|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do jedzenia to szczerze nigdy nie wiem czy ona się najada, bo odkąd się urodziła to oprócz pierwszych paru dni nigdy sama się o jedzenie nie upominała, więc z jednej strony łatwo mi było ustalić stałe pory posiłków, a z drugiej to właśnie nie wiem czy ta dieta jest odpowienio urozmaicona itp. Jedynie po kąpieli, przed ostatnim jedzeniem potrafi się strasznie wydrzeć, ale podejrzewam, że to zmęczenie pod koniec dnia, bo ja już ją uspokoję to zjada. A może któraś z mam ma większe doświadczenie jeśli chodzi o dietę takiego maluszka?
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Lovinka To super też śpi Twoja córa 👏🏻 Na pewno któraś mama Ci pomoże
![]() Ale tu dziś ruch hoho
Kropka powitamy ok 23.04.2015 Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-10-20 o 17:06 |
|
|
|
#4744 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
AGNIESZKA współczuję nerwów i tej sytuacji przy kąpieli. Ja się boję kąpać na brzuszku właśnie z tego względu ze może się napić tej wody.
NIEZAWSZE to mój też 9 kg i podejrzewam ze wzrostowo podobnie. GOSSIP tylko się cieszyć z tym spaniem!
|
#4746 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mamy 8.30- 180 ml mm 12.30- obiadek i soczek 16.30- 180 mm 20.30- kaszka z owocami Miedzy czasie jakis chleb, chrupek, jablko z suateczki ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A i syn w tym wieku tez mial taka przerwe i takie posilki. Tylko ok kaszke na sniadanie i mleko z kleikiem. |
|
|
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
A dziewczyny zagęszczacie zupki dodatkowo jakąś kaszką czy kleikiem jeszcze? Ja właśnie nie zagęszczam, bo tak mi się wydaje, że to by było już za dużo tej kaszy w ciągu dnia
I jeśli chodzi o deser mleczny to tak jak pisałam wcześniej robie jej kaszkę n mm z dodatkiem owoców, a może macie jakieś inne pomyśly na taki mleczny deser, słyszałam jedynie o budyniu mlecznym z mąką ziemniaczaną. Jest w sumie duży wybór w sklepach, pudddingów , budyniów itp po 6 miesiącu ale .... wszędzie cukier i jeszcze raz cukier :/---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Też myślałam, żeby kaszkę dawać na noc, ale nie ma szans - jest płacz. Po kąpieli to tylko czyste mleczko i to z butelki z małą dziurką żeby wolno leciało, więc kaszki do wieczornego mleczka, też nie dodaję
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIXX a u nas z kolei dużo Alicji ostatnio także wiesz
![]() VIOLKA o co chodzi z tym mostem u Was? Ze nie umiesz tam z wózkiem wjechać? Co to za most? Fajnie ze Adeczka tak ładnie Ci zjadła
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4750 |
|
BAN stały
|
Wlasnie mlody uczy dziunkową raczkowac.
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
LOVINKA jak dla mnie jest ok
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Lovinka witaj!
Wg mnie Twoja córcia super zjada. Ale ja porównuje z moim szkrabem który procz cycusia zjada niewiele wiec wiesz...
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umiem juz wjechać, gorzej mi zjeżdżać, dziś pierwszy raz właściwie się odważyłam (zawsze znosiłam wózek) ale i tak mi pomogli dobrzy ludzie. Boje sie ze upuszcze wózek, bardzo wąsko tam jest dla wózków. Most jest wysoki nad torami. Cześć osób chodzi naokoło przez przejazd kolejowy, ale dużo dalej jest. Najgorzej to w zimę ta babka mówiła jak z wnuczka jechała i poprosiła raz jakiegoś faceta, to ten odmówił i powiedział "a co ja zrobiłem to dziecko " he
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az sie wierzyc nie chce.... ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Przenioslam lozeczko do pokoju synka. Ciekawe jak mi sie bedzie spalo. co 5min bede lazic
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
ja pierwsza nocke mialam takiego czuja jak nigdy
|
|
#4756 |
|
Konto usunięte
|
tatus karmi Hanke kaszkę..
i słysze jak Hanka mówi 'am;, ale jak leci do niej łyzeczka z wodą, jak łyzeczka z kaszką to mmmmm! przez zacisniete usta mega frustracja. sam mial karmic i przygpotowac wszystko "a ile dajesz łyżek kaszki,a ile wody?przynies mi papier, przynies wode, przynieś łyzeczkę, podaj śliniak" mam propozycje wyjścia z koleżankami wieczorem na chwile w piątek i czarno to widzę ![]() modem do netu sie spalił i tylko na kompie mam internet.nie nadrobiłam nic, wybaczcie! Hania mi dzis sporo ryczała, wstyd na osiedlu zrobiła, w domu też humory straszne o! tatus Hanke oszukuje że niby wode jej daje,a kaszke na tej łyżeczce przemyca
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53172562]tatus karmi Hanke kaszkę..
i słysze jak Hanka mówi 'am;, ale jak leci do niej łyzeczka z wodą, jak łyzeczka z kaszką to mmmmm! przez zacisniete usta mega frustracja. sam mial karmic i przygpotowac wszystko "a ile dajesz łyżek kaszki,a ile wody?przynies mi papier, przynies wode, przynieś łyzeczkę, podaj śliniak" mam propozycje wyjścia z koleżankami wieczorem na chwile w piątek i czarno to widzę ![]() modem do netu sie spalił i tylko na kompie mam internet.nie nadrobiłam nic, wybaczcie! Hania mi dzis sporo ryczała, wstyd na osiedlu zrobiła, w domu też humory straszne o! tatus Hanke oszukuje że niby wode jej daje,a kaszke na tej łyżeczce przemyca [/QUOTE]Haha bardzo samodzielnie wszystko przygotował mój to tez podobnie samodzielny Nawet jak pampersa zmienia to współpraca, bo włożyć pampersa i unieść pupkę to jedna osoba nie da rady 😜A co Tż na wyjście? Mowi że da radę?
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53172562]tatus karmi Hanke kaszkę.. i słysze jak Hanka mówi 'am;, ale jak leci do niej łyzeczka z wodą, jak łyzeczka z kaszką to mmmmm! przez zacisniete usta mega frustracja. sam mial karmic i przygpotowac wszystko "a ile dajesz łyżek kaszki,a ile wody?przynies mi papier, przynies wode, przynieś łyzeczkę, podaj śliniak" mam propozycje wyjścia z koleżankami wieczorem na chwile w piątek i czarno to widzę ![]() modem do netu sie spalił i tylko na kompie mam internet.nie nadrobiłam nic, wybaczcie! Hania mi dzis sporo ryczała, wstyd na osiedlu zrobiła, w domu też humory straszne o! tatus Hanke oszukuje że niby wode jej daje,a kaszke na tej łyżeczce przemyca [/QUOTE]facet przyparty do ściany potrafi się ogarnąć także nie stresuj się, idź pytałam Cię wczoraj ale chyba nie zauważyłaś, chcesz ten organizer babyono? mam z niebieskim nówkę sztukę
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas 10 kilo na wadze łazienkowej stuknelo...😱
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale miałam akcje.
Byłam po południu na wyrwaniu ósemki, miałam iść jutro, ale babeczka zadzwoniła, że zwolniła się godzina a wcześniejsza mi bardziej pasowała więc poszłam z marszu nakarmiłam Alę o 15 i po 16 już siedziałam na fotelu. Pan dr bardzo fajny, zapytał jaki smak znieczulenia chcę, wzięłam gumę balonową hehe raz dwa znieczulił i potem ją usunął, nic ale to nic nie bolało, tylko takie uczucie ciągnięcia ale pikuś ósemka była wrośnięta i napierała na siódemkę, tworzyła się tam kieszonka i groziło prochnicą siódemki, bo nie było do niej dojścia, więc najwyzszy czas na usuwanie, powiedział, żebym lepiej dziś nie karmiła córci, bo niby 2h się utrzymuje ale on by wziął na to poprawkę. No to poszłam do Roska i kupiłam saszetkę Bebilonu 1 i jak co wieczór ten sam rytuał, wszystko pięknie, Ala na początku zdziwiona, że z butli ma jeść ale ostatnio jadła 3h temu więc załapała i wciągnęła na raz 180 ml no to odkładam jak zwykle do łóżeczka, królik, smoczek, gasimy światło, ona się przytula do królika i nagle słyszę żałosny płacz, a nigdy tak się nie dzieje :/ no to najpierw spróbowałam z dentinoxem, mówię-a nóż coś ją bolało ale nie, wcale nie o to chodziło,ewidentnie za cycusiem tęskniła, chwilę tak popłakiwała, ale nie miałam serca jej na siłę usypiać, żal mi jej było to wyciągnełam z łóżeczka i położyłyśmy się obok siebie, jak mnie poczuła to od razu w moją stronę i za bluzkę łapała, przytuliłam ją mocno ze smokiem i wtulała buzke we mnie, ale już spokojniutka..i tak usnęła może nie w 5 minut nawet. Już widzę jak to będzie z odstawianiem od piersi..a swoją drogą mi też brakowało tej mordeczki ciepłej wtulonej. ehh
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Podziwiam za wyrwanie zęba, jak mi dentysta wspomnial o mądrości do wyrwania to mało z fotela nie spadłam....
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ma córcia na imię?wydaje mi się, że sporo zjada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a w moim wieku znam dwie ![]() kurde tak wszyscy straszyli rwaniem ósemek, ze masakra, że opuchlizna a u mnie nic chyba, że jutro się pojawi![]() za 2 tyg mam kontrole jak się goi pan dr pochwalił, że mam ząbki perfekt i że widać, że dbam a bałam się, że w ciązy mi polecą..---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() poród przeżyłyśmy to wszystko przeżyjemy
|
|
#4764 | |
|
Konto usunięte
|
no wlasnie tak przeszukalam net i o LINDEXie jakos niewiele jest. jest niby sklep online ale po ang (a ceny w złotych hmmm) http://www.lindex.com/pl/kids/baby-0.../#!/page1/row1 ale inne spodnie były w tym sklepie na żywo! ładniejsze i tańsze. jakis tajemniczy sklep chyba, skoro żadna z Was go nie zna
![]() co do karmienia butla i kp to teraz jak taka mądra jestem juz po tylu miesiącach to bym inaczej zrobiła, ale cóż, nieodpowiednie lektury na ten temat czytałam ![]() Cytat:
![]() dziś moja mała po każdej drzemce płacze buuu
|
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53172562]tatus karmi Hanke kaszkę..
i słysze jak Hanka mówi 'am;, ale jak leci do niej łyzeczka z wodą, jak łyzeczka z kaszką to mmmmm! przez zacisniete usta mega frustracja. sam mial karmic i przygpotowac wszystko "a ile dajesz łyżek kaszki,a ile wody?przynies mi papier, przynies wode, przynieś łyzeczkę, podaj śliniak" mam propozycje wyjścia z koleżankami wieczorem na chwile w piątek i czarno to widzę ![]() modem do netu sie spalił i tylko na kompie mam internet.nie nadrobiłam nic, wybaczcie! Hania mi dzis sporo ryczała, wstyd na osiedlu zrobiła, w domu też humory straszne o! tatus Hanke oszukuje że niby wode jej daje,a kaszke na tej łyżeczce przemyca [/QUOTE]Jakbys o moim pisala 😜 Cytat:
Przyzwyczajone te nasze dzieciaki to się domagają. Ja jak raz myslalam spróbować położyć tylko po kaszce to nie dalam rady. Nie jestem gotowa by z tego zrezygnować, a co dopiero mały. Mojemu też dyszka juz stuknela
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahh te Twoje cycki ![]() Fanie ze tak Cię potrzebuje uroczo ❤️[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53173339]no wlasnie tak przeszukalam net i o LINDEXie jakos niewiele jest. jest niby sklep online ale po ang (a ceny w złotych hmmm) http://www.lindex.com/pl/kids/baby-0.../#!/page1/row1 ale inne spodnie były w tym sklepie na żywo! ładniejsze i tańsze. jakis tajemniczy sklep chyba, skoro żadna z Was go nie zna ![]() co do karmienia butla i kp to teraz jak taka mądra jestem juz po tylu miesiącach to bym inaczej zrobiła, ale cóż, nieodpowiednie lektury na ten temat czytałam ![]() ja na szczescie mała w dzien karmie na rogalu albo na rękach jak nie w domu jestem. i jej bez różnicy ufff, chociaż tyle ![]() dziś moja mała po każdej drzemce płacze buuu [/QUOTE]Współczuje gorszego dnia ![]() A jak byś z butlą teraz zrobiła?
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Nie wyrabiam na zakrętach. Mlody nie chce jeść. Nawet mi się pisać nie chce. Jedzenie bylo dziś na ścianie :/ Pora karmienia to dla mnie nic miłego. Jutro pojadę po gerberki. Dzis rano wzięłam go do piersi i z cycusiem w buzi spał do 10 a ja z nim. Dzis deszcz i paskudnie. Kolejny dzień bez spaceru ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Goczek - ja juz drugiego synka mam bezbutlowego. Nic mi nie pomogło doswiadczenie ze starszym
|
#4768 | |
|
Raczkowanie
|
Lovinka - witaj
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
i słysze jak Hanka mówi 'am;, ale jak leci do niej łyzeczka z wodą, jak łyzeczka z kaszką to mmmmm! przez zacisniete usta mega frustracja. sam mial karmic i przygpotowac wszystko "a ile dajesz łyżek kaszki,a ile wody?przynies mi papier, przynies wode, przynieś łyzeczkę, podaj śliniak" mam propozycje wyjścia z koleżankami wieczorem na chwile w piątek i czarno to widzę ![]() modem do netu sie spalił i tylko na kompie mam internet.nie nadrobiłam nic, wybaczcie! Hania mi dzis sporo ryczała, wstyd na osiedlu zrobiła, w domu też humory straszne o! tatus Hanke oszukuje że niby wode jej daje,a kaszke na tej łyżeczce przemyca [/QUOTE]W ogóle się tym nie przejmuj,mój ja jestem w domu to tez mnie wola dobwszystkiego, a jak sam w weekend został z Markiem to tylko się spytał ile waży i gdzie dentinox, wiec Chill da rade nieźle ale pewnie też dlugasnaCytat:
przestań nic nie boli Cytat:
|
||
|
|
|
#4770 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53173339]
dziś moja mała po każdej drzemce płacze buuu [/QUOTE]moj placze przed, jedna drzemke przeplakal. w sumie byly dwie po 30 min, teraz zasnal, ale zaraz kapanie nas czeka. boje sie nocki. zabek prawie caly sie przebil. ale musial dostac paracetamol w dzien bo widzialam jak go boli. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

)))

i słysze jak Hanka mówi 'am;, ale jak leci do niej łyzeczka z wodą, jak łyzeczka z kaszką to mmmmm! przez zacisniete usta mega frustracja. sam mial karmic i przygpotowac wszystko "a ile dajesz łyżek kaszki,a ile wody?przynies mi papier, przynies wode, przynieś łyzeczkę, podaj śliniak"