|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Od 5 na nogach
Mialam jakis zly sen ale nie pamietam co ;p Ej, wy tez sie budzicie z takim bolem lekkim brzucha jak na okres? I jezzcze boli mnie biodro od spania na boku ![]() Jak sobie radzicie? |
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Dzień dobry
nie ma to jak zasnąć ok 1.30 i wstać o 5.30 ... fantastycznie ![]() Halwaya miło ze strony dziewczyn ) dzisiaj się przemeczysz i wkoncu wyczekiwane wolne ))Sylwoha mi poduszka nadal w spaniu pomaga i wsumie nic nie boli .. Mnie obudził tz otwierający drzwi i przy okazji pies który wszczął alarm Mała tez musiała się pożądanie wystraszyć bo dostałam serię kopow pod zebra ..
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,ja też miałam koszmary dziś. Straszne!
U mnie "w druga stronę" nie działa,nie potrafię tak doznać przyjemności akurat :p No ale,baby to mają się ze sobą Wstaje,idę zobaczyć jaka pogoda i jadę na targ jak będzie względnie. Sylwoha ja takie bóle mam w ciągu dnia bardzo lekkie kilka razy. Zapytam o to gina dziś i napisze ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- No i jestem baRdzo głodna a nie mogę bo do labo buuuu |
|
|
|
#1744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A biodra tak, od spania na boku lewym albo prawym autentycznie odczuwam dyskomfort. Nie radzę sobie, jak czuję że już jedna strona boli to się wiercę, na drugi bok albo jak się da to na placach staram się poleżeć i zasnąć. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-22 o 08:18 |
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
A ja się zastanawiam czy nie zrobić sobie jutro morfo.. gin jeszcze nie kazał ale z ciekawości czy zelazo coś dało
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie !!
jak czytam jaki wczoraj wieczorem temat poruszany to az sie smieje do komputera !! Halwaya super ze takie pozegnanie mialas no i wreszcie konczysz te nocki troche odpoczniesz jeszcze bo u Ciebie tez juz porod bardzo niedaleko Sylwoha ja chyba mam podobnie tzn nawet nie wiem czy to mozna nazwac bolem brzuchem w kazdym razie nawet jak w nocy na siku wstaje to czuje taki spory dyskomfort w brzuchu no i nad ranem tak samo ale jak juz wstane to jest ok Swoja droga czy Wy wszystkie spicie na lewym boku ? bo ja sie jakos przemoc nie moge i jednak caly czas glownie na prawym |
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Ja się staram bo jak za długo leżę na prawym albo na wznak to mam problem ze wstaniem z łóżka .. chociaż chciałabym się nagrać co wyprawiam z tym rogalem w nocy bo czasem budzę się w takiej pozycji ze głowa mała
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Hmmm nie chce zapeszać ale juz druga noc z rzędu wstalam tylko 2 x na siku. W ogóle mam wrażenie ze jakos brzuch mi sie podniósł.
Śpię na lewym albo na plecach. Na prawym o dziwo cos mi sie niewygodnie zrobilo. Tak jakby wnętrzności za bardzo mi uciskalo. Boli biodro czasem owszem ale jak dobrze uloze nogi w kołdrze to nie A na ciagniecie brzucha to bardzo powoli sie podnoszę
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą, sądzę, że organizm sam wie, jak mu lepiej leżeć
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
bólu rano nie odczuwam, wręcz przeciwnie mam uczucie wypoczętego brzucha. staram się spać na lewym, no ale ileż można na jednym boku( swoją drogą ciekawe czy jakby ktoś przez te powiedzmy pół ciąży tak ciągle na jednym boku , czy jakiegoś zwyrodnienia by się nie nabawił) jak za długo już tak leże to mnie boli wszystko i muszę się przekręcić. kiedyś gdzieś w internecie widziałam taki wywód nad połykaniem weganek dokładnie wniosków nie pamiętam ale chyba wyszło na to że jednak połykają bo to bez krzywdy dla "zwierzęcia"![]() ja tego robić nie lubię, ale czasem się zdarzy ![]() ostatnio miałam taaaką ochotę TŻ taką niespodziankę zrobić, ale jemu się kąpać wieczorem nie chciało więc było bez atrakcjii ![]() dziś wieczorem mam wizytę, wreszcie zobaczę dzidzię i dowiem się jak leży ![]() i znów na dworze jest tak paskudnie, ciemno i wgl masakra, tyle chociaż że póki co nie pada... śniło mi się dziś że domy oglądamy, i jeden nam się spodobał, a za chwilę przyszedł tłum innych oglądających, a później jeszcze jakieś bieganie po centrum handlowym z mamą która wszędzie chciała zajrzeć i taka przesadnie uprzejma była dla personelu, a mnie się gdzieś okrutnie spieszyło... |
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to spie albo na prawym albo na lewym
![]() A ten bol brzucha tylko w nocy |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
OENEDUE rozmawialiśmy o tym nieszczesnym kolejnym spotkaniu u nas, co jego siostra ma nas odwiedzić z przyszłym szwagrem ;/
SYLWOHA jak wejdę na kompa to Ci od pisze, bo na tel mi niewygodnie. HALWAYA to milo ze strony kolezanek, no i super, ze ostatnia noc w pracy przed Toba, w końcu odpoczniesz ![]() Witam się w kolejny ponury dzień, ale dzisiaj muszę w końcu wyjść z domu ;/ Mnie po nocy dzisiaj plecy bolą, nawet wczoraj jak się kladalam to mi dokuczaly juz ;/ No i spać te koło 1 zasnelam dopiero ;/ A staram się zasypiam na lewym, Ale różnie to bywa, całej nocy nie przepspie tak czy siak. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Urocze zdjęcia
![]() Cytat:
![]() Ja cały czas spałam głównie na lewym boku albo na brzuchu (ale odkąd urósł się nie da, chociaż na początku ciąży jeszcze było w miarę wygodnie). Teraz lewe biodro mi drętwieje i boli ale najlepiej mi się oddycha na lewym boku. Nie wysypiam się, tym bardziej ze nasz rozpuszczony kot albo ładuje mi się na brzuch albojak chcę się przytulić do tż wciska się między nas |
|
|
|
|
#1754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też byłam dziś w labo, jak mnie laborantka zobaczyła to mi mówi: co pani tu znowu robi? jeszcze się tamte ślady nie zagoiły. A za tydzień znów labo Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- No właśnie, a do porodu musi być całkiem na zero? ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Ja się golę na czuja, potem wołam tż na kontrolę jakości
![]() Kupiliśmy wczoraj mebelki - szafę, regał i komodę z przewijakiem. Co prawda szafa stuknięta w 1 miejscu i gałki do wymiany ale jestem zadowolona W nocy mi spuchły palce, musiałam rano zdjąć obrączkę. Dziwnie mi. |
|
|
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
Byłam w lidlu polować na buty. Uznałam źe pójdę później niech się tłum pożywi i pójdzie i na spokojnie wyszukalam dwie pary kozaków dla chłopców. Syniowi wzięłam i bratankowi. Ale ponoć sceny dantejskie się działy. Ludzie mnie irytują jednak zostawiają porozrywane opakowania na lodówkach buty na palecie z mlekiem. Masakra. Nie chcesz idź odłożyć do kosza a nie rzucaj byle gdzie. Daleko cofnąć się kilka metrów. A kobiety pracujące tam chodzą i zbierają. Bezmyślność ludzka ciekawe jakby zamienić się rolami czy by też piprznela jedna z drugą byle gdzie te buty.
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
Ehh chyba brzuch mi się podniósł, bo jak siedzę to mam taki ucisk, że ciężko oddychać. Nie sądziłam, że w 8 mscu już tak się porobi.
|
|
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska czyli nie doszliscie do żadnego kompromisu? :/
Rudaska to jak się dowiesz czegoś o tych koszulkach to daj znać )Jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia z porodem jak to jest z tą lewatywa ? Oni mi ją sami zrobią czy ja mam sama zrobić w domu .. ? Jak mnie teraz sieklo :/ rano czułam się dobrze wyszłam z psem zjadłam wykąpalam się posprztałam puściłam pralkę a teraz masakra .. żołądek to czuje ze mam pod gardłem .. duszno jakoś oddychać się nie da.. miejsca sobie znaleźć nie mogę .. tz pewnie będzie spał do południa ..a ja do głowy dostane
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry moje Drogie
Postaram się nadrobić. Podły mam humor od kilku dni dlatego tu mnie tak mało. Za dużo się dzieje... Limonką. Oenedu. Fionka super ze wizyta udana ! Czubasek współczuję śmierci czworonoga Wy tu o seksie lizaniu... nie pamiętam kiedy u mnie było Moje libido też na poziomie nawet -10. Bo się czuje wielka gruba i nie atrakcyjna. O. Rudaska fajna to śr u ciebie ja idę w przyszły wtorek i czwartek tlyko na cześć szpitalna pozostałe dwie odpuściłam i okazuje się że dobrze Ogólnie jeśli chodzi o lodzika do końca a czemu nie można? ![]() Sylwuska słyszałam o wytrysku - nie doświadczylam - Szaleństwo Hahaha humor mi poprawiacie z samego rana Sylwoha - też dziś ból brzucha od rana.. czuję że pierwszy raz e ciąży wezmę nospe. .. zastanawiam się czy mi się przepowiadaczr nie zaczynają. .. Jeśli chodzi o spanie na lewym - sam mój organizm się domaga. Boli mnie wszystko jak miałabym usnac na prawym usypiam ie na plecach już nie wchodzi w grę bo brzuch mi kręgosłup wciska w materac i boli jak diabli Uciekam się szykować do pracy. To będzie dluuugu dzień
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Adka żeby szybko zlecialo
|
#1762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adka przesyłam trochę |
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śpię w większości na lewym boku, bo wtedy najmniej dokucza mi brzuch, ale przez to rano boli mnie prawa łopatka, z biodrem mam spokój:p Rozchodzę to i jest spoko ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej... A co do tych koszul, to podobno tutaj praktykuje się owijanie kobiety czymś w stylu szerokiego bandaża elastycznego i między to i ciało wsadza się maleństwo. Może weźcie ze sobą takie bluzki "tuby" (te co się trzymają bez ramiączek)? Na to szlafrok i już
|
||
|
|
|
#1764 |
|
Wtajemniczenie
|
Oenedue dzięki kochana moja bo czuje się jak kupa.
Andriuszka dziki
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Dolinka kurdeee ja przy ostatnich porządkach wyrzuciłam taka tunike tube.. nie mogłaś podsunac tego wcześniej ?;D
Adka pomysł sobie ze juz nie długo ;* Już wiem jak opisać mój dzisiejszy stan - czuje się jakbym miała kaca :/:/:/
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
A dzisiaj obudziłam sie z takim ciśnieniem w pecherzu że myślałam że padne z bólu... do łazienki szłam zgieta w pół.
|
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a jak brzuch opada to co to znaczy?
i kiedy to ma się dziać?? zgłupłam....sylwoha dobra jesteś a co do bólu też czuję najczęściej w nocy, nie wiem co to ma znaczyć dziś mi się nawet śniło, że latałam do łazienki sprawdzać czy okres mam obudziłam się z bólem, fuj
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
OENEDUE no on powtarza mi ciągle, ze jestem dla niego najważniejsza itd i z takim smutkiem mowi, Ze dobrze nie zaprosimy ich chociaż on bardzo by chciał, no to jak ją mam się wtedy czuc?? Czuje się winna temu wszystkiemu.
Albo mówi, że przecież będę u siebie, mogę się położyć jak się złe poczuje czy coś, no jasne, ale ja nie chce, nie chce pokazywać tego jak mi ciezko, jaką ja biedna jestem jeszcze przed nimi i co oni będą siedzieć, a szwagierka w sypialni na łóżku usiądzie i będzie ze mną gadala? Nie wszyscy muszą widzieć, ze mi ciężko, tym bardziej że wiem, że mogą pomyśleć, ze przesadzam, bo np bardzo dużego brzucha nie mam, a jak ktoś nie był w ciąży to nie rozumie,ze jest masa innych dolegliwości ;/ Potem mi wyrzucal, ze jak tamci znajomi przyszli, to nie byłam taka zła,ze teraz się tylko wsciekam, myślałam ze padne jak mi to powiedział. Mówiłam mu, ze wcale ich nie chce itd ze ona sama niedawno dziecko urodziła i wie jak się czuła pod koniec i JeszcE do nas się pchają, to powiedział, no faktycznie, zapomniałem, ze tak mówiłas Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

nie ma to jak zasnąć ok 1.30 i wstać o 5.30 ... fantastycznie
Mała tez musiała się pożądanie wystraszyć bo dostałam serię kopow pod zebra ..

jak czytam jaki wczoraj wieczorem temat poruszany to az sie smieje do komputera !!

i kiedy to ma się dziać?? zgłupłam....