła dynią i cycem, fajnie je, nie mogę narzekać.

Udało mi się wczoraj kupić kurtkę na zimę także jestem happy tylko kozaki się robią u szewca i coś zrobić nie mogą na sobotę dałam już termin ostateczny.
Te jogurty chyba nie sa na mm, nue wiem sama? Ale one sa sztuczne bo maja b.dlugi termin i nie wymagają lodówki. Nie mówię że ich nie podam ale duzo w nich cukru. Lepiej chyba jog.naturalny z owocami ale u nas odoada bo wysypka nie schodzi i podejrzewam nabiał.
Stary 2015-10-19, 20:05   #4601
violka848
Zakorzenienie

Majka to rzeczywiście wada spora, ale jeśli wrodzona to i synkowi ciężko było to zauważyć. Okularki pomogą nie martw się tak bardzo kochana 😘
Stary 2015-10-19, 20:05   #4602
cashmere
Zakorzenienie

MAJKA przykro mi z powodu wady wzroku Szymka Rozumiem Twoje łzy

PAVLINECKA zdrowka dla mamy! To coś poważnego?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 20:10   #4603
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ale zalecialo lizusostwem
Podlizuje sie do Boga,ze niby takie dobre fluidy do innych rozsiewwam,to moze bedzie dla mnie laskawszy... bo marny humor od rana.do teraz w sumie. Mala znow nie chce jesc i to tragicznie.kaszke na sniadanie polizala JEDNA lyzeczke i nic juz nie wcisnelam,bo sie rozryczala.deser to samo.obiad trochę zjadla,ale z oporem wielkim i ...jak czytam,ze tu ktoras marudzi ze "tylko"pol sloika,to mi wątroba sie skreca,ze jakie tylko?!?
Za to jak jadlam obok niej kielbase to dzioba otwierala,dalam polizac z ciekawosci to malo nie ugryzla!?! Nienormalna 😖 i gh mnie wkurza,łeb boli, pogoda dobija. Teraz fika pp kapieli i kp i mnie kopie jak wściekły baran na speedzie jakims.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Warzywa w potrawce z królikiem.
Sama ugotowalam marchew ziemiak pietruszke i troche brokula.
Mnie dzis nosi. Źle mi z tym grrr
O prosze,łącze sie w uczuciach.
Tz spiewa kolysanke falsz straszny "jestes szaloooona,mowie ci, gdzie jest ta dziewczynka,gdzie jest jej dom,ciullala ciullala"
Ide sie utopic w wannie
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 20:15   #4604
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam że zapomnicie bo nue chciałam pisać. Jestem załamana. Ma duza b.duza wadę wzroku. Jedno oko +7 a drugie +2,5. Plus to chyba że widzi z bliska? Nie dopytalam. Nie spyt.czy mozna to laserowo korygowac.
Mamy jezdzic na cwiczenia oczu. Okulary narazie słabsze zeby oczka przyzwyczaić. To wada wrodzona.
Duzo łez dziś wylalam.

Te jogurty chyba nie sa na mm, nue wiem sama? Ale one sa sztuczne bo maja b.dlugi termin i nie wymagają lodówki. Nie mówię że ich nie podam ale duzo w nich cukru. Lepiej chyba jog.naturalny z owocami ale u nas odoada bo wysypka nie schodzi i podejrzewam nabiał.
Biedaczek mały, ale zobaczysz, że szybko się przyzwyczai do nowej sytuacji, dzięki się cudownie adaptuja, lepiej niż dorośli

Gosiak tess gerritsen to czołówka wraz z cobenem nie ma nikogo lepszego, wiec warto

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 20:32   #4605
violka848
Zakorzenienie

Madzixx i jak te skarpetki na Ale? Na Adriane za szerokie i za długie, muszę jakieś mniejsze dorwać, bo wyrosła z większości.
Zagłębiłam się w te niekapki i logopedzi odradzają... Ale na zwykły kubek jeszcze za chyba trochę za mała, chociaż Sylwi się udaje jakoś poić zwykłym hmm Ja chyba kupię niekapek, ale jak będzie ładnie z łyżeczki zgarniała i sama siedziała to będę normalny kubek wprowadzać.

Dzisiaj Adce wyszło 2 razy coś w stylu mamama ale to jeszcze tak niewyraźnie, ale nawet ojciec zauważył
Stary 2015-10-19, 20:48   #4606
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
nie u każdego tak jest. Czytałam, że właśnie laktator może spowalniać.
Ja nienawidzę odciągania. Sto razy bardziej wolę dostosować dzień do karmienia, które nawiasem mówiąc kocham niż siedzieć z laktatorem, potem jeszcze to myć :/
Ja tak samo mam dokładnie!

Cytat:
No to fakt. Ja w 10min odciagam 400ml. Sciagam rano 8/9 i potem 15/16. Wiec tragedi nie ma. Pare razy dawalam w dzien piers i mala jadla ladnie ale jednak nie zawsze dam rade sie do niej polozyc na te 20min :/ tak wiec jednak moja wygoda zwyciezyla
zazdroszczę Ci takich osiągów!

Cytat:
Starszy majac 9 m-cy jadł kaszki mleczne 2razy dziennie. To wystarczy. Niestety pic nie chciał. Dawalam owoce rozrobione z wodą
I nie miał zaparć żadnych? Nie karmilas go już wtedy piersią?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53154874]dziewczyny kochane! macała moze ktoraś ten organizer na wózek Baby ono http://allegro.pl/organizer-do-wozka...452169939.html
bardzo źle on wyglada? bo bym sobie kupiła przy okazji zakupu śpiworka (tez tak macie, ze jak cos kupujecie na allegro to od razu klik w "Wszystkie przedmioty sprzedajacego" i buszowanie po zabawkach i inszych â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠etka ch? )[/QUOTE]

Tez tak mamy

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 20:51   #4607
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX ja daje po kapieli ok 19 a mala jak idzie w kime to dopija mleko jeszcze. U nas dzis o 19.20 byla 80 kaszy a 20.20 60 mleka i w kime. Dobry pomysl z ta kasza o 18 a jak dasz deser o 15 to o 17 jak mleka popije to powinna kaszy zjesc bo mleko lekkostrawne i przeleci po malu ja przestawisz

VIOLA z niekapka nie cieknie jak odwrocisz do gory nogami jak mala pociagnie to dopiero leci

MAJKA spora wada ale okulary pomoga

Stary 2015-10-19, 21:03   #4608
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Chwale sie zjedzonym obiadkiem
Wczoraj Ala męczyła słoiczek brokułów, zjadła cały ten mały ale jak za karę dzis jej wymieszałam pol słoiczka delikatnych jarzynek z 3/4 słoiczka brokułów i zjadła prawie cała porcje, no bez dwóch łyżeczek ale juz jej podarowałam pięknie buźkę otwierała i w ogóle och i ach delikatne jarzynki to nasz pewniak, bardzo smaczne sa i dla mnie potem jeszcze cyckiem dopila i matka happy. Zbieramy sie na spacer, bo słonko swieci
No brawo!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę, że masz to jeszcze przed sobą, ja przeczytałam z tydzień temu ostatnio wydana książkę ;(
Lepiej po kolei czytać, bo pojawia się kilka wątków osobistych i ja się wkurzali, że nie wiedziałam co się przytrafiło Maurze w dolinie umarłych. Chirurg jest pierwszy później skalpel te książki tez są powiązane, chyba że masz np. Ogród kości, która książka jest świetna, ale nie jest z serii o Maurze i Rissoli
Czytałam te tytuły które wymienilas. Są świetne!

Cytat:
Warzywa w potrawce z królikiem.
Sama ugotowalam marchew ziemiak pietruszke i troche brokula.
Mnie dzis nosi. Źle mi z tym grrr
Mam dokładnie taki sam dzień. Wszystko mnie denerwuje dziś wrrrr

Stary 2015-10-19, 21:03   #4609
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Cyckujemy po kąpieli, dzis wcześniej bo maruda sie włączyła, ostatnio po 19 kąpaliśmy, bo chciałam troche przestawić córcie na zmianę czasu i zeby wygospodarować godzinkę na przyszłe jedzenie kaszki no ale jyz śpiąca była to co zrobic..
Po 2h od kp dałam owocki, dzis jabłko z bananem i zjadła 1/3 słoiczka. Teraz równo po godzinie kp. Serio nie mam gdzie wciskać tego jedzenia :/
aja to juz w ogole nie wie gdzie wciskac. dzis na owocki nam braklo czasu, kaszka byla po 19. a o 20 juz cycek

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:03   #4610
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
MADZIX ja daje po kapieli ok 19 a mala jak idzie w kime to dopija mleko jeszcze. U nas dzis o 19.20 byla 80 kaszy a 20.20 60 mleka i w kime. Dobry pomysl z ta kasza o 18 a jak dasz deser o 15 to o 17 jak mleka popije to powinna kaszy zjesc bo mleko lekkostrawne i przeleci po malu ja przestawisz

VIOLA z niekapka nie cieknie jak odwrocisz do gory nogami jak mala pociagnie to dopiero leci

MAJKA spora wada ale okulary pomoga

Już czaję
Stary 2015-10-19, 21:09   #4611
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Miałam nie pisać, ale sie nie dziwie, ze black sie wkurzyła, bo często bywają posty ( nie mowie konkretnie o tym, ale identyczna dyskusja sie juz toczyła i pamietam ja żywo bo ja i Domima wówczas walczyłyśmy o kp) ze mamy mm nie wiedza, co dają swoim dzieciom, ze dają im truciznę, ze kp najlepsze. Tak jakby karmiąc mm nigdy sie o kp nie słyszało i juz na etapie starań zakładało, ze tylko butla. A tak zwykle nie jest i jest to krzywdzące. Poza tym jak nie mm to co mam dawać swojemu dziecku, jak nie moge kp? Wodę? Nieudolne kp w moim przypadku doprowadziło do tego, ze juz 2 miesiąc kilka razy w tygodniu jeżdzę z córka na rehabilitacje, ze wzrost ma 97 centylu a wagę na 20 dopiero ruszyla, i sama nie wiem, co jeszcze. Jest ok jak wychodzi a jak nie wychodzi? To co? To jestem zła matka i głupia w dodatku, bo nie wiem, jakie korzyści daje kp? Zreszta black napisała, ze post ja wkurzył, nie cytowała go najpierw. I nie wiem, dlaczego nie mogła napisać, ze ja to wkurzyło? To na forum mozna pisać tylko miłe rzeczy, a jak cos/ktoś Cie denerwuje to co? Ja tez moge kogos wkurzać i moze mi to powiedziec, takie zycie, człowiek i jego poglądy nie sa i nie musza byc przez wszystkich lubiane, a jak sie cos pisze w Internetach to należy liczyć sie z tym, ze ktoś gdzies moze to skrytykować. Mnie wlasnie z kolei wkurza to, ze zawsze przy jakiejs wymianie zdań tu okZuje sie, ze nic nigdy nikomu ... No tyle chciałam napisać.
az zaluje ze nie ma tu "lubie to" .

no i duzo zdrowko dla mamy!

JAŚ

Stary 2015-10-19, 21:11   #4612
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
aja to juz w ogole nie wie gdzie wciskac. dzis na owocki nam braklo czasu, kaszka byla po 19. a o 20 juz cycek

A czemu niewiesz gdzie? U Ciebie chyba Jaś też często jje? To np 3 kolejne karmienia w dzień na te 3 dania poświecić? Czy chcesz w miedzy czasie jeszcze kp przemycać ?
Stary 2015-10-19, 21:12   #4613
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo łez dziś wylalam.

nie placz juz. lzy ci nie pomoga. okulary to nie koniec swiata. a mozw da sie cos laserowo zdzialac.

JAŚ

Stary 2015-10-19, 21:23   #4614
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
nie placz juz. lzy ci nie pomoga. okulary to nie koniec swiata. a mozw da sie cos laserowo zdzialac.
Na laser liczę. Zapomnialam spytac. Tz wyczytal że po 20 r.z. dopiero.
Jejku tak sie obwiniam że wcześniej tego nie zauważyłam choć lekarka powiedziała że trudno to zauważyć.
Stary 2015-10-19, 21:23   #4615
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
My po laserach juz. Lekcje odrobione i obiad zjedzony. Mloda zjadl caly sloik warzyw z krolikiem. Idziemy na dwor.

O kubek pewnie ten chodzi http://canpolbabies.com/pl/produkty/...t/442?mobile=1
Znaczy Hanka pisala o tym z piratami.
Tak ten mam kubeczek

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ostatnio chwalilam swoje dziecko. Nigdy wiecej. Prawie jak kolki...
Jeszcze ide na zumbe moze to i dobrze bo nerwa mam to sie wyzyje.
Współczuję u nas tez dzień nie najlepszy dziś.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Siema, u nas ok dzień intensywny, siedzę na tronie i słucham jak mąż drze gębę w salonie do telefonu a tam córka śpi.... Zabije go.... Się człowiek wysrać nie może w ciszy w spokoju 😕
I znów kupa! Ty to jesteś the Best!

MAJKA kurcze rozumiem Cię ze jesteś zmartwiona. Plusy są gdy niedobrze widzi z bliska. Biedny Szymus na szczęście wady wzroku można korygować, będzie dobrze!

Stary 2015-10-19, 21:24   #4616
katt
Raczkowanie

Majka - przykro mi z powodu wady wzroku synka, ale okulary to nie taka tragedia, synek się przyzwyczai

Niezawsze - super, że się w szkole podoba, fajnie tak się oderwać na chwile

Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj córa skończyła pół roczku
katt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:28   #4617
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu niewiesz gdzie? U Ciebie chyba Jaś też często jje? To np 3 kolejne karmienia w dzień na te 3 dania poświecić? Czy chcesz w miedzy czasie jeszcze kp przemycać ?
maly nie zje nic jak jest bardzo glodny. to jets cycuch straszny, wiec u nas ogolnie po obiadku ok 40 min i cycek, to samo po owocach czy kaszce. dzis nam czasu braklo bo wstal o 3. dalam cycka bo chcialam isc na spacer, wrocilismy po 5 to byl spiacy, wiec musial byc cycek, wstal to odpoczal i kaszka, kapnie i cycek.

u nas dzis tak:
6:00 cycek
7:50 cycek
9:45 cycek (bo szedl spac)
11:20 obiadek
12:00 cycek (bo szedl spac)
14:30 cycek (bo wstal i szlismy na spacer) tu w tym miejscu powinyy byc owocki
17:00 cycek (bo szedl spac)
18:15 cycek
19: 00 kaszka
19:40 cycek
20:30 cycek (bo szedl po kapaniu spac)

takze tego.. u nas kp trwa od 4:30 do 8:30 min

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Madzixx i jak te skarpetki na Ale? Na Adriane za szerokie i za długie, muszę jakieś mniejsze dorwać, bo wyrosła z większości.
Zagłębiłam się w te niekapki i logopedzi odradzają... Ale na zwykły kubek jeszcze za chyba trochę za mała, chociaż Sylwi się udaje jakoś poić zwykłym hmm Ja chyba kupię niekapek, ale jak będzie ładnie z łyżeczki zgarniała i sama siedziała to będę normalny kubek wprowadzać.

Dzisiaj Adce wyszło 2 razy coś w stylu mamama ale to jeszcze tak niewyraźnie, ale nawet ojciec zauważył
no uda sie i pije ale mysle o tym kubku mam z bardzo miekkim ustnikiem, dawac mu niech sie uczy, bo np na spacer byloo by wygodniej bo zabrac niz doidy

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53160740]Podlizuje sie do Boga,ze niby takie dobre fluidy do innych rozsiewwam,to moze bedzie dla mnie laskawszy... bo marny humor od rana.do teraz w sumie. Mala znow nie chce jesc i to tragicznie.kaszke na sniadanie polizala JEDNA lyzeczke i nic juz nie wcisnelam,bo sie rozryczala.deser to samo.obiad trochę zjadla,ale z oporem wielkim i ...jak czytam,ze tu ktoras marudzi ze "tylko"pol sloika,to mi wątroba sie skreca,ze jakie tylko?!?
Za to jak jadlam obok niej kielbase to dzioba otwierala,dalam polizac z ciekawosci to malo nie ugryzla!?! Nienormalna 😖 i gh mnie wkurza,łeb boli, pogoda dobija. Teraz fika pp kapieli i kp i mnie kopie jak wściekły baran na speedzie jakims.

[/QUOTE]nie smuc sie glowa do gory, wiesz ze hania niejadek jak i ty. a na jaka pannice wyroslas pomalutku ponalutku zacznie jesc, taki typ

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Na laser liczę. Zapomnialam spytac. Tz wyczytal że po 20 r.z. dopiero.
Jejku tak sie obwiniam że wcześniej tego nie zauważyłam choć lekarka powiedziała że trudno to zauważyć.
nie obwiniaj sie, wada wrodzona, to nie takie proste zauwazyc.

JAŚ

Stary 2015-10-19, 21:29   #4618
Hanka20
Zakorzenienie

PAVLINECKA zdrówka dla mamy!

A tak w ogóle to dokładnie 6 miesięcy temu i 8 min urodził się nasz synuś. Mamy pół roczku dziś

Stary 2015-10-19, 21:29   #4619
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja tak samo mam dokładnie!

zazdroszczę Ci takich osiągów!

I nie miał zaparć żadnych? Nie karmilas go już wtedy piersią?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Tez tak mamy
Odstawil się od piersi. Sam. Z kupą było troche problemów ale bardziej na początku przy rozszerzeniu. On nawet w upały nie pił :/
Potem fajnie na brzuszek dziakala kaszka śliwkowa nestle.

Głowa mnie boli. Czuje się jakbym walnela głową w mur
Stary 2015-10-19, 21:30   #4620
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No brawo!

Czytałam te tytuły które wymienilas. Są świetne!

wrrrr
teraz jest nowa "Umrzec po raz drugi" i niecale 2 dni przy dwojce dzieci czytalam, tak mnie wciagnela

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości