Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 09:23   #1051
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4

Ja muszę zmieniać pampersy w nocy nawet jak nie ma kupy bo do następnego karmienia może zrobić kupę i ta kupa wyjdzie górą. Jak pielucha jest suchsza to więcej tej kupy wchłonie😉 przynajmniej taką mam nadzieję. Bo nam nawet zielone pampersy których używamy na noc przemakają...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:24   #1052
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Jak ja chodziłam do podstWowki to nie było sklepików u nas i każdy miał kanapkę i szedł na obiad do stołówki - pół kilometra do innej szkoły potem biegiem na lekcje

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
U nas był sklepik który robił rano kanapki, były pyszne

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

A w ogóle ja postanowiłam, mam nadzieję że nikt mi nie z butami nie w☠☠☠☠☠☠☠i, że słodycz (czytaj. 1 ) będzie w weekend, ale to jak będzie sama chciała do 2 lat to na pewno nie dostanie ale ze mnie zwyrodnialec!!!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:27   #1053
201710041131
Konto usunięte

Moj tz na studiach w KFC pracował. Nadal lubi tylko on jest taki, ze jak ja nie zjem to on nic nie kupi. Ale choćbym chciała sałatkę w KFC to on i tak jakiegoś kongres weźmie, czuje jakby miał jakieś przyzwolenie

Ja lubię frytki ale po ostatniej sobocie juz chyba nigdy nie zjem

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja muszę zmieniać pampersy w nocy nawet jak nie ma kupy bo do następnego karmienia może zrobić kupę i ta kupa wyjdzie górą. Jak pielucha jest suchsza to więcej tej kupy wchłonie przynajmniej taką mam nadzieję. Bo nam nawet zielone pampersy których używamy na noc przemakają...
Ale przemiał ma

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

A w ogóle ja postanowiłam, mam nadzieję że nikt mi nie z butami nie wi, że słodycz (czytaj. 1 ) będzie w weekend, ale to jak będzie sama chciała do 2 lat to na pewno nie dostanie ale ze mnie zwyrodnialec!!!

Dobry tez pomysł ze np na weekend jest ciasto czy babeczki zamiast cuksow czy batoników. Ja chyba tak zrobię i tez ze do któregoś roku życia w ogóle jak u Ciebie

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:29   #1054
mehja
Zakorzenienie

Syn chodzi do tej samej podstawówki co ją i tam w sklepiku zawsze były tylko słodycze a kolejki takie że wszyscy nie zdążyli być obsłużeni na przerwie.
Ale teraz po tej zmianie maja super rzeczy. Aż dalam mojemu 3 razy pieniazki żeby sobie coś kupił, kupił ziarna słonecznika i arbuza

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Szuu wiesz co, nie wiem czy zazdrości. On wie że to zdrowe nie jest.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:29   #1055
Irmusia81
Zakorzenienie

Leoś nie jadł wcale słodyczy przez dwa lata. I teraz za słodyczami nie przepada 😊 także to działa!😊

Mam nadzieję że z frankiem też się uda.
Stary 2015-10-20, 09:31   #1056
mehja
Zakorzenienie

Irmusia mój nie jadł słodyczy przez pierwsze 3 lata a teraz uwielbia :/ choć wie że to niezdrowe
Stary 2015-10-20, 09:33   #1057
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj przeczytałam na fejsie o szkodliwości nieprzewijania dziecka w nocy i teraz mam straszne wyrzuty, że dla własnej wygody tego nie robię od jakiegoś miesiąca Ale w momencie jak zaczynam przewijać to już po spaniu jest. I teraz nie wiem... Przewijacie za każdym razem w nocy jak karmicie?

Country a to jest głód za każdym razem? Próbowałaś dać smoczka? Wykończysz sie biedulino

Irmusia Twój starszak chodził do żłobka?

Nie przewijam w nocy już od dawien dawna, nawet jak jest kupa

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Małą położyłam wcześniej spać i wziełam się za ćwiczenia, takze trening zaliczony i mjm obejrzałam.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Ja w sierpnie biegałam w koło stadionu miejskiego 3 okrążenia. Do tego stopnia że pan ochroniarz pozdrawiał nas i starszy pan który spacerował w przeciwnym kierunku

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

o to jakis pomysł, dzięki

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Dorasta

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Dzięki swojemu darciu zwróciła całą uwagę na siebie a w sumie trzy dziewczynki były chrzczone. Ksiądz na pewno ją zapamiętał

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

W który weekend bo w sumie to ja?

Ten najbliższy

Cytat:
Aika dopiero wyświetliło mi sie to zdjęcie, masakra!!!! Ale patrząc na uczniów mojej mamy (4-6 klasa) sami tez doprowadzamy do tego, ze i u nas tak będzie. Kiedyś w klasie były 1-2 dzieci z nadwagą, teraz jest połowa klasy...
Moj tz wini swoją rodzine za otyłość która mu zafundowali. Rodzice wyjechali i zostawili go dziadkom a u dziadków wiadomo. Szczerze to gdy oglądam jego zdjęcia jak miał kilka lat to aż mnie złość bierze, wstawię wam do klubu... Potem był bardzo chudy jak już sie przeprowadził do rodziców - spędzał całe dnie na podwórku, ale wiadomo, ze otyłość w dzieciństwie często doprowadza do otyłości w dorosłym życiu... Teraz nasza w tym głowa, żeby nie doprowadzić dzieci do czegoś takiego, na szczęście my juz jesteśmy bardziej świadomi. Chociaz tz był u znajomych, ich 1,5 roczny synek 9 razy przychodził po kostkę mlecznej czekolady do nich...

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

No jak kupa to ja tez bym przewinęła , zapomniałam o czymś takim jak kupa w nocy u nas i tak kupa raz na tydzien to zapominam czasem jak wyglada kupa Ale siusiu nie przewijasz, kurczę, myślałam jak zaczęłam czytać komentarze na fejsie pod tym artykułem (na dziecisawazne), ze wszyscy oprócz mnie przewijają...

No właśnie... A przewijasz wtedy przed jedzeniem czy po? Bo Konrad przy przewijaniu przed wyje, nie, nie wyje, wydziera sie raczej i potem w tej histerii nie chce cycka, muszę go nosić żeby uspokoić i dopiero dać cycka ale juz wtedy ze spaniem słabo. A znowu jak po jedzeniu przewijak, to nie zawsze ale tak w 80% przypadków Konrad zaczyna wymiotować (albo to jest ulewanie ale takie chlustajace) i wtedy znowu histeria... A jak go biorę do cyca w nocy i nakarmię i nie odbije to spi mi dalej (jakbym go chciała odbić to znowu histeria).

I w efekcie jak założę mu pieluchę o 21 to potem dopiero rano... Odparzeń, podrażnień nie ma... Ale kurczę, ktoś tam napisał "a wy chcielibyście cała noc leżeć w mokrym pampersie?" No i bym nie chciała, tylko chciałabym tez nie wkurzać Konrada niepotrzebnie...

W ogóle pisali ze juz lepiej wtedy zakładać wielorazowki niż pampy, hmm, korzysta któraś z was? Droga to impreza?

Wielorazowki na początek są drogie. W taki zestaw startowy kilka stówek trzeba włożyć... U mnie niestety sie nie sprawdzi bo ja robi pranie raz na 2 tygodnie dzięki niewyobrażalnej ilości ciuchów jaka ma Julek a przy wielorazowym pieluchowania pralka by łaziła non stop.

Nam w ogóle paczka pampkow idzie średnio raz na 3 tygodnie wiec tez dużo kasy nie idzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:34   #1058
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

A u mojego Kuby w klasie nie ma ani jednego otyłego dziecka. Serio...nawet się kilka razy specjalnie przeglądałam...Ale jest jedna druga klasa to normalnie A z tym jedzeniem to fakt...mój Bierze kanapkę i Często kabanosy albo ogórka ale jak Przychodzi to mówi że chipsy przynoszą,7Days itd.
Co do jedzenia w szkole to...ja jak chodziłam to w sklepiku było mnóstwo słodyczy i innych rzeczy i wszyscy jedli słodycze,chipsy itd a mało kiedy był ktoś otyły. Moim zdaniem tu nie tylko o jedzenie chodzi....dzieci nie bawią się na dworze tyle co kiedyś i tyle. Aa no i jeszcze kwestia fast foodow.. Jak byłam mała to tylko jak się z wycieczki wracali to był MC...bo ja z dziury jestem. A teraz?? U mnie MC stoi obok KFC

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:34   #1059
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dokładnie to samo. Pampers ciężki ale odparzeń nie ma. Kiedyś nie zmieniałam pampersa a teraz jak większa i więcej sika to zmieniam raz w nocy koło 1:00-2:00 przed karmieniem. Wtedy jak nawet sie wybudzi to potem przyśnię przy karmieniu.

Dziś w nocy co 2 h była pobudka na karmienie a juz Wam miałam pisać, ze u nas nie ma skoku

W UK maja straszny problem z nadwaga, jak sie idzie ulica to chyba 80% mijanych osób jest otyłych. Niektórzy to masakra, jak ta dziewczyna ze zdjęcia lub bardziej. Dużo jest tak otyłych ze nie może chodzić i jeżdżą takimi elektrycznymi wózkami do mc Donalda :-0
Ale oni tutaj prawie wogole nie gotują, twierdza ze KFC jest zdrowe no bo to kurczak a kurczak jest zdrowy. W pracy to zawsze dziwnie patrzą na jedzenie które przynoszę (głownie salatki) mówią ze to jedzenie dla królików.

Jeśli chodzi o Amy to ja napewno nauczę ja jak zdrowo jeść, gorzej z Tz bo on uwielbia te wszystkie Mcdonaldy, Kfc no i słodycze, tony słodyczy i cola.

rozwaliły mnie wózki i mcdonald

ja po ponad pół roku przerwy od mcdonalda zjadłam loda stamtad;D ale jakos juz mnie nie jarał

Cytat:
Jak ja chodziłam do podstWowki to nie było sklepików u nas i każdy miał kanapkę i szedł na obiad do stołówki - pół kilometra do innej szkoły potem biegiem na lekcje

u nas był sklepik, ale i tak każdy na śniadanie jadł kanapki

Cytat:

A w ogóle ja postanowiłam, mam nadzieję że nikt mi nie z butami nie w☠☠☠☠☠☠☠i, że słodycz (czytaj. 1 ) będzie w weekend, ale to jak będzie sama chciała do 2 lat to na pewno nie dostanie ale ze mnie zwyrodnialec!!!

noo u nas też robili kanapki ale w gimnazjum

Cytat:
Moj tz na studiach w KFC pracował. Nadal lubi tylko on jest taki, ze jak ja nie zjem to on nic nie kupi. Ale choćbym chciała sałatkę w KFC to on i tak jakiegoś kongres weźmie, czuje jakby miał jakieś przyzwolenie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Ale przemiał ma

Dobry tez pomysł ze np na weekend jest ciasto czy babeczki zamiast cuksow czy batoników. Ja chyba tak zrobię i tez ze do któregoś roku życia w ogóle jak u Ciebie

od jakiegos czasu jak jyz dam sie namowic na frytki, to jemy takue z piekarnika- tyle tluszczu mniej
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:36   #1060
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Oo u mnie też były pyszne kanapki!! Bułeczka, maselko, sałata szyneczka serek pomidorek rzodkiewka i ogórek mmm
Kosztowała 2,5

Cytat:

Ale przemiał ma

Mój brat pracował w maku i przestał jeść fast foody i zakazal nam jeść chyba że pizza

U nas nie ma słodyczy, nie ma kolorowych napojów.. Czasemmmm do obiadu ale to naprawdę rzadko..
Blanka nie je, ale nie robimy z tego czegoś zakazanego jak zje. Ale np kinder jajka nie je :p
Od teściów jak wróci to dostaje coś tam..,zwykle jest mamba, biszkopty, krakersy i herbatniki

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:36   #1061
Aika213
Wtajemniczenie

Jak ja dorastałam, lata 80, komunizm, to wiadomo nie było żadnych fastfoodow, w sklepach niewiele było. W domu był zawsze dwudaniowy obiad, w sobotę mama piekła jakieś ciasto. Cały czas spędzało sie na zewnątrz, rowery,bieganie po lasach, polach. Jak sie było głodnym wpadało sie do ogródka, zerwało dwie marchewki, kalarepę, ogórka. Potem przegryzło jabłkiem z drzewa czy śliwka i biegło sie dalej. Na śniadanie nie było płatków tylko bułkę sie wdrabialo do mleka i trochę cukru kurczę to były fajne czasy
Ja pierwszy raz byłam w mcdonslds jak miałam z 15 lat, milkshaka sobie kupiłam
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:37   #1062
Princesika
Zakorzenienie

Ja tez wcześniej zmienialam. No ale kupa byla w nocy raz na 3 tygodnie a po kazdej zmianie pampersa nie moglam jej uspic. A teraz zasypia przy karmieniu, odkladam ja na spiocha i spi w łóżeczku.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Ale pampers jest cieeeezki po nocy bardzo
Stary 2015-10-20, 09:38   #1063
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja ostatnio weszłam do maca bo byłam mega głodna a wokół nie było nic z żarciem ale wyszłam nic nie jedząc bo w każdej kanapce widziałam odkładający sie na moim tyłku tłuszcz

pierogowamama.com
Stary 2015-10-20, 09:38   #1064
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
A u mojego Kuby w klasie nie ma ani jednego otyłego dziecka. Serio...nawet się kilka razy specjalnie przeglądałam...Ale jest jedna druga klasa to normalnie A z tym jedzeniem to fakt...mój Bierze kanapkę i Często kabanosy albo ogórka ale jak Przychodzi to mówi że chipsy przynoszą,7Days itd.
Co do jedzenia w szkole to...ja jak chodziłam to w sklepiku było mnóstwo słodyczy i innych rzeczy i wszyscy jedli słodycze,chipsy itd a mało kiedy był ktoś otyły. Moim zdaniem tu nie tylko o jedzenie chodzi....dzieci nie bawią się na dworze tyle co kiedyś i tyle. Aa no i jeszcze kwestia fast foodow.. Jak byłam mała to tylko jak się z wycieczki wracali to był MC...bo ja z dziury jestem. A teraz?? U mnie MC stoi obok KFC
Może dobierali klasę pod względem rozmiaru dzieci

Lena
Stary 2015-10-20, 09:43   #1065
Irmusia81
Zakorzenienie

U nas tak jak u Kai. Czasem kupimy colę i wtedy wszyscy pijemy. Ale to np raz na dwa tygodnie. Czasem robię frytki z piekarnika do obiadu i jemy wszyscy. Słodycze leżą na wierzchu i prawie ich nie jemy. Nie są zakazane. Ale nie cieszą się taką popularnością jak warzywa i owoce 😊 Leoś uwielbia warzywa 😊 owoce zresztą też 😊 a my z mężem się bardzo z tego cieszymy.
Stary 2015-10-20, 09:45   #1066
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja dorastałam, lata 80, komunizm, to wiadomo nie było żadnych fastfoodow, w sklepach niewiele było. W domu był zawsze dwudaniowy obiad, w sobotę mama piekła jakieś ciasto. Cały czas spędzało sie na zewnątrz, rowery,bieganie po lasach, polach. Jak sie było głodnym wpadało sie do ogródka, zerwało dwie marchewki, kalarepę, ogórka. Potem przegryzło jabłkiem z drzewa czy śliwka i biegło sie dalej. Na śniadanie nie było płatków tylko bułkę sie wdrabialo do mleka i trochę cukru kurczę to były fajne czasy
Ja pierwszy raz byłam w mcdonslds jak miałam z 15 lat, milkshaka sobie kupiłam
Ja młodsza ale u mnie było podobnie.. Śniadanie było coś na mleku i wychodzilo się na dwór.. Na obiad niemogli nas ściągnać a jak już to szybko i z powrotem..i na kolację kupowało się świeżą bułkę bo przywozili o 18 pieczywo do sklepu i popijalo się ptysiem na miejscu

Lena
Stary 2015-10-20, 09:45   #1067
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem tu nie tylko o jedzenie chodzi....dzieci nie bawią się na dworze tyle co kiedyś i tyle

Dokladnie tak. W wakacje to sie siedziało od rana do wieczora na zewnątrz, rodzice to nawet nie wiedzieli gdzie chodzimy. Byle wrócić na obiad i przed zmrokiem. A teraz strach dziecko przed blok pościć. Takie czasy.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:45   #1068
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Z tymi wózkami to święta prawda, i to nie jest tak że ktos jest niepełnosprawny, po prostu nie chce im się chodzić... To jest straszne.. A byłam raz w maku w UK i wyobraźcie sobie, że babka siedziała na dwóch krzesłach!! I przed sobą miała górę żarcia.. wyszłam.. -.-

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Oo u mnie też były pyszne kanapki!! Bułeczka, maselko, sałata szyneczka serek pomidorek rzodkiewka i ogórek mmm
Kosztowała 2,5

Mój brat pracował w maku i przestał jeść fast foody i zakazal nam jeść chyba że pizza

U nas nie ma słodyczy, nie ma kolorowych napojów.. Czasemmmm do obiadu ale to naprawdę rzadko..
Blanka nie je, ale nie robimy z tego czegoś zakazanego jak zje. Ale np kinder jajka nie je
Od teściów jak wróci to dostaje coś tam..,zwykle jest mamba, biszkopty, krakersy i herbatniki
Zdradz coś o maku
Stary 2015-10-20, 09:48   #1069
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie tak. W wakacje to sie siedziało od rana do wieczora na zewnątrz, rodzice to nawet nie wiedzieli gdzie chodzimy. Byle wrócić na obiad i przed zmrokiem. A teraz strach dziecko przed blok pościć. Takie czasy.
Ja mieszkałam w bloku Ale jak wychodziło się rano to wracalo się umorusanym wieczorem.. mama tylko z okna krzyczała ,,Karolinaaaaaa, Karolinaaaaa... Obiad!!!!!" Tak jak i inne matki A jak któreś dziecko krzyczalo ,,maaaaa-mooooo" to wszystkie matki w oknach bo niewiadomo które drze pape
Stary 2015-10-20, 09:49   #1070
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Nie przewijam w nocy już od dawien dawna, nawet jak jest kupa

Ten najbliższy

Wielorazowki na początek są drogie. W taki zestaw startowy kilka stówek trzeba włożyć... U mnie niestety sie nie sprawdzi bo ja robi pranie raz na 2 tygodnie dzięki niewyobrażalnej ilości ciuchów jaka ma Julek a przy wielorazowym pieluchowania pralka by łaziła non stop.

Nam w ogóle paczka pampkow idzie średnio raz na 3 tygodnie wiec tez dużo kasy nie idzie.

Kilka stówek? ☠☠☠☠☠☠☠e i jeszcze to prac...

Cytat:
Jak ja byłam mała to tylko raz byłam w mc, mama mnie zabrała do Gdańska i kupiła happy meal i byłam strasznie zawiedziona bo byłam przyzwyczajona do takich wypas hambuksów z budy koło PKSu

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

ja po ponad pół roku przerwy od mcdonalda zjadłam loda stamtad;D ale jakos juz mnie nie jarał

u nas był sklepik, ale i tak każdy na śniadanie jadł kanapki

noo u nas też robili kanapki ale w gimnazjum

od jakiegos czasu jak jyz dam sie namowic na frytki, to jemy takue z piekarnika- tyle tluszczu mniej
Ja nie moge takich z piekarnika, dwa razy próbowałam i dwa razy Konrad mi sie zaplakiwal do nieprzytomności od tej pory nie jem nic z tłuszczem utwardzonym... Czyli na razie muszę odpuścić frytki, a tak lubieee

Cytat:
Kosztowała 2,5

Blanka nie je, ale nie robimy z tego czegoś zakazanego jak zje. Ale np kinder jajka nie je :p
Kolega który z mc tez sie do KFC przeniósł tez powiedział ze z mc nic nie zje a KFC ok ale wiadomo ze głęboki tłuszcz i te sprawy

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio weszłam do maca bo byłam mega głodna a wokół nie było nic z żarciem ale wyszłam nic nie jedząc bo w każdej kanapce widziałam odkładający sie na moim tyłku tłuszcz

Ty to możesz! Laska taka!

Stary 2015-10-20, 09:50   #1071
mehja
Zakorzenienie

To samo było u mnie za czasów dziecinstwa. Ale teraz tez podobnie, syna puszczam pod blok i w wakacje był na dworze od 8rano do 20!
Stary 2015-10-20, 09:51   #1072
Irmusia81
Zakorzenienie

Mehja- a no ja nie wiem jak będzie jak Leoś będzie w wieku twojego synka. Ale widzę że podstawy ma bardzo dobre.

A u nas we wsi jest nagonka na kuchnię przedszkolną. Bo raz że dowożą teraz jedzenie z innej miejscowości a dwa że weszły nowe przepisy dotyczące zdrowego żywienia. I matki są strasznie oburzone że ich dzieciom daje się na śniadanie ogórka i paprykę.... Mówię wam szczena opada. No bo co? Dziecko przecież ma od rana do wieczora jeść cukier! Przecież kanapki z nutella powinny być! No tragikomedia mówię wam...
A Leoś je w przedszkolu aż miło 😊 mamy info od jego wychowawczyni.
Stary 2015-10-20, 09:52   #1073
mehja
Zakorzenienie

Szuu zrób sobie domowe frytki z ziemniaków
Stary 2015-10-20, 09:53   #1074
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tak jak u Kai. Czasem kupimy colę i wtedy wszyscy pijemy. Ale to np raz na dwa tygodnie. Czasem robię frytki z piekarnika do obiadu i jemy wszyscy. Słodycze leżą na wierzchu i prawie ich nie jemy. Nie są zakazane. Ale nie cieszą się taką popularnością jak warzywa i owoce 😊 Leoś uwielbia warzywa 😊 owoce zresztą też 😊 a my z mężem się bardzo z tego cieszymy.
Blanka też lubi warzywa.. Muszę mieć zawsze marchewke, kalarepe albo rzodkiewke bo ona lubi sobie przegryzc..

Cytat:

Niestety..
Blanka ma ponad 5 lat.. Ja, jak miałam 6 latałam sama po osiedlu. Nie wyobrazam sobie żebym Blanke za rok puściła samą. nowe mieszkanie będzie ogrodzone więc dobre i to..

Cytat:
Z tymi wózkami to święta prawda, i to nie jest tak że ktos jest niepełnosprawny, po prostu nie chce im się chodzić... To jest straszne.. A byłam raz w maku w UK i wyobraźcie sobie, że babka siedziała na dwóch krzesłach!! I przed sobą miała górę żarcia.. wyszłam.. -.-

Zdradz coś o maku
Mówił że moje ulubione czisburgery sa z takiej masy. Wszystko przychodzi mrożone oni tylko porcjuja i odmrazaja w pięknym tłuszczu
Napoje rozwodnione no ale to standard. Ale ogólnie pełno norm, przepisów itd.

Lena
Stary 2015-10-20, 09:55   #1075
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Ja mieszkałam w bloku Ale jak wychodziło się rano to wracalo się umorusanym wieczorem.. mama tylko z okna krzyczała ,,Karolinaaaaaa, Karolinaaaaa... Obiad!!!!!" Tak jak i inne matki A jak któreś dziecko krzyczalo ,,maaaaa-mooooo" to wszystkie matki w oknach bo niewiadomo które drze pape
ja tego nie znam, ze wsi jestem a tu gdzie teraz mieszkam to dzieciaki do domofonów dzwonią i "mamo zrzuć mi kurtkę"

Cytat:

Zdradz coś o maku
Omg...

Cytat:
U nas tak jak u Kai. Czasem kupimy colę i wtedy wszyscy pijemy. Ale to np raz na dwa tygodnie. Czasem robię frytki z piekarnika do obiadu i jemy wszyscy. Słodycze leżą na wierzchu i prawie ich nie jemy. Nie są zakazane. Ale nie cieszą się taką popularnością jak warzywa i owoce Leoś uwielbia warzywa owoce zresztą też a my z mężem się bardzo z tego cieszymy.
Moj były miał u siebie w pokoju koszyczek na słodycze i mama mu codziennie uzupełniała ale nie miał problemów z waga, tylko zawsze mnie to śmieszyło, stary koń a mamusia mu do tego koszyczka batoniki wkłada ciekawe czy dalej to robi

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

No pepsi i inne napoje sa z koncentratów robione w fast foodach

Stary 2015-10-20, 09:56   #1076
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wczoraj przeczytałam na fejsie o szkodliwości nieprzewijania dziecka w nocy i teraz mam straszne wyrzuty, że dla własnej wygody tego nie robię od jakiegoś miesiąca Ale w momencie jak zaczynam przewijać to już po spaniu jest. I teraz nie wiem... Przewijacie za każdym razem w nocy jak karmicie?

Country a to jest głód za każdym razem? Próbowałaś dać smoczka? Wykończysz sie biedulino

Irmusia Twój starszak chodził do żłobka?

Od początku nie przewijam w nocy, chyba że kupa to oczywiste. Co wyczytalas?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:57   #1077
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Szuu zrób sobie domowe frytki z ziemniaków

Często robię zapiekane ziemniaczki ostatnio, bardzo je lubię

Od teściów dostaliśmy frytownice kiedyś na święta tak w ogóle ale zanieśliśmy do piwnicy po jednym użyciu

Stary 2015-10-20, 09:58   #1078
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka stówek? ☠☠☠☠☠☠☠e i jeszcze to prac...

Jak ja byłam mała to tylko raz byłam w mc, mama mnie zabrała do Gdańska i kupiła happy meal i byłam strasznie zawiedziona bo byłam przyzwyczajona do takich wypas hambuksów z budy koło PKSu

Ja nie moge takich z piekarnika, dwa razy próbowałam i dwa razy Konrad mi sie zaplakiwal do nieprzytomności od tej pory nie jem nic z tłuszczem utwardzonym... Czyli na razie muszę odpuścić frytki, a tak lubieee

Kolega który z mc tez sie do KFC przeniósł tez powiedział ze z mc nic nie zje a KFC ok ale wiadomo ze głęboki tłuszcz i te sprawy

Ty to możesz! Laska taka!

Po Maku to bym długo tą laską nie pobyła
Ale dzisiaj odkryłam kawiarnię gdzie wszystko robią bez cukru i w ogóle ze zdrowych produktów, ustawiłam się tam z koleżanką ciekawe czy to jadalne Brakuje mi słodyczy

Dziołchy proszę doradźcie czy któraś z Was używa czegoś na wypadanie włosów?? Jakiś szampon odżywka? Bo mi w sobotę fryzjerka powiedziała że jest kiepsko i żebym zaczęła coś stosować.... a ja nie wiem co... czytałam kwc na wizażu ale jakoś mnie nie natchnęło... tylko nic ziołowego żadnych wcierek ani nic, nie mam na to czasu. Najlepiej szampon jakiś zwykły plus odżywka.
Od wczoraj zaczęłam ampułki Vichy ale mam tylko jedno opakowanie a to pierońsko drogie.

pierogowamama.com
Stary 2015-10-20, 09:58   #1079
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Od początku nie przewijam w nocy, chyba że kupa to oczywiste. Co wyczytalas?

http://dziecisawazne.pl/pieluszka-mu...-czesto-kazda/

Stary 2015-10-20, 10:02   #1080
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Może dobierali klasę pod względem rozmiaru dzieci
Może
Cytat:
O to to
Cytat:
Mehja- a no ja nie wiem jak będzie jak Leoś będzie w wieku twojego synka. Ale widzę że podstawy ma bardzo dobre.

A u nas we wsi jest nagonka na kuchnię przedszkolną. Bo raz że dowożą teraz jedzenie z innej miejscowości a dwa że weszły nowe przepisy dotyczące zdrowego żywienia. I matki są strasznie oburzone że ich dzieciom daje się na śniadanie ogórka i paprykę.... Mówię wam szczena opada. No bo co? Dziecko przecież ma od rana do wieczora jeść cukier! Przecież kanapki z nutella powinny być! No tragikomedia mówię wam...
A Leoś je w przedszkolu aż miło 😊 mamy info od jego wychowawczyni.
Akurat z tymi przepisami z jedzeniem to trochę przegieli... I nie mówię tu o.papryce czy coś w ten deseń.
Ale ☠☠☠☠a przegieciem jest kiedy licealista chce zjeść zapiekanke a pani go o dowód osobisty prosi. No normalnie żenujące

U nas nie ma.jakichś twardych zasad w domu. Kuba jadł słodycze oczywiście w ograniczonej ilości jak był mały ale chyba taki jego urok że nie przepada. Woli np kabanosa za warzywami jakoś się nie rzuca ale dzieciom smaki się zmieniają i może być jeszcze różnie. Słodycze u nas są bo ja jem ale się nie ukrywam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości