Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarby! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 20:15   #1591
201604151126
Konto usunięte

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Hihi to będziecie przed nami Będzie pięknie i strasznie

Myślę jeszcze o magdalenie, magda odezwij się bo Ty masz na sobotę cięcie?

Agusiek u mnie fb napewno będzie bo nie wytrzymam za długo żeby Wam przedstawić mojego łobuziaka małego
Tak ja na sobote, nic nie pisze ostatnio bo mnie te wachania nastrojów wzięły i od soboty tak jestem zła na męża żebym go zabiła i prawie się do niego Nir oddzywam i jeszcze mi się płakać chce i od piątku pobolewa mnie brzuch jak na okres, mi położna powiedziała ze mam się ogolic jak nie to pielęgniarka to zrobi i żebym była na czczo. Myslalam ze trzeba przyjść dzień wczesniej zrobią badania, kroplowke, cos na przeczyszczenie dadzą a tu przyjść rano i pewnie za pare godzin CC taka tasmowka tam jest polowa porodów CC to dla nich pewnie normalka a dla mnie przeżycie zycia , zobaczymy jak bedzie boje się ze się wykrwawie przez to łożysko na przodzie ale chyba wiedzą co robią.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:15   #1592
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb

Och czy ja dam rade Was spamiętać 😎

Agne bardzo mi milo..witam😚

Amelio ..plany córeczki przełożone..ale nie odłożone 😉..jak tylko uporządkuje troszkę ząbki..zabieramy sie za celowanie😉

Cynamonku..brzuszek Twój wyraźnie sygnalizuje ze nie długo poród..😉 jest nisko ..

Pytałaś czy zejście dziecka w kanal rodny jest wyczuwalny..oczywiście jest..zalezy to tez od tego jak bardzo wsłuchujemy sie w nasze ciałko..ale z reguły jest to taki "gniot" w kroku ..jak siadasz czujesz ten fakt..znaczy sie dyskomfort intuicyjny ..tak bym to nazwała..czujesz jakbyś dziecku na głowę siadala i poprawiasz sie instynktownie by krzywdy nie zrobic(oczywiście ze nie zrobisz&#128521..drugim takim sygnalem jest kłucie w okolicy krocza w środku..tak tez objawia sie skracajaca szyjka macicy..nacisk na ..jak to napisać 😉..eee na pupę od środka..po prostu czujesz jak wszystko napiera na te dolne okolice ..

Z wlasnego doświadczenia wiem..ze mozna pomagać maleństwu wstawić sie w kanal..fajnym ćwiczeniem jest kolysanie na totalnym rozluźnieniu mięśni bioderkami..na boki..na okrągło..tak tez przygotowałam Gabriela do porodu..do bajkowego porodu😉

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:16   #1593
fasterka90
Zadomowienie

Ja już się pogodziłam z porodem sn i chyba jestem aż zbyt spokojna jedynie co się boje to że trafię na przepełnienie na porodówce i tyle będzie z porodu z tz...
My z tz 2 listopada mamy rocznicę, caly czas myślę czy może mała już będzie z nami czy jeszcze nie... Czy może właśnie wtedy postanowi wyjść
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:26   #1594
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Cynamon moim zdaniem zjechał Ci brzuch i to fest, do tego te bóle... No nie wiem, nie wiem
Srebrna ślicznie, jaki okrąglinek ostatnia pamiątka po tej pięknej piłeczce p.s. jakie chipsy zjadłaś?? Ja dziś chwytam laysy solone, też pewnie mnie obszczypie
Kasiula jaka Ty zgrabna, wow super!!
Poznanianka brawo, strasznie dobra wiadomość, że jednak wada wzroku nie będzie przeszkodą
Amelia u mnie poszły lays zielona cebulka, ale to było pyszne

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Tak ja na sobote, nic nie pisze ostatnio bo mnie te wachania nastrojów wzięły i od soboty tak jestem zła na męża żebym go zabiła i prawie się do niego Nir oddzywam i jeszcze mi się płakać chce i od piątku pobolewa mnie brzuch jak na okres, mi położna powiedziała ze mam się ogolic jak nie to pielęgniarka to zrobi i żebym była na czczo. Myslalam ze trzeba przyjść dzień wczesniej zrobią badania, kroplowke, cos na przeczyszczenie dadzą a tu przyjść rano i pewnie za pare godzin CC taka tasmowka tam jest polowa porodów CC to dla nich pewnie normalka a dla mnie przeżycie zycia , zobaczymy jak bedzie boje się ze się wykrwawie przez to łożysko na przodzie ale chyba wiedzą co robią.
Trzymaj się, już niedużo czasu zostało do porodu a lekarze na pewno wiedzą co robią i nie martw się, na pewno pójdzie wszystko bezproblemowo w sobotę czekamy na info ze jesteście już po

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

Pytałaś czy zejście dziecka w kanal rodny jest wyczuwalny..oczywiście jest..zalezy to tez od tego jak bardzo wsłuchujemy sie w nasze ciałko..ale z reguły jest to taki "gniot" w kroku ..jak siadasz czujesz ten fakt..znaczy sie dyskomfort intuicyjny ..tak bym to nazwała..czujesz jakbyś dziecku na głowę siadala i poprawiasz sie instynktownie by krzywdy nie zrobic(oczywiście ze nie zrobisz&#128521..drugim takim sygnalem jest kłucie w okolicy krocza w środku..tak tez objawia sie skracajaca szyjka macicy..nacisk na ..jak to napisać 😉..eee na pupę od środka..po prostu czujesz jak wszystko napiera na te dolne okolice ..

Z wlasnego doświadczenia wiem..ze mozna pomagać maleństwu wstawić sie w kanal..fajnym ćwiczeniem jest kolysanie na totalnym rozluźnieniu mięśni bioderkami..na boki..na okrągło..tak tez przygotowałam Gabriela do porodu..do bajkowego porodu😉
Hej ada, fajnie że jesteś z nami przyblizylabys temat tego przygotowania do porodu?

A kłucie z kroczu czuje już od miesiąca a mimo to nic o skracaniu się szyjki lekarka mi nie mówiła, więc już nie wiem co się dzieje u mnie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Ja już się pogodziłam z porodem sn i chyba jestem aż zbyt spokojna jedynie co się boje to że trafię na przepełnienie na porodówce i tyle będzie z porodu z tz...
My z tz 2 listopada mamy rocznicę, caly czas myślę czy może mała już będzie z nami czy jeszcze nie... Czy może właśnie wtedy postanowi wyjść
Fajnie jakby wam się córeczka zdecydowała wyjść na świat w rocznicę

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-20, 20:33   #1595
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Cynamon moim zdaniem zjechał Ci brzuch i to fest, do tego te bóle... No nie wiem, nie wiem
Srebrna ślicznie, jaki okrąglinek ostatnia pamiątka po tej pięknej piłeczce p.s. jakie chipsy zjadłaś?? Ja dziś chwytam laysy solone, też pewnie mnie obszczypie
Kasiula jaka Ty zgrabna, wow super!!
Poznanianka brawo, strasznie dobra wiadomość, że jednak wada wzroku nie będzie przeszkodą

Mój syn mnie dziś wyprowadza z równowagi... Ręce mi opadają, nie mam już sił chwilami. Do tego dalej obolała jestem cały dzień, kwękam i stękam chcę już jutro i nowy zapas sił

Dziekuje podziel sie laysami solonymi ja mam paprykowe ale jakos mnie nie kusza
A co synek wymysla,czy po prostu gorszy dzien ma?

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Oby przed samym porodem trafiło jednak na "cieszę się"

ja tez! Sama sie dziwie ze spokojna jestem,oczywiscie nachodza mnie dni ze mysle o tym bolu,nacinaniu itp czy dam rade,ale mysle ze skoro tyle kobiet urodzilo to i ja tez sobie poradze,chociaz na bol nie jestem wytrzymala

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ha! My też! W piątek idziemy na ostatnią randkę do mojej ulubionej indyjskiej restauracji Dziś jak leżałam jeszcze w łóżku, z rana, to tak mnie naszło, że za tydzień o tej porze Sambor będzie już z nami
W nd spania nie będzie bo w pn o 8 mamy być już w szpitalu w pełnej gotowości

Kciuki beda mocno zacisniete za was

Cytat:

Wytlumacz mezowi zeby lepiej cie teraz nie denerwowal bo sie to zle moze skonczyc staraj sie wypoczac i odstresowac w te ost dni i powodzonka
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:33   #1596
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

Amelio ..plany córeczki przełożone..ale nie odłożone 😉..jak tylko uporządkuje troszkę ząbki..zabieramy sie za celowanie😉

Cynamonku..brzuszek Twój wyraźnie sygnalizuje ze nie długo poród..😉 jest nisko ..

No ja wlasnie wczoraj na wieczór mialam takie uklucia na samym dole. Ale dzis juz znowu wszystko normalnie...

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:35   #1597
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

To moze rzeczywiście mała się wstawia, bo dokładnie czuje tak jak to opisujesz, czesto siedzę sobie okrakiem na piłce i bujam tyłkiem, tez odciąża to fajnie krzyż
Stary 2015-10-20, 20:44   #1598
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Dziekuje podziel sie laysami solonymi ja mam paprykowe ale jakos mnie nie kusza
A co synek wymysla,czy po prostu gorszy dzien ma?

ja tez! Sama sie dziwie ze spokojna jestem,oczywiscie nachodza mnie dni ze mysle o tym bolu,nacinaniu itp czy dam rade,ale mysle ze skoro tyle kobiet urodzilo to i ja tez sobie poradze,chociaz na bol nie jestem wytrzymala

Kciuki beda mocno zacisniete za was

Wytlumacz mezowi zeby lepiej cie teraz nie denerwowal bo sie to zle moze skonczyc staraj sie wypoczac i odstresowac w te ost dni i powodzonka
Maz mnie nie denerwoje zła jestem na niego bo pokoik nie zrobiony, zaczol w sobotę i jeszcze nie robi tak jak ja chce a ja jestem taka ze albo tak jak ja chce albo wcale i straszna perfekcjonistka jestem jak cos mi nie pasuje to tak zła jestem ze gnebi mnie to strasznie, chciałam mieć wszystko gotowe przed a nie bedzie.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:49   #1599
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Byłam w szpitalu i zrobiłam plan porodu. Najbardziej mnie cieszy że mam wpisane podanie epiduralu najszybciej jak to będzie możliwe.
Następną wizytę mam za 2 tyg (o ile do niej doczekam)
Ile dawek epiduralu można u Was dostać?
Z tego, co rozmawiałam z położnymi, to one skłaniają się ku temu, żeby dać zzo w ostatnim możliwym momencie, co by przestało działać na skurczach partych.
Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Na przyspieszenie:
- sex (kończony w środku)
- masaż sutków
- wchodzenie i schodzenie po schodach (najlepiej co 2)
- olej rycynowy
- spacer długi
- skoki na piłce
Tutaj znalazłam info o masażu shiatsu.

Cytat:
Znów tak na szybko pisze lekarz mówił że już dużo nie przybierze raczej mała,na 3,5kg mam się szykować do porodu
Jesteś w 37 tygodniu, więc do donoszonej ciąży chyba tylko tydzień
Malina i wiesiołek są bardziej na lżejszy poród niż na wywołanie.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Boję się, że nie wytrzyma młody do przyszłego poniedziałku
Trzymam kciuki, żeby wytrzymał

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Wyszedł mi GBS na dodatek ta krew w moczu. W środę wizyta u gina... Za tydz. umówiłam się do urologa żeby odczytał mi ten mocz bo gin może to olać...
GBS-em się nie martw, kwestia podania antybiotyku (czyli jedziesz do szpitala od razu po odejściu wód, z akcją skurczową trudniej znaleźć ten moment - na pewno nie za szybko (bo pierwszy poród wg statystyk trwa 16h) i też nie za późno.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
czytalyscie to ? [URL="]
Czytałam, w głowie mi się nie mieści.
Najgorsze, że matka pójdzie do pudła, dziecko będzie miało nieuregulowaną sytuację prawną - adopcja odpada - rodzina zastępcza lub dom dziecka.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Lekarka nie sprawdza czy dziecko rośnie po prostu w luxmedzie w plan opieki przedporodowej są wpisane 3 usg zgodnie z zaleceniami NFZ i wtedy jest wszystko badane.
W Medicoverze jest podobnie - usg na wizytach jest dość krótkie i nie jest tak szczegółowe jak badania genetyczne.
Myślę, że u Ciebie to kwestia podejścia lekarza i jego dobrej woli

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, co sądzicie o krwi pępowinowej? Przez większość ciąży o niej myślałam i nic nie wymyśliłam, a czasu coraz mniej. Będziecie korzystać z bankowania?
Po spotkaniu edukacyjnym z położną mieliśmy spotkanie na ten temat. Przyszła na moment przedstawicielka jednego z banków i zaczęła roztaczać chwytające ze serce wizje, gubiła się, gdy zapytano o konkrety. Od początku istnienia banków w PL wyleczono tylko 18 dzieci (rodzeństwo dzieci, których krew jest w bankach). Jak na tak długi okres czasu i ilość osób, które tę krew oddaje - mało. Więc danych co do skuteczności takiej terapii jest mało. Pani mówiła też o tym, że warto pobrać więcej krwi - bo jeden zbiornik jest na dziecko, a drugi może pomóc np. rodzicom w leczeniu chorób. I to jest lipa, bo tej krwi jest za mało, by wyhodować wystarczającą ilość komórek macierzystych.
Jak dla mnie temat z dużą ilością niewiadomych. Za bankowaniem krwi i komórek macierzystych przemawia to, że w przypadku choroby najbardziej zgodny materiał jest od rodzeństwa, nie od rodziców. A jeśli w rodzinie są przypadki częstych zachorowań na nowotwory lub inne choroby, to warto to rozważyć, ale też nie ma 100% gwarancji, że leczenie będzie skuteczne.

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Powiem wam ze ja to mam jakas dziwna dolegliwosc od wczoraj bo boli mnie tak jakby skora na brzuchu... nie swedzi ale boli tak najbardziej na gorze w okolicach pepka :/ Mialyscie cos takiego?
Ja tak mam, boli mnie na samej górze ciążowego brzucha, tuż pod żebrami, coś jakby paliło. Na pewno to nie swędzenie.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio trochę zaczęło mnie boleć dziąsło w miejscu ósemki i po dwóch stronach zauważyłam pęknięcie. Myślałam, że dalej się to nie rozwinie.
Trzymam kciuki, żeby to był jednak fałszywy alarm

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Witam się wtorkowo zaprowadziłam synka do przedszkola i teraz będę ogarniać sobie sniadanko i kawke. Mój mały cała drogę całował mi brzuch przez kurtke, codziennie rano pyta kiedy siostrzyczka się urodzi widać ze jest bardzo podekscytowany zmiana, oby mu tak zostało jak juz córa się urodzi) ah jak ja kocham te moje dwa serduszka ♥♥
To musiało być bardzo rozczulające

Cytat:
Witajcie ��

Skromnie tylko powiem ..ze zostałam milutko zaproszona na Wasz wątek..i jak nie macie nic przeciwko..wtrącę sie czasami w wasze dyskusję tylko i wyłącznie po to by doradzić czy rozwiać wszelkie wątpliwości..na temat porodu ..opieki nad noworodkiem czy tak ważnym dla mnie KP!...jestem mamą trójkową..mam trzech synów..i juz jakiś bagaż doświadczeń ..z przyjemnością podziele się tą wiedzą z Wami��
Ja też gratuluję trójeczki Miałam Ci gratulować maluchów, ale doczytałam - najstarszy jednak jest już dorosły

Cytat:
Napisane przez KarGS Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa i dał mi do zrozumienia, że to już niedługo może nastąpić, a ja jeszcze nie do końca gotowa Mały waży już około 3550 i jest zwarty i gotowy do wyjścia
To tym bardziej trzymam kciuki, żeby poród zaczął się wtedy, kiedy Ty będziesz gotowa.

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Liczę na poród w 37-38 tyg bo chyba zwariuje jak urodze w terminie albo co gorsza miałabym przenosić :O Czop już niby wylecial, pol ciaży szyjka mega krótka i każdy tydzien byl walką o kolejny nastepny ale chyba najwidoczniej komuś jest wygodnie u mnie MASAAKRA :P
U Ciebie poród w 37-38 tc jest bardzo prawdopodobny. Łączę się w bólach.

Cytat:
Jestem po usg. Mały ma 2700 g i jest gotowy do przyjścia na świat, gdyby został do tego zmuszony. Wyprzedza o kilka dni swój tydzień ciąży. Uspokoiło mnie bardzo. Zatrucie ciążowe się cofa
No to nie taki Mały. Dobra wiadomość z cofnięciem zatrucia

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A ja to tylko leżę i że będę miała ciężki poród jak się ruszać nie będę
To samo mi mówiła koleżanka - jej poród przeciągał się przez brak sił... Ale z drugiej strony co robić, jak lekarz zaleca leżenie przy skracającej się szyjce? Licze po cichu na hormony porodowe, co by dodały sił.

beautifuldream Świetne łóżeczko

Cytat:
Zwariuję… Tu pięknie, a za moment lekarz mnie wzywa na rozmowę. Jakieś zastrzyki chcą małemu wdrożyć. Niedługo się odezwę, jeśli będę w stanie.
Niedobrze. Wiesz już coś więcej?

Cytat:
Także w weekend planujemy ostatni raz wypad do jakieś dobrej restauracji, do kina bo od pn zmieni się nasze życie
Jaki film obejrzycie ?
Plan bardzo mi się podoba, muszę podobny wdrożyć w życie.
Brzuszek masz niesamowicie zgrabny, nie wygląda na końcówkę ciąży.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Nie odzywam się bo u mnie remont w toku a ja na dodatek się rozchorowalam i zdycham, położyć się nawet nie mogę bo wszysfko pod foliami leży.... Buuuu
Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
srebrna smuga mozesz dopisać do mnie imię Monika, bo pewnie na tym stanie jedyne ugodowe imię między mną a Tż
Oby tak zostało. Cieszę się, że kwestię wyboru imienia już macie za sobą

Agusiek Lipa z tym remontem, może da się coś zreorganizować?

cynamon Nisko masz już brzuszek

poznanianka Dobra wiadomość

Cytat:
Z wlasnego doświadczenia wiem..ze mozna pomagać maleństwu wstawić sie w kanal..fajnym ćwiczeniem jest kolysanie na totalnym rozluźnieniu mięśni bioderkami..na boki..na okrągło..tak tez przygotowałam Gabriela do porodu..do bajkowego porodu��
U nas teraz będzie Gabriel Chętnie poczytam o bajkowym porodzie, chciałabym mieć dobry poród...

Muszę się wyżalić. Od paru dni zupełnie się posypałam pod względem kondycji (jeśli można tak to nazywać przy bardzo oszczędnym trybie życia). Bolą mnie pachwiny przy chodzeniu (wycieczka do łazienki i do kuchni po posiłek jest naprawdę niezłym wyczynem), brzuch pobolewa w każdej pozycji (leżenie, siedzenie), czuję nacisk łebka na szyjkę przy staniu. Ruchy młodego bardzo bolą, a jestem dość wytrzymała.
Nie robię nic poza leżeniem...

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-10-20 o 20:50
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:16   #1600
agne19s
Zadomowienie

Ja jestem ciekawa czy ta teoria o aktywności w ciazy przekladajacej się na lżejszy poród jest prawdziwa. Ja jestem bardzo aktywna, a przynajmniej tak mi się wydaje. Sprzątam dom na błysk dwa razy w tyg, gotuje piekę spaceruje prasuje Piore i myje okna. Porodu boję się jak ognia i bardzo boję się naciecia/ pekniecia. Zawsze myślałam że jestem dość odporna na ból, może nie jakoś hardkorowo ale dentysta bez znieczulenia itd itp. A w ciazy normalnie jakby wszystko się wywrocilo. Każde pobranie krwi to mnie normalnie pali pod skórą, u dentysty to łzy mi lecialy, obcielam za mocno paznokieć i szczypalo strasznie kilka dni. Normalnie jak teraz tak mi się próg bólu obniżył to poród to będzie dla mnie jak ucinanie ręki na żywca.
Stary 2015-10-20, 21:19   #1601
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Pozionkowa ja mam cc 17.11 i mam sie stawic w szpitalu o 7.30 rano. A dzien wczesniej jade do przychodni na pobranie krwi i jakies tam badanie i dadza mi tabletki do zazycia dzien przed. A jesli chodzi o jedzenie to u nas ostatni posilek moze byc do 22.00, napoje do 24.00 a woda do 6 rano. I tyle

A dzis przesadzilam chyba bo pojechalismy do centrum handlowego i wydaje mi sie ze przesadzilam z lazeniem. Taki mam ciezki brzuch ze jakas masakra. A musielismy Nince kupic buty, kurtke i takie tam no i trzeba bylo sie z nia bujac... Ciezka przeprawa bo ona akurat zaczyna chodzic i wszedzie ucieka :-o Czarno widze nasza przyszlosc z jeszcze jednym.takim owsikiem :P A bylismy w takim pokoju do przewijania, karmienia itd i widzialam takie maluszeczki male... Boze jakie to okruszki. Az nie wierze ze moja Matylda taka bedzie ;-)
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:25   #1602
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja sie mega cieszę ze bede miec cesarke ale i tak sie tego boję jeszcze dzis mi wyskoczyły w artykule fotki otwartego brzucha, wolałam nie myśleć jak to tam wygląda

I mam pytanie do dziewczyn z data cc ustalona. Jak sie macie przygotować do tego?
Ja muszę zrobić tylko badania na krzepliwosc i mam być na czczo. Nic więcej w kwestii przygotowań mi nie mówili
Stary 2015-10-20, 21:29   #1603
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A z tym epiduralem to ja przy pietwszym porodzie mialam pilota i sama naciskalam zeby mi wstrzyknelo kolejna dawke. Polozna tylko nam powiedziala co ile naduszac zeby max zadzialalo i tz mi odliczal :P Taka mial fuche
Stary 2015-10-20, 21:45   #1604
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A z tym epiduralem to ja przy pietwszym porodzie mialam pilota i sama naciskalam zeby mi wstrzyknelo kolejna dawke. Polozna tylko nam powiedziala co ile naduszac zeby max zadzialalo i tz mi odliczal :P Taka mial fuche
Ale bajery u mnie w szpitalu jest tylko gaz ale ponoć bardzo kiepski a ty z pilotem siedzisz normalnie czuje się jakbym była w kraju 3 świata
Stary 2015-10-20, 21:50   #1605
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ale bajery u mnie w szpitalu jest tylko gaz ale ponoć bardzo kiepski a ty z pilotem siedzisz normalnie czuje się jakbym była w kraju 3 świata

Haha ale pociesze Cie ze na nic to sie zdalo bo porod byl traumatyczny :P
Stary 2015-10-20, 21:58   #1606
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Może mała pozwoli Wam spędzić rocznicę jeszcze we dwoje Tak romantycznie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Wrzucę fotke mojego brzuchola, smieszny jakis taki się zrobił
Jaki fajny, rzeczywiście taki cycek No i się obniżył

Cytat:
No to i my, ostatnia już fotka na 6 dni przed Zgodnie z moją gin 40 tydzień <3
Sorrki za plamy na lustrze i deske w tle :P
Jak widac brzuszek się obniżył i na wprost widać mi z powrotem żebra
Jaki zgrabny brzusio! Wygląda na 6-7 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
To i ja sie pochwale fotkami z wczoraj
Śliczny brzuszek, ale chyba jeszcze wysoko jest?

wizaz_p_l, Agusiek89, Aasikk,limonka1983, dzisiaj miałyście wizyty - kiedy macie następne wizyty (jeśli w ogóle macie)? Podajcie terminy to dopiszę do listy

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 22:05   #1607
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Muszę się wyżalić. Od paru dni zupełnie się posypałam pod względem kondycji (jeśli można tak to nazywać przy bardzo oszczędnym trybie życia). Bolą mnie pachwiny przy chodzeniu (wycieczka do łazienki i do kuchni po posiłek jest naprawdę niezłym wyczynem), brzuch pobolewa w każdej pozycji (leżenie, siedzenie), czuję nacisk łebka na szyjkę przy staniu. Ruchy młodego bardzo bolą, a jestem dość wytrzymała.
Ja chyba też zaczynam się sypać. Ciężko jest mi się podnieść z pozycji siedzącej albo przewrócić na bok w nocy. Przy chodzeniu czuję jakby mi chciało rozerwać brzuch na boki. Dzisiaj większość dnia przeleżałam, bo mała okropnie wywija, wypina się i daje czadu po żebrach. Może jutro będzie trochę lepiej.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 22:07   #1608
poznanianka1990
Zakorzenienie

Julka dziś się mało wypinała, zaczynałam się nawet martwić, aczkolwiek co jakiś czas dawała o sobie znać, a jak tylko wróciłam do domu to szaleje, wypina się na wszystkie strony, tak, że aż boli... O żebrach i plecach nie wspomnę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-20, 22:55   #1609
czekooczekolada
Zakorzenienie

Moja mala tez dzis troche mniej wypina sie niz wczoraj. Zobaczymy jutro

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-20, 23:08   #1610
lexie42
Zakorzenienie

Dziewczyny podrzućcie jakieś pomysły na obiady, bez długiego stania w kuchni. Nie wiem ostatnio co gotować, mąż to mógłby codziennie jeść makaron z kurczakiem i pieczarkami no ale ileż można
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 23:29   #1611
tylkokasia
Moderator

Hej
Wczoraj miałam mega dzień. Czułam się super. Nic mnie nie bolało. Byłam w szpitalu. Potem w domu umyłam całą łazienkę, zrobiłam mega pranie i jeszcze ciasto z Oliwką ogarnęłam. No i oczywiście obiad itp. Dawno tak się nie czułam.
A dziś masakra. Żebra mnie nawalały okrutnie. Mimo że byłam u bdb znajomych i fajnie spędziłam czas to czuję się okropnie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 23:43   #1612
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podrzućcie jakieś pomysły na obiady, bez długiego stania w kuchni. Nie wiem ostatnio co gotować, mąż to mógłby codziennie jeść makaron z kurczakiem i pieczarkami no ale ileż można
Proponuję makaron z sosem śmietanowo-serowym z brokułami/szpinakiem Albo schabowy - dla mnie najszybsze danie mięsne i moje ulubione

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-10-20, 23:49   #1613
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ja ledwo zipie. Niby przed porodem ma być jakis napływ sił ale czuje ze mnie ominie. A przydałoby sie okno umyć itp.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 00:06   #1614
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Leczo, makaron z serem, ryba z ryzem zamiast ziemniakow, zapiekanka ziemniaczana ale to jhz wymaga czasu. Ja jutro robie nalesniki

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-10-21, 00:13   #1615
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
A ja polecam wszelkiego rodzaju mięsa pieczone w worku. Można np. Schab pokrojony w plastry doprawić jakąś przyprawą, włożyć w worek do pieczenia, do tego wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki. Ja dodatkowo wrzucam kostkę rosołową, liśc laurowy i pokrojoną w piórka cebulę. Wszystko polewam małą ilością oleju i wodą. Całość piecze się godzinkę, a Ty leżysz i odpoczywasz

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Oczywiście zamiast schabu można użyć karkówki, szynki albo udek

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 05:30   #1616
czekooczekolada
Zakorzenienie

Mama mie obudzila o 4 bo mi pobierala krew przed praca do badan i nie moge juz zasnac. I tak leze i leze mala dosc spokojna chociaz troche ja czuc.

🤍

Stary 2015-10-21, 07:39   #1617
fasterka90
Zadomowienie

Śnił mi się poród, dość realistycznie - że odszedł mi czop a zaraz po nim wody,ale na porodówce stwierdzili że mała się nie wstawi już w kanał, szkoda czasu i cc na dodatek obudziłam się taka lekka, nie obolała itd że jeszcze taka pół przytomna pomyślałam że albo mi się ta cała ciąża przyśniła albo faktycznie już urodziłam A teraz jestem juz po spacerze z psem, w trakcie śniadania i czekam na jakieś większe ruchy małej... i zaczynam się martwić.

Jeeeest, rusza się

Edytowane przez fasterka90
Czas edycji: 2015-10-21 o 07:47
Stary 2015-10-21, 08:13   #1618
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ile dawek epiduralu można u Was dostać?
Z tego, co rozmawiałam z położnymi, to one skłaniają się ku temu, żeby dać zzo w ostatnim możliwym momencie, co by przestało działać na skurczach partych.

[URL=" znalazłam[/URL] info o masażu shiatsu.

Jesteś w 37 tygodniu, więc do donoszonej ciąży chyba tylko tydzień
Malina i wiesiołek są bardziej na lżejszy poród niż na wywołanie.

Trzymam kciuki, żeby wytrzymał

GBS-em się nie martw, kwestia podania antybiotyku (czyli jedziesz do szpitala od razu po odejściu wód, z akcją skurczową trudniej znaleźć ten moment - na pewno nie za szybko (bo pierwszy poród wg statystyk trwa 16h) i też nie za późno.

Czytałam, w głowie mi się nie mieści.
Najgorsze, że matka pójdzie do pudła, dziecko będzie miało nieuregulowaną sytuację prawną - adopcja odpada - rodzina zastępcza lub dom dziecka.

W Medicoverze jest podobnie - usg na wizytach jest dość krótkie i nie jest tak szczegółowe jak badania genetyczne.
Myślę, że u Ciebie to kwestia podejścia lekarza i jego dobrej woli

Po spotkaniu edukacyjnym z położną mieliśmy spotkanie na ten temat. Przyszła na moment przedstawicielka jednego z banków i zaczęła roztaczać chwytające ze serce wizje, gubiła się, gdy zapytano o konkrety. Od początku istnienia banków w PL wyleczono tylko 18 dzieci (rodzeństwo dzieci, których krew jest w bankach). Jak na tak długi okres czasu i ilość osób, które tę krew oddaje - mało. Więc danych co do skuteczności takiej terapii jest mało. Pani mówiła też o tym, że warto pobrać więcej krwi - bo jeden zbiornik jest na dziecko, a drugi może pomóc np. rodzicom w leczeniu chorób. I to jest lipa, bo tej krwi jest za mało, by wyhodować wystarczającą ilość komórek macierzystych.
Jak dla mnie temat z dużą ilością niewiadomych. Za bankowaniem krwi i komórek macierzystych przemawia to, że w przypadku choroby najbardziej zgodny materiał jest od rodzeństwa, nie od rodziców. A jeśli w rodzinie są przypadki częstych zachorowań na nowotwory lub inne choroby, to warto to rozważyć, ale też nie ma 100% gwarancji, że leczenie będzie skuteczne.

Ja tak mam, boli mnie na samej górze ciążowego brzucha, tuż pod żebrami, coś jakby paliło. Na pewno to nie swędzenie.

Trzymam kciuki, żeby to był jednak fałszywy alarm

To musiało być bardzo rozczulające

Ja też gratuluję trójeczki Miałam Ci gratulować maluchów, ale doczytałam - najstarszy jednak jest już dorosły

To tym bardziej trzymam kciuki, żeby poród zaczął się wtedy, kiedy Ty będziesz gotowa.

U Ciebie poród w 37-38 tc jest bardzo prawdopodobny. Łączę się w bólach.

No to nie taki Mały. Dobra wiadomość z cofnięciem zatrucia

To samo mi mówiła koleżanka - jej poród przeciągał się przez brak sił... Ale z drugiej strony co robić, jak lekarz zaleca leżenie przy skracającej się szyjce? Licze po cichu na hormony porodowe, co by dodały sił.

beautifuldream Świetne łóżeczko

Niedobrze. Wiesz już coś więcej?

Jaki film obejrzycie ?
Plan bardzo mi się podoba, muszę podobny wdrożyć w życie.
Brzuszek masz niesamowicie zgrabny, nie wygląda na końcówkę ciąży.

Zdrowiej

Oby tak zostało. Cieszę się, że kwestię wyboru imienia już macie za sobą

Agusiek Lipa z tym remontem, może da się coś zreorganizować?

cynamon Nisko masz już brzuszek

poznanianka Dobra wiadomość

U nas teraz będzie Gabriel Chętnie poczytam o bajkowym porodzie, chciałabym mieć dobry poród...

Najwyżej można poszukać innego fachowca, który szybciej to zrobi, ale póki co to powiedział, że postara się jak najszybciej. Zobaczymy...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Może mała pozwoli Wam spędzić rocznicę jeszcze we dwoje Tak romantycznie

Jaki fajny, rzeczywiście taki cycek No i się obniżył

Jaki zgrabny brzusio! Wygląda na 6-7 miesiąc

Śliczny brzuszek, ale chyba jeszcze wysoko jest?

wizaz_p_l, Agusiek89, Aasikk,limonka1983, dzisiaj miałyście wizyty - kiedy macie następne wizyty (jeśli w ogóle macie)? Podajcie terminy to dopiszę do listy
Ja 28 października mam przyjść z wynikami gbs bez kolejki, o której chcę

Cytat:
Śnił mi się poród, dość realistycznie - że odszedł mi czop a zaraz po nim wody,ale na porodówce stwierdzili że mała się nie wstawi już w kanał, szkoda czasu i cc na dodatek obudziłam się taka lekka, nie obolała itd że jeszcze taka pół przytomna pomyślałam że albo mi się ta cała ciąża przyśniła albo faktycznie już urodziłam A teraz jestem juz po spacerze z psem, w trakcie śniadania i czekam na jakieś większe ruchy małej... i zaczynam się martwić.

Jeeeest, rusza się
Ja też często się nakręcam, że Mała coś się nie rusza. Wtedy tarmoszę ją tam gdzie ma nóżki i się budzi hi hi

Czekam na położną, niedługo ma przyjść
Stary 2015-10-21, 08:24   #1619
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za komplementy co do brzuszka Za ciężki już jest dla mnie i serio chodzenie z nim i ciągła walka z grawitacją już mnie męczy :P

Ogarnęłam wczoraj pierwszą stronę znów, mam dość zajęło mi to dwie godziny i nawet zdjęć nie wklejam bo jak znów edytuję post to wszystko zniknie. Jestem bardzo zła, że te kody html tak znikają i nie poprawnie funkcjonują

Amelia jadłam laysy ostre chili, dzisiaj schodzi mi skóra z języka i z ust Przez to pojadę jutro na krew i mocz bo nie wiadomo co by wyszło po takiej ilości chipsów przed tym cc Mam straszną ochotę od soboty w sumie na ostre i tak np. w poniedziałek jadłam ostre papryczki marynowane + czosnek. Co to się działo potem w brzuchu, Zuzia oszalała

Corn bardzo lubię jak piszesz, zawsze pamiętasz o wszystkich Filmu jeszcze nie wybraliśmy, będziemy myśleć pewnie przed wyjściem jak zwykle xD

Jeśli chodzi o przygotowanie jeszcze to ja golę się sama w niedzielę, przepakuję jeszcze raz torbę i sprawdzę czy aby napewno wszystko mam. Tylko nie wiem co mam zrobić, może mi poradzicie Operacje mam dopiero na 13 planowo i może to głupie ale mam się nie malować? Kurde bo jak się nie pomaluje to wyglądam na 15 lat i martwie się, że jak zwykle wszyscy będą traktować mnie jak gówniarę. Z drugiej strony pewnie będę płakać jak malutką mi dadzą a dwa kto mi to potem zmyje jak nie można się ruszać

Cytat:
Też mam łożysko na przedniej ścianie i gdzieś mi się obiło, że to inaczej tną. Czy to prawda?

Napewno mąż zdąży z pokoikiem, ma jeszcze trochę czasu i mobilizacja się włączy

I nie martw się, nie jesteś sama z tymi emocjami

Też wczoraj wpadłam w jakiś amok na wieczór...Wpadłam w panikę i zaczęłam się bać. Nie o siebie ale malutką bo boję się, że nie będę miała jak nią się zajmować i wszyscy z rodziny będą mi przychodzić, brać ją na ręce, całować nie daj boże a ja nie będę mogła jej chronić Mąż mi mówi, że wariuje bo przecież nikt jej krzywdy nie zrobi ale on nie rozumie, że to ja ją nosiłam tyle miesięcy pod serduszkiem i jestem z nią 24h i dla mnie to będzie taki szok. Do tego drażni mnie rodzina bo wszyscy chcą tam być ze mną, bezsensu całkowicie bo ja nie będę mogła się ruszać a oni będą tam stękać nad Zuzią i nie wiem ale jak myśle o tym to włącza mi się agresor bo chciałabym być z nią i z mężem. Na spokojnie próbować karmić...

Okropnie emocje mną targają na końcówce

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-10-21 o 08:25
srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 08:35   #1620
fasterka90
Zadomowienie

srebrna_smuga ja się takim emocjom wcale nie dziwię. To chyba normalne na końcówce ciąży,lada dzień nasze życie,nasz świat wywróci się do góry nogami, niby tego chciałysmy, niby na to czekamy, miałyśmy te 9 miesięcy żeby się przygotować ale...na to nie da się przygotować i miliony emocji obaw itd się pojawia.
Ja się cieszę że rodzina jest daleko, przyjadą dopiero jak będziemy w domu. Tylko jak reagować,jak powiedzieć kiedy ktoś z rodziny tz będzie robił coś co mi się nie podoba,np całuje? Swojej rodzinie powiem bez problemu, znajomym też,ale jakoś głupio mi będzie zwrócić uwagę rodzicom tz...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości