Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 12:41   #1261
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wiem często kupuje produkty w5. Kiedyś kupiłam taka pianke do mycia piekarnika, rewelacja! Tylko ona chyba była limitowana bo już od paru miesięcy nie widziałam.

Zostałam sama w domu,co ja mam ze sobą zrobić?
zrelaksukj sie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
No niby tak ale ja już się stresuję przed tą wizytą patronażową czy jak jej tam
ojj tam bez paniki. kupy Ci sie po domu walaja ? drzwi masz otwarte wiecznie? strzykawki sie walaja po domu ? syf i kila ?

No to przestan panikowac

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:49   #1262
ogolnie
Zakorzenienie

Haha, a jak miałam pierwszą wizytę położnej na chacie to akurat na szmacie latałam Zziajana jak pies, czerwona, upocona bo to upały były I jej wpis w karcie "Warunki mieszkaniowe bardzo dobre, bez zastrzeżen"
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:49   #1263
mujer
Zadomowienie

Cytat:
No niby tak ale ja już się stresuję przed tą wizytą patronażową czy jak jej tam
No ja akurat zakładam, że nie ma prawa mi kobieta fikać. Nie wiem, co przepraszam miałaby u nas wypatrzyć za patologię
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:52   #1264
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Masaz szyjki jest mniej bokesny niz skurcze. Ale to kwestia tego kto jaki ma prog bolu i jakie skurcze.
Mnie troche poderwalo a po 2 min bylam.juz na samolocie.

Wenflon zakladaja bo pozniej im.ciezej zyle znalezc jak kobieta jest w takim wysilku. Mi podali po porodzie jakas kroplowke bo dostalam lekkiego krwotoku. Macica nie chciala.sie obkurczycc czy cos takiego.
Zadnej glukozy i innych cudow bie dostawalam.
Ale z doswiadczenia - pilnujcie ile macie wenflon na reku bo pielegniarki czesto zapominaja o zmianie.

mujer nic o cc nie slyszalam. Z corka mialam III stopien pd 30 tyg a urodzilam w 41. Tyle wtedy mialam przeplywy robione czesto bo poki one sa ok to lozysko sobie moze byc stare.
Wstepnie jesli bedzie ok w czwartek mnie wypuszcza do domu. Na ktg rysowaly sie skurcze na poziomie 60 ale ja tego w ogole nie czuje.

W ogole to w☠☠☠☠i.a mnie te pytania w zwiazku z lozyskiem. Palila pani w ciazy? Pila?
Bo takie starzejaxe lozyska maja alkoholiczki albo palaczki
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Czubasek mnie też przy KTG pytali czy palę. Eh.. no kurde.. stara jestem po prostu :P
u mnie też na ostatnich dwóch usg ginka pyta czy palę albo czy ktoś w moim otoczeniu pali bo łożysko mam na pograniczu II i III... jakoś dziwne uczucie jak patrzy podejrzanie
Stary 2015-10-20, 12:52   #1265
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
ojj tam bez paniki. kupy Ci sie po domu walaja ? drzwi masz otwarte wiecznie? strzykawki sie walaja po domu ? syf i kila ?

No to przestan panikowac
Dobra
chociaż teraz to z tymi drzwiami się zgadza, wczoraj TŻ z teściem nie wstawili drzwi i okna w ganku bo czegoś tam brakowało więc za każdym razem jak wychodzę do łazienki to jakbym na dwór wychodziła, na dodatek teściu mnie co chwilę woła o pyta, np czy mają być dwie szychty cegieł czy trzy chyba nie muszę dodawać, jak ciepło jest teraz w domu jak tego dzisiaj nie skończą to się zapłaczę
Stary 2015-10-20, 12:52   #1266
dorosea
Rozeznanie

Dla mnie to okropne, że jakas obca baba bedzie mi po chacie chodzić i się mądrzyć

Musze jechac do miasta zrobi zdjęcie do nowego dowodu, matko kochana jak mi się nie chce
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:53   #1267
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dobrze, że jesteście pod fachową opieką!! Dzisiaj wyjdziesz czy chcą Cię przytrzymać na obserwacji?

Wczoraj na SR kobieta powiedziała, żeby w ciąży nie ćwiczyć kegla, bo im słabsze mięśnie dna miednicy tym przy porodzie lepiej. Podobno po porodzie bardzo szybko można je wycwiczyc.
No i powiedziała, że trzeba być totalnie rozluznionym i mieć w tyłku, że np. zbiera nam się na kupę- trzeba to olac i "pozwolić wszystkiemu lecieć", nic nie wstrzymywac, bo można tym cofnąć całą akcję porodowa.. także ten.. ;]
Powiedziała też b. dziwną rzecz dla mnie-jak odejdą wody,a nie ma jeszcze skurczy, to nie panikować. Można spokojnie jeszcze 12h zostać w domu :O chyba, że dziecko nie jest położone główkowo.. no i chyba, że odejdą dużo wcześniej niż planowany termin porodu-wtedy trzeba szybko jechać na patologie ciąży.
To nam mówili że jak odejdą wody to pakować się i do szpitala jechać i ze zawsze jak wody odchodzą poza szpitalem to jeszcze jakiś antybiotyk się dostaje
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:53   #1268
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra
chociaż teraz to z tymi drzwiami się zgadza, wczoraj TŻ z teściem nie wstawili drzwi i okna w ganku bo czegoś tam brakowało więc za każdym razem jak wychodzę do łazienki to jakbym na dwór wychodziła, na dodatek teściu mnie co chwilę woła o pyta, np czy mają być dwie szychty cegieł czy trzy chyba nie muszę dodawać, jak ciepło jest teraz w domu jak tego dzisiaj nie skończą to się zapłaczę
Ejj, a mi się nie chce iść w piecu napalić, pjona! Bo niedługo będę miała zimno jak nie pójdę dołożyć, a na nowo rozpalać mi się nie chcęęęęęę..
Stary 2015-10-20, 12:57   #1269
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ejj, a mi się nie chce iść w piecu napalić, pjona! Bo niedługo będę miała zimno jak nie pójdę dołożyć, a na nowo rozpalać mi się nie chcęęęęęę..
Ja nie rozpalę bo mi TŻ drewna nie zostawił a sama nie urąbię, teściów też prosić nie będę a poza tym jak muszę wychodzić a tam jest tak zimno to chyba lepiej żeby w środku nie było za ciepło bo się ugrzeję, przewieje mnie i powtórka z rozrywki tragedii jeszcze nie ma, 18,5 stopnia
Stary 2015-10-20, 13:04   #1270
kalwinka
Zadomowienie

Ja staram się wywrzeć lekką presję na tż żeby się zebrał za skończenie remontu, ale twardy jest, twierdzi że weźmie urlop żeby wszystko skończyć ale urlop miał wziąć w zeszłym tygodniu, potem w tym tygodniu, ale już przebąkuje że w przyszłym też nie weźmie :/
Swoją drogą teściowa palpitacji dostaje na myśl, ze położna będzie do nas przychodzić a u nas remont w trakcie, klatka schodowa wygląda raczej obskurnie (ja chciałam ją zrobić na końcu bo póki co i tak się odrapie) i przeżyć nie może że tak żyjemy
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:06   #1271
ogolnie
Zakorzenienie

To wenflon nie może być za długo?
Jak byłam w szpitalu w czerwcu to byłam 3 dni i miałam cały czas ten sam, a potem przez dwa tygodnie miałam taki gul na dłoni bolący strasznie.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Tak wgl, chciałam się poradzić. Znacie jakieś fajne piosenki, które nadawałyby się na pierwszy taniec? Ja kompletnie nie mam pomysłów
Stary 2015-10-20, 13:09   #1272
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, ja nawet nie wiem, jak ten plan porodu wygląda i co trzeba w nim wpisać

I co Ci poleciła?
Powiem Ci, że wątpię, żeby się tego ściśle trzymali... no ale wypełnię

Kazała zwiększyć dawkę witaminy D3 (do 2000), wapń z witaminą C (kazała wziąć z firmy Sandoz, bo mówiła, że najlepszy) i do tego Sinupret (jeden listek tabletek).

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA fajnie że wszystko dobrze i że masz ten plan porodu. Możesz sobie na spokojnie wszystko przemyśleć. Masz jeszcze trochę czasu. I sami z takim planem wyszli czy pytałaś?
Sami wyjechali. W sumie zdziwiona byłam

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Jak się odczuwa czkawkę? Bo dziś z rana miałam regularne pykanie w okolicy domniemanej główki Może to jest słynna czkawka?
Właśnieto jest takie uczucie jak piszesz

Cytat:
Hej
Trzeci raz tego posta pisze

My lezymy. Mamy dostac sterydy na plucka tak w razie czego i znow mi hemoglobina spadla wiec dostane zastrzyki w tylek z zelazem.
Stan podgoraczkowy nadal sie utrzymuje ale nie ma kaszlu ani kataru.
Dostalam karteczke i mam liczyc ruchy.
Mlody chyba sie wystraszyl fartuchow bo godzine temu wyginal sie tak ze nawet nagrywanie mu nie przeszkadzalo.

Kciuki za wizyty
Dobrze, że dostałaś te sterydy, bo nie zaszkodzą, a w razie gdyby się Mały pospieszył to mu pomogą
Wytrzymaj tam jakoś, lepiej mieć pewność, że wszystko ok

Cytat:
I u mnie jedyne co wyszlo zle to lozysko. Mam juz III stopien. Czyli zuzyte i do porodu. Powtrka z pierwszej ciazy. Na szczescie przeplywy ok.
Ojej... obyś wytrzymała jeszcze trochę Ale najważniejsze, że przepływy ok

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Qrcze przez ostatnie dwa dni mam wrażenie ze brzuch mi się jakby do góry podniósł:/ już tak jakby pod piersiami ciężej mi przez to w dodatku zgiac się nie mogę bo wystarczy ze się lekko nachyle i dostaje kopniaka tez tak macie?
Ja mam brzuch nisko, ale nie mogę teraz się zgiąć za bardzo, bo zaraz czuję ucisk na żołądek :/
Mała bardzo wysoko nie kopie, raczej na boki więc chociaż tyle.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja tez podobnie z tymi mdlosciami..

I czue sie fatalnie od rana...
nie wiem czy nie zwine sie wczesniej z roboty...
myslalam ze glodna jestem to mi slabo.. zjadlam i jest tak samo..
Ojej :/ Obyś się później lepiej poczuła

Jak ja się cieszę, że mnie omija latanie i podkładanie do pieca
Stary 2015-10-20, 13:10   #1273
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wgl, chciałam się poradzić. Znacie jakieś fajne piosenki, które nadawałyby się na pierwszy taniec? Ja kompletnie nie mam pomysłów
U nas TŻ uparł się na polską piosenkę, ja chciałam zatańczyć walca a stanęło na piosence "Zabiorę Cię" a układ zgapiliśmy głównie z tego: https://youtu.be/fujGSRvRc3k
Stary 2015-10-20, 13:13   #1274
andriuszka77
Zadomowienie

Witam mamy,

Ale u mnie pada;/ Już na mieście zmokłam jak kura wracając ze sklepu, a teraz to rozpadało się na dobre.

Tylko pod koc wejść i leniuchować z książką...brrr

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
T
[/COLOR]Tak wgl, chciałam się poradzić. Znacie jakieś fajne piosenki, które nadawałyby się na pierwszy taniec? Ja kompletnie nie mam pomysłów
My mieliśmy tę, spokojna, podobała mi się: Janusz Radek ,,Dziękuję za miłość"

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-20 o 13:16
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:15   #1275
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
U nas TŻ uparł się na polską piosenkę, ja chciałam zatańczyć walca a stanęło na piosence "Zabiorę Cię" a układ zgapiliśmy głównie z tego: https://youtu.be/fujGSRvRc3k
Dla mnie najgorszy będzie ten taniec Taaak baaardzo kochaam tańczyć
Stary 2015-10-20, 13:16   #1276
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
To wenflon nie może być za długo?
Jak byłam w szpitalu w czerwcu to byłam 3 dni i miałam cały czas ten sam, a potem przez dwa tygodnie miałam taki gul na dłoni bolący strasznie.
Ja tym razem miałam wenflon ten sam przez cały pobyt i w sumie nie bolałoby nic, ale miałam dwa razy płukaną żyłę jak kroplówka lecieć nie chciała. Nie zmieniały już na ostatni dzień, bo nie było sensu.
Ale jak byłam na początku ciąży to miałam zmieniany w międzyczasie, bo miałam opuchnięcie i bolało (jedna 'przemiła' położna mi tak wkłucie załatwiła, że myślałam, że się zes*am jak mi wygięła rurkę od kroplówki i mi poszła pod ciśnieniem w żyłę). Zazwyczaj widać kiedy się nie nadaje już

Wtedy miałam siniaki w trzech miejscach na dwóch rękach
Stary 2015-10-20, 13:17   #1277
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Witam mamy,

Ale u mnie pada;/ Już na mieście zmokłam jak kura wracając ze sklepu, a teraz to rozpadało się na dobre.

Tylko pod koc wejść i leniuchować z książką...brrr

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

My mieliśmy tę, spokojna, podobała mi się: Janusz Radek ,,Dziękuję za miłość"

Radka lubię Wezmę tę piosenkę pod uwagę!
Stary 2015-10-20, 13:20   #1278
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię ale nie umiem. A wyszłoby nam super gdyby nie moja mamusia
Stary 2015-10-20, 13:20   #1279
ogolnie
Zakorzenienie

Andriuszka dostałaś zapro do klubu?
Stary 2015-10-20, 13:22   #1280
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
To nam mówili że jak odejdą wody to pakować się i do szpitala jechać i ze zawsze jak wody odchodzą poza szpitalem to jeszcze jakiś antybiotyk się dostaje
Noo.. ja też nie msm zamiaru czekać na skurcze jak ze mnie chlusnie:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:23   #1281
ogolnie
Zakorzenienie

Kalusia a myslisz, że wykonanie piosenki "Psalm dla Ciebie" w kościele po ślubie byłoby fajniejsze niż oklepany marsz? Bo własnie mi to do głowy wpadło, w kościele mamy fajny duet dziewczyna i facet, swietnie spiewaja, moze zgodziliby sie zaspiewac albo "most dwojga serc

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Noo.. ja też nie msm zamiaru czekać na skurcze jak ze mnie chlusnie:p
A ja bede zgrywac chojraka i pewnie nie pojade od razu, tylko ze spokojem sie zbiore jesli w ogole mi odejdą wody D:

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-10-20 o 13:24
Stary 2015-10-20, 13:23   #1282
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas problem był z mężem, bo biedny rytmu nie czuje
Co ja się nadenerwowałam jak go uczyłam... Ostatecznie zatańczyliśmy zwyczajnie, ale dla bezpieczeństwa poprosiliśmy świadków, żeby zatańczyli pierwszy taniec z nami, żeby mąż się nie stresował, że wszyscy na nas patrzą

A my mieliśmy "Przetańczyć z Tobą chcę' Anny Jantar... to był spontaniczny wybó, bo zespół na pierwszym spotkaniu nas zaskoczył (no, nie wpadliśmy na to, że przecież musimy wybrać piosenkę na pierwszy taniec ) i ja rzuciłam tym tytułem, bo to znałam
A nie chciałam nic obcojęzycznego, bo zespoły różnie wykonują... Gdybyśmy mieli DJa to pewnie byśmy zaszaleli

Aaa dodam, że chyba nie bez powodu strzeliłam tym tytułem, bo ta piosenka pasowała do historii naszego związku i tego, że były osoby, które nie chciały i do tej pory nam zazdroszczą związku, a teściowie później nam zgotowali piekło (moi teściowie), bo myśleli, że odpuścimy i się nie pobierzemy. Więc w sumie m.in. im na złość przetańczyliśmy całą noc
Stary 2015-10-20, 13:24   #1283
Koritsi_a
Zadomowienie

Nasi znajomi niestandardowo zatańczyli do:

http://m.youtube.com/watch?v=v-V7UoGuLMg

Bardzo mi się podobało a tekst jest obłędny
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:25   #1284
Ani_qa
Zakorzenienie

Ogólnie jeszcze co do piosenki to ja chciałam zamienić żebyśmy zatańczyli do tej:

https://www.youtube.com/watch?v=qWbs6_ghMhQ

ale mąż by nie dał rady biedny
Stary 2015-10-20, 13:25   #1285
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U nas problem był z mężem, bo biedny rytmu nie czuje
Co ja się nadenerwowałam jak go uczyłam... Ostatecznie zatańczyliśmy zwyczajnie, ale dla bezpieczeństwa poprosiliśmy świadków, żeby zatańczyli pierwszy taniec z nami, żeby mąż się nie stresował, że wszyscy na nas patrzą

A my mieliśmy "Przetańczyć z Tobą chcę' Anny Jantar... to był spontaniczny wybó, bo zespół na pierwszym spotkaniu nas zaskoczył (no, nie wpadliśmy na to, że przecież musimy wybrać piosenkę na pierwszy taniec ) i ja rzuciłam tym tytułem, bo to znałam
A nie chciałam nic obcojęzycznego, bo zespoły różnie wykonują... Gdybyśmy mieli DJa to pewnie byśmy zaszaleli

Aaa dodam, że chyba nie bez powodu strzeliłam tym tytułem, bo ta piosenka pasowała do historii naszego związku i tego, że były osoby, które nie chciały i do tej pory nam zazdroszczą związku, a teściowie później nam zgotowali piekło (moi teściowie), bo myśleli, że odpuścimy i się nie pobierzemy. Więc w sumie m.in. im na złość przetańczyliśmy całą noc
Mój twierdzi, że rytm czuje, ale chyba nie Mogę Wam zresztą pokazać filmik jak razem tanczymy to stwierdzicie kto lepiej tanczy
Stary 2015-10-20, 13:27   #1286
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia a myslisz, że wykonanie piosenki "Psalm dla Ciebie" w kościele po ślubie byłoby fajniejsze niż oklepany marsz? Bo własnie mi to do głowy wpadło, w kościele mamy fajny duet dziewczyna i facet, swietnie spiewaja, moze zgodziliby sie zaspiewac albo "most dwojga serc

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A ja bede zgrywac chojraka i pewnie nie pojade od razu, tylko ze spokojem sie zbiore jesli w ogole mi odejdą wody D:
Ja bym dała ale nie zamiast marsza ale np na uwielbienie po komunii. U szwagra była schola, pięknie śpiewali ale mi jakoś brakowało tego Mendehlsona.
Stary 2015-10-20, 13:29   #1287
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój twierdzi, że rytm czuje, ale chyba nie Mogę Wam zresztą pokazać filmik jak razem tanczymy to stwierdzicie kto lepiej tanczy
Haha no mój też twierdzi, że czuje, ale sorry umiem to ocenić Później już się 'wyginał' na luzie, ale jednak jak wszyscy patrzą to byłoby kiepsko...
Stary 2015-10-20, 13:30   #1288
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Radka lubię Wezmę tę piosenkę pod uwagę!
A proszę

A tę w kościele chciałam:

https://www.youtube.com/watch?v=BR7Ava9ibnc
Organista nam to zagrał.

Ogólnie - wybieraj serduchem, to co Wam się podoba, takich piosenek jest mnóstwo

Ja mam wiele ulubionych które przywołują cudne wspomnienia

To bardzo lubię, też to rozważałam
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:30   #1289
Ani_qa
Zakorzenienie

W końcu nawet zgodził się, żebym ja przejmowała inicjatywę jak się pogubi
Stary 2015-10-20, 13:31   #1290
dorosea
Rozeznanie

Ogolnie, na kiedy macie termin slubu ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości