Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 20:34   #151
moonunit
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

polecam nianie elektroniczne, to super sprawa, my mamy taką z kamerką i b dobrze nam się sprawdzała, także polecam

ja karmiłam p. przez 5 miesięcy ale nie pamiętam żadnych potoków ani przecieków ale to chyba indywidualna sprawa, tu nie ma reguł
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:35   #152
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
misia880 ale super swietna polozna no i szkola rodzenia, pomoc, nic tylko zaczynac i sie szkolic bedziesz nas pozniej instruowac co i jak ja nie wiem czy w UK sa szkoly rodzenia nawet tzn sa, ale czy obowiazkowe?
u nas nie są obowiązkowe ale ja chętnie będę chodzić dowiem sie sporo a i ploty z mamusiami dobrze mi zrobią

ja bardzo chce karmić piersią ale maks pół roku. tak sobie założyłam
ale rozumiem kobiety, które karmią dluzej i szanuje mega za to. CHoć moja tesciowa karmiła siostre TZ to 6 lat i uważam to za patole

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-20 o 20:36
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:37   #153
eeyesblue
Zadomowienie

fasolka swietna kurtka! spokojnie jeszcze brzuszek wejdzie i bedzie w sam raz

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
To wychodzi na to, że jestem jedyną fanatyczką KP w tym gronie?
nie jestes sama ja tez planuje karmic cycem chociaz do pol roku, rok to raczej nie, bo chcialabym zajsc w kolejna ciaze szybko ale zobaczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie
ale sie rozszalalas z tymi zakupami, zaraz cala wyprawke skompletujesz
Stary 2015-10-20, 20:38   #154
Szczeperka
Wtajemniczenie

Misia to super położna Ci się trafiła. Dyskusję na wątku żon czytałam i przykro mi że zostałaś tak zaatakowana... ja nigdy nie zrozumiem jak zapach farby ma wpływać na dziecko skoro ono tym nie oddycha bo przez łożysko i pępowinę przejdzie tlen...
Są bezpieczne farby do włosów w ciąży, są bezpieczne zabiegi kosmetyczne i sama z nich korzystam...
Myślę że te wszystkie dziewczyny zaraz też będą na restrykcyjnej diecie przy kp bo przecież kolki powoduje jedzenie, a to najgorszy mit 😉

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:40   #155
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
kallina_ - jeszcze mnie nie traktuja specjalnie, bo oplacam składki, od 3 mies. ale po tym okresie planuje isc na zwolnienie, wtedy pewnie zaczna się delegacje pod oknami. U nas tak jest, kto krotko pracuje i szybko zmyka na zwolnienie, jest podejrzanym. No i w summie prawidłowo no ale :" Jak życ, panie przemierze ?"
Aha, to rzeczywiście w takiej sytuacji jesteś pierwsza w kolejce do sprawdzenia
Stary 2015-10-20, 20:40   #156
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas nie są obowiązkowe ale ja chętnie będę chodzić dowiem sie sporo a i ploty z mamusiami dobrze mi zrobią

ja bardzo chce karmić piersią ale maks pół roku. tak sobie założyłam
ale rozumiem kobiety, które karmią dluzej i szanuje mega za to. CHoć moja tesciowa karmiła siostre TZ to 6 lat i uważam to za patole
otoz to, ploty to podstawa, zawsze cos mozna sie dowiedziec
o matko, 6 lat?! przepraszam, ale jak ona z tego cycka jadla w tym wieku? na stojaco?
Stary 2015-10-20, 20:42   #157
Olgietka
Zakorzenienie

Po pierwsze - Wam też wizaż się muli? Odświeżenie strony trwa wieki....
Już dwa razy mi wywaliło to, co cytowałam...
fasolka fajnie wyglądasz w tej kurtce.
misia

eeyes to dobrze... bo aż mi się smutno zrobiło...
Kurde u mnie jedynym powodem dla którego mogłabym przerwać KP są właśnie problemy z zajściem w kolejną ciążę... Heluta urodzę mając 30lat... a w planach była trójeczka... Trza by się spieszyć
Stary 2015-10-20, 20:47   #158
kallina_2014
Wtajemniczenie

Fasolka , bardzo ładna kurtka!

Olgietka , ja też chcę karmić piersią ale raczej nie rok, bo po pierwsze chcę szybko zajść w drugą ciążę a po drugie nie chcę uwiązywać do siebie dziecka. Wiem, jestem złą matką ale ja chciałabym móc jak najszybciej zostawić małego dziadkom i np wjechać gdzieś na weekend z mężem.
Stary 2015-10-20, 20:51   #159
Pisstacyjka_
Przyczajenie

Hej dziewczyny.
Wrocilismy z wizyty u giną, po USG powiedział że nie ma się do czego przyczepic, wszystko ok ale ryzyko poronienia cały czas jest bo szyjka jest krótką. Mam się nie przemeczac. Martwi mnie to.
Jutro zaczynam 18 tydzień.
Pisstacyjka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:53   #160
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pisstacyjka_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Wrocilismy z wizyty u giną, po USG powiedział że nie ma się do czego przyczepic, wszystko ok ale ryzyko poronienia cały czas jest bo szyjka jest krótką. Mam się nie przemeczac. Martwi mnie to.
Jutro zaczynam 18 tydzień.
Powiedział Ci szczerze że ryzyko jest ale myśle, że odpoczynek nie przemęczanie się pomoże nie bój się, nie stresuj bo to ani Tobie ani dzidziusiowi nie pomaga. Leż, odpoczywaj, relaksuj się serial, książka i myśl pozytywnie

Stary 2015-10-20, 20:53   #161
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja juz po połówkowym wszystko dobrze mozg serduszko narządy kości tylko twarzy nie chcial pokazac zaslonil sie rękami i zarzucił jeszcze nogi termin na 5.03 i waga ok 367g aaaa i siusiak nie odpadl
Super, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.

Wróciłam właśnie z wizyty...
Co do płci, to nadal niewiele wiem...Być może dziewczynka, z tym,że jeszcze mam sie nie nastawiać.
Lekarz podejrzewa u mnie cholestazę . W zasadzie spodziewałam się, bo w ubiegłym tygodniu była u mnie położna i też wspomniała, że mogą to być pierwsze objawy cholestazy jestem trochę wystraszona. Muszę jak najszybciej zrobić dodatkowe badania. Jeżeli potwierdzą podejrzenia, to będę musiała leżeć w szpitalu :/
Bonku do mnie położna już miesiąc temu pierwszy raz przyszła. Mówiła,że przed 20 tygodniem może odwiedzać ciężarną raz w miesiącu, a po 20 tygodniu, raz na tydzień.
Nie stresuje się na zapas bo bez szczegółowych badań nie dowiesz się czy to chostelaza. Lekarz nie chciał Cię polozyc na oddzial? Szybciej by było. A nawet jeśli to to to nie taka straszna choroba, najważniejsze brać leki

Cytat:
Ja poważnie myślę o długim karmieniu. Rok to u mnie absolutne minimum. Gdyby nie fakt, że kp utrudnia zajście w kolejną ciążę to mogłabym karmić i do 3 lat. Osobiście - z podkreśleniem tego słowa- uważam, że KP to najlepsze, co matka może dać dziecku.. A słowa bonku o cyckowym smrodku... cóż.. brak mi słów.. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam... Właściwa higiena ... Aż nie wiem co powiedzieć...

Zmieniając nieco temat, ale pozostając przy bliskości - zamówiłam dwie chusty... i poluję na trzecią
Skąd podejrzenia, że kp trudniej zajść w ciążę? Mam dookoła pełno przykładów dziewczyn, które tak myślały i bach, za chwilę znowu ciąża

Ja paznokcie maluję regularnie i nie wyobrażam sobie przestać. W pracy cały czas "macham" rękoma, spaliłabym się ze wstydu mając na palcach jakieś obgryzki czy stary lakier, nieopiłowane paznokcie. Mam nadzieję, że zanim urodzę dorobię się zestawu do hybryd
a włosy maluję farbą fryzjerską, mama maluje mi w domu, nie widzę w tym nic dziwnego. Teraz mam odrost bo malowałam w 1 trymestrze i tylko czekam na wizytę u fryzjera, po podcięciu od razu lecę farbować bo patrzeć nie mogę na siebie w lustrze.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:56   #162
gosza82
Rozeznanie

IV część !!! Malinka super pierwsza stronka

Witam się w kolejnej części

Co do karmienia piersią to ja też się nie mogę doczekać jak przyłożę tą małą główkę do swego cyca Dziewczyny jak się urodzą Wasze pociechy to może też zmienicie zdanie

Abii ale wypas z tym szpitalnym jedzeniem same pyszności

Faithworkswonders ja biorę magnez 2x2 dziennie plus żelazo do ssania plus wit.C

Bonku brawa dla zdrowego dużego chłopa

Kinga spokojnie porób najpierw badania... Będzie dobrze życzę Ci tego!!!

Verrerie Głowa do góry jeśli Cię to pocieszy to ja też ostatnio miałam nie najlepszy nastrój wszystko i wszyscy mnie wkurzało wyć mi się chciało męża często nie ma (taki urok jego pracy) ja sama. Także sama nie jesteś masz Nas!!! Mi pomaga pisanie tutaj

Fjolek śliczne łóżeczko aż cena podejrzana że tak mało??!!

Monikmi ja też tak powiedziałam po pierwszym razie na zakupach i chyba weszło to w mój nowy nałóg bo przynajmniej 3 razy w tygodniu coś kupuje ale mam z tego mega frajde i to jest najważniejsze

Misia ja też jestem złą matką bo ściełam i farbuję włosy i maluje paznokcie

Fasolka kurtka naprawdę fajna i widać że ciepła

Olgietka nie jesteś sama ja też już się nie mogę doczekać tej chwili karmienia tylko mam niepokój z tym mlekiem żebym nie miała żadnych problemów...

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę czy wszędzie przychodzą te położne przed porodem?? Czy to trzeba gdzie się z nimi umawiać? Ja zielona z tego tematu
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:57   #163
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę czy wszędzie przychodzą te położne przed porodem?? Czy to trzeba gdzie się z nimi umawiać? Ja zielona z tego tematu
Położną należy wybrać albo w przychodni do której nalezysz albo innej. Ja wybrałam z innej przychodni
wtedy dostajesz do niej numer i se już z nią umawiasz

Stary 2015-10-20, 21:00   #164
fasolka1987
Zadomowienie

eeyesblue, Olgietka, kallina_2014 dziękuję

misia880 ale fajne te spotkania z położną, ja też muszę się umówić na następnej wizycie będę plotkowała

ja się już szykuję do spania Dziewczyny. do jutra dobranoc
Stary 2015-10-20, 21:03   #165
milenujdka
Wtajemniczenie

Dziewczyny za mną chodzi wizyta u fryzjera. Chcę ściąć włosy, zrobić grzywkę i pofarbować. Tylko nigdy jeszcze nie miałam włosów pofarbowanych i trochę się boję. Nie wiem jaki kolor wybrać. Widziałam, że teraz jest moda na ombre-może takie coś zrobię ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:03   #166
gosza82
Rozeznanie

Kalinka my też chcemy się starać zaraz o drugie dziecko... Niestey lata już nie te czas goni a pomoc będę miała ze strony mojej mamy także myślę dam radę z tą małą różnicą między rodzeństwem
Stary 2015-10-20, 21:04   #167
moonunit
Wtajemniczenie

monia podobno częste karmienie (ponad 7 razy na dobę chyba) blokuje owulację i okres, u mnie się nie sprawdziło w ogóle, okres wrócił po 3 miesiącach pomimo regularnego karmienia, pewnie chodzi tu o poziom hormonów po porodzie...

fasolka fajna kurtka, też muszę się za czymś rozejrzeć

pistacyjka wypoczywaj ile wlezie, z tego co pamiętam to studiujesz, mialam na studiach kolezanki w ciąży i jedna była w ciąży zagrożonej z nakazem leżenia i wykładowcy poszli jej na rękę, wszystko zaliczyła a potem obroniła się w terminie także uszy do góry

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-10-20 o 21:10
Stary 2015-10-20, 21:05   #168
gosza82
Rozeznanie

Cytat:
Położną należy wybrać albo w przychodni do której nalezysz albo innej. Ja wybrałam z innej przychodni
wtedy dostajesz do niej numer i se już z nią umawiasz
A tak to działa... Dzięki Misia jutro zrobię wywiad
Stary 2015-10-20, 21:06   #169
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Dziewczyny za mną chodzi wizyta u fryzjera. Chcę ściąć włosy, zrobić grzywkę i pofarbować. Tylko nigdy jeszcze nie miałam włosów pofarbowanych i trochę się boję. Nie wiem jaki kolor wybrać. Widziałam, że teraz jest moda na ombre-może takie coś zrobię ;-)
umow sie do fryzjera a kobitka w salonie na pewno Ci doradzi.
Mi sie osobiscie ombre nie podobaja

Stary 2015-10-20, 21:10   #170
Pisstacyjka_
Przyczajenie

Staram się tak do tego podchodzic, ale wiadomo że zawsze się mimo wszystko o tym się myśli.

Dziewczyny czy będziecie chciały rodzić z mężem? Mój mąż bardzo chciał być przy porodzie a ją na początku byłam sceptyczna wobec tego, ale chyba się zdecyduje bo to jest pewenie duże wsparcie. Są może tu dziewczyny które już rodziły z mężem?

Ja też farbuje włosy i regularnie chodze na hybrtyde, nie wyobraża sobie inaczej

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

moonunit dziękuje kochana każda pozytywną mysl się przydaje
Stary 2015-10-20, 21:11   #171
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
umow sie do fryzjera a kobitka w salonie na pewno Ci doradzi.
Mi sie osobiscie ombre nie podobaja
Dla mnie byłoby to dobre rozwiązanie pod tym względem, że nie musiałabym martwić się o odrosty, bo po prostu włosy byłyby od połowy pofarbowane. Tym bardziej, że ma to być pierwsza farba to uznałam, że tak będzie bezpiecznie. Jedyny problem to taki, że za bardzo nie znam fryzjerów u mnie. Do pracy nie chodzę, więc w razie czego w domu będę siedzieć, jak nie wyjdzie ;-)
Stary 2015-10-20, 21:13   #172
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Kalinka my też chcemy się starać zaraz o drugie dziecko... Niestey lata już nie te czas goni a pomoc będę miała ze strony mojej mamy także myślę dam radę z tą małą różnicą między rodzeństwem
Na pewno damy radę! Ja jestem jeszcze o rok starsza od Ciebie, więc czas mnie trochę goni Choc mój lekarz śmieje się gdy tak mowię
Stary 2015-10-20, 21:15   #173
gosza82
Rozeznanie

Pisstacyjka_ mój mąż jak mi zakomunikował że oczywiście on będzie przy porodzie to ja kategorycznie powiedziałam NIE. Ale przemyślałam wszystko i im bliżej porodu to tym bardziej jestem przekonana że chcę żeby był przy mnie
Stary 2015-10-20, 21:15   #174
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Dla mnie byłoby to dobre rozwiązanie pod tym względem, że nie musiałabym martwić się o odrosty, bo po prostu włosy byłyby od połowy pofarbowane. Tym bardziej, że ma to być pierwsza farba to uznałam, że tak będzie bezpiecznie. Jedyny problem to taki, że za bardzo nie znam fryzjerów u mnie. Do pracy nie chodzę, więc w razie czego w domu będę siedzieć, jak nie wyjdzie ;-)

Popytaj koleżanki, na pewno Ci kogoś polecą.
Stary 2015-10-20, 21:16   #175
moonunit
Wtajemniczenie

Pistacyjka
ja chciałam z M ale się go zapytałam czy chce ze mną być, oczywiście chciał i był ze mną przez całe 24 godziny na porodówce a wcześniej na patologii ile się dało na salę operacyjną już go nie wpuścili ale i tak nie wyobrażam sobie ze byłabym tam sama, ogromnie mnie wspierał
Stary 2015-10-20, 21:17   #176
Bonku
Wtajemniczenie

Jesteście pewne ze tak szybko chcecie drugie dziecko? Moi znajomi tez tak mówili a teraz ostro sie wypierają jak widzą ile to roboty i chca poczekać aż podrośnie no to jest mleko naturalne i szybko się psuje nakapie pare kropel na wkladke i śmierdzi 2osoby mi to mowily ktore kilka razy dziennie myly piersi wymienialy wkladki ale dalej bylo czuć po jakimś czasie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:18   #177
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
PRZEPRASZAM MUSIAŁAM ZMIENIĆ AWATAR, mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie za to i to już na stałe obiecuje
Bardzo fajny ten nowy

Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc wyszłam na zła matke
Widzisz, i po co łazisz po jakichś dziwacznych wątkach Siedź tu z nami, a nie z nawiedzonymi

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
misia ja też farbuję i robię hybrydy, co do farbowania to się wstrzymałam do końca pierwszego trymestru ze względu że czytałam mieszane opinie no i miałam wakacje więc odpoczynek miały też włosy
Ja też tak zrobiłam Stwierdziłam, że przerwa na pierwszy trymestr mi nie zaszkodzi, bo włosom w ostatnim roku dałam popalić i będę spokojniejsza. Paznokcie maluję cały czas, bo robię tak od kilku/kilkunastu lat i nie wyobrażam sobie inaczej.

Cytat:
Mowiła, że jest doradca laktacyjnym - powiedziała, że po porodzie należa mi sie 4 wizyty ale ona przyjedzie tyle razy ile będę potzrebowac nawet o 22 w nocy jak mleko nie poleci i będzie panika to ona przyjedzie bo po to jest, żeby młodym mama pomagać
Super podejście i wygląda na to, że dobrze wybrałaś a ja przede wszystkim będę szukała właśnie kogoś od laktacji kto będzie mi pomagał. Jak naczytałam się na wrześniówkach o problemach z karmieniem to to zdecydowanie najbardziej mnie przeraża.
Najbardziej w sensie po porodzie, bo nie bardziej niż poród może gdzieś na równi z cewnikowaniem

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
to jest ta kurtka jaką sobie zakupiłam na ryneczku za 150zł. Jest za duża ale brzuch się zmieści spokojnie do marca
Bardzo fajna, coś takiego bym chciała i za taką cenę

Cytat:
Ja poważnie myślę o długim karmieniu. Rok to u mnie absolutne minimum. Gdyby nie fakt, że kp utrudnia zajście w kolejną ciążę to mogłabym karmić i do 3 lat. Osobiście - z podkreśleniem tego słowa- uważam, że KP to najlepsze, co matka może dać dziecku
Pewnie nie jesteś sama podejrzewam, że im bliżej porodu tym to grono będzie się powiększać. Co do pogrubionego.. Według mnie może nie najważniejsze, bo takich rzeczy jest wiele, ale na pewno bardzo ważne. I tylko dlatego mam zamiar kp, chociaż spróbuję. Widzę to jednak w kategoriach przykrego obowiązku, a nie magii i piękna. Tu się różnimy
Stary 2015-10-20, 21:20   #178
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Popytaj koleżanki, na pewno Ci kogoś polecą.
Mam jeden polecony salon, ale musiałabym jechać do miasta obok,a to nie bardzo mi się uśmiecha. Poza tym pracowałam niedaleko tego salonu i kręcą się na tej ulicy ludzie, których kojarzę,a nie chciałabym nawiązywać kontaktu. Pójdę u siebie do salonu,w którym ścinam włosy i zobaczę ;-)
Stary 2015-10-20, 21:21   #179
Pisstacyjka_
Przyczajenie

Wink Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

gosza82 no właśnie moja reakcja była podobną, ale po zastanowienia się przychylam się do jego propozycji Będzie na kogo krzyknacD, a tak naprawdę to myślę że podczas porodu jak jest ktoś nam bliski to lekarz i całą obsługa też inaczej może do tego podchodzi bo ktoś im spojrzy na ręce (chyba że wcześniej zemdleje), a zanim zacznie się ostateczny etap będzie kogo poprosić żeby o coś zapytał czy coś powiedział lekarzowi.. Tak przynajmniej mysle
Stary 2015-10-20, 21:21   #180
Bonku
Wtajemniczenie

Ombre super sprawa mi sie podoba byle nie bylo zrobione od linijki
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości