|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
Ostatnio wrzucalam fajny link o szkodliwości niepotrzebnego nacięcia. Wymienione sa tez sytuacje kiedy to nacięcie jednak jest potrzebne. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4472 |
|
Wtajemniczenie
|
Figa miałam podobne problemy z włosami co Ty. I najlepszy dla mnie jest szampon przeciwłupieżowy z Rossmana za 5zł
Próbowałam i drogeryjne i apteczne i nic. Dermatolog ręce rozkładał bo łupież miałam a skóra zdrowa... Nizoral trochę pomagał i można go stosować w ciąży bo pytałam lekarki. Wiesz co mi jeszcze pomaga??? Olejowanie skóry głowy olejem araganowym. Esorku łykasz żurawinę?? Ja pozbyłam się infekcji i bakterii z moczu, kupiłam ją zamiast globułek na receptę od mojej lekarki bo też sie obawiałam antybiotyku... Kup sobie i łykaj profilaktycznie po kuracji jak masz takie problemy i będzie dobrze My jutro mamy wizytę
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nir ma co gdybac. Cieżko orzec jednak o czymś to świadczy ze w niektórych szpitalach nacinają jak leci a w niektórych tylko przypadki. Cos musi byc na rzeczy. No i niestety sa i tu wypowiedzi dziewczyn na wizażu ze w ich szpitalu nacinają wszystkich rutynowo bez względu na sytuacje. Choć myśle ze takie rzeczy maja coraz rzadziej miejsce bo świadomość kobiet w pl na temat porodu jest coraz większa i coraz więcej maja do powiedzenia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4474 |
|
Rozeznanie
|
Tylko zgorszenie siejecie :P
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
esor będzie dobrze zobaczysz to wszystko przejściowe
lamia a to nie jest tak że w drugiej ciąży szybciej rośniemy ? będzie lepiej zobaczysz myśl pozytywnie i nie smutaj Elena siasia mówiłam że się rozkręci po pierwszym dniu figa84 peeling taki bardzo dobry sama robiłam przed AZS później musiałam odpuścić teraz się jeszcze wstrzymuje tylko olej kokosowy ale polecam również Lola nie smutamy byłam w 2 sklepach po pracy czapki ciepłej dla Matiego nadal brak jak pech to pech odpuszczam może spotkam gdzieś przez przypadek dziś liczę ile mam bodziaków w jakich rozmiarach, dresków i czego jeszcze brak z tych podstawowych ubranek na początek do końca października ogarnę się tak myślę tak czytam o tym malowaniu Waszym jakoś o tym nie myślałam może dlatego że ja delikatnie to robię i nawet jak nic z sobą nie zrobię to jest ok więc sama nie wiem czy coś będę brała
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-21 o 18:20 |
|
|
|
#4477 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj byłam zdołowana rano, jak zobaczyłam, że leje, ale potem zajęłam się robotą i chandra minęła, chociaż już zrobiłam sobie kokon z koca przed tv, ale się przemogłam i wstałam. Nawet w komodzie porobiłam porządki- z pościelą, ścierkami, powyrzucałam, co stare i niepotrzebne.
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ulotce jest taka informacja: Ciąża i karmienie piersią Przed zastosowaniem każdego leku należy poradzić się lekarza. Nizoral, szampon leczniczy może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią, gdy w opinii lekarza jest to zdecydowanie konieczne. |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym bardziej cieszę się ze szkoły rodzenia, położna za każdym razem uświadamia nas, żeby zwracać dużą uwagę na co wyrażamy zgodę przy przyjęciu na oddział położniczy, mimo to jednak położna czy lekarz muszą na bieżąco informować jakie procedury medyczne będą względem nas wykonywane. Założę się, że jak co do czego dojdzie to nie będę trzeźwo myśleć i mąż będzie miał za nas oboje głowę na karku.
|
|
#4480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas też było mniej więcej 18-19 stopni i nigdy się nie szczypałam. Kapałam, ubierałam w 1 warstwę, do spania nakrywałam tylko cienkim kocykiem i przede wszystkim żadnych czapek w domu Dopóki nie poszedł do przedszkola jak miał 4 latka, chory był może ze 3 razy... A i w przedszkolu po odchorowaniu ok 3 miesięcy zrobił sie z niego okaz zdrowia ![]() Kaaasi w drugiej ciąży rośnie się szybciej to fakt, ale ja w sumie przytyłam 30 kg w poprzedniej, z czego jakieś 10 to była woda. Tydzień po porodzie, jak moje kostki zaczęły być wreszcie widoczne to było już 15 kg w dół. Przez 2 ostatnie miesiące miałam nogi jak kręgle, i bóle w rękach z powodu obrzmiałych nadgarstków. Teraz miałam się pilnować bardziej ale jamochłon jest silniejszy niestety... Cóż- najwyżej znów będę wyglądać jak orka wyrzucona na brzeg ![]() Nacięcia krocza się boję okropnie jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego momentu, zwłaszcza po opowieściach znajomych i mojej mamy. Czytałam gdzieś też, że lepiej pęknąć niż być nacinaną, bo pękniesz tyle ile potrzeba a nacięcie zrobią według własnego uznania. Wiadomo że jak są wskazania to tak, ale często jest to wygoda personelu, bo szybciej i prościej...Moje dziecko jedzie jutro na konkurs krakowiaka z przedszkolem i musiałam mu wyprasować koszulę. Niech mi ktoś powie jak takim wielkim żelazkiem mam wyprasować takie małe rękawy Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-10-21 o 18:34 |
||
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety trzeba próbować różnych rzeczy, u mnie też te tańsze szampony się sprawdzają, na szczęście. Arganowego nie próbowałam na skórę głowy. Jak go dopadnę kiedyś to wtedy spróbuje.Hermi już nie będę ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- nie znosze prasować, ciut lepiej przy parownicy, ale nie trawię ! |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba już zaczynam przypominać taką orkę ![]() A nacięcie tylko w sytuacji arcykonieczniej, czytałam że lepiej ciut pęknąć naturalnie. Kochane balonika raczej nie będę stosować tylko ten wiesiołek Co Ktoś wie więcej na ten temat???Jakieś rady???Co do nizoralu mi lekarka powiedziała że nie jest on wchłaniany przez skórę i można bezpiecznie używać.
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
ejejej chwilę człowieka nie ma i tyle stron?nie wiem kiedy nadrobię:P
ja już po wizycie, swoje odsiedziałam. Wiecie jak mała przykoksiła?Nic dziwnego,że z dnia na dzień mi wypchnęło brzuch Normalnie w porównaniu z Tusią jest wielkoludem, w ogóle jest bardzo długa ma aż 773 g!
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro czujesz głód to wiadomo coś tam zjeść trzeba u mnie tez jakoś bardziej głodna chodzę i staram się pilnować właśnie myślę nad czymś lekkim na kolację nie bój się ! potrzymam myślami za rękę twardym trzeba być daj uprasuje ![]() Motyl a na poprzedniej przypomnij ile miała ? wszystko dobrze?
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-21 o 19:27 |
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
echh... lodówka zaczyna świecić pustkami, mąż mnie samej na zakupy nie puści, bo boi się, że zemdleję... a sam leży chory i nie ma siły na wyjście z domu. Normalnie aż mi się jakiś szpitalny nastrój udziela. Nawet koty śpią cały dzień z nudów.
Po raz pierwszy zrobiłam zakupy w tesco online - jutro rano dostawa, zobaczymy, co to będzie ![]() Muszę sobie jakąś komedię zapodać na poprawę humoru Jezuuuu nic mi się nie chce i przez to, że mi się nie chce, to jeszcze bardziej mi się nie chce. A przez to, że jeszcze bardziej mi się nie chce, to jestem taka poirytowana... że tym bardziej mi się nie chce. A najgorsze jest to, że nawet nie chcieć mi się nie chce. Ktoś coś z tego zrozumiał chociaż? ![]() Mógłby mnie ktoś wyłączyć, albo zresetować najlepiej. |
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
to chodzi o to tworzywo, z jakiego jest zrobiona, jej kształt itp. Jest przyjemna do gryzienia dla dzieci. Ja próbowałam gryzaków i nie chciała, Sophie rządziła
tu masz http://zyrafka-sophie.pl/pl/o-sophie/zalety-sophiea kultowa, bo ma już tyle lat ![]() Cytat:
ja mam tak samo kochana, pogoda i to siedzenie w domu mi nie służą. ale będzie lepiej, głowa do góry
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dużaaaWrzuć zdjęcie brzucholka |
|
|
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
Motyl spora dziewuszka
|
|
|
|
#4490 | |||
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to czuję jak mnie młoda kopie już powyżej pępka
Szyjka długa i zamknięta, więc super. Prawdopodobnie mała naciska mi na nerki lub te przewody moczowe, to blokuje i stąd ten ból. i wtedy właśnie nic nie wychodzi w wynikach.Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A cały czas buzię otwierała, coś tam ziewała czy mlaskała, nogę to w ogóle miała na głowie a nogi ma długie jak Tusia![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Aczkolwiek porównałam sobie z moją karteczką z wagami Tusi i Tusia w 21 tc miała 310, Nina miała 330 g. A w 25 tc Tusia 700g, Nina 770g. Więc w sumie aż takiej różnicy nie ma Akurat mi się dokładnie tak samo schodza wizyty tygodniowo jak z Tusią, to mam porównanie. Ale stawiam,że będzie większa, mam nadzieję,ze 3 kg osiagnie
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ładnie przybiera na wadze więc myślę, że spokojna możesz być 3kg będzie lub blisko tego
chyba faktycznie teoria że drugie dziecko jest zwykle większe się potwierdza niby niewielka różnica ale zawsze Nina modelka będzie jak nic
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam po raz perwszy żadnych badań, bo wszystkie takie konkretniejsze mam zrobione, a morfo i mocz wyszły mi super, znacznie się poprawiło, więc mam spokój
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
Dbanie o siebie, nawet na porodówce to żadna patologia, wręcz przeciwnie
. Ja ledwo zgięta wpół brałam prysznic i myłam włosy, bo gdzież z tłustymi do porodu?!Obraza Boska by była! Makijażu raczej nie miałam, bo u mnie zaczęło się w nocy i śpiąca byłam, ale świeża i pachnąca musiałam być |
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pociechę mam dzisiaj taki płaczliwy dzień że sama siebie nie poznaję o byle co ... jeszcze ten dziwny ból brzucha od rana jakby w prawej pachwinie momentami czuję od prawej nerki do wzgórka łonowego
. Motyl gratulacje dla Ninki że tak urosła dziołszka W ktorym ty jesteś tyg ? A co Cię boli ? może ja mam to samo Mała gdzieś uciska
|
#4495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jest już naprawdę duża. Niech dalej rośnie zdrowo .
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.11 dowiem się ile urósł
|
|
#4497 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwestia nacinania a pęknięcia- teraz będę bardziej świadoma, naczytałam się tego, co piszecie i może porozmawiam z położną i lekarzem , jak to jest w szpitalu, gdzie oni pracują a ja tam będę rodzić. Ciekawe, co oni powiedzą? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Lola przywołuje Ciebie do porządku
ale dziś pozwalam się pożalić od jutro koniec tego w garść się bierzemy
|
#4499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak pewna pani nikt inny tutaj nie pisze. Czym Ty się przejmujesz? Niestety każda z nas ma od czasu do czasu taki parszywy dzień, że wszystko jest do d. Oby jutro było lepiej . Te pobolewania, bóle, uczucie ciągnięcia, uciskania itp. to chyba integralna część ciąży. Ale jestem zdania, że jak to się dłużej ciągnie i naprawdę doskwiera to lepiej chuchać na zimne i skonsultować się z lekarzem.
|
|
#4500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mieliśmy jeden gryzak, ale nie używaliśmy, bo u naszej zęby wychodziły, kiedy my nawet tego nie zauważyliśmy- zero marudzenia, ślinienia się. Pierwszy raz zauważyłam, jak podczas karmienia łyżeczka o coś stuknęła, wrzasku narobiłam, zaglądamy jej do paszczy a tu biała kreseczka i poszło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

Próbowałam i drogeryjne i apteczne i nic. Dermatolog ręce rozkładał bo łupież miałam a skóra zdrowa... Nizoral trochę pomagał i można go stosować w ciąży bo pytałam lekarki. Wiesz co mi jeszcze pomaga??? Olejowanie skóry głowy olejem araganowym.
Ślub 
i jeszcze się malować na porodówce będziemy, no patologia
i patrze.... Amoksycylina. A mam na nia alergie silna. Zadzwoniłam do gin i powiedziała, ze niedobrze, bo to najbezpieczniejszy antybiotyk w ciazy 

Mała gdzieś uciska