|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
Edytowane przez 201604151126 Czas edycji: 2015-10-21 o 11:17 |
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
dzikasliwka, wyrazy współczucia...
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
dzikasliwka bardzo mi przykro z powodu babci
Mamie również życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
![]() JoyceSky ja też tu dalej siedzę... Jak Twój dzidziuś się ma? Moja na antybiotyku i w trakcie badań, więc nie wiadomo kiedy wyjdziemy
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Zostaję w szpitalu do odwołania. Białko w moczu, wada serca, o której przez całe życie nie miałam pojęcia... Prawdopodobnie będę miała cesarkę, tylko nie mam jeszcze terminu. Zanim zaznam radości z macierzyństwa, zacznę leczyć depresję.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-10-21 o 11:33 |
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzikasliwka bardzo współczuję... w tamtym roku straciłam dziadka po wyczerpującej chorobie...
Dużo zdrówka dla mamy, a dla Ciebie siły Trzymaj się
|
|
#1657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc może wyjść kilka dobrych godzin toples ![]() Cytat:
dużo zdrowka dla mamy, oby jak najszybciej pokonała chorobę Cytat:
a Ty jak się trzymasz po cc?
|
|
|
#1658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj się tam, będzie dobrze, inaczej być nie może. Bądź dzielna dla Maleństwa ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1659 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Było dziś już o makijażach do porodu, to ja wrzucę o modzie na porodówce
![]() http://www.blog.przedporodem.pl/prak...-na-porodowke/
|
|
#1662 |
|
Zadomowienie
|
limonka u Ciebie to normalnie rollercoaster
dziwne że przy wcześniejszych twoich chorobach nie wykryli wady serca... Trzymaj się,trzymamy za Ciebie kciuki Nic mi się nie chce przez ten deszcz, nie mam pomysłu na obiad... Został mi makaron z wczoraj, musiałabym jakiś sos tylko zrobić...
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bardzo dziwię, bo przecież po ostatniej konsultacji kardiolog stwierdził, że wszystko z sercem ok ![]() A co do nastroju - też mi się nic nie chce ![]() Mi jak zostaje makaron to przysmażam go na patelni, wbijam kilka jajek, dodaję szczyptę soli, a potem ketchup (ja akurat już na talerzu, ale niektórzy dodają na patelni) - taki szybki, prosty, tani obiad
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj była carbonarra z brokułami, chyba dziś bolońskie zrobię :p najchętniej poszłabym pod prysznic,może bym się obudziła w końcu ale potem musze wyjść a nie chce się przeziębić...
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż nie musi mieć mięsa na obiad, aczkolwiek ma swoje widzimisię - nie je w ogóle gotowanego mięsa, golonki. Nawet gulaszu nie zje - tzn. sam sos tak, ale mięsa nie, bo mówi, że to wygląda jak dla psa
), więc nawet boloński nie wchodzi w grę. Za mną chodzi od ponad tygodnia, więc zrobię dla siebie i tyle Z tymi chłopami to trzy światy i pół Ameryki...
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Srebna_smuga doskonale rozumiem Twojego nerwa na teściowa i nie, nie jesteś dziwna. Ja mojej nie chce widzieć nawet kilka dni pp powrocie do domu. Na szczęście w szpitalu moim nie ma wejścia na oddział, tylko oględziny przez szybę są.
Limonka trzymam kciuki, będzie dobrze, jesteś pod obserwacją, w razie czego mogą zadziałać natychmiast, bądź dobrej myśli jeśli to możliwe. Olilina joycesky to wy może obok siebie leżycie. Zazdroszczę wam, że macie już maluszki. Mimo bólu to jednak ja też już chce. Dziewczyny takie skurcze w nogach mnie łapią, że masakra. Łydki, uda, nawet dłonie... Dosyć mam. |
|
|
|
#1667 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzikasliwka wyrazy współczucia
Mam nadzieję, że mama szybko wyjdzie z ospy ale uważaj na siebie bo ona lubi być podobno w powietrzu. U mnie w domu jak było nas 7 to cała czwórka rodzeństwa i mama miała ospę a ja i tata nie. Wtedy nam lekarka powiedziała, że my ją widocznie przechodzimy bezobjawowo ![]() Limonka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Myślę, że jak mały będzie gotowy do wyjścia to już nie ma co zwlekać tylko robić cc bo się wykończysz Ty i dziecko Agusiek jak dla mnie przesada :P Kupiłam koszule zwykłe, byle miękkie i obszerne. Klapki też mam takie, że po powrocie ze szpitala je wyrzucę ;p No ale są kobiety, które tak jak ja bez makijażu, tak one bez ubrań czują się źle. Też nie mam pomysłu na obiad...nie gotowałam już dwa dni bo mąż jadł z szefem w pracy ale dzisiaj by wypadało coś zrobić, tylko co jak mój też nie zje makaronu, mięsa nie jemy często, no nie wiem heh... Szczerze też nie mam dzisiaj na nic siły. Teraz ogarnęłam trochę mieszkanie i takie napinanie brzucha miałam, że nic tylko się położyć ![]() Wonderka chciałabym żeby u mnie takie oględziny też były. Może wymyślę coś, że nie ma tam takich odwiedzin :P Dalej nie zdjęłam pierścionka...Dzisiaj moczyłam w wodzie z kostkami lodu + wazelina + krem do rąk. Nie udało się i jest mega spuchniety Pozostaje cięcie tego no bo nic już nie wymyślę...
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, lepiej juz chyba go przeciąć bo Ci się jeszcze coś z palcem wydarzy
![]() Limonka, jejku co chwile cos:/ trzymaj się tam bidulko, jak maly będzie gotowy to szybciutko niech Ci cc robią Dzikasliwka, wspolczuje smutnych wydarzeń i stresów teraz na końcówce to pewnie podwojnie gorzej przez to wszystko przejść:/
|
#1669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się wcisnąć na wizytę u okulisty. Lekarka bardzo sympatyczna, uspokoiła mnie. Powiedziała, że to niestety problem bardziej dla internisty lub ginekologa - mam kontrolować, czy nie mam skoków ciśnienia i jak u mnie wygląda krzepliwość krwi. Jeśli Wam zdarzą się podobne krwiaki lub krwawienia z nosa, warto sprawdzać ciśnienie, bo to sygnał problemów. Lekarka sprawdziła ciśnienie dna oka, wszystko w normie, nie ma przeciwwskazań do porodu sn.
Krwiak utrzyma mi się jeszcze miesiąc, jeśli nasze mieszkanie nawiedzą halloweenowi przebierańcy, wystarczy że łypnę okiem. Na bank oddadzą mi wszystkie słodycze Cytat:
Cytat:
![]() W szpitalu jest dostępny doradca laktacyjny? Co położna, to inne zdanie. Zastanawiam się, czy w tej sytuacji u Ciebie nie lepiej sprawdziłby się elektryczny laktator, butelka - możesz wysłać męża po smoczek Calma Medeli, podobno on najbardziej akltywuje odruchy jak przy ssaniu z piersi. Trzymaj się ![]() Cytat:
Cytat:
Stękam, kwękam i liczę na to, że ktoś mi powie, że te upierdliwe dolegliwości zwiastują szybszy poród, ze nie będę się tak długo męczyć. Mam 1,5 tygodnia do donoszonej ciąży, ale wytrzymanie 5,5 tygodni wydaje mi się nadludzkim wysiłkiem. Cytat:
Choć pamiętaj, że choć może wyglądać na niewzruszonego, to w środku będzie czuł ogrom emocji, wzruszenia, będzie bardzo troskliwy względem Was ![]() Cytat:
Współczuję Twojej straty, to bardzo przykre ![]() Niestety sporo negatywnych wydarzeń się nazbierało, oby było dobrze... Jesteś bardzo dzielna Szczerze podziwiam, jak dajesz sobie radę z tyloma komplikacjami...Wyznaczyli Ci termin cc? A co je? Wydaje mi się, ze wymyślenie posiłku jest niezłym wyzwaniem dla kulinarnej kreatywności.
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj mąż by jadł tylko mięso jakby mógł. a ja niestety wyznaję zasadę mięso max 3x w tyg, więc biedak się troche męczy
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie masz przeciwwskazań do sn
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, ciesze się że już dawno ściągnęłam pierścionek... srebrna_smuga A nie drętwieje Ci dłoń przez te pierścionki? U mnie jeszcze niby normalnie schodził ale strasznie mi ręce drętwiały, zwłaszcza w nocy...
cornflower to długo ten krwiak będzie schodził...A boli Cie to coś czy tylko tyle że brzydko wygląda? Nigdy czegoś takiego nie miałam. Ja w końcu poszłam pod prysznic, mogłabym tam siedzieć aż urodze, gorąca woda daje mi taką ulgę na plecy,żebra... A teraz się zebrać dalej nie mogę i siedzę wybalsamowana zawinięta w ręcznik
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Srebna_smuga który to już dzień ty zdejmujesz ten pierścionek.
Ja moje zdjelam w sierpniu. Jak się wogole rozcina pierścionek na palcu? Leżę chora w domu, byłam w pracy na chwile i wróciłam, biorę paracetamol i pije herbatkę z cytryna i miodem. Oby mi się polepszylo. |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krwiaka współczuję, ale jak to się mówi: "do wesela się zagoi" Ale muszę przyznać, że poczucie humoru masz ![]() A co do mojego męża - nie je gotowanego mięsa, ale smażone/pieczone tak Czyli nie zje klopsików gotowanych (kiedyś jadł w sosie i nawet nie wiedział, że to gotowane ![]() Mąż mojej koleżanki z pracy nie je w ogóle drobiu, nawet jajek nie tknie. Tylko wieprzowina, wołowina itd. A to dlatego, że jemu się pierze źle kojarzy Kiedyś powiedział żonie, że to dla niego tak jak dla niej zjeść szczura Dla mnie to niepojęte, bo kurczak jest moim ulubionym rodzajem mięsa Współczuję też, bo nawet rosołu nie może zrobić, dzieci rosół tylko u babci czasem zjedzą... Także ona ma chyba gorzej...
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-10-21 o 14:04 |
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego to się nie zrobi dla efektownej stylizacji halloweenowej ![]() Cytat:
|
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poznanianka Ciekawie z tymi gustami. Ciekawe, czy zjadłby smażone na minimalnej ilości tłuszczu albo na papirusie. Swego czasu umawiałam się z wegetarianinem - to by dopiero były przejścia, jakbym musiała codziennie gotować dwa obiady. Wegetarianką nie jestem i potrzebuję choć minimalnej ilości mięsa.
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tata w ogole nie je drobiu wlasnie wiec u nas rosol tylko z zeberek, a udka w dziecinstwie w ogole nie jadlam
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, jak dobrze ze mój wszystko jada co zrobię, pod tym względem mam bardzo dobrze z nim, bo jak mam lenia i nie zrobię nic, to on sobie jajko usmaży i tez jest szczesliwy
a na miejscu koleżanki gotowalabym rosół dla siebie i dla dzieci, przecież Tz nie musi jeść jak mu nie odpowiada:P
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Ado, jezeli czytasz mam pytanie odnośnie kp, czy jest taka możliwość zeby dziecko miało uczulenie ( objawiajace sie problemami skórnymi) na mleko matki (matka eliminowala białko, podejrzane skladniki i zadnych efektow)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Mam straszną ochotę od soboty w sumie na ostre i tak np. w poniedziałek jadłam ostre papryczki marynowane + czosnek. Co to się działo potem w brzuchu, Zuzia oszalała
Operacje mam dopiero na 13 planowo i może to głupie ale mam się nie malować? Kurde bo jak się nie pomaluje to wyglądam na 15 lat i martwie się, że jak zwykle wszyscy będą traktować mnie jak gówniarę. Z drugiej strony pewnie będę płakać jak malutką mi dadzą a dwa kto mi to potem zmyje jak nie można się ruszać 

Mąż mi mówi, że wariuje bo przecież nikt jej krzywdy nie zrobi ale on nie rozumie, że to ja ją nosiłam tyle miesięcy pod serduszkiem i jestem z nią 24h i dla mnie to będzie taki szok. Do tego drażni mnie rodzina bo wszyscy chcą tam być ze mną, bezsensu całkowicie bo ja nie będę mogła się ruszać a oni będą tam stękać nad Zuzią i nie wiem ale jak myśle o tym to włącza mi się agresor bo chciałabym być z nią i z mężem. Na spokojnie próbować karmić...
Nasz ślub 16.08.2014 

Wyciągasz do karmienia - co 3 godziny mniej więcej. Pozatym karmić można w osobnym pomieszczeniu, tak jak ja zamierzam - w sypialni.
więc może wyjść kilka dobrych godzin toples