|
|
#1351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cześć dziś, w 35 tygodniu
![]() Halwaya, trzymam kciuki za usg ![]() Sylwuska gratuluję udanej wizyty ![]() Czubasek, trzymaj się! Co do piosenki ślubnej moja siostra miała Love is crazy, wyszło przecudownie A ubranek ja mam najwięcej 50 Dużo takich za grosze w lumpkach, więc w razie czego nie szkoda będzie, ale mam nadzieję, że będzie okazja założyć, bo ładne Słyszałam wiele razy, że dzieci się w 56 topią, skąd więc ten trend, żeby od 62 kupować? No chyba, że ktoś same nówki i mu szkoda na miesiąc kupować, no ale nie chcę, żeby w za dużych chodził (leżał) ![]() Wczoraj byliśmy na festiwalu Conrada na spotkaniu z tą noblistką i masakra co moje dziecko wyczyniało, dwie godziny nieustannych fikołków. Fakt było niewygodnie mi, ale jeszcze takiego popisu nie dał... Bolało... Co do Wigilii to ja nie mam pojęcia gdzie spędzimy, ale na pewno będzie magicznie z małym człowieczkiem W zeszłe święta w ogóle z TŻ nie wiedzieliśmy o swoim istnieniu, a teraz będziemy tulić swojego synka |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
aniqa bo Ty chyba pytalas. Oprocz tych sterydow, zelaza to biore magnez jeszcze, cos na xapalenie drog moczowych i luteine. Czuje sie jak lekoman. Dobrze ze po 35 tyg moge to wszystko odstawic.
Ja cos czuje ze na wigilie juz maluch bedzie z nami. Ja nic nie szykuje. Tesciowa zawsze robi kolacje a ja ogarniam wszedzie. W tym roku to spadnie na tz. No i zarowno I dzien siwat jak i II to beda zjazdy alr ja juz psychicznie jestem na to przygotowana. |
|
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mam termin na święta i mam nadzieję że spędzę je w szpitalu, będę miała spokój, w przeciwnym razie większość z rodziną TŻ a nie jesteśmy w zbyt bliskich ralacjach i nie przepadamy za ich towarzystwem |
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama nawet podczas normalnych odwiedzin myje mi naczynia, ogarnia itp. (walki i kłótnie nie pomagają, nie da mi nic zrobić), także nie martwię się, że nie będę wiedziała e co ręce wsadzić; ) |
||
|
|
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska kolory ok
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
To na pampki 2 stówy/msc idzie?
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skończyłam komodę, ale trochę dała mi w kość bo mnie teraz brzuch ciągnie i jakieś takie plamienia mam. Miałam dopakować torbę ale dam sobie spokój. Wszystko dziś dotarło więc ogłaszam wszem wobec że moja wyprawka została zamknięta (nie licząc fotelika). Kilku faktur mi brakuje, próbowałam to podliczać z ciekawości ale w sumie myślę, że wydałam ok 1400 zł, nie licząc wózka (moi rodzice) i łóżeczka (teściowa)
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska to mało wydałaś
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska moge udawac ze nie mialam tej kartki :p
A z co trafilam prosto od lekarza wiec wieszz
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
ACAPELLA dzięki
![]() GRYZELDA dzięki ![]() RUDASKA dokladnie, mało Cie wyniosło i jak komoda? Jesteś zadowolona? Pokaż ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie też mi się wydawało że mi więcej poszło, ale jak teraz na to patrzę, to ja kupiłam w sumie mało nowych ciuszków, no i trochę się naszukałam żeby urwać jakieś grosze na allegro. trochę rzeczy kupili rodzice, szwagierka i teściowa, babcia. No i te najdroższe rzeczy nam odpadły. Nawet jakby się tego uzbierało z 2 000 to i tak jestem z siebie dumna
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po USG. Wszystko w normie. Brzuszek nieco większy, nóżki nieco krótsze. Ale wszystko w widelkach. Przepływy też ok. Waga 2350g
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Eee chyba nie wydawalam az tyle.
My kupowalismy bardzo czesto te pudla co w tesci wystawiaja w promocji. Teraz np mam lekki zapas dwojek bo zamowilam 4 opakowania po 66 szt
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Komoda jak komoda, nic specjalnego, ale ładnie wyszło. Podoba mi się chociaż kolor okleiny nie jest super idealny jak łóżeczko i reszta mebli. Ale to nic bo wcześniejszy kolor był w ogóle okropny zniszczony itd. Komoda już cała zapakowana ![]() Halwaya super wieści
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-20 o 18:07 |
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie kupowałaś dla Hani ? W ogóle - ile kosztuje dziecko na miesiąc?
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
My się zmieścimy w 1800 za wsio, nie płaciliśmy tylko za "odziedziczoną" kołyskę a ubranka mam do 62, chyba że Kuba będzie duży wg następnego USG to może namówię TŻa na jeszcze jedną pakę
no i na razie nie kupowałam laktatora. A, no i pampków jeszcze nie mam, no to powiedzmy, że w 2 tys się zmieścimy
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a octenisept warto kupić większy, przyda się? Bo taniej wychodzi kupić większy, ale jak ma stać to jeden pies
|
|
|
|
#1370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#1371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i waga juz konkretna termin kiedy będą wywoływać się nie zmienił?Cytat:
na pewno jest taniej jak karmisz piersia bo mleko tanie nie jest a tak to główny koszt to pampersy... Zawsze można zainwestować w wielorazowe pieluszki ![]() Co do tego lakieru na paznokciach to już chyba kiedyś było wspomniane ze to nie jest tylko takie widzimisie szpitala ale po paznokciach można szybko poznać jak są jakieś problemy z krążeniem. Wiec teoretycznie można na upartego nie zmyć ale nie wiem czy warto. Z drugiej strony nie wiem czy przy obecnej aparaturze w szpitalu polożne faktycznie zwracają uwagę na te paznokcie. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Ja kupiłam mały a i tak połowa się przeterminowała |
||
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Benita. Tu teraz USG miałam. W UK to technik wykonuje. Interpretacja pomiarów i decyzję podejmuje lekarz. W czwartek mam rutynową wizytę z położna a dopiero w poniedziałek jadę na wizytę do Oxfordu. Tam jest ośrodek decyzyjny. Myślę jednak, że skoro ustalili datę to nie będą już kombinowac. Ciąża będzie donoszona. Balam się, że przy złych wynikach mogą jeszcze szybciej wywołać.
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak dluga data waznosci ? Mi ta mala butelka starcza na rok mniej wiecej. Jest uzwana przy wszeleakiego rodzaju zranieniach u mnie,.tz i malej. Cytat:
Ja kupowalam tylko zielone pampersy. Proboealismy z dadami ale przesikiwala wiec wychodzilo na to samo a nawet drozej z dadami. Nigdy nie liczylam... Ale ubranka mielismy po siostrzenicach, kupiwalismy tylko mleko, pampersy. Mleko kosztowalo 7 zl puszka starczalo na tydzien wiec Mleko - 28 zl Pampki - 140 zl bo szly max dwa pudla promocyjne z tesco. Teraz licze ze mleko nam.odejdzie ale za to ciuszki musze kupowac od zera. No i nie licze kosztow szczepien - jak ktos robi te 5w1 i inne. |
||
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
To kupię mały jednak
Ja pier.oleee jak ten mój TŻ jest ciężki A on "Z czego się przygotować, dziecko masz urodzić, a nie dinozaura" ![]() aaaaaaaaaa |
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre wiadomosci ![]() I duza dziewczynka juz
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Usypianie dziecka według tatusia. hehe
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ;*Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że kp mi wyjdzie Póki co tworzę wizualizacje w głowie, to niby pomaga, bo karmienie się z głowy zaczyna...Trochę się martwię, bo umowę niby mam do 2020 ale moja szefowa takie przewały zrobiła, ze nie wiem czy bede miala gdzie wracac, a TŻ jakos wielkiej wypłaty tez nie ma, starczy na wszystko ale gdyby coś dodatkowego wyskoczyło to kaplica. dlatego ja troche - wiem, głupio zabrzmi - ale nasze wesele traktuje jako okazje do zysku, bo w sumie rodzice nam wesele i slub finansują jako prezent "na start". TŻ sie smieje ze tylko dlatego chce sie wyjsc za niego za mąż, ale to nieprawda Tylko tak mysle, bo w dobie kiedy praca jest niepewna kazdy grosz sie przyda.
Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2015-10-20 o 18:33 |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska po jednym zmyje :p a nog na bank niet
Halwaya super ![]() Rudaska naprawde malo- nu chyba ze 3tyd bo wozek mama moja |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska dzięki
Ta okleina to taka mocniejsza folia, sprzedają to na metry w rolkach, z jednej strony wybierasz wzór, z drugiej masz już klej i tylko ściągasz papier i kleisz. Docinasz nożykiem do tapet. Oczywiście okleiłam tylko to co z wierzchu, środki zostały stare bo szkoda mojej roboty, i tak nie widać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

Dużo takich za grosze w lumpkach, więc w razie czego nie szkoda będzie, ale mam nadzieję, że będzie okazja założyć, bo ładne
No chyba, że ktoś same nówki i mu szkoda na miesiąc kupować, no ale nie chcę, żeby w za dużych chodził (leżał) 

Komoda jak komoda, nic specjalnego, ale ładnie wyszło. Podoba mi się chociaż kolor okleiny nie jest super idealny jak łóżeczko i reszta mebli. Ale to nic bo wcześniejszy kolor był w ogóle okropny zniszczony itd. Komoda już cała zapakowana

Póki co tworzę wizualizacje w głowie, to niby pomaga, bo karmienie się z głowy zaczyna...