|
|
#661 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
emma, Gosia, fasolka jak czytam to co piszecie o swoich tesciowych to zgadzam się z większością cech, bo maja też odzwierciedlenie u mnie. Moja teściową do ranny przyłożenia aż za bardzo co irytuje. Teść alkoholik, siostra wybyla za granicę a mój mąż był w domu zawsze więc teraz pora odciąć się od domu i łatwe to nie jest. Mi na relacjach dobrych specjalnie nie zależy więc mowie jej wprost co myślę o pewnych sytuacjach a teściowi co myślę o nim. Powoli się odzwyczajaja że synusia nie ma na codzien i nie ma osoby która wszystko robiła i prowadziła. Teraz od kiedy jestem na zwolnieniu jesteśmy w domu moich rodziców, którzy są osobami spokojnymi, cichymi i praktycznie schodzacymi z drogi żeby smy tylko czuli się swobodnie, aktualnie szukamy mieszkania, bo najlepiej samemu
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Skończyłam sprzątać,a tu tyle nowych wiadomości
![]() Misia skoro wypuścili Cię do domu tzn że wszystko dobrze tylko dbaj o siebie i odpoczywaj ![]() Ja dzisiaj mam wizytę u endokrynologa i chce mi zwiększyć dawkę letrox ze 137 na 150, więc już chyba nie są przelewki. A macie jakieś skutki uboczne zażywania tego leku? Ja miałam po euthyroxie kołatanie serca i nie brałam tego przez długi czas. Z resztą nie leczyłam się na tarczycę. Zanim zaszłam w ciążę zaczęłam brać leki. Co do badań na wizytę to cały czas mam glukozę, mocz i morfologię. Z tym, że wizyty mam co 5tyg. |
|
|
|
#664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja zrobiłam pieczarkową
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Poooooszalałam dziś troszkę ![]() kupiłam dziś nianię elektroniczną, matę edukacyjną z pianinkiem, obrazki, dwa ręczniki kąpielowe z kapturkiem, pieluszki - tetrowe 25szt, flanelowe 10szt i muślinowe 6szt, dwie chusty, te co ostatnio pokazywałam, karuzelę do łóżeczka - z kiczowatym projektorem.. niech stracę , oballa, gryzaki, materac do przewijaka, wanienkę ze stelażem, łuk do wózka z oballami, smoczki lovi 2szt i 2szt canpolu, grzechotki na rączkę, laktator elektryczny canpanol, butelkę dodatkową przeciwkolkową, szczotkę do butelki, pojemniki na mleko, nożyczki, szczoteczkę + grzebyk, szczoteczkę do dziąseł, linomag, bepanthen, krążki laktacyjne lovi, płatki higieniczne dla dzidziusia, patyczki higieniczne, podkłady ginekologiczne Absorgyn - na razie 60szt, bo chcę jeszcze jakieś inne, majtki poporodowe, sól fizzjologiczną, windi na kolki, sudocrem, fridę do noska + filtry.. nooo A teraz idę jeść kapuśniak
|
#666 | |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Cytat:
misia880 Zdrowka zycze A co do swiat to u mnie w sklepach pierwsze swiateczne kartki, papier do prezentow widzialam juz w sierpniu , a teraz jest pol na pol- Halloween i swieta na wystawach, takze jak chodze po miescie to milo popatrzec Mysle wiec ze nie jest za wczesnie na rozpoczecie swiatecznych rozmow ![]() Dzisiaj bylam na wizycie z fizjo. Ostatnio powiedzial mi ze mam napiete miesnie wzdluz kregoslupa i dal mi dwa cwiczenia. Dzisiaj natomiast powiedzial ze z racji ciazy nie mozemy przeciazac mojego organizmu wiec zaczniemy od metod relaksacyjnych. Kazal polozyc sie na kozetce, polozyl dwie poduszki pod glowe, dwie pod kolana i mruczacym glosem opowiadal pokolei co mam rozluzniac, poczawszy od czubka glowy, zebym pozwolila myslom przplywac spokojnie nie zastanawiajac sie nad nimi, itp. Myslalam ze nie dam rady na poczatku, bo smiac mi sie chcialo okropnie, obcy facet siedzi obok i spokojnym, mruczacym glosem opowiada co mam rozluzniac. Postanowilam sie skupic, bo stwierdzilam ze jak zaczne sie trzesc cala ze smiechu to wysle mnie na oddzial specjany Potem jednak, po jakichs 15 min podchwycilam ta jego pogadanke i sie rozluznilam. Po czym przypomnialam sobie ze przeciez od tygodnia nie spie za duzo i zaczelo mnie mulic, jedyne o czym myslalam to zeby nie zasnac A na koniec powiedzial jak policze do trzech to otworzysz oczy - padlam. Wewnetrznie wszystko mi sie trzeslo, chyba ze zmeczenia taka glupawka mnie dzisiaj tam dopadla
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-10-22 o 15:20 |
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, Ty już chyba masz wszystko oprócz wózka
jestem lata świetlne za Tobą mam tylko trzy body, kocyk i .. i chyba to wszystko a i jeszcze jedną bluzę mam.
|
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-10-22 o 15:26 |
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ikea będzie mnie kosztowała 5321,oo koron tj.3000 zł, wózek 3800 zł ![]() W sprawie wózka wysłałam dziś maila, ale bobowózki się nie spieszą z odpowiedzią ![]() Chyba sprzedam męża
|
|
#671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smacznego
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie liczę ubranek - te nie stoją w sztywnej liście wyprawkowej
Jak pokupuję wszystko przed grudniem to potem już tylko będę mogla się ubrankowo wyżyć
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my sie budujemy okno w okno koło mojej, i jak jestem u siebie nie mysle o tym mam spokoj, ale wystarcza mi 2 dni na budowie i jestem chora i zastanawiam sie jak my tak blisko bedziemy mieszkac... i potrafi w deszcz isc ze śrubka i pytac synka gdzie mu ją położyć tak jak by to byla sztabka złota co najmniej.. i ledwo przyjedziemy na budowe rozmawiamy o urządzeniu juz do nas idzie z usmiechem na ustach a co tam co tam? ja bym dała tu to a tu tamto tu taki kolor a tu taki... i mam wizje ze tak bedzie nam w zycie codziennie wchodzic ze złotymi radami.. bo do corki na budowe jej nie chce isc za to u nas nadrabia po 5 razy dziennie..fajnie jest sie odwiedzic opowiedziec to co sie chce a nie ona z okna widzi ze jedziemy, przyjechalismy czy kto u nas byl, ja lubie jak ktoś do mnei zadzwoi uprzedzi ze bedzie, albo to my kogos zapraszamy a takie wizyty z nienacka jak się jest w pizamie czy w domu srednio z porządkiem mnie krepują :/ tym bardziej ze ona nie pracuje nic nie robi tylko w oknie...wszystkie corki z domu wyszły a synek obok to lata.. |
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
mam wózkowy dylemat
pomyślałam, że jako zależy mi głównie na małej wadze wózka, to skupię się na tym, żeby była fajna lekka spacerówka i do tego doczepiana gondola. Nie są może tak ładne, jak te typowe 2w1, ale chyba bardziej funkcjonalne... Typ nr 1 to X-lander x-cite ![]() spacerówka 10 kg wagi, wersja z gondolką ciut więcej.... Typ nr 2 Jane Muum ![]() tutaj spacerówka 8 kg kolory są przypadkowe ![]() Czy macie jakieś doświadczenia z wózkami x-lander i jane?
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-10-22 o 15:34 |
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku nie zazdroszcze ale może nie będzie tak źle,od początku postaw jasne granicę i nie daj sobie rządzić.
|
#676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko trochę ![]() A jak teraz się czujesz? Pomogło trochę?
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, ja mało pomocna będę w tematach wózków... no bo dla mnie to była droga przez mękę.. ![]() Ej, nie chcecie kupić męża? przystojny, zaradny, zabawny, mało używany...
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka szalejesz kobieto.
Ja pierwsze muszę dać szwagrowi komputer żeby mi naprawił bo też powoli chce pozamawiac trochę rzeczy a tak muli że jedną strona otwiera się wieki.
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam też octenisept do pepka i inne np. rany po cc i sn a do smarowania sutków purelan, nie trzeba go zmywać przed karmieniem, doradziła mi go pani doradca laktacyjna w szpitalu oballa musiałam wygooglac fajne to bardzo, zapisałam sobie na swojej liście
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Sprzedam męża lub wymienię na wózek' może się uda
|
|
|
|
|
#682 |
|
Wtajemniczenie
|
Olgietka ileeee rzeczyy!! masakra! ja do wyprawki pewnie w styczniu sie bede przymierzac bo czuje ze to jeszcze tyyyle czasu
a tu sie pazdziernik konczy, ciesze sie tylko tym koszem mojzesza na razie kupiłam ciązowe ciuchy dla siebie i na ten miesiąc musi wystarczyc bo juz kasy nie mam :/ a dla Niunia jeszcze kupie gadzety pomałumisia wspolczuje Ci odpoczywaj i duzo zdrowka zycze ![]() pocwiczyłam dzisiaj intensywniej z ta oto dziewczyna z YT https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g i od razu sie lepiej czuje przysiady wypady ah brakowało mi tego musze sie mobilizowac i cwiczyc codziennie bo ten zalewajacy tłuszcz mnie zaczał denerwowac
Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-10-22 o 15:37 |
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakieś zakupy mam zamiar robić dopiero w grudniu
puki co nie znam nawet płci a większość rzeczy mam po synku więc dużo już nie potrzebuje![]() Co do teściowych, ja nie narzekam, moja zawsze musi powiedzieć co myśli ale nie włazi nam z butami do życia. Teraz mieszkamy dość blisko siebie ale ogólnie cieszę się jak przychodzi bo zawsze mi się dzieckiem zajmie, a ja mam trochę czasu posprzątać czy odpocząć.
|
#685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że już kiedyś pisałaś o swojej i ja nie widzę innego wyjścia jak raz czy drugi powiedzieć co myślisz. Może nie od razu w jakiś chamski sposób, ale jednak musisz postawić granice, bo Ci kobieta życie zatruje. I nawet nowy dom i dziecko nie będą cieszyć. A tak naprawdę to uważam, że to kwestia Twojego męża, żeby reagował na takie zachowania.
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę w CH pierwszy raz widziałam tego x cite i powiem, że dupy nie urywa. Pokazywałam go wcześniej w necie mojej mamie i jak go zobaczyłyśmy to obie stwierdziłyśmy, że na żywo wygląda gorzej
Bardziej podoba mi się jane muum ale pamiętaj, że oba wózki mają piankowe koła i mogą się szybko zetrzeć. Nie wolałabyś czegoś pół na pół? 2 piankowe+2 pompowane? np. x lander x pulse:
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-22 o 15:49 |
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Wizualnie chyba xlander... Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
a te wózki testowała któraś albo miałyście?? kolor chyba malachit jakbym miała brać. ja nawet nie wiem na co mam patrzeć przy wyborze wózka
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2473&osCsid= |
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Olgietka Super zakupy! Ja o takich rzeczach nawet jeszcze nie mysle. Najpierw chcialabym miec wszystkie duze rzeczy jak meble, lozeczko, wozek, kosz mojzesza, a potem reszta, bo wydaje mi sie latwiejsza do kupienia, ale to sie okaze
. Ale u Ciebie to juz bardzo do przodu z zakupami , tylko z tego co pamietam starasz sie tak zorganizowac wszystko zeby na grudzien bylo juz gotowe.Ogolnie czuje sie lepiej po fizjo. Zdecydowanie musze zaczac regularnie wykonywac te cwiczenia, bo po pol godziny z fizjo ostatnio, mniej bolala mnie noga i plecy. Nawet ta nauka relaksu, oddechy, rozluzniania kolejnych partii ciala, jest ok. Tylko mysle ze jestem juz przemeczona i cala ta wizyta rozbawila mnie. Lepiej w ta strone, niz jakbym miala zla stamtad wyjsc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.