|
|
#2041 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
A ja jestem pewnie przykładem osoby która wiecznie się męczy z tymi skurczybykami i nie chcą podwoić swojej siły Z tego co pamiętał Elve miała podobnie tak jak Ty i popatrz jaki ekspres miała poród ;D ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
i wtedy sama zobaczysz co w trawie piszczy
|
|
|
#2042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no zobacze jak dzisiejsza noc minie. Wogole glowa mnie boli. Musze lezec ciagle bo gdy chodze to boli.. ehhhhhJa juz chce miec z glowy ten porod i polog najlepiej ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety nie pomogę bo moja siostra nie znalazła złotego środka na ta przypadłość. . Przy drugim dziecku nie wyjmowala syna z łóżeczka, lezaczka jak mały zaczął marudzić. Dopiero jak była mega histeria.. Ale większość uważa że duży wpływ na to ma dziecka charakter, to czy tego potrzebuje... Ciężka sprawa ogólnie :/ ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
:
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
melduję że u nas wszystko w porządku
zostałam sama na całe dnie, mama wczoraj pojechała. ale dajemy radę. udało mi się ogarnąć w mieszkaniu i poprasować mały tak mocno śpi. i dobrze bo rano w dopke dawał. zaraz się wybudzi i na spacerek z psychiką gorzej, czuję się strasznie samotna i jeszcze zgubiła nam się teczka ze wszystkimi ważnymi dokumentami.. nasze akty urodzenia i ślubu, mój meldunek tu, Briana akt urodzenia |
|
|
|
#2045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Współczuję bólu głowy Ja juz tez chce mieć to z głowy. Wolę mieć problemy z dzieckiem jak większość niż to ze ledwo chodzę, kolana wysiadaja, ręce puchna, coraz ciężej mi schodzić z łóżka, nie mówiąc o przewroceniu na bok bo jak się przewracam to aż jęcze w nocy :I jeszcze narzekanie męża ze symfonie odwalam w nocy. Wczoraj tak mnie wyrwał ze snu ze darlam się na niego ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
U mnie jak się wali to wszystko naraz i zawsze sobie tłumacze że w końcu to minie..
|
|
|
#2046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moj mi mowi ze jecze jak kot lol i ze przez sen mrucze i ze chyba mnie boli hahaha.No wlssnie z chrapaniem ten sam problem mam. Przewrot z boku na bok to teraz czysta akrobacja godna medalu! Malinowa, moze poszukajcie papierow w najmniej oczekiwanym miejscu? Czasami mozna sie niezle zlapac ![]() Pamietam taka sytuacje ze szukalam portfela i co sie okazalo byl jakims cudem w zamrazarce.. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze jedz tam i powiedz ze boli bardzo to Cie zbadaja, juz po terminie tymbardziej uwierzą ![]() Cytat:
No elve chyba miała jakies tam skurcze, słabe ale jednak, a moja macica to chyba obumarły mięsień ![]() elve, ale Ci się charakterny egzemplarz trafił, chyba tylko przeszczep genów może pomóc
|
|
#2048 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Nooo...tylko teraz jest problem, nie wiadomo co robić, z jednej strony nic dziwnego że dzidziol potrzebuje jak najwięcej przytulania i bujania, w końcu jeszcze nie tak dawno bujała się w moim brzuchu, naturalne że potrzebuje bliskości, ciepła, że chce się jak najwięcej przytulać i kurczę, nie powinno się tego dziecku odbierać przecież :/ a z drugiej strony jeśli to moje dziecko jest faktycznie aż tak bystre, to ani się obejrzę jak będę siedmiokilowego kloca tak bujać, przy dźwiękach pękającego kręgosłupa i stawów kolanowych :/
|
|
|
#2049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#2050 |
|
Wtajemniczenie
|
Elve..nie mogę cytować bo na Tel.jestem ale napisałaś ze" czekałaś na tego posta"..mozesz napisać dlaczego😊..
Co do noszenia tulenia napisałaś wszystko co i ja bym napisała bo właśnie tak mysle..tylko ..wiesz...z tym siedmiokilowym to nie zawsze tak bo im dziecko tygodniowo starsze tym łatwiej znaleźć odpowiednie dla malucha przyjemności ..i będzie juz na tyle CI ufalo..ze dluzej da Ci odpocząć patrząc sie na karuzelę ktora ma muzyczke czy światełka..czy np grzechotka ktora szeleści..teraz malutka naprawde potrzebuje tego "ciepla" i bliskości słyszeć wasz oddech glos itp |
|
|
|
#2051 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Aaaaa jupiiiiiii udało mi się założyć obrączkę
od razu z tej radości całe zmęczenie mi odeszło
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
To masz zdecydowanie lepszą sytuację niż ja :/ mam teraz na sali mamy z dziecmi z wczoraj i przedwczoraj. Ich maluchy śpią głównie a moją brzuszek męczy i niespokojna jest. A jak usypia to tamte dzieci się budzą i ona nie może zasnąć. Zwłaszcza ze przez ostatnie 4 dni byla na intensywnej terapii gdzie cały czas cisza i spokój była
|
#2053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zycze zadnej z Was takich przebojow jakie miala moja kolezanka czyli spanie z otwartymi oczami i bujanie w nocy noga wozka w ktorym dziec spal.. MA SA KRA. Pytanie:czemu brzuch boli w nocy czesciej niz w dzien. To takie robienie na zlosc teraz mogloby sie cos zadziac a tu dupa blada.Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2054 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz tak zgubilam tel jeszcze w LO. tata podrzucal mnie autem do szkoly, w drodze pisalam sms.. wysiadlam, przeszlam 2m i skapnelam sie ze nie mam telefonu, wrocilam sie ale go nie bylo.. cale auto przetrzepane, droga 2m tez.. rozplynal sie do tej pory nie wiem co sie z nim stalo...Cytat:
|
||
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, których tz bral urlop ojcowski to jeden wnosek to pracodawcy sklada, a pozniej do zusu musi sie telepac i złożyć wniosek o zasiłek?
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Elve😊
Dokladnie tak jak piszesz..jak bardzo mocno sie tego domaga a jak tylko kwili..czy steka..mruczy to zwyczajnie podejść poglaskac ..dotknąć główki..policzka i pokazac malenstwu ze jest sie blisko..😊 |
|
|
|
#2058 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Parę dni temu też miałam ten efekt "grubej kości" ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
Kurde, pedagog z wykształcenia, a tak się daje zrobić trzytygodniowej wielkookiej drobince
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2060 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz gdzieś link do tych badań ? U mnie niezmiennie na bolący brzuszek najbardziej pomaga cycek Nosimy, zmieniamy pozycję, masujemy, robimy rowerek - to wszystko pomaga na kilka sekund. Pewnie chodzi o fakt, że Wiktor się przez chwilę zastanawia - 'o coś się zmieniło, ale nie jednak dalej mnie boli brzuszek' Przystawiam do cycka i się uspokaja, puszcza bączki robi kupkę, jakbym nowa porcja przepychała starą, albo jakbym w mleku miała środek przeciwbólowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle to największy szok poporodowy to fakt, że mi schudły łydki i mam mniejsze niż przed ciążą Mam jeszcze 9kg do zrzucenia, ale to głównie z góry, brzuch też pomału schodzi i widzę szansę na brak flaczka bo się sukcesywnie dzień po dniu obkurcza No i z dnia na dzień waga leci.
|
|||
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
Chyba ja jedna chcialabym swoja wage zatrzymac. Przed ciaza kazdy kto to mnie spojrzal mowil ze powinnam duzo jesc. Mimo ze jadlam jak obzarlok to takie mam trawienie ze nic sie nie odklada.
Oczywiscie nie jest mozliwe zatrzymanie wagi bo w koncu musialabym z tym brzuchem chodzic hehe. Mnie sie oczy kleja chyba w kimono pojde. Tz niech upichci cos dobrego lepiej ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2062 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Ja w sumie do wagi też nic nie miałam, natomiast flak w miejscu brzucha mi się nie podoba i cieszy mnie że się zmniejsza Przeżyję rozstępy, ale niech się jeszcze wciągnie trochę
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;(Teraz to już wszelkie pojęcie przechodzi - pan Sówka albo je albo kima przy piersi smacznie, odłożony po 5 minutach włącza syrenę, aż się zanosi ![]() Dziewczyny o obiadach piszą - ha, dziś mój synek łaskawy, pozwolił mi zrobić w biegu 4 tosty z jajkiem na twardo na obiadek Nie piszę z Wami, bo jak już zdarzy się kilka minut spokoju, to w dzikim pędzie piorę/ wieszam/ ogarniam/ odrabiam z dzieckiem lekcje/ kąpię Lilo... ech. Mąż i bardzo pomaga, ale cóż skoro nie ma go po 10 h dziennie, bo pracuje.... Myślałam, że brzuszek boli - podawałam kropelki, ale Kuba nie pręży się, nie płacze z bólu, uspokaja się natychmiast na rękach/ przy cycu... Myślałam, że się nie najada - no ale przybiera przecież, nieraz zasypia przy odbijaniu, łapek nie gryzie, karmię go do pustej piersi plus nieraz dokładka z drugiej, nie złości się przy jedzeniu, słyszę jak przełyka, nieraz tyle leci, że aż się krztusi w trakcie lub ulewa troszkę po... no i JEŚLI cudem uśnie to kilka godzin potrafi smacznie spać i nie da rady go wybudzić niemal - więc tylko wybudzam jak muszę... a wzięty do piersi gdy się drze - pociągnie kilka łyków i w kimę znów... Nieraz nie tak kusi, żeby sprawdzić czy po butli mm by spał te 2-3 h w kołysce, tak się tego nienajadania boję strasznie, sama sobie już nie wierzę i nie ufam, a komentarze (np. ciotki) czy nawet nieśmiałe sugestie (mąż), że MOŻE GŁODNY -- wcale w budowaniu pewności co do swojego kp nie pomagają... Nie dokarmiam oczywiście, nie po to walczyłam i walczę o każdy ml mleka -- ale co jeśli on jednak z "lenistwa" np. się nie najada?... albo tylko tak minimalnie, nie do pełnej sytości?...
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath współczuję tego terroru ja nie wiem czy bym tak dała rade i pewnie prędko bym spr mm.
Mam nadzieje ze mały się uspokoi niedługo i da matce odpocząć
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
Oliath Boshe współczuje ja bym sobie chyba już dawno w łeb strzeliła
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Och Niud..w zyciu ja tego linka teraz nie znajdę..wybacz..
Dużo czytam..ale linków niestety nie chomikuję ..wydaje mi sie tez ..ze ten "niusik" pochodził z niemieckich stron😊 Z drugiej strony mysle ze każda mama wszystko co czyta ..przemyśla..logistycznie sobie tłumaczy i rozsądnie podejmuje decyzje w kwesti własnego dziecka😊 Ja po prostu pisze co myślę..czuje..z doświadczenia czy..skądś tam wiem..i sie tym dzielę..pamietajcie jednak ze kazda z Was ma inne dziecko i nie na każde zadziała to samo..ale wierze ze kazda podjęta proba jest krokiem do przodu 😚 a z czasem będziecie perfekcyjnie "obsługiwać"własne dziecko i znać jako jedyni potrzeby i mowę swoich dzieci ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Oli po Twoim opisie można wykluczyc GLÓD ..raczej przyczyny zachowania Kubulka szukaj w skoku rozwojowym 5tygodnia..no i wiesz ze dzieci urodzone wczesniej przechodzą skoki troszkę później i dluzej😉..a urodzone po terminie wcześniej i krócej.. Nie będę Ci pisała ze maly sie najadą ..bo Ty to wiesz..sama pisalas ze mleka tyle ze aż sie dlawi ..nie nadąża polykac😉.. Tak mu dobrze u mamy i bezpiecznie ze ma gdzies spanie samemu..pociesze Cie Gabrielo spi z nami w łóżku do tej pory..i przeważnie podłączony..w łóżeczku śpi do 1-2potem z nami..ale nam to nie przeszkadza..lubimy to..😉 |
|
|
|
#2067 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wzruszające nie? ![]() Cytat:
![]() a mały pewnie tak sie jakoś niefortunnie ułożył:/ i Ci uciska tam coś:/ Cytat:
wiecie że ja nigdy nie jadłam bakłażana? jakoś nie wiem czy umiałabym go przyrządzić..rany ale narobiłyście mi smaka na takie pyszności, nigdy nie robiłam rosołu na kaczce. A na czym konkretnie? można na udku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do jogurtu to racja racja... Cytat:
matko próbuje napisać tego posta od 1,5 godz.... zrobiłam w międzyczasie ciasteczka owsiane ja i mój starszak uwielbiamy
|
|||||||
|
|
|
#2068 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do rosolku to ja no robilam na kurczaku a dodawalam jedna porcje kaczki. Czy to skrzydlo czy nozka. Nie robilam z samej kaczki. To sobie pospalam.. czas na skurcze. Znow wypychanko. Skora na brzuchu mi peknie :/ Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
i tak siedzimy i nagle dziecko zaczelo mruczec, jekac.. a kolezanka do mnie: "o! Glodna jest!". Nastepne mruczenie: "o! Zrobila siku" etc. Wiec pytam skad wie a ona ze obserwuje dziecko non stop i zapisala sobie ze np dwa jakniecia to to czy tamto i potrafi rozroznic ![]() Powalila mnie tym pozytywnie haha Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
ile ml odciagnietego mleczka powinien zjesc maly ssak majacy dwa tygodnie?
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. bez wątpliwości, jak teraz - po długim efektywnym ssaniu, sam puścił pierś, odbił i zasnął mi na ramieniu, nawet całowany sto razy się nie obudził
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

no zobacze jak dzisiejsza noc minie. Wogole glowa mnie boli. Musze lezec ciagle bo gdy chodze to boli.. ehhhhh

do tej pory nie wiem co sie z nim stalo...
wiecie że ja nigdy nie jadłam bakłażana? jakoś nie wiem czy umiałabym go przyrządzić..