|
|
#1921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
![]() Jak mi sie trzesie moja barylka o boze Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to jest podaje się jak się widzi ze coś dziecku dolega czy trzeba dłużej podawać żeby to miało jakieś działanie?
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy tekst jednej osoby z rodziny. I co doktor powiedział? Ja: będzie to będzie XX: ale jak? Ja: no będzie to będzie. I wyszłam z pokoju ![]() Zamiast pytać jak się czuje to wk. .. człowieka :/ Dobrze ze mnie mąż, przyjaciółka i teściowa rozumieją. Reszta to bezmozgi wkur ... ce ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Idę posłuchać dobrych kawałków może skurcze wrócą ale będzie ciężko jak wieczne pytania są. . ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha maggie
![]() Pamietam ze mnie najbardziej wkurzalo jak ludzie sie pytali: Co bedzie? A ja na to: goryl bedzie. ... Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, no i śpimy w trójkęCytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- dzis sie wypytałam położnej o ten Delicol , to jest typowo na kolkę , a moja np , pręży się pokwękuje, to nie jest kolka , kolka jest wtedy gdy dziera się w niebogłosy przez dlugi czas .. i nie kazała mi dawać... a gdy kolki występują to można tak profilaktycznie dawać co 2 karmienie...
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Dobra zalozylam tego cholewnego fb. Macie swoje strone? Czy po prostu jako "przyjaciele"?
![]() Widze ze jest opcja stworzenia wlasnego klubu na fb co by bylo super Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda że tego wcześniej nie słyszałam ![]() Maggie mnie tez wszyscy dookoła wkurzają tak:/ tylko że jeszcze najgorsze jest to że sie z tżtem ściełaam w weekend i nie gadamy ze sobą. Dureń jeden:/ kobiete przed porodem śmie denerowować. Nie zapomne mu tego zabronie mu na poród przyjść ![]() ...tak, potem byłby juz tylko rozwód
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój ma teraz też jakieś jazdy, aktualnie na topie jest akcja pt. "czuję sie niemęski, bo każesz mi zmywać naczynia" (ok, to poradze sobie sama), kontra "czuję się niemęski bo nie potrzebujesz mnie do zmywania naczyń" - serio, już nie wiem co robic
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheeh to powiem Ci masz zagwostkę padne zaraz
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam.nadzieje ze się pogodzicie A na resztę możesz się wsciekac do upadłego
|
|
|
#1937 |
|
Wtajemniczenie
|
Małpko..wszystkie środki sięgnięte z apteki powinny być użyte tylko wtedy kiedy wszystko inne zawodzi..bo to jakby nie bylo ..to chemia nawet jesli z ziol ..roslin to z dodatkami..to wiemy..no ale jesli czujesz ze to niezwykłe pobolewanie ma powód do wsparcia kropelkami ..oczywiście by pomóc maleństwu to ja podawalam delikol w trakcie karmienia przez 3tygodnie co drugie karmienie po tylko 4krople...ale ja tez przy gabrielu podawalam rano biogaie i espumisan wieczorem..po trzech tygodniach nasze kłopoty brzuszkowe ustąpiły..a byly na prawdę tragiczne..maly zanosil sie potwornie i przez prawie caly dzień plakal nic nie jedząc..to byl powód juz do medykamentów..ktore pomogly szybko ..
Raczej doraznie to mala pomoc przy kolkach wzdęciach czy nietolerancji |
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jemu czy Tobie
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Malpko jesli mam nie placze przeraźliwie godzinę dwie bez przerwy moim zdaniem to zwykłe niedogodności związane z trawieniem i puszczaniem bączków..tak jak robisz jest super..nóżkami poruszać ..brzuszek poglaskac..i odgazowac😊
|
|
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj dzis bardzo niemeski bo gotuje haha a ja ze sie czuje jak nowonarodzona po wypadzie do wc z rana to zabralam sie za sprzatanie powdychalam troche mojego uluvionego mr muscle do lazienki a zaraz bede niuchac spray do szyb. Kocham ten zapach coz poradzic ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam dziewczyny..czasem słownik w telefonie robi mi psikusa i tworzy słowa które w ogóle nie powinny znaleźć sie w moich postach..😁
Małpko miało być"jesli mały"*..a nie ..mam😉 |
|
|
|
#1942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() A w ogole to dzis nastal ten dzien ze opuszczamy szpital ![]()
|
||
|
|
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to prężenie to w sumie dzisiaj pierwszy raz się zdażyło ale nie przeszkadza mu to w jedzeniu ani spaniu, tak więc narazie odpuszczę leki, Cytat:
![]() Fajnie ze idziecie do domku
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ona cały czas popłakuje wtedy pręży się ,wykrzywia, napina, wierzga nogami no ale po jakimś czasie zaczyna puszczać bączki a później jest długo wyczekiwana kupa potem tulę ją , albo ponoszę żeby się wyciszyła i zasnęła... a położna mi powiedziała dzis że jak nie może zrobić kupy żeby termometr posmarować oliwką i delikatnie ok 0,5 cm włożyć w pupę żeby miała poślizg i łatwiej bylo jej zrobic kupkę .
|
|
#1945 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(
|
|||
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=rita_k;53169840]No ale jak ruszac tymi nozkami? Poobno na poczatku nie za bardzo wolno? Moj tez sie tak prezy i wygina. Czyli to od baków. No ten moj to prawie co zmiana pieluchy ma kupe. Nie wiem jak to bedxie jak w domu bedziemy tylek wietrzyc.
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Ej no ale jak rodzilam to mialam takie parcie na kupe ![]() no na samym początku to kupy są non stop, a później już właśnie nie gratki za wyjście ze szpitala
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Ritko ale dlaczego nie można?..moze przy zwichnieciach ..przy dysplazji bioderka chociaż i tu należy ćwiczyć ..(rozkrok ..szerokie pieluchowanie)...to nie jest nic złego jak przyciągamy jego nóżki/kolanka do brzusia..głaskamy brzusio..lub kladziemy dziecko na żabkę..czyli na brzuszku i nóżki w rozkroku jak zabka..raczki zgięte w lokciach przy buzi..wtedy super bączki sie uwalniają..😉
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
No nie?
Stwierdzilam, ze juz lepiej niech myje te gary to przynajmniej będą czyste ![]() Hehe, jakby było gdzie ją tu zamontowac juz dawno bysmy kupili ale niestety ![]() Jemu juz chyba tez pada na glowe to ze jestem po TP, potrafi w ciagu dnia dzwonic z pracy i pytac "i jak tam, rodzisz??" - jeszcze takie pytania od obcych moge zniesc ale jak juz wlasny mąż pyta kilka razy dziennie to mozna dostac pertolca ![]() To może organizm jednak coś w ten sposob ćwiczy do porodu ![]() Ciekawe tylko kiedy skapnie się, że wypycha nie tego klocka
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pitole zaraz mi brzuch odpadnie od smiechu.A ja tak w innym temacie. Ostatnio kupilam taki zimowy spiworek do wozka i TZ to zobaczyl i mowi: a po co to? Chyba nie zamierzasz wychodzic na dwor z dzieckiem. A ja mowie: no pewnie ze bede na spacery chodzic lol A on: ale z dzieckiem sie nie wychodzi z pol roku a tu to szczegolnie zimno jest itp a ja mowie: no chyba cie pogrzalo ![]() On stwierdzil ze w jego rodzinie i tradycji nie wychodzi sie pol roku z dzieckiem haha Masakra jak mu powiedzialam ze z corka wyszlam po ok 2 tyg i bylo z -15 st... to wlosy mu deba stanely ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pół roku z domu nie wychodzić?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

No i sab simplex, czyli nasz poczciwy espumisan
05.07.2008 

zabronie mu na poród przyjść 

potem tulę ją , albo ponoszę żeby się wyciszyła i zasnęła... a położna mi powiedziała dzis że jak nie może zrobić kupy żeby termometr posmarować oliwką i delikatnie ok 0,5 cm włożyć w pupę żeby miała poślizg i łatwiej bylo jej zrobic kupkę .