|
|
#1 | |
|
Raczkowanie
|
Nowo spotkana dziewczyna ;)
Cześć, po dluższym zastanowieniu muszę napisać na tym forum post, poprosić Was o radę.. Ale do rzeczy! Poznałem na studiach pewną dziewczynę, wpadła od razu mi w oko. Po otrzymaniu numeru telefonu, przyszedł czas na kolejny krok. Zaprosiłem ją na spotkanie. Było naprawdę bardzo miło. Dużo rozmawialiśmy, pomagałem jej przy zakupach w sklepie odzieżowym, byliśmy na kawie. Spotkanie trwało ponad 4 godzin,skończyło się tym, że musiałem wracać do domu ostatnim busem - być może za długo?. Po spotkaniu starałem się utrzymywać z nią kontakt sms(odpisywała zaraz bądź po kilku godzinach). Kilka dni później doszło do następnego spotkania. Dziewczyna nie telefonuje/pisze pierwsza. Wszystko wychodzi z mojej inicjatywy. Ostatnio mniej do niej piszę bądź dzwonię.. Mamy się zobaczyć w sobotę na wykładach, mam dla niej też małą drobnostkę
Cytat:
Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-26 o 10:22 Powód: Poprawienie tytułu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowo spotkania dziewczyna ;)
No, to piłka w grze
![]() Inicjatywa powinna przynajmniej wg. mnie wychodzić od chłopaka. Daj jej drobiazg i poczekaj na reakcję. I jeszcze jedno - staraj się też nie przesadzić z tym częstym kontaktem. Ceni się chłopaków, którzy mają swoje zainteresowania i pasje i znajomych. Poza tym na początku studiowania ona musi mieć też czas na ogarnięcie się ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
Pewnie że może, niektóre dziewczyny są cierpliwe i dają wykazać się chłopakowi zamiast pakować sie od razu w jego ramiona. dzięki temu widzą czy facetowi zależy czy nie
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Zakochałeś się ? Już przegrałeś.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dlaczego? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Bo użytkownikbeta zakochał się w niej pierwszy
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
4 godzinne spotkanie, na którym do niczego nie doszło, następne spotkanie, jak rozumien też nic, a Ty się zakochujesz. Dziewczyna (jeśli nie jest szarą myszką) wybierze sobie takiego, który zapewni jej emocje, a nie 4 godzinne dyskusje. Chyba, że chemia unosiła się między wami jak styropian na wodzie, a Ty z tym nic nie zrobiłeś to inna sprawa, ale teraz też nie łatwa do ugrania. Zostaniesz jej przyjacielem zapewne.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Jeżeli macie pytania to proszę pytać, będe za 3-4 godziny to odpowiem.
Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-21 o 15:57 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Od takich wypowiedzi jak Twoje beta zaczynają się kłótnie bo nadinterpretujesz wypowiedz autora i udajesz znawcę od razu wydając osąd nie wszystkie dziewczyny są przebojowe, część woli spokojnych facetów
|
|
|
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli jest chemia, dziewczyna wie o co chodzi we flircie, jest świadoma swojej atrakcyjności (facet też), to zwykle pierwsze spotkanie prognozuje co wydarzy się dalej. Jeśli na pierwszym gadali o byle czym, bez feromonów, wzrok błądził wszędzie byle nie na oczy to klapa. Nie musi być seks od razu, żeby wiedzieć czy coś z tego będzie czy nie. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- To się nie zgadzaj. Tylko co ma piernik do wiatraka ? Ty jej ufasz na tyle, żeby dawać upominki ? Zastanów się chłopie. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Skąd wiesz o czym gadali jak autor się nie pochwalił, ponoć było spoko. z tym upominkiem po paru dniach znajomości to rzeczywiście przesada ale ogółem nie wydarzyło się jeszcze nic co bu dyskwalifikowalo tą relacje
|
|
|
|
|
#12 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ten pesymizm co do przyszłości jest trochę dyktowany własnym doświadczeniem. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Ma wrócic to może stresci spotkania
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. To źle? - za wcześnie? Trudno, czasu nie cofnę.I/II spotkanie: Powitanie w formie przytulenia, spacer, kawa, w międzyczasie zakupy. Podczas rozmowy poruszaliśmy różne tematy, przykładowo: - nasze zainteresowania, - marzenia, - podróże, -wspomnienia z dzieciństwa, - to co nas obecnie otacza). Kontakt wzrokowy był, , moment niezręcznej ciszy też lecz szybko został przerwany. Uważnie słuchała to co mówiłem, jak ja skończyłem to ona zadawała pytania, często się uśmiechała/smiała z moich żartów. Pokazywała mi swoje zdjęcia z czasów szkoły średniej... miałem dostęp do jej telefonu. Gdy na chwilę wyszła zostawiła go nawet stole, nie zebrała ze sobą. Przy 2 spotkaniu zapytałem się jej, czy nie miałaby miec nic przyciwko abym odprowadził ją do domu? - zgodziła się. .Były też wiadomości od niej, że jak chce to mogę z nią iść na impreze.. . Tak to w skrócie wyglądało. Są pytania? - zadawajcie Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-21 o 18:15 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Na moje oko jest zainteresowana. A to, że nie wykazuje inicjatywy na początku to nic niepokojącego, zależy od sytuacji, ale zwykle to facet bardziej stara się na początku.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A jak z tym kontaktem sms/telefononicznym?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jest zainteresowana. Gdyby nie była nie dałaby się odprowadzić do domu. (Ja przynajmniej tak robiłam) Nie wiem w czym miałby odstraszyć jakiś mały podarek. Ja dostałam róże na samym początku i jakoś nie uciekłam, przynajmniej widziałam,że chłopak się stara. Nie wszystkie lubią chamów i prostaków. To,że nie odpisuje od razu: albo chce zobaczyć czy ci zależy, albo ma coś innego do roboty.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Sa rozne typy facetow tak i sa rozne typy kobiet.Jedne mowia wprost co czuja i mysla a inne maja wieksze rozkminy.Jezeli macie za soba juz 2 spotkania to ina tez cos do ciebie cZuje ale moze chce zebys sie dluzej o nia staral☺
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki
Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-21 o 19:25 |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A z tym słabym kontaktem po spotkaniu to też bym nie przesadzala. Ja np lubię, jak facet okazuje potrzebę kontaktu po spotkaniu. Po pierwszej randce z moim, czekałam na jego kontakt aż kilka dni, bo nie chciał mnie wtedy naciskać ! A tymczasem ja się dziwilam, czemu się nie odzywa, skoro randka wydawała się udana, myślałam że nie jest zaineresowany! |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha, za chwilę autor postu wyjdzie na chama, egoistę który się zachować nie umie
A ja życzę powodzenia. Myślę, że dziewczyna Cię lubi, tylko tego nie zepsuj
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;53189401]Ale odprowadziles ją chociaż na przystanek czy tak zostawiles ją samą późno w nocy i sam pobiegles, żeby zdążyć na busa? Trzeba było tak rozplanowac czas, żeby ją odprowadzić do domu bezpiecznie a potem zdążyć jeszcze na busa. [/QUOTE] Niestety nie, spotkaliśmy się wieczorem i czasu niestety nie wystarczyło. Przy 3 spotkaniu odprowadzę, spokojnie. Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-21 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Oja..no to na kolejnym spotkaniu odprowadz koniecznie bo to słabe jak facet zostawia dziewczynę sama na mieście a sam leci na autobus :p..mnie na szczęście to nigdy nie spotkało,zawsze trafialam na gentelmanow
ALE mimo wszystko zapowiada się,że coś jest na rzeczy to staraj się, nie osaczaj ale bądź e pobliżu no i powodzenia
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje! Starałem się być gentelmenem. Przepuszczałem w drzwiach a podczas zakupów nosiłem jej płaszcz( proste - prawda?). No cóż, niektórzy zakupów nie lubią a ja miło spędziłem czas
- starałem się pomagać w wyborze, była zadowolona ![]() Cytat:
. Jak się będe odzywał co 2 dni(sms/telefon) będzie w porządku?
Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-21 o 22:27 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
No mi właśnie o to chodziło. Żeby nie osaczać.
Po prostu pamietaj że dziewczyna ma swoje życie i jak np. długo nie odpisuje to niekoniecznie ma Cię gdzieś tylko może być po prostu zajęta swoimi sprawami. Co dwa, trzy dni myślę że spoko. I nie bądź tak zupełnie przewidywalny (co dwa dni o 20 sms ), niech Twoje pisanie będzie dla niej miłą (oby!) niespodzianką
|
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Tylko czasem nie mów jej, że się zakochałeś!
Bo wątpliwe, by ją też trafiła strzała po tak krótkim czasie i dziewczyna może się przestraszyć. Najlepiej w ogóle nie mówić takich rzeczy, a po prostu działać i rozwijać relację, bo paplaniem o uczuciach zyskasz niewiele, natomiast możesz stracić bardzo dużo. |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za dobre rady, jak coś się wydarzy będe pisał.
Edytowane przez FHA Czas edycji: 2015-10-22 o 11:37 |
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
No jasne, sms co jakiś czas, ale dobrze by było też raz na parę dni pogadać dłużej, a nie tylko jeden sms co 2 dni, bo wg mnie to słaba oznaka zainteresowania
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
FHA, nie słuchaj UżytkownikaBeta, bo jemu frustracja wyparła już zdolność logicznego myślenia.
Cytat:
Czekam na relacje z kolejnych spotkań. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z UżytkownikiemBeta.
Zainteresowana kobieta, która ma Autora tak głęboko w tyłku, że nawet do niego sama nie napisze, wtf :/ No zainteresowana jak nic Ja myślę Autorze olej dawanie upominków, proponuje od razu się oświadczyć, bo przecież widać jak na Ciebie leci :p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

A ja życzę powodzenia. Myślę, że dziewczyna Cię lubi, tylko tego nie zepsuj