Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 16:01   #1951
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Niud..juz kiedys to pisałam ale co mi tam😉..espumisam kiedys..ale calkiem nie dawno byl od pierwszego tygodnia zycia..ale ze względu zapewne zbyt szybkiej reakcji rodziców i podawania kropelek zamiast kombinowania w inny sposob😉 zakazali producentom pisac od urodzenia tylko przynajmniej od miesiąca..ot taka psychologia😉

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:14   #1952
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
skąd on się urwał
pół roku z domu nie wychodzić?
No własnie, po tym pół roku takie dziecko by chyba pierwsza lepsza bakteria zabiła
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:17   #1953
AgatkaSz
Wtajemniczenie

O matko dziewczyny nie wiem co jest ale taki ból mnie dopadł krocza , normalnie nie wiem jakbym się na pal jakiś nadziewala ale taki promieniujacy ból ze aż musze się skulic... jak siedzę jest lepiej ale jakbym miała wstać tragedia. Boje się ze coś jest nie tak ...
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:23   #1954
olibar
Raczkowanie

Mowil mi ze jak pamieta jak mial 10 lat i jego siostra sie urodzila to jego mama nie zabrala jej okolo 8 miesiecy na dwor szok
Tak samo jak belkotal a po co nam wozek. U niego to sie na rekach dzieci nosi (tak nos sobie..)i po co nam lozeczko skoro dziecko moze spac z nami. Normalnie on to mowil na serio a ja w szoku
Z ciekawosci sprawdzilam ebay w jego kraju i faktycznie nie mozna tam lozeczka kupic

Ale jak juz przyszlo poslanie dla ksieciunia malego i jak rozpakowalam i ubralam wszyatko to normalnie oka nie mogl spuscic i mowil ze to takie piekne ze kupi dla brata w przyszlosci

Ale fakt faktem w Uk nie maja takich lozeczek z baldachimami i innymi ☠☠☠☠☠☠☠ami jak nasze Polskie piekne sosnowe lozka.

Ah mowie Wam czasami on mnie zadziwia

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:39   #1955
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Jej. . No tym bardziej ze harmony Nam buzuja to jesteśmy bardzo niebezpieczne

Mam.nadzieje ze się pogodzicie

A na resztę możesz się wsciekac do upadłego
przyszedł dziś z pracy wcześniej (mnie nie było, byłam z młodym na dworze) i przyniósł różyczke na przeprosiny, ja wchodze do domu, patrze na stół i intelygentnie pytam "a to coooo???" (bo mu sie chyba takie coś z 10 lat nie zdarzyło)
No wiec przeprosił, ja wybaczyłam, ale problem się sam nie rozwiązał. Mam tylko nadzieje że dojdziemy do porozumienia. Męczy mnie takie mijanie się, nienawidzę sie nie odzywać!!!!!!

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Kurde mam to samo poczucie humoru co Ty ja pitole zaraz mi brzuch odpadnie od smiechu.

A ja tak w innym temacie. Ostatnio kupilam taki zimowy spiworek do wozka i TZ to zobaczyl i mowi: a po co to? Chyba nie zamierzasz wychodzic na dwor z dzieckiem. A ja mowie: no pewnie ze bede na spacery chodzic lol
A on: ale z dzieckiem sie nie wychodzi z pol roku a tu to szczegolnie zimno jest itp a ja mowie: no chyba cie pogrzalo
On stwierdzil ze w jego rodzinie i tradycji nie wychodzi sie pol roku z dzieckiem haha

Masakra jak mu powiedzialam ze z corka wyszlam po ok 2 tyg i bylo z -15 st... to wlosy mu deba stanely

pół roku...potem to juz tylko bym sie nadawała do szpitala psychiatrycznego
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:02   #1956
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
No własnie, po tym pół roku takie dziecko by chyba pierwsza lepsza bakteria zabiła
Taaa pewnie tak

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Mowil mi ze jak pamieta jak mial 10 lat i jego siostra sie urodzila to jego mama nie zabrala jej okolo 8 miesiecy na dwor szok
Tak samo jak belkotal a po co nam wozek. U niego to sie na rekach dzieci nosi (tak nos sobie..)i po co nam lozeczko skoro dziecko moze spac z nami. Normalnie on to mowil na serio a ja w szoku
Z ciekawosci sprawdzilam ebay w jego kraju i faktycznie nie mozna tam lozeczka kupic

Ale jak juz przyszlo poslanie dla ksieciunia malego i jak rozpakowalam i ubralam wszyatko to normalnie oka nie mogl spuscic i mowil ze to takie piekne ze kupi dla brata w przyszlosci

Ale fakt faktem w Uk nie maja takich lozeczek z baldachimami i innymi ☠☠☠☠☠☠☠ami jak nasze Polskie piekne sosnowe lozka.

Ah mowie Wam czasami on mnie zadziwia

Haha dobry jest. A jakiej jest on narodowości jeśli można spytać

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
przyszedł dziś z pracy wcześniej (mnie nie było, byłam z młodym na dworze) i przyniósł różyczke na przeprosiny, ja wchodze do domu, patrze na stół i intelygentnie pytam "a to coooo???" (bo mu sie chyba takie coś z 10 lat nie zdarzyło)
No wiec przeprosił, ja wybaczyłam, ale problem się sam nie rozwiązał. Mam tylko nadzieje że dojdziemy do porozumienia. Męczy mnie takie mijanie się, nienawidzę sie nie odzywać!!!!!!

pół roku...potem to juz tylko bym sie nadawała do szpitala psychiatrycznego
Musicie porozmawiać szczerze bo przeprosiny są fajne ale mają tylko znaczenie jeśli coś następuje jakas zmiana
Stary 2015-10-20, 17:13   #1957
mala29lll
Zakorzenienie

Boziu jak się męczy to moje dziecko dziisaj Pewnie wyszła ta pizza co wczoraj zjadłam. Mimo że kawałeczek, a teraz się dziecko męczy. Zaraz sobie strzelę w ten durny łeb Pręży się płacze

A możliwe że się za dużo najadła?? Wisiała tak długo na cycku dzisiaj. JAk do tej pory najdłużej. Zawze to góra pół godziny a dzisiaj jadła i jadła chyba z godzinę albo więcej
Ada help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oliath albo inne mamusie
Mój mąż ją teraz uspakaja bo mnie już ręce bolą. Podkurcza Jej nóżki, ale dalej płacz. Jeszcze tyle nie płakała biedulka.
Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Amelie kciuki za jutro. będzie dobrze.

Mała i co ci lekarz powiedział jeśli chodzi o katarek Gabryśki? ja jutro mojego chyba też zapiszę do lekarza, tylko nei wiem na którą bo na 12.30 położna a na 16.15 gin : >
Nie był lekarz jeszcze u mnie. Była położna wczoraj i powiedziała, że to raczej nie katarek tylko jeszcze się drogi oddechowe oczyszczają ze śluzu. Psikać Marimerem i odciągać Fridą

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Mamuśki można czymś smarować cycuchy przeciw rozstępom przy karmieniu? Pewnie nie, ale pytam dla pewności moje mi prawie w ogole nie urosły, więc wystrzelą pewnie po porodzie
Można olejejm kokosowym, ale nie brodawki oczywiście jak dzieć je.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Coś Ty, na pewno znajdzie kolejny powód do kwękania
:
Złośliwcu Ty
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Dziękuję w takim razie spróbujemy jeszcze dłużej ponosić i zobaczymy wiem, że ulewanue to nic złego, ale jednak zawsze jak ja kładę mam obawy czy jak usne to nic się nie stanie..w ogóle śmieje się z Tz ze ciągle się czegoś doszukujemy..jak nie to czy ma ciepło, to xczy nie ulega, czy chłodniejsze rączki to normalne, itd
My to samo mamy, a jak płacze to ja już w ogóle mało zawału nie dostaję że coś Jej dolega
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
...

Oli..
co Ja na to..hmmm..
moi synowie po czwartym tygodniu życia mieli swoje dni kupkowe..nie robili codziennie..np.pamietam ..że Wiktorka dni to były poniedziałek i czwartek..Gabrielo miał podobnie..dwa trzy razy w tygodniu..ale jak już był ten dzień to ze 3-5 razy rąbali..mimo wszystko jak w zegarku...

tak jak piszesz ..wchłania cały pokarm..

owszem możesz spróbować podraznić troszke małego jeśli zauważysz że młodemu jednak cos doskwiera..np..mydełkiem. .ot tak.. taki prababciny sposób by nie aplikować od razu jakiegoś czopa..(mydełko dla dzieci.. oczywiste)
warto też jednak zaopatrzyć się w rurki windi..już pisałam jakie to pomocne..dośc że odgazuje to jeszcze przeważnie "odkorkuje" i kupa idzie aż miło i to bez aplikacji medykamentów..
ooo mam te rurki chyba ze 3. Zamówiłam przy okazji innego zamówienia z allegro
Stary 2015-10-20, 17:21   #1958
ada32
Wtajemniczenie

Agatko gdybyś była po sn to bym powiedziała ze być może infekcja sie wdała..ale że jestes po cc tym bardziej jest to niepokojące..chociaż sama nie wiem..moze porównanie twoje ze czujesz jakbyś na pal sie nabijala to ja kojarzę ten bol jakby piekąco rozdzierający..i jest to bol towarzyszący przeważnie infekcji..moze to być tez związane z narządami rodnymi..macicą..lepiej sprawdzić pochodzenie tego bólu u ginekologa😚

W

G
Stary 2015-10-20, 17:25   #1959
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Boziu jak się męczy to moje dziecko dziisaj Pewnie wyszła ta pizza co wczoraj zjadłam. Mimo że kawałeczek, a teraz się dziecko męczy. Zaraz sobie strzelę w ten durny łeb Pręży się płacze

A możliwe że się za dużo najadła?? Wisiała tak długo na cycku dzisiaj. JAk do tej pory najdłużej. Zawze to góra pół godziny a dzisiaj jadła i jadła chyba z godzinę albo więcej
Ada help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oliath albo inne mamusie rosi:
Mój mąż ją teraz uspakaja bo mnie już ręce bolą. Podkurcza Jej nóżki, ale dalej płacz. Jeszcze tyle nie płakała biedulka.

Nie był lekarz jeszcze u mnie. Była położna wczoraj i powiedziała, że to raczej nie katarek tylko jeszcze się drogi oddechowe oczyszczają ze śluzu. Psikać Marimerem i odciągać Fridą

Można olejejm kokosowym, ale nie brodawki oczywiście jak dzieć je.

Złośliwcu Ty

My to samo mamy, a jak płacze to ja już w ogóle mało zawału nie dostaję że coś Jej dolega

ooo mam te rurki chyba ze 3. Zamówiłam przy okazji innego zamówienia z allegro
Wszystkie widzę przechodzimy to samo. Nosimy, masujemy, zmieniamy pozycję i co ciekawe u mnie najlepiej pomaga cycek... Nie wiem tylko czy w ten sposób nie nakrecam problemu od nowa no ale jeść przecież musi.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:29   #1960
ada32
Wtajemniczenie

Mala..jesli żałośnie placze..jest ciepło w domku ..rozbierz ją..tylko bądź spokojna..nienerwowo tylko łagodnie do nie mów i delikatnie masuj brzuszek..poloz na chwile na brzusiu..jesli nie pobąka sobie..windi..poloz ją tak jak przebierasz pieluszki..posmaruj lekko końcówkę windi oliwką lub olejem jadalnym..i włóż na chwilkę dosłownie tyle ile wskazuje końcówka..jesli to zatrzymane gazy usłyszysz porządne odprowadzenie jak również może tez zrobić strzelającą kupkę..pamietaj jednak by zachować spokój i pewność przy zabiegu..i nie wystrasz sie jak będziesz w kupce😉...powodzenia...

PiS koniecznie czy przeszlo malej😘

W

G
Stary 2015-10-20, 17:30   #1961
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud..juz kiedys to pisałam ale co mi tam😉..espumisam kiedys..ale calkiem nie dawno byl od pierwszego tygodnia zycia..ale ze względu zapewne zbyt szybkiej reakcji rodziców i podawania kropelek zamiast kombinowania w inny sposob😉 zakazali producentom pisac od urodzenia tylko przynajmniej od miesiąca..ot taka psychologia😉
Dzięki ale mimo wszystko się jeszcze wstrzymam. TŻ chce jechać do lekarza ale widzę że problem dotycz części z nas i trzeba być po prostu cierpliwym
Stary 2015-10-20, 17:31   #1962
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatko gdybyś była po sn to bym powiedziała ze być może infekcja sie wdała..ale że jestes po cc tym bardziej jest to niepokojące..chociaż sama nie wiem..moze porównanie twoje ze czujesz jakbyś na pal sie nabijala to ja kojarzę ten bol jakby piekąco rozdzierający..i jest to bol towarzyszący przeważnie infekcji..moze to być tez związane z narządami rodnymi..macicą..lepiej sprawdzić pochodzenie tego bólu u ginekologa😚
Nie piecze nic ,idę i nagle mnie łapie ból w kroczu aż musze się tam złapać i skulic. Czy to może być jakiś ból od wysiłku niby nic takiego nie robie ale chwile siedzę i juz tak nie czuje. Ale boję się wstać.
Kłujacy ból krocza

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-10-20 o 17:35
Stary 2015-10-20, 17:33   #1963
olibar
Raczkowanie

Tez bym w psychiatryku skonczyla

Maggie on jest Kanadyjczykiem ale rodzice sa z Azji.

Ja na kolke nie mialam sposobu to nie pomoge moja kolezanka prasowala tetry iprzykladaka do brzuszka na body. Mowila ze pomagalo.

Stary 2015-10-20, 17:40   #1964
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez bym w psychiatryku skonczyla

Maggie on jest Kanadyjczykiem ale rodzice sa z Azji.

Ja na kolke nie mialam sposobu to nie pomoge moja kolezanka prasowala tetry iprzykladaka do brzuszka na body. Mowila ze pomagalo.

Widać co kraj to obyczaj )) pewnie jeszcze niejednokrotnie Ciebie zadziwi przy dziecku
Stary 2015-10-20, 17:42   #1965
ada32
Wtajemniczenie

Niud ..Mała..to ze dziecko "wisi" na piersi to nic innego jak pomaganie sobie w cierpieniu..pierś to najlepszy środek uspokajający jak również przeciwbolowy😊..dziecko źle sie czuje..niedojrzalosc układu trawiennego bardzo mu utrudnia teraz życie a pierś..slodkie mleko mamy daje mu ulgę ..dlatego tak "kurczowo" sie trzyma😉...brzuszek to jednak najczulsza teraz strefa u maluszka..tyle tam się teraz dzieje..dziewczyny..ja wiem ze jest ciężko..trzeba sie z tym liczyć ze tak może być..napadowo do 3miesiaca

W

G
Stary 2015-10-20, 17:45   #1966
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud ..Mała..to ze dziecko "wisi" na piersi to nic innego jak pomaganie sobie w cierpieniu..pierś to najlepszy środek uspokajający jak również przeciwbolowy😊..dziecko źle sie czuje..niedojrzalosc układu trawiennego bardzo mu utrudnia teraz życie a pierś..slodkie mleko mamy daje mu ulgę ..dlatego tak "kurczowo" sie trzyma😉...brzuszek to jednak najczulsza teraz strefa u maluszka..tyle tam się teraz dzieje..dziewczyny..ja wiem ze jest ciężko..trzeba sie z tym liczyć ze tak może być..napadowo do 3miesiaca
Myślałam że tak przez 1 mc. Jej 3 mce to wydaje się tak długo. .
Mam nadzieje ze dam rade
Stary 2015-10-20, 17:47   #1967
ada32
Wtajemniczenie

Agatko..ten ból niepokoi mnie..masz takie uczucie ze cos chce Ci tam wypaść?...

Jesli tak..to może jakies oberwanie..może przejdź sie do ginka😘

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Maggiusia..teoretycznie do 3 mc..no i napadowo ..czyli nie codziennie..no i nie wszystkie bejbiki są tak wrażliwe..😉

W

G
Stary 2015-10-20, 17:50   #1968
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala..jesli żałośnie placze..jest ciepło w domku ..rozbierz ją..tylko bądź spokojna..nienerwowo tylko łagodnie do nie mów i delikatnie masuj brzuszek..poloz na chwile na brzusiu..jesli nie pobąka sobie..windi..poloz ją tak jak przebierasz pieluszki..posmaruj lekko końcówkę windi oliwką lub olejem jadalnym..i włóż na chwilkę dosłownie tyle ile wskazuje końcówka..jesli to zatrzymane gazy usłyszysz porządne odprowadzenie jak również może tez zrobić strzelającą kupkę..pamietaj jednak by zachować spokój i pewność przy zabiegu..i nie wystrasz sie jak będziesz w kupce😉...powodzenia...

PiS koniecznie czy przeszlo malej😘
Cytat:
Ale to może być coś takiego, że włąśnie chce się uspokoić przy cycku i się przeje i jest jeszcze gorzej Pierwszy raz tak wisiała i pierwszy raz tak płakała.Mogła by sobie wisieć ile by chciała na mnie jakby JEj to pomagało ale się bałam że się przeje i właśnie gorzej narobię
Mąż Ją uspokoił. Właśnie poszłam umyć ręce i miałam dac cycka a Ona śpi. Mąż ją tak przełozył przez nogi na brzuszku i podtrzymuje bródkę i tak zasnęła JA chyba zbyt emocjonalnie do tego podeszłam a On spokojnie, ale godzinę ponad tak walczył. Albo się zmęczyła w końcu albo ze mnie do doopy matka, że nie nie potrafię dziecka uspokoić
Stary 2015-10-20, 17:57   #1969
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Maggiusia..teoretycznie do 3 mc..no i napadowo ..czyli nie codziennie..no i nie wszystkie bejbiki są tak wrażliwe..😉
Nie strasz , jak nie mini to podjadę do lekarza sprawdzę.

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ale to może być coś takiego, że włąśnie chce się uspokoić przy cycku i się przeje i jest jeszcze gorzej Pierwszy raz tak wisiała i pierwszy raz tak płakała.Mogła by sobie wisieć ile by chciała na mnie jakby JEj to pomagało ale się bałam że się przeje i właśnie gorzej narobię
Mąż Ją uspokoił. Właśnie poszłam umyć ręce i miałam dac cycka a Ona śpi. Mąż ją tak przełozył przez nogi na brzuszku i podtrzymuje bródkę i tak zasnęła JA chyba zbyt emocjonalnie do tego podeszłam a On spokojnie, ale godzinę ponad tak walczył. Albo się zmęczyła w końcu albo ze mnie do doopy matka, że nie nie potrafię dziecka uspokoić
Mam tak samo Nel dziś cały czas płacze albo ssie cycka i kupę robi , wydaje mi się ze to brzuszek bo leży spokojnie i nagle zgina nóżki i płacz okropny.
Wiem ze jak pójdę do lekarza to usłyszę ze coś zjadłam.
Stary 2015-10-20, 18:11   #1970
88maggie88
Wtajemniczenie

Zamawiala któraś z Was coś ze strony

WISH.COM

??

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:

Wiem wiem zależy jaki CHARAKTEREK mi się trafi
Stary 2015-10-20, 18:16   #1971
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Widać co kraj to obyczaj )) pewnie jeszcze niejednokrotnie Ciebie zadziwi przy dziecku
Oj napewno mnie zadziwi :/
Cytat:
Zamawiala któraś z Was coś ze strony

WISH.COM

??

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Wiem wiem zależy jaki CHARAKTEREK mi się trafi
Oby sie wszystkim trafily dobre egzemplarze bez placzu itp haha

Jak sobie przypomne corke z ktora nie mialam problemu (doslownie 3 kolki w zyciu, brak ulewania) to zyc nie umierac. Choc ja nie moglam egzystowac bo co 3h butla wiec niewyspana chodzilam. Odcielam sie od netu od znajomych na okolo 4 miesiace.. i wowczas myslalam: boze gorzej byc nie moze. Ale to tylko dlatego ze nikt mi nie pomogl ani razu i przeroslo mnie to.
Jak teraz o tym mysle to kurka chce jeszcze raz takie dzieciatko

Stary 2015-10-20, 18:18   #1972
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mu mogę dawać cycac cały czas tylko jak mała pisze mam wrażenie tworzy błędne koło. On cyca i zasypia, jak go podnosimy do odbijania to zaczyna płakać kopać nóżkami i hokus pokus tylko cycek znów uspokja. Rozwiazaniem jest nie odbijanie, wtedy śpi...
Stary 2015-10-20, 19:02   #1973
88maggie88
Wtajemniczenie

Któraś z Was zamawiała coś z tej stronki

www.wish.com

???
Stary 2015-10-20, 19:14   #1974
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

Musicie porozmawiać szczerze bo przeprosiny są fajne ale mają tylko znaczenie jeśli coś następuje jakas zmiana

no dokładnie. Mój tż niestety ciężki jest do rozmów o sprawach poważnych, a z wiekiem robi sie coraz gorszy
i ogólnie to jak dziecko, wie że powinien przeprosić ale nie do końca rozumie dlaczego ześwirować można...tłumaczyłam już mu dziś o co byłam taka zła, twierdzi że rozumie, że dotarło, ale prawdy chyba nie dojde juz chyba odpuszcze, chyba musze uznać przeprosiny (on swoją drogą dumny z podarowanego kwiatka...ehhh faceci...)
jeszcze wieczorne przeprosiny zobaczymy jak wyjdą ale czuje że jak będę drążyc temat to nic dobrego z tego nie wyjdzie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:

www.wish.com

???
niestety nie

Edytowane przez kasia_aa
Czas edycji: 2015-10-20 o 19:14
Stary 2015-10-20, 19:30   #1975
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
no dokładnie. Mój tż niestety ciężki jest do rozmów o sprawach poważnych, a z wiekiem robi sie coraz gorszy
i ogólnie to jak dziecko, wie że powinien przeprosić ale nie do końca rozumie dlaczego ześwirować można...tłumaczyłam już mu dziś o co byłam taka zła, twierdzi że rozumie, że dotarło, ale prawdy chyba nie dojde juz chyba odpuszcze, chyba musze uznać przeprosiny (on swoją drogą dumny z podarowanego kwiatka...ehhh faceci...)
jeszcze wieczorne przeprosiny zobaczymy jak wyjdą ale czuje że jak będę drążyc temat to nic dobrego z tego nie wyjdzie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

niestety nie
Ehh te Nasze chłopy. .
Stary 2015-10-20, 19:47   #1976
ada32
Wtajemniczenie

Dziewczyny..nie bójcie się..absolutnie nie można przekarmic dzieciątka karmionego piersią..mleczko mamy jest wyjątkowo lekkostrawne..a sam żołądeczek maleńki u dzidziuśków i zwyczajnie więcej nie wejdzie..albo uleje albo nie je..dziecko zje tylko tyle ile może..czasem bardzo często ale nigdy po za miarę..to ze maleństwo wisi na cysiu nie zawsze oznacza ze ssie..czasem to tak wygląda..czasami dziecko pierś traktuje jako smoczek uspokajacz..nawet lubi spać z cysiem w dzióbku i mu bródka aż drga😊 ..także to ze wasze bąbelki teraz cierpią to nie z przejedzenia tylko z procesów które zachodzą teraz w trakcie trawienia...to trzeba przejść...

Swoją drogą Mala ..Twoj mąż odwalił super robotę 👏..to dobry sposób na bąbelki w brzuszku..juz wiesz ze Gabi pomaga pozycja na brzuszku..😊

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ach i nie mów Cie proszę Mala ze jeste złą matką bo tak nie jest..jestes jedyną mamą dla Gabi i najlepszą pod sloncem😚 nauczycie sie siebie szybciej niż myślisz..😉

Niud..moim zdaniem powinnaś pionizować do odbijania..z drugiej strony piszesz ze właśnie wtedy zaczyna płakać..czy jesteś pewną ze chodzi o brzuszek..??..a nie np.główkę?

Jesli brzuszek..to do odbijania musi dochodzić..czasem nie musi ale przeważnie..

Jeszcze odnośnie tych problemów brzuszkowych ..dziewczyny..jak karmicie dziecko łyka mleczko miarowo spokojnie ..czy połyka szybko..nerwowo..zmeczone sapie przy tym i być może lyka zwyczajnie za dużo powietrza..

A jak buzka jest w trakcie karmienia pelna mleczka..i z kącików usteczek wyplywa to nie panikujecie i silą nie odrywacie (ze strachu oczywiście) od piersi maleństwa?! To ważne by tego nie robic..dziecko wtedy zbyt nerwowo napada na pierś lyka szybko i przeważnie źle z obawy ze za chwile zostanie odłączony i lyka powietrze jak rybka..

W

G
Stary 2015-10-20, 19:57   #1977
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj napewno mnie zadziwi :/

Oby sie wszystkim trafily dobre egzemplarze bez placzu itp haha

Jak sobie przypomne corke z ktora nie mialam problemu (doslownie 3 kolki w zyciu, brak ulewania) to zyc nie umierac. Choc ja nie moglam egzystowac bo co 3h butla wiec niewyspana chodzilam. Odcielam sie od netu od znajomych na okolo 4 miesiace.. i wowczas myslalam: boze gorzej byc nie moze. Ale to tylko dlatego ze nikt mi nie pomogl ani razu i przeroslo mnie to.
Jak teraz o tym mysle to kurka chce jeszcze raz takie dzieciatko

Oj moja pierwsza tez była aniołkiem zero kolek , ząbki tez wyszły bezboleśnie. Grzeczne ciche niemowlę a ta to ciągle płacze nie odbija, ulewa, robi kupę i tak ciągle kupa, ulanie, cyc
Stary 2015-10-20, 20:10   #1978
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ritko ale dlaczego nie można?..moze przy zwichnieciach ..przy dysplazji bioderka chociaż i tu należy ćwiczyć ..(rozkrok ..szerokie pieluchowanie)...to nie jest nic złego jak przyciągamy jego nóżki/kolanka do brzusia..głaskamy brzusio..lub kladziemy dziecko na żabkę..czyli na brzuszku i nóżki w rozkroku jak zabka..raczki zgięte w lokciach przy buzi..wtedy super bączki sie uwalniają..😉
Bbo ja jeszcze duzo nie wiem . Cos mi switalo ze ne mozna, ale nie do konca wiedzialam co i jak
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:21   #1979
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

www.wish.com

???
Nie zamawialam ale są to napewno chińskie rzeczy poznaje produkty ze stronki alliexpres ostatnio zamówiłam sobie te tunike https://www.wish.com/m/c/5376320c5aefb04b20a65882 tylko beż i płaciłam 27zl

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Zdjęłam dzisiaj szew

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-10-20 o 20:25
Stary 2015-10-20, 20:42   #1980
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

Zdjęłam dzisiaj szew
i jak lepiej po ściągnięciu???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości