|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro klade sie na oddzial, dzis nie ma sensu gnac na leb i szyje. Maly ruszal sie po 19 wiec te 10 ruchow mam.
Pewnie przez te dni bede nieznosna, bo ja nie lubie szpitali a w sumie bardziej lydzi tam pracujacych. Caly czas stan podgoraczkowy mbie trzyma, jeszcze jakies cholerstwo sie pewnie przyplatalo. |
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania i domem.
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze żebyś się wyleczyla
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Bony czubasek mnie nastraszyla
Bo moj tez dzis nie wiem czy sie przekrecil czy cos ale ruchow minimum i komunikacji Dektektor wykrywa wiec sams nie wiem |
|
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skontrolują wszystko i się uspokoisz
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zaczęłam się stresować tymi ruchami, ale w sumie wiecie, że ja czasem nie czuję jak mała się rusza?
jak byliśmy na usg w 31 tyg gin mówiła, że się rusza i nie może złapać, a ja może coś tam poczułam, a dziś np, dopiero jak położyłam rękę na brzuchu to czułam na dłoni, że się wierci ale na brzuchu nie, dziwnie tak jakoś albo tż czasem położy rękę, ja nic nie czuję a on twierdzi, że czuje że się tam magluje
|
#1179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oooo...jaa..a ja do tej pory wiedziałam gdzie chcę rodzić a dzisiaj poważnie zaczęłam nad tym rozmyślać-chodzę do lekarza ze szpitala miejskiego..a mam do wyboru jeszcze elegancki szpital prywatny (oczywiście przyjmuje na NFZ)...wszyscy w mieście się nad nim zachwycają, jakie to wspaniałe warunki, jedzenie i opieka..no i zaczęłam poważnie się nad nim zastanawiać..bo znów szpital miejski słynie z opinii,że to umieralnia a ja dzisiaj byłam na wizycie u gina i jakie było moje zdziwienie ile mój mały przybrał na wadze- ostatnio byłam u niego 30.09 (czyli 2 tyg 5 dni temu) i mały ważył zaledwie 960g a dzisiaj waży 1611g!! ucieszyłam się strasznie, bo ostatnio mały miał za mały brzuszek o ponad 2 tyg a dzisiaj wszystkie wymiary idealne co do wieku ciążowe, praktycznie co do dnia.. odnośnie nerki mówi,że nie widzi nic niepokojące, nie zmierzył ich, ale mówi,że nie widzi nic żeby się coś działo, pęcherz pełny, wody w normie.. niestety, ale nie chce wpisać mi wskazania na CC i tu w związku z tym obudził się we mnie ogromny dylemat co robić, gdzie rodzić...
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to jakaś choroba małego tak uspokoiła skoro masz stan podgorączkowy?
|
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek trzymam kciuki za Was! Oby tak było jak Fionka pisze, ze Twoje osłabienie go rozleniwiło!
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie wiem czy brac te pampki ze smyka, a jak młoda nie będzie z nich zadowolona? to co ja zrobię z taką ilością pieluch?
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- zaciekawa gratki za wizytę czemu nie chciałaś sn?
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Czubasek trzymam kciuki za was
Cytat:
cieszę się, że maleństwo nadrobiło!
|
|
#1185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaciekawa dalas mi nadzieje tym postem... Skoro u Ciebie pomiary sie wyrownaly to mam wielka nadzieje na podobny scenariusz... Poki co jestem w domu, lekarz kazal odpoczywac, zrobic badania krwii i moczu oraz kontrolnie usg za tydzien. Nie chce klasc mnie do szpitala, bo to stres, gorsze odzywianie i inne, a nic lepszego tam poki co mi nie zaproponuja jesli chodzi o diagnostyke. Przeplywy, wody wszystko jest w normie... Trzymajcie prosze kciuki za dobry proporcjonalny przyrost mojego mlodzienca... Pozdrawiam wszystkie cieplutko
|
|
|
|
|
#1186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie oba moje tanioszkowate karmniki i tak musiałam zwężać, a to więcej roboty i nienawidzę tego czynić :/Cytat:
Ale nie liczę ruchów. Na razie tylko 2 dni miałam takie, że faktycznie się martwiłam. Mam nadzieję, że nie odwali młody cyrków w przyszłości ;/ Może coś w tym jest, ale jak miałam lekką infekcję, to młody też był zamulony. |
||
|
|
|
#1187 | ||
|
Raczkowanie
|
no bo miałam straszne jaja po poprzednim sn, pisałam kiedyś w szczegółach w jednym z pierwszych wątków, nie będę przytaczać już, bo w tak bliskim czasie do naszych porodów nie mam zamiaru stresować dziewczyny..
w każdym bądź razie ja te 5 lat temu powiedziałam sobie NEVER AGAIN...ale teraz mam klops, bo lekarz przynajmniej jak na razie się nie zgadza, kolejna wizyta w 34 tc - nie mam czasu już na gdybanie, liczyłam na to,że już dziś mi powie czy tak czy nie..a On wciąż niby nadzieje mi robi, ale żadnych konkretów..wysyła mnie,żebym poszła do psychologa po zaświadczenie ![]() Cytat:
![]() ja też...bo martwiłam się przez ten brzuchalek... Cytat:
|
||
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie 8 dziennie to moja dwulatka zużywa :P raczej licz kilkanaście dziennie :P
Czubasek współczuję stresów Zaciekawa Za wizytęBarboo Za Was
|
|
|
|
#1189 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Diewczyny dopiero kładę się do łóżka i oświadczam, ze takie imprezy Noe są już dla mnie. Tz oczywiście mi pomagał i przygotowywal że mną, ale ja nie nadaje się już do siedzenia do tej godziny, a jeszcze sprzeczalam się z nim wcześniej na którą ich zaprosić, to on chciał na 18 a ja mówię, ze na 19, bo to zawsze godzina krócej siedzenia, na co on ze mają małe dzieci i prZecież długo nie będę no i do 24 siedzieli Jak tylko poszli od razu się położyłam, bo myślałam, że brzuch mi eksploduje, albo pęknie tak mnie skóra bolała ;/;/ Posprzatalismy i już leżę w łóżku a Tz spi ![]() Jutro na 10 wizyta, 3 prenatalne, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, muszę wstać co najmniej o 8 bo jeszcze czeka mnie trudna rzecz, muszę ogarnąć Bożene, bo dzisiaj nie miałam już czasu i nie wiem jak ja to zrobię samą rano ;/;/ Tym miłym akcentem, mówię Wam dobranoc ;* Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Morning. Ja dzis w pracy na dziale sama. Duża dostawa, sklep jeden wielki syf i nie wiedziałam za co się zabrać. Nowa managerka ma inne priorytety niż poprzednia. Ta stawia na prezentację - więc postanowiłam posprzatac. Za dostawe wzielam się w ostatnich 2h pracy i gdyby mnie ktos zobaczył to bym z☠☠☠ke dostała za przerzucanie ciężkich skrzynek z ciuchani i butami. Sama przed sobą przyznaje, ze głupio zrobiłam i na 'uja się tak tam zarabiam.. ale ja po prostu nie umiem inaczej.
Ja dzis też mam USG ale dopiero po poludniu. Będą sprawdzać przyrost. Oficjalnie za miesiac mnie będą startowali z porodem!! (No chyba, że coś się zmieni).
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWUSKA ciąża ci służy widocznie, nie każdemu się mordo rozjeżdża 😊 A co do staników to mam takie z zupełnie miękką miseczką i fiszbinami. Nie uznaję braku fiszbin i luźnych obwodów. Kciuki za wizytę!
ZACIEKAWA z tym rośnięciem skokowym to rzeczywiście coś jest, u mnie było w drugą stronę: mały był większy o tydzień dwa, a teraz wyrównał. HALWAYA kciuki za USG a za to przerzucanie powinnaś dostać na d... Ja właśnie jadę do pracy, pół drogi stałam trzymając się jedną ręką bo w drugiej mam kilo ciasta ale wygrałam wyścig do wolnego miejsca. I po raz kolejny uświadomiłam sobie czemu L4 to taki dobry pomysł był. Miłego dnia!
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja chyba na początku będę kupować małe ilości różnych firm, żeby trochę poeksperymentować. Pampki są drogie w cenie regularnej, a dużo osób chwali biedronkowe Dady czy tescowe, a te sklepy akurat mamy na miejscu. Tzn na dwójkach sobie poeksperymentuję bo jedynek przypuszczam, że mało pójdzie
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dzień
![]() za dzisiejsze wizyty i gratuluję udanych wczorajszychHalwaya za przerzucanie ciężarów Ja już po śniadaniu, ale jestem tak śnięta że zastanawiam się, czy się jeszcze nie położyć |
|
|
|
#1194 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Czubasek bardzo dobra decyzja o oddziale ! Zaciekawa gratuluję wielkiego faceta )Barboo wielkie kciuki kochana! !!! Halwaya nie ladnie! !!! Na mnie się dra jak pudło 5kg wezmę! !!!
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam glupie pytanie bo tak dzisiaj wzielam sie za czytanie instrukcji laktatora i sterylizatora i doszlam do butelek kupowalam tez zestaw z TT i zastanawiam sie czy tam w smoczku jest juz dziurka zrobiona do picia czy ta dziurke trzeba robic samemu ? wiem ze totalnie laickie pytanie no ale im blizej tym wiecej stresu i chyba w panike zaczynam wpadac
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak smoczek ścisne łam to była malutka dziurka
|
|
|
|
|
#1198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wyjeżdżam do gina, boję się jakoś, trzymać kciuki! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Wg om zaczynam 32 tc, wg usg 33 tc. Pocieszam się, że w związku z tym już mogę trochę odetchnąć, bo jakby coś, to młody będzie już całkiem konkretny... Cytat:
) A nie myślałaś rodzić sn, ale np. wziąć doulę, położną, przygotować się itp? To może znacznie zmniejszyć strach i poprawić komfort. CC wcale też nie musi być fajniejsze, kwestia fuksa.Ale przyznaję, nie pamiętam Twojej historii. CC na życzenie ponoć kosztuje 2 tysie, ale nie wiem tego na 100%. Naprawdę te pomiary z usg są niedokładne często, a ludzie rzadko rosną wg algorytmów komputerowych (wogle niekoniecznie robią rzeczy wg algorytmów ) Więc rodzice często niepotrzebnie się stresują normami przewidzianymi przez statystykę. Potem też będzie jazda, bo zaczyna się schiz, ile dziecko przybiera ![]() A wogle, to się potem rozumiem łazi na jakieś kontrole lekarskie z dzieciami, taa? Nie wiem, bo ten temat jeszcze uznałam za odległy (choć może niesłusznie ) i ogólnie jestem mało lekarzowa. Mam teraz wielki dylemat jakiego wybrać pediatrę (ponoć trzeba).
|
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Noe boj wsio bedze oki
![]() Kurde mam wysoki cikier z rana. Zadzwonie dzis do gina chociaz mi sie nie chce Malynsie ruszal, ale musi juz mu byc ciasno pewnie dlatego coraz mnie tych ruchow :/ ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Mujer jest jakas kretynska soatka centylowa? Wg ktorej dziec ma rosnac. I jak nie rosnie to kaza mm :p Niech sie w dupe pocaluja nikt mnie nie zmusi do tego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

ale ja nie ufam moim umiejętnościom krawieckim 

najważniejsze żebyś się wyleczyla

i tu w związku z tym obudził się we mnie ogromny dylemat co robić, gdzie rodzić...

cieszę się, że maleństwo nadrobiło!

rosi