|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Witajcie w nowym wątku. Ktoś się pytał o rożki utwardzane. Miałam z takim wyciąganym wkładem kokosowym. Dla mnie osobiście wygodniej było trzymać młodego bez tego wkładu. Lepiej czuć dziecko w rękach. |
|
|
|
|
#212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki daję rade to wolę nie brać niczego dodatkowego Cytat:
w ogóle nie wiem jak sie za to zabrać ani nawet w co sie spakować. Mam nadzieję ze mój Maluch się nie będzie spieszył, bo ja ogólnie do końca listopada zamierzam sie w tym dopiero uporać najgorzej to do tego prania sie zebrać..... ja robię morfologię max raz na 2 miesiące, zazwyczaj co miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja bym tyle ciuchów brała jakbym na jakąś obserwację do szpitala miała iść, jak do porodu tylko to koszule do karmienia, szlafrok, bieliznę i tyle ![]() Cytat:
![]() nas się też często pytali, a ja wtedy odpowiadałam ze to nie takie proste i ucinałam temat. Niestety nie każdemu udaje się od razu ![]() Wklejam moje ostatnie zakupy Na pierwszym zdjęciu grubszy kocyk minky oraz poduszka motylek i metkowiec do kompletu. Szyła mi to koleżanka Poduszka na razie do ozdoby później się przyda do wózka czy do fotelika NA reszcie zdjęć zakupy z F&F i bluza ze Smyka, którą Wam juz pokazywałam na stronie
|
|||||
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ma któraś w planach cesarkę?
|
|
|
|
#214 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Orientujesz się czy w smyku mają przewijaki usztywniane ale takie całkiem proste, białe? Bez zbędnych obrazków. Jak byłam ostatnio to zapomniałam popatrzeć, a na allegro dodatkowo trzeba zapłacić 20 zł za przesyłkę
|
|||||
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Objeździliśmy na darmo 50 km Głupie urzędy Taaaka byłam już głodna, że aż mi smutno było I mieliśmy robic warzywa na patelnię z ryżem (a to wiadomo min. 30min potrzebuje) ale na szczęście przypomniałam sobie o pierogach od mamy Ja miałam wziąć małą walizkę od mamy, żeby mieć torbę do szpitala i zapomniałam no nic następnym razem. Do szpitala mam zamiar tak się spakować: 3 koszule, podkoszulek dłuższy taki (do porodu), skarpeciaki (bo zimno przez stopy ucieka majtek trochę, 2 ręczniki duże plus 1 mały do rąk i twarzy, szlafrok biustonosze do karmienia 2 szt Kosmetyki: - papier toaletowy - szczoteczka, pasta, szampon, odżywka, żel pod prysznic, żel do intymnej, szczotka do włosów, mydło - krem do rąk, pomadka do ust - majtki poporodowe, podklady, podpaski, krem na sutki Inne: - woda - jakieś chrupki czy biszkopty do chrupania w międzyczasie ![]() chyba tyle mi wystarczy nie ?
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic biorę zgodnie z listą szpitala(3-4 koszule noce lub spodnie i bluzka do karmienia) i tym co mi położna mówiła, dodatkowo z ubrań mam tylko te spodnie dresowe. Do torby zapakuję połowę, a druga połowa będzie w domu na półce czekać mąż dowiezie. |
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
magda to wcale nie dużo mniej niż ja, ja mam tylko dresy dodatkowo, i o jedną piżamowe więcej. Za to do porodu nie biorę nic bo dają, i żadnych podkładów, wkładek, majtek poporodowych itd tez nie potrzebuję.
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Ewusia zapomniałam napisać super zakupy, a wzór na kocyku, motylku i to chyba sensorek śliczny. Przeglądałam dużo aukcji, ale na taki nie trafiłam, albo ślepa byłam. |
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadam z położną w następnym tygodniu jak to wygląda, a jak coś to przejdę się na SR, na drugim wykładzie o tym mówią |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
TŻ mówi że ta aplikacja nazywa sie Niania 3G , kosztuje 20 zł, albo jakaś co sie nazywa Dormi i jest za darmo
![]() Cytat:
i ręcznik, no i karte ciąży i wszelkie badania ale to wiadomo ,później tez jakieś drobne na parking/fartuch jednorazowy dla TŻ (u nas trzeba kupować)
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia śliczne te minky
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prawdopodobnie, tzn. w planach mam.
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czy koleżanka szyje zawodowo albo chce dorobić? bo ja chcę taki kocyk
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kartę ciąży itd to myślę nie trzeba nikomu wspominać ![]() Fartuch Tż kupi w szpitalu - jest automat to będzie wrzucał drobne. To już zostaje w jego kwestii Dziewczyny!! Moja sypialnia jest biała
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#227 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Od wczoraj ledwo żyję, bo siostrzeniec w niedzielę sprzedał nam jakiegoś wirusa. Jestem osłabiona i ciągle mi niedobrze. Na szczęście nie A tymczasem idę spać. |
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
No i superancko
Wywietrzy się niedługo ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Odpoczywaj dużo.
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
magda super
a zapach się wywietrzy.candy zdrówka |
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazuje się że ta aplikacja Dormi jednak nie jest bezpłatna ale działa, przetestowaliśmy teraz testujemy Nianie 3G
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też na żadnych aukcjach takich nie widziałam ale koleżanka ma naprawdę spory wybór materiałów Cytat:
trzeba do niej napisać wiadomość i można sie dogadywać Cytat:
|
||||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Super, wieczorem już tak nie będzie czuć, a jutro rano już będzie pięknie. Mój wczoraj malował sypialnię po pracy i musieliśmy spać w salonie, ale on skończył o 21 malować więc nie było mowy żeby zdążyło wyschnąć. Nam zostało jeszcze korytarz pomalować.
|
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Candy odpoczywaj i kuruj się
Ewusia idę i ja zajrzę do Twojej koleżanki bo ten wzór jest śliczny. A powiedz ten kocyk to taki rzeczywiści grubszy, ciepły, na zimę będzie ok? |
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męczy nas to strasznie, ale zauważyłam, że jak położę się na plecach to już mnie plecy nie bolą więc chyba jakiś postęp jest Wsadziłam białe ciuszki dzidziusia do pralki - akurat mi zostało trochę wolnego wieszaka, na nasze pranie za mało miejsca, a dzidziusiowe wejdą akurat Jeszcze druga tura mi została, ale to chyba poczekam na tetrę i flanelę Albo zobaczę czy czasem już nie będzie pełnej pralki ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Do wózka i fotelika, żeby młodemu głowa nie latała w jedną i drugą tylko fajnie leżała w jednym miejscu O tu masz: KLIK
|
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
magda współczuję tej podłogi, my to chociaż na kanapie, ale tak mnie wszystko boli, a o leżeniu płasko nie ma mowy bo mnie wtedy brzuch ciągnie.
Ja za dzidziusia, nie wiem kiedy się zabiorę, może jak się komody dorobimy. |
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=magda1706;53185026]
Do wózka i fotelika, żeby młodemu głowa nie latała w jedną i drugą tylko fajnie leżała w jednym miejscu O tu masz: [URL="]aaa do samochodu fajna sprawa... A rozmiary jakieś w tym są? starszakom by się przydało jak zasną... A to przewężenie na środku puste jest? Bo wydaje mi się że dziecko ma w tym głowe wyżej jednak? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

w ogóle nie wiem jak sie za to zabrać ani nawet w co sie spakować. Mam nadzieję ze mój Maluch się nie będzie spieszył, bo ja ogólnie do końca listopada zamierzam sie w tym dopiero uporać 

21.06.2014r.