Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 20:32   #4921
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Tak, tylko slabsza
Spoko. Juz spi ale na przyszlosc bede wiedziala.

Dzis to te jego jeczenie to bym powiedziala ze od zebow. Po dentinoxie na 10min cisza. Masowanie pomaga dziaselek. Raczki w buzi.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Losie zbiera mnie paskudne chorobami, zaraza od meza...😭😖 czuję się fatalnie... Młoda też się na bank zarazi....
Nie zakladaj najgorszego. Wypij goraca herbate. Rozgrzej sie na noc grubo ubierz i wypoc.
Bedzie dobrze 😊
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:44   #4922
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A widzialysvcie promke w Rossku? Pampki za 39+rabat z karty, olliatum 1+ 2 za 5 zł, chusteczki jakies itp
nie widze tej promki, slepa jestem

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci jedzą kaszki?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------
max 100

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy wasze dzieci robia tak co jakis czas ze prostuja raczki i nozki na chwile gwaltownie i wydaja dzwiek jakby chcialy wystraszyc kogos czy cos w tym stylu?
eee raczej nie.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Moge zwykla melise zaparzyc pawkowi i dac? Taka z apteki?
ja czasem daje, tylko dosc mocno rozcienczona

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Losie zbiera mnie paskudne chorobami, zaraza od meza...😭😖 czuję się fatalnie... Młoda też się na bank zarazi....
zdrowka

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:47   #4923
Hanka20
Zakorzenienie

SIEMPRE, AGA - zdrówka dla dzieciaczków!

BLACK o mamo z tym nożem. .. mnie kiedyś tak spadł nóż i się wbił w stopę i stanął w niej. Krwi nie było prawie wcale tylko strachu się najadlam zanim go wyciagnelam.

MAJKA mój tak czasem główkę odchyla mocno ale bardzie jak leży na plecach lub jak go na rękach trzymam tez.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:49   #4924
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
jakie pampki?

zrobiłam eksperyment i dałam Ali kaszkę tę expert HA, którą Sylwia polecała zrobiłam ze 140ml wody jak podawali na opakowaniu, zjadła pierwsze pare łyżek ze smakiem, myślałam, że oo niezle je a potem skonczyło się rumakowanie i sobie obsmarowala łapką całą buzię, łącznie z oczami i koniec jedzenia
nie zniechęciła mnie tym i zmieszałam jej tę kaszkę z pół słoiczka jabłka+banana, bo mi został z wczoraj no i w sumie było 140 ml kaszki+60g owoców czyli 200 a zjadła 100-110 (przełożyłam potem do butelki, zeby na podzialce sprawdzić) Wodą nie chciała popić ale cycka pociagnęła z minutę i nie była już zainteresowana, chyba się najadła. Ile Wasze dzieci jedzą kaszki?

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

oilatum w ROSIE bez promki jest za 69,99 z tego co pamiętam więc jakby był za 75 zł 2 szt to się opłaca

my jemy na 150ml wody. Może zjadlby i więcej

Cytat:
Daj znac czy chlopiec czy dziewczynka 😉
A serio to wspolczuje. Przed ciaza tez takie mialam. Teraz jest luksio 😊

niee troszku poleciala. Zakleilam plasterkiem 😉

ja kalafior i marchew tez kupne mialam.

zamrozilam porcje jedna a druga na jutro zostawilam.

Moj kaszki je ze 150wody 😉

Dziewczyny czy wasze dzieci robia tak co jakis czas ze prostuja raczki i nozki na chwile gwaltownie i wydaja dzwiek jakby chcialy wystraszyc kogos czy cos w tym stylu?
Tak. Wyglada wtedy jakby się czyms ekscytowal

Violka - miałam to oilatum dla starszego. Ono ma w skl.dodatek zapachowy i niestety jest gorsze wg mnie niz oilatum soft. Ono jest chyba dla dorosłych albo starszych dzieci

Cashmere - gratulujemy 7 m-cy!
Stary 2015-10-21, 21:06   #4925
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Mlody dostal kawalek bulki do ciamlania i lyknal za duzy kawal i az chwile nie oddychal. Wiecej mu nie dam. A gdzie tam te blw ja nie wiem jakos nie jestem przekonana by sie pewnie krztusil ciagle.
:/ a sam przelknal czy interweniowałas?

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

MADZIXX mój je kaszke na 150ml wody.

MAJKA dzięki 😙

GOSSIP nafaszeruj się na noc tabsami, herba z cytryna, czosnek, będzie dobrze!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:09   #4926
Hanka20
Zakorzenienie

CASH gratki dla Szymcia

BLACK mój tak nie robi z tym prostowaniem

GOSSIP zdrówka!

Stary 2015-10-21, 21:24   #4927
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Mam wszystkie 3 zabawki. Tylko klocki smily play.

Byłam na tych zakupach. W Rosku weszła mi promocja nie tylko na deserki gerber. Obiadki też 3+1gratis.
Zajechalam do lidla a tam wyprzedaż. Co się działo. Wywalanie z koszy wsztstkiego do drugiego kosza. Ble. Nie miałam jak z małym się grzebać ale kilka rzeczy wzięłam. Chciałam bilard dla starszego za 20zl ale zagladalam do pudła i bil nie widzialam a pudło otwarte of course :/
Pojechałam na te zakupy tylko dlatego ze Julo zjadł caly słoiczek jarzynek z rybka. Pierwszy raz ryba i pomidor w składzie...
O tez się dziś zastanawiałam bad rybka, ale nie wzięłam w koncu

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Ja się dziś dopiero witam
U nas noc słabą, pobudka na jedzenie o 4, potem przed 6 i nie chciał już spać. To po 7 znowu cyca i pokimalismy u nas w łóżku do 9. Ale ile było walki z rogalem 😜
Zrobilam dziś zupę dyniowa, pycha Coś kojarzyłam przepis Niezawsze, coś na czuja i wyszła

Mama mi dziś przywiozła swojskie marchewki, a potem teściową ma przywieźć dynie i jajka. Jutro pierwszy raz dostanie pol żółtka.
I dzisiaj moja mysza kochana konczy 7 miesięcy 😍😍😍

Agnieszka, Siempre zdrowka dla dzieciaków!

Majka nie kus tym Lidlem 😜 A co tam wyhaczylas? Jak samopoczucie?

Black gratuluje Pawelkowi pierwszej nocki w swoim pokoju

MADZIXX mi w Rossie Pani ostatnio zbila przy kasie słoik. Chyba się za bardzo nie przejęła Więc i Ty nie masz powodów do wstydu
Pewnie na czują najlepiej robić mając zarys, przecież sama wiesz jakie Przyprawy lubisz najbardziej

Majka super łupy!

Ja siedzę i produkuje przepisy do szkoły, Maja książkę kulinarna robić, ciekawe czy wykorzystają jakiś mój przepis...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:36   #4928
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
my jemy na 150ml wody. Może zjadlby i więcej

Tak. Wyglada wtedy jakby się czyms ekscytowal

Violka - miałam to oilatum dla starszego. Ono ma w skl.dodatek zapachowy i niestety jest gorsze wg mnie niz oilatum soft. Ono jest chyba dla dorosłych albo starszych dzieci

Cashmere - gratulujemy 7 m-cy!
Dokladnie jakby sie ekscytowal. Moja mama mowi ze my taknnie robilismy i sie zmartwilam. Ale w takim razie to normalne napewno 😊

Cytat:
:/ a sam przelknal czy interweniowałas?

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

MADZIXX mój je kaszke na 150ml wody.

MAJKA dzięki 😙

GOSSIP nafaszeruj się na noc tabsami, herba z cytryna, czosnek, będzie dobrze!
Wyjelam z lezaczka i klepalam po pleckach ale nie wiem czy to pomoglo. Wystraszylam sie strasznie.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-21, 21:42   #4929
madzixx88
Zakorzenienie

hej

zlinczujecie mnie, ale byłam już niezle poirytowana przy usypianiu Ali, przed kąpielą wydawała się zmęczona, przy cycku usypiała a jak ją odłożyłam do łóżeczka to nagle ożywiła się i cyrki odstawiała, królika tarmosiła, rzucała nim, nóżkami przebieraała i w szczebelki nawalała, obkręcała się, smoka sobie wyjmowala i potrząsala jak grzechotką..równo godzinę taka imprezka i padła w końcu, a ja cały czas czuwałam i jej podawałam smoka, kocykiem okrywałam, przekładałam z brzuszka na plecy itd..i taka zmęczona się już czułam, mogłam w sumie wyjść i przyjść poźniej podać smoka na koniec. Usnęła w poprzek łóżeczka, kocyk skopany a królika tak słodko obejmowała łapką musiałam powyciagać spod niej kocyk i położyć ją normalnie to nawet nie drgnęła
nalałam sobie wielki kieliszek Mogen David i obejrzałam Na dobre i na złe
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:49   #4930
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
CASH gratki dla Szymcia

BLACK mój tak nie robi z tym prostowaniem

GOSSIP zdrówka!
Dzięki!

jestem mamą
Stary 2015-10-21, 21:50   #4931
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Mlody dostal kawalek bulki do ciamlania i lyknal za duzy kawal i az chwile nie oddychal. Wiecej mu nie dam. A gdzie tam te blw ja nie wiem jakos nie jestem przekonana by sie pewnie krztusil ciagle.
Cytat:
Dokladnie jakby sie ekscytowal. Moja mama mowi ze my taknnie robilismy i sie zmartwilam. Ale w takim razie to normalne napewno 😊

Wyjelam z lezaczka i klepalam po pleckach ale nie wiem czy to pomoglo. Wystraszylam sie strasznie.
nie dziwie Ci sie, dobrze, że wszystko ok!

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cashmere-sto lat dla 7 miesięczniaka
Stary 2015-10-21, 21:52   #4932
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
hej

zlinczujecie mnie, ale byłam już niezle poirytowana przy usypianiu Ali, przed kąpielą wydawała się zmęczona, przy cycku usypiała a jak ją odłożyłam do łóżeczka to nagle ożywiła się i cyrki odstawiała, królika tarmosiła, rzucała nim, nóżkami przebieraała i w szczebelki nawalała, obkręcała się, smoka sobie wyjmowala i potrząsala jak grzechotką..równo godzinę taka imprezka i padła w końcu, a ja cały czas czuwałam i jej podawałam smoka, kocykiem okrywałam, przekładałam z brzuszka na plecy itd..i taka zmęczona się już czułam, mogłam w sumie wyjść i przyjść poźniej podać smoka na koniec. Usnęła w poprzek łóżeczka, kocyk skopany a królika tak słodko obejmowała łapką musiałam powyciagać spod niej kocyk i położyć ją normalnie to nawet nie drgnęła
Ja to mogę zlinczowac za to wino :P
A przy usypianiu też się irytuje jak czasem się zachowuje jak opisałas. No widać mamy za dobrze, to się wkurzamy :P

jestem mamą
Stary 2015-10-21, 21:53   #4933
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
hej

E tam. Tez sie irytuje na takie akcje. Ale u nas zasypianie ok. Ciesze sie ze lulac nie musze. Zdarza sie sporadycznie ze lulam jak ma problem zasnac.

Wiecie ide spac juz. Spalam dzis 5h bo pozno usnelam a mlody wstal po 6. I to z przerwa.
Potem w miescie bylam i sie zlazlam.
Dobranoc.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-10-21, 21:53   #4934
Hanka20
Zakorzenienie

MADZIXX mój ostatnio też tak ma ze po cycu pokapielowym nie chce od razu spać to go kładę do łóżeczka lub na nasze łóżko i sobie fika. Dopóki się nie zmęczy. Jak widzę ze ma już kryzys to daje znów cyca na chwile i usypia przy nim. Raz mu się zdarzyło ze usnal bez ponownego cycusia sam i byłam w ciężkim szoku

Ja juz leżę i idę zaraz spać jakaś zmęczona jestem

Stary 2015-10-21, 22:01   #4935
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8

Cytat:
hej

Cytat:
A przy usypianiu też się irytuje jak czasem się zachowuje jak opisałas. No widać mamy za dobrze, to się wkurzamy :P

Ja bym na takie wiercenie pewnie uwagi nie zwracała póki by nie marudziła

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

W sumie tak robię heh Ada zwykle z pol godz się miętosi w łóżeczku po odstawieniu cyca i chodzę tylko jak zaczyna jęczeć i smoka jej daje i pieluszkę bluzej buźki, jak długo jej nie słyszę to uznaję że śpi i idę przykryć, bo zawsze kocyk jest pod nią

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-10-21 o 22:02
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 22:01   #4936
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
nie linczuj tylko wpadaj
kurde ja Was tylko na alkohol zapraszam, zaraz wyjde na jakaś maniaczke hehe
mam ochotę na imprezę na mieście

Cytat:
E tam. Tez sie irytuje na takie akcje. Ale u nas zasypianie ok. Ciesze sie ze lulac nie musze. Zdarza sie sporadycznie ze lulam jak ma problem zasnac.

Wiecie ide spac juz. Spalam dzis 5h bo pozno usnelam a mlody wstal po 6. I to z przerwa.
Potem w miescie bylam i sie zlazlam.
Dobranoc.
dobrej nocki

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
MADZIXX mój ostatnio też tak ma ze po cycu pokapielowym nie chce od razu spać to go kładę do łóżeczka lub na nasze łóżko i sobie fika. Dopóki się nie zmęczy. Jak widzę ze ma już kryzys to daje znów cyca na chwile i usypia przy nim. Raz mu się zdarzyło ze usnal bez ponownego cycusia sam i byłam w ciężkim szoku

Ja juz leżę i idę zaraz spać jakaś zmęczona jestem
a to ja odkładam coziennie do łózeczka i zwykle od razu albo w przeciągu max 10 min sobie usypiała a dziś jak to Goczek mówi "żywczyk" a matka zdechlak jakiś po dziisiejszym dniu, a w sumie niczym się nie zmęczyłam
Stary 2015-10-21, 22:01   #4937
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
hej

czemu mamy cie zlinczowac? jak sie ma grzeczniutkie dziecko to malo wiele wystaczy zeby sie zirytowac, a zdarza sie kazdemu najwazniejsze ze mala zasnela

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 22:06   #4938
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

W sumie tak robię heh Ada zwykle z pol godz się miętosi w łóżeczku po odstawieniu cyca i chodzę tylko jak zaczyna jęczeć i smoka jej daje i pieluszkę bluzej buźki, jak długo jej nie słyszę to uznaję że śpi i idę przykryć, bo zawsze kocyk jest pod nią
no i dobrze robisz, też mogłam przyjść pod koniec jak zaczynała jęczeć i smoka chciała ale cały czas miałam przeczucie, że zaraz uśnie i tak koczowałam przy łóżeczku

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
czemu mamy cie zlinczowac? jak sie ma grzeczniutkie dziecko to malo wiele wystaczy zeby sie zirytowac, a zdarza sie kazdemu najwazniejsze ze mala zasnela
myślałam, że powiecie, że przesadzam albo coś w tym stylu..ale przyznaje, że jak ma sie takie grzeczne dziecko to każde odstępstwo od normy jest męczące..człowiek się przyzwyczaja do dobrego. Potem jak już w dużym pokoju siedzialam to mi tak głupio było z tego powodu ehhh...chyba zmęczona jestem..
Stary 2015-10-21, 22:11   #4939
violka848
Zakorzenienie

Xiv

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

O ciekawie napisałam a niosłam telefon w ręce i z mężem rozmawiałam i mi cis tu wysłało

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
no i dobrze robisz, też mogłam przyjść pod koniec jak zaczynała jęczeć i smoka chciała ale cały czas miałam przeczucie, że zaraz uśnie i tak koczowałam przy łóżeczku

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

myślałam, że powiecie, że przesadzam albo coś w tym stylu..ale przyznaje, że jak ma sie takie grzeczne dziecko to każde odstępstwo od normy jest męczące..człowiek się przyzwyczaja do dobrego. Potem jak już w dużym pokoju siedzialam to mi tak głupio było z tego powodu ehhh...chyba zmęczona jestem..

Liczyłas ze zaraz będzie spała jak to było zwykle i się niecierpliwilaś i chodziłaś do córci
Tak do dobrego człowiek szybciutko się przyzwyczaja
Stary 2015-10-21, 22:14   #4940
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Xiv

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

O ciekawie napisałam a niosłam telefon w ręce i z mężem rozmawiałam i mi cis tu wysłało

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Liczyłas ze zaraz będzie spała jak to było zwykle i się niecierpliwilaś i chodziłaś do córci
Tak do dobrego człowiek szybciutko się przyzwyczaja
hehe właśnie myślałam co autorka miaała na myśli
Stary 2015-10-21, 22:26   #4941
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - ja sie ostatnio irytuje podczas karmienia. Jak pluje to podniesionym głosem mowie- nie wolno. Później źle mi z tym.
Ostatnio nie mam na nic czasu, wieczny stres. Choć to mnie mnie nie usprawiedliwia.
Co do alko to tak mi się piwa chciało. Wypilam jakis czas temu szklankę, nie smakowalo i nie ciągnie mnie.vteraz mam chęć na redsa żurawina lub winko. Chyba spróbuję i znów mi przejdzie ochota
Stary 2015-10-21, 22:38   #4942
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx - ja sie ostatnio irytuje podczas karmienia. Jak pluje to podniesionym głosem mowie- nie wolno. Później źle mi z tym.
Ostatnio nie mam na nic czasu, wieczny stres. Choć to mnie mnie nie usprawiedliwia.
Co do alko to tak mi się piwa chciało. Wypilam jakis czas temu szklankę, nie smakowalo i nie ciągnie mnie.vteraz mam chęć na redsa żurawina lub winko. Chyba spróbuję i znów mi przejdzie ochota
rozumiem Cię, ja podczas karmienia wyluzowana jakaś jestem, my w sumie niedawno zaczęłyśmy to mam trochę taki
fun jeszcze z tego, choć już z bijącym sercem otwieram nowości, zje czy nie zje..eh
piwo mi jakoś średnio smakuje, reddsa żurawinę wypiłam ok, potem desperadosa ale bez szału. Za to winko mniam
Stary 2015-10-21, 22:39   #4943
Majka232
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2015-10-21, 22:48   #4944
niezawsze
Zakorzenienie

Siempre, Aga i Gossip zdrowka!!!!!

Cytat:
Mi sie wydaje z zupka dzis i jutro. Reszte zamrozić.

Cashmere - pytałaś o nastrój. Wczoraj w ciągu dnia dobrze. Rozmawiałam z kilkoma osobami ktorych dzieci nosza okularki. Umówiłam nas na cwiczenia oczu. Wieczorem znowu dół i dzis kiepsko. Dziś będą okularki. Plakac mi sie chce wciąż a jeszcze na zebranie ide do przedszkola. Nie mam na nic czasu i siły też

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Wiem. Nie bylam tam. Mize to w kazdym lidlu. Jie wiem czy to od dziś ale rano mysle ze mozna było cuda znaleźć za kilka zl

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Julek od kilku dni lezac na brzuszku lub trzymany na rękach przechyla mocno głowę na boki. Tak jakby chcial coś zobaczyć do góry nogami. Wczesniej tak nigdy nie robił a teraz często. Czy Wasze dzieci tak robią?
nie zwracam uwagi na takie rzeczy
Majka Ty wez sie nie doluj, bo na dzieci przejdzie, prosze sie wziac w garsc! Okulary to nie koniec swiata, traktuj to normalnie, bo napedzisz mlodego w kompleksy. Jak w ogole mlody podszedl do sprawy okularow? Mowi, ze lepiej widzi w porownaniu do bez? Pewnie jest zadowolony z tej poprawy?

Cytat:
Dla siebie zupy też tak krótko trzymacie?
ja do 3 dn trzymam zupy
Cytat:
ojej alez sie musialas wystraszyc, ja nawet flipsa sie boje dawac, ze przegryzie tymi dziaselkami i mu wleci do gardziolka
Wlasnie jak o pieczywie mowa to jak bedzecie chlebek czy bulki dawac to uwazajcie na ciemne, bo je trudniej przelknac i moze tez stanac w gardle

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

ja czekam na tz, bo w drugiej robocie jest i nudz mi sie
Gubilam swoja karte kredytowa i chca a duplikat 40zl! To im powiedzialam, ze rezygnuje i sobie wezme jakas nowa albo i nie, ale nie bede tyle placila za duplikat

Maciuś
Stary 2015-10-21, 22:51   #4945
madzixx88
Zakorzenienie

Niezawsze-ja tez jeszcze na posterunku
a nie mogłaś zgłosić, że Ci ukradli i chyba wtedy za free wydają nówkę?

ja już drugi kieliszek pije..matko jakie to dobre
Stary 2015-10-21, 22:53   #4946
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewullka87 Pokaż wiadomość
Tak, tylko slabsza

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Ja tez nie jestem przekonana do blw. Czym wiecej o tym czytam tym mniej mnie to interesuje.
tez nie jestem przekonana do tego. Czytam ta książke o francuskich sposobach na żywienie dzieciaków i ona taka właśnie anty zabawa jedzeniem, raczej uczenie dobrych manier, ceremoniał, biały obrus, celebracja wspolnych posiłków, uczta i nauka ładnego jedzenia. i jakoś mnie to przekonuje.
dzis sie dowiedzialam od teściowej,ze moj TZ tez był niejadek spory. a teraz ma słuszne gabaryty

Cytat:
moja nie robi tak, ale widzialam,ze tak dzieciaki robią, jak się ekscytują

Cytat:

hehe, ja też bym nie zwracala uwagi i generalnie po pokapielowym cycku ja zostawialam u siebie z projektorem i tam sie rejdala troche. tyle ze potem moja zaczyna beczeć, ryczeć. czasem ja przedostatnio sen zaskakiwal i nie zdążała sie rozplakac ale wczorj i dzis znow cos jej nie idzie zasypianie, dzis sie wyspala po 18tej godzine, az ja obudzilismy. no i nam tu ryczala potem przed snem troche, kp jej nie uspiło, tylko się opila jak bąk. tatus ja lulal to tez popłakiwala, ale dzis szybciej przypomniala mi sie suszarka i tylko pól godz. takich placzów.

Cytat:
Co do alko to tak mi się piwa chciało. Wypilam jakis czas temu szklankę, nie smakowalo i nie ciągnie mnie. teraz mam chęć na redsa żurawina lub winko. Chyba spróbuję i znów mi przejdzie ochota
ja tez podnioslam głos podczas karminia chyba przedwczoraj. dzis już mialam wywalone na jej niejedzenie, to ładnie obiad zjadła - cale 45 gram hurra
bym sie napiła winka, ale nie mam kiedy przez kp. i nawet nie mam jak z koleżankami wyjść pogadać eh. i gh ma wąty oczywiście do tego, nawrzucal mi ze co ja za priorytety mam blabla, jeden raz od 6 m-cy wyszlam wieczorem na 2 h.

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-10-21 o 23:04
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 23:24   #4947
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Niezawsze-ja tez jeszcze na posterunku
a nie mogłaś zgłosić, że Ci ukradli i chyba wtedy za free wydają nówkę?

ja już drugi kieliszek pije..matko jakie to dobre
tez bym sie napila czegos
nie wiem czy by dali za darmo, niech spadaja mi tam wszystko jedno gdzie bede miec karte kredytowa

Goczek to mi tak tez tz napisal sms jakie mam priorytety jak bylam na uczelni to mu odpisala, ze ja mu nie każę wracac z pracy jak Macko placze

Maciuś
Stary 2015-10-21, 23:26   #4948
violka848
Zakorzenienie

Madzia no to ładnie Ci to winko podeszło, muszę spróbować tego Mogena w takim razie ono wytrawne słodkie? Czerwone?

Goczek ależ mnie Twój Tż wkurzył, wyjścia Ci żałuje grr każdy potrzebuje oderwania od codzienności raz na jakiś czas chociaż. Jeszcze niedawno rozśmieszał mnie Twój Tż bo Ty tak żartem z przekąsem o nim pisałaś, ale teraz chłopak podpadł! A jakbyś wyszła i tak to co by było?
Stary 2015-10-21, 23:44   #4949
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Madzia no to ładnie Ci to winko podeszło, muszę spróbować tego Mogena w takim razie ono wytrawne słodkie? Czerwone?

Goczek ależ mnie Twój Tż wkurzył, wyjścia Ci żałuje grr każdy potrzebuje oderwania od codzienności raz na jakiś czas chociaż. Jeszcze niedawno rozśmieszał mnie Twój Tż bo Ty tak żartem z przekąsem o nim pisałaś, ale teraz chłopak podpadł! A jakbyś wyszła i tak to co by było?
młoda ostatnio tak śpi tzn, tak sie budzi w nocy,że troche go rozumiem. Moja nie pije z butli i nie wyjde, bo malej mi szkoda by było. za to chyba zrobie jakąś emigracje jak Pavlinecka z córkę. tyle ze krotszą.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 23:53   #4950
mori_lee
Rozeznanie

witam się wieczorowa porą.
mamy katar.. oboje... Syn lepiej znosi niż mama :P
jesteśmy na wyjeździe i mimo iż czytam na bieżąco to nie mam czasu odnieść się do tego co piszecie.
moja latorośl je albo same warzywka (burak z ziemniakiem zrobił furorę) albo dania z ryba. nie ma mowy o króliku, kurczaku czy indyku 😕
poza tym lazi wszędzie.. staje jak tylko ma o co się złapać... baa jak złapie się mojej ręki (a siedzę kolo niego) to przebiera nóżkami - stawia małe kroczki i 'idzie' w stronę na przykład babci martwię się trochę bo to duzo za szybko, ale z drugiej strony sam to wszystko robi.. tak myślę o tym, to mówi się że dzieci w tym i tym wieku to robią tak a siak ale wg mnie piszą tak żeby nadgorliwe matki na sile nie 'uczyły' dzieci. po prostu każde rozwija się w swoim tempie. za to zębów naliczyłam sztuk 0
dzisiaj Synek dostał kojec od dziadków fajnie się w nim bawi, dopoki ktoś nad nim nie stanie i nie zagada - odrazu rozpacz i rączki wyciąga żeby go wziąć

gratuluję kolejnym miesięczniakom 🎈

idę spać raczej bo mnie ten katar wykończy...

dobranoc
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości