|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Ja byłam w przychodni pytać o położną to powiedziano mi że przed porodem położna nie przychodzi dopiero po porodzie to teraz juz nic nie wiem
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. to dziwnie. Nie wiem czemu taki błąd.
|
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
przed porodem to chyba pielegniarka srodowiskowa moze przyjsc jesli ktos sobie zarzyczy
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście salatke z tunczykiem
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Sloneczko , ja już mialam test obciążenia glukoza (w zeszłym tygodniu). Nic fajnego ..
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez musze do kolejnej wizyty zrobic krzywa bedzie juz wtedy 26 tydz za 4 tygodnie. A jesli chodzi o badania to ja mialam raz te wszystkie co potrzeba w 10 tyg i dodatkowo raz tylko morfologie. Takze mało
|
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ja też mam tak mało zrobionych, nawet się trochę martwiłam :/
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
Moje wyniki badan byly ksiazkowe. morfologie miałam robiona ze wzgledu na uciazliwe wymioty i spadek wagi ale tez okazało sie ok wszystko. Ja sie nie martwie ufam lekarzowi i wiem ze robi dobrze. Kazdy lekarz ma swoje praktyki jeden robi co miesiac a drugi co 2-3 wizyte.
nie ma co na zapas sie martwic. Uciekam szykowac obiad duszony schabik, ziemniaki i surowka z pekinskiej z marchwia jablkiem porem i majonezem I czas sie pakowac nad ranem wyjazd na odpoczynek. |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszykowałam się, torebka spakowana i mam jeszcze chwilę do wyjścia, ale serducho mi zaraz wyskoczy
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A obiad pychaaa
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-22 o 13:58 |
||
|
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie miłego wypoczynku
|
|
|
#643 |
|
Konto usunięte
|
trzydziescidwa;coś słyszałam, i włąsnie o niekorzyściach wit. B6..ale nie pamiętam, poszukam w necie
![]() fasolka1987;- wydaje mi się, że jesteś zbyt krytyczna do swojej teściowej,przynajmniej z opisu, nie widzę jakiegoś złego postepowania z jej strony- to że maz ją odwiedza,- jest jej synem, tak samo ważny dla niej jak i dla Ciebie czy to że daje jakieś jedzonko?-super nie musisz gotować, przecież...Wydaje mi się że jesteś zazdrosna i chcesz męża tylko dla siebie , cioo???
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę dziewczyny, nie wiem czy uda mi się dziś jeszcze wpaść i dać znać jak po wizycie. Jak nie to jutro rano napiszę.
Trzymam za pozostałe wizyty ![]() A Wy trzymajcie za moją
|
#645 |
|
Konto usunięte
|
Gosiaczek2507; no właśnie! ja też zdziwiona postem misi która opisywała o spotkaniu z połozna, zapytałam meza jak to jest on mi mówi że taki przepis aby położne opiekowały się pacjentkami dopiero ma wejść w życie. Kuurde musze poczytać prawo ..
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- marta1986222;- zuch! ja kuchnie zostawie na przyszły tydzień,-ma być pogoda u mnie kuchnia polaczona z jadalnią, więc odrazu kuchnie i okna 5 sztuk, w jadalni ogarne
|
|
|
|
#647 |
|
Konto usunięte
|
A wiecie jak wygladaja ruchy mojego dzidka?
przeważnie jak leże, twardnieje mi brzuch, i czuje takie wypychanie się do przodu, później na bok. jeden na bok drugi i znów do przodu. Wygląda jakby dziecko odwracało się w brzuchu, rzadko czuje jakieś postukiwanie czy pukanie, zazwyczaj właśnie w ten sposób to wygląda- rozpychanie się
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlysmy z corcia obiadek teraz czas na drzemke
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przytula się od tyłu kiedy on siedzi albo pogłaszcze jego nogę czy rękę ma piękny nowy dom, a nie dba o niego należycie, a że ja jestem e tej dziedzinie jej przeciwieństwem to pierwsze co kiedy do nich przyjeżdżam mam ochotę ubrać rękawiczki i wszystko posprzątać ale mimo wszystko wiem, że kocha mnie jak własną córkę i oddałaby mi wszystko czego bym potrzebowała, bardzo kocha swojego jedynego syna i naszą córkę. Po części Cię rozumiem ale ją też. Skoro nie ma nikogo poza pijącym mężem i Wami to pewnie chciałaby się do Was zbliżyć. Postaraj się zauważyć w niej dobre cechy i obal mit o złej teściowej.
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze coś nie mogę was zacytować...
U mnie była koleżanka na kawce, teraz mały śpi więc chwila spokoju dla mnie, zjadłam talerz rosołku ale ciągle mam ochotę coś jeszcze zjeść
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo rosolek
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- A u mnie tak : wieczorem bol brzucha, nerek. Potem bylo mi duszno.. otwieralam okna obudzilam TZ bo czulam ze slabne.. i sie zaczelo. Biegunka, dusznosci, wysoki puls potem to juz chyba z nerwow. W lazience goraco ja na tym wc spanikowana slaba.. TZ Zadzwonil na dyzurke do poloznych a one zawolaly lekarza. Akurat byl moj gin mowil zeby wpasc on zbada. Z malym ok - a ja mam jakies zatrucie, i do tego nerki aktywne i piasek schodzil.. Jestem taka slaba i te ruchy malucha w ogole nie odczuwalne
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się powoli zbieram do lekarza:P
|
|
#653 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Ja chyba wczoraj czulam ruchy dziecka ale nie jestem pewną.. Tak brzuch mi się poruszał jak lezalam z góry na dol, a w nocy czulam takie pukanie w brzuchu jakby.
Nie wiem czy to to ![]() Dzisiaj całą noc tak mnie bolal brzuch na dole, miałam problem z ruszeniem się na łóżku.. Wzięłam nospe bo uznała że to chyba odpowiedni moment, bo takiego bólu nie miałam do tej pory.. Zrobiła na obiad żurek, bo mam ochotę na kwasniejsze a na pieczarkowa przyjdzie pora w sobote Teraz sobie odpoczne i nadrobie Wasze zaległości a popołudniu widzę się z przyjaciółką, już nie mog się doczekac
|
#654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szafę musimy zrobić, obydwoje to wiemy, ale to mega szafa będzie i z 4 tysiace musimy na nią wybulić, a ledwo co schody zrobiliśmy, teraz dokonczyć kuchnię, potem dopiero szafa i pokoj mlodej. Jeszcze wiele przed nami. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy mocno
![]() Misia, bardzo Ci współczuję Odpoczywaj teraz dużo i nabieraj sił, bo na pewno jesteś osłabiona
|
|
|
|
#657 |
|
Konto usunięte
|
emma;- u mnie podobna sytuacja z tesciową, też piekny duży dom, który ja dopieszczałam zanim tam mieszkaliśmy, teraz właśnie..-bałagan. Szwagierka sprząta tylko w sobote, bo pracuje i w summie jej tez balagan i brudna podłoga, kuchenka, lodówka czy kibel nie przeszkadza.
Ja nigdy w swoim domu nie mialam brudnej podłogi czy łazienki! zawsze jest czysta, ale myje żeby odswieżyć. Ale wiecie, każdy ma inne też podejście do czystości. Tesciowa mnie zawsze karciła że przesadnie sprzatam. I zawsze mi mowila: czekaj jak bedziesz w moim wieku to też zmienisz podejscie do sprzątania.." no sorry, mam 30 lat i pamiętam siebie juz jako 6 latkę z mopem A maż moj ma te ceche po mamusi, wczoraj schodzę na dól a ten talerz z obiadem na poduszce(jasiek) trzyma i tak je... padłam na zawał |
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja to niestety nie mam dobrych teściów, nie dość że dla mnie to jeszcze dla moich dzieci, kiedyś teściu powiedziała na moją starszą córkę że jest psychicznie chora bo wymyśla i mówi nie prawdę jak była u nich na dwa dni i skarżyła się że jej jeść nie dają, że musi chodzić rano do sklepu żeby kupić sobie śniadanie a miała wtedy 5 lat więc wierzę swojemu dziecku a nie teściom, do mojej młodszej córki nawet jak przyjeżdżaliśmy z wizytą to słowem się nie odezwali ponieważ córa do mnie podobna, moim dzieciom mówili że mają matkę źle wychowaną i inną synową chcieli, wyobrażacie sobie. Nie utrzymuję z nimi kontaktu, nie raz próbowałam ale to nie ma sensu się narzucać, do dzieci nigdy na urodziny nawet nie zadzwonią i w ogóle można by było pisać na ten temat ale to przykre.
A co do wózeczka Emma tego nie widziałam, fajny bo niby dla dwojga ale stelaż pojedynczy, mała wyrośnie można wypiąć i ma się dla jednego dzidziusia. |
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
Skoro z dzieciem wszystko ok to nie przejmuj się ruchami. Moze ma leniwy dzień U mnie dzisiaj na obiad makaron z lososiem i szpinakiem. Mąż wczoraj sobie zażyczył, to zrobiłam chociaż narobilyscie mi smaka na krokiety a w piekarniku ciasto jogurtowe z jagodami. Na razie zapowiada się smacznie
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, puscil mnie do domu gin. Leze w domu
![]() Na tym odziale i tak nigdy nie ma miejsca eh |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

moja stronka

za pozostałe wizyty

ma piękny nowy dom, a nie dba o niego należycie, a że ja jestem e tej dziedzinie jej przeciwieństwem to pierwsze co kiedy do nich przyjeżdżam mam ochotę ubrać rękawiczki i wszystko posprzątać 

Moniaaaa, wypowiesz się na ten temat?
padłam na zawał