Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 16:48   #91
201610051940
Konto usunięte

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

I ja też się witam w 4 części macie tempo nie ma co
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:49   #92
milenujdka
Wtajemniczenie

Na razie nie będę kombinować z witaminami. Morfologie, glukozę, mocz mam na dobrym poziomie, więc myślę, że lekarz gdyby widział potrzebę to zaleciłby mi jakieś witaminki. Mąż odebrał mi z przychodni wyniki tsh i cieszę się, bo mam wynik bliżej dolnej granicy normy. Jutro zadzwonię do endokrynologa i dowiem się, co myśli. Tym bardziej, że leki mi się skończą i niedługo będę musiała mieć znowu receptę;-) może rodzinny mi wypisze, choć jakoś nie darzę go zaufaniem i sympatią.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:52   #93
Bonku
Wtajemniczenie

Abii wśród moich znajomych nikt wlasnie nie korzystal z takiej poloznej i nawet nie wiedziałam bo nawet jak sie wybierze to nie ma gwarancji ze sie na nią trafi przy porodzie, dlatego wlasnie chce sobie wynająć bo wiem ze będzie ze mną czaly czas potrzebuje takiej wlasnie kobiety ktora mi pomoże bo trzymanie za rękę męża mi nie wystarczy

Ja juz po połówkowym wszystko dobrze mozg serduszko narządy kości tylko twarzy nie chcial pokazac zaslonil sie rękami i zarzucił jeszcze nogi termin na 5.03 i waga ok 367g aaaa i siusiak nie odpadl
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:52   #94
Kiinga26
Zadomowienie

Hej Dziewczyny.

Wróciłam właśnie z wizyty...
Co do płci, to nadal niewiele wiem...Być może dziewczynka, z tym,że jeszcze mam sie nie nastawiać.
Lekarz podejrzewa u mnie cholestazę . W zasadzie spodziewałam się, bo w ubiegłym tygodniu była u mnie położna i też wspomniała, że mogą to być pierwsze objawy cholestazy jestem trochę wystraszona. Muszę jak najszybciej zrobić dodatkowe badania. Jeżeli potwierdzą podejrzenia, to będę musiała leżeć w szpitalu :/
Bonku do mnie położna już miesiąc temu pierwszy raz przyszła. Mówiła,że przed 20 tygodniem może odwiedzać ciężarną raz w miesiącu, a po 20 tygodniu, raz na tydzień.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:54   #95
milenujdka
Wtajemniczenie

Bonku-gratuluję. Ja mam za tydzień szczegółowe usg i bardzo się stresuję. Za to po dobrej wizycie można odetchnąć ;-)
Stary 2015-10-20, 16:55   #96
Bonku
Wtajemniczenie

Patrzcie jaki akrobata
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151020_17_54_02_Pro.jpg (116,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2015-10-20, 16:56   #97
201610051940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Abii wśród moich znajomych nikt wlasnie nie korzystal z takiej poloznej i nawet nie wiedziałam bo nawet jak sie wybierze to nie ma gwarancji ze sie na nią trafi przy porodzie, dlatego wlasnie chce sobie wynająć bo wiem ze będzie ze mną czaly czas potrzebuje takiej wlasnie kobiety ktora mi pomoże bo trzymanie za rękę męża mi nie wystarczy

Ja juz po połówkowym wszystko dobrze mozg serduszko narządy kości tylko twarzy nie chcial pokazac zaslonil sie rękami i zarzucił jeszcze nogi termin na 5.03 i waga ok 367g aaaa i siusiak nie odpadl
to dobrze że nie odpadł
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 16:59   #98
_emma
Zakorzenienie

NADIA u mnie podobnie, jednak rano nie siadam dopóki nie ogarnę mieszkania, a kiedy mała wraca po przedszkolu staram się w ogóle nie siadać, a jeśli już to szybko nadrabiam, piszę i koniec
Stary 2015-10-20, 16:59   #99
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam się w nowym wątku. Tak lecicie że nie idzie nadążyć

Co do pierwszej strony. Ja jeszcze nie znam płci mojego maluszka

U nas ostatnio lepiej ale czasu jakoś ciągle brak. Czuję już całkiem dobrze ruchy maleństwa, Starszak zdrowieje chociaż dopadła go chyba jakaś alergia, czekają nas testy alergologiczne i nie przespałam już kilka nocy podrząd

Na obiad robiłam dzisiaj naleśniki z serem, i z bananem
Stary 2015-10-20, 17:01   #100
Bonku
Wtajemniczenie

Kinga w poprzedniej ciąży tez to miałaś? I co mowi i jak długo trwa wizyta takiej poloznej to w Polsce?

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Anteria to ja ostatnio zasugerowalam ze chyba masz miec chłopca
Stary 2015-10-20, 17:02   #101
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Lekarz podejrzewa u mnie cholestazę .
No to nienajlepsze wiadomości, ale dobrze, że szybko się lekarz zorientował. Zrób badania i może się jeszcze okaże, że tylko fałszywy alarm

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i zdrowego chłopaka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 17:03   #102
fasolka1987
Zadomowienie

Witam się w nowej części Malinka pięknie
Poszłam robić obiad a tutaj tyle już napisane u mnie bolognese z kasza i zupa grzybowa z mrożonki

Abii84
ale rarytasy dają w szpitalu nic tylko wcinać

milenujdka są tabletki na zatrzymanie pokarmu, wiem że w Profamilii jak któraś mama nie chciała karmić to dawali. Ja chcę karmić cycem

misia880 ja farbuję włosy i maluję paznokcie a co tam naskrobały

Bonku jak tam wizyta?? śliczny maluch-akrobata
Stary 2015-10-20, 17:05   #103
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

[/COLOR]Anteria to ja ostatnio zasugerowalam ze chyba masz miec chłopca
Nic takiego puki co mi nie wiadomo. Mój Tż-t jest wręcz przekonany że będzie córka, a ja liczę że lekarz mi na następnej wizycie w końcu powie, bo chciałabym już coś maleństwu kupić
Stary 2015-10-20, 17:07   #104
Bonku
Wtajemniczenie

Olgietka haha będę karmić dopóki mi cycki nie odpadną dobre
Stary 2015-10-20, 17:13   #105
Kiinga26
Zadomowienie

Bonku właśnie w poprzednich ciążach nie miałam cholestazy. Ale lekarz powiedział,że to wcale nie wyklucza jej w kolejnej ciąży
Wizyta położnej różnie...Zależy od osoby. Moja ostatnio siedziała 50 minut, bo obie jesteśmy gadułami Do tego przyniosła mi wielką reklamówę różnych próbek dla dzidzi. Nawet butelkę Avent dostałam.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:16   #106
Bonku
Wtajemniczenie

Monica1989 Ty jesteś w okolic Rzeszowa napisz mi jak to zalatwialas dzwonilas ze jesteś w ciąży i zeby przyszla?
Stary 2015-10-20, 17:18   #107
verrerie
Rozeznanie

Na poczatku witam was dziewczyny! Chyba z godzine was nadrabialam.
Nie mialam nastroju od wczoraj pisac. Maz mnie wkurza, jest niemily zeby nei powiedziec chamski. Wkurza go, ze mam ciaze zagrozona i to on musi ciagle zawozic i przywozic corke z przedszkola. Staram sie i robie co moge, ale on ciagle jest niezadowolony. Kompletnie nie radzi sobie z sytuacja. Dzisiaj sie bardzo poklucilismy rano.

Dzisiaj bylam na dopiero drugich badaniach w tej ciazy. Morfologia, mocz, APTT i poziom homocysteiny. Po kilku godzinach zadzwonili ze jutro musze znowu przyjsc na pobranie bo cos spieprzyli z moja krwia i musza pobrac od nowa, masakra..

Jutro mam wizyte u psychologa na 9:30, a stamtad musze pedzic do szpitala na pobranie krwi takze w ogole mi sie to nie podoba.

W poniedzialek bede miala polowkowe i bardzo czekam na nie. Dzidzius czasem sie poruszy, ale wczoraj na przyklad caly dzien cisza. Dzisiaj delikatnie rano raz i tyle. Takze bez szalu.

Super, ze robicie zakupy, fajnie sie oglada te wszystkie piekne rzeczy dla maluszkow. Ja nie mam jeszcze decyzji z ZUS odnosnie przywrocenia mi zasilku chorobowego takze dalej bez pieniedzy jestem kompletnie. Mam nadzieje, ze w ciagu dwoch tygodni dostane odpowiedz i ze bedzie pozytywna.

Smutno mi od wczoraj, coraz czesciej moje samopoczucie uzaleznione jest od tego czy maz ma dobry humor czy zly. Czuje ze to nie jest w porzadku. Ciagle czuje sie winna ze nie moge funkcjonowac jak wczesniej

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:19   #108
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Bonku właśnie w poprzednich ciążach nie miałam cholestazy. Ale lekarz powiedział,że to wcale nie wyklucza jej w kolejnej ciąży
Wizyta położnej różnie...Zależy od osoby. Moja ostatnio siedziała 50 minut, bo obie jesteśmy gadułami Do tego przyniosła mi wielką reklamówę różnych próbek dla dzidzi. Nawet butelkę Avent dostałam.

O fajnie. Ja od urodzenia mojego synka nie używam innych butelek, jakoś polubiłam butelki aventa i nie widzę powodu ich zmieniać

Może to nie cholestaza? Trzymam kciuki aby tak było.
Stary 2015-10-20, 17:26   #109
Bonku
Wtajemniczenie

A monica juz doczytalam o tej poloznej ja chyba nie będę się zapisywać tylko to spotkanie z wynajeta mi wystarczy bo to ona bedzie przy porodzie, a po juz przychodzi środowiskowa na razie na wszystkie pytania Wy mi opowiadacie to jest najlepsza pomoc online

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Ja właśnie tez chce karmić zeby maly wyssal ze mnie z mlekiem troche tłuszczu niech rośnie! A ja chudnę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 17:32   #110
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Smutno mi od wczoraj, coraz czesciej moje samopoczucie uzaleznione jest od tego czy maz ma dobry humor czy zly. Czuje ze to nie jest w porzadku. Ciagle czuje sie winna ze nie moge funkcjonowac jak wczesniej
oczywiście że to nie w porządku. powiedz mężowi, że sama sobie tej ciąży nie zafundowałaś i jego zachowanie wcale nie polepsza sytuacji a nawet może dodatkowo zaszkodzić dziecku. Co on jest hrabia von Dupenstein żeby marudzić bo dziecko trzeba odwieźć?? ja jestem z facetem, który nie jest ojcem mojego dziecka a jeździ z nim kiedy i gdzie trzeba a twój ma problem z własnym? postaw go do pionu bo jak jeszcze 4 miesiące masz się zadręczać s powodu jego zachowania to nic dobrego z tego nie wyniknie. Trzymam kciuki żeby zmądrzał a Ty się nie obwiniaj przypadkiem o nic!!
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:39   #111
Bonku
Wtajemniczenie

Najgorszy podobno w karmieniu jest ten smród mleka na cyckach, moja siostra mowila ze czula ze śmierdzi i potem odkryla ze to cycki i myla co chwile bo to kapalo do wkladki i kisilo sie blee
Stary 2015-10-20, 17:42   #112
milenujdka
Wtajemniczenie

Verrerie przykro mi. Na Twoim miejscu porozmawiałabym z nim na temat Twojego samopoczucia, obaw,o tym, że nie masz w nim wsparcia itp. Jemu też może być ciężko, bo może sobie wyobrażał, że będziesz dobrze się czuła,a wychodzi na to, że on musi się opiekować Tobą i dzieckiem, na co nie był przygotowany. Może też ma jakieś obawy. Trudno cokolwiek powiedzieć, bo nie wiem, jakie mieliście wcześniej relacje.
Stary 2015-10-20, 17:44   #113
fjolek
Zadomowienie

ale mi zlecial dzien fajnie sie plotkowalo z kolezanka dostalam sliczna bluze kolezanka pracuje w lidlu i kupila jakis czas temu dla mojej dzidzi strasznie mi sie milo zrobilo
Stary 2015-10-20, 17:47   #114
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorszy podobno w karmieniu jest ten smród mleka na cyckach, moja siostra mowila ze czula ze śmierdzi i potem odkryla ze to cycki i myla co chwile bo to kapalo do wkladki i kisilo sie blee
U mnie ani razu tak się nie zdarzyło wręcz przeciwnie pachniałam dzidziusiem. Może jej mleko miało jakiś nietypowy zapach albo za rzadko zmieniała wkładki?
Stary 2015-10-20, 17:48   #115
fjolek
Zadomowienie

http://allegro.pl/lozeczka-safari-z-...013003754.html

chyba tez kupie takie lozeczko bo jest tansze niz to klups co ogladalam i ma szuflade tak jak chce
Stary 2015-10-20, 17:53   #116
Bonku
Wtajemniczenie

Emma no wlasnie zmieniala często i myla się kolezanka tez mi mowila o tym smrodku cyckowym

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Verrerie wspolczuje klotni z mężem musisz mu na spokojnie wszystko wytłumaczyć przeciez to nie z Twojego lenistwa tylko z konieczności! Jak moze tego nie rozumieć i miec o to pretensje..
Stary 2015-10-20, 17:53   #117
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma no wlasnie zmieniala często i myla się kolezanka tez mi mowila o tym smrodku cyckowym
No cóż każda z nas jest inna
Stary 2015-10-20, 17:56   #118
Bonku
Wtajemniczenie

Malinka u mnie na 1str i na kompie i na komórce Gosia (z cyferkami) jest wytluszczona na czarno i linika nizej
Stary 2015-10-20, 17:58   #119
_polly_
Zakorzenienie

Jak czytam o karmieniu, to momentalnie zaczynają mnie cycki boleć.

Stwierdziłam, że jak zrobię kocyk, to chcę się nauczyć robić skarpetki na drutach.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:14   #120
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
[B]
monicca1989, malinka- skurcze te, nie wróża dobrze, moja gin dała mi dopochwowo tabletki i na wizyte za tydzień, koniecznie.
Jutro mam wizytę to zobacze co na to mój lekarz.

Cytat:
Super wiadomości

Cytat:
Monica1989 Ty jesteś w okolic Rzeszowa napisz mi jak to zalatwialas dzwonilas ze jesteś w ciąży i zeby przyszla?
Cytat:
A monica juz doczytalam o tej poloznej ja chyba nie będę się zapisywać tylko to spotkanie z wynajeta mi wystarczy bo to ona bedzie przy porodzie, a po juz przychodzi środowiskowa na razie na wszystkie pytania Wy mi opowiadacie to jest najlepsza pomoc online
To właśnie jest położna środowiskowa. Ona przychodzi przed porodem i po porodzie. Po porodzie nawet sprawdzała czy szycie się ładnie goi a jak nie ma w jakimś szpitalu rozpuszczalnych to ściąga.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości