|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Hariett gratulacje nowego tygodnia.
Ja juz w domu po wizycie, wszystko z małym w porządku. Wszystkie pomiary bardzo ładne, miałam dziś to duże badanie i wszystko jest w porządku. Mały na Ktg strasznie kopał nie dało się porozmawiać bo co chwila puk i puk. Za to na usg usnol z rączka pod główka I waży 1480 g. Kolejna wizyta 19.11 jeszcze za miesiąc, a później już co dwa tygodnie. |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam dzisiaj 27t...tyle ze wczoraj wieczorem cora byla bardzo aktywna a od tego czasu nic,najmniejszego ruchu. Czekam pol godziny zeby sniadanie zjesc,jak godzine po sniadaniu dalej nic,to jade do szpitala.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Baby oby się malutka obudziła ![]() Spałam średnio, ale obudził mnie TŻ jakieś 20min temu dopiero ja chcę już do łóżka
|
||
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
Kinga gratulacje udanej wizyty
![]() Baby gratki nowego tygodnia, oby malutka się odezwała
|
#365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tyle samo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jak masz sie niepotrzebnie stresowac to pewnie ze jedz.
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle śniło mi się że jestem na porodówce
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() słuszna waga już ![]() Ogladam koszule do karmienia... |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
kinga super
1.5 torebki cukru ![]() dzisiaj Ty widzę wszystkie mamy ten sam problem |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj skończyłam 28 tc
![]() Dziewczyny, a wiecie może jak to jest z ubrankami dla dziecka w szpitalu? Ile tego trzeba zabrać? Bo na początku to oni chyba w jakieś swoje szmatki zawijają? A kiedy się przebiera w swoje ubranka? I czy to jest różne w różnych szpitalach?
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje nowych tygodni
Kinga super, ze z malym wszystko ok i waga juz słuszna ![]() Magda ale masz sny porabane :p Co do ubranek to zalezy od szpitala, ja biore pod uwage 2 szpitale i w jednym trzeba tylko do wyjścia ubranka dla dziecka, a w drugim na stronie pisza, ze trzeba zabrac 3 komplety ubranek dla dziecka, wiec prawdopodobnie od początku ubieraja w nie. |
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
uaoo ale jak będziesz miała zrobione takie kompleksowe badania to super bo wszystkiego się dowiesz, tylko cierpliwości bo to troszkę potrwa, ale trzymam kciuki żeby było ok
![]() kogielmogiel gratki za udaną wizytę! ![]() kinga1701 synek półtora kg prawie, super! ![]() baby montana pewnie malutka w nocy szalała i jeszcze sobie śpi ![]() Ja w nocy nigdy nie czuję nic a TŻ mówi, że Młody skacze jak szalony i on to czuje jak leży obok ruda3d na stronie szpitala masz na pewno napisane co trzeba zabrać dla Ciebie i dziecia
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, ruda, Baby gratuluje nowych tygodni
![]() Baby, moze czyms slodkim rozruszaj Oli albo delikatnie ugniec brzuszek, moze spi ![]() Kinga :O no piekna waga, super, ze wszystko ok ![]() Kamilka, no to jadlospis nie jest taki tragiczny, a co do szpitalnej wyprawki to nie mam pojecia :-/ biore pod uwage ten szpital ale sie nie orientowalam jeszcze :-/ Uaoo, nie przesadzaj, 10 to raczej norma ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
ja patrzylan na strone szpitala na inflanckiej warszawa to tam jest lista co do torby wlozyc. A jak sie nie ma koszuli to tam daja takie wiazane z przodu szpitalne.
Apteka gemini ma przerwe tech wiec czekam z rozpoczeciem wrzucania do koszyka. Moze jakas ksiazke poszukam w necie i pielegnacji noworodka skoro na SR nie chodze.. ogladalam ten filmik o kapaniu... jejku, jak te dzieciaczki zasypialy i taki duzy strumien im nie przeszkadzal. Ale podobno nie powinno sie moczyc pepka w wodzie a tamte plywaly... to moze one byly jakies starsze ktore juz nie mialy kikuta? ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- aa i dzis 28 tc !
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczoraj mnie straszyło... bo rano poczułam takie delikatne przesuwanie się i tyle.. potem z 4h była cisza, a jak nagle mnie kopnął to aż się wystraszyłam tak mocno
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam gdzie rodziłam trzeba było mieć własne ciuszki i od razu maluch był w nie ubierane. Pamiętajcie żeby TŻ wiedział co gdzie jest w torbie. Wy nie bedziecie wstanie podać
|
|
|
|
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie najarałam na taką http://www.biustonoszedokarmienia.pl...r6EaAuOk8P8HAQ śliczna jest ![]() Też mi sie wydaje że raczej norma, chyba że ktoś miał nadwagę przed zajściem w ciążę to chyba wtedy mniej sie powinno przytyć Cytat:
|
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Baby ja tak mialam tydzien temu ze caly dzien prawie nic nie czulam i w koncu zadzw do lekarki i powiedziala zeby cos slodkiego zjesc, wziac ciepla kapiel lub prysznic i sie polozyc na 10 min. Mi po tym troche tam pelzalo cos a po 2 godzinach bylo juz normalnie i potem juz kolejne dni normalnie.
Wyszlo na to ze byl to dzien lenia
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Baby może mała po jedzeniu się odezwie, daj jej coś dobrego
Magda co za sen, i skąd sie takie biorą to nie wiem No mały już ładnie waży 1,5 kg mojej szczęścia, pytałam o tą wagę i sprawdzaliśmy na tym takim wykresie (mam nawet wydruk) to jeszcze do górnej granicy wagi jak na ten tydzień to mu brakuje, jest praktycznie że po środku. Także, jak na razie gin mówił, że nie ma co się martwić czy będzie duży. Właśnie dziewczyny co maja skurcze, bo ja tez ostatnio miałam i mówiłam dziś położnej i gin o nich i mówili, żeby uważać i ten magnez cały czas jeść (ja już mam tą największą od początku a i tak widocznie go brakuje ) to żeby jak najwięcej w jedzenie go jeszcze było. Bo od skurczy w łydkach może przejść do szybszych skurczy w macicy czego byśmy nie chcieli. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
startowałam z nadwagą, więc tyle to powinnam przytyć w ciągu całej ciąży.
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też potrafi być niemrawa, rzadko ma takie akcje żeby mocno fikać i to raczej wieczorem. Przy łożysku na przedniej ścianie tym bardziej.
No właśnie na stronie szpitala są informacje co dla mamy, dla dziecka nie znalazłam. Może się dowiem albo profilaktyczne spakuje 3 komplety, to przecież malutkie jest.
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, ale chyba się szarpnę, dla własnego dobrego samopoczucia....
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
ruda3d u mnie np. szpital podaje taką listę dla dziecka
rożek, pieluchy tetrowe 6 szt. 3 komplety ubranek dla dziecka (dowolnie: śpiochy, kaftaniki, koszulki, body, pajacyki) skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 3 szt. paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg chusteczki nawilżone, maść pielęgnacyjna kocyk
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z koszul do karmienia podoba mi sie sukienka porodowa czy jak to nazywaja,ale kosztuje 160zl :-D Mala dalej bez ruchu,w nocy dwa razy sie budzilam to też nic,a dopplera do sluchania serca jak na zlosc mam na drugiej wyspie
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
tylko że za bardzo mi to przypomina koszulę szpitalną na noszenie w domu, a przecież nie będe rodzić w koszuli za 160 ziko
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
więcej niż 40 zł za koszulę nocną nie mam zamiaru dać
Dla mnie szkoda jakbym przypadkiem ubrudziła krwią i w ogóle
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
A ja u siebie w szpitalu na stronie ani jednym ani drugim nie mogę znaleźć takiej listy
będę musiała pewnie zadzwonić i dopytać.graty! ![]() Mnie sie podobają koszule z alles mama albo z happy mum, ale cena też fajna, a nie wiem czy tak chętnie będę potem w niej śmigać mimo że ładna
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Yeaaaah ruszyla sie :-D
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po prostu zadzwonię i zapytam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

I waży 1480 g. 

ja chcę już do łóżka

śliczna jest
21.06.2014r.
będę musiała pewnie zadzwonić i dopytać.