|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
dla mnie najgorsze było wyrywanie ze snu, choć i tak często to TŻ przebierał a ja musiałam tylko karmić.
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Zamowilam posciel dla siebie, malego i Hani. A teraz korci mnie zeby zamowic lampke i literki ale chcialabym odebrac je w Lodzi osobiscie a nie wiem kiedy mnie puszcza.
ogolnie ja bym wyprala w zwyklym proszku ![]() wojnian daj.znac co u Ciebie... ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- ogolnie pusc tz na zywiol. Moj nic.nie czytal. Nic mu nie pokazyealam a zachowal sie super..wiedzial kiedy trzymac za reke, kiedy rozsmieszyc itp. W sumie to teb glupek caly porod sie smial.a jak mala.zobaczyl to plakal ![]() I HIT wiecie co jest moim.najwiekszym problemem w ostatnich dniach i doprowadza mnie to do placzu ? To ze nie.widze bozeny nawet jak sie schyle...
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie. Do porodu to ciężko sie w sumie przygotować. Kazdy poród inny i wszystko się moze zdarzyć. Oczywiście warto wiedzieć co i jak..
|
#1504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojbtez za instrukcjami nie przepada, najgorszy jest początek, kiedy warunek, desek i deszczem jest mnóstwo i trzeba się połapać, która do czego potem już szło expresem ![]() O to wcale nie tak malo i jak robisz zwykle zakupy, to ona Ci nabija na tą kartę tez? ![]() Ja bym tez wzięła, jeśli macie tylko dwie O fajnie, będziecie mieli kolejne piękne fotki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
choć nie pogardzilabym że 3 takimi fotkami, ale za chyba szkoda mi aż tyle kasy... ;/ w ogóle jakąś skapa się zrobiłam ostatnio ;PI mamy już prawie gotowa komodę, oczyszczona stoi w salonie, bo tu najwięcej miejsca do skracania, zostało przybic tylko tył, ale trzeba dociac te listewki i Tz weźmie je na wieś, skróci i przebije, a tak jest już praktycznie gotowa, wygląda tak: ![]() Podoba nam się bardzo, jedno jedyne zastrzeżenie mam do koloru, mógłby mieć jeszcze jedna warstwę, bo jest biały, ale tak lekko przebija i jak łóżeczko będzie mocno białe, to może lekko będzie widac, ale za 200 zł myślę, że nie mam co się czepiać i cieszę sie, ze wzięłam jednak z 5 a nie 4 szufladami, bo one nie są bardzo głębokie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz mu pokazać jakieś filmiki, ale nie wiadomo czy zrobią na nim wrażenie. Może lepiej, żeby poszedł na żywioł? ![]() Cytat:
![]() Właśnie porozmawiam z mężem i może zamówimy jeszcze jedną ![]() Bardzo ładna ta komoda Zobaczysz jak się będzie prezentowała z łóżeczkiem, zawsze możecie ją pomalować sami jeszcze raz
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Myślę,że nie zawsze..w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych obrzeków i w tej tfu tfu też się nie zanosi..ale ja generalnie nie mam tendecji do zatrzymywania wody, w zasadzie to nigdy czegoś takiego nie miałam.
|
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
mujer energia wraca, chciaz gdyby to byla moja pierwsza ciaza i ktos by mi powiedzial ze po wszystkich bede normalnie oddychac, biegac i nie sapac przy robieniu obiadu to bym go wysmiala a potem zamknela sie w pokoju i zaczela plakac.
Ogladam allegro i chyba nie kupuje fotela. Tz mi doprowadzi do porzadku stary a mama uszyje mi pokrowiec z materialu ktory bedzie pasowal. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszyscy go pytają o moją sesję buhaha. No ale da swiętego spokoju nie uciekam mu intensywnie z obiektywu. Raz wzięła go fantazja na malowanie brzucha, więc mu się dałam wyżyć, chociaż mój brzuch na golca to nie wygląda pociągająco. Rozstępów jeszcze nie mam, ale żylska mi wyszły i pępek jakiś taki śmiszny - zdecydowanie niecelebrycko się prezentuje, trza dużo fotoszopa. No i parę razy w plenerze mi TŻ łaził z obiektywem, więc się wypięłam, uznaję, że sesja zaliczona ![]() A młodego niech sobie już foci do woli, byle nie ze mną. Zresztą, mówiłam mu, że jak mi strzeli fotę po porodzie, to mu prawa rodzicielskie odbiorę Mam w pamięci męża koleżanki, który walnął jej fotkę z dzieciem po porodzie i wysłał wszystkim znajomym. [Jak wiadomo, po porodzie się raczej nie wygląda zbyt szałowo Koleżanka była subtelnie mówiąc wkoorzona ]
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy się przepisy zmieniły czy nie, ale mój Tż po 1 porodzie SN miał 2 tyg L4 liczone od dnia mojego wyjścia ze szpitala, na wypisie lekarz wypisał zwolnienie.
|
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam,
Ale mnie dziś wkurzyli w przychodni odechciało mi się wszystkiego Pierwszy raz poszłam na nfz i chyba ostatni. Nie mam zdrowia do tego chorego systemu Zachciało mi się refundowanych wizyt to mam. Błyskawiczna wizyta, wychodzi na to że z dzieckiem wszystko ok. Niewiele się dowiedziałam, bo widzę że ta sama lekarz traktuje pacjenta nieco inaczej na nfz niż w prywatym gabinecie, cóż życie. Błyskawiczny rzut oka na wyniki i błyskawiczne usg - wniosek wszystko jest prawidłowe. Jak ochłonę to zadzwonię i umówię sie prywatnie do niej znooowu, bo pierwszy dostępny termin wizyty na nfz wyznaczyli mi na ...23 grudnia, czyli gdzieś już po porodzie. Zaje..biście rychło w czas, zwłaszcza że teraz po 32 tygodniu wizyty mają być co dwa tygodnie. Echh, pobeczałam się głupia, bo mnie zestresowali tym wszystkim To już wolę robić wszystko prywatnie i sobie za to płacić podwójnie (przecież na nfz też bulę co miesiąc grubą kasę z pensji), niż się użerać z tym systemem A wieczorem mam szkołę rodzenia, odechciało mi się iść Jeszcze leje jak z cebra, przemokłam, ehh Mam nadzieję, że u Was lepsze nastroje, bo ja naprawdę mam kryzys emocjonalny i wszystko mnie już doprowadza do stresu i płaczu. |
|
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oglądałam ostatnio jej vloga z Grecji (tak, pojechali z małą) i jak zobaczyłam w stroju kąpielowym to nie wierzyłam... Też ma fisia na punkcie zdrowego odzywiania, więc może przypaść Ci do gustu ![]() Robiła też aktualizacje ciąży tydzień po tygodniu i też nie miała dobrego samopoczucia:p |
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po porodzie nie będziesz miała czasu o tym myśleć a wrócisz do formy chodziarskiej szybko upakujesz dziecia w wózek lub chustę i na spacer są też wózki biegowe czas przy dziecku pędzi i ani sie obejrzysz a będziesz śmigać
|
|
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Dżizas... Pakowała któraś torbę? Nie no, to jakaś masakra.
Spakowałam sobie trochę wstępnie, bo m.in. czeka mnie parę wyjazdów i ponoć lepiej torbę wziąć ze sobą na wszelkiego... I boshe.... nie mieszczę się! Ale tego dużo. Szpital każe podkłady na łóżko własne - wielka paka. Pieluchy - też paka. Te wielkie podpaski - paczucha (nie wiem, czy brać 2?). Ręcznik, koszule, kilka kosmetyków. Dla młodego tetra, rożek, ciuchy... i już nie mam miejsca :/ Nie wiem, czy mam małą torbę, czy jak? Wsadzałam niby tyle, co zalecają. A jeszcze nawet paru kosmetyków nie wrzuciłam (dla młodego i na sutki)... ani poduchy do karmienia małej (koleżanka mi radziła, że bardzo jej się przydawała). Dżizasss... Poza tym, nadal żadne wicie gniazda mnie nie kręci - perspektywa, że jeszcze trzeba by ponownie posegregować ciuchy, bo mi TŻ z madre namieszali w systemie oraz przed porodem posprzątać porządnie tu i ówdzie oraz przygotować gadżety przyprawia m nie o mdłości |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżu, no ja oszaleję, poszłam do ogrodu, mama liście sprząta, pies przyleciał za mną, a tam kolejny kot sąsiada Całe szczęście w porę ryknęłam, a kot jak z procy...Chyba przejdę się dziś do sąsiada i powiem, żeby koty zamykał czy co, bo ja na swoim OGRODZONYM terenie nie będę pilnować cudzych kotów! A w ogóle, od paru...nastu dni mam takie uczucie...Że wstaję po nic, dzień płynie po nic i czekam tylko na noc, żeby iść spać, a rano wstaję zła, bo "nic" pojawia się na nowo ![]() Wszyscy mi mówią "Ee, zaraz laba ci się skonczy", a mnie to do szewskiej pasji doprowadza! zanim będę miała dziecko przy sobie to trochę dni jeszcze takiego "nic" mnie czeka! |
|
|
|
|
#1517 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
na moje wysypisko nic nie pomaga, poległam i tylko zamalowuję Cytat:
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mama wpakowała mi się z praniem choć pralkę rezerwowałam
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No raczej zimą przez 2-3 miechy to jakichś kilometrów nie narobię czy to z młodym w chuście, czy z wózkiem. Godzinami go nie będę zapewne ciągać, zwłaszcza, że trzeba będzie pracować... Czyli jeszcze z z ponad pół roku kiszenia się, realnie rzecz biorąc. |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wprawdzie do mojej prowadzącej chodzę na NFZ- głównie ze względu na skierowania na badania, żeby nie bulić jeszcze za to. Ale zawsze się przyglądnie moim wynikom, zbada i itp. Z terminami też problemu nie ma i wcześniej chodziłam równo co 3 tygodnie, a teraz co 2 będę chodzić. Na USG tylko prywatnie się umawiam. Dwa razy tylko miałam w szpitalu. Bo w przychodni USG nie mają...
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska dobrze, że nie wiesz jak wyglądała moja broda przez ostatnie 2 lata
Dopiero teraz mam w miare ładną, choc zdarzaja sie upierdliwe wypryski. No ale moj endo twierdzi, ze to od tarczycy było i faktycznie, jak zaczełam zwiekszac dawke az trafilismy w odpowiednią to gule zniknęły. No i mydło aleppo tez duzo mi pomogło na pewno. teraz walcze z przebarwieniami, ale juz są efekty a w ogóle, wszyscy mi mówią, że kwitne nieskromnie sama tak uwazam i co wiecej, uwazam, ze nigdy nie mialam atrakcyjniejszej twarzy niz teraz takze chciałoby sie rzec CIĄŻO TRWAJ, no ale ...
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie gole na czuja :p jakos idzie
Stoo tez nie widze, bezcelowosc tez mam. Ale bardzo sie tym nie orzejmuje. I serio licze na to ze obejdzie sie bez bejbi blusa bo nie cierpie ale to nie cierpie bycia takim rozryczanym mamlakiemJuz wole napuchnac :p A te liscie malin to gdzie kypowalyscie? |
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania a Ty spakowalas juz ta torbe? No jak dziewczyny piszą, ze się nie mieszczą, to może z tym kolorem to był znak, żeby jednak te 50 l zamówić ![]() No też tak myślę, tylko wiesz, teraz zima, okien nie otworze i w ogóle nie wiem kiedy byłby czas ją jeszcze malować, chyba że zapakuje tak, później mogłabym ją pomalować. Z resztą sama wiesz jak to jest z biały, są jego różne odcienie i dopiero jak obok siebie stoją takie rzeczy to może się to rzucać w oczy, ale zawsze to cień, to światło i może się delikatnie różnić ![]() Cytat:
Zrelaksuj się jakoś w domu, przebierz się, Wygrzewaj, zrób coś ciepłego do picia, włącz muzyke jaką lubisz i odpocznij ;* szkoda nerwów ;* Cytat:
![]() Ja to przez 2 tyg nie miałam nawet jak zamalowac, ani czym, bo po malowaniu wyglądało, jakbym nic nie robiła z tym, bo to ogniem czerwone, a korektor wysusza i robiło mi się błędne koło, bo suche płatki skóry były jeszcze bardziej widoczne ;/;/ Jakoś ratuje się jeszcze i na noc olejkiem arganowym smaruję, albo jak w domu siedzę. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
a próbowałyście na kuckach się depilować z lusterkiem? Ja w sumie tak robię
Też jakoś ciężko to idzie i się zasapię, ale przynajmniej widać co i jak. Dziś też mnie to czeka... |
|
|
|
#1527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tż, to jak sam nie oglądał, to mu nie pokazuj żadnych filmików Sylwuska bardzo fajnie wygląda ta komoda Andriuszka ja na NFZ jak wybierałam na początku ciąży lekarza to się umówiłam do trzech, żeby móc wybrać najlepszego A co do kondycji po porodzie, to ja mam wrażenie, ze właśnie te kobiety, które mają dzieci mają więcej zapału energii itd. Siedzenie na dupie rozleniwia, widzę po sobie odkąd się byczę. Więc liczę na to że po porodzie będę jeszcze bardziej ogarnięta, do wiosny jakoś dojdę do siebie. Łudzę się? no trudno... Szukałam małych czapeczek wiązanych pod brodą bo ta moja to nie wiązana, no nie ma nigdzie. Chyba sama zrobię, tylko nie wiem czy zdążę
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mydło też te kupiłam i zaczęłam używać i przesyalam, bo już się wystraszyłam, ze to może od niego tak skóra zareagowała, ale jak odstawiłam to dalej jest tak samo, więc jakoś myślę, że może dopiero jak się uspokoi to wrócę do uzywania? U Ciebie wzmozyl się jakos wysyp po używaniu mydla? Pomyślałam, że może się tak oczyszcza, ale nie byłoby to tylko na brodzie i to z jednej strony. Czy używać dalej smialo? To zazdroszczę Ci, bo ja wcale nie wypieknialam, twarz to mam gorszą niż w okresie dojrzewania, aż takich problemów ze skóra na twarzy nie miałam nigdy, bardziej plecy i dekolt to tak, aż do dermatologa musiałam chodzić, ale twarz była w miarę. A i podziel się jak z przebarwieniami walczysz? Bo jak mam nadzieję mi to zginie to też mi zostaną ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi się cera nie zmieniła jakoś drastycznie, gęba mi natomiast przytyła niestety. Choć mnie ludzie pocieszają, że nie wyglądam źle, to coś im nie wierzę I boję się spojrzeć na mój zacellulitowany tyłek... Paszczę swą też wolę w wersji węższej, a nie pyzatej :/ Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Po ciaży to jest masa możliwości, ja sobie peeling kwasem salicylowym chwaliłam. Aczkolwiek jako hardkor parę razy przegięłam Z tym, że jak już opanowałam sytuację, to stwierdziłam, że efekt końcowy super... powtarzać się jednak jakoś boję Kwasy (tu co kto woli), serum z wit C, kwas kojowy, arbutyna, maseczka z kurkumy itp. Pomagają bardzo. A jak ten Twój trądzik teraz potraktujesz naparem z szałwii, czy rumianku oraz maseczką z kurkumy (wiem, że barwi, ale cudna jest), ewentualnie miodem, to też się nie poprawia? |
|||
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z tymi torbami to mam tak samo, też ledwo mieszczę wszystko, a torbę mam dużą, więc spakowałam drugą tylko dla dziecka osobno, taką mniejszą i tyle. Sama paka pampersów zajmuje dużo + te wielkie podpaski poporodowe i ręczniki i już się robi pół torby.
Dostałam jakiś plan porodu od pielęgniarki, że to niby trzeba wypełnić. Robicie taki plan? Ma to sens w ogóle takie coś mieć? I co, mam to włożyć do papierów do torby do szpitala? Ktoś w ogóle na to patrzy? Jedyna pozytywnie nastrajająca mnie sprawa, że w ciągu ostatniego miesiąca nic nie przytyłam, waga dziś na wizycie stała w miejscu, ważę tyle co msc temu, więc to mnie cieszy akurat. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

My wszystkie meble w domu skręcaliśmy sami 

"
Można się z tego jeszcze wypisać? 

Moja koleżanka uważa, że jestem stuknięta, bo nie robiłam ciążowej ani nie chcemy noworodkowej...A już w ogóle stałam się dla niej psychopatką jak powiedziałam, że na weselu nie będzie kamerzysty