Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-18, 14:18   #781
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Wiecie co u mnie to jakiś taki przestój jest.
Chyba normalnie czekam na pździernik może wtedy cos się ruszy.
Miałam zacząc przeglądać sukienki, narazie ograniczam się do netu,ale i tak nic mi ni wpadło w oko.
Zobaczymy
A chodziłaś już po sklepach?? Bo teraz są przeceny i można upolować coś fajnego. Ja tak właśnie zaczynałam przymiarki i chociaż w końcu sukienkę kupiłam w marcu to przynajmniej już miałam rozeznanie gdzie najlepiej wybrać się po sukienkę. A po za tym zobaczyłam, że wiele sukien świetnie wyglądających na zdjęciach w necie, jest zupełnie przeciętna w rzeczywistości i łatwej mi było potem oceniać sukienki na fotkach.
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 08:51   #782
asiulka84
Raczkowanie

kochane wizazystki mam do was kolejne pytanko: jakie obraczki polecacie? wiem ze chcemy miec biale zloto ale nie wiem jakie wybrac matowe czy blyszczace, okragle czy kanciaste? czekam na wasze opinie.pozdrawiam
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 09:06   #783
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
kochane wizazystki mam do was kolejne pytanko: jakie obraczki polecacie? wiem ze chcemy miec biale zloto ale nie wiem jakie wybrac matowe czy blyszczace, okragle czy kanciaste? czekam na wasze opinie.pozdrawiam
Popatrz sobie tutaj, jest na pewno mnóstwo informacji, które są lepsze:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=208797

Ja osobiście mam klasyczne z Apartu i są bardzo wygodne, praktycznie przyzwyczaiłam się do nich od razu.
Pierwsza fotka to nasze obrączki, a druga to wzór z Apartu z białego złota, który mi się bardzo podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (15,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraczki1.jpg (11,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2007-09-19, 12:34   #784
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez -agniesia- Pokaż wiadomość
A chodziłaś już po sklepach?? Bo teraz są przeceny i można upolować coś fajnego. Ja tak właśnie zaczynałam przymiarki i chociaż w końcu sukienkę kupiłam w marcu to przynajmniej już miałam rozeznanie gdzie najlepiej wybrać się po sukienkę. A po za tym zobaczyłam, że wiele sukien świetnie wyglądających na zdjęciach w necie, jest zupełnie przeciętna w rzeczywistości i łatwej mi było potem oceniać sukienki na fotkach.
Byłam tylko w jednym salonie, rzeczywiście trochę taniej wychodzą teraz te sukienki,ale nic mnie nie woaliło.
Poza tym mam w planach pochodzenie trochę po salonach,ale narazie nie mam kiedy. jakoś tak wyszło, no ale trzeba się zmobilizować.
Zobaczymy.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 12:40   #785
Puchatek M.
Rozeznanie

W zeszłym tygodniu byliśmy u księdza i ślub mamy tak jak chcieliśmy o godz. 17.
Nadal szukamy limuzyny. Może być czarna ?? Jak myślicie ??
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 13:43   #786
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość

Oczywiście, że może być czarna. Czarny to bardzo elegancki kolor A z przystrojeniem będzie idealna do ślubu.
Stary 2007-09-19, 13:48   #787
Puchatek M.
Rozeznanie

Agniesia też tak właśnie myślę, ale znajomi mówią, że jak na pogrzeb. Dlatego nadal się zastanawiamy.
Stary 2007-09-19, 14:13   #788
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Agniesia też tak właśnie myślę, ale znajomi mówią, że jak na pogrzeb. Dlatego nadal się zastanawiamy.

Znajomi 2 lata temu mieli czarnego peugeota, w lipcu byliśmy na ślubie gdzie para jechała czarnym chryslerem, a ostatnio moja koleżanka jechała do ślubu czarnym kabrioletem. Z jasnymi kwiatami na masce wszystkie autka wyglądały bardzo elegancko, absolutnie nie porzebowo. Jak Twoi znajomi zobaczą Twoją czarną limuzynę na pewno powiedzą to samo
Stary 2007-09-19, 19:39   #789
joasiatko
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, jestem na etapie szukania wyjątkowej sukni ślubnej, interesują mnie najbardziej suknie firmy szarm lub farage. Czy któraś z Was ma do sprzedania jakąś niepowtarzalną suknię ślubną? Bardzo bym prosiła o wypowiedzenie się w tej kwestii...

Mam zarezerwowaną salę w Stangrecie. Z orkiestrą, kamerzystą i fotografem też już umowy podpisałam, więc został mi tylko wybór sukni... aaa... i pójście do proboszcza - a to też nie będzie łatwe, ponieważ należe do kościoła na czarnowie, ale ze względu na to, że kościół ten jest straaasznie wielki-nie chce tam mieć ślubu, tylko w kościółku garnizonowym. Nie wiem co na to mój proboszcz - mam nadzieje, że dużo kasy za to pozwolenie na ślub w innej parafii nie wezmie ode mnie (
joasiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 22:56   #790
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211
Kielce

Cytat:
Kolor samochodu tak naprawde nie ma zanczenia, jesli wlasnie takim masz ochote jechac do slubu. Duzo osob twierdzi ze czarny to taki pogrzebowy kolor. Nie ukrywam ze rowniez znajduje sie w tej czesci, nie mniej jednak uwazam ze to indywidualna sprawa kazdej z nas jakim samochodem i w jakim kolorze ma zamiar jechac do slubu. Szczerze powiedziawszy w czasie planowania naszego slubu rowniez zastanawialismy sie nad limuzyna, jednak do slubu pojechalismy srebrnym peugotem 607. Jestem bardzo zadowolona z tej decyzji i w tej chwili gdybym miala jeszcze raz wychodzic za maz nawet przez chwile nie zastanowilabym sie nad limuzyną. Ciezka decyzja z tym kolorem ale sama Ty musisz byc pewna tego ze chcesz jechac wlasnie takim autem i wlasnie w takim kolorze. Pozdrawiam cieplutko.

Cytat:
Napisane przez asiulka84 Pokaż wiadomość
Obraczki matowe niestety ale po jakims czasie sie wycieraja i aby nadal byly sliczne trzeba oddawac je do matowienia a to jak wiadomo kosztuje wiec co jakis czas trzeba liczyc sie z wydatkiem na tego typu usluge Duzo sie nasluchalam na temat takich obraczek i dlatego zdecydowalismy sie na klasyczne blyszczace, kanciaste obraczki i bardzo jestesmy z nich zadowoleni.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-20 o 12:57 Powód: post pod postem
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 08:25   #791
ami81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
ze względu na to, że kościół ten jest straaasznie wielki-nie chce tam mieć ślubu, tylko w kościółku garnizonowym.
Ja miałam ślub w kościele garnizonowym. Też to nie była moja parafia, ale zawsze chciałam mieć tam ślub. Dam ci tylko jedną radę, jak będziecie płacić księdzu to zapytajcie się za co tak naprawdę płacicie czy za wszystko czy tylko za ślub. U nas było tak że poszliśmy zapłacić - ksiądz mówi 450zł daliśmy 500 a on mówi że nie ma wydać więc już machnełam ręką , a niech tam. Po czym spytałam czy te pieniądze są też na kwiaty i organistę. Powiedział że tak i że mamy być 15 min. przed ślubem w zakrysti.
Przyszliśmy a on się na nas drze że taki ważny dzień w naszym życiu a my kwiatów nie kupiliśmy do kościoła ja w tym momencie wściekła mój niedoszły mąż już miał coś powiedzieć ale nie było sensu wchodzić w dyskusję. ale to jeszcze nic, wyszliśmy z zakrysti,podchodzi moja mama i mówi że był u niej organista i powiedział że jak nie zapłaci mu 100zł to on nie zagra i idzie do domu Koszmar. Ślub jakoś przebiegł, organista zagrał, kwiatów nie było ale za to wesele mieliśmy super
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 08:37   #792
malgorzatkka
Raczkowanie

Wiem że ten wątek przewija się przez całe forum, ale mam pytanie dotyczące Magnolii i Castora. Czy ktoś z Was był tam ostanio na weselu? Jakie wrażenia po? Jaka obsługa, jedzenie itp? Musze wybrać pomiędzy tymi dwoma miejsca bo wesele bedzie na ponad 200 osob i tylko tam mogę tyle upchnąć A nie jest to łatwa decyzja i chciała bym poznać Wasze opinie - żeby potem nie żałować bo w końcu ma to być niezapomniany dzień w życiu a nie nerwówka czy wszystko się uda.
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 13:43   #793
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasiatko Pokaż wiadomość
Mam zarezerwowaną salę w Stangrecie. Z orkiestrą, kamerzystą i fotografem też już umowy podpisałam, więc został mi tylko wybór sukni... aaa... i pójście do proboszcza - a to też nie będzie łatwe, ponieważ należe do kościoła na czarnowie, ale ze względu na to, że kościół ten jest straaasznie wielki-nie chce tam mieć ślubu, tylko w kościółku garnizonowym. Nie wiem co na to mój proboszcz - mam nadzieje, że dużo kasy za to pozwolenie na ślub w innej parafii nie wezmie ode mnie (
Parafia na Czarnowie?Masz może na myśli kościół Miłosierdzia Bożego??Jeśli tak, to nie masz się co martwić o opłaty. Proboszcz co prawda jest okropny(miałam tam ślub, wiem co mówię), ale na pewno nie będzie chciał pieniędzy. Przy wypisywaniu jakiś zaświadczeń itp. wypada coś dać, ale nigdy nie każe sobie płacić. Chyba, że w kancelarii będzie inny ksiądz, ale oni raczej też sobie życzą rozsądne sumy i też się odezwią dopiero jak zapytasz.
Stary 2007-09-20, 18:03   #794
joasiatko
Raczkowanie

Tak, należe do parafii Milosierdzia Bożego. Nie chodzę wogóle na msze, ale wiem, że nadal proboszczem jest ten niski dziadziuś, a niestety podobno nie jest on fajny (choć nie wiem czemu-może staroświecki...?). Dlatego też, bardzo boję się iść do niego po zezwolenie na wziecie ślubu w innej parafii - bo nie wiem jak zareaguje - czy wogóle może mi odmówić??? Strasznie się boję, pewnie będzie chciał znać przyczynę - a przeciez, nie mogę mu powiedzieć, ze wygląd kosciola mi nie odpowiada, bo wole garnizonowy...

Aaa....
Dziś 1wszy raz chodziłam po salonach ślubnych - ogólnie nie ma ładnych kieceka-e jedna mi się straaasznie podoba - przymierzyłam ją i się zakochałam... Chyba ją kupię
Stary 2007-09-21, 08:21   #795
Puchatek M.
Rozeznanie

Joasiatko jaka suknia Ci się spodobała ??
Stary 2007-09-21, 12:00   #796
asiulka84
Raczkowanie

dziewczyny gdzie kupujecie/kupilyscie wodke na wesele? chcialabym kupic wodke tanio ale tez nie jakas najgorsza tylko zeby gosciom smakowala, pomozcie
asiulka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 14:05   #797
joasiatko
Raczkowanie

ja będę kupować wódkę Nicolausa - najlepsza markowa wódka i wiele razy sprawdzana przez nas - na Słowacji. A to dlatego aż tam, bo pochodzę z bieszczad i jak będę w odwiedzinach u babci, to od nej do granicy mam niecałe 30km Już zakupiłam tam wina - słodkie typu vermuth - za niecale 6zł/1szt!!! Jednak muszę się spieszyć, ponieważ od nowego roku ma wejść euro na Słowację, więc po tym czasie już nie będzie się tam opłacało kupować.

Jeśli jednak nie masz zamiaru wyjeżdzać poza Kielce - to proponuję Makro - w dużych ilościach opłaca się tam kupić i będzie pewność, że nie są to wódki rozlewane po piwnicach
Stary 2007-09-22, 07:55   #798
magdusia8
Raczkowanie

My mieliśmy Pana Tadeusza. Butelki ładne, z oszronionego szkła całkiem nieźle prezentują się na stole. My kupiliśmy wódkę w hurtowni Ro&ma. I jako jedyni dowozili na miejsce za darmo. Akurat wtedy mieli najniższe ceny i największe promocje (to była końcówka maja). Najdrożej było w Gomexie, Makro plasowało się ze swoimi cenami tak po środku.
A wina kupowaliśmy w Lidlu. Mają całkiem niezłe wina importowane za rozsądną cenę.
Jeśli kupisz alkohol w normalnej hurtowni nie bój się, że dostaniesz jakieś lewe butelki. Poważni hurtownicy boją się robić takich rzeczy ludzi, których nie znają.
Pozdrawiam
magdusia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 17:48   #799
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdusia8 Pokaż wiadomość
My mieliśmy Pana Tadeusza. Butelki ładne, z oszronionego szkła całkiem nieźle prezentują się na stole. My kupiliśmy wódkę w hurtowni Ro&ma. I jako jedyni dowozili na miejsce za darmo. Akurat wtedy mieli najniższe ceny i największe promocje (to była końcówka maja). Najdrożej było w Gomexie, Makro plasowało się ze swoimi cenami tak po środku.
A wina kupowaliśmy w Lidlu. Mają całkiem niezłe wina importowane za rozsądną cenę.
Jeśli kupisz alkohol w normalnej hurtowni nie bój się, że dostaniesz jakieś lewe butelki. Poważni hurtownicy boją się robić takich rzeczy ludzi, których nie znają.
Pozdrawiam
Ja też miałam Pana Tadeusza, bardzo podobają mi się butelki. Niestety nie wiem, w której hurtowni teściu je kupował. Wino(głównie carlo rossi) i szampana teściowie kupowali w Niemczech( podobno tam są bardziej atrakcyjne ceny).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-24, 13:09   #800
Iwuśka
Przyczajenie

Wiitam
zrobiłam sobie nauki przedmałżeńskie (u Kapucynów i jestem baardzo zadowolona) i teraz pytanko czy potrzebuje jeszcze jakiejś poradni małżeńskiej? jesli tak to gdzie taka znaleść i jak to w ogóle wygląda??
buziaki
Iwuśka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 13:47   #801
frigiditas
Raczkowanie

tani i dobry alkohol mają w hurtowni na Chałubińskiegi i na Kolberga, trzeba znaleźć w Googlach telefon i zapytać ich co jest po ile
frigiditas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 15:23   #802
eweline
Przyczajenie

GG do eweline
Question Dot.: Kielce

dziewczynki pomozcie !!! czy ktos cos wie o sali w woli jachowej?? a moze macie jakies fotki jak ona wyglada??
eweline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 15:32   #803
tiffi1
Rozeznanie

Wszyscy mnie już ponaglają, żebym rozglądała się za sukienką i w ogóle.
Normalnie musze zaplanować jakiś wypad tu i ówdzie.
Stary 2007-09-24, 15:44   #804
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

a kiedy slub tiffi 1??
Stary 2007-09-25, 11:10   #805
izabella_83
Przyczajenie

Kurcze mój ślub ma być 2 tyg. po ślubie tiffi1 i ja nawet jeszcze nie zastanawiałam sie nad tym jaką chcę suknie a co dopiero o chodzeniu po sklepach
izabella_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 16:05   #806
eweline
Przyczajenie

GG do eweline

kobietki co sadzicie o tej sukni???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cudo!!!!!.jpg (56,4 KB, 142 załadowań)
Stary 2007-09-25, 16:18   #807
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
kobietki co sadzicie o tej sukni???

Bardzo ładna Urszula Mateja. Trochę "ciężka", ale ma dużo uroku. Jeśli chcesz ją kupić to polecam wybrać się do Buska-Zdroju, tam będzie na pewno tańsza niż w Kielcach.
Stary 2007-09-25, 16:23   #808
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
a kiedy slub tiffi 1??
31 maja

ja też jeszcze nawet nie rozglądałam się po sklepach za sukienką. Wydaje mi się, ze jest dużo czasu.
problem jest tylko taki, że jak wejdzie kolekcja 2008 to moze okazać się, że jest drogie są suknie, a z 2007r nie ma sensownych sukienek.
Ja chętnie odkupiłabym od kogoś sukienkę, ale ta co mi się podobała już była sprzedana, a nie wiele jest takich które wpadają mi w oko
Stary 2007-09-26, 08:08   #809
malgorzatkka
Raczkowanie

No i ta temat Magnolii i Castora cisza a myślałam że coś mi poradzicie...
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 08:45   #810
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgorzatkka Pokaż wiadomość
No i ta temat Magnolii i Castora cisza a myślałam że coś mi poradzicie...
Ja niestety nic nie wiem konkretnego na temat tych sal, ale proponuję żebyś trochę poczytała wątek, na pewno znajdziesz plusy i minusy tych lokali.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości