|
|
#1021 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Polozylam dziecko pol h wczesniej spac, pierwsze jedzenie podczas mjm jestesmy na trzecim karmieniu a do 7 jeszcze bardzo daleko
|
|
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
U nas drugie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Jest i czwarte
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dwa karmienia od 17 do teraz. Idziemy jeszcze w kime na godzinę bo potem trzeba wstawać do przedszkola 😒
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj przeczytałam na fejsie o szkodliwości nieprzewijania dziecka w nocy i teraz mam straszne wyrzuty, że dla własnej wygody tego nie robię od jakiegoś miesiąca
Ale w momencie jak zaczynam przewijać to już po spaniu jest. I teraz nie wiem... Przewijacie za każdym razem w nocy jak karmicie?Country ![]() Irmusia Twój starszak chodził do żłobka? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu nie przewijam od jakiegoś czasu w nocy no chyba że kupa jest. Wczoraj ją przewinelam bo zrobiła kupe (tylko w nocy to jej się już prawie nie zdarza) i po spaniu było na 2godziny. Więc siusiu nie przewijam
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1029 | |
|
Konto usunięte
|
Aika dopiero wyświetliło mi sie to zdjęcie, masakra!!!! Ale patrząc na uczniów mojej mamy (4-6 klasa) sami tez doprowadzamy do tego, ze i u nas tak będzie. Kiedyś w klasie były 1-2 dzieci z nadwagą, teraz jest połowa klasy...
Moj tz wini swoją rodzine za otyłość która mu zafundowali. Rodzice wyjechali i zostawili go dziadkom a u dziadków wiadomo. Szczerze to gdy oglądam jego zdjęcia jak miał kilka lat to aż mnie złość bierze, wstawię wam do klubu... Potem był bardzo chudy jak już sie przeprowadził do rodziców - spędzał całe dnie na podwórku, ale wiadomo, ze otyłość w dzieciństwie często doprowadza do otyłości w dorosłym życiu... Teraz nasza w tym głowa, żeby nie doprowadzić dzieci do czegoś takiego, na szczęście my juz jesteśmy bardziej świadomi. Chociaz tz był u znajomych, ich 1,5 roczny synek 9 razy przychodził po kostkę mlecznej czekolady do nich... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
u nas i tak kupa raz na tydzien to zapominam czasem jak wyglada kupa Ale siusiu nie przewijasz, kurczę, myślałam jak zaczęłam czytać komentarze na fejsie pod tym artykułem (na dziecisawazne), ze wszyscy oprócz mnie przewijają...No właśnie... A przewijasz wtedy przed jedzeniem czy po? Bo Konrad przy przewijaniu przed wyje, nie, nie wyje, wydziera sie raczej i potem w tej histerii nie chce cycka, muszę go nosić żeby uspokoić i dopiero dać cycka ale juz wtedy ze spaniem słabo. A znowu jak po jedzeniu przewijak, to nie zawsze ale tak w 80% przypadków Konrad zaczyna wymiotować (albo to jest ulewanie ale takie chlustajace) i wtedy znowu histeria... A jak go biorę do cyca w nocy i nakarmię i nie odbije to spi mi dalej (jakbym go chciała odbić to znowu histeria). I w efekcie jak założę mu pieluchę o 21 to potem dopiero rano... Odparzeń, podrażnień nie ma... Ale kurczę, ktoś tam napisał "a wy chcielibyście cała noc leżeć w mokrym pampersie?" No i bym nie chciała, tylko chciałabym tez nie wkurzać Konrada niepotrzebnie... W ogóle pisali ze juz lepiej wtedy zakładać wielorazowki niż pampy, hmm, korzysta któraś z was? Droga to impreza? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czemu wielorazowki? Wtedy to już w ogóle mokro by mialo
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- Leoś nie chodził do żłobka. U nas nie ma żłobków.
Przewijam w nocy. Franek robi kupy też w nocy a nawet jak nie zrobi to zmieniam pampka. Po karmieniu.
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przewijania to dzisiaj o tej 5 mi sie zachcialo i stwierdzilam ze nigdy wiecej. Niech se tak lezy. Przebranie przed cycem powodije darcie japy na maksa wiec chcialam na spiocha po i co dziecko sie rozbudzilo i 1,5h walczylam zeby uspic gada skonczylo sie tym ze spala z nami takze przegralam ta walke. Z drugiej strony jeszcze chyba nie stworzyli pieluchy ktora by wytrzymala tyle h przy produkcji malej
|
|
|
|
|
#1034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem odpowiedzialna za jedzenie zarówno swoje jak i mojego dziecka. O ile ze swoimi słabościami i nawykami mogę się sama zmierzyć, o tyle to co wpoje mojemu dziecku, to z nim zostaje. Wiem, że wszyscy wokół chcą go paść już słodyczami, soczkami, ciasteczkami, ale będę konsekwentna
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu, ja przewijam przed karmieniem, czasami chwilę krzyczy, ale to chwilę, ewentualnie dopoki nie dostanie jesc
czasami zdarza sie, ze nie przewine w nocy, tylko ta ciezkosc pampersa mnie przeraza wtedy ale odparzen nigdy nie mial....---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- aa, w nocy raczej nie odbijam, tylko od razu odkładam. |
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak ją przewijalam w nocy to miedzy karmieniem. Zjadla ttoche, przewijanie i jadla dalej na uspienie.
Moja wstała dziś o 9. Jak zwykle w świetnym humorze. Ale jest taka przeslodka, tak sobie fajnie gada że mam ochotę ją zjeść. |
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze czego Oczywiście jak jest kupa to tak.. Ale tego nigdy chyba nie było.. Nie liczącprzedostatniej nocy.. Cytat:
a na śniadanie hot dogi i wspomniane kiedyś skitlesy ;DU nas dobra nocka.. Do 24 były dwa karmienia, a potem o 3 jedno i o 6.. W porównaniu do ostatnich nockach to ładnie
|
||
|
|
|
#1040 | ||||
|
Konto usunięte
|
Wczoraj Konrad uderzył sie grzechotka konikiem Morskim z fisher price w glowe i kilka godzin wył.
teraz boje sie mu ja dać a inne grzechotki sa za lekkie i olewa.Bo skóra oddycha, bo nie kisi sie w ceracie i dlatego ze pampy maja sama chemię. Tzn. one tak pisały, to nie jest moje zdanie bo nigdy wielorazowki w rękach nie miałam ![]() Cytat:
Cytat:
Nam pamp wytrzymuje ale pęka w szwach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to jestem już spokojniejsza Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego synka w klasie też jest sporo dzieci przy kości :/ jeszcze młody mówi że oni nie noszą kanapek na śniadanie tylko pączki lub sevendays (o ten rogalik mi chodzi). Pani im zwracała uwagę że maja przynosić kanapki do szkoły już w tamtym roku. Pytalam się młodego jak w tym roku a on mówi że nadal to samo, słodycze na śniadanie. Dobrze że teraz w tych sklepikach szkolnych zdrowe jedzenie sprzedają bo masakra tam była.
Mój synek znowu w drugą stronę, wagowo zawsze na 3centylu. Chudy po tatusiu |
|
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
szuu ja nie przewijam od jakiegoś czasu. kupy w nocy już nie robi a do tej 5 mało kiedy ma pełnego pampersa. Jak juz przewijalam to przed karmieniem bo przy cycu zasypia.Wyrzutów sumienia nie mam. A z tymi wielorazowymi to nie kumam...przecież tak jak mehja pisała...wtedy to dopiero mokro
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Ja przebieram pampersa po 6 wtedy juz jest pobudka, a w ciągu nocy spi w jednym. Kupy juz od dawna w nocy nie robi. Nie ma żadnych oparzeń, ani nic. Uważam że skoro spi to nawet nie jest świadomy ze ma mokro, jak by mu cos przeszkadzalo to by tak szybko nie usnal ponownie. A rano jak sie rozbudza dostaje świeżutkiego
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu- poszłam do pracy jak Leoś miał 10 miesięcy. Mieszkała z nami moja mama i zajmowała się młodym. Plus mój mąż. Bo on pracuje co drugą noc. Teraz będziemy szukać opiekunki na czas kiedy żadnego z nas nie będzie w domu. Czyli jakieś trzy godziny rano i godzinę czy dwie popołudniu. Trzeba sobie jakoś radzić 😉
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
Alkamor
![]() Mehja a synek nie zazdrości? W sensie, ze widzi ze oni maja słodycze i on tez by wolał? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Konto usunięte
|
Irmusia aha... Ja z jednej strony bym juz chciała po 6 miesiącu ale nie potrafię nikomu zaufać na tyle żeby zostawić dziecko (rodziny tu nie mamy) ech...
Żelisław mojemu nie przeszkadza nigdy jak ma mokro albo nakupczone ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Selis a nie Żelisław ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie to samo. Pampers ciężki ale odparzeń nie ma. Kiedyś nie zmieniałam pampersa a teraz jak większa i więcej sika to zmieniam raz w nocy koło 1:00-2:00 przed karmieniem. Wtedy jak nawet sie wybudzi to potem przyśnię przy karmieniu. Dziś w nocy co 2 h była pobudka na karmienie a juz Wam miałam pisać, ze u nas nie ma skoku W UK maja straszny problem z nadwaga, jak sie idzie ulica to chyba 80% mijanych osób jest otyłych. Niektórzy to masakra, jak ta dziewczyna ze zdjęcia lub bardziej. Dużo jest tak otyłych ze nie może chodzić i jeżdżą takimi elektrycznymi wózkami do mc Donalda :-0 Ale oni tutaj prawie wogole nie gotują, twierdza ze KFC jest zdrowe no bo to kurczak a kurczak jest zdrowy. W pracy to zawsze dziwnie patrzą na jedzenie które przynoszę (głownie salatki) mówią ze to jedzenie dla królików. Jeśli chodzi o Amy to ja napewno nauczę ja jak zdrowo jeść, gorzej z Tz bo on uwielbia te wszystkie Mcdonaldy, Kfc no i słodycze, tony słodyczy i cola. |
|
|
|
|
#1050 |
|
Konto usunięte
|
Jak ja chodziłam do podstWowki to nie było sklepików u nas i każdy miał kanapkę i szedł na obiad do stołówki - pół kilometra do innej szkoły
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

u nas i tak kupa raz na tydzien to zapominam czasem jak wyglada kupa

czasami zdarza sie, ze nie przewine w nocy, tylko ta ciezkosc pampersa mnie przeraza wtedy
teraz boje sie mu ja dać a inne grzechotki sa za lekkie i olewa.