Rozstanie z facetem XXXIII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 21:00   #4801
kokillka
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII

Dziękuje Wam wszystkim. Rosnę. Chociaż nie wiecie jak mi ciężko. Naprawdę przeraża mnie ta NIEWIEDZA. Ale to minie, prawda?
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

nagomiko też byłam w podobnym związku.( nie pisze tu o moim obecnym eksie, a o jeszcze innym ) Znaczy nie był on na pewno toksyczny. Facet był super, miał cudowny charakter, potrafił mnie rozbawić do łez, mogłam z nim również porozmawiać na wiele tematów i wspierał mnie. No ideał. Ale niestety, fizycznie mnie nie pociągał. Fakt, uważałam, ze jest przystojny ale jednak nie wystarczająco ? Matko jak to zabrzmiało . Nie umiem tego dokładnie opisać. Mam nadzieję, ze wiadomo o co chodzi. Czułam się z tym źle i płytko. Potwierdziła się wtedy teza, że w związku pociąg fizyczny jest ważny. Zakończyłam to. Oczywiście nie powiedziałam mu , że chodzi o wygląd. Zniszczyłabym całkowicie jego samoocenę. Po prostu uznałam, ze jako kolega/przyjaciel jest naprawdę idealny ale jako partner życiowy niestety nie. Na szczęście obydwoje żyjemy w zgodzie, żadne nie chowa urazy . Na początku miałam ogromne wyrzuty sumienia ale po czasie doszłam do wniosku, że zrobiłam dobrze. Większą krzywdę wyrządziłabym mu będąc z nim , a np nie okazując przy tym uczuć, bo nie miał 'tego czegoś' .
Co do szantażu. Hm, trzeba twardo postawić na swoim i patrzeć na to z przymrożeniem oka, powiedzieć mu 'chcesz bym była z tobą nie kochając cię? ' przecież to nie ma sensu. Żadne mieszkanie w Warszawie nie jest tego warte, a zostawiając go dajesz mu otwarte drzwi na poznanie kogoś, kto go pokocha i da mu szczęście. Czas naprawdę leczy rany.

Edytowane przez kokillka
Czas edycji: 2015-10-21 o 21:04
kokillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:09   #4802
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kokillka Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam wszystkim. Rosnę. Chociaż nie wiecie jak mi ciężko. Naprawdę przeraża mnie ta NIEWIEDZA. Ale to minie, prawda?
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

nagomiko też byłam w podobnym związku. Znaczy nie był on na pewno toksyczny. Facet był super, miał cudowny charakter, potrafił mnie rozbawić do łez, mogłam z nim również porozmawiać na wiele tematów i wspierał mnie. No ideał. Ale niestety, fizycznie mnie nie pociągał. Fakt, uważałam, ze jest przystojny ale jednak nie wystarczająco ? Matko jak to zabrzmiało . Nie umiem tego dokładnie opisać. Mam nadzieję, ze wiadomo o co chodzi. Czułam się z tym źle i płytko. Potwierdziła się wtedy teza, że w związku pociąg fizyczny jest ważny. Zakończyłam to. Oczywiście nie powiedziałam mu , że chodzi o wygląd. Zniszczyłabym całkowicie jego samoocenę. Po prostu uznałam, ze jako kolega/przyjaciel jest naprawdę idealny ale jako partner życiowy niestety nie. Na szczęście obydwoje żyjemy w zgodzie, żadne nie chowa urazy . Na początku miałam ogromne wyrzuty sumienia ale po czasie doszłam do wniosku, że zrobiłam dobrze. Większą krzywdę wyrządziłabym mu będąc z nim , a np nie okazując przy tym uczuć, bo nie miał 'tego czegoś' .
Co do szantażu. Hm, trzeba twardo postawić na swoim i patrzeć na to z przymrożeniem oka, powiedzieć mu 'chcesz bym była z tobą nie kochając cię? ' przecież to nie ma sensu. Żadne mieszkanie w Warszawie nie jest tego warte, a zostawiając go dajesz mu otwarte drzwi na poznanie kogoś, kto go pokocha i da mu szczęście. Czas naprawdę leczy rany.
dziekuje za odpowiedz! mamy jak widze podobne doswiadczenia, bo dokladnie wiem o co ci chodzi! nie ma... jako mezczyzna, chocj est przystojny to mnie nie pociaga, po prostu nie
"Większą krzywdę wyrządziłabym mu będąc z nim , a np nie okazując przy tym uczuć, bo nie miał 'tego czegoś' ." - takze tak uwazam, moze glupio to brzmi, ale robie to tez zeby on mogl byc szczesliwy, nie chce byc nieszczesliwa i dodatkowo kogos unieszczesliwiac
" a zostawiając go dajesz mu otwarte drzwi na poznanie kogoś, kto go pokocha i da mu szczęście." z tym takze podpisuje sie obiema rekoma, tak jak i dla mnie te drzwi beda otwarte, dziekuje za spisanie tak waznych slow, bardzo mi sie przydadza na przyszlosc
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:25   #4803
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
dziekuje za upewnianie mnie, ze jednak dobrze mysle

Dziewczyny, a jak bronic sie przed szantazem emocjonalnym i manipulacja? bo gdy bede chciala z nim zakonczyc zwiazek jestem 100%pewna ze poleca takie argumenty jak:
-nie zalezy ci juz na mnie? nie jestem godzien walki?
-przewrocilem cale zycie dla ciebie, a ty mnie zostawiasz?
-co ja mam teraz zrobic? moje zycie nie ma sensu... zabije sie, bo po co mam zyc bez ciebie?
kilkakrotnie grozil proba samobojcza, gdy chcialam go zostawic, albo gdy nalozylo mu sei za duzo problemow (takze moja wina, czego serdecznie zaluje)

edit: albo jeszcze:
-i co ja teraz zrobie? (mial przeprowadzic sie do warszawy w przyszlym roku, pomieszkac u mnie dopoki na szybko nie znajdie pracy i nie wynajmie sobie mieszkania zeby odciac sie od rodzicow ktorzy go nienawidza i beda wymagac zeby placil za to ze bedzie mieszkal we wlasnym domu, jednoczensie nie dajac zapomogi jak wyjedzie)

Z życiowego doświadczenia powiem ci, że DDA szukają często litości, nawet jeżeli twierdzą, że są silni i niezależni. Musisz mu otwarcie powiedzieć, że nic do niego nie czujesz, że związek jest dla ciebie ciężarem, że nie chcesz już go z nim tworzyć, bo nie odpowiada ci jako partner. Musisz też mu powiedzieć, że nie może cię szantażować, bo jest dorosłą osobą odpowiedzialną za siebie i jeżeli będzie chciał się zabić, to się zabije. Ważne jest zdemaskowanie tego, co wiesz o swoim chłopaku, o tym, że cię emocjonalnie szantażuje i że próbuje wzbudzić w tobie litość - to działa jak kubeł zimnej wody, ale dzięki temu DDA zaczyna myśleć. Spodziewaj się jednak sceny i dramatu odegranego na potrzebę tej rozmowy.

Zastanawia mnie o co chodzi z tym zapachem, jak to się łączy z podświadomością, wyjaśnisz?

I ciekawa jestem dlaczego w ogóle związałaś się z tym facetem, skoro nie byłaś w nim zakochana skoro nie pociągał cię fizycznie, a wręcz odpychał (zapach)? Czułaś, że jesteście sobie podobni właśnie ze względu na DDA?
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:29   #4804
Loluuusia
Raczkowanie

Robicie ze mnie jakąś wariatkę. Gdyście zastanawiały się nad spotkaniem z byłym i usłyszałybyście, że podbijał on do 2 innych dziewczyn, to nie upewniłybyście się, czy to prawda? Wolałybyście spotkać się z nim w niewiedzy, czy uwierzyć jakiejś dalekiej koleżance? Ja wolałabym mieć wszystko jasne. Nie żałuję, że do nich napisałam, bo teraz prawdopodobnie siedziałabym z byłym, niczego nie świadoma.
Wydaje mi się, że pomoc specjalisty nie jest mi potrzebna.
Loluuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:36   #4805
201708250935
Konto usunięte

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53189099]Z życiowego doświadczenia powiem ci, że DDA szukają często litości, nawet jeżeli twierdzą, że są silni i niezależni. Musisz mu otwarcie powiedzieć, że nic do niego nie czujesz, że związek jest dla ciebie ciężarem, że nie chcesz już go z nim tworzyć, bo nie odpowiada ci jako partner. Musisz też mu powiedzieć, że nie może cię szantażować, bo jest dorosłą osobą odpowiedzialną za siebie i jeżeli będzie chciał się zabić, to się zabije. Ważne jest zdemaskowanie tego, co wiesz o swoim chłopaku, o tym, że cię emocjonalnie szantażuje i że próbuje wzbudzić w tobie litość - to działa jak kubeł zimnej wody, ale dzięki temu DDA zaczyna myśleć. Spodziewaj się jednak sceny i dramatu odegranego na potrzebę tej rozmowy.

Zastanawia mnie o co chodzi z tym zapachem, jak to się łączy z podświadomością, wyjaśnisz?

I ciekawa jestem dlaczego w ogóle związałaś się z tym facetem, skoro nie byłaś w nim zakochana skoro nie pociągał cię fizycznie, a wręcz odpychał (zapach)? Czułaś, że jesteście sobie podobni właśnie ze względu na DDA?[/QUOTE]

Jest takie coś, że kobieta umie wyczuć czy geny mężczyzny dadzą w połączeniu z jej genami silne potomstwo. Jeśli kobieta czuje, że zapach mężczyzny jej nie odpowiada, to już na poziomie genetycznym są niedopasowani, bo pewne geny ze sobą kolidują w jakiś sposób. Zapach jest bardzo ważny u ludzi, jest jednym z podstawowych warunków udania się związku. Ktoś kto brzydko pachnie nie będzie nas pociągał (jeśli biznesmen będzie pachniał moczem non stop, raczej żadna się z nim nie zwiąże, ani nie będzie chciała z nim przebywać).

Dlaczego się związałam? To dobre pytanie, nie rozumiałam schematów swojego działania, chciałam bliskości, kogoś kto zastąpi mi ojca, nie chciałam mu też odmawiać, był taki cudowny i troskliwy... Zagłuszyłam wszystko co było we mnie sprzeciwem "pokocham go z czasem, jest taki cudowny, że nie da się go nie pokochać", stwierdziłam, że może to za mało wspólnego kontaktu i dlatego od razu nic nie poczułam... To, że odpychał mnie zapachem zdałam sobie dopiero 3 tygodnie temu, gdy terapeuta mi o tym powiedział, wcześniej po prostu myślałam - taki ma zapach skóry, nic nadzwyczajnego, każdy ma inny. Wcześniej nie wiedziałam, że jest DDA, dowiedziałam się po 3 miesiącach związku, albo 4... Wchodziłam w to nieświadoma, a on nieświadomy jakim ja będe trudnym do życia człowiekiem i jak niezgodnie z jego logiką będę działać.

edit: Przez Waszą poprawność ortograficzną aż mi się głupio zrobiło, że nie piszę polskich znaków i zaczęłam (przynajmniej na tym wątku)

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2015-10-21 o 21:39
Stary 2015-10-21, 21:40   #4806
pechowianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Loluuusia Pokaż wiadomość
Robicie ze mnie jakąś wariatkę. Gdyście zastanawiały się nad spotkaniem z byłym i usłyszałybyście, że podbijał on do 2 innych dziewczyn, to nie upewniłybyście się, czy to prawda? Wolałybyście spotkać się z nim w niewiedzy, czy uwierzyć jakiejś dalekiej koleżance? Ja wolałabym mieć wszystko jasne. Nie żałuję, że do nich napisałam, bo teraz prawdopodobnie siedziałabym z byłym, niczego nie świadoma.
Nie chce wyjść na ignorantkę ale nie zauwazyłam aby ktoś Ciebie traktował jak wariatkę

Pytanie mam jedno po co się spotykać z byłym który mocno po drodze nawalił ? No bo gdyby było super pewnie nie byłby byłym...

Pisałam nie raz o wielkich wyznaniach miłosci i smsaach z czułosciami nawet w dniu jego "znikniecia" a i tak zostawił mnie . Mam mnóstwo teorii dlaczego ale absolutnie pod żadnym pozorem bym nie wypisywała do innych aby to potwierdzic - mamy troche wspolnych wiec nie byłoby teoretycznie az takiego przypału ale tego nie robie bo .....NAS JUZ NIE MA i tyle koniec kropka tak nalezy do tego podejsc moim zdaniem oczywiście
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:46   #4807
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Jest takie coś, że kobieta umie wyczuć czy geny mężczyzny dadzą w połączeniu z jej genami silne potomstwo. Jeśli kobieta czuje, że zapach mężczyzny jej nie odpowiada, to już na poziomie genetycznym są niedopasowani, bo pewne geny ze sobą kolidują w jakiś sposób. Zapach jest bardzo ważny u ludzi, jest jednym z podstawowych warunków udania się związku. Ktoś kto brzydko pachnie nie będzie nas pociągał (jeśli biznesmen będzie pachniał moczem non stop, raczej żadna się z nim nie zwiąże, ani nie będzie chciała z nim przebywać).

Dlaczego się związałam? To dobre pytanie, nie rozumiałam schematów swojego działania, chciałam bliskości, kogoś kto zastąpi mi ojca, nie chciałam mu też odmawiać, był taki cudowny i troskliwy... Zagłuszyłam wszystko co było we mnie sprzeciwem "pokocham go z czasem, jest taki cudowny, że nie da się go nie pokochać", stwierdziłam, że może to za mało wspólnego kontaktu i dlatego od razu nic nie poczułam... To, że odpychał mnie zapachem zdałam sobie dopiero 3 tygodnie temu, gdy terapeuta mi o tym powiedział, wcześniej po prostu myślałam - taki ma zapach skóry, nic nadzwyczajnego, każdy ma inny. Wcześniej nie wiedziałam, że jest DDA, dowiedziałam się po 3 miesiącach związku, albo 4... Wchodziłam w to nieświadoma, a on nieświadomy jakim ja będe trudnym do życia człowiekiem i jak niezgodnie z jego logiką będę działać.

edit: Przez Waszą poprawność ortograficzną aż mi się głupio zrobiło, że nie piszę polskich znaków i zaczęłam (przynajmniej na tym wątku)
O zapachu i genotypie to oczywiste, myślałam, że zapach pleśni ma w sobie jakąś ukrytą informację

Co do twojego DDA, to musisz chyba w sobie przepracować zastępowanie ojca partnerem, bo bez tego będziesz ciągle wchodziła w toksyczne związki
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:50   #4808
201708250935
Konto usunięte

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;53189398]O zapachu i genotypie to oczywiste, myślałam, że zapach pleśni ma w sobie jakąś ukrytą informację

Co do twojego DDA, to musisz chyba w sobie przepracować zastępowanie ojca partnerem, bo bez tego będziesz ciągle wchodziła w toksyczne związki [/QUOTE]

wiem pracuję nad tym
Uświadomiłam sobie pewne rzeczy za późno, ale już jestem nauczona na przyszłość, że tak mogę robić, więc będę to stopniowo eliminować

edit: obiecałam sobie także, że pierw skończę terapię, a dopiero potem będę wchodzić w nowe związki, bo i tak się rozwalą, więc to bez sensu

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2015-10-21 o 21:52
Stary 2015-10-21, 21:55   #4809
timotei
Raczkowanie

Loluuusia
Nie uważamy Cię za wariatkę, bardziej za zdesperowaną dziewczynę. Proszę Cię przejrzyj na oczy, ten facet Tobą manipuluję, robi co chce. Naprawdę dalej pragniesz być w tym bagnie ? NIE WARTO TO !
Stary 2015-10-21, 22:42   #4810
kokillka
Raczkowanie

Przez ostatnie 2tygodnie zachowywałam się jak stara babcia, która siedzi ciągle w domu, patrzy się w ścianę i jest wiecznie zatopiona w książki, aby nie myśleć. A mam dopiero 21lat i jestem studentką pierwszego roku więc powinnam imprezować !!! Niestety jak nie mam nastroju to za chiny mnie nie idzie wyciągnąć, muszę wypłakać i wycierpieć swoje. Na szczęście czuję, że moje nastawienie się powoli zmienia. Jutro idę na imprezę i kto wie, co noc pokaże. Oczywiscie grzecznie.
Stary 2015-10-21, 22:45   #4811
Ivy_rose
Raczkowanie

Cytat:
Ale albo mu ufasz albo nie. To, że pisałaś do innych dziewczyn udowadnia jak bardzo mu nie ufasz, serio chciałabyś być w takim związku bez zaufania?
Ivy_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 23:54   #4812
Loluuusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ivy_rose Pokaż wiadomość
Ale albo mu ufasz albo nie. To, że pisałaś do innych dziewczyn udowadnia jak bardzo mu nie ufasz, serio chciałabyś być w takim związku bez zaufania?
Gdybyś miała faceta, któremu ufałaś i ktoś powiedziałby Ci o paru rzeczach o nim, to nie sprawdziłabyś tego? Znalazł okazję, to ją wykorzystał. Nie chcę już z nim być, tylko tłumaczę. Myślę, że każda z Was by to sprawdziła.
A, i nie ufam praktycznie nikomu, dlatego wolę mieć zawsze pewność, zanim coś zrobię.
Stary 2015-10-22, 00:04   #4813
kokillka
Raczkowanie

Cytat:
Gdybyś miała faceta, któremu ufałaś i ktoś powiedziałby Ci o paru rzeczach o nim, to nie sprawdziłabyś tego? Znalazł okazję, to ją wykorzystał. Nie chcę już z nim być, tylko tłumaczę. Myślę, że każda z Was by to sprawdziła.
A, i nie ufam praktycznie nikomu, dlatego wolę mieć zawsze pewność, zanim coś zrobię.

Nie lubię uogólniania . Na tym forum przewinęło sie wiele dziewczyn , ktore po zerwaniu dowiadywały sie o brudach ale to zostawiały i nie prowadziły jakiegoś śledztwa. Ja tez bym sobie darowała, bo na co mi to? Czułabym sie mega głupio pisząc do jakis dziewczyn , to jest dla mnie akt desperacji i pokazuje tylko nieumiejętność panowania nad emocjami . Poza tym nie chciałabym dać byłemu tej satysfakcji. Wolałabym mu pokazać , ze mam to gdzies i nie interesuje mnie to co robi i robił za czasów naszego zwiazku bo juz z nim nie jestem . Pokazalabyn mu, ze jestem ponad to. Jezeli jednak takie cos Tobie odpowiada i czujesz sie z tym dobrze, droga wolna
Stary 2015-10-22, 00:33   #4814
Loluuusia
Raczkowanie

Cytat:
Nie lubię uogólniania . Na tym forum przewinęło sie wiele dziewczyn , ktore po zerwaniu dowiadywały sie o brudach ale to zostawiały i nie prowadziły jakiegoś śledztwa. Ja tez bym sobie darowała, bo na co mi to? Czułabym sie mega głupio pisząc do jakis dziewczyn , to jest dla mnie akt desperacji i pokazuje tylko nieumiejętność panowania nad emocjami . Poza tym nie chciałabym dać byłemu tej satysfakcji. Wolałabym mu pokazać , ze mam to gdzies i nie interesuje mnie to co robi i robił za czasów naszego zwiazku bo juz z nim nie jestem . Pokazalabyn mu, ze jestem ponad to. Jezeli jednak takie cos Tobie odpowiada i czujesz sie z tym dobrze, droga wolna
Źle mnie zrozumiałaś. Zastanawiałam się nad powrotem do byłego i chciałam z nim się spotkać, dlatego chciałam się upewnić. Gdybym nie myślała nad powrotem, to nie sprawdziłabym tych informacji i miałabym to gdzieś. Cieszę się, że jednak to zrobiłam, bo może wróciłabym do niego i żyłabym w niewiedzy. Chyba się nie zrozumiemy :P

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Po tym, czego się dowiedziałam, chyba oczywiste jest, że nie ma mowy o powrocie.
Stary 2015-10-22, 08:00   #4815
Ivy_rose
Raczkowanie

Cytat:
Nie, nie sprawdzalabym, nie pisalabym do nikogo. Poprosilabym jego o wytlumaczenie. Wytlumaczyl by - ok, koniec tematu, wierze mu itp.

Nie wiesz jacy ludzie potrafia byc okropni? Jakie rzeczy potrafia mowic?

A to ze nie ufasz nikomu to jest tylko bardzo smutne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ivy_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 08:01   #4816
jagerbull
Raczkowanie

Hej. Mi znowu nadszedl kryzys Jak polozylam sie wczoraj o 18, tak dopiero wstalam... Dobija mnie wszystko,bo jutro mam urodziny.....

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
jagerbull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 08:07   #4817
E_nigmatic
Raczkowanie

Cytat:
Źle mnie zrozumiałaś. Zastanawiałam się nad powrotem do byłego i chciałam z nim się spotkać, dlatego chciałam się upewnić. Gdybym nie myślała nad powrotem, to nie sprawdziłabym tych informacji i miałabym to gdzieś. Cieszę się, że jednak to zrobiłam, bo może wróciłabym do niego i żyłabym w niewiedzy. Chyba się nie zrozumiemy :P

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Po tym, czego się dowiedziałam, chyba oczywiste jest, że nie ma mowy o powrocie.
Poczytaj sobie swoje posty za jakiś rok, nawet dwa lata.... może wtedy zrozumiesz co my próbujemy teraz Tobie uświadomić, bo na tym etapie nie dociera to do Ciebie.
I piszę to bez cienia złośliwości.
Życzę Ci jak najlepiej, dlatego chciałabym bardzo żebyś znalazła w swoim życiu spokój, i szczęście i nie myślała ani chwili o swoim byłym który absolutnie na to nie zasługuje.
Stary 2015-10-22, 09:47   #4818
Walkinginmyshoes
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagerbull Pokaż wiadomość
Hej. Mi znowu nadszedl kryzys Jak polozylam sie wczoraj o 18, tak dopiero wstalam... Dobija mnie wszystko,bo jutro mam urodziny.....

Witaj, u mnie również. O ile dwa pierwsze miesiące były znośne, to ostatnie tygodnie są przerażające - brak snu, ciągłe rozdrażnienie i te natrętne myśli. Chyba trzymała mnie złość, żal i wszystko inne, a teraz to zniknęło. A z urodzin powinnaś się cieszyć świetna okazja do świętowania. Może to będzie dla Ciebie taki symboliczny dzień, rozpoczęcie nowego roku swojego życia
Stary 2015-10-22, 10:03   #4819
E_nigmatic
Raczkowanie

Cytat:

Dobry czas na zmiany, zamknięcie pewnych drzwi i otworzenie się na przyszłość !
Stary 2015-10-22, 10:18   #4820
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Kuzwa. Mam wrazenie ze kolega od spontanicznego pocałunku chcial tylko seksu i mnie olewa. Chyba za bardzo chcialam zabic klina klinem a wychodze wiecznie na latwa laske. Czas zerwac ta znajomosc. Znowu prysnął i czuje sie beznadziejnie glupia...
Po prostu zacznij się szanować. Skup się na terapii i odpuść sobie relacje damsko-męskie, na które nie jesteś gotowa.
Cytat:
Na tym forum przewinęło sie wiele dziewczyn , ktore po zerwaniu dowiadywały sie o brudach ale to zostawiały i nie prowadziły jakiegoś śledztwa. Ja tez bym sobie darowała, bo na co mi to? Czułabym sie mega głupio pisząc do jakis dziewczyn , to jest dla mnie akt desperacji i pokazuje tylko nieumiejętność panowania nad emocjami . Poza tym nie chciałabym dać byłemu tej satysfakcji. Wolałabym mu pokazać , ze mam to gdzies i nie interesuje mnie to co robi i robił za czasów naszego zwiazku bo juz z nim nie jestem . Pokazalabyn mu, ze jestem ponad to.
Zgadzam się z powyższym. Odnoszę wrażenie, że chęć powrotu była tylko po jednej stronie i stawianie przez nią warunków wypada blado.

Nie wiem, jakie są stosunki z Informatorką, ale chyba nie jest dobrą koleżanką, skoro każda jej informacja wymagała potwierdzenia u źródła. I to dwa razy, bo jeden przypadek nie wystarczył do uwierzenia, z jakim kłamcą ma do czynienia.
Stary 2015-10-22, 10:48   #4821
jagerbull
Raczkowanie

Sek w tym, ze szukanie tych relacji wynika z tego, ze stracilam znajomych w pewnej chwili, a samotne przebywanie w domu jest fajne na poczatku rozstania, pozniej dobija...

Stary 2015-10-22, 11:00   #4822
pechowianka
Zadomowienie

kokillka

Kokilka ja ostatnie 2 tyg też byłam starą babą , rentą, co wieczór użalałam sie nad sobą i nie ukrywam że nadal mam te fazy !!

jagerbull rozumiem Cię doskonale choć ja już od początku rozstania cierpie sama w domu , mam nadzieje że to mi szybko przejdzie zwłaszcza że z każdym kolejnym dniem dochodzi do mnie świadomość ze moj cudowny były wrócił do swojej ex a ja byłam tylko "zapchajdziurą"

Dodam ze jak się poznaliśmy nie mieszkał z Nią już od pół roku więc nie byłam osobą która weszła w czyjś związek

Najgorsze jest to ze nie powiedział mi tego w twarz, nie oddał mi moich rzeczy , zwalił na alkohol zeby nie wyjsc na skur.......... i tym samym zwatpił w moją inteligencje
pechowianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 11:05   #4823
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Sek w tym, ze szukanie tych relacji wynika z tego, ze stracilam znajomych w pewnej chwili, a samotne przebywanie w domu jest fajne na poczatku rozstania, pozniej dobija...
I dlatego całujesz się z pierwszymi lepszymi, a potem smęcisz, że nikt Cię nie traktuje poważnie?
Sama się o to prosisz.
Stary 2015-10-22, 11:06   #4824
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

daj sobie czas, a zeby nie przebywac w domu dobrym jest nawet spacer. Teraz wydaje sie, ze bedzie ciagle tak zle, ale za jakis czas zapomnisz, ze sie smucilas
Stary 2015-10-22, 11:15   #4825
jagerbull
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
I dlatego całujesz się z pierwszymi lepszymi, a potem smęcisz, że nikt Cię nie traktuje poważnie?
Sama się o to prosisz.
Hmmm. Niektore dziewczyny tutaj miały po exie przelotne romanse oparte na seksie, gdzie mimo wszystko ten facet liczył na cos wiecej. Chcialam sobie podniesc samoocene w ten sam sposob. A mimo wszystko zepsulam ja sobie tak jak piszesz sama. Zastanawiam sie co robie zle. Oswieccie mnie prosze Pomijajac juz to, ze nie chce sie spotykac z nikim i nie zamierzam tego robic.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
daj sobie czas, a zeby nie przebywac w domu dobrym jest nawet spacer. Teraz wydaje sie, ze bedzie ciagle tak zle, ale za jakis czas zapomnisz, ze sie smucilas
Tu nie chodzi o przebywaniu samemu w domu. Wychodzilam na spacer sama i co? Dobija mnie zarowno widok par jak i grupwk znajomych. Chodzi o to ze zostalam sama zarowno bez faceta jak i znajomych. Jutro mam urodziny i nie zdziwie sie ze zostane sama w domu lezac pod koldra

Stary 2015-10-22, 11:20   #4826
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm. Niektore dziewczyny tutaj miały po exie przelotne romanse oparte na seksie, gdzie mimo wszystko ten facet liczył na cos wiecej. Chcialam sobie podniesc samoocene w ten sam sposob. A mimo wszystko zepsulam ja sobie tak jak piszesz sama. Zastanawiam sie co robie zle. Oswieccie mnie prosze Pomijajac juz to, ze nie chce sie spotykac z nikim i nie zamierzam tego robic.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Tu nie chodzi o przebywaniu samemu w domu. Wychodzilam na spacer sama i co? Dobija mnie zarowno widok par jak i grupwk znajomych. Chodzi o to ze zostalam sama zarowno bez faceta jak i znajomych. Jutro mam urodziny i nie zdziwie sie ze zostane sama w domu lezac pod koldra

To co robisz zle to fakt, ze u nich to wychodzilo naturalnie, a u ciebie "parcie" widac zapewne z kilometra jak nie dalej. To strasznie odstrasza ludzi, gdy spotykaja taka desperatke.
To poznaj nowych ludzi. Zapisz sie na silownie, na jakies dodatkowe zajecia np. jezyk, idz na wolontariat
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 11:27   #4827
jagerbull
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
To co robisz zle to fakt, ze u nich to wychodzilo naturalnie, a u ciebie "parcie" widac zapewne z kilometra jak nie dalej. To strasznie odstrasza ludzi, gdy spotykaja taka desperatke.
To poznaj nowych ludzi. Zapisz sie na silownie, na jakies dodatkowe zajecia np. jezyk, idz na wolontariat
Wiesz... u mnie to tez nie wyszlo tak, ze spotkałam sie z nim z zamiarem calowania sie... traktowalam jego tylko jako kolege fajnie nam sie rozmawialo, wypilismy cos i wyszlo jak wyszlo.
Te zajecia o ktorych piszesz na razie odpadaja, wiec... chyba jednak jestem w czarnej d.pie..

Edytowane przez jagerbull
Czas edycji: 2015-10-22 o 11:32
Stary 2015-10-22, 12:01   #4828
201708250935
Konto usunięte

Cytat:

To tak jak ja, z tym ze ja mam urodziny w polowie roku, wiec juz minely
Stary 2015-10-22, 12:19   #4829
Loluuusia
Raczkowanie

A już nawet nie chce mi się tłumaczyć Wam i pisać o tym.

Były do mnie wypisuje, próbuje zrzucić na mnie winę (że go nie kocham, albo już kogoś sobie znalazłam), wydzwania, przeprasza, prosi o spotkanie. Masakra. Nie w ten, a w następny weekend będę miała nowy telefon i od razu nowy nr. Na tą chwilę musi wystarczyć mi wyciszenie telefonu i ignorowanie tego, co wypisuje.
Stary 2015-10-22, 12:36   #4830
E_nigmatic
Raczkowanie

Cytat:
A już nawet nie chce mi się tłumaczyć Wam i pisać o tym.
To po co wogóle tutaj piszesz skoro ignorujesz to co ktoś adresuje bezpośrednio do Ciebie.
W takim razie mnie się też już nie chce Tobie odpisywać

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości