|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Dziewczyny a robicie czasami racuchy? Bo teraz mąż dzwonił żeby zjadł zamiast naleśników
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
tak racuchy juz krolowaly tutaj na wizazu z jablkiem hehe
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka
Ja jeszcze pół roku temu mówiłam koleżance, że mnie karmienie piersią obrzydza. Na dzień dzisiejszy jak widzę jak karmi małe kocięta z butelki dziwię się, że mi jeszcze siara nie leci tak mnie to rozczula i doczekać się nie mogę aż moja Tośka się do mnie przyssie i np.:zaśnie albo będzie ciumkać |
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Olgietka ja nie karmilam nigdy wiec nie wiem ale mowily o takim czymś związanym z karmieniem, ja od nich nie czułam nic a one mowily ze to śmierdzi i co chwile musza cycki myc i wymieniać wkladki bo czuja to, poczytaj moze o tym na necie
dla jednej to będzie super zapach a dla drugiej smrod, dla mnie tez to jest obrzydliwe no co Ci poradzę tak to juz jest, nie wszystko jest kolorowe jesteś pozytywnie nastawiona na kp wiec dla Ciebie to nie bedzie problem poczekajmy może jak będziemy my karmić i wtedy się wypowiemy cos w tym musi byc na pewno ![]() Ja na szczęście nie gotuje, bo mamuśka sie tym zajmuje lub bardzo rzadko jak mamy na cos zachcianke
|
|
|
|
#337 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Szumiś dotarł do mojej mamy!!! Ja chcę grudzień!!!
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pół dnia mnie nie było,a tu tyle stron do nadrabiania. Wróciłam z konsultacji w laboratorium ogólnie jest wszystko ok, jednak trzeba cały czas kontrolować moje przeciwciała. Dzwoniłam do endokrynologa i podałam wyniki tsh. Wczoraj cieszyłam się, że są w normie,a jutro czeka mnie pilna wizyta u niej i zwiększenie dawki leku. Już mam dwukrotnie zwiększoną dawkę. Trochę mnie to martwi, ale czego się nie robi, by dziecko było zdrowe
![]() Jestem już chyba uzależniona od Was, bo ledwo co do domu weszłam to włączyłam forum. A zupę muszę ugotować ;-) |
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad już prawie zrobiony.:P
Muszę się jeszcze pomalować, w końcu do ludzi wychodzę. ![]() Szkoda, że nie mogę pić alkoholu, bo skusiłabym się na figowego grzańca. Zostaje mi kakao lub kawa.
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Olgietka specjalnie dla Ciebie znalazłam na forum jak sie dziewczyny wypowiadaja na ten temat: http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-...5/index59.html zerknij na ta stronkę, ja np wole jak mi ktoś bliski powie jak jest naprawde bo jak słysze jak się ktoś zachwyca ohy i ahy a w rzeczywistosci wcale poczatki nie sa kolorowe
ostatnio pytałam znajomej jak porod (w lipcu) mowila ze super, ze jak ja zszywali to mowila ze mogła by 2 rodzic, po prostu z małą bajka, a jej kuzynka mowila ze rozmawiala z jej mama i tak naprawde porod masakra bo cała popękała 2 tygodnie nie mogła sobie z karmieniem poradzic bo mała nie chciała cyca a ciągle płakała bo głodna a kolezanke szlak trafial, nienawidze jak ktos tak mowi i nie powie jak jest tak samo z odchudzaniem jak pytałam 2 czy 3 znajomych na fejsie co robily ze tak schudły, a tu niiic samo, a ja pytam a jak jesz, no wszystko jem mowie Ci i słodycze ale nie wiem czego chudne yhm ja sama zeby schudnac 9kg kiedys musialam się niezle nameczyc i wiem ze jak ktos jest całe zycie grubszy to nie chudnie sam od siebie zażerając się słodyczami
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zbieram do sklepu. Mam nadzieję, że dziś kupię tylko ziemniaki 😂😂
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
_emma
zgadzam się co do fotela, ja miałam zwykła finkę ale też dawała radę małą układałam na poduszce-rogalu i było ok, spałam na nim przez połowę ciąży a potem przydał się do karmienia, warto też pomyśleć o podnóżku, żeby sobie nogi ułożyć wygodnie bo czasem karmienie długo trwa, ja ustawiałam fotel blisko łóżka i na nim opierałam nogi, wtedy było wygodnie, szczególnie ze moja mała po nocy potrafiła cyckać przez 40 minut, ale to było po całej nocy przespanej od ok. 20 do 5:30 podnóżek podpowiedziały mi położne w szpitalu, tam dla każdej z mam stał i czekał ![]() ten z Ikei też b mi się podoba ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305614/ lub ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89864136/ nasz wózek stoi zapakowany na strychu ale będę musiała pogonić męża żeby sprawdził jego stan trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() u mnie dziś pomidorówka, w końcu zupa po długiej przerwie ![]() u mnie różnica wieku tak jak u emmy, prawie 5 lat i też się zastawiam jak się będą dogadywać, córkę urodziłam jak miałam 27 lat i w sumie chciałam dwójkę przed 30 ale się nie udało, raz że nie po ciężkim porodzie niezbyt chciałam a dwa ze względów zawodowych, no i studia zaczęłam dwuletnie, teraz był najlepszy moment i ja chyba już też dojrzałam do drugiego malucha, mąż coś mówi o trzecim ale ja chyba odpadam ![]() Bonku też nie lubię gdy ktoś nie jest w szczery i cukierkowo opowiada o macierzyństwie albo schudł od tak sobie, a co do kp wiem sama po sobie, że z tym jest b różnie mnie na początku bolało niesamowicie, miałam łzy w oczach, każdego dnia miałam nadzieję że ból się skończy ale długo to trwało postanowiłam że spróbuję bo to pierwsze dziecko itp. Niektóre dziewczyny muszą się nieźle namęczyć żeby w ogóle karmić, myślę że najważniejsze żeby znaleźć w tym wszystkim złoty środek i nie dać się zwariować, karmiłam 5 miesięcy i przestałam bo małej wyszły zęby i mnie gryzła paskuda jedna teraz jak będzie ok to też z 5-6 miesięcy, życie pokaże jak będzie
Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-10-21 o 13:29 |
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczeperka, a jaki bez bazy będzie dobry? (żeby cena nie zwalała z nóg....) Cytat:
Cytat:
bez kurczaka też do przeżycia, chociaż z jednak lepiej smakuje...
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie objadłam sie plackow z jablkami u mamy i o 14.30 zbieram sie do gin na wizyte.
|
|
|
|
#347 |
|
Konto usunięte
|
Hejka ja już po spacerze , czytam co u Was od rana
![]() emma;- ale fajoskie krzesło, mi do mojego pokoiku by się przydało tak i ile takie, gdzie wynalazłaś?poszłam po spacerze do sklepu, nabrałam koszyk zakupów, ja do płacenia a portfela niema musiałam zostawić koszyk i lecieć dodomu po kasę
|
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z was korzystała z BebiProgram?? ja dostałam ulotkę w sklepie z artykułami dla dzieci i pisze żeby się zarejestrować i otrzyma się jakiś darmowy upominek
|
|
|
|
#349 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zawsze marzyłam o różnicy 10 albo 12 lat. Ale mąż już chciał i mówił że smutno mu że Natalka sama się wychowuje. U nas będzie różnica 7 lat bez 2 miesięcy i mniejszej bym bardzo nie chciała. Chociaż po prawdzie o dziecko zaczęliśmy się starać 2 lata temu. Więc wyszło super :-D
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#351 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na początek chcę coś tańszego, jak mi i dziecku się spodoba to wtedy zainwestuję w droższą chustę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() WCzoraj zrobiłam sobie kakao i byłam w niebie, dziś powtórka ![]() Cytat:
![]() Wróciłam ze sklepu, naczynia pomyłam i wciągnęłam 2 pączki Teraz popijam herbatkę owocową i czekam cierpliwie aż leniuszek znów się odezwie Chociaż po porannej dyskotece pewnie śpi teraz ![]() Koncepcja na obiad zmieniona ![]() Nie pamiętam, która o kluskach śląskich pisała, ale tak mnie naszła ochota, że zamiast warzyw na rosół przytachałam ziemniaki i będą kluski z sosem szpinakowym
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny jestem, wróciłam od fryzjera
+20 do dobrego samopoczucia Jadę na spotkanie z mamą , nie piszcie dużo bo potem nie nadrobię
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
Ty to zawsze coś pysznego pichcisz Mam nadzieję, że na l4 też będę mogła poszaleć z jakimiś kluskami, pierogami itp. Bo na razie same szybkie dania i tylko w weekendy wyżywam się kulinarnie
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się skuszę na kakao z piankami i do tego jakieś ciacho, ooo! To jest myśl.
|
|
|
#355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej więcej różnorodności jedliśmy, a teraz ciągle mam wrażenie, że to samo Muszę to zmienić
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na dłuższym spacerku z synkiem, po drodze zaglądnęłam do sklepu a tam super cena na ćwiartki z kurczaka
od razu zachciało mi się gotować i już rosołek pomału dochodzi Co do foteli i krzeseł, niedawno kupiliśmy sobie bujany fotel wiklinowy, może on się nada tym razem do karmienia
|
#358 |
|
Konto usunięte
|
Bonku i inne dziewcznyny z Rzeszowa mam pytanie - jakiego lekarza do USG 3D/4d polecacie? I jaki koszt?
U mnie w Krośnie 250 zl. no nie jest to najtaniej szczególnie kiedy jest się utrzymanka męża ![]() monikmi;polly - hehe, ja tez juz miałam takie akcje gdzie mi chcieli moją kurtkę porwać lub koszyk |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzę z tego samego założenia. Na początek tańsze pasiaki. BTW moje przyjaciółki już zaoferowały ich łamanie. Potem będę kombinować z czymś droższym
![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do opowiadań w ciąży, o ciąży i dzieciach to nigdy nie wierzyłam w cukierkowe opowieści. Z dzieckiem trzeba nawiązać relacje, rozpoznać nastrój,a na to trzeba czasu. Z fizjologią każda z nas inaczej sobie radzi. Ja nastawiam się na to, że wszystko musi być dobrze. Skoro inni sobie radzą, to czemu ja nie mam dać rady ;-) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

moja stronka

Zostaje mi kakao lub kawa.

postanowiłam że spróbuję bo to pierwsze dziecko itp. Niektóre dziewczyny muszą się nieźle namęczyć żeby w ogóle karmić, myślę że najważniejsze żeby znaleźć w tym wszystkim złoty środek i nie dać się zwariować, karmiłam 5 miesięcy i przestałam bo małej wyszły zęby i mnie gryzła paskuda jedna 

musiałam zostawić koszyk i lecieć dodomu po kasę

Teraz popijam herbatkę owocową i czekam cierpliwie aż leniuszek znów się odezwie

od razu zachciało mi się gotować i już rosołek pomału dochodzi