Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 10:27   #1471
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Siedzę pod gabinetem usg z moimi nerkami.
Wczoraj siadając na toalecie kichnelwm i chciałam powstrzymać siusiu jak mi wybuchło jakby do środka i mnie mega piekło i bolało a dziś jak mi się chce siku to mnie boli. Kurde wykończe się z tym moczem moim.
O kurde.. trzymam kciuki żeby wszystko było ok!!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:28   #1472
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Rozrząd na łańcuszku jest praktycznie bezawaryjny, więc nie wymaga wymian i napraw
My na samochód możemy przeznaczyć do 8-9 tys, co i tak mnie zaskakuje, bo myślałam, że nasz budżet nie przekroczy 5. Ale oszczędzamy od dawna, dosyć restrykcyjnie kontroluję budżet, a my właściwie nie mamy dużych potrzeb - poza opłatami i jedzeniem inwestujemy w siebie i dom (a przy tym szukamy okazji, bo mnie boli jak muszę zapłacić pełną cenę )
Potwierdzam, że konto oszczędnościowe bardzo pomaga

Ja póki co nie puchnę (chyba że w cyckach, kolejny stanik odpadł, jak tak dalej pójdzie to do porodu wejdę w jakiś monstrualny rozmiar, a po porodzie będą najpierw cycki a później daleko za nimi kalwinka )
To 12 tys to bardzo optymistyczny scenariusz ja jestem maniaczką kont oszczędnościowych jeśli bank leci w kulki i zmniejsza oprocentowanie, otwieram nowe aktualnie polecam BOŚ

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Wczoraj siadając na toalecie kichnelwm i chciałam powstrzymać siusiu jak mi wybuchło jakby do środka i mnie mega piekło i bolało a dziś jak mi się chce siku to mnie boli. Kurde wykończe się z tym moczem moim.
Współczuję. Mam nadzieję, że to nic poważnego
Stary 2015-10-21, 10:29   #1473
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA no to mało ta okleina kosztuje i naprawdę ładnie Ci wyszło, ją nie musiałabym tak odciąć równo, a jak przy uchwytach to robilas?

O ale Ci fajnie, też bym chciała chemię z Niemiec miec

SYLWOHA myślałam, że może sama tworzysz ;P

GRYZELDA kciuki za zakupy

ANI_QA też tak mam jak siku mi się chce, ze jak wstaje to wydaje mi sie, ze brzuch aż przez to twardy mam.
No i uważaj z tymi lekkimi obowiązkami.

To kolejny zakup za Wami my swoja dzisiaj będziemy kończyć składać No i nieZły łup z tymi ogrodniczkami
A co trzeba kupić w rossmannie żeby dostać probki?

LIMONKA i ja pierścionek i obrączkę też noszę i liczę, ze puchla nie bede

ARISAH u nas dokładnie tak samo, jak się zbudzilam to pomyślałam, że jeszcze wcześniej, bo ciemno za oknem, u nas całą noc deszcz padal, bo jakoś spać nie mogłam i co się przebudzilam to padalo.

Witam się po śniadaniu
Też nie mogę dużo na raz zjeść, bo mi się nie miesci jedzenie w brzuchu.

W tamtym tyg zamówiłam w,końcu torbę do szpitala i dostałam maila, ze przepraszają bo skończył się wybrany przeze mnie kolor, to im odpisalam grZecznie, ze w takim raZie proszę o zwrot kasy, bo zamawialam u nich właśnie ze względu na kolor, no i mają mi zwrócić.

Kilka dni temu zamówiłam też kombinezon i coś jeszcze nie przychodzi, muszę dzisiaj zadzwonić czy został wysłany, bo może gdzieś awizo się zgubilo w skrzynce i na poczcie na mnie czeka. A nie mam zamiaru potem drugi raz za przesyłkę płacić ;/ paczka ze 2 tyg na poczcie lezy nie?

Pogoda taka ze na dwór nie chce się wychodzić ;/ a chciałam czapeczki obejrzeć, ale może jakoś namówie Tz i pojedziemy, bo samej mi się nie chce ;P

Zazdraszczam Ikei, też bym sobie polazila i poogladala, uwielbiam dodatki do domu

A no i kciuki Dziewczyny za wizyty!!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:43   #1474
benita84
Zadomowienie

Witam sie wczoraj miałam jakiś pechowy dzień, najpierw wbiłam sobie troche noża w dłoń a później przyciełam palec w drzwiach :/ tak bym chciała choć jedną noc się wyspać a coś czuje że mogę nie zdążyć przed porodem

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Arisah,no ale jednak takie długie dzieci to rzadko się zdarzają ;>

Ja też tak mam z jedzeniem, kupuję wędliny i sery a potem wżeram nutellę

Rudaska super ta komoda
Ja zawsze miałam wyobrażenie że dzieci jak się rodzą to 52-55 cm a 57 to już mi sie wydawało że olbrzym, tym czasem mój synek miał 60cm

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja z jedzeniem mam dokładnie tak samo! !

Dziewczyny czy Wasi Tz będą brać l4 na opiekę nad Wami po porodzie? Bo podobno nawet przy sn coś się należy?
mój na pewno weźmie trochę wolnego w pracy ale nie wiem czy bedzie mu sie opłacało L4. Po sn można chyba tydzień a po cc 2 tyg
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:44   #1475
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska z uchwytami było najwięcej zabawy bo musiałam odkręcić fronty szuflad, od tych frontów uchwyty, żeby mieć gładką powierzchnię, a potem tylko krętami przebijałam okleinę tam gdzie uchwyt ma być. Paczka na poczcie leży 3 tygodnie
Wojniann powodzenia u lekarza, nie wstrzymuj nigdy kichania! Ja odkąd jestem w ciąży to kicham tak mega głośno, wiem że chujowo to wygląda, ale własnie takie powstrzymywanie może się źle skończyć.
Stary 2015-10-21, 10:48   #1476
arisah
Raczkowanie

ależ mnie od rana dziś zgaga męczy... masakra
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:49   #1477
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
To kolejny zakup za Wami my swoja dzisiaj będziemy kończyć składać No i nieZły łup z tymi ogrodniczkami
A co trzeba kupić w rossmannie żeby dostać probki?

W tamtym tyg zamówiłam w,końcu torbę do szpitala i dostałam maila, ze przepraszają bo skończył się wybrany przeze mnie kolor, to im odpisalam grZecznie, ze w takim raZie proszę o zwrot kasy, bo zamawialam u nich właśnie ze względu na kolor, no i mają mi zwrócić.

Kilka dni temu zamówiłam też kombinezon i coś jeszcze nie przychodzi, muszę dzisiaj zadzwonić czy został wysłany, bo może gdzieś awizo się zgubilo w skrzynce i na poczcie na mnie czeka. A nie mam zamiaru potem drugi raz za przesyłkę płacić ;/ paczka ze 2 tyg na poczcie lezy nie?
My pewnie też od raz weźmiemy się za składanie komody jak odbierzemy
W sumie to chyba po prostu przy pokazaniu kart Rossnę dają te próbki. Bo z działu dla kobiet w ciąży wzięłam tylko te pastylki Prenalen, a resztę zakupów zwykłą robiłam i nawet nie wiedziałam, że coś dostanę

Szkoda, że nie mieli tego koloru torby :/ Jaki ostatecznie rozmiar wybrałaś? Ja się zastanawiam czy nie kupię jeszcze jednego, bo będę musiała od mamy pożyczać, a w sumie później by nam się przydała na wakacje jakbyśmy jechali, bo dodatkowa osoba będzie do pakowania
Ja tak zamawiałam prześcieradła na przewijak i nie mieli koloru, który najbardziej mi się podobał, no ale wybrałam już inny

Przesyłka leży na poczcie do 2 tygodni
Stary 2015-10-21, 10:50   #1478
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

Łykacie już wiesiołka/pijecie herbatę z malin? ;>
wiesiołek to chyba 4 tyg przed porodem sie zaczyna używać? Jeszcze nie wiem czy sie na to skuszę maliny zaczęłam pić ale teraz pare dni mam przerwę przez to zamieszanie z remontem w mieszkaniu ale od jutra wracam do picia tej pysznej herbatki
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:53   #1479
mervie
Rozeznanie

dzień dobry
ja też jeszcze nie puchnę, ale wydaje mi się że wszystko przede mną...
i dołączę się do marudzenia- po całym dniu bolą mnie stopy, już jestem ciężka
jest mi GORĄCO non stop, i duszno i ciężko złapać oddech
boli mnie prawe biodro i lewa noga- więc pewnie na nieświadomce odciążam lewą obcą głupią nogę opierając się na prawym biodrze
rano ledwo chodzę, bo wszystko mnie boli...
w nocy żeby się przekręcić z boku na bok to się budzę- widocznie za ciężka to już praca, żeby wykonać przez sen
a pryszczy mi wywaliło tyle, że czuję się ponownie 15latką
puder mi się zaraz skończy

jest pięknie
Stary 2015-10-21, 10:54   #1480
Ani_qa
Zakorzenienie

Wojniann powodzenia u lekarza!

Mi się w nocy śniło, że mała się urodziła 53 cm i ważyła 3995 mam nadzieję, że jednak mniej będzie ważyć

Mój weźmie wolne żeby być ze mną po porodzie, ale pewnie więcej niż tydzień mu nie dadzą Dobrze, że to okres świąteczny, to będziemy mogli pokombinować jak to zrobić, bo może się jednak uda jakoś dłużej, zobaczymy :roleyes:
Stary 2015-10-21, 11:02   #1481
mujer
Zadomowienie

Nie wiem, czy Chrisa czytujecie, lecz straszy tutaj nieco: http://chriskresser.com/natural-chil...cts-and-risks/ ;P

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
wiesiołek to chyba 4 tyg przed porodem sie zaczyna używać? Jeszcze nie wiem czy sie na to skuszę maliny zaczęłam pić ale teraz pare dni mam przerwę przez to zamieszanie z remontem w mieszkaniu ale od jutra wracam do picia tej pysznej herbatki
Nie planuję łykać, co najwyżej aplikować dowcipnie Herbatę z malin piłam, ale zapomniało mi się, zaraz zaparzę...
Znacz, ja piję taką: liście malin, pokrzywa, owoc róży, proporcje 1:1:tyci

Cytat:
Witam sie wczoraj miałam jakiś pechowy dzień, najpierw wbiłam sobie troche noża w dłoń a później przyciełam palec w drzwiach :/ tak bym chciała choć jedną noc się wyspać a coś czuje że mogę nie zdążyć przed porodem

Ja zawsze miałam wyobrażenie że dzieci jak się rodzą to 52-55 cm a 57 to już mi sie wydawało że olbrzym, tym czasem mój synek miał 60cm

mój na pewno weźmie trochę wolnego w pracy ale nie wiem czy bedzie mu sie opłacało L4. Po sn można chyba tydzień a po cc 2 tyg
Obosz, współczuję, urazy dłoni są dla mnie wybitnie wkurzające

Cytat:
Hm brzmi przerażająco :/ Współczuję ;/
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:07   #1482
syylwuska
Zakorzenienie

RUDASKA dzięki za wyjaśnienia i też wstrzymuje kichanie, nie wiedziałam, że nie można...

ANI_QA u mas stoi już w salonie i z przodu jest gotowa, szuflady są, wygląda bardzo fajnie, został nam tył do obicia i powycierac ja, bo cała zakurzona jest, ale jak się wprawilismy to smialismy się, ze mogą nas wynajmować do skracania szuflad

Bo mi w sumie nic z dzieciowych kosmetykow nie trzeba a tak w ogóle to ten balsam Palmersa mam już na wykończeniu i przydałby się nowy, a trochę szkoda w rossmannie mi na niego 30 zł wydawać, a akurat żadnej promocji nie ma ;/ no ale próbka to pewnie malutka, jednorazowa?

Zdecydowałam się jednak na tą 40l szara, ale nie mieli. Nam raczej jedna wystarczy, bo w styczniu jak lecielismy na tą wycieczkę, to kupiliśmy sobie duże walizki, więc spokojnie tam się podniesiemy nawet we 3 jakbyśmy gdzieś dalej jechali, a jak blisko, to właśnie może jedna walizka wystarczy i ta torba na trzy osoby. Będzie nas 3 jak to fajnie brzmi:Love:

MERVIE znam ten ból, moja broda wygląda jakby była poparzona, cała mam zsypana i w ogóle nie wiem czy nie zostaną mi blizny ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:17   #1483
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
ANI_QA u mas stoi już w salonie i z przodu jest gotowa, szuflady są, wygląda bardzo fajnie, został nam tył do obicia i powycierac ja, bo cała zakurzona jest, ale jak się wprawilismy to smialismy się, ze mogą nas wynajmować do skracania szuflad

Bo mi w sumie nic z dzieciowych kosmetykow nie trzeba a tak w ogóle to ten balsam Palmersa mam już na wykończeniu i przydałby się nowy, a trochę szkoda w rossmannie mi na niego 30 zł wydawać, a akurat żadnej promocji nie ma ;/ no ale próbka to pewnie malutka, jednorazowa?

Zdecydowałam się jednak na tą 40l szara, ale nie mieli. Nam raczej jedna wystarczy, bo w styczniu jak lecielismy na tą wycieczkę, to kupiliśmy sobie duże walizki, więc spokojnie tam się podniesiemy nawet we 3 jakbyśmy gdzieś dalej jechali, a jak blisko, to właśnie może jedna walizka wystarczy i ta torba na trzy osoby. Będzie nas 3 jak to fajnie brzmi:Love:
My wszystkie meble w domu skręcaliśmy sami Także wprawę też już mamy, na początku dużo nerwów przy tym było, bo mąż nie chciał instrukcji czytać, a tyle rodzajów śrubek było... ale teraz już sprawnie idzie

Dostałam 3 saszetki i jedną małą buteleczkę (50 ml) nawilżającego balsamu do ciała Ja tą kartę nawet przy zwykłych zakupach daję

O tej torbie to pewnie jeszcze z mężem porozmawiam, ale my w sumie mamy jedną taką dużą i tą jedną 40l. Biorąc pod uwagę późniejsze wakacje i ubranka Małej, butelki, mleko itp. to myślę, że przydałaby się jeszcze jedna, no ale zobaczymy

Właśnie zarezerwowałam sesję noworodkową dla Inki jeszcze tylko zaliczkę muszę wpłacić.
Stary 2015-10-21, 11:18   #1484
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Nie. Każdy może wziąć na bliską osobę 2 tyg. opieki poszpitalnej w roku. Niezależnie od tego, jakie świadczenie medyczne było wykonywane, ważne że był pobyt w szpitalu - to raz, dwa że opiekę może brać nie tylko partner na partnerkę ale rodzic na dziecko, dziecko na rodzica, wnuki na dziadków i odwrotnie czy też rodzeństwo na siebie. Ważne żeby opieka następowała bezpośrednio po pobycie w szpitalu. L4 na opiekę wypisuje lekarz pierwszego kontaktu do którego osoba która bierze zwolnienie idzie z wypisem ze szpitala osoby hospitalizowanej
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:22   #1485
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Właśnie zarezerwowałam sesję noworodkową dla Inki jeszcze tylko zaliczkę muszę wpłacić.
Oo, fajnie! a na kiedy zarezerwowałaś?
My mamy opcję sesji dosłownie dzień po porodzie (jakiś szpitalny fotograf), ale chyba to dla mnie jednak za wcześnie:p
Też muszę się rozejrzeć. Myślałam o początku stycznia..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:28   #1486
sylwoha
Zakorzenienie

A ja widxe ze jak odstawilam nabial to cera mi sie poprawila
Cukier znormalnial. Musze ogsrnac te skoki nocne, bez pomocy mojego gina. Niehh sie w trabke pocaluje
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:28   #1487
halwaya
Zakorzenienie

Wojniann mega kciuki! Aż się zjezylam jak czytałam Twojego posta. Uważaj na siebie. Daj znac co i jak.

Ktos się pytał o energię po porodzie.. eh.. u mnie to troche trwało.. chyba z 2 miesiące. Odzyłam jak mała zaczęła przesypiac noce - wcześniej chodziłam jak zombie.

Co do puchniecia to na każdej wizycie polozna się o to pyta. Może świadczyć o skokach ciśnienia czyli objaw stanu przerzucawkowego. Ja na szczęście nie puchne jeszcze.

Eh.. chooyowy sen miałam. Śniło mi się, że Tz się wyprowadził do hotelu. Potem go nakryl, że całował się z inną. Obilam ich oboje po twarzy, ale dalej sledzilam Tz i mnie wku.rwialo, że się dzieckiem nie przejmuje. Wstałam tak przybita tym snem, że na jawie mam mu za zle

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:29   #1488
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Oo, fajnie! a na kiedy zarezerwowałaś?
My mamy opcję sesji dosłownie dzień po porodzie (jakiś szpitalny fotograf), ale chyba to dla mnie jednak za wcześnie:p
Też muszę się rozejrzeć. Myślałam o początku stycznia..
Pani fotograf zaproponowała datę 30.12 (biorąc pod uwagę mój tp 20.12). Gdyby Mała urodziła się wcześniej, bądź z dużym opóźnieniem to mam po prostu od razu dzwonić i wtedy dostosujemy termin.
Do sesji noworodkowej zazwyczaj chcą żeby dzieciaczki miały max.2 tygodnie z tego co czytałam u dwóch pań między którymi wybieraliśmy Ale najlepiej pytać fotografa, który ma Wam zrobić zdjęcia
Stary 2015-10-21, 11:30   #1489
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
My pewnie pójdziemy do teściów, jeśli będę w stanie, to coś przygotuję a jeśli nie no to trudno. Ciężko mi sobie wyobrazić, jak to wszystko będzie wyglądać. Jeszcze TŻ mnie wkurzył bo oświadczył teściowej, że nie chcę, żeby ktoś oprócz niego mnie odwiedzał w szpitalu. Teściowa nie miała takiego problemu bo jak ona rodziła, teść nawet na oddział nie mógł wejść a dziecko mogła mu przez okienko pokazać. Ja w ogóle nie lubię tych całych odwiedzin w szpitalu, no rozumiem, jeśli ktoś długo leży albo czuje taką potrzebę to ok. Jak leżałam w sierpniu to nie pozwoliłam TŻowi codziennie przyjeżdżać.
Ja ostatnio z mama sie uklucilam ze poza mezem nikogo w szpitalu widziec nie chce !! a ona zaskoczona ze jak to i ze ona i tak przyjedzie, powaznie rozwazamy opcje poinformowania jej jak bedzie juz po wszystkim !! chce zeby te pierwsze godziny byly tylko nasze a nie jeszcze zeby wizytacje mi ktos robil rozumiem wrocimy do domu to na spokojnie moga przyjechac ale nie do szpitala kiedy ja pewnie bede w ciezkim szoku ze to dziecko jest prawdziwe i to w dodatku moje juz nie mowiac o nauce obslugi nowej towarzyszki

Mervie mnie tez strasznie wypryszczylo nigdy nie mialam idealnej cery ale to co sie dzieje z nia w ciazy to juz ludzkie pojecie przechodzi !!

Mujer przeczytalam tez artykul troche to przerazajace :/ choc ja to pewnie i tak jeszcze dobrze do szpitala nie wejde i bede krzyczec ze chce znieczulenie ;-) zreszta w tej kwestii TZ mnie jak najbardziej popiera no ale wiadomo kazdy ma swoj wybor wszystko ma swoje plusy i minusy
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:32   #1490
halwaya
Zakorzenienie

Aniqua - moja koleżanka robi sesje noworodkowe o faktycznie umawia zaraz po porodzie. Dzieco wtedy duzo śpią i łatwiej je układać w różnych pozach.

Stary 2015-10-21, 11:34   #1491
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Moj tez wypomina niby w zartach ale to serio zarty
I sam do siebie gada jaki to on kest
Wspanaily i jak ja dobrze trafilam
A ja mam ubaw :p
A myślałam, że tylko mój tkie głupoty gada

Cytat:
Pani fotograf zaproponowała datę 30.12 (biorąc pod uwagę mój tp 20.12). Gdyby Mała urodziła się wcześniej, bądź z dużym opóźnieniem to mam po prostu od razu dzwonić i wtedy dostosujemy termin.
Do sesji noworodkowej zazwyczaj chcą żeby dzieciaczki miały max.2 tygodnie z tego co czytałam u dwóch pań między którymi wybieraliśmy Ale najlepiej pytać fotografa, który ma Wam zrobić zdjęcia
Ile płacicie za sesje noworodkowa i ile zdjęć ?
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:41   #1492
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer ja od dwóch dni budzę się o 4.30 i ni chuu spać. Dopiero zasypiam z nudów (dosłownie) ok. 6.30...I bym spała potem do 12 No ale staram się rozbudzić ok. 9, bo jak za dużo snu, to też łażę nieprzytomna. A druga sprawa taka, że ja szybko sie kładę do łóżka, nie spać, ale tak se leżę i gram na telefonie albo oglądam durne seriale w tv. To chyba mój najgorszy błąd, więc muszę się zmobilizować i nie kłaść się do wyra wcześnie.
No i fakt, dziś mnie wyjątkowo młody obudził, bo tak to raczej nie czuję go w nocy, śpi chyba razem ze mną i budzi się tak z 10-15 minut po mnie i zaczyna skakać po pęcherzu. Serio, pęcherz sobie upodobał i siedzi tam, narząd ów aż mi faluje Boliii jak cholerka czasem, dziwnie tak syknąć z bólu będąc np. w banku

Dziewczyny, toreb do szpitala nie kupuję nowych bo mam, myślicie że warto wyprać je w tym proszku dla niemowląt czy to już przeginka by była?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:43   #1493
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Aniqua - moja koleżanka robi sesje noworodkowe o faktycznie umawia zaraz po porodzie. Dzieco wtedy duzo śpią i łatwiej je układać w różnych pozach.
Właśnie czytałam, że chodzi o układanie dzieci no i pewnie sen tak jak piszesz Będziecie robić taką sesję?

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ile płacicie za sesje noworodkowa i ile zdjęć ?
Płacimy 500 zł za 15 zdjęć wywołanych w formacie 15x21 i te same zdjęcia na DVD.
Moim zdaniem to dużo, ale zależy mi i mamy już odłożone pieniądze.
Pewnie gdyby moja znajoma, która nam robiła sesję narzeczeńską i ciążową wykonywała takie zdjęcia to na nią bym się zdecydowała, bo byłoby pewnie połowę taniej. Ale nie robi, a chcemy mieć takie typu w koszyczku itp.
Tutaj zdjęcia tej osoby, jak któraś ciekawa
http://lullabeestudio.pl/blog/

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, toreb do szpitala nie kupuję nowych bo mam, myślicie że warto wyprać je w tym proszku dla niemowląt czy to już przeginka by była?
Ja nie piorę
Stary 2015-10-21, 11:44   #1494
halwaya
Zakorzenienie

Aniqa z pierwszą córką nie robiłam sesji zdjeciowej to troche nie fair drugiej robić
Sama będę w domu cykac "życiowe"

Stary 2015-10-21, 11:45   #1495
ogolnie
Zakorzenienie

Co do puchnięcia to ja chyba powoli zaczynam puchnąć, bo wieczorem mam odciski od skarpetek a nigdy tego nie miałam. o pierścionkach na dłoni mogę pomarzyć, a jak już sie uda załozyc to aż parzy

dzis trza bozene ogarnac, bo jutro wizyta, mam nadzieje ze doktorek mnie przyjmie, bo w sumie sie nie zapisałam

Jezu, a mi się dzis śniła taka rzecz nawet wstyd sie przyznawac

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Ja nie piorę

a moja troche śmierdzi facetem, bo szwagier jedną ostatnio pozyczał... to chyba wypiore jednak
Stary 2015-10-21, 11:48   #1496
halwaya
Zakorzenienie

Ogolnie. Jak śmierdzi to pierz moja torba ostatnio uzyta 3 lata temu do szpitala wlasnie to nie piore.

Stary 2015-10-21, 11:51   #1497
ogolnie
Zakorzenienie

Czy ja jestem jakaś dziwna i wyrodna matka, że mnie nie kręcą sesje ciążowe ani noworodkowe? Moja koleżanka uważa, że jestem stuknięta, bo nie robiłam ciążowej ani nie chcemy noworodkowej...A już w ogóle stałam się dla niej psychopatką jak powiedziałam, że na weselu nie będzie kamerzysty
Jestę dziwologę

TŻ dziś odbiera wózek A ja w końcu chyba domówię jakieś ciuszki z allegro, bo jak widzę sklepowe ceny to Jedynie kupiłam dziś body dr w biedronie.
Oczywiście pampki w promocji były i się zmyły, zostały same czwórki Mam nadzieję, że jutro dorwę coś w innym mieście jak pojadę na targowisko kupić te nieszczęsne koszule

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Ogolnie. Jak śmierdzi to pierz moja torba ostatnio uzyta 3 lata temu do szpitala wlasnie to nie piore.
No facetem daje taka przepocona perfuma
Stary 2015-10-21, 11:56   #1498
halwaya
Zakorzenienie

Ja nie lubię pozowac i w ogóle to sesje ciazowe bynajmniej nie dla mnie - gruba, stara, brzydka.
Dla dziecka bym moze i zrobila sesje. Ale ponieważ mam w feedzie fanpejdza koleżanki to mi się te zdjęcia opatrzyły. Są piękne nie zrozumcie mnie zle.. ale wolę takie życiowe wlasnie. chociaz moze z własnym dzieckiem to inaczej się czuje?

Stary 2015-10-21, 12:03   #1499
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa z pierwszą córką nie robiłam sesji zdjeciowej to troche nie fair drugiej robić
Sama będę w domu cykac "życiowe"
Aaa to wtedy bym pewnie też nie robiła Albo zrobiła dziewczynkom wspólną sesję
W domu też pewnie sama będę masowo robić zdjęcia

Cytat:
a moja troche śmierdzi facetem, bo szwagier jedną ostatnio pozyczał... to chyba wypiore jednak
Koniecznie wypierz

Cytat:
Czy ja jestem jakaś dziwna i wyrodna matka, że mnie nie kręcą sesje ciążowe ani noworodkowe? Moja koleżanka uważa, że jestem stuknięta, bo nie robiłam ciążowej ani nie chcemy noworodkowej...A już w ogóle stałam się dla niej psychopatką jak powiedziałam, że na weselu nie będzie kamerzysty
Jestę dziwologę

TŻ dziś odbiera wózek A ja w końcu chyba domówię jakieś ciuszki z allegro, bo jak widzę sklepowe ceny to Jedynie kupiłam dziś body dr w biedronie.
Oczywiście pampki w promocji były i się zmyły, zostały same czwórki Mam nadzieję, że jutro dorwę coś w innym mieście jak pojadę na targowisko kupić te nieszczęsne koszule
Ja lubię takie ładne profesjonalne zdjęcia, bo nawet ja na nich ładnie potrafię wyglądać, a że my mamy mało wspólnych zdjęć z ostatnich lat, to robimy
No i ja też robię z myślą o dniu babci i dziadka- będziemy chcieli podarować taki 'mini album' mojej mamie od Inki
Mam nadzieję, że nasza fotograf zdąży nam oddać zdjęcia

Cytat:
Ja nie lubię pozowac i w ogóle to sesje ciazowe bynajmniej nie dla mnie - gruba, stara, brzydka.
Dla dziecka bym moze i zrobila sesje. Ale ponieważ mam w feedzie fanpejdza koleżanki to mi się te zdjęcia opatrzyły. Są piękne nie zrozumcie mnie zle.. ale wolę takie życiowe wlasnie. chociaz moze z własnym dzieckiem to inaczej się czuje?
Jasne, każdy robi jak uważa Mi się zawsze dla dziecka marzyła taka sesja więc robię Sama też nie lubię pozować, ale takie najważniejsze momenty lubię z mężem uwieczniać, bo na co dzień i z wakacji mamy mało zdjęć- prawie wcale
Stary 2015-10-21, 12:07   #1500
ogolnie
Zakorzenienie

Jak przygotować TŻta do porodu? Pokazać mu jakiś filmik, czy co?
Bo jemu się wydaje, że to takie proste jest

Sama jak oglądam filmiki z porodu sn to myślę "matko, biedna ta bożena, taka mała "
I czasem nawet mam wrażenie, że poród sn nie może odbyć się bez nacięcia/pęknięcia, bo przecież ta bożena naprawdę taka mała Moja ostatnio w ogóle jakaś ciasna, trudno się wbić
Boję się Można się z tego jeszcze wypisać?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości