|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Dzień dobry!
![]() malinka dzięki za pokolorowanie ja kupiłam 400g włóczki akrylowej i babcia powiedziała że wyjdzie z tego kocyk 70x80 tym wzorem prawo lewo czy jak tam się on nazywa i dookoła warkocze tak żeby ładnie zakończyć go, ale butki które wstawiłaś są przesłodkie i jak coś zostanie z kocyka to chciałabym takie papucie ![]() Mnie wstawanie w nocy na siku ominęlo, jak się kładę tak się budzę potem i mam nadzieję że szybko to się nie zmieni dzisiaj pospałam nawet dłużej bo od rana leje u nas deszcz, Tż gdzieś pojechał więc upajam się ciszą w towarzystwie kaszy manny haha herbatki i dzien dobry tvn.Ambitne plany na dzisiaj posprzątać łazienkę i pomyć podłogi, na obiad już jest jakaś koncepcja, energia rozpiera -byle jak najdłużej
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka nie wiem od czego to zalezy we wcześniejszym wątku z komórki miałam miętowy kolor a z kompa te same rzeczy zaznaczone na niebiesko
Moze zobacz od wewnątrz w edycji czy ten sam wzór znakow jest zaznaczony na Gosi
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Witam w srode
Od wczoraj wieczorem walcze z dusznosciami. Zaraz zadzwonie do lekarza niech powie co mam robic. Nie pomagaja zadne inhalatory nic. Martwie sie dopadlo mnie wczoraj, jakos usnelam ale rano to samo, moze nie az tak tragicznie ale jednak. Ktora mama tu ma astme? Ja biore Ventolin, Symbicort 320 i Singulair 10 ale zero poprawy, ostatnio bardzo sie nasililo. Boje sie ze da mi jakies silniejsze leki i beda bardziej inwazyjne dla maluszka. Z drugiej strony nie moge ryzykowac niedotlenienia
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Tak samo się zastanawiam jak wygląda kwestia siary w takim przypadku, myślę że skoro "produkuje" mleko już dla starszego dziecka to zwyczajnie je poda noworodkowi, bo jakim cudem znowu siarę będzie wytwarzać? ale ja się nie znam i może się mylę
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Moj mały wczoraj prawie wcale nie kopal, dzis raz czy dwa i od razu jestem spokojniejsza
Ja nadal w lozku, wstac sie nie chce pogoda paskudna. |
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
może
idę owsiankę gotować, nie będę dziecka męczyć ![]() Cytat:
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
jak przyjedzie to będzie już 3,5 miesiąca więc chwila jest. Z reguły jezdzimy do niej na swieta i dluzsze weekendy a teraz pech chcial ze w listopadzie nie ma zadnego dlugiego a na 2 dni nie miałabym siły sie tłuc 320km w jedną str
no i kasowo to też nijak się nie opłaca więc fajnie, że mama może wziąć urlop bo mój TŻ niestety nie może sobie na taki luksus pozwolić
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
witam
i zaczal sie 21 tydzien szkoda ze usg dopiero za tydzien ;d
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja mam jutro
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
Hello z rana, dziś już mam lepszy humor, za chwile pójde na spacer, pogoda do dupy, ale nie pada
misia880;- ja nawet nie wiedziałam że nam nalezy się taka opieka środowiskowej, po porodzie odwiedziła mnie 2 razy, oglnie ta połozna poszła siedzić bo wpisywała sobie wizyty u pacjentek u których nie była. Nawet sama byłam na zeznanich, u mnie było wpisanych 6 wizyt Olgietka - ja również b.chce karmić ale max do pol rokuPisstacyjka_chciałabym rodzić z TŻ ale musiałabym zmienić TŻ ,mój nie chce. A ja zmuszać nie bede, bo to jest dosyć intymna sprawa.diablica mam pytanie odnosnie stylingu, od dawna chciałam sobie zrobić, ale po moich przejściach z trwała, która zrobiła mi na głowie gniazdo, bałam się zniszczenia włosa. Jaka jest twoja opinia, jak długo sie trzyma? |
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ chce byc przy porodzie, ja sie ciesze bo nie chce przez to przechodzic sama. Jak w ostatniej fazie bedzie mial potrzebe wyjsc to nie widze nic zlego w tym, bo bedzie przy mnie moja polozna
|
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
karolciakarola kurtka super, lubię takie sama bym sobie taką sprawiła ale w tym roku już kupilam więc nie będę szalec
Dkinga26 trzymam kciuki zenby szybko przeszło, jelitowej chyba potrafi najbardziej wyleczyć człowieka w najszybszym czasie. Teraz jest taki okres i moga nas niestety dopadac takie paskudztwa. Zaczelam dziś 18 tydzień U mnie nocne siku także się przystopowalo, juz drugą noc jak nie wstawalam, coz za komfort!!
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych ciuszki dla dziewczynek na olx:
http://olx.pl/oferta/wielka-paka-dla...tml#36347e3392 http://olx.pl/oferta/wyprawka-dziewc...tml#50ce433197 http://olx.pl/oferta/paka-dla-dziewc...tml#e56e7bc048 http://olx.pl/oferta/mega-paka-dla-d...tml#fed3a548f8
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
i jeszcze doniose swoje zdanie na temat drugiego dziecka
![]() Baaardzo bałam się zajść w ciąże krótko po urodzeniu pierwszaka, mówiłam - jesli drugie to za 10 lat. Nie wyobrażałam siebie z dwójką maluchów, to by było dla mnie ciężkie. A tak satysfakcjonowałam się okresem z dzieckiem, pierwszy rok jego zycia był najszczęśliwszym rokiem w moim życiu- każde słowo, usmiech, zasypianie, budzenie się...ehhh -Cudowny okres!z dwójką było by mi co najmniej- ciężko, co mogło by przytłoczyć to szczęście i zadowolenie z macierzyństwa. I przez 4 lata nie myślałam o rodzeństwie aż do teraz, -obudził sie we mnie instynkt macierzyński dojrzałam do drugiego dziecka, a moje starsze dziecko do rodzeństwa. I uważam że róznica wieku jaka będzie między Igorem a Oskarem, -5,5 r. idealna. Dziekuję za uwagę
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-21 o 09:53 Powód: bład |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z łóżka... ta pogoda (paskudny deszcz, ciemno jak późnym wieczorem) + katar wpędzają mnie w deprechę
nawet nie chce mi się śniadania robić... synek też chyba śpi, bo w brzuchu cisza... jak tu sobie poprawić nastrój? ![]() mam pytanie do Was, bo bolała mnie macica już wczoraj, a jak położyłam się do łóżka, to nie mogłam wyprostować nóg, bo tak okropnie ciągnęło, tylko musiałam spać z podkulonymi, któraś z Was tak miała? A po drugie to jakoś w środku nocy obudził mnie jeden skurcz, bolesny.. Poczułam jak macica się napięła, ale puściło i potem już normalnie spałam... i nie wiem czy to powód do niepokoju
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Chwila moment i wszystkie będziemy przepołowione ![]() a potem to już tylko bliżej jak dalej do tulenia dzieciaczków
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
pomiedzy moja siostra a mna jest 5 lat roznicy caly czas byla tragedia dogadywac sie chyba zaczelysmy moze bardziej jak ja mialam 20 a ona 25 wtedy sie tak tego nieodczuwa tej roznicy , chlopaki dyskoteki itd ale dziecinstwo masakra , miedzy moimi siostrzencami tez jest 5 lat starszy wyje bo jest zaszdrosny zabiera mlodemu zabawki twierdzac ze wsyztskie sa jego mlodszy chce to co ma starszy i tak w kolo ale pewnie faceci sie lepiej dogadaja za jakis czas.
mi sie marzyla roznica wieku miedzy dziecmy 2-3 lata , ale tz juz powiedzialam ze drugiego dziecka nie robimy juz mam 31 i niechce poprostu wiecej dzieci juz bo od razu niechce a z ta przerwa uwazam ze juz nie mam sily w tym wieku na dzieci jesli sie ktos czuje dobrze to okej
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na szydełku nie umiem, próbowałam ale nie ma kto mi pokazać, a z internetu to też tak nie bardzo.:P Ja już po łowach. jak wrócę do domu, to wrzucę zdjęcia. teraz pije kawę u mamy.
|
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale normalnie to przerwy wychodzą 3,5 miesiąca i 6,5/7 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Dla mnie szydełko jest prostsze niż druty i tez właśnie cuda ludzie tworzą, zresztą moja babcia piękne kurczaczki i aniołki na szydełku dzierga więc nie muszę daleko szukać
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja moją ostatnio w czerwcu widziałam, i zwykle widujemy się tak dwa góra trzy razy w roku, teraz może na święta pojedziemy do Polski bo zostawiłam tam parę rzeczy ze starszaka które przydadzą nam się teraz. Dziewczyny mam problem. W poprzednim mieszkaniu trzymaliśmy wózek ze starszaka w garażu zwykłym blaszaku. Był przykryty więc nawet nie zaglądaliśmy do niego, teraz przy okazji przeprowadzki wyciągaliśmy go i okazało się że jest cały zagrzybiały
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!!
U mnie też deszcz, śniadanko zjedzone kawa się robi i zaraz do pracy. Emma tego się obawiam patrząc na mojego męża z ADHD i ja zakręt to może być mieszanka wybuchowa ![]() KInga dużo dużo zdrówka życzę!!! Magda a gdzie jedziecie w góry? ![]() Malinka Polly ale Wam zazdroszczę tych robótek ręcznych ja nigdy do tego nie miałam cierpliwości Lewek ja już też się zrobiłam stałą bywalczynią sklepów lumpeks nawet nie wiedziałam że u Nas takie fajne są 20zl/kg i ciuszki elegancko na wieszaczkach wiszą. ![]() Anteria dużo zdróweczka dla Twojego syncia Malinka Misia moja mała jest nocnym markiem. Swoje fikołki zaczyna po 22 o 24 to już się tak rozkręca aż do 1 w nocy Piękne uczucie zawsze się wzruszam A Rano cisza śpi![]() Fasolka a jak krótko chcesz ściąć. Bo za mną też chodzi ścięcie włosów na bardzo krótkie z jakimś małym irokezem na górze teraz widzę że chyba krótkie fryzur są w modzie. Ja się tylko obawiam bo mam kręcone włosy żeby mi się łatwo układały. Monikmi to tylko pozazdrościć takiego spania. Ja przynajmniej 3-4razy muszę wstać siusiu ![]() Verrerie Tobie też dużo zdrówka życzę ![]() Abii najgorsza jest rozłąka z rodziną. Mój mąż chce się przeprowadzić do Łodzi skąd pochodzi mnie to przeraża bo tutaj mam całą swoją rodzinkę z którą jestem bardzo zżyta i też to jakieś 300km. Wiem że tutaj zawsze mogę liczyć na pomoc mamy czy sióstr tam sama jak palec |
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
nadia29 dużo jest tu zwolenniczką małej różnicy wieku między dziecmi, w tym ja, jednak to przede wszystkim zweryfikuje życie, bo są to rzeczy na które wydaje nam się że mamy duży wpływ, a tak naprawdę jest zupełnie inaczej
jest też kwestia poczucia tej potrzeby tego drugiego dzidziusia, jak sama mówisz Ty poczulas to po czterech latach i bardzo dobrze bo to Ty masz być pewną ze to jest ten moment i dobry czas na drugie dziecko. Także to wszystko jest indywidualną sprawa![]() trzydziescidwa nie wiem co to za bóle.. Ja mam troche inne ale u mnie jest to spowodowane krótką szyjka więc niestety Ci nie pomoge. Jednak przy każdym bólu wydaje mi się że przede wszystkim trzeba pomyśleć o odpoczynku, może się wczoraj przeforsowalas albo dziś nie jest po prostu Twój dzień Mi nastrój poprawia książka, kakao, ciepłe grzejniczki i siedzenie z nogami opartymi na krześle w wygodnej pozycji, w tle może lecieć spokojna muzyka D to właśnie zamierzam dziś robic Obiadu mój mąż nie chce zresztą on w ogóle rzadko kiedy chce gotuje dobrze i smacznie i uwielbiam to robić a on pozwala mi robić obiad góra trzy razy w tygodniu, tym bardfziej teraz kiedy jestem w ciazy . Zreszta sałatka jest, lodówka pełna tez, wieczorem mamy zrobić sobie domowe hot-dogi, więc u mnie dzisiaj pełen luz. Ide wypoczywać, miłego dnia |
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
fjolek;- na to niema reguły, ja z siostrą 2,5 lata różnicy, a dogadywac się zaczeliśmy dopiero jak zaczęliśmy mieszkać na odległość
Mój mały świetnie bawi się o starszą od niego o 4 lata kuzynką, zobaczymy jak to będzie. Ale jestem dobrej mysli, a jak to sie mówi :"myśli materializuja się " 3o lat to nie 50, w tym wieku kwitniesz Moi znajomi , - krakowska młodzież , moda tam taka czy co ?? - decydują sie na dzieci po 35 r.ż. Co dla mnie jest trochę późnawo, ale każdy robi jak uważa, dla każdego co innego, ja szanuje każdego zdanie i decyzję ![]() Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-21 o 09:55 Powód: blad |
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taak to joga rzeczywiscie on chyba ćwiczył tę pozycję:
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
My planujemy tylko jedno dzidzi a mam 24 lata. Ale mamy 2 pokojowe mieszkanie..
Nie wykluczam drugiego, ale jak sie wybudujemy przed moja 30 w co watpie :p |
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Jedziemy do Białego Dunajca
![]() Dziś o 15 wizyta ale sie jej boje
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachęciłyście mnie dziewczyny rozmawiając o tych robótkach, chyba zacznę już swój kocyk, miałam zamówić włóczkę przez internet, ale zobaczę dzisiaj co mają pasmanterii. W razie czego, jak na połówkowym odpadnie siusiak, to turkusowy kocyk dla dziewczyny też się nada
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

ja kupiłam 400g włóczki akrylowej i babcia powiedziała że wyjdzie z tego kocyk 70x80 tym wzorem prawo lewo czy jak tam się on nazywa 

Moze zobacz od wewnątrz w edycji czy ten sam wzór znakow jest zaznaczony na Gosi 
ale ja się nie znam i może się mylę

no i kasowo to też nijak się nie opłaca więc fajnie, że mama może wziąć urlop bo mój TŻ niestety nie może sobie na taki luksus pozwolić

. Zreszta sałatka jest, lodówka pełna tez, wieczorem mamy zrobić sobie domowe hot-dogi, więc u mnie dzisiaj pełen luz. Ide wypoczywać, miłego dnia