Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 19:32   #301
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
caly dzien ogladalam pieluchy i nie moglam sie zdecydowac jaki wzor, w koncu wzielam 14 zwyklych bialych, 3 muslinowe kolorowe, tetrowa kolorowa i 2 flanelki kolorowe. Nie za duzo, albo za malo?
Ja mam 15 tetrowych, 4 flanelki i dwa otulacze muślinowe i myślę, że wystarczy. Ewentualnie dokupię jeszcze choć jedną bambusową

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:32   #302
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
caly dzien ogladalam pieluchy i nie moglam sie zdecydowac jaki wzor, w koncu wzielam 14 zwyklych bialych, 3 muslinowe kolorowe, tetrowa kolorowa i 2 flanelki kolorowe. Nie za duzo, albo za malo?

A i zdecydowalam sie w koncu na becik:
ten rozowy ciekawe jak sie spisze
Ja mam zamiar wziąć 10 cienkich, 10 grubych (tych podwójnie tkanych) zwykłych białych tetr. A flanelek 3 albo 2 i na pewno kolorowych - to już moja zachcianka I myślę, że ok z tym, że ja tetrę chcę do pieluch wielorazowych

A i piękny becik masz
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:33   #303
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ale te literki wtedy płaskie z jakiejś sklejki? czy 3d?

medeline ale jesli to zapalenie pęcherza to po co na IP?
Pij dużo soku żurawinowego, z leków to chyba nic nie weźmiesz i wygrzej się pod koldrą

malwi89 :jupi: super, że już wyszłaś! Następna wizyta w szpitali to dopiero na porodówce
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Med jedź dadzą Ci antybiotyk jak to zapalenie i szybko przejdzie, nie ma co się męczyć.

Malwi super, że wyszłaś, mam nadzieje, że skurcze szybko nie powrócą tylko dopiero na poród.

Takie 3d myślałam
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Malwi super No i właśnie oby następny raz był na porodówce już

Tż powiesił firankę w oknie Farba schnie już od 2h więc do 23 teoretycznie powinno być spoko nie? Zaraz tam łóżeczko wcisnę
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dotka, Ewusia, super zakupy

Kasia, ja tez sie szykuje na cc prywatnie, choc wskazania zaraz pewnie tez beda.

Malwi, w domu to w domu

Candy, kuruj sie

Med, z lekow mozesz furagin (zakaz jest w 3trym przed samym porodem), duuuuzo plynow, zurawinka. Kuruj sie zeby dalej infekcja nie poszla.

Ze wzgledu na duza ilosc spraw do zakatwienia na miescie musielismy z TZtem obiad w lokalu ogarnac, zjadlam saltke grecka no i szok bo po godzinie cukierek 84.... A wczesniej jablko zjadlam i godzine po nim mialam 110... Przynajmniej wiem, ze fete moge jesc ale jedzenie takich salatek do mnie w ogole nie przemawia, zjadlam bo bylam juz troszke glodna i szkoda mi bylo marnowac czas i pieniadze.

Wyslane z Lumia920.
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Mojakaren super nasze też tyle zajmuje

Med ojej jedź. Albo się ze swoim lekarzem skontaktuj.

Malwi super, w domu to w domu.

My właśnie mamy tą komorę MALM.
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że następne skurcze to już będą na porodówce i w odpowiednim czasie. Aaaa i chyba jakąś godzinkę temu Mały mi się obrócił główką do dołu, bo tak czuję ruchy na wysokości pępka, ale pewność będę mieć w pt na USG

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:37   #304
bigcoffee
Raczkowanie

Dziewczyny co myślicie o takich literkach: http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...737586904.html ??

Mnie się najbardziej podoba wzór 26. Pokoik małego będzie szaro biały i niebieskie dodatki, więc powinno pasować.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:38   #305
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja mam 15 tetrowych, 4 flanelki i dwa otulacze muślinowe i myślę, że wystarczy. Ewentualnie dokupię jeszcze choć jedną bambusową
Ja mam jeden otulacz bambusowy i w dotyku bawełna się nie umywa poza tym mam 10 terowych, 5 flanelowych i będę mieć 4 muślinowe z bawełny niebielonej chyba więcej nie dokupować?

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2015-10-21 o 19:40
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:44   #306
kinga1701
Zakorzenienie

iwonai wydaje mi się że pieluch masz wystarczającą.
Bardzo ładny becik, ciekawe jak na żywo wygląda.

Dziewczyny, bo piszecie o tych koszulach do porodu. I jak to jest, przecież kładą maluszka u mamy na piersiach po porodzie na gołą skórę. I co wtedy z taką koszulą zwykła, nie rozpinaną podwijacie ją cała do góry ?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takich literkach: [URL]] ??

Mnie się najbardziej podoba wzór 26. Pokoik małego będzie szaro biały i niebieskie dodatki, więc powinno pasować.
Ja nie pomogę, sama nie mogę się zdecydować na kolory, co 3 to ładniejszy, albo bym wymieniła w tym to a w tym to, itd. Bardzo dużo jest tych wzorów, ciężko się zdecydować.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Viki przeczytałam bawełny niebialnej i zastanawiam się jaka to bawełna, że niebieska jak niebo, czy puchata jak chmurka
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:44   #307
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o takich literkach: http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...737586904.html ??

Fajne, tez o tym myslalam ale ostateczna decyzje podejme po remoncie. A wzor 26 tez mi sie podoba
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:44   #308
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne są Chyba i ja pomyślę nad takimi literkami.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja mam jeden otulacz bambusowy i w dotyku bawełna się nie umywa poza tym mam 10 terowych, 5 flanelowych i będę mieć 4 muślinowe z bawełny niebielonej chyba więcej nie dokupować?
Ja myślę, że wystarczy tyle ile masz. Przekonałaś mnie do bambusowej A gdzie zamawiałaś?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-21, 19:44   #309
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, bo piszecie o tych koszulach do porodu. I jak to jest, przecież kładą maluszka u mamy na piersiach po porodzie na gołą skórę. I co wtedy z taką koszulą zwykła, nie rozpinaną podwijacie ją cała do góry ?[COLOR="Silver"]
Ja myślałam o takiej, u góry sie rozpina
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...738340340.html
Stary 2015-10-21, 19:46   #310
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

O jakie piękne
Stary 2015-10-21, 19:47   #311
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
My kupiliśmy komodę 4-szufladową. Wydawało się, że to przecież mnóstwo miejsca, bo te szuflady takie pojemne. I co? Dobrze, że w tetrisa kiedyś grałam

my jutro prawdopodobnie jedziemy do Ikei po komodę i chyba też weźmiemy tę malm, ale myślę teraz czy 4 czy 6 szuflad

Ja nie mam jakiś strasznie wielkich zapasów (na razie mieszczę siew na dwóch półkach w szafce) no ale jeszcze sie zacznie zbierać pewnie....
Cytat:
Podejście do koszul ujęcie milion pińćset
też to dziś przechodziłam i po raz kolejny sie poddałam
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Ewusia_marchew prześliczne ciuszki! A zestaw Minky o Boże jaka zdolna koleżanka

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Masakra, chyba mam zapalenie pęcherza... sikam jak najęta i mnie cewka coraz bardziej piecze może jak mąż wróci to go namówię, żeby ze mną te 50km na IP do szpitala jechał (choć mój gin nie ma dziś dyżuru), bo tu gdzie pracuję to nie chcę, bo nie ma tu mojego lekarza
oj, koniecznie do lekarza idź
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ooooo w mordkę, chyba Was już nie nadrobię, bo się zgubiłam gdzieś w poprzedniej części, ale melduję się i ja.

Tooo u nas tak
Wyszłam dzisiaj ze szpitala, oczywiście z zaleceniem leżenia, ze zdwojoną dawką przyjmowania magnezu i nospą 3 razy dziennie i modlić się, żeby nie było skurczy Tak poza tym, to się dobrze czuję, Mały wczoraj na odchodne na KTG miał czkawkę. On czkał, ja się śmiałam, poskutkowało to powtórzeniem KTG jak się oboje uspokoimy
super ze juz w domku
a na badania jutro jedziesz?
Cytat:
Dotka, Ewusia, super zakupy

Cytat:
Ze wzgledu na duza ilosc spraw do zakatwienia na miescie musielismy z TZtem obiad w lokalu ogarnac, zjadlam saltke grecka no i szok bo po godzinie cukierek 84.... A wczesniej jablko zjadlam i godzine po nim mialam 110... Przynajmniej wiem, ze fete moge jesc ale jedzenie takich salatek do mnie w ogole nie przemawia, zjadlam bo bylam juz troszke glodna i szkoda mi bylo marnowac czas i pieniadze.

Wyslane z Lumia920.
no taka sałatka to w sam raz na dietę jest
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Kolejna wizyta 26.10 na 14.00 (można dopisać)
a Ty pisałaś coś jak po dzisiejszej wizycie?

Cytat:
Jakie koszule bierzecie na poród? Nie mam żadnej starej, bo nie chodzę w takich cudach, aż tak długiej starej koszulki też nie posiadam.
mam identyczny problem

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które były na warsztatach Mamo to ja jak wyglądały mniej więcej prace które coś wygrywały? Kolorowe a4 ze słodkimi rysunkami czy coś? Bo mam jutro te warsztaty i chciałabym coś zgarnąć, ale nie wiem w czym gustują
jak zrobisz jakieś słodkie rysunki itp to pewnie coś wygrasz
w moje grupie właśnie taka dziewczyna co się artystycznie wyżyła miała pierwszą nagrodę. Poza tym wygrywały osoby które takie poematy-elaboraty pisały, no ale to tez trzeba mieć talent do tego
No w każdym razie oprócz rysunków chyba musi być też tekst bo przed odbiorem nagrody trzeba to przeczytać na forum
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja chyba wezmę jakiś stary T-shirt TŻta
ja tez o tym myślałam, ale czy to czasem nie jest tak że po porodzie kładą dziecko na piersi ciało do ciała? bo jeśli tak to ciężko się będzie z tego t-shirtu wyplątać...
Poza tym mój TŻ jest szczupły i w sumie to nie wiem czy z wielkim brzuchem wejdę w jego koszulkę, obawiam się ze nie za bardzo

Ja myślałam żeby albo wykorzystać którąś z tych koszul do karmienia które już mam (te które dostałam, one są dość brzydkie, z misiami itp więc w sumie mi nie szkoda), albo kupić coś taniego... np w tym stylu http://allegro.pl/wyprzedaz-kpl-szla...914793381.html
Przy okazji miałabym szlafrok, bo w sumie to mojego ładnego mi szkoda do szpitala, chyba wolałabym jakiś inny Tylko czy za taką cenę to nie będzie totalne badziewie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:49   #312
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Śliczne są Chyba i ja pomyślę nad takimi literkami.

Ja myślę, że wystarczy tyle ile masz. Przekonałaś mnie do bambusowej A gdzie zamawiałaś?
Tu: https://www.lababy.pl/pl/p/SupeRRO-N...-bambusowy/497 można też na stronie firmy Lullalove kupić http://lullalove.com/ z czasem zamierzam dokupić więcej, może w większym rozmiarze
Stary 2015-10-21, 19:52   #313
hariett
Zadomowienie

Ewusia dziękuję za pomoc i ostrzeżenie, jak czytać trzeba to hm... Jakie w ogóle były nagrody? Tak jak na stronce, głównie kosmetyki róźne i pampki?

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:54   #314
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Tu: https://www.lababy.pl/pl/p/SupeRRO-N...-bambusowy/497 można też na stronie firmy Lullalove kupić http://lullalove.com/ z czasem zamierzam dokupić więcej, może w większym rozmiarze
Dziękuję

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Dobra, wracam do mojej lekturki

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-21, 19:58   #315
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ładne
Cytat:

Dziewczyny, bo piszecie o tych koszulach do porodu. I jak to jest, przecież kładą maluszka u mamy na piersiach po porodzie na gołą skórę. I co wtedy z taką koszulą zwykła, nie rozpinaną podwijacie ją cała do góry ?
to samo właśnie sobie pomyślałam dlatego wydaje mi się ze najlepiej koszula rozpinana od góry albo na ramiączkach...
normalnie tyle dylematów z głupią koszulą

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ewusia dziękuję za pomoc i ostrzeżenie, jak czytać trzeba to hm... Jakie w ogóle były nagrody? Tak jak na stronce, głównie kosmetyki róźne i pampki?
tak, takie jak na stronie nagrody
jak dla mnie najfajniejsze były kocyki minky no i pieluszki bo praktyczne poza tym były tez np kosmetyki ale takich firm, których ja nie chcę używać więc na tym mi nie zależało

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:02   #316
hariett
Zadomowienie

Ewusia właśnie myślę to samo o nagrodach Nie wiem właśnie czy z tego powodu chce mi się coś robić

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:03   #317
iola14
Rozeznanie

Ja mam komodę 80 cm z czterema szufladami, pod przewijak jest za wysoka, ale rzeczy mieszczą się idealnie.

iwonai myślę, że to taka optymalna ilość

kinga1701, Ewusia_marchew Wydaje mi się, że tą koszulę mocniej podwijają. Zresztą przy samym porodzie już ma się ją wysoko. To są takie emocje, że ja nawet uwagi nie zwróciłam na to
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:08   #318
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a Ty pisałaś coś jak po dzisiejszej wizycie?
Nie. Lekarz nie potrafił ustalić przyczyny itp. Mam mnóstwo skierowań na badania, nawet tych których powinnam mieć zrobione na początku ciąży. Być może trzeba będzie zrobić usg jamy brzusznej

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:12   #319
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:

Ja nie pomogę, sama nie mogę się zdecydować na kolory, co 3 to ładniejszy, albo bym wymieniła w tym to a w tym to, itd. Bardzo dużo jest tych wzorów, ciężko się zdecydować.

Mam dokładnie to samo, już mi się wydaje że znalazłam ideał, po czym przejrzę inne aukcje i mi się odwidzi. Chyba w końcu zamówię i robię sobie bana na allegro

Dla mnie te wszystkie koszule, to jakieś koszmarki. Wiem, że wygodnie i praktyczne do porodu, ale mnie jakoś wizja siebie w nich przeraża ;/

Edytowane przez bigcoffee
Czas edycji: 2015-10-21 o 20:16
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:14   #320
kinga1701
Zakorzenienie

Uaoo to zanim oni teraz coś znajdą, trochę może zejść. A przestaje chociaż na chwilę czy nic?
Stary 2015-10-21, 20:22   #321
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo to zanim oni teraz coś znajdą, trochę może zejść. A przestaje chociaż na chwilę czy nic?

Wieczorem jest masakra, ale jak się położę jest trochę lepiej.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Stanęłam dziś na wagę... i się załamałam. Muszę ustalić sobie jakąś bezpieczną dietkę. Macie jakieś propozycje?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:34   #322
kinga1701
Zakorzenienie

Z diet to ja tylko cukrzycowa znam. Ale potwierdzam skuteczna moja waga z tygodnia na tydzień coraz mniej wskazuje. Jak narazić -6 zobaczymy co jutro położna i gin powiedzą.
Stary 2015-10-21, 20:40   #323
Casaa
Zakorzenienie

Uaoo, a ile Ci przybylo jesli mozna wiedziec?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:47   #324
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o takich literkach: [URL]] ??

śliczne te literki, wczoraj je oglądałam

my bedziemy mieć pokój jasnoszaro-granatowo-zielony: meble białe, fotel do karmienia granat z zielonym, zasłony jeszcze nie wiem (ładne znalazłam jasnoszare, ale chyba wybiorę granat), jedna ściana jasnoszara z tapetą na wysokości łóżeczka, dywan zielony. mało dziewczyńskie ale tak wyszło

aaaa chyba nie będę mogła patrzeć przez kolejne 10 lat na kartony do przeprowadzek, już mi niedobrze od tego składania pudeł, wkładania rzeczy itd.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:55   #325
iwonai
Raczkowanie

Viki dzieks za linka, zastanowie sie nad tym bambusowym.

Niepozorna ta ksiazka zapowiada sie bardzo ciekawie
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:57   #326
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
aaaa chyba nie będę mogła patrzeć przez kolejne 10 lat na kartony do przeprowadzek, już mi niedobrze od tego składania pudeł, wkładania rzeczy itd.
wiem co czujesz Przy przeprowadzce z Anglii do PL było to samo Najgorsze że lecieliśmy na tydzień przed wysłaniem paczki więc po prostu masakra była
A rok pozniej juz niby tylko 2 ulice dalej ale i tak byla masakra bo doszly meble
Stary 2015-10-21, 21:03   #327
baby montana
Zakorzenienie

no my mamy meble, meble dziecięce, rower, mój puf, mnóstwo rzeczy kuchennych (które są nieustawne i dużo miejsca zajmują), dramaaaaaaaaat i jeszcze to że muszę w weekend dwa razy obrócić, bo w poniedziałek mam lekarza po kolejne zwolnienie...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-21, 21:04   #328
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

NIEPOZORNA, ja kupiłam "Najszczęśliwszy śpioch w okolicy ",więc razem z woombie mam nadzieję, że podziała. Na ulotce od otulacza jest info, że po 2-3tyg dziecko potrzebuje do 5 minut czasu by usnąć

BABY, pudła są straszne, to pakowanie i wypakowywanie. .

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:09   #329
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Pakowanie to chyba jeszcze nic.. ale weź to później wypakuj i poukładaj Nie wiadomo gdzie co jest i w ogóle
Baby - podpisuj sobie kartony co i gdzie jest!! Ja przez to, że wpadłam na to przy połowie dopiero później miałam wszystko otworzone i szukanie gdzie ja coś upchałam...
Stary 2015-10-21, 21:19   #330
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Pakowanie to chyba jeszcze nic.. ale weź to później wypakuj i poukładaj Nie wiadomo gdzie co jest i w ogóle
Baby - podpisuj sobie kartony co i gdzie jest!! Ja przez to, że wpadłam na to przy połowie dopiero później miałam wszystko otworzone i szukanie gdzie ja coś upchałam...
kochaaaaana, każdy karton pakowany przeze mnie ma karteczkę (zaklejoną przezroczystą taśmą klejącą) z dokładną listą pełna profeska

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości